✡ اسرائیل؛ رژیم قومیتگرا (٣)
🌍 مطالعهی موردی اقوام پشتون و کرد
✍ حجةالاسلام دکتر محسن محمدی
🌐 قوم کرد در ایران، عراق و ترکیه
1⃣ یکی از کتابهای مهمی که در این مورد نوشته شده است، کتاب «افراد یهودی و سران قبیلهای آنها در کردستان (هویت یهودی در دنیای متغیر)» [۵] است. این کتاب که مبتنی بر منابع شفاهی جدید است به تجربه و جایگاه موضوعات غیریهودی یهودیان و روابط آنها با رؤسای قبیلهای در مراکز شهری و روستاهای کردستان میپردازد.
2⃣ نویسنده از انواع و ویژگیهای روابط بین رؤسای قبیلهای کرد (به نام آقاس) و موضوعات و پروتکلهای یهودی آنها پرده برمیدارد. این کتاب حاصل رساله دکتری نویسنده است که با بیش از ۶۰ نفر مصاحبه و سپس تجزیه و تحلیل و طبقهبندی کرده است.
3⃣ این کتاب با کمک دو دانشمند بزرگ تاریخ کُرد و تاریخ خاور نزدیک استاد «جویس بلو» از پاریس و پروفسور #موشه_شارون از دانشگاه عبری اورشلیم انجام شده است.
4⃣ بخش قابل توجهی از تحقیقات به زندگی اقتصادی یهودیان بهویژه بازرگانان، دستفروشان و بافندگان اختصاص یافته است. نویسنده با بررسی تجربه #یهودیان_کرد در شش مرکز شهری، سه الگوی روابط با کردها را پیشنهاد میکند. یهودیان کرد بهمدت چند نسل در بین کردهای مسلمان زندگی میکردند. بر این اساس نویسنده از تجربه #یهودیان_كردستان سه سازوكار دفاعی را بیان میکند كه جوامع و رهبران یهود از آن استفاده کردهاند.
5⃣ قوم کرد یکی از اقوام مهم خاورمیانه است که در سه کشور مهم ایران، عراق و ترکیه حضور دارد. یکی از مسائل مهم منطقه ایجاد کشور مستقل #کردستان است. گرایشات قومگرایانه در میان کردها بسیار قوی است و این منطقه بهویژه کردستان عراق از مهمترین پایگاههای رژیم صهیونیستی در منطقه است. استقلال کردستان عراق توطئهای عبری-غربی بود که به شکست منجر شد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📚 پینوشتها:
🔸[١] ر.ک: پشتونها قبیله گمشده اسرائیلی، علی ملستانی، ۱۳۸۸
👉 http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=7204
همچنین ر.ک: جریانهای افراطی در پاکستان، ص ۱۲۰-۱۲۴، موسسه مطالعات اندیشهسازان نور، تهران، اندیشهسازان نور، ١٣٩۵
🔸[٢] برای نمونه ر.ک: «تجهیز مالی تروریستهای داعش و عواید تحولات تروریستی برای اسراییل»، ترجمه سمانه قربانپور، ص ۱۱۳-۱۲۸، فصلنامه مطالعات منطقهای، شماره ۶۵، تابستان ۱۳۹۶؛ «بررسی وجوه اشتراک مبانی فکری، اهداف و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و داعش»، ابراهیم متقی، سلمان رضوی، طاهره گودرزی، ص ۱۹۳-۲۱۶، پژوهشنامه رسانه بینالملل، شماره ۱، تابستان ١٣٩۵
🔸[٣] برای نمونه ر.ک: «نقش گروههای تکفیری - تروریستی سوریه و عراق در تأمین امنیت اسرائیل»، مجتبی عبدخدایی، زینب تبریزی، ص ۱۴۹-۱۶۸، مطالعات انقلاب اسلامی، شماره ۴۱، تابستان ۱۳۹۴؛ «پارادایمهایی تحلیلی در پدیداری داعش: با نگاهی به عواید داعش برای اسراییل»، علی شهبازی، ص ۴۱-۶۶، فصلنامه مطالعات منطقهای، شماره ۶۰، بهار ۱۳۹۵؛ «رشد گرایشهای تکفیری در منطقه غرب آسیا و بهرهمندیهای خاص اسراییل»، خداداد حسینیصفت، ص ۸۵-۱۱۲، فصلنامه مطالعات منطقهای، شماره ۶۵، تابستان ۱۳۹۶؛ «تأثیر عملکرد گروههای سلفی بر محیط امنیتی رژیم صهیونیستی (با تأکید بر داعش و القاعده)»، احمد زارعان، علی آذری، ص ۴۵-۷۴، فصلنامه مطالعات فلسطین، شماره ۳۰، پاییز ١٣٩۴
🔸[۴] ر.ک: «نقش احزاب در حيات سياسى پاكستان»، مصطفی ایزددوست، ص ۵۴۵، مجله سياست خارجى، سال شانزدهم، ١٣٨١
🔸[۵] Jewish Subjects and Their Tribal Chieftains in Kurdistan (Jewish Identities in a Changing World), Mordechai Zaken, brill, 2007.
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز شنبه
🌞 ٢٨ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٢ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٨ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢١ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ زادروز #مونتسکیو نویسنده #روحالقوانین (١۶٨٩م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز یکشنبه
🌞 ٢٩ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٣ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٩ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٢ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ #روز_غزه؛ بهمناسبت پیروزی مقاومت ٢٢ روزه مردم غزه در جنگ با #اسرائیل در سال ٢٠٠٩
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ با شکست مسلمانان در شهر #غرناطه و تصرف این شهر توسط مسیحیان آخرین حکومت اسلامی در #اسپانیا از بین رفت. (١۴٩٢م)
2⃣ مرگ «راجنیش چاندرا موهان جین» معروف به «آچاریا راجنیش» و «باگوان شری راجنیش» و اخیراً #اُشو؛ عارفنمای منحرف هندی (١٩٩٠م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز سهشنبه
🌞 ١ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢۵ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ٢١ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢۴ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ اعدام #لویی_شانزدهم، پادشاه فرانسه با گیوتین (١٧٩٣م)
2⃣ مرگ #ولادیمیر_لنین، رهبر انقلاب ۱۹۱۷ روسیه و بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (١٩٢۴م)
3⃣ مرگ #جرج_اورول داستاننویس و جاسوس انگلیسی (١٩۵٠م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز چهارشنبه
🌞 ٢ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢۶ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ٢٢ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢۵ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ تولد #فرانسیس_بیکن فیلسوف، سیاستمدار، دانشمند، حقوقدان و نویسندهٔ انگلیسی (١۵۶١م)
2⃣ مرگ #لیندون_جانسون سیوششمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا (١٩٧٣م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز پنجشنبه
🌞 ٣ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٧ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ٢٣ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢۶ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ انتخاب #اورشلیم / #بیتالمقدس بهعنوان پایتخت کشور جعلی اسرائیل توسط کِنِسِت (پارلمان اسرائیل) (١٩۵٠م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز جمعه
🌞 ۴ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٨ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ٢۴ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٧ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ مرگ #وینستون_چرچیل، سیاستمدار انگلیسی، نخستوزیر بریتانیا و برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات (١٩۶۵م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ سِر «وینستون لئونارد اسپنسر چرچیل» (Sir Winston Leonard Spencer-Churchill) (زادهٔ ۳۰ نوامبر ۱۸۷۴ – درگذشتهٔ ۲۴ ژانویهٔ ۱۹۶۵) سیاستمدار #فراماسون و نویسندهٔ بریتانیایی بود که بین سالهای ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۵، یعنی در طول جنگ جهانی دوم، و بار دیگر بین سالهای ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۵ نخستوزیر بریتانیا بود. چرچیل جایزهٔ نوبل ادبیات را در سال ۱۹۵۳ دریافت کرد. مجلهٔ تایم در سال ۱۹۴۹ وینستون چرچیل را بهعنوان «مرد نیمهٔ اول قرن بیستم» انتخاب کرد. چرچیل در میان عامهٔ مردم مظهر زیرکی و نیرنگ است. چرچیل سال ۱۹۴۰ نیز بهعنوان مرد سال تایم انتخاب شده بود. بهمناسبت سالمرگ این شخصیت مهم تاریخی، منتخبی از مطالب سایت اندیشکده دربارهی او، تقدیم شما میشود.
✡ وینستون چرچیل در خدمت روچیلدها
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ وینستون چرچیل در خدمت روچیلدها
1⃣ #وینستون_چرچیل سیاستمداری انگلیسی است که نه تنها یکی از پیروان #ماکیاولی بلکه به سبب سیاستورزی استعماری کمنظیرش به یکی از میراثداران #ماکیاولیسم مدرن بدل گشت. چرچیل دولتمردی است که با عدم پایبندی به مفاد عهدنامه ایران و انگلیس، به خاک هم پیمان خود حمله کرد و همهی تعهدات سیاسی و حقوقی بریتانیا در برابر ایران روی هوا رفت! او صدراعظمی بود که آخرین پیوندهای #صداقت و #سیاست را در جنگ جهانی دوم از هم گسست و هنوز هم همین سیاست بر سپهر غرب حکمرانی میکند.
2⃣ #وینستون_چرچیل در میان بانکداران ثروتمند اروپایی بزرگ شد. پدرش لرد راندولف چرچیل از کارگزاران اصلی #خاندان_روچیلد و مادرش لیدی راندولف چرچیل دختر یکی از میلیونرهای آمریکایی بود. به همین خاطر او سر از خانه سِر ارنست کاسل از اشراف نامدار #یهودی و صمیمیترین دوست #ادوارد_هفتم پادشاه انگلستان درآورد و علیرغم میل پدرش هرگز وارد کارهای تجاری نشد، اما توانست به کمک اشرافیت یهودی #روچیلدها بعدها به عنوان نامدارترین دولتمرد انگلیسی قرن بیستم شناخته شود.
3⃣ #وینستون_چرچیل در سال ١٨٩٣ وارد ارتش بریتانیا شد. سال ١٨٩٩ برای جنگ با بوئرها به آفریقای جنوبی رفت. قوای انگلستان در این جنگ دچار شکستهای پی در پی شده و تلفات بسیاری داده بودند. در همین اوضاع چرچیل که به اسارت بوئرها درآمده بود، توانست فرار کند. فرار او در آن شرایط بازتاب گستردهای یافت. او از این موقعیت استفاده کرد و با شرکت در انتخابات سال ١٩٠٠ از طرف حزب محافظهکار وارد پارلمان شد، اما سال ١٩٠۴ به حزب محافظهکار پشت کرد، به لیبرالها پیوست و چندی بعد وزیر مستعمرات شد. او طی دوران وزارت بر مستعمرات به #اورشلیم سفر کرد و مقدمات ایجاد #کانون_ملی_یهود در فلسطین را فراهم کرد.
4⃣ روش سیاسی چرچیل در مستعمرات بریتانیایی، خصوصاً چگونگی «بازی با ایران» یکی از مصادیق عینی علوم سیاسی مدرن است که جوهری #ماکیاولیستی دارد و امروز نیز سنت تفکر سیاسی انگلیس بر آن استوار است. با آغاز جنگ جهانی دوم، ایران اعلام بیطرفی کرد. انگلستان نیز بر بیطرفی ایران صحه گذاشت و چرچیل رسماً اعلام نمود تا زمانی که منافع ما تأمین میشود بیطرفی ایران برایمان مفید است، اما بعد از حمله متفقین به ایران چرچیل با توسل به اصول «منافع ملی بریتانیا»، از حمله ارتش انگلیس دفاع کرد و پیمانشکنی خود را اینچنین توجیه کرد:
🌐 «اگرچه ما با ایرانیها پیمان بسته بودیم، قرارداد داشتیم و طبق قرارداد نباید چنین کاری میکردیم، ولی این معیارها در مقیاسهای کوچک درست است. من نمیتوانستم از منافع بریتانیای کبیر به عنوان اینکه این کار ضداخلاق است چشم بپوشیم و بگویم که ما با یک کشور دیگر پیمان بستهایم و نقض پیمان برخلاف اصول انسانیت است! این حرفها مثل تمسک به انسانیت اساساً در مقیاسهای کلی و در شعاعهای خیلی وسیع درست نیست.»
📖 متن کامل مقاله بههمراه عكس و مستندات:
👉 http://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/2786
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter