💠💠 دموکراتیزاسیون، همجنسبازی و حلقه پنجشنبهها (3)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت هجدهم)
🌐 فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار (3)
1⃣ #عزتالله_فولادوند تئوریهای #کودتای_مخملی را شرح میداد و تصور میکرد با طرح گفتمان #جامعه_مدنی بیش از همه یک فرصت طلایی برای هنرمندان فراهم میشود تا #جمهوری_اسلامی را به سوی #مرگ_معنوی ببرند!
2⃣ سال 1377 فولادوند جدیدترین شرح پیرامون اندیشه سیاسی #کارل_پوپر یهودی را به فارسی انتشار داد.
3⃣ وی با حلقه چهارشنبهها در #ماهنامه_کیان مراوده داشت و سالهای سال تعامل نزدیک خود با #روشنفکران_دینی را ادامه داد.
4⃣ فولادوند با ترجمهها و نوشتههایش در کیان از نخستین کسانی بود که پیش از #عبدالکریم_سروش، آرش نراقی، رامین جهانبگلو، شیرین عبادی و... کوشید تا راه دفاع از پدیده #همجنسبازی در ایران را زیر چتر تئوریهای #پلورالیسم_سیاسی و #رواداری_مذهبی باز کند :
5⃣✍ #لیبرالیسم عقیدهای است که #مدارای_جنسی را نه فقط برای بیبندوبارها، بلکه برای کسانی که معتقدند #روابط_جنسی جز با همسر گناه است، «توجیه» میکند… در بسیاری از امور، تسامح و تساهل عملاً به این دلیل پدید میآیند که در حقیقت مردم دیگر تصور نمیکنند فلان گونه رفتار، اصولاً مسئلهای قبیح است. در بسیاری از بخشهای جهان، در مورد #انواع_رفتارهای_جنسی که سابقاً مردم از ارتکاب به آنها منع و در برخی مواقع حتی مجازات میشدند، هم اکنون چنین اتفاقی افتاده است و روابط بیرون از دایره زناشویی یا #همخانگی_همجنسبازان ممکن است.. گرایش تدریجی به بیاعتنایی، همچنین ممکن است یگانه راه رفع مناقشات مذهبی باشد، چنانکه در اروپا چنین بود… لیبرالیسم حاضر به استفاده از قدرت دولت برای سرکوب برخی دیدگاهها در جامعه نیست. برجستهترین صورت این آرمان احیاناً از سنتِ فلسفه لیبرال به دست میآید که از #ایمانوئل_کانت سرچشمه میگیرد.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص196و197
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 دموکراتیزاسیون، همجنسبازی و حلقه پنجشنبهها (4)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت هجدهم)
🌐 فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار (3)
1⃣ #عزتالله_فولادوند عاشق جملهای از #مارتین_هایدگر (فیلسوف آلمانی و دلباختهی عشق #هانا_آرنت یهودی) بود و آن را مدام تکرار میکرد: «همه ما زیر سایه کانت [نه خدا] زندگی میکنیم.» پس باید به پیروی از سنت فلسفی او، #مدارای_جنسی از همخوابگی تا همخانگی #همجنسبازان را بپذیریم و «گرایش تدریجیِ بیاعتنایی» به ارزشها را دامن بزنیم؛ یعنی همانگونه که #ریچارد_رورتی، فیلسوف برجسته CIA میگفت: «برای اقتدار #لیبرال_دموکراسی، باید #سبکسری را در جامعه ترویج کنیم.»
2⃣ با انتشار #مجله_بخارا به سردبیری #علی_دهباشی، فولادوند در کادر سیاستگذاری آن جای گرفت و #خانه_هنرمندان_ایران نیز یکی از پاتوقهای دائمش شد. سابقهی آشنایی فولادوند و دهباشی به هنگام انتشار #ماهنامه_کلک در اواخر دهه 1360 میرسید. دهباشی در سال 1377 مجله بخارا را روی کیوسکهای مطبوعاتی فرستاد و از دل آن #حلقه_پنجشنبهها درآمد.
3⃣ فولادوند به حضور در این حلقه بیشتر از تعامل با دیگر محافل علاقه نشان میداد. این حلقه هر از گاهی میزبان #فریدون_آدمیت، تاریخنویس #فراماسون بود. #روشنفکران_سکولار اغلب به #حلقه_پنجشنبهها رفتوآمد میکردند. حتی سلطنتطلبانی مانند سیمین بهبهانی (عضو بنیاد اشرف پهلوی) یا روشنفکران لائیک مثل جمشید ارجمند (عامل امیرعباس هویدا) برای پیشبرد پروژه شناسایی شبکهای از نویسندگان فارسیزبان با این حلقه همکاری داشتند.
4⃣ گاهی #علی_دهباشی برای جذب جوانان، بازیگران سینما از جمله #فاطمه_معتمدآریا را به عنوان میهمان به حلقه پنجشنبهها میآورد. در یکی از جلسات، هنگام حضور معتمد آریا و به بهانه سفرنامه خوانی، ایرانیان مسلمان را به سبب شیوه #زیارت بارگاه امامان شیعه مانند توسل به امام رضا (ع) به استهزاء گرفتند و یکبار هم فولادوند در ضمن بحثی درباره #هانا_آرنت، او را به سبب انکار #حقوق_الهی ستود!
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص198و199
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 دموکراتیزاسیون، همجنسبازی و حلقه پنجشنبهها (5)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت هجدهم)
🌐 فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار (3)
1⃣ سال 1380 که #سیدمحمد_خاتمی بر مسند ریاست جمهوری و #احمد_مسجدجامعی بر صندلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشسته بودند، جایزه کتاب ممتاز سال به #عزتالله_فولادوند تعلق گرفت، چون او طی 20 سال با 16 ساعت کار شبانهروزی زیربنای #فلسفه_سیاسی_سکولاریسم را از دنیای سرمایهداری به متن جامعه دینی ایران آورد.
2⃣ پس از اخذ این جایزه، فعالیتهای فولادوند ناگهان به شکل چشمگیری شتاب گرفت. ترجمه کتابهای #فلاسفه_یهودی و اعضاء کادر رهبری عملیات #جاسوسی_آکادمیک PSB مانند آیزایا برلین، ریمون آرون، کارل یاسپرس، ساموئل هانتینگتون، سیدنی هوک و فردریش فون هایک را نظم تازهای بخشيد و بخشی از آنان را به درخواست #خشایار_دیهیمی توسط #نشر_ماهی به چاپ رساند. سپس همراه عبدالحسین آذرنگ و ژاله آموزگار به جمع شورای مشاورین این انتشارات پیوست.
3⃣ در عین حال، فولادوند کوشید خود را بیشتر در کانون توجه رسانههای دولتی قرار دهد تا بر پایهی نقشه راه #آکادمی_علوم_سیاسی آمریکا و #سازمان_جاسوسی_سیا، تئوریهای «سیاست دموکراتیک» را به عنوان زیرساخت #دموکراتیزاسیون به بدنه جامعه سیاسی ایران بیاورد.
4⃣ در حالی که با #اپوزیسیون_برانداز همکاری میکرد، از کیسه رسانههای دولتی هم میخورد؛ یک شخصیت چند چهره که همهجا تریبون داشت، ولی همیشه از وجود جوّ #اختناق در جمهوری اسلامی مینالید؛ با این همه برخی خبرگزاریهای مدعی #اصولگرایی ترجمههای وی از کتابهای #هانا_آرنت یهودی و #آیزایا_برلین یهودی را تبلیغ میکردند و سخنرانیهایش را پوشش خبری میدادند!!!
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص199و200
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 دموکراتیزاسیون، همجنسبازی و حلقه پنجشنبهها (6)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت هجدهم)
🌐 فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار (3)
1⃣ هرجا که ردپایی از رسانههای تحت سلطهی #حزب_کارگزاران ایران به چشم میخورد، حضور #عزتالله_فولادوند هم با هدف ترویج رویکردهای #ضد_توحیدی و تبلیغ تئوریهای #صهیونیسم_سیاسی دیده میشد، چون معتقد بود که روزنامهها «نقشی حیاتی» در روند توسعهی دموکراتیک دارند.
2⃣ سال 1382 برای روزنامه همشهری (ارگان رسمی شهرداری تهران) که در مدیریت کارگزارن و تیم مطبوعاتی #محمد_قوچانی بود، مقالاتی را در حوزه «دموکراسی و عقلانیت» ترجمه کرد و در انجمن حکمت و فلسفه ایران سلسله گفتارهایی درباره «اندیشه سیاسی غرب» ایراد کرد.
3⃣ پس از آنکه بیل کلینتون، مدال ملی علوم انسانی را به #جان_رالز اهداء کرد، فولادوند نیز به همراه #خشایار_دیهیمی تبلیغ اندیشههای این فیلسوف آمریکایی را در دانشگاههای ایران کلید زد و ابتدا روزنامه همشهری و سپس روزنامه جام جم به چاپ ستایشنامه وی درباره جان رالز پرداخت.
4⃣ رالز مانند ریچارد رورتی میگفت فلسفه باید تابعی از #سیاست_لیبرال باشد و پایبندی به #اندیشههای_توحیدی را نیز با «حماقت» مساوی میدانست!
5⃣ فولادوند در روزنامه #اعتماد_ملی با نشر مقالاتی در باب «لیبرالیسم سیاسی جان رالز» تبلیغ این فیلسوف را پی گرفت و با تقلید از رئیسجمهور آمریکا او را #فیلسوف_عدالت نامید!
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص200
📖 متن کامل مقاله به همراه اسناد و منابع:
👉 http://yon.ir/slBc8
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 دموکراتیزاسیون، همجنسبازی و حلقه پنجشنبهها (7)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت هجدهم)
🌐 فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار (3)
1⃣ تکاپوهای #عزتالله_فولادوند دیگر معطوف به #براندازی_ایدئولوژیک نبود، بلکه وارد فاز امنیتی #کودتای_مخملی شد و بازی در نقش تئوریسین #اپوزیسیون_برانداز را آغاز کرد.
2⃣ اردیبهشت 1383، در هنگامی که کمپینهای زنان #فمینیست زیر چتر چهرههایی مانند #شیرین_عبادی فعالیتهای خود را گسترش میدادند تا #جنگ_زنانه_براندازی را پیش ببرند، فولادوند با حضور در سمینار «زن و جهانی شدن» از زنان ایرانی خواست که برای احقاق حقوق از دست رفته خود، مانند #زنان_انگلیسی دست به اعتصاب غذا و تحصن بزنند و گفت:
3⃣ «زنان انگلیسی» در اوایل قرن بیستم برای دستیابی به حق رأی، پاهای خود را به پارلمان این کشور زنجیر میکردند و در زندانها دست به «اعتصاب غذا» میزدند. اکنون برای «زنان ایرانی» نیز نه تنها زمان آرامش نیست بلکه زمان دغدغه، کار، کوشش و مبارزه است. زنان ایرانی باید با استفاده از ابزار آهنین تلاششان و کلام آتشین زبانشان در تفکر مردهای جامعه رخنه کرده و آن را دچار تحول کنند.
4⃣ در همین هنگام، مقالات فولادوند در روزنامه ایران (ارگان رسمی دولت) منتشر میشد و یکبار با ترجمه متنی از پیتر جونز، آن هم در سالگرد جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی، به دولتمردان #اصلاحطلب توصیه کرد تا با پیروی از لیبرالها دغدغهی #اخلاق نداشته باشند و با تدوین قوانین جدیدی اجازه دهند که بیان اموری که اخلاقاً جایز نیست، قانوناً مجاز شمرده شوند!
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص200و201
📖 متن کامل مقاله به همراه اسناد و منابع:
👉 http://yon.ir/slBc8
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 دموکراتیزاسیون، همجنسبازی و حلقه پنجشنبهها (8)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت هجدهم)
🌐 فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار (3)
1⃣ #عزتالله_فولادوند که از سال 1383 به شکل منظم در روزنامه شرق (ارگان حزب کارگزاران) نوشتارهای #برنارد_لوئیس، تئوریسین برجستهی رژیم جعلی #اسرائیل و استاد شرقشناسی دانشگاه #تلآویو را علیه #اسلام_سیاسی به فارسی برمیگرداند، یک ماه قبل از انتخابات سوم تیر 1384 روشهای #کودتای_انتخاباتی در جوامع مسلمان مانند ایران را از منظر او شرح داد:
2⃣ متأسفانه در بسیاری از مواقع، #انتخابات در #جهان_اسلام بیش از آنکه راهی برای انتخاب حکومت باشد، تشریفاتی است نمادین به منظور تأیید انتخابی که قبلاً صورت گرفته است. «جوهرهی دموکراسی» #تغییر_حکومت به واسطه انتخابات و نه برعکس است. خاورمیانه و جهان اسلام پیشینهی مطلوبی در تجربه #دموکراسی نداشته و بایستی از #جهان_غرب درس بگیرند. مقصود من از #دموکراسی_لیبرال در درجه اول شیوهای برای گزیدن یا برکنار کردن حکومتها است… شاید بهترین قاعده سرانگشتی برای داوری درباره وجود دموکراسی، ضابطه #ساموئل_هانتینگتون باشد که میگوید کشوری دارای دموکراسی است که در آن دو تغییر پیاپی و مسالمتآمیز حکومت از طریق انتخابات آزاد صورت بگیرد.
3⃣ #اسلامستیزی فولادوند هربار در شکلی ظهور میکرد؛ یک بار با دفاع از #همجنسبازی، گاهی لابهلای تبیین فلسفههای ضدتوحیدی و اینبار هم در میزگردی با حضور داریوش شایگان و فرهاد خسروخاور.
4⃣ هر قدر که زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و وقت درخشش دوباره گفتمان اسلام ناب محمدی (ص) نزدیکتر میشد، لحن و ادبیات ضددینی فولادوند نیز بیشتر خود را نشان میداد.
5⃣ مجموعه فرهنگی هنری تهران [همان جایی که از سال 1379 سیامک پورزند (جاسوس دستگیر شدهی CIA در ایران) و شهلا لاهیجی (ناشر آثار جین شارپ) پروژههای خود را پیش میبردند] روز 20 خرداد 1384 از فولادوند به همراه داریوش شایگان و فرهاد خسروخاور خواست تا در همایش «ارزیابی انتقادی فرهنگ ایران زمین» شرکت کنند.
6⃣ فولادوند در این همایش سخنان حیرتانگیزی علیه تاریخ ایران و علمای برجسته اسلام گفت که البته با استقبال روزنامه ایران به عنوان ارگان #دولت_اصلاحات نیز مواجه گشت:
7⃣ وقتی به #فلسفه_اسلامی رجوع میکنیم و به دوران اوج و شکوفایی آن در زمان «فارابی» و «ابنسینا» نظر میکنیم، نکتهای توجه ما را جلب میکند. فلاسفه مسلمان در واقع «ارسطویی» بودند. از این رو ارسطو را «معلم اول» نامیدند. چنانچه ابنسینا او را «آموزگار حکما» نامیده است. اینان مطالبی را به ارسطو استناد میدادند که در آراء ارسطو یافت نمیشد. به بیان دیگر مطالب خود را در دهان ارسطو میگذاشتند! زیرا #فرهنگ_اسلامی آن زمان فرهنگی نبود که به «نوآوری» و «ابداع» روی خوش نشان دهد و عالِم کسی بود که میتوانست به خوبی نظرات پیشینیان را تکرار کند.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص202و203
📖 متن کامل مقاله به همراه اسناد و منابع:
👉 http://yon.ir/PvSrS
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران