🔖اگر حین رانندگی، آیهای که سجده واجب دارد بشنویم چه باید کرد؟
🔹وجوب سجده، با شنیدن آیاتی که سجده واجب دارند، فوری است، ولی اگر فرد، امکان توقف و سجده کردن را ندارد، در اولین زمان ممکن، باید سجده کند.
📌ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
✨حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
🍃تأخیر به اندازه ذکر شده جایز نیست و باید در اولین فرصت سجده کند و باید توجه داشت که در این سجده هیچیک از شرایط سجده نماز شرط نیست به جز اینکه نباید پیشانى بر چیزى که از قبیل ملبوس و مأکول است قرار گیرد.
🍃حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
🍃 اگر قرائت قرآن به طور مستقیم از رادیو و تلویزیون پخش شود سجده کردن واجب است و باید فوراً پیاده شد و سجده کرد همچنین اگر مستقیم نباشد احتیاط کند و فوراً بجا بیاورد.
🍃حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
هر وقت که توانستید سجده کنید.
🍃حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
◽ وجوب سجدۀ تلاوت در موارد استماع، فوری است و در اول زمان ممکن باید سجده کند.
📚[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#پاسخ_به_سوالات_دینی
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
🔖نماز پر فضیلت روز آخر ماه ذی الحجه(سهشنبه)
🍃 مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب شریف مفاتیح الجنان در خصوص اعمال روز آخر سال قمری میگوید:
🔷روز پایان ذیالحجة آخرین روز سال قمری است. سید بن طاووس در کتاب «اقبال الاعمال» براساس یک روایت ذکر کرده است:
🔹 دو رکعت نماز بخوان و در هر رکعت:
1⃣ سوره «حَمد» یک مرتبه
2⃣ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» ده مرتبه
3⃣ «آیةالکرسی» ده مرتبه
🔹پس از نماز بگو:
◽ «أللهُمَّ ما عَمِلتُ فى هذِهِ السـّـنةِ مِنْ عَمَل نـَهَيتـَـنى عـَـنهُ و لمْ ترْضَهُ، و نـَسيتهُ ولمْ تنسَهُ، وَدَعَوتنى اِلى التوبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَليْكَ، اَللهُمَّ فاِنى أسْتغفِرُكَ مِنهُ فاغفِرْ لى، وَما عَمِلتُ مِنْ عَمَل يُقَرّبـُـنى اِليكَ فاقبَلهُ مِنى، وَلا تقطعْ رَجائى مِنكَ ياكَريمُ. »
◽« خدايا آنچه انجام دادم در اين سال از اعمالى كه مرا از آن نهى فرمودى و راضى بدان نبودى
🔹و من آن را فراموش كردم ولى تو فراموشش نكردى و مرا به بازگشت بسويت خواندى پس از دليرى كردنم بر تو خدايا من از آن اعمال آمرزش مى طلبم پس بيامرز آنها را و هر عملى كه انجام دادم از اعمالى كه مرا به تو نزديك گرداند پس آن را از من قبول كن و قطع مكن اميدم را از خودت اى بزرگوار.»
🍃هنگامی که چنين كردى شيطان مى گويد: واى بر من! هرچه در مدّت اين سال زحمت كشيدم( و وی راوسوسه كردم) با اين عمل، همه را از بين برد و سالش را به خير پايان داد.
📚 برگرفته از مفاتیح الجنان
#نماز_آخر_ذی_الحجه
#نماز_آخر_سال_قمری
#کانال_تقویم_شیعه
معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
.
🔖عبادت تجار، بندگان و آزادگان
«إِنّ قَوْماً عَبَدُوا اللّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ التّجّارِ وَ إِنّ قَوْمَاً عَبَدُوا اللّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ وَ إِنّ قَوْمَاً عَبَدُوا اللّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الاَحْرَارِ وَ هِىَ اَفْضَلُ الْعِبَادَةِ».
✨امام حسين (علیه السّلام ) فرمود:
◽ «گروهى خدا را از روى ميل به بهشت عبادت مىكنند، كه اين عبادت تجارتكنندگان است
◽ و گروهى خدا را از ترس دوزخ مىپرستند و اين عبادت بردگان است،
◽و گروهى خدا را به سبب شايستگى مىپرستند، و اين عبادت آزادگان است كه برترين عبادت است».
📚 (تحف العقول، ص 279 ح4 )
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#حدیث_روز
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
سلام عرض ادب
امروز سه شنبه ٢٩ ذى الحجة١٤٤٤ روز آخر سال قمري مي باشد.
*
دو ركعت نماز دارد هر كه بخواند فرياد شيطان را در آورده است
كيفيت نماز:
در هر دو ركعت بعد از حمد 10مرتبه سوره توحيد و10 مرتبه آية الكرسي
بعد از نماز اين دعا را بخواند
اللهٌمّ ما عَمِلتْ فى هذا السنه من عمل نهيتنى عنه ولم ترضه و نسيته و لم تنسه و دعوتنى الى التوبة بعد اجترائى عليك اللهم فانى استغفرك منه فاغفرلى و ما عملت من عمل يقربنى إليك فاقبله منى و لا تقطع رجائى منك يا كريم
وقتى اين دعا را خواند شيطان فرياد ميزد واى بر من هر چه در اين سال زحمت كشيدم همه را خراب كرد و سالى كه گذشت براى او گواهى ميدهد كه سالش را ختم بخير كرد.
(مفاتيح الجنان اعمال روز آخر ذى الحجه)
https://eitaa.com/k00313
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
ثواب خواندن زیارت عاشورا در کلام امامان معصوم (ع)
* امام محمد باقر(ع) به فردی به نام علقمه که درباره چگونگی زیارت امام حسین (ع) از راه دور سوال پرسیده بود، فرمودند: پس از آنکه به آن حضرت با سلامی اشاره کردی، دو رکعت نماز بخوان و سپس زيارت عاشورا را بخوان، هنگامی که اين زيارت را خواندی در حقيقت او را به چيزی خواندی که هر کس از ملائکه که بخواهند او را زيارت کنند، به آن میخوانند و خداوند برای تو هزار هزار حسنه مینويسد و از تو هزار هزار سيئه دور مینمايد و تو را هزار هزار مرتبه بالا میبرد. همانند کسانی هستی که در رکاب آن حضرت به شهادت رسيدند. حتی در درجات آنها هم شريک میشوی. (کامل الزيارات- ص 74)
* امام صادق (ع) به یکی از یاران خود به نام صفوان، درباره اثرات زیارت عاشورا میفرمايند: زيارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت کن، به درستی که من چند خير را برای خواننده آن تضمين مینمایم؛ اول: زيارتش قبول شود، دوم: سعی و کوشش او شکور باشد، سوم: حاجات او هرچه باشد، از طرف خداوند بزرگ برآورده میگردد و نا اميد از درگاه او برنخواهد برگشت؛ زيرا خداوند وعده خود را خلاف نخواهد کرد. (بحارالانوار-جلد 98-ص 300)
* در روايت ديگر از امام باقر (ع) میخوانيم: اگر مردم میدانستند زيارت امام حسين (ع) چه ارزشی دارد، از شدت شوق و علاقه میمردند و حسرت رسيدن به آن پاداش ها، جسم و روح آنها را پاره پاره میکرد. (بحارالانوار-جلد 101 –ص 18)
* امام صادق (ع) همچنین فرمودهاند: خداوند سوگند یاد کرده که زیارت زائری که زیارت عاشورا را تلاوت نماید، بپذیرد و نیازمندیهایش را برآورده سازد. او را از آتش جهنم برهاند و در بهشت برین جای دهد و همچنین حق شفاعت و دستگیری کردن از دیگران را به وی عطا نماید.
* در کتاب مفاتیح الجنان و قبل از متن زیارت عاشورا، حدیثی از امام باقر در ثواب این زیارت آمده است که میفرمایند: به تحقیق این دعا دعایی است که ملائکه آن را میخوانند و خداوند در قبال آن برای تو صد هزار هزار درجه مینویسد و مثل کسی خواهی بود که با امام حسین (ع) شهید شده باشد. نوشته شود برای تو ثواب زیارت هر پیغمبری و رسولی و ثواب زیارت هر که زیارت کرده حسین (ع) را از روزی که شهید شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🏴امام رضا عليه السلام فرمودند :
▪️ كانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ اَلْمُحَرَّمِ لاَ يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ الكَآبَةُتَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ
▪️چون ماه محرّم مى رسيد كسى پدرم عليه السلام را خندان نمى ديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مى گذشت. روز دهم روز سوگوارى و اندوه و گريه او بود
📚الأمالی (للصدوق)
▪️فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری و عزاداری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش تسلیت باد ▪️
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
توسل شب اول محرم الحرام :
مسلم بن عقیل
◼️مسلم، نخستین شهید واقعه کربلاست.
شهادت او کمی پیش تر از حادثه کربلا رخ داده است و شب نخست ماه محرم به پاس فداکاری و جان فشانی های این سفیر شهید راه سرخ، شب حضرت مسلم بن عقیل نام نهاده شده است. مسلم الگوی محبت و وفاست. او عاشقی دل باخته بود که تا آخرین لحظه از عشق پاک خود به حسین (ع) دست بر نداشت و در اوج بی وفایی کوفیان به مولایش وفادار ماند.
◾جناب مسلم بن عقیل برادرزاده حضرت علی(ع) است و همسر او، رقیه دختر حضرت علی(ع) و کلبیه بود. وی در مکه اقامت داشت و در سال 60 ه.ق به شهادت رسید. چون مردم کوفه اطاعت خود را نسبت به امام حسین(ع) اعلام کردند، امام حسین مسلم بن عقیل را روانه کوفه کرد تا به نام آن حضرت از اهالی کوفه بیعت بگیرد. اما یزید، عبیدالله بن زیاد را به حکومت کوفه فرستاد و عبیدالله مردم را از بیعت با امام حسین(ع) منع کرده و آنها را متفرق ساخت و در نهایت مسلم را به شهادت رساند
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#لبیک_یا_حسین
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
🏴توسل شب دوم محرم الحرام :
▪️مربوط به رسیدن امام حسین (ع) به سرزمین کربلا
◾امام حسین (ع) روز دوم محرم سال 61 ه ق به سرزمین کربلا وارد شده و خیمه گاه خود را با جمعیتی در حدود هفتاد و دو نفر به پا کرد. از آن طرف، لشکر دشمن با هزار نفر در نقطه مقابل چادر زد. به خاطر همین روز دوم محرم، روز رسیدن ایشان به سرزمین کربلا نامگذاری شده است. روز دوم، نماد پایداری است. امام حسین (ع) از همان آغاز حرکت با اتفاقات مختلفی همچون بی وفایی کوفیان گرفته تا تعقیب شدن از سوی سپاهیان دشمن، مواجه شد. اما با تمام این مشکلات در راه خود استوار ماند
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#لبیک_یا_حسین
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🏴چرا امام حسین (ع) قبل از شهادت زمین کربلا را خرید؟
▪️حجت الاسلام والمسلمین عالی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#لبیک_یا_حسین
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
.
⚫ در کربلا چه گذشت...
▪️دوم محرم الحرام
◽ورود ابا عبدالله الحسین علیه السلام، اهل بیت و یاران حضرت به سرزمین کربلا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#لبیک_یا_حسین
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
🔖آیا پوشیدن لباس مشکی در اسلام مکروه است یا خیر؟
🔹 از مجموع آموزه های دین بدست می آید که لباس زن باید ساتر بدن او باشد و همچنین هنگام مواجهه با نامحرم جلب توجه ننماید. و بدیهی است که رنگ مشکی در مقایسه با رنگهای دیگر به نحو شایسته پوشش غلیظتر و بهتری را برای زن تأمین میکند.
◽بر این اساس؛ بعضی از فقها و مراجع تقلید مثل آیات عظام خامنهای و تبریزی نیز تصریح کردهاند که چادر مشکی کراهت ندارد و بعضی نیز مانند آیت الله فاضل لنکرانی بالاتر از عدم کراهت، تصریح کردهاند که چادر مشکی بهترین نوع حجاب است.
بهرحال کراهت پوشش سیاه مختص مردان است و بس.
🔷اما استفاده از رنگ مشکی در مراسم عزاداری نه تنها کراهت ندارد. بلکه بخاطر همدردی با اهل بیت پیامبر (صلّی الله علیه و آله ) ثواب نیز دارد.
🔹از فرزند امام سجاد(ع) نیز نقل شده است که وقتی جدّم امام حسین (ع) شهید شد زنان بنیهاشم در عزای آن حضرت لباس سیاه پوشیدند و این لباس را در گرما و سرما تغییر نمیدادند.[1]
📌لازم به ذکر است که بعضی از فقهای بزرگ مقید بودند در ایام سوگواری امام حسین(ع) جامۀ سیاه بپوشیدند و به وسیلۀ آن تبرک جسته و با جدیت از آن نگهداری و مراقبت می کردند و وصیت می نمودند بعد از رحلتشان به عنوان تبرک با آنها دفن شود.
🔹بنابر این پوشیدن لباس سیاه در ایام سوگواری ائمه(ع) به خصوص در دهه اول محرم و اربعین امام حسین(ع)- که تنها ایامی است که به صورت ویژه، توصیه به عزاداری در آن شده است - نه تنها کراهت ندارد بلکه از آن جهت که اظهار همدردی با اهل بیت(ع) و زنده نگه داشتن قیام عاشوراست، دارای فضیلتی بس بزرگ است.
📚[1] البحرانی، الحدائق الناظرة فی احکام العترة الطاهرة، ج 7، ص.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#پاسخ_به_سوالات_دینی
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
.
🏴بسم رب الحسین🏴
🚩 مراسم عزاداری دهه اول محرم،هیئت ولی عصر(عج)
▪️سخنران
🔸حجت الاسلام والمسلمین نوراللهی
▪️بانوای زاکرین اهل بیت
🔷 کربلایی محمد ایزدی
🔷 کربلایی محمد جواد نجاتی
🔷حاج مهدی شعبان زاده
📆 #زمان: از سه شنبه ۲۷ تیر، به مدت 10 شب
⏰ بعد از نماز مغرب و عشا
📌 #مکان: میدان توحید_مسجد حضرت ولی عصر(عج)
🔴ویژه خواهران،برادران
#این_راه_ادامه_دارد
#مسجد_حضرت_ولی_عصر(عج)
#هیئت_ولی_عصر(عج)
https://eitaa.com/k00313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🏴توسل شب سوم محرم الحرام :
◼️ حضرت رقیه(س)
⚫رقیه(س) دردانه سه ساله حسین بن علی(ع) است. نام مبارک او در بعضی از کتابهای تاریخی و مقاتل نقل شده است و برخی دیگر مانند ریاض الاحزان از او با نام فاطمه صغری یاد کرده اند. رقیه(س) در روز سوم صفر سال ۶۱ ه ق در سفر اهل بیت به شهر شام از دنیا رفته است. شاید نام گذاری روز سوم محرم به نام این بانوی کوچک به این انگیزه بوده که در گرماگرم عزاداری دهه اول، از مظلومیت او یادی شود.
▪️حضرت رقیه الگوی تربیت صحیح است. با تدبر در جملات کوتاهی که او هنگام دیدن سر بریده پدر به زبان آورده به خوبی میتوان دریافت که این کودک از چه معرفت والایی برخوردار بوده است.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#شب_سوم_محرم #السلام_علیک_یا_رقیه_بنت_الحسین
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
🏴یاری حسین علیه السلام، یاری مهدی علیه السلام
🔹حضرت سکینه (س) نقل می کند: امام حسین علیه السلام شبی در کربلا، خطاب به یاران خود فرمود:
◼️«. . . و قد قال جدی رسول الله صلی الله علیه و آله: ولدی حسین یقتل بطف کربلا غریبا وحیدا عطشانا فریدا . فمن نصره فقد نصرنی و نصر ولده الحجة و لو نصرنا بلسانه فهو فی حزبنا یوم القیامة;
🔹 همانا جدم رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
▪️فرزند من حسین در زمین کربلا، غریب و تنها، عطشان و بی کس، کشته می شود .
▪️کسی که او را یاری کند، مرا و فرزندش مهدی را یاری کرده است
▪️ و هر کس به زبان خود، ما را یاری کند، فردای قیامت در حزب ما خواهد بود» .
📚 معالی السبطین، ج 1، ص 208; ریاض القدس، ج 1، ص 263; وقایع الایام خیابانی، ص 284; ناسخ التواریخ، ج 2، ص 158 (به نقل از سحاب رحمت، ص 343 .)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#لبیک_یا_حسین
#مسجد_ولی_عصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
مناجات حضرت موسی
«يا رب لم فضلت امة محمد صلي الله عليه و آله علي ساير الامم فقال تعالي فضلتهم بعشر خصال قال موسي عليه السلام و ما تلك الخصال التي يعملون ها حتي آمر بني اسرائيل يعملون ها قال الله تعالي: الصلوة و الزكوة و الصوم و الحج و الجهاد و الجمعه و الجماعة و القرآن و العلم و العاشوراء قال موسي عليه السلام يا رب و ما العاشورا، قال البكاء و التباكي علي سبط محمد و المرثية و العزاء علي مصيبة ولدا لمصطفي، يا موسي ما من عبد من عبيدي في ذلك الزمان بكي او تباكي او تعزي علي ولد المصطفي الا و كانت له الجنة ثابتا فيها و ما من عبد انفق من ماله في محبة ابن بنت نبيه طعاما و غر ذلك درهما او دينارا الاوبار كت له في دار الدنيا الدرهم بسبعين درهما و كان معنا في الجنة و غفرت له ذنوبه و عزتي و جلالي.
در حديث مناجات حضرت موسي(ع) آمده است: خدايا! چرا امت پيامبر خود، (محمد) را بر کليه امتها فضيلت دادي؟ خداي تعالي فرمود:
آنان را به خاطر ده خصلت فضيلت دادم:
نماز، زکات، روزه، حج، جهاد، نماز جمعه، نماز جماعت، قرآن، علم و عاشورا.
حضرت موسي(ع) سوال کرد: عاشورا چيست؟
خداي تعالي فرمود: «گريستن بر فرزند حضرت محمد(ص) و مرثيه و عزاداري بر فرزند پيامبر برگزيده.
اي موسي، در آن زمان هر بندهاي از بندگانم که در سوگ فرزند مصطفي بگريد و يا تباکي کند، او را پاداش بهشت دهم و هيچ بندهاي از بندگانم از مال و ثروت خود در راه محبت فرزند دختر پيامبر صرف ننمايد مگر اينکه پاداش هر درهم را هفتاد درهم در دنيا عطا کنم و در بهشت متنعم شود و از گناهان او درگذرم.
به عزت و جلالم سوگند هيچ زن يا مردي قطرهاي از اشکش در روز عاشورا و يا غير آن جاري نگردد مگر اينکه او را پاداش صد شهيد عطا نمايم.»
مجمع البحرين، ج3 ، ص 405 ، لغة عشر