📌برگزاری مراسم قرعه کشی واگذاری زمین به متقاضیان و کلنگ زنی طرح نهضت ملی مسکن در شهر کدکن
✍به گزارش روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر کدکن آیین قرعه کشی واگذاری قطعات و کلنگ زنی طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر کدکن امروز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور معاونت استاندار و فرماندار شهرستان تربت حیدریه،امام جمعه موقت شهرکدکن، معاونت هماهنگی امورعمرانی فرمانداری،ریاست بنیادمسکن ،نماینده اداره راه و شهرسازی،بخشدار، شهردار، اعضاء شورای اسلامی شهر، جمعی از مسئولان شهرکدکن و متقاضیان انجام شد.
🔺در این مراسم قناد رئیس اداره بنیاد مسکن شهرستان تربت حیدریه بیان داشت: رویکرد اصلی دولت در اجرای طرح نهضت ملی مسکن خانهدار شدن افراد فاقد مسکن است ؛ زمین و تسهیلات بانکی در اختیار افراد متقاضی قرار میگیرد تا خود نسبت به ساخت واحد اقدام کنند زیرا در این صورت آنان در ارتقای کیفیت ساخت و حفظ و نگهداری بنای احداثی خود دقت بیشتری بعمل خواهند آورد.
🔺ابراهیم زنگنه شهردار کدکن در این مراسم خاطرنشان کرد با تنظیم و امضای توافقنامه ای با اداره کل راه و شهرسازی آمادهسازی اراضی و تامین زیرساختهای ساخت نهضت ملی مسکن همزمان با شروع ساخت در دستور کار قرار گرفته است.
🔺وی تاکید کرد: متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن بعد از واگذاری واحدها میتوانند پروانه ساختمانی از شهرداری اخذ نموده و ساخت واحد مسکونی خود را آغاز کنند.
💢لازم به توضیح است اختصاص زمین در طرح نهضت ملی به واجدین شرایط که در سامانه نهضت ملی مسکن تایید نهایی شده اند واگذار میشود و سایر افراد متقاضی واجد شرایط جامانده از این طرح به محض بازشدن سامانه نهضت ملی مسکن که با اطلاع و انتشار این خبر توسط ادارات راه وشهرسازی ،بنیاد مسکن و شهرداری صورت خواهد گرفت میتوانند نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
📮 روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر کدکن
🌐 از طریق #راههای_ارتباطی زیر با ما همراه باشید.
💻 پرتال:
http://kadkancity.ir
📱سروش:
splus.ir/kadkan_sh
📱تلگرام:
https://t.me/KADKAN_Shovra1400
📱ایتا:
http://eitaa.com/kadkan_sh
شهرداری و شورای اسلامی کدکن
«اطلاعیه» شهرداری کدکن در نظر دارد از طریق بخش خصوصی (واگذاری زمین یا مشارکت) نسبت به احداث و راها
#کدکن_درمسیررشد_و_توسعه
بدین وسیله به اطلاع همشهریان عزیز میرساند با عنایت به اطلاعیه مورخ سوم بهمن ماه ۱۴۰۲ در خصوص فراخوان سرمایهگذاری در طرح احداث مجتمع گردشگری مقبره پدر عطار، بر اساس فرایند ارزیابی و توانسنجی برادران عادل به عنوان متقاضی سرمایهگذاری #پروژه_گردشگری_اقامتی_رفاهی انتخاب گردید که پس از اخذ مجوزهای قانونی به زودی پروژه کلنگ زنی این طرح انجام خواهد گرفت.
•••••─┅─═इई 🇮🇷ईइ═─┅••••••
📮 روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر کدکن
🌐 از طریق #راههای_ارتباطی زیر با ما همراه باشید.
💻 پرتال:
http://kadkancity.ir
📱سروش:
splus.ir/kadkan_sh
📱تلگرام:
https://t.me/KADKAN_Shovra1400
📱اینستاگرام:
Www.instagram.com/kadkan_shahrdari
📱ایتا:
http://eitaa.com/kadkan_sh
📱روبیکا:
https://rubika.ir/shardari_shora_kadkan
کدکن،باغشهر تاریخی اُدبا و عُرفا
✔️ بخش اول
در ظهر یک روز دل انگیز و روح فزای فَروردینی که مژده بوی بهار به باغ رسیده و آسمان چاک شده و غلغله ای از ترنم صدای باران در جهان به پا شده بود و بلبلانِ سرمست از بوی نوبهار؛ ترانه ها می سرودند و هوا در غایت لطافت و دلربایی خویش بود و طالع میمون و بخت همایون نیز برایم دست داده، در معیت مدیرکل محترم میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی عازم کهن شهری از خطه ادب پرور خراسان شدم که نادیده بر دلم نشسته و همیشه برایم وزن و وقار و احترام خاصی دارد و وقتی نامش را در ذهنم یادآور می شوم اندیشه خیالم را به پرواز می آورد «به هر آن کجا که باشد بجز این سرا؛ سرایی».
کدکن، شهری که زیر آسمان نیلگون و دامان سرسبز و پر مهر و در کوچه باغ هایی عبیر آمیز و مُشک سار و کوه های سربفلک کشیده سفیدپوش خود بهتران و مهترانِ عرفان و ادب ایران زمین چونان فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری،استاد دکتر شفیعی کدکنی،ابراهیم ابن اسحاق(پدر عطار) و... را پرورانده است و عطر و طعم فرهنگ و ادب و عشق و عرفان و شعر و شور را به مشام جان عاشقان رسانیده است.این شهر که در دامنه رشته کوه کوهسرخ (ملکوه )و تقریبا درست در میانه نیشابور و تربت حیدریه قرار دارد. هرچند هم اکنون از بخش های تربت حیدریه به شمار می رود اما در گذشته از مضافات ابرشهر نیشابور کهن بوده و لهجه مردم آن نیز به گویش نیشابوری نزدیکتر است.
نرسیده به ورودی شهر و در محل مقبره شیخ ابراهیم ابن اسحاق( پدر عطار نیشابوری) که در فضایی باز بین مزارع سرسبز باران خورده موقع دارد مورد استقبال اعضا شورای اسلامی شهر و رئیس میراث فرهنگی تربت حیدریه که از دوستان جانی است قرار گرفتیم.پس از خوش و بش های ایرانی جماعت گونه، در حالیکه اعضا شورای با جناب مدیرکل بر لزوم ایجاد بنای آرامگاهی صحبت می کردند، تخیلم در گذشته کدکن و روزهایی کودکی عطار سیر می کرد و زیر لب می خواندم و به دل می گفتم؛
طُرفه عطاری که از اَنفاس او؛
قاف تا قاف جهان شد مُشک بو
شد زرش را خاک نیشابور کان
مولدش زروند و کدکانش مکان
پس از گفتگو پیرامون وضعیت آرامگاه شیخ ابراهیم و طرح آن، جهت بازدید مجموعه معماری تاریخی شیخ حیدر که خودِ اهالی «باغ مزار» می خوانندش وارد شهر کدکن شدیم. فضایی بغایت زیبا با آبی گورا و زلال و روان در جویی سنگی تمیز و درختان بادام شکوفه بر سر آورده و باران خورده و معطر در دامنه کوهی سترگ و فوق العاده چشم نواز چنان بویی به راه انداخته بودند که گفتی«این بوی نه بوی نوبهار است؛ بوی سر زلف آن نگار است»
✍️ دکتر حسن گیاهی(مدیر برنامه ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی)
🔸#شهرمن_کدکن
کدکن،باغشهر تاریخی اُدبا و عُرفا
✔️ بخش دوم
در این محل در ابتدا آقای مدیرکل در اقدامی تحسین برانگیز از شخصیت فرهنگی و میراث دوست و موزه دار کدکنی آقای «محمد محمودی» که با تعشق مهرافزایی سال هاست با جان و دل حافظ داشته های فرهنگی و تاریخی شهر است قدرشناسی و تجلیل کرد.
جوری که من ِ حقیرِ پریشان روزگار متوجه شدم آقای محمودی که «خداش در همه حال از بلا نگه دارد» از آن دست آدم هایی است که به قول سهراب« آب را می فهمد» و «راز سر به مُهر» آثار تاریخی برایش فاش شده و آتش درونش شعله ور است و در دیر مُغان محترم
از آن به دیر مغانم عزیز می دارند؛
که آتشی که نمیرد همیشه در دل ماست
بعد از تجلیل حضرت ایشان، از فضای موزه باستانشناسی کدکن که در اتاقی که بنظر خانقاه و فضای چله نشینی مجموعه بود بازدید کردیم.فضایی که آقای محمودی آب زده بود و تر و تمیز و معطر کرده بود. موزه شامل سنگ قبور قدیمی با خطوطی زیبا که به مَثَل « گویی خط روی دلسِتان است»، و نیز سفالینه ها و کاشی های نیلگونی بود که «حُزنی در همهمه آنها» که از بدنه جدا شده بودند دیده می شد. این اشیای کهن تاریخ پربار و ژرف و شکوفای کدکن را به رخ می کشیدند. کاشی های لاجوردی موزه «صبحِ نشابور و هَری »را برایم یادآور شده و تفکر و تخیلم را بردند تا جاییکه «چشم از دیدن و لب نیز ز گفتار فرو می ماند».
بعد از دیدن مجموعه معماری زیبای شیخ حیدر که در نهایت دلربایی از ساخت و سازهای پریشان امروزی پیرامونش مشخص و متمایز بود و این بیت مولانای بلخی را یادآور می شد:
گام ِ پای مردم ِ شوریده خوَد
هم ز گام ِ دیگران پیدا بُوَد
قدمان زنان در حالیکه «در دلِ شاخ و مغزِ گلِ» کوچه باغ های شهر «بوی بهار می کشید» و صدای چهچهه پرندگان گوش فلک را کَر کرده بود و از باغات شهر چنان بوی علفی می آمد که «گلستانه سهراب» را برایم تداعی می کرد، در قسمت بافت قدیمی شهر چرخیدیم و من اندک خانه های زیبای باقی مانده آن را تماشا کرده و به انگشت نشان می دادم و به همرهان از اهمیت حفظ و نگهداری آنها سخن می راندم.
با راهنمایی اعضا شورای شهر از محلی که در قدیم منزل پدری استاد شفیعی کدکنی بوده و اکنون متاسفانه از بین رفته و جز تلی از خاک نمانده نیز دیدن کردیم و نرسیده به آن بر دیواری سیمانی اینچنین نوشته شده « به کجا چنین شتابان...»،که برای رهگذرانِ اهل معنی و شعر و ادب همین یک سخن شعرگونه( در آن محل) اشاره ای است بر اصالت کدکنی دکتر شفیعی.
در حالیکه ادامه شعر مذکور را در ذهن مرور می کردم و هنوز به «دلم من گرفته زین جا هوس سفر نداری»، نرسیده بودم، از دری چوبی آبی رنگ وارد بوم گردی احدی از اهالی خوش ذوق کدکن شدیم که از خوب حادثه اهل فرهنگ و ادب بود.فضای بغایت زیبا و با چشم اندازی افسون کننده و با درختانی که شکوفه های آن قیام کرده بودند و در پس زمینه خود دره ای سرسبز و کوهساری خرم داشتند. در اینجا اعضا شورای شهر بی آنکه « از ایمانمان بپرسند» از ما پذیرایی کردند.
بام شهر کدکن از دیگر اماکنی بود که با راهنمایی همرهان بومی در آن حضور پیدا کردیم.بلندایی که تمام شهر زیر پایت است و تا چشم کار می کند باغ می بینی و باغ و درختانی که شکوفه های سفید و صورتی آن «همچو چشم پروین چشمک پرانی می کنند» و برکه ها و استخرهای آب کشاورزی که درمیان باغات از دور درخشش خاصی دارند.چشم اندازی زیبا و سحرآمیز و جان پرور از بام شهر پیش چشمانمان بود و هوایی پاک که آن را عمیقا به مشام جان رسانیدیم.
مسجد جامع تاریخی و زیبای «حاج حسن کدکنی» که بر بلندای میدانگاهی قدیم شهر بنیان گذاشته شده و جویی روان در پیشش دوان بود و مردمی که عصرگاهان برای گپ و گفت های دوستانه دور هم حلقه زده بودند،آخرین نقطه ای بود که به تماشای هویت و تاریخ و فرهنگ باغشهر تاریخی عرفان و ادب( کدکن) نشستیم.بنای گنبددار و ستونی که در دوره قاجار با ذوق سلیم و طبع حکیم تماما با سنگ ساخته شده و حجم قشنگی را مقابل دیدگان گردشگران و بازدیدکنندگان قرار می دهد. چیزی به غروب آفتاب نمانده بود که با مردم نیک اندیش و همرهان شورای اسلامی شهر که مهربانانه ما را مورد لطف و تفقد خویش قرار داده بودند و نیز فضا تَر و تمیز و مصفای شهر کدکن که مورد توجه آقای مدیرکل نیز قرار گرفته و تحسین کرد، خداحافظی کردیم و من به آنها گفتم:« به شکوفه ها به باران برسان سلام ما را»...
✍️ دکتر حسن گیاهی(مدیر برنامه ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی)
🔸#شهرمن_کدکن