✡ بیوتروریسم نوین (١)
🌐 مقدمه
1️⃣ #بیوتروریسم تا سالهای قبل بهوسیلهی شیوههای آشکار و تا حدّی سنّتی به وقوع میپیوست.
2️⃣ اقدامات بیوتروریستی در جنگها در دهههای آخر قرن بیستم همگی برای از بین بردن نیروی انسانی و یا تضعیف آن بوده است.
3️⃣ لذا تعریفی که از بیوتروریسم ارائه میشود نیز بر پایهی همین امور قرار داده شده است.
4️⃣ تعریف عمومی بیوتروریسم «ارعاب و ترساندن مردم یک کشور با استفادهٔ وحشیانه از #عوامل_بیولوژیک» میباشد.
5️⃣ اما آیا این تعریف با مصداقهای امروز بیوتروریسم نیز مطابقت دارد؟
6️⃣ نقش #بیوتکنولوژی و پیشرفتهای علمی در این زمینه مانند تنوع زیستی، پروژه توالییابی ژنوم انسان و سایر موجودات، مهندسی #ژنتیک و دستورزی ژنها، نانوتکنولوژی، بیوانفورماتیک و… چیست و این پیشرفتها در خدمت چه کسانی قرار گرفته است؟
7️⃣ پاسخ به این سؤالات از اسرار #بیوتروریسم_نوین در عصر حاضر پرده برمیدارد. اسراری که زرسالاران عالَم به وقاحت هرچه تمامتر و بهصورت کاملاً پنهان و دور از اذهان عمومی در حال انجام آن هستند.
8️⃣ بر همین اساس، بیوتروریسم در عصر حاضر تعریفی جدید و متفاوت خواهد داشت. این تعریف بنا به اقدامات اخیر قدرتهای مستکبر ارائه شده و سعی بر آن است تا همهٔ ابعاد موضوع، بهویژه زوایای جدید از این اقدامات بیوتروریستی را موشکافانه مورد بررسی قرار دهد.
9️⃣ این تعریف به ۴ بخش کلّی تقسیم شده که در پُستهای بعدی به اختصار توضیح داده میشود:
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مزیت این نوع ترور این است که میتوان از عاملی استفاده كرد که تدریجاً به کشته شدن فرد بیانجامد و از اینرو جوّ رسانهای و نارضایتی اذهان عمومی را در پی نخواهد داشت!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بیوتروریسم نوین (٢)
☠ بخش اول: کشتن فرد یا افراد بهصورت خاموش با شیوههای بیولوژیک، شیمیایی و رادیواکتیوی
1️⃣ هرچند نام #تروریسم با استفاده از عوامل شیمیایی، میکروبی و رادیواکتیو، #تروریسم_نوین The New Terrorism گذارده شده است، لیکن با تعریف فوق از تروریسم، کلمهٔ نوین چندان کلمه مناسبی نخواهد بود.
2️⃣ بهعنوان مثال، استفاده از شمشیر آخته با زهر توسط ابنملجم و یا استفاده از انواع زهر توسط خلفای جور عباسی، برای ترور ائمه اطهار (ع) قدمتی به قدمت تاریخ اسلام دارد.
3️⃣ اما با توجه به اینکه انواع عوامل شیمایی، بیولوژیکی و پرتوی در قرن گذشته سنتز، استخراج یا بهطور سیستماتیک بهکار رفتهاند، این عوامل را نوین مینامند.
4️⃣ اینچنین اقدامات در قرن بیستم بهصورت صنعتیتر و حرفهایتر پیش گرفته شده و در حال حاضر نیز بسیاری از مراکز تحقیقاتی دنیا در زیر پوششهای مختلف روی انواع شیوههای آن کار میکنند.
