🔴هشدار فرمانده نیروی زمینی ارتش به صهیونیستها
🔹امیر سرتیپ کیومرث حیدری: تمامی یگانهای نیروی زمینی در حال مجهز شدن به دستاوردهای و تجهیزات نقطهزن، دورزن و هوشمند است. برد پهپادها و موشکهای عملیاتی نیروی زمینی ارتش افزایش یافته است.
🔹این همه تجهیزات برای پاسخ گفتن به تجاوزهای احمقانه دشمنان انقلاب اسلامی است و سلاحهای سبک نیروی زمینی نیز در حال تغییر، به روز شدن و بومی شدن است.
🔹به فرمان رهبر انقلاب با هرخطای دشمن تلآاویو و حیفا را با خاک یکسان خواهیم کرد.
@kafesiasi
خبر خوش برای زائران عتبات
🔹 با موافقت وزیر کشور عراق، مرزهای زمینی به زودی بازگشایی میشود و در مرحله نخست قرار است روزانه ۲ هزار زائر به صورت زمینی و در قالب کاروان حج و زیارت به عتبات اعزام شوند.
@kafesiasi
📛روابط ناسالم سیاسی و نقش مقامات ملی و استانی در ساخت متروپل/ قوه قضائیه باید جدیتر ورود کند
👤خلیلیان استاندار خوزستان:
🔹نظام مهندسی اعلام کرده بود برجی که در سال ۹۸ افتتاح شده عینا از نظر پایداری اشکالاتی دارد؛ همه نامهها و گزارشها تاریخ دارند.
🔹این پروژه در ابتدا شش طبقه بود و تا سال ۹۸، آرام آرام طبقههای دیگر نیز به آن اضافه شد.
🔹مالک و پیمانکار این ساختمان از سال ۱۳۹۴ بدون داشتن هیچگونه پروانه و مجوزی، ساخت و ساز را آغاز میکند که این موضوع نشان دهنده داشتن ارتباطهای ناسالم و فساد گسترده در این رابطه است.
🔹وقتی یک مقام ملی و استانی به یک شهرستان میرود و در یک مراسم شرکت میکند و به نوعی از فردی حمایت میکند، آن فرد حاشیه امنیت پیدا میکند و آن موقع است که میبینیم در سالهای ۹۶، ۹۷، ۹۸، ۹۹ و تا ۱۴۰۰ این اقدامات انجام میشود بدون اینکه آن فرد به نهادهای نظارتی تمکین کند.
🔹وقتی یکی از مقامات دولت سابق یا استان یک افتتاح آنجا انجام میدادند حتما از قبل گزارشها و اخبار مرتبط با این ساختمانها در اختیار آنها قرار گرفته بوده است.
🔹قوه قضائیه و دادستانی حتما باید ورود عمیقتری به این مسائل داشته باشند و این منجر به این نشود که کار تنها به یک ناظر ختم شود.
🔹با توجه به اقدامات انجام شده در طول ۱۲ - ۱۳ روز گذشته، تقریبا میتوان گفت که به انتهای این مرحله رسیدهایم، دو پنجم ساختمان فرو ریخته و سه پنجم دیگر نیز به شدت ناپایدار است.
🔹تقریبا ۹۰ درصد آوار را برداشت کردهایم و بخشی از آوار که چسبیده به ستونها است، باقی مانده است.
✅ @kafesiasi
♨️ پشت پرده حمله سایبری صهیونیستی به شهرداری تهران
🔻با اظهارات اخیر رئیس شورای شهر تهران، حمله سایبری صهیونیست ها به برخی سامانه های شهرداری تهران به صورت رسمی تایید شد.
🔹اما در ادامه چند ناگفته از دلایل حمله سایبری صهیونیست ها به سامانه های شهرداری تهران را می خوانید:
1⃣در نگاه اول از مجموع جنگ سایبری که تاکنون کشور با آن مواجه بوده، حمله به شهرداری تهران یک موضوع چندان دور از ذهن به منظور سوژه شدن برای حمله سایبری نیست.
🔹اساسا اخلال در مراکزی که به عموم مردم خدمات ارائه می دهند، به منظور ایجاد نارضایتی یک اصل محسوب می شود. همچنانکه پیش از این نیز دشمن در قضایای هک مراکز سوختگیری تلاش کرده بود که کشور را وارد یک فتنه بنزینی کند که در همان ساعات اول با هوشیاری مسئولین دولت و امنیتی و به خصوص همکاری و صبر مردم، این فتنه در نطفه خاموش شد.
2⃣ اما با بررسی برخی شواهد در ماجرای حمله سایبری به شهرداری تهران، گزاره های قابل تاملی دیده می شود که این حمله اخیر را خاص تر می کند. در چند سال اخیر، روند ایجاد آشوب و اغتشاش در کشور نشان می دهد که دشمن راه اندازی آشوب و اغتشاش در کشور را در شهرهای کوچک با تمرکز بیشتری دنبال کرده است. معادله کلان ضد امنیتی که بر اساس آن باید محیط داخلی ایران ابتدا از پیرامون به صورