میزان تحمل محصولات باغی و میوه ها به شوری خاک از کانال پیام سبز
#شوری
#باغداری
به ترتیب مقاومت به شوری از بیشترین به مقاومت کمتر به شوری:پسته_(زیتون_انجیر_خرما_انار)_الو_
طالبی_هندوانه_(هلو_گردو_گلابی_سیب)_(انگور_بادام_تمشک_زردالو_لیموترش)_
پرتقال_
آلبالو_گیلاس
#احداث_باغ
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایده سورتینگ اولیه در باغ
سورتینگ؛ فرآیندی چندمرحلهای برای مرتب کردن، یک دست کردن، تفکیک و دسته بندی اقلام یک محصول بر اساس رنگ، شکل، اندازه و جنس میباشد. به این فرآیند سورت و یا سورت کردن نیز میگویند. #سورتینگ به کمک دستگاهی الکترومکانیکی به نام سورتر انجام میشود.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برداشت مکانیزه آلبالو🍒🍒
#کشاورزی_مدرن
یکی از فواید کاشت اصولی و با فاصله استاندارد
داشت و برداشت مکانیزه میباشد
@jpz09113931202
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لیموی انگشتی
🔹️ درخت لیموی انگشتی یا لیموی خاویار بومی استرالیا است. استعمارگران انگلیسی هنگامی که این میوه را در استرالیا یافتند به دلیل نبود سایر مرکبات، این میوه را به طور جدی کشت کردند.
#لیمو
@jpz09113931202
۱_امروزه #سن_درختان را به این صورت اندازه میگیرند که ابتدا سوراخی به قطر یک میخ معمولی در آن ایجاد می کنند که تا وسط درخت ادامه دارد سپس مایعی شفاف خاصی که چند نوع است درون آن تزریق می کنند که این مایع بعد از مدتی خشک و سفت شده و آن را از درخت بیرون میکشند لایه های روشن و تیره بر روی آن اثر خود را گذاشته آنها را میشمارند مثل برش درخت و دیدن لایه ها، بدینوسیله سن درخت اندازه گیری می شود.
۲_ با اندازه گیری محیط بدنه درخت: دور بدنه را محاسبه و شعاع آن را بدست می آورند و با توجه به ثابت بودن رشد سالیانه حدود سن درخت را حدث می زنند.(این هم در مورد درختان استوایی صدق میکند)از کانال پیام سبز
۳_ یكی دیگر از روشها روشی به نام سونداژ می باشد كه دراین روش حفره ای در تنه درختان ایجاد شده و یك قطعه از آن را برداشته وحلقه های آنرا می شماریم
#آموزشی
#محاسباتی
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
⭕️جریمه عدم نگهداری از درخت:
در صورت اهمال مالک در نگهداری درختان، شهرداری موظف است، با اخذ مجوز از دادستان، راساً نسبت به آبیاری و نگهداری آنها اقدام و هزینه های متعلقه را با۱۵٪اضافی، به عنوان کارمزد، از مالک دریافت نماید. در صورت استنکاف مالک یا متصدی از پرداخت هزینه های فوق الذکر، اداره اجرای احکام ثبت محل، با دستور دادستان مکلف است نسبت به وصول و واریز آن به حساب شهرداری، طبق اجرای اسناد لازم الاجرا اقدام نماید.تبصره ۳ ماده ۴ آیین نامه قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهر ها مصوب۱۳۸۸/۰۴/۲۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنقیحی ۱۴۰۲/۰۶/۱۷ شورای عالی استانها
#حقوقی
#فضای_سبز
@jpz09399909120
هدایت شده از دانستنیها
صمغ درخت کاج چیست؟
زنگبارى نام فارسی صمغ درخت کاج است و در زبان عربی به آن قلقونیا و در كتب مختلف قدیمی به آن راتیناج ، راتیج و راطیانا گفته می شود، این اسامى یونان بوده و با كلمه رزین هم ریشه است.
در کشورهای غربی به این ماده تربانتین مى گویند و از تقطیر آن اسانس تربانتین به دست مى آید و به باقیمانده آن كلوفان مى گویند و این همان صمغى است كه روى آرشه ویلون مى كشند تا صداى آن صاف شود. از رقیق شده اسانس تربانتین براى پانسمان زخمهاى غانغاریا و زخمهاى سیاه شده و خوره اى به كار می رود.
در اروپای شرقی و مولداوی جهت پوشش محل اتصال پیوند از اسانس تربانتین برای گیرایی بهتر #پیوند استفاده میشه
یکی ازدلایلی که وقتی درجنگل کاج قدم میزنیداحساس شادابی و تنفس بهتر دارید تولید ماده ای به نام آپینن،توسط این درختان است ، این ماده
به عنوان ضدالهتاب دردرمان آسم و برونشیت استفاده می شود
#کاج
#عمومی
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیوند جانبی مرکبات
#پیوند
@jpz09113931202
🌱⭕️زمان مناسب برای#پیوند_زدن
موقع پیوند زدن زمانی است كه گیاه در دوره فعالیت یعنی شیره نباتی در جریان باشد.بنابراین از نظر علمی در هر موقع از سال به استثنای موقعی كه گیاه در دوره استراحت به سر می برد و شیره نباتی راكد گردیده می توان عمل پیوند را انجام داد. این نظریه در عمل به اشكالاتی بر می خورد كه عملا موقع پیوند زدن را محدود می كند.
⭕️ مقدار زیاد شیره نباتی مانع ایجاد تماس بین پیوندك و پایه در ناحیه طبقه مولده و جوش خوردن آنها با یكدیگر می شود و به اصطلاح باغبانان پیوندك در شیره نباتی خفه می گردد.
⭕️ حرارت زیاد باعث تبخیر فوق العاده پیوندك شده و قبل از آنكه سلولهای طبقه مولده یكی شوند و شیره نباتی كافی به پیوندك برسد، گرما پیوندك را خشك نموده از بین می برد.
⭕️ سرمای زمستان و یخبندان و بطور كلی حرارت كمتر از 10 درجه در هوای اطراف پیوندك نیز مانع فعالیت سلولهای نامبرده گردیده جوش خوردن پیوند را غیر ممكن می سازد.
👌پس عملاً در دو فصل بطور حتم می توان گیاهان را پیوند كرد. یكی در فصل بهارپس از بیدار شدن پایه و قبل از آنكه شدت جریان شیره نباتی زیاد شود و یا آنكه سرمای اول بهار مانع فعالیت سلولهای قسمت هوایی گیاه گردد و دیگری در اواخر تابستان و یا اوایل پائیز (بنا بر نوع درخت ) كه جریان شیره نباتی تا اندازه ای كند شده و سرمای زمستان هنوز فرا نرسیده است.
#پیوند
@jpz09113931202
.
🌲 اهداف هرس
1). تشکیل یک اسکلت مستحکم برای نگه داشتن محصول سنگین
2). کنترل شکل درخت
3). حفظ تعادل بین رشد رویشی و زایشی و تولید میوه با کیفیت بالا
4). باز کردن تاج درخت برای نفوذ کافی نور و حشره کشها
5). تنظیم بار درخت به مقدار قابل تحمل و استاندارد آن، حذف جوانههای گل ضعیف و اضافه که موجب تولید میوههای ریز میگردد که یا میریزد یا باید با دست تنک شود از کانال پیام سبز
6). حذف شاخههای شکسته، خشک، بیمار و آفت زده
7). ایجاد شاخههای بارده داخل تاج درخت
8). جوانسازی درختان و درختچههای پیر و کم بارده
9). جلوگیری از شکستن شاخهها در اثر باد و یا بار زیاد و عدم نیاز به پایه زدن;
10). تغذیه بهتر جوانههای گل و شاخههای باقیمانده (استفاده صحیح از مواد غذایی درخت در جهت تشکیل اعضاء مفید میوه ده)
11). طولانی شدن عمر درخت و همچنین افزایش دوره باردهی اقتصادی
12). جلوگیری از تناوب میوه دهی (سال آوری)
13). تسهیل در امر سمپاشی و برداشت میوه و مصرف کمتر سموم
14). وادار نمودن درخت به تشکیل اعضاء بارده
15). افزایش کیفیت و بازار پسندی
#هرس
@jpz09113931202
آشنایی با حشرهکشهای فسفره سیستمیک
مقدمه
حشرهکشهای این گروه چربی دوست هستند ولی در عین حال در آب هم حل میشوند و به طور کلی از ترکیبات فسفره گروههای قبل، در آب حلالیت بیشتری دارند. خاصیت چربیدوست بودن به آنها اجازه گذشتن از قشر مومی برگ را میدهد و خاصیت حل شدن در آب را سبب میشود که این گونه ترکببات در شیره خام یا پرورده گیاه سمپاشی شده، به جریان بیفتد. وقتی درباره آفتکشهای سیستمیک صحبت میشود باید اندکی دقت کرد. کلمه سیستمیک به این معنی نیست که آفتکش تنها از راه برگ به خوبی جذب شده و انتقال مییابد، بلکه آفتکش علاوه بر برگ میتواند از راه ریشه و میوه و گاهی ساقه هم جذب شود. همچنین باید در نظر داشت، ترکیباتی که از راه برگ تحرک کمی از خود نشان دهند، ممکن است از راه ریشه رفتار متفاوتی داشته باشند و همین طور وقتی برای ضد عفونی بذر مورد استفاده قرار میگیرند.
همه ترکیبات سیستمیک و بیشتر ترکیباتی که به عنوان جذبی شناخته میشوند میتوانند وارد آوند چوبی شوند؛ ولی همیشه تعداد کمتری از آنها این توانایی را دارند که وارد آوند آبکش شده و در آن باقی بمانند. ترکیبات سیستمیک غیر یونی آزادانه بین آوند چوبی و آبکش حرکت کرده و چون شیره خام سریعتر از شیره پرورده حرکت میکند، جهت کلی حرکت در راستای شیره خام یعنی به طرف برگها میباشد. شرط اصلی سیستمیک بودن ترکیبات از راه برگ، دارا بودن توازن مناسبی بین چربی دوستی و آب دوستی است.
ترکیبات فسفره سیستمیک
1-اکسی دیمتون متیل
این ترکیب یک حشرهکش سیستمیک و پایدار است که خاصیت کنهکشی هم دارد. دیمتون ترکیبی است که روی گیاه به زودی تجریه میشود، ولی در درون گیاه به فرمهای اکسید شده یعنی سولفوکسید و سولفون تبدیل میشود که هر دو متابولیت خاصیت حشرهکشی دارند. این ترکیب قابل اختلاط با آب است که به وسیله ریشه و برگ جذب شده و در شیره خام و پرورده جریان مییابد و گاهی در سلولها جمع میشود.
این حشرهکش از راه گوارشی و تماسی برای انسان بسیار خطرناک بوده و باید مراقبت شدیدی در هنگام مصرف آن به کار رود. در بازار به صورت مایع غلیظ امولسیون شونده 25% وجود دارد و برای مبارزه با آفاتی مثل شته و تریپس و زنجرک به نسبت 0.5-1 لیتر در هکتار به کار میرود. تزریق آبی این حشرهکش داخل تنه درختان لیمو ترش میتواند مینوز برگ، کنه شرقی، شپشک آرد آلود را به ویژه در درختان جوان کنترل کند.
2-تیومتون
یک حشرهکش سیستمیک است که خاصیت کنهکشی هم دارد و بیشتر برای کنترل شته و کنه به کار میرود. این آفتکش علیه تریپس و زنجره هم توصیه میشود. ترکیبی است با بوی تند که به صورت مایع غلیظ امولسیون شونده 25% عرضه میشود و برای آفات مکنده حالت انتخابی دارد. میزان مصرف آنها در زراعتها یک لیتر در هکتار و در حالتی که سمپاشی روی درختان میوه سردسیری، مرکبات و مو صورت گیرد، غلظت محلول مورد استفاده یک در هزار میباشد
3-دیمتوآت
دیمتوآت یک حشرهکش سیستمیک و تماسی است علیه کنهها هم مؤثر است و در محیط قلیایی به زودی تجزیه میشود. با بیشتر حشرهکشها و قارچکشها نیز قابل اختلاط است. این حشرهکش دارای دامنه تاثیر نسبتا زیاد است و بر ضد آفات مختلفی مانند شته، کنه قرمز سیب، سپردارهای مرکبات ( شپشک قهوهای و شپشک واوی و غیره) و سفیده کلم مصرف میشود در کلیه این موارد مایع غلیظ امولسیون شونده 40% این ترکیب به نسبت 1-1.5 در هزار به کار میرود. دیمتوآت برای مدت دو هفته خواص حشرهکشی خود را روی گیاهان حفظ میکند و بعد از این مدت میتوان محصولات سمپاشی شده را به مصرف تغذیه رساند. این ترکیب خاصیت تجمع در بدن انسان را ندارد. دی متوآتها روی درختان میوه هستهدار مانند هلو، گوجه، زرد آلو و غیره سوختگی ایجاد میکنند، که این سوختگی با افزایش غلظت بیشتر میشود. بنابراین از به کار بردن آن روی این گیاهان باید خودداری کرد.
4-فورموتیون
فورموتیون یک حشرهکش-کنهکش با خاصیت سیستمیک و تماسی است. امولسیون غلیظ 33% آن به نسبت 2 لیتر در هکتار، علیه حشرات مکنده روی چغندرقند توصیه میشود.از کانال پیام سبز
5-فسفامیدون
فسفامیدون حشرهکشی است که دارای خواص سیستمیک بسیار زیاد است و فرم تجارتی آن به رنگ بنفش مایل به آبی است. این ترکیب را میتوان با کلیه حشرهکشها و قارچکشهایی که خنثی باشند مخلوط کرد. این حشرهکش سمیت بسیار زیادی برای زنبور عسل دارد و باید از مصرف آن در موقع گل خودداری کرد. فسفامیدون از راه دستگاه گوارش روی حشرات اثر میکند ولی تاثیر آن از راه جلد نیست.
#سم
#افت
#کنترل
@jpz09113931202
خاصیت سیستمیک این ترکیب بسیار شدید است و میتواند هم از راه ریشه و هم از راه قسمتهای هوایی گیاه به خصوص برگ نفوذ کند و در تمام قسمتهای هوایی گیاه منتشر شود. دوام این حشرهکش در گیاه در حدود 2 هفته و دوره پیش برداشت آن حدود 20 روز است. فسفامیدون به صورت مایع قابل حل 50% وجود دارد و برای مبازه با آفات مختلف به نسبت یک در هزار مصرف میشده است. در حال حاضر این ترکیب بر ضد گالزای برگ انبه، به نسبت یک در هزار توصیه میشود.
6-مونوکروتوفوس
مونوکروتوفوس ترکیب حشرهکش فسفرهای است که دارای دامنه تاثیر زیادی روی آفات بوده و یکی از پرفروشترین حشرهکشها است. این ترکیب دارای خاصیت حشرهکشی و کنهکشی بوده و یک ترکیب قوی تماسی_سیستمیک است که دارای قدرت پایداری روی گیاه میباشد. به همین دلیل این ترکیب علیه آفات گیاهانی مثل پنبه که به صورت یک کمپلکساند، توصیه میشود. همچنین برای مبارزه با آفات گیاهانی مانند برنج، ذرت، سویا، چغندر قند، درختان میوه، سیبزمینی و سبزیجات و توتون نیز به کار میرود. این حشرهکش به صورت مایع قابل حل در آب 40% وجود دارد و مصرف عمده آن علیه آفات پنبه است و به نسبت 2 لیتر در هکتار مصرف میشود. باید توجه داشت که این ترکیب برای انسان خطرناک بوده و پایداری آن بر روی گیاه حدود 7-14 روز است. برای ماهیها نسبتا سمی است ولی برای پرندگان پرندگان و زنبور عسل بسیار سمی بوده و تلفات شدیدی به آنها وارد میسازد. همچنین روی ظروف آهنی و برنجی ایجاد خوردگی میکنند.
7-تری کلروفن
ترکیبی است که سابقه طولانی در ایران دارد و در گذشته علیه سن گندم مصرف میشده است. به صورت پودر قابل حل 80% موجود است و برای مبارزه با لارو پروانهها، آفات برنج، مو، سوسکهای پوستخوار درختان و همچنین علیه مگسها نیز مصرف میشود. برای مبارزه با کنههای حیوانی و طیور نیز مصرف دارد. این حشرهکش دوام چندانی ندارد. به گزارش شیخی در صورتی که بخواهند علیه سن گندم بالغ زمستانگذران سمپاشی کنند، استفاده از تریکلروفن بعد از مرحله خوشهدهی نسبت به سایر حشرهکشها برتری دارد.
8-اسفات و متامیدوفوس
این دو ترکیب اثر سیستمیک و گوارشی دارند. اسفات طیف وسیعی از حشرات جونده و مکنده را کنترل میکند. شته، تریپس، زنجره و لارو بالپولکداران نسبت به آن حساس هستند و در مدیریت کنترل آفات سبزیجات مفید است. اسفات در داخل گیاهان هیدرولیز شده و به متامیدوفوس تبدیل میشود. متامیدوفوس سمیتر و دارای خواص سیستمیک بیشتری از اسفات است و علاوه بر مؤثر بودن روی حشرات جونده و مکنده، خاصیت کنهکشی هم دارد.از کانال پیام سبز
9-هیپنفوس
هیپنفوس یک حشرهکش سیستمیک است که علیه حشرات مکنده و پارازیتهای خارجی مصرف میشود. این ترکیب با اثر اولیه سریع، مدت کوتاهی روی سطح سمپاشی شده گیاه باقی میماند و در داخل بافتهای گیاهی نفوذ کرده و به سرعت انتقال مییابد. این حشرهکش به صورت مایع غلیظ امولسیون شونده 50% موجود است و اغلب علیه آفات جالیز مثل شته و تریپس به نسبت یک در هزار مصرف میشود.
#سم
#افت
#کنترل
@jpz09113931202
-اکسی دیمتون متیل
این ترکیب یک حشرهکش سیستمیک و پایدار است که خاصیت کنهکشی هم دارد. #دیمتون ترکیبی است که روی گیاه به زودی تجریه میشود، ولی در درون گیاه به فرمهای اکسید شده یعنی سولفوکسید و سولفون تبدیل میشود که هر دو متابولیت خاصیت حشرهکشی دارند. این ترکیب قابل اختلاط با آب است که به وسیله ریشه و برگ جذب شده و در شیره خام و پرورده جریان مییابد و گاهی در سلولها جمع میشود.از کانال پیام سبز
این حشرهکش از راه گوارشی و تماسی برای انسان بسیار خطرناک بوده و باید مراقبت شدیدی در هنگام مصرف آن به کار رود. در بازار به صورت مایع غلیظ امولسیون شونده 25% وجود دارد و برای مبارزه با آفاتی مثل شته و تریپس و زنجرک به نسبت 0.5-1 لیتر در هکتار به کار میرود. تزریق آبی این حشرهکش داخل تنه درختان #لیمو_ترش میتواند مینوز برگ، کنه شرقی، شپشک آرد آلود را به ویژه در درختان جوان کنترل کند.
-دیمتوآت
دیمتوآت یک حشرهکش سیستمیک و تماسی است علیه کنهها هم مؤثر است و در محیط قلیایی به زودی تجزیه میشود. با بیشتر حشرهکشها و قارچکشها نیز قابل اختلاط است. این حشرهکش دارای دامنه تاثیر نسبتا زیاد است و بر ضد آفات مختلفی مانند شته، کنه قرمز سیب، سپردارهای مرکبات ( شپشک قهوهای و شپشک واوی و غیره) و سفیده کلم مصرف میشود در کلیه این موارد مایع غلیظ امولسیون شونده 40% این ترکیب به نسبت 1-1.5 در هزار به کار میرود. دیمتوآت برای مدت دو هفته خواص حشرهکشی خود را روی گیاهان حفظ میکند و بعد از این مدت میتوان محصولات سمپاشی شده را به مصرف تغذیه رساند. این ترکیب خاصیت تجمع در بدن انسان را ندارد. دی متوآتها روی درختان میوه هستهدار مانند #هلو، #گوجه، #زردآلو و غیره سوختگی ایجاد میکنند، که این سوختگی با افزایش غلظت بیشتر میشود. بنابراین از به کار بردن آن روی این گیاهان باید خودداری کرد.
فسفامیدون حشرهکشی است که دارای خواص سیستمیک بسیار زیاد است و فرم تجارتی آن به رنگ بنفش مایل به آبی است. این ترکیب را میتوان با کلیه حشرهکشها و قارچکشهایی که خنثی باشند مخلوط کرد. این حشرهکش سمیت بسیار زیادی برای #زنبور_عسل دارد و باید از مصرف آن در موقع گل خودداری کرد. فسفامیدون از راه دستگاه گوارش روی حشرات اثر میکند ولی تاثیر آن از راه جلد نیست
خاصیت سیستمیک این ترکیب بسیار شدید است و میتواند هم از راه ریشه و هم از راه قسمتهای هوایی گیاه به خصوص برگ نفوذ کند و در تمام قسمتهای هوایی گیاه منتشر شود. دوام این حشرهکش در گیاه در حدود 2 هفته و دوره پیش برداشت آن حدود 20 روز است. فسفامیدون به صورت مایع قابل حل 50% وجود دارد و برای مبازه با آفات مختلف به نسبت یک در هزار مصرف میشده است. در حال حاضر این ترکیب بر ضد گالزای برگ #انبه، به نسبت یک در هزار توصیه میشود
#سم
#افت
#کنترل
@jpz09113931202
#پیوند
زمان پیوند و نوع پیوند
@jpz09113931202
🌱⭕️زمان مناسب برای#پیوند_زدن
موقع پیوند زدن زمانی است كه گیاه در دوره فعالیت یعنی شیره نباتی در جریان باشد.بنابراین از نظر علمی در هر موقع از سال به استثنای موقعی كه گیاه در دوره استراحت به سر می برد و شیره نباتی راكد گردیده می توان عمل پیوند را انجام داد. این نظریه در عمل به اشكالاتی بر می خورد كه عملا موقع پیوند زدن را محدود می كند.
⭕️ مقدار زیاد شیره نباتی مانع ایجاد تماس بین پیوندك و پایه در ناحیه طبقه مولده و جوش خوردن آنها با یكدیگر می شود و به اصطلاح باغبانان پیوندك در شیره نباتی خفه می گردد.
⭕️ حرارت زیاد باعث تبخیر فوق العاده پیوندك شده و قبل از آنكه سلولهای طبقه مولده یكی شوند و شیره نباتی كافی به پیوندك برسد، گرما پیوندك را خشك نموده از بین می برد.
⭕️ سرمای زمستان و یخبندان و بطور كلی حرارت كمتر از 10 درجه در هوای اطراف پیوندك نیز مانع فعالیت سلولهای نامبرده گردیده جوش خوردن پیوند را غیر ممكن می سازد.
👌پس عملاً در دو فصل بطور حتم می توان گیاهان را پیوند كرد. یكی در فصل بهارپس از بیدار شدن پایه و قبل از آنكه شدت جریان شیره نباتی زیاد شود و یا آنكه سرمای اول بهار مانع فعالیت سلولهای قسمت هوایی گیاه گردد و دیگری در اواخر تابستان و یا اوایل پائیز (بنا بر نوع درخت ) كه جریان شیره نباتی تا اندازه ای كند شده و سرمای زمستان هنوز فرا نرسیده است.
#پیوند
@jpz09113931202
43.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@jpz09113931202
#پیوند
کلیپ امورش پیوند شکمی
87.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معمولاً در فصل پاییز و با ریختن برگ درخت بنه، شکاف کوچکی روی تنهٔ درخت ایجاد میکنند و از آن شکاف، شیرهٔ سقز ترشح میشود که در ابتدا به رنگ سبز متمایل به سفید بوده و پس از گذشت مدتی به رنگ زرد تغییر رنگ میدهد. از شیرهٔ درخت بنه در طب سنتی و مدرن و صنعت آدامسسازی استفاده فراوان میشود.
#دارویی
#بنه
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿 سرمازدگی بهاره 🌿
♻️یکی از مشکلاتی که در چند سال اخیر باعث بروز خسارت در باغات شده است ، سرمازدگی بهاره می باشد.
که توسط باکتری های مولد هسته یخ بر روی درختان اتفاق میفتد
♻️تعریف سرمازدگی :
بروز نارسائی در عملکرد بخشهای درون سلولی در اثر کاهش دما. سرمازدگی در فصل رويش و در درجه حرارت های بالای صفر اتفاق می افتد، در صورتی که يخزدگی در فصل رويش و يا زمستان و در درجه حرارت های زير صفر اتفاق می افتد.
♻️تعریف باکتری های مولد هسته یخ:
اندامهـای هـوایی یـک گیاه سالم، جایگاه
باکتریهای بومی و بیماری زای گیاهی است. باکتری های مولد هسته یخ به صورت اپی فیت در روی سطح گیاهان وجود دارند.
این باکتریها ازعوامل بیولوژیک ایجاد هسته یخ بوده و با ایجاد هسته یخ باعث یخ زدن آب در دماهای بالاتر از معمول می شوند. این باکتریها با پائین آمدن دمای محیط باعث یـخ زدن آب بین بافتی شده و در نتیجه اندامهای حساس مانند ، جوانه، شکوفه و غیره دچار سرمازدگی شده و از بین میروند باکتریها برای جذب مواد غذایی از طریق یخسازی و متلاشی شدن سلولی جهت جذب عناصر غذایی دارای این توانایی هستند از کانال پیام سبز
✅روش #کنترل باکتری:
استفاده از ترکیب اکسی کلرور مس به میزان ۲/۵تا ۳در هزار در اواخر زمستان. سمپاشی با سموم مسی بعد هرس دارای فواید دوگانه خواهد بود
♻️جهت کاهش جمعیت باکتریهای مولد هسته یخ در اواسط اسفند اقدام به پاشش اکسی کلرور مس به نسبت ۲/۵در هزار کنید.
توجه داشته باشید که زمان پاشش حتما باید دو هفته پس از روغن پاشی ولک باشد.
#سم
#آموزشی
@jpz09113931202
جهت تولید یخ و برف مصنوعی از این باکتریها بهره میبرند
@jpz09113931202
#بیماری
🌱پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی
کمبود موقتی کلسیم ، قطع شدن ریشه و شوری و خشکی خاک باعث عارضه ای به نام Blossom End یا پوسیدگی گلگاه در گوجه فرنگی می شود. در نتیجه این عارضه قسمت های آسیب دیده، خشک و چروک شده و به رنگ قهوه ای در می آیند. همچنین، وقوع پوسیدگی گلکاه هنگامی افزایش می یابد که کود های دارای ازت , منیزیوم , پتاسیم و کلر زیاد، و کود کلسیم پائین استفاده گردد.کانال پیام سبز افزودن کود کلسیم دار و محلول پاشی آنها روی #گوجه_فرنگی به مقدار زیاد موجب کاهش شیوع پوسیدگی گلگاه می گردد.
🌱عواملی که جذب کلسیم را تحت تاثیر قرار میدهند باعث ایجاد این عارضه میگردند. عواملی چون نوسانات رطوبتی،استفاده از کودهای نیتروژنه به صورت آمونیوم،زه کشی ضعیف در خاک.
برای جلوگیری از این عارضه نیاز به استفاده از کود کلسیمی و ایحاد رطوبت یکنواخت در خاک داریم.برای حفظ رطوبت خاک میتوانیم از مالچ استفاده کنیم تا علاوه بر حفظ رطوبت، علف های هرز را نیز کنترل کنیم.
—---------------------—
#بیماری
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آشنایی با گیاه هل
#هل
@jpz09113931202
نام گیاه شناسی هل (Elettaria cardamomum)، از واژهی تامیلی «Elettari» نشأت گرفته که به دانههای هل اشاره دارد. هل گیاهی چند ساله و علفی است که تا ارتفاع 2-5 متر رشد میکند. ریزومهای زیرزمینی دارد و با تقسیم رویشی ریزومها تکثیر میشود. ساقه هوایی با احاطه کردن غلافهای برگ شکل میگیرد.