#احکام_بزبان_ساده
بعضی از متدینین در حلال و حرام بودن چیزی وسواس دارند، حتی وقتی به میهمانی دعوت و یا هدیه ای برایشان می آورند. ولی بر طبق قانون حلیت هر گاه تردید بر حلال و حرام بودن داشتید آن چیز حلال است.
مگر آن که دلیل حرام بودن آن مشخص باشد❗️
👈پس هر گاه بر حلال و حرام بودن چیزی شک داشتی از قانون حلیت بهره ببر و آن را حلال بدان.
💐 @jqk_ir 💐
d1736947t15791466(web).mp3
1.89M
🎙📖
🌹🍃 تلاوت آیاتی از سوره نجم با صدای محمود رمضان
💐 @jqk_ir 💐
ذی الحجه سال ۶۰ ه. ق؛ یوم الترویه؛ حرکت امام حسین (ع) از مکه به سوی کوفه
به یوم الترویه محمل ببستند
خواتین جمله در محمل نشستند
حرم را از حرم کردند بیرون
همه سرگشته اندر دشت و هامون
کسانی را که برعالم پناهند
برون کردند از بیت خداوند
💐 @jqk_ir 💐
مباحث #قصه_های_قرآنی
✨نابودی سپاه ابرهه✨
☄️
در قرآن یک سوره به آن اختصاص داده و هدف از بیان این واقعه را عبرت گرفتن مردم تصریح نموده و پیامبر خویش را مورد خطاب قرار داده و فرموده: «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ فَعَلَ رَبُّکَ بِأَصحَابِ الْفِیل»؛آیا ندیدی پروردگارت با فیل سواران [لشکر ابرهه که برای نابودی کعبه آمده بودند] چه کرد؟! این معجزهای مشهود و محسوس، جهت تنبه و عبرت گیری است؛ تا مردم به طاعت و عبادت خدا روی آورند.قرآن كریم چگونگى عذاب آنان را اینگونه بیان مىكند كه خداوند دستههایى از پرندگان را با سنگهایى از گِل، به سوى آنان فرستاد تا با آنها اصحاب فیل را هدف قرار داده و نابود كنند.درباره جزئیات این عذاب، میان مورخان و مفسران، اختلافات فراوانى وجود دارد؛ نقل شده كه در منقار و پاهاى هر یك از مرغان ابابیل، سه سنگریزه بود و هر سنگریزه بر سر و پیكر یك نفر فرود مىآمد وى را نابود مىكرد.گفتهاند: وقتى ابرهه چنین دید پا به فرار گذاشت؛ اما یكى از سنگها به او اصابت كرد و بر اثر آن به تدریج گوشت بدنش ریخت و از آن چرك و خون خارج شد. به نقلى، دست و پایش جدا شدتا به یمن رسید و در حالى نابود شد كه سینه و قلبش شكافته و شكمش پاره شده بود و به قولى، در بین راه در میان قبیله خَثْعَمْ هلاك شد.بیشتر نویسندگان مسلمان، عذاب اصحاب فیل را 40 سال پیش از بعثت و در سال ولادت رسول اكرم صلى الله علیه و آله دانسته و این تقارن را از بركات ولادت آن بزرگوار (ارهاص) برشمردهاند.داستان اصحاب فیل در میان مردم حجاز چنان مشهور بود كه سال وقوع این رخداد، «عامالفیل» را مبدئى براى تاریخ قرار داده و در اشعارشان از آن یاد كردهاند و زمانى كه پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله سوره فیل را براى مشركان خواند با وجود مخالفت شدیدى كه با او داشتند هیچ كس آن را انكار نكرد، از این رو خداوند، عذاب اصحاب فیل و خنثی شدن مكر آنها براى ویرانى كعبه را از نشانههاى روشن الهى و از نعمتهاى خداوند براى قریش مىداند: «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَابِ الْفِيلِ × أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ». در مورد تاریخ این واقعه نیز برخی آن را 40 سال قبل از تولد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و برخی 23 سال قبل میدانند؛ ولی اکثر علماء برآنند که عام الفیل همان سالی بود که رسول اکرم صلی الله علیه و آله در آن سال متولد شد.
💐 @jqk_ir 💐
همایش تقدیر از ۱۵۰ نفر ازحافظان شعبه علی اباد کتول گلستان تحت عنوان " حافظان قرآنی ،رهپویان علوی" با حضور قائم مقام موسسه جامعه القرآن الکریم ، حجه السلام والمسلمین دکتر سید محمد حسین طباطبایی برگزار گردید.
💐 @jqk_ir 💐
#اعمال شب عرفه
🎆شب نهم ذي الحجة، از شبهای متبرك و شب مناجات با قاضى الحاجات است و توبه در آن شب مقبول و دعا در آن مستجاب است. عبادت در این شب، اجر صد و هفتاد سال عبادت را دارد.
🎆 براى شب عرفه چند عمل وارد شده است:
🌺 قرائت دعایی که با این عبارت آغاز میشود:
" اَللّهُمَّ یا شاهِدَ كُلِّ نَجْوى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوى وَ عالِمَ كُلِّ خَفِیَّةٍ وَ مُنْتَهى كُلِّ حاجَةٍ یا مُبْتَدِئاً... "
كه روایت شده هر كس آن را در شب عرفه یا در شبهاى جمعه بخواند خداوند او را بیامرزد.
🌸 قرائت هزار مرتبه تسبيحات عشر.
🌺 قرائت دعاى " اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَیَّاَ... " كه هم در شب عرفه و هم شب هاى جمعه وارد شده است.
🌸 زيارت حضرت سيّدالشهدا عليه السلام.
💐 @jqk_ir 💐
#تفسیر_نمونه
✨جزء20 سوره قصص✨
وَقَالُوا إِنْ نَتَّبِعِ الْهُدَىٰ مَعَكَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنَا ۚ أَوَلَمْ نُمَكِّنْ لَهُمْ حَرَمًا آمِنًا يُجْبَىٰ إِلَيْهِ ثَمَرَاتُ كُلِّ شَيْءٍ رِزْقًا مِنْ لَدُنَّا وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ57
🌹
آنها گفتند: «ما اگر هدایت را همراه تو پذیرا شویم، ما را از سرزمینمان میربایند!» آیا ما حرم امنی در اختیار آنها قرار ندادیم که ثمرات هر چیزی (از هر شهر و دیاری) بسوی آن آورده میشود؟! رزقی است از جانب ما؛ ولی بیشتر آنان نمیدانند!
✍️
در این آیه سخن از کسانی میگوید که در دل به حقانیت اسلام معترف بودند ولی روی ملاحظات منافع شخصی، حاضر به قبول ایمان نبودند میفرماید: «آنها گفتند: ما اگر هدایت را همراه تو پذیرا شویم (و از آن پیروی کنیم) ما را از سر زمینمان میربایند»! (وَ قالُوا إِنْ نَتَّبِعِ الْهُدی مَعَکَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنا).
این سخن را کسانی میگویند که قدرت پروردگار را ناچیز میشمرند و نمیدانند چگونه او یارانش را یاری و دشمنانش را در هم میشکند.
لذا قرآن در پاسخ آنها چنین میگوید: «آیا ما حرم امنی در اختیار آنها قرار ندادیم که ثمرات هر چیزی (از هر شهر و دیاری) به سوی آن آورده میشود رزقی است از جانب ما»؟! أَ وَ لَمْ نُمَکِّنْ لَهُمْ حَرَماً آمِناً یُجْبی إِلَیْهِ ثَمَراتُ کُلِّ شَیْءٍ رِزْقاً مِنْ لَدُنَّا.
«ولی بیشترشان نمیدانند» وَ لکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لا یَعْلَمُونَ. خداوندی کم هسرزمین شورهزار و سنگلاخ بیآب و درختی را حرم امن قرار داد، و آنچنان دلها را متوجه آن ساخت که بهترین محصولات از نقاط مختلف جهان را به سوی آن میآورند، قدت خود را بهخوبی نشان داده است. بنابراین چگونه ممکن است خداوند بعد از اسلام شما را از آن محروم سازد، دل قوی دارید و ایمان بیاورید.
💐 @jqk_ir 💐
جشن پایان دوره ایی روخوانی و روانخوانی شعبه بیت الحسین(علیه السلام) تهران
همراه با دعای سلامتی آقا امام زمان(عجل الله)
💐 @jqk_ir 💐
🌙
#فضیلت_ماه_ذی_الحجه
🌷آیت الله عبدالکریم حق شناس:
وقت سحر مخصوصاً در این دهه ذی الحجه بلند شو، نمیمیری!
پروردگار درد را به واسطهی بیداری سحر از بدن شما جدا میکند و دنیا و آخرت شما را آباد میکند.
دههی ذی الحجه را مغتنم بشمار؛
صدقه دادن مثل این است که پولی به پیغمبر(ص) بدهی تا برای شما انفاق نماید. هر عملی در این دهه رشد میکند.
🍃🌸رسول اکرم(ص) فرمودند: عمل صالح در دهه اول ذی الحجه از سایر ایام محبوبتر است. این یک خصوصیتی است که صاحب شرع به ما توصیه کرده است.!
💐 @jqk_ir 💐
arafeh.pdf
1.82M
🌺🍃🌺🍃
این فایل حاوی سادهترین ترجمه #دعای_عرفه به صورت جملهجمله با طراحی گرافیکی زیبا وجذاب است
التماس دعا
💐 @jqk_ir 💐
گریه می کرد و زیر لب می گفت
با لبی تشنه با دلی گریان
«السّلام علیک یا مظلوم»
«السّلام علیک یا عطشان»
السَلامُ عَلیکَ یا مُسلِم بن عَقیل یا سَفِیر الحُسین(ع)
▫️ @jqk_ir ▫️
درخشش قرآن آموز جامعه القرآن الکریم زنجان در کنکور سراسری 98
خانم زهره رستملو فرد زنجانی قرآن آموز و فرزند همکار شعبه خواهران خانم رقیه شفیعی موفق به کسب رتبه دورقمی در رشته انسانی کنکور امسال گردیدند.
💐 @jqk_ir 💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙📖
🌷تلاوت آیات 32و33 سوره آل عمران توسط قاری بین المللی استاد سید جواد حسینی🍃
💐 @jqk_ir 💐
🌺🍃🌸🍃
کاروان از هفت شهر عشق و عرفان بگذرد
راه بیت الله اگر از هند و ایران بگذرد
مهربانا! یک دو جامی بیشتر از خود برآ
مست تر شو تا #غدیر از عید قربان بگذرد
🌗شب عید قربان از شب هاى پربرکت و از چهار شبى است که شب زنده دارى در آنها مستحبّ است و درهاى آسمان در این شب باز است، و زیارت حضرت سیّد الشهدا علیه السّلام، و دعاى «یا دائم الفضل على البریّة» که در اعمال شب جمعه ذکر شده در این شب مستحبّ است.
🌟عید قربان ، جلوه گاه تعبد و تسلیم ابراهیمیان حنیف است
و فصل قرب مسلمانان به خداوند در سایه عبودیت🌟
عیدسعید قربان مبارک
💐 @jqk_ir 💐
#عید_قربان_در_قرآن_مجید
🔪🐏
🌷ماده «قرب» که واژه قربان ریشه در آن دارد، بسیار در قرآن آمده است، اما کلمه «قربان» در قرآن، دو بار آمده است. واژه «عید» در قرآن تنها یک بار به کار رفته است: عیسى بن مریم (علیهما السّلام) به خداوند سبحان عرض کرد: «خداوندا! پروردگارا! از آسمان مائدهاى بر ما بفرست! تا براى اول و آخر ما، عیدى باشد، و نشانهاى از تو، و به ما روزى ده که تو بهترین روزى دهندگانى».
🍃گفتنی است که برخی از کلمات در قرآن آمده که ماده «قرب» در آن نیست، اما در روایات و به دنبال آن در تفاسیر، از آن به روز عید قربان، قربانی و … تعبیر و تفسیر شده است:
الف. مفسران در تفسیر «شاهد» و «مشهود»، سخنان بسیار دارند که بعضى، آنها را تا سى وجه شمردهاند؛ از جمله آن که گفتهاند: شاهد، روز عید قربان و مشهود، روز عرفه است.
ب. در آیه: «و الشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ»، از جابر از رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) نقل شده: منظور از «الشّفع»، روز عید قربان است و منظور از «الوتر»، روز عرفه، است.
ج. بعضى درباره آیه «فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ»،گفتهاند: معنایش این است که نماز عید قربان بخوان، و شتر هم قربانی کن.
🌷بیشتر مفسران گفته اند که مراد از صلاه در آیه شریفه « فَصَلِّ لِرَبِّکَ»، نماز عید قربان است و مراد از نحر در «وَ انْحَرْ»، کشتن حیوانى است که از واجبات حج است یا منظور قربانى کردن است که سنت است (و بعضى) گفته اند که مراد از صلاه، نماز بامداد روز عید قربان است و از نحر، قربانى کردن؛ زیرا که پیغمبر (صلّى اللَّه علیه و آله) در روز عید قربان، اول قربانى میکرد و بعد از آن نماز بامداد میگذارد ، پس در این آیه خداى تعالى به آن حضرت امر کرد که اول، نماز مذکور را به جاى آور، بعد از آن قربانى کن.
📚برگرفته از کتب : المیزان فى تفسیر القرآن ،الدر المنثور فى تفسیر المأثور
💐 @jqk_ir 💐