5️⃣ از سال ۱۹۵۶ تابهحال بین ترورهایی كه توسط رژیم صهیونیستی بهطور رسمی به ثبت رسیده است ۳ مورد به شیوهٔ #بیوتروریسم بوده. ترور #ودیع_حداد با خوراندن شکلات مسموم در سال ۱۹۷۸، ترور نافرجام #خالد_مشعل با اسپری کردن مادهٔ فنتانیل در گوش او در اردن در سال ۱۹۹۷ که با دستگیری عوامل #موساد پادزهر آن به اردن تحویل داده شد و ترور #محمود_المبحوح با تزریق مادهٔ فلجکننده و خفه کردن با بالش در هتل دبی در سال ۲۰۱۰، اقدامات بیوتروریستی بوده است که بهطور رسمی #اسرائیل آنها را قبول کرده است. اما بسیاری از اقدامات بیوتروریستی با توجه به ماهیت #عوامل_بیولوژیک ناشناخته میماند.
6️⃣ ترور آیتالله ربّانی املشی با مواد سرطانزا توسط تیم #مهدی_هاشمی، ترور آیتالله سیدعبدالعزیز حکیم با قهوهٔ مسموم به تالیوم در ضیافت شام #عبدالله_اردنی، ترور #مجید_شریف در ماجرای قتلهای زنجیرهای با آمپول پتاس توسط تیم #مهرداد_عالیخانی (صادق) در سال ۱۳۷۷، ترور #یاسر_عرفات بهوسیلهٔ آلودهکردن البسهٔ او با پلونیوم ۲۱۰ (مادهای رادیواکتیو) توسط تشکیلات خودگردان و محمد دحلان، ترور #ویکتور_یوشچنکو با دیوکسین، ترور #فیدل_کاسترو به شیوههای گوناگون توسط سازمان سیا و ترور #نلسون_ماندلا با تالیوم ازجمله اقداماتی است که در زمرهٔ #تروریسم_نوین طبقهبندی میشود.
7️⃣ مزیّت این نوع ترور این است که میتوان از عاملی استفاده نمود که تدریجاً به کشته شدن فرد بیانجامد و از این بابت، جوّ رسانهای و نارضایتی اذهان عمومی را در پی نخواهد داشت. مثلاً در ماجرای شهادت آیتالله ربانی املشی اگر اعترافات مهدی هاشمی نبود هیچگاه تروریستی بودن ماجرا فاش نمیشد و دلیل مریضی ایشان طبیعی قلمداد میشد. همچنین در ماجرای یاسر عرفات نیز چند سال بعد از فوت و آزمایشهای دقیق روی کلاه و لباسهای او مشخص شد لباسها آلوده به ماده رادیواکتیوی است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
☠️ در سلاحهای بیولوژیک به جای مواد منفجره از عوامل بیولوژیک استفاده میشود!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بیوتروریسم نوین (٣)
☠ بخش دوم: استفاده از بیوتروریسم به عنوان سلاح جنگی یا BioWeapon
1️⃣ #سلاحهای_بیولوژیک عمدتاً همان سلاحهایی هستند که در عملیاتهای نظامی مورد استفاده قرار میگیرند، تنها تفاوت در این سلاحها این است که بهجای مواد منفجره از #عوامل_بیولوژیک استفاده میشود که با انفجار سلاح این عوامل در هوا به صورت آئروسل و در آب به صورت قطرههای ریز پخش میشوند. نقطهٔ تمایز مهم پس از انفجار این است که این سلاحها بو و رنگ خاصی نداشته و اثر آنها هم تا مدتها میتواند در محیط باقی بماند.
2️⃣ برحسب کاربرد سلاحهای بیولوژیک، این سلاحها به دو دسته تقسیم میشوند:
3️⃣ دستهٔ اول: سلاحهایی هستند که در #جنگ استفاده میشوند و هدف از آنها ناتوان ساختن طولانیمدت نیروی دشمن است. در این سلاحها از عوامل بیماریزای #عفونی استفاده میشود که باعث بیماریهای گوناگون میشوند.
4️⃣ دستهٔ دوم: سلاحهایی هستند که بیشتر در #شورشها و #اغتشاشات استفاده میشود و هدف آنها ناتوان ساختن کوتاهمدت افراد موردنظر میباشد. این سلاحها بیشتر حاوی #مواد_شیمیایی هستند که بهراحتی در فضا پخش شده و باعث #اختلالات_روانی در نیروی دشمن میشوند.
5️⃣ از جمله موادی که در این سلاحها بهکار میرود میتوان به بیحسکنندهها، ناراحتکنندهها، فلجکنندهها، فعالکنندههای جنسی، روانگردانها، آرامکنندهها و خوابآورها اشاره کرد.
6️⃣ بنابراین با بهکاربردن این نوع سلاحهای ناتوانکننده بدون آنکه کوچکترین علامتی داشته باشد، میتوان باعث کند شدن نیروی عملیاتی دشمن شده و از ضربههای احتمالی و سرعتی دشمن کاست. همچنین در اغتشاشها یا برای دستگیری زندهٔ افراد نیز میتوان از این سلاحها استفاده نمود.
7️⃣ نکتهای که لازم است تذکر داده شود این است که اگر دشمن سلاحی خاص را طراحی میکند و آنرا میسازد، قبل از آن حتماً به فکر طراحی #پاد و ضد آن بوده است. بهعبارت دیگر دشمن همیشه به فکر دفاع خود نیز هست، چرا که امکان دارد زمانی این سلاح در دست طرف مقابل قرار گیرد و از آن سلاح علیه خود او استفاده کند. بنابراین همیشه قبل از طراحی سلاح، ابتدا ضد آن ساخته میشود و سپس به ساخت خود سلاح اقدام مینمایند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ میکروارگانیسمها از جمله عوامل بیولوژیک هستند كه برای تخریب استفاده میشوند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بیوتروریسم نوین (۴)
☠ بخش سوم: استفاده از عوامل بیولوژیک برای تخریب
1️⃣ #میکروارگانیسمها (موجودات زندهٔ ذرهبینی، مانند باکتریها و قارچهای تکسلولی و…) مهمترین مصرفکنندگان و تجزیهکنندگان طبیعت میباشند. میکروارگانیسمها با توانایی آنزیمی فوقالعاده قادر هستند بسیاری از موادی را که جزء مواد سختتجزیهپذیر هستند، تجزیه کنند. امروزه از آنزیمهای میکروبی در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی، نساجی، آهار زنی، صنایع فولاد، نفت، هیدروکربنهای مختلف و… استفادههای صنعتی میشود.
2️⃣ قابلیت سازش ژنتیکی در آنها تقریباً تجزیه و تغییر هرنوع ماده را امکانپذیر ساخته است و با دستورزیهایی که انسان انجام داده است، قدرت آنها را چندین برابر میکند. مثلاً با روشهای بهسازی میکروارگانیسمها تولید پنیسیلین از قارچ پنیسیلیوم از ابتدای کشف تا به حال ۵۰۰۰۰ برابر شده است.
3️⃣ میکروارگانیسمها قادر به تجزیهٔ طیف مختلفی از مواد میباشند که شامل مواد فلزی و غیرفلزی میشود. تجزیهٔ برخی از آنها در مباحث امنیتی-دفاعی از اهمیت ویژهای برخوردار است. تجزیهٔ فلزهایی همچون آهن، تیتانیوم، مس، اورانیوم و… در این بحث قرار دارند.
4️⃣ آنزیمهای آنها بوسیله فرایندهای #اکسیداسیون و کاهش روی فلزها اثر میکنند و بهاصطلاح باعث زنگزدگی آنها میشوند. تغییر ماهیت ماده در بسیاری از موارد حائز اهمیت میباشد، چرا که دیگر کارایی پیشین را از دست داده و از طرف دیگر هزینههای اضافی را تحمیل میکند.
5️⃣ دستهٔ ديگر میکروارگانیسمهایی هستند که روی مواد غیرفلزی اثر دارند. تجزیهٔ موادی مانند نفت، رزین، بتن، رنگ، آسفالت و TNT و… از جمله موادی هستند که در حوزههای #امنیتی میتوان از آنها بهرهبرداری نمود.
6️⃣ تجزیهٔ این مواد از دو جنبه میتواند اهمیت داشته باشد:
🔸 اولاً یا بهصورت عام و کلّی است و باعث تحمیل هزینههای اضافی بر کشور شده، موجبات نارضایتی جامعه را از دولت سبب میشود، که این امر یکی از تهدیدهای اقتصادی علیه کشور میباشد. مثلاً خوردگیهای لولههای بتنی، رنگهای پایه پلها و از بین رفتن آسفالتها در مدتی بسیار کمتر از موعد مقرر میتواند مصادیقی از #حملات_بیولوژیک در حوزه صنعتی در کشور باشد.
🔸 ثانیاً میتواند بهطور خاص در #صنایع_استراتژیک کشور مورد استفاده قرار بگیرد؛ مثلاً رزین به عنوان ضدرادار در هواپیماهای رادارگریز مورد استفاده قرار میگیرد که با تجزیهٔ رزین توسط میکروارگانیسمها، بدون آنکه کسی متوجه باشد هواپیما از حالت رادارگریزی خارج شده و بهراحتی میتوان آنرا شناسایی نمود.
7️⃣ مصداق بارز این نمونهها در خبرهای عمومی وجود ندارد، چراکه نمونههای فوق را بهراحتی نمیتوان اثبات کرد، که به دو دلیل میباشد:
🔸 اولاً این تغییرات بهصورت طبیعی است و گاهی در طبیعت هم اینچنین تغییراتی انجام میشود برای همین ظن اینکه این تغییرات توسط گروه خاصی جهت داده شده است، از دید بسیاری از افراد #توهم_توطئه پنداشته میشود.
🔸 ثانیاً این تغییرات تدریجی و در طی زمان مثلاً یک یا دو سال انجام میپذیرد چرا كه با حافظهٔ تاریخی ضعیف بهراحتی میتوان از آن اقدامات چشمپوشی نمود و همچنین در اکثر موارد گمان مسئولان این است که یا کارشناسی لازم انجام نشده، یا مواد اولیه مشکل داشته است!
8️⃣ این دو دلیل باعث میشود نتوان عاملان این حملات را شناسایی نمود. اما با #رویکرد_امنیتی به قضیه نگاه کردن و رصد مقالههای روز دنیا در حوزههای مختلف و پروژههایی که مراکز تحقیقاتی خاص مانند #نیس_زیونا و… انجام میدهند میتوان به این تهدیدات بالقوه پی برد.
9️⃣ مثلاً میکروارگانیسمی وجود دارد که با مصرف هیدورکربنهایی مانند نفت و بنزین میتواند هیدروژن تولید کند. این کشف جدید علمی در نگاه بسیاری میتواند باعث تولید گاز هیدروژن در صنعت شود، اما اگر با #نگاه_امنیتی به قضیه بنگریم، اهمیت قضیه چندین برابر میشود. تولید هیدروژن از تجزیه هیدروکربنها از آنجایی مهم است که بدانیم غلظت هیدروژن در ۵ درصد بهشدت انفجاری است. بهوسیله این میکروارگانیسم و با تجزیهٔ بنزین یا نفت درون خودرو یا هواپیمایی بهمدت چند ساعت هیدروژن تولید شده به غلظت مورد نظر میرسد و انفجار به وقوع میپیوندد. نکتهٔ مهمتر این است که انفجار درون باک بهوجود آمده و هیچگونه شاهد و مدرکی مبنی بر خرابکاری و… نمیتوان پیدا کرد و انفجار بر اثر نقص فنی و… گزارش خواهد شد!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز سهشنبه
🌞 ۵ فروردین ۱۳۹٩ هجریشمسی
☪️ ٢٩ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝️ ٢۴ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٨ آدار ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آگروتروریسم یکی از جدیترین جنگهایی است که هدف اصلی آن به خطر انداختن امنیت زنجیره غذایی کشور میباشد!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بیوتروریسم نوین (۵)
☠ بخش چهارم: بیوتروریسم کشاورزی یا Agro Terrorism (قسمت اول)
1️⃣ #آگروتروریسم یکی از جدّیترین و مهمترین جنگهایی است که در حال حاضر کشور در معرض آن میباشد. بنا به شواهد و تحقیقات میدانی انجام گرفته در قبل از انقلاب ۲ مورد حملهٔ آگروتروریستی در ایران صورت گرفته ولی این آمار در بعد از انقلاب ۳۲ مرتبه بوده است. البته به این عدد باید آمارهایی را که از سیستم مانیتورینگ کشور خارج است را نیز اضافه نمود.
2️⃣ هدف اصلیِ #بیوتروریسم_کشاورزی به خطر انداختن امنیت زنجیره غذایی کشور میباشد. موضوع #امنیت_زنجیره_غذایی بسیار گسترده است و شامل سلامت انسان، گیاهان و مزارع، احشام، طیور و… میباشد.
3️⃣ هر عاملی که باعث تخریب اکوسیستمها، کاهش تولید محصولات گیاهی و دامی، آلوده شدن محصولات آنها، باعث پخش و شیوع عوامل بیماریزا توسط گیاهان و احشام و محصولات آنها شود، امنیت زنجیرهٔ غذایی جامعه را به خطر انداخته و بهعنوان نوعی اقدام #آگروتروریستی طبقهبندی میشود.
⛔️ در چند سال اخیر اقدامات زیادی در این حوزه انجام شده است که بهاختصار ذکر میگردد:
4️⃣ پروژه #هارپ HAARP که بهطور ویژه توسط ایالات متحده در حال برنامهریزی و انجام است از مرموزترین پروژههایی است که تا به حال در دنیا انجام گرفته است.
🔸 پژوهش در مورد لایهٔ یونوسفر و معادن زیرزمینی با استفاده از امواج رادیویی اصلیترین کار این پروژه است.
🔸 در حال حاضر بیش از ۱۸۰ برج آنتی آلومینیومی بر روی زمینی به مساحت ۲۳۰۰۰ متر مربع وجود دارد. مکانیسم آن بدینصورت است که با فرستادن امواجی با فرکانس ۱ تا ۲۰ هرتس به لایهٔ یونوسفر، برگشت این امواج به زمین میتواند تا عمق ۳۵ کیلومتری نفوذ کند که در برخی حوادث طبیعی تأثير دارد.
🔸 شواهدی موجود است که بسیاری از سونامیها، خشکسالیها، فعال شدن آتشفشانها، سیلها، طوفانها و زلزلهها توسط این امواج انجام و در این پروژه طرحریزی شده است.
🔸 از قابلیتهای دیگر این پروژه، فرستادن این امواج با فرکانس خاص روی شهرها است که از طریق آن میتوانند برخی اختلالات روانی نظیر غش و وهم را در انسانها و حیوانات القا نمایند.
🔸 همچنین با فرستادن امواج با فرکانس خاص میتوانند روی گیاهان یک منطقه تاثیر بگذارند و باعث تخریب اکوسیستم آن منطقه بشوند.
🔸 اصلیترین خطر این پروژهها کاهش تنوع زیستی یک منطقه است که تبعات زیادی مانند کاهش تولید محصولات و انقراض گونههای با ارزش را بهدنبال خواهد داشت که در حوزههای اقتصادی، پزشکی و اشتغال دارای اهمیت بسيار هستند.
5️⃣ تهدید دیگر مربوط به تضعیف توانایی تولید محصولات، توسط گیاهان و احشام میباشد. ورود آفت به کشور از طریق واردات بذرهای آلوده، واردات بذرهایی که نابارور هستند، واردات بذرهایی که از لحاظ ژنتیکی تغییر یافتهاند یا دارا یا فاقد مادهای خاص هستند، واردات احشام آلوده به بیماریهای خاص و… از مواردی است که تولیدات داخلی را به صورت جدی مورد تهدید قرار داده است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ از اورشلیم تا خودکفایی گندم
🌾 در ماجرایی كه یک سال بعد از #خودکفایی واردات گندم اوج گرفت، موجبات نارضایتی عمومی و بهویژه کشاورزان را در پی داشت و هزینههای زیادی را بر کشور تحمیل نمود، با تحقیقاتی که صورت گرفت، مشخص شد مسبّب آن آفتی است که از کشور #پاکستان وارد کشور شده و روی مزارع غرب کشور اثر میگذارد و در آن سال، قسمت عمدهٔ مزارع غرب را آلوده نمود. در مرحلهٔ بعد مشخص شد دانشمندی پاکستانی روی این آفت کار میکرده که تحصیلات خود را در #اورشلیم گذرانده بوده است!!
📚 منبع: كتاب «مجموعه مقالات بیوترورسم»، نویسندگان: پروفسور رضا كرمی و...، ص١٣٨
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter