✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 اپیزود دوم
1⃣ بیشک، سردار سرتیپ #غلامرضا_جلالی، مسئول سازمان #پدافند_غیرعامل، یکی مبرّزترین مسئولان نظام در حوزهی دفاع و صیانت راهبردی از کشور است. دهها مورد از تلاشهای او سراغ داریم که در شرایطی که دستگاههای موازی بیخبر و کمرمق بودهاند مردم را از بلایای گوناگون مصون نگاه داشته است. از جمله تلاشهای موفق وی میتوان به پیشتازی در موضوع #تراریخته، یا موضوع گوشیهای هوشمند مسئولان، یا مقاومسازی سازههای شهری در برابر زلزله اشاره کرد. با این توضیح كوتاه، رفت و برگشتهای خبری زیر را در موضوع اقلیم ببینید:
🌐 11 تیر 97:
👈 غلامرضا جلالی، در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، #تغییرات_اقلیمی در ایران را مشکوک به دخالت خارجیها دانست؛ وی خاطرنشان کرد: «مطالعات مراکز علمی کشور، این گزاره را تأیید میکند.» اما بیدرنگ، برخی مسئولان به این اظهارات سردار جلالی واکنش منفی نشان دادند!!
🌐 11 تیر 97 (دقتکنید: همان روز):
👈 مدیر کل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: بر اساس اطلاعات هواشناسی امکان اینکه کشوری برف یا ابری را بدزد، وجود ندارد. «احد وظیفه»، در واکنش به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل مبنی بر اینکه «تیمهای مشترکی از #اسرائیل با همکاری یکی از کشورهای همسایه ابرهای در حال ورود به ایران را نابارور میکنند و همچنین ما با #ابردزدی و #برفدزدی در کشور مواجه هستیم»، خاطرنشان کرد: «نمیدانم ایشان بر چه اساسی این موضوعات را مطرح کرده است. احیاناً ایشان اسناد و مدارکی در این زمینه دارند و من در جریان نیستم، اما بر اساس اطلاعات هواشناسی امکان این که کشوری برف یا ابری را بدزدد، وجود ندارد.» جالب اینكه این نگاه، به مذاق رسانههای خارجی خوش رسید و آن را پوشش دادند!!
🌐 12 تیر 97 (یعنی فردای آن روز):
👈 #عیسی_کلانتری نیز بهسرعت به این اظهارات واکنش نشان داد و درصفبندی مخالفان موضوع #جنگ_اقلیم به اظهارنظر پرداخت. وی با طعنه به سردار جلالی و با بیان اینکه «هر چیزی را هر کسی نمیتواند بگوید؛ همهچیز را همگان دانند.»، تصریح کرد: «کاهش بارشها مسئلهای سیاسی یا اقتصادی نیست. مسئلهای کاملاً فنّی و علمی است.»
🌐 13 تیر 97 (یعنی پسفردای آن روز):
👈 داوود پرهیزکار، رئیس سازمان هواشناسی کشور، تأکید کرد: «این اظهارات پایهی علمی ندارد، چون دستکاری جو توسط بشر ممکن نیست. برای همین مدعیان ابردزدی باید ادعای خود را در جمع کارشناسی به اثبات برسانند.»
2⃣ در ادامهی این رفت و برگشت، ذیل پروندهی معظم #جنگ_جهانی_غذا، وجود #نبرد_اقلیمی را از زبان یک دانشمند و اقلیمشناس آمریکایی به اثبات رساندیم. این متخصص آمریکایی حوزهی دستکاری اقلیمی تصریح کرد: «ما در چندین مورد از جمله جنگ ویتنام، مزارع نیشکر کوبا، و همچنین در چین و شوروی از نزول باران جلوگیری میکردیم. حالا شما اگر فکر میکنید الآن چنین چیزی احتمال ندارد، واقعاً #سادهلوح هستید.»
3⃣ پس از انتشار گستردهی این گزارش در دو اتفاق مهم رخ داد:
🔸1. رفت و برگشت سیاسیِ رسانهای از سوی مخالفان ایدهی #جنگ_اقلیمی علیه ایران، متوقف شد!
🔸2. عیسی کلانتری در گفتوگویی تأکید کرد که در این حوزه تخصصی ندارد، و تنها بیان کارشناسان را تأیید کرده است!
4⃣ در این اپیزود سه پرسش مطرح است:
🔸1. چرا متخصصان سازمان هواشناسی از مقولهی مهمی همچون «نبرد اقلیمی» در جهان بیاطلاعند؟!
🔸2. چرا سازمان هواشناسی بهجای بررسی مستندات اظهارات سردار جلالی، در همان روز و روزهای پیاپیِ پس از آن، عملیات رسانهای علیه این ادعا بهراه انداخت، که البته با اقبال و پوشش رسانههای خارجی هم همراه شد؟!
🔸3. سیل شیراز حوالی ظهر روز پنجم فروردین رخ داد که به از دست رفتن 19 نفر از هموطنانمان منجر شد؛ اگر سازمان هواشناسی متخصص حوزهی اقلیم است، چرا در هشدارهای پیش از سیلباریهای اخیر ، شیراز را حتی در شرایط هشدار معرفی نکرده بود؟!
5⃣ این رفت و برگشت سیاسی و رسانهای را هم همینجا میگذاریم و میگذریم.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/ciM6KV
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 اپیزود سوم
1⃣ دربارهی سیلباریهای اخیر یک نکتهی مهم مغفول مانده است. بیایید از کمی عقبتر به موضوع نگاهی بیندازیم؛ کسانی که به شیراز سفر کردهاند میدانند که در ایام عید صف طولانی ورود به شیراز گاهی تا دو ساعت مردم را معطل نگاه میدارد؛ در این صف طولانی مردم نه راه پس دارند و نه راه پیش. خب، حالا در این شرایط اگر در 20 دقیقه، رقم معتنابهی باران ببارد و سیل جاری شود مردم چه باید بکنند؟
2⃣ سیل در گلستان ناشی از سامانهای بود که حوالی یکشنبه 26 اسفند 97، در این ناحیه فعال شد؛ اما اوج بارندگی، خصوصاً در آققلا، مربوط به روزهای 28 و 29 اسفند بوده است؛ ایرنای گلستان در این زمینه نوشت: «بارش شدید باران 28 و 29 اسفند ماه 97 در شرق استان گلستان، باعث سر ریز شدن سد گلستان واقع در 15 کیلومتری شرق شهر گنبدکاووس و طغیان رودخانههای گرگانرود، چهلچای، قرهسو و اوغان شد. با آغاز فعالیت سامانهی سرد و بارشی اخیر بیش از 300 میلیمتر باران در گلستان بارید و ارتفاع برف در مناطق کوهستانی استان به 1.5 متر رسید. سر ریز آبشدهای گلستان 2 و بوستان در مناطق بالادستی، موجب به راه افتادن جریان سیل در رودخانه گرگانرود شد و همهی شهرها و روستاهای حاشیهی این رودخانه را به دلیل حجم فراوان آب دچار بحران سیل کرد.» همچنین به گزارش تابناک: «میزان بارش در برخی ایستگاهها به 315 میلیمتر هم رسید و این در حالی است که کل بارندگی متوسط استان در شرایط نرمال 450 میلیمتر است؛ یعنی بالغ بر 60 درصد بارندگی سالیانه در 24 ساعت اتفاق افتاده است.»
3⃣ این سیل در مناطق مختلف کشور ادامه یافت تا در نقطهی اوج خود جان 19 نفر از هموطنانمان را در ظهر پنجم عید در شهر شیراز گرفت. بنابراین باید دقت کنیم بیسابقهترین سیلباریهای یک قرن اخیر ایران «دقیقاً» در زمانی رخ داد که دو وضعیت زیر وجود داشت:
🔸1. ادارات رسمی در وضعیت «کاملاً تعطیل» قرار داشت؛ رئیسجمهور، تعطیلات سالانهاش در قشم را میگذراند، استاندار گلستان در سفر خارج از کشور به سر میبرد، دوستان پیشبینی سازمان هواشناسی کمدقت بودند و قس علی هذا.
🔸2. مردم در بیدفاعترین شرایط نسبت به تغییرات جوّی قرار داشتند.
4⃣ مجموع این دو گزاره به این معناست که کشور در ضعیفترین شرایط از حیث دفاعی قرار دارد. یک #تحریک_اقلیمی در این شرایط میتوانست عامل تخریبهای گسترده باشد؛ و این دو شرایط خاص، در طول سال منحصر به همین روزهاست. بیایید محاسبه کنیم احتمال اینکه این شرایط دقیقاً در همین روزها رخ دهد چقدر است. با تکیه بر مبانی تئوری احتمال و با یک حساب ساده، اگر عوامل احتمالی دیگر (مانند پراکندگی بارشها، سوابق بارشی و…) را صفر در نظر بگیریم، احتمال اینکه “این «عدم توازن اقلیمی بیسابقه» دقیقاً در همان هفت روزی اتفاق بیفتد که کشور در بیدفاعترین شرایط قرار دارد” برابر است با عددی کمتر از «یک به 160 هزار میلیارد» (نحوهی محاسبه را در سایت اندیشكده مشاهده كنید) این ارقام به این معناست که احتمال اینکه 7 روز بارندگی بیسابقه، دقیقاً در روزهای 28 اسفند تا 5 عید بصورت متوالی رخ دهد، نسبت به کل سال، عددی کمتر از «یک به 160 هزار میلیارد» است! عُقَلا این احتمال را «معادل صفر» میدانند.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/ciM6KV
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 جمعبندی
🌐 با تکیه بر ملاحظات بالا دو نکتهی قابل تأمل وجود دارد:
1⃣ میپذیریم که احتمال اتفاقی بودن این بارشها هم وجود دارد (لااقل به احتمال 1 به 160 هزار میلیارد)، اما احتمال عقلانی افزونتری برای #دستکاری_اقلیمی توسط دشمن وجود دارد. حداقل انتظار این است که نهادهای مرتبط بررسی جدی این امر را در دستور کار قرار دهند.
2⃣ پیش از این نیز در این زمینه به نهادهای صیانتی و درگاههای دفاعی کشور عزیزمان هشدار داده بودیم. [برای نمونه پروندههای «جنگ جهانی غذا» ( goo.gl/afWGSP ) و «ایران؛ ایری؛ راکفلر» ( goo.gl/Bx5FYe ) را ببینید] چه بپذیریم که سیلباریهای اخیر میتواند عمدی باشد یا نه، نکتهی مهم این است که عرصهی جنگ مدتهاست از #جنگ_سخت به حوزهی اقتصادی کشیده شده است و جنگ دهههای آینده، در حوزههایی مانند #نبرد_اقلیمی، #نبرد_ژنتیکی و «“نبرد نرم و نیمهسخت در حوزههای متنوع سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی” مبتنی بر “هوش مصنوعی” و “علوم شناختی”» در حال تطوّر و تغییر است.
👈 به این ترتیب لازم به نظر میرسد مهمترین نهادهای صیانتی ایران عزیز، مانند سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت اطلاعات، شورایعالی امنیت ملی و سایر درگاههای راهبردی دفاعی کشور، این حوزههای نبرد را جدیتر بگیرند و بر قلّههای دانش در این حوزهها حرکت کنند. البته چنین رویکردی در این نهادها دیده میشود، اما ناکافی و هنوز در ابتدای راه است.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/ciM6KV
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک (1)
1⃣ در طی قرون گذشته، بسیاری از مردم (بیش از پانصدمیلیون نفر) بهعلت بیماریهای عفونی مردهاند. در بسیاری از جنگها (بهویژه در جنگجهانی دوم) این مرگها بهعلت انتشار عوامل بیماریزا یا سمّی بودهاند.
2⃣ اکنون این ترس وجود دارد که بسیاری از بیماریهای منجر به مرگ، توسط عوامل طبیعیِ دستکاری شده و تغییریافته، تحت عنوان #سلاح_بیولوژیک بهوجود بیایند. این #جنگ_بیولوژیک در عصر حاضر با وجود معاهدهای پیرامون سلاحهای بیولوژیک همچنان ادامه دارد.
3⃣ این معاهده در سال 1975 تنظیم شد. این قرارداد (که بر اساس ممنوعیت اختراع، تولید، گسترش و ذخیره سلاحهای بیولوژیک و همچنین از بین بردن آنها بوده) بهعنوان معاهده «سلاحهای بیولوژیک و سمّی» شناخته شده و نتیجه تلاشهای طولانی جامعه بینالملل برای تکمیل پروتکل 1925 ژنو بوده است. همچنین، نخستین معاهده خلع سلاح چندجانبه برای ممنوعیت یک دستهی کلی از سلاحها تلقی میشود.
4⃣ نخستین گزارش استفاده از سلاحهای بیولوژیک، استفاده رومیان از حیوانات مرده برای آلودهسازی ذخایر آبی دشمن بوده؛ که تأثیری دوگانه در کاهش تعداد افراد دشمن و کاهش روحیه جنگجویان داشته است.
5⃣ در مثالی دیگر، مغولان، با منجنیق اجساد مبتلا به طاعون را بهسوی جزیره کریمه پرتاب میکردند. برخی از مورخان بر این باورند که این رویداد، علت شیوع طاعون در اروپا در قرون وُسطا بود، که 25 میلیون کشته داد.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 yon.ir/NchrG
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک (2)
1⃣ برای شناسایی #سلاحهای_بیولوژیک و دفاع در برابر آن، باید از سه زاویه به آن نگاه شود؛ یا به بیان بهتر میتوان سلاحهای بیولوژیک را با سه رویکردِ منشأ، هدف و ابزار دستهبندی کرد؛ یعنی یک حمله بیولوژیک با توجه به عواملی از جمله:
🔸الف. از چه عامل بیولوژیکی استفاده میکند (منشأ)
🔸ب. چهطور انتشار پیدا میکند (ابزار انتقال)
🔸ج. چهچیزی را مورد حمله قرار میدهد (هدف)
👈 در شکلهای مختلف ممکن است رخ دهد.
2⃣ حال، شاید این سؤال مطرح شود که #جنگ_زیستی یا #جنگ_بیولوژیک چیست؟! استفاده از عوامل بیولوژیکی از قبیل باکتریها، ویروسها، قارچها و سموم حاصل از موجودات زنده برای کشتن و یا ناتوان ساختن هدف مورد نظر.
3⃣ عوامل بیولوژیک، میتوانند همانند سلاحهای نظامی بسیار مؤثر باشند. از همین جهت است که با شیوههای روانی، از جمله القای ترس، سردرگمی و عدم اطمینان در زندگی روزمره احساس خطر بهوجود آوردهاند. استفاده از عوامل بیولوژیک، میتواند آشکار و پنهان باشد. همچنین آنها از سلاحهای متعارف دیگر بهدلیل چندین خصوصیت منحصر بهفرد، متفاوت هستند. زیرا:
🔸از ارگانیسمهای بیماریزا ساخته شدهاند، که میتوانند تولیدمثل و تکثیر داشته و منجر به بیماری و مرگ در میزبانهای زیادی شوند.
🔸ساعتها یا روزها طول میکشد تا علائم و نشانههای آن، در فرد مبتلا آشکار شود.
🔸سلاحهای بیولوژیک برای تولید، نسبتاً ارزان هستند.
🔸انتشار و پخش، کلید کاربردی مؤثر در سلاحهای بیولوژیکی است.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 yon.ir/NchrG
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک (3)
1⃣ استفاده از #سلاحهای_زیستی، میتواند «اهداف» متفاوتی داشته باشد؛ از جمله، هدف انسانی، هدف حیوانی و هدف محصولات گیاهی. حمله به انسان، طیف گستردهای دارد. ورودیهای اصلی انسان در این جنگ بسیار مهم هستند؛ مانند ورودی بویایی (ورود ریزگرد)، ورودی خوردن و آشامیدن (غذای تراریخته)، ورودی پوست (مثل سیاهزخم) و ورودی وریدی (خون). گاهی هدف، حوزه زیستمحیطی است؛ مثل گیاه (کرم ساقهخوار برنج) و حیوان (آنفولانزای مرغی) و تب برفکی گوسفند. یک سلاح زیستی میتواند منجر به کشتن یک نفر یا جمعیتی بیش از میلیونها نفر شود.
2⃣ گاهی هدفِ سلاح بیولوژیک، 👈 #انسان است. در اینصورت ایجاد بیماریهای جدید با #دستکاری_ژنتیکی صورت میگیرد. برای مثال، واکسیناسیونهای گسترده میتواند با آزاد کردن گونههای آنفلوانزا با بیماریزایی و کشندگی بالا به یک #سلاح_زیستی تبدیلشده و باعث مرگ میلیونها نفر از مردمی شود که سیستم ایمنیشان با تزریق واکسنهای قبلی تضعیف شده است.
3⃣ گاهی هدفِ سلاح بیولوژیک، 👈 #حیوان است. انتشار بیماری در میان دام، میتواند عواقب زیادی داشته باشد. خطرناکترین بیماریهای حیوانی، بسیار مسری هستند و باعث بروز علائم در درصد بالایی از حیواناتی که در معرض هستند میشوند. بهعنوان مثال، میتوان به بیماری تب برفکی اشاره کرد.
4⃣ گاهی هدف سلاح بیولوژیک، 👈 #گیاه است. هر عاملی که باعث تخریب اکوسیستمها، کاهش تولید محصولات گیاهی، آلوده شدن محصولات و باعث پخش و شیوع عوامل بیماریزا در گیاهان و محصولات آنها بشود، امنیت #زنجیره_غذایی را به خطر انداخته و نوعی اقدام #بیوتروریسم کشاورزی محسوب میشود. این مسأله یکی از جدیترین و مهمترین جنگهایی است که در حال حاضر، کشور ما با آن مواجه شده. ورود آفت به کشور از طریق بذرهای آلوده، واردات بذرهای ناباور و بذرهایی که از لحاظ ژنتیکی تغییر یافته و دارا یا فاقد مادهای خاص هستند، از مواردی است که کشاورزی را بهطور جدی مورد تهدید قرار داده است.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 yon.ir/NchrG
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter