👈روزه خواری درملاعام جرم است؟؟
روزه خواری در ملأ عام و تظاهر به آن از نظر قانون مجازات اسلامی جرم است و تنها زمانی که فردی در انظار عمومی اقدام به این کار کند مرتکب جرم شده است.
بر این اساس اگر فردی در منزل خود و یا مکان خلوتی که هیچ ترددی در آنجا وجود ندارد اقدام به روزه خواری کند، مجازات نخواهد داشت.
طبق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی هر شخص علناً در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند، علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست، اما عفت عمومی را جریحه دار کند، فقط به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
البته توجه به این نکته ضروری است که این ماده شامل افراد غیر مسلمان هم میشود، به این معنا که با وجود آن که روزه گرفتن برای افراد غیر مسلمان واجب نیست، اما در صورتی که آنها در ملأ عام اقدام به روزه خواری کنند مرتکب جرم شدهاند و به مجازات مقرر در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.
روزه خواری در ملأ عام هنگامی جرم است که به صورت عمدی انجام شود، بنابراین اگر فردی سهواً در معابر عمومی اقدام به نوشیدن یا خوردن کند مرتکب جرمی نشده است.
انجام هر فعل حرامی در معابر و انظار عمومی جرم است و بر این اساس تظاهر به روزهخواری حتی در خودرو هم شامل این حکم میشود، بنابراین اگر کسی در خودرو شخصی اقدام به روزه خواری کند، جرم مرتکب شده و پلیس میتواند با او برخورد کند و این استدلال که خودرو حریم شخصی است، موجب سلب مجازات فرد نمیشود
@amrebemarof
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ مسئله ١۵۵٠: روزه از عبادات است و لازم است که با نیت الهی بجا آورده شود و در موقع نیت لازم نیست که به زبان بگوییم یا از قلب خود بگذرانیم، بلکه همین اندازه که اگر از فرد پرسیده شود به چه علت مبطلات روزه را مرتکب نمی شود؟ بداند که برای اطاعت از فرمان خدا از اذان صبح تا مغرب ازمبطلات روزه، خودداری می کند، برای نیت کافی است؛
✅ مسئله ١۵۵١: انسان می تواند در شب اول ماه رمضان، قصد گرفتن روزه همه ماه را بکند و لازم نیست این نیت هر روز تکرار شود.
✅ مسئله ١۵۶٨: روزى را كه انسان شك دارد آخر شعبان است يا اول رمضان، واجب نيست روزه بگيرد، و اگر بخواهد روزه بگيرد نمىتواند نيت روزه رمضان كند، ولى اگر نيت روزه قضا و یا مستحب و مانند آن بنمايد و بعداً معلوم شود رمضان بوده، (روزه او) از رمضان حساب مىشود.
📚 توضیح المسائل مراجع عظام تقلید
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG