📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : یکشنبه
🌞 ٢٩ تیر ۱۳۹٩ هجریشمسی
☪️ ٢٧ ذیقعده ۱۴۴۱ هجریقمری
✝️ ١٩ ژوئیه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٧ تموز ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ سعید حجاریان در گفتوگو با ماهنامه اندیشه پویا (شماره ۲، تیر و مرداد ۱۳۹۱، ص ۳۷- ۴۵) به برخی سوابق پدرش اشاره میکند که قابل تأمل و توجه است!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (١)
1⃣ #سعید_حجاریان در گفتوگو با ماهنامه اندیشه پویا (شماره ۲، تیر و مرداد ۱۳۹۱، ص ۳۷- ۴۵) به برخی سوابق پدرش اشاره میکند که قابل تأمل و توجه است:
📝 ''پدرم گرایشهای سیاسیِ متفاوتی داشت و به جلسات گروههایِ مختلف می رفت. اوایل سراغ دار و دستهی #منشیزاده و #حزب_سومکا رفته بود که گرایشات ناسیونالیستیِ تند داشتند.
🔹 یک مدت هم رفت سراغ #باهماد_آزادگان که دار و دستهی #کسروی بودند. البته پدرم حسابی مذهبی بود و بعداً هم مصدقی شد...
🔹 برگردم به مواضع پدرم بله، پدرم طرفدار #مصدق شد. در خانه هم کتابخانهی خوبی داشت. اهل مطالعه بود و کتاب زیاد داشت.
🔹 مثلاً کتاب «اعترافات» و «مورچگان» موریس مترلینگ را از کتابخانه پدرم میخواندم، «امیل» نوشته روسو و کتابهایی از دانته در کتابخانهاش بود که میخواندم''.
2⃣ شناخت این دو گروهی که پدر آقای حجاریان در آنها فعال بوده است، در تحلیلها و نوع نگاه ما میتواند مؤثر باشد.
✍ نویسنده: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ تصویر «احمد کسروی». نشان انجمن «باهماد آزادگان» در پشت سر او مشاهده میشود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (٢)
🎯 حجاریانِ پدر و احمد کسروی
1⃣ یکی از دو گروهی که به گفتهی آقای #سعید_حجاریان پدرش در آن عضویت داشته است، گروه #باهماد_آزادگان بوده است.
2⃣ گروه «باهماد آزادگان» نام گروهی از هواداران #احمد_کسروی است که در حیات او و پس از آن در راه اشاعهی اندیشههای اجتماعی و سکولار احمد کسروی موسوم به #پاکدینی فعالیت میکردند.
3⃣ در دوران پس از شهریور ۱۳۲۰، احمد کسروی جمعیت «باهماد آزادگان» را راهاندازی کرد. انجمن باهماد آزادگان خواستار حقوق بیشتری، از جمله #کشف_حجاب و #حق_طلاق برای زنان ایرانی بود.
4⃣ احمد کسروی و پیروانش در انجمن باهماد آزادگان، در چلّه زمستان (اول دیماه) مراسمی را تحت عنوان #جشن_کتابسوزان بهراه میانداختند.
5⃣ کسروی و برخی از پیروان و همباورانِ "پاکدین" وی دور هم جمع میشدند و کتابهایی که به نظرشان باعث عقب افتادگی ایران از کشورهای پیشرفته آن زمان بود (آثار مولوی، حافظ، سنایی، عطار، امام محمد غزالی، رازی، ابولخیر، سهروردی و...) و یا کتب دعا و کتابهایی که به گمان آنها به خرافات دامن میزد (مفاتیح الجنان و جامع الدعوات و...) را در آتش میانداختند و این مراسمِ سوزانیدنِ کتابها را جشنِ کتابسوزان میگفتند!
6⃣ کسروی خود در اینباره میگوید: «چون دیدیم سرچشمه گمراهیها و نادانیها کتاب است، این است که داستانِ کتابسوزان پیش آمده است. جشن کتابسوزان در یکم دیماه است و یک دسته سوزانیدن مفاتیح الجنان و جامع الدعوات و مانند اینها را دستاویز گرفته و هوچیگری راه انداختند... قرآن هر زمان که دستاویز بدآموزان و گمراهکنندگان گردید، باید از هر راهی قرآن را از دست آنان گرفت، گرچه به نابود گردانیدن آن باشد»!!
7⃣ سوزاندن قرآن توسط این انجمن انجام میشده است.
✍ نویسنده: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ داوود منشیزاده و ادا و اطوارهای هیتلری!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (٣)
🎯 حجاریانِ پدر و رکن دوم ارتش
1⃣ گروه دیگری که پدر حجاریان در آن عضویت و فعالیت داشته است #حزب_سومکا به رهبری #داوود_منشیزاده بوده است.
2⃣ #ارتشبد_فردوست دربارهی حزب سومکا و ارتباط آن با شاه و ارتش میگوید:
📝 ''یکی دیگر از اقداماتی که محمدرضا برای تحکیم موقعیت خود و تمرکز قدرت در دست خود انجام داد، تشکیل احزاب و دستهجات شبهنظامی بود، که در جامعه و ارتش ریشه دوانیده و عناصر آن بعدها اصلیترین اجزاء رژیم او شدند.
🔹 یکی از این احزاب، که محمدرضا هزینهی آن را تأمین میکرد، «حزب سومکا» بود که توسط داوود منشیزاده راه انداخته شد و در آن افرادی مثل داریوش همایون شرکت داشتند.
🔹 اعضاء این حزب با مخالفین محمدرضا مبارزه میکردند، حتی مبارزاتِ خیابانیِ سخت. آنها برای حمله به مخالفین چماقهای مخصوص دسته کوتاه داشتند. به هزینه محمدرضا، آنها خانهای اجاره کرده بودند و وسایل خانه هم توسط دربار تأمین شد. در این خانه، آنها جلسات سخنرانی منظم داشتند و حملات خیابانی را طراحی میکردند. آنها خود را بهشدت «شاهپرست» میخواندند.
🔹 منشیزاده، رئیس این حزب، علاقه شدیدی به #هیتلر داشت و خود را مانند او درست میکرد و شباهت فوقالعاده زیادی هم داشت. انضباط یاد شده، فرم لباس، فرم سلام دادن، نحوه سخنرانی همه و همه شبیه #نازیها بود. حتی علامت حزب هم شبیه نازیها بود. اعضاء حزب اکثراً جوان و زیر ۲۰ سال بودند و با اونیفورم به شکل واحد نظامی در خیابانها دیده میشدند. تقلید از هیتلر، هم علاقهی شخصیِ منشیزاده بود و هم برای رعب و وحشت بود. این شباهت جنبهی ظاهری داشت و باطناً کوچکترین ارتباط سیاسی با نازیهای آلمان نبود.
🔹 این حزب بهتدریج رو به تحلیل رفت و شاید همان تقلید از #نازیسم، که در آلمان بهکلی نابود شده بود، عامل این امر بود. ولی افرادِ آن در قالبهای دیگر حمایت خود را از محمدرضا ادامه دادند.''
3⃣ یکی از سه پسر میرزا ابراهیم خان منشیزاده، به نام داوود منشیزاده، در سالهایِ پس از شهریور ۱۳۲۰ به تأسیس گروه فاشیستیِ #سومکا دست زد. این گروه با نظامیانِ عالیرتبهی وابسته به سازمان اطلاعاتی انگلیس، بهرهبری سرلشکر #حسن_ارفع، رابطهی تنگاتنگ داشت و اقدامات آن بخشی از عملیات شبکهی فوق بهشمار میرفت. (١)
4⃣ ابراهیم خان منشیزاده از مؤسسین و اعضای اصلیِ #کمیته_مجازات بود. ابراهیم خان پدر داوود منشیزاده رئیس حزب سومکا #بهایی بوده است.
5⃣ سران «کمیته مجازات» بهویژه اسدالله خان ابوالفتحزاده، ابراهیمخان منشیزاده و محمدنظرخان مشکاتالممالک، #بهایی بودند و به تبلیغاتِ #بهاییگری شهرت داشتند. (٢) تبریزی نیز مینویسد که آنان به بهائی بودن شهرت کامل داشتند. (٣)
6⃣ این موضوع را عبدالله متولی نویسنده کتاب کمیته مجازات نیز تأیید میکند و افزون بر دو نفرِ نامبرده، مشکوةالممالک را هم پیرو این فرقه میداند.
7⃣ البته گردانندهی اصلی سومکا سرلشکر حسن ارفع یکی ازچهرههای فعال سیاسی-اطلاعاتی وابسته به انگلیس بود. وی گرداننده سه حزب سیاسی #افق_آسیا، #آریا و #سومکا بود.
8⃣ سرلشکر ارفع مدتها رئیس #ستاد_ارتش شاه و رئیس #رکن_دوم ارتش یا همان سازمان اطلاعات ارتش بوده است. احزابی مانند سومکا وابسته به رکن دوم ارتش بودند.
🌐 پینوشتها:
١- عبدالله شهبازی، فصلنامه تاریخ معاصر ایران، ش۲۷، ص۴۶، بهنقل از ظهور و سقوط پهلوی، ج۲، ص۴۴۰
٢- بامداد، ج۱، ص۱۱۲؛ تبریزی، اسرارتاریخی، ص۲۳
٣- تبریزی، ص۳۶
✍ نویسنده: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ علاقه به نهادهای اطلاعاتیِ ارتش، بهویژه ادارهی دوم، در آن زمان بسیار خاص بود. آیا سوابق خانوادگیِ آقای حجاریان و ارتباطاتِ دیرینِ پدرش با حزب سومکا این علاقه و تخصّص را در او ایجاد نکرده بود؟
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (۴)
🎯 پایان حجاریانِ پدر
1⃣ پدر #سعید_حجاریان در تیرماه ۱۳۹۰، بعد از یک دوره بیماری در تهران درگذشت. تشییع جنازه وی در نازی آباد، چهارراه دخانیات کوچه "به آفرین" انجام شد. مجلس ختم پدر سعید حجاریان نیز در۳۰ تیرماه در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد.
🎯 بازبینیِ سوابق خانوادگی
2⃣ در فضای روزها و ماههای اولیهی انقلاب، کسی انقلابیون را گزینش نمیکرد. آنان، با اتکاء بر ارتباطاتی که با محافل مؤثر در انقلاب داشتند و اعتمادِ ناشی از این ارتباطات، هر نهادی را که میخواستند بهدست میگرفتند و از این پس آنان بودند که گزینش میکردند!
3⃣ علاقه به #نهادهای_اطلاعاتیِ ارتش، بهویژه ادارهی دوم، در آن زمان بسیار خاص بود و تنها کسانی از انقلابیون به این دستگاه علاقهمند میشدند که شناخت تخصّصی یا تعلّقِ خاص به آن داشتند.
4⃣ آیا سوابق خانوادگیِ آقای حجاریان و ارتباطاتِ دیرینِ پدرش با #حزب_سومکا این علاقه و تخصّص را در او ایجاد نکرده بود؟
✍ نویسنده: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ کودتای نوژه واقعاً مهم است و اگر توسط یک گروه از افراد صادق و صالح و خوشفکر بازبینی و بررسیِ مجدد شود، به بخشی از تاریکخانهها نور تابانده میشود!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ یک نکتهی تکمیلی
1⃣ آقای #سعید_حجاریان دربارهی نقش #حزب_سومکا در #کودتای_نقاب مشهور به #کودتای_نوژه میگوید:
📝 "از جمله شبکههای کوچکی که بهنحوی با کودتا مربوط میشدند، جبههی اتحاد ملّی بود که متشکّل [میشد] از تعدادی اعضای سابق حزب سومکا (که یک حزب نئوفاشیست بود)."
🔸 منبع: خاطرهها، خاطرات محمدی ریشهری، جلد اول، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ اول، ۱۳۸۳، صص۱۱۵-۱۱۳
2⃣ جالب است که آقای سعید حجاریان خودش از افراد فعال و اصلی در ستاد خنثیسازی کودتای نوژه بوده است!!
3⃣ کودتای نوژه واقعاً مهم است و اگر توسط یک گروه از افراد صادق و صالح و خوشفکر بازبینی و بررسیِ مجدد شود، به بخشی از تاریکخانهها نور تابانده میشود!
✍ نویسنده: حسین قاسمی
👉 @hosseinghasemi1357
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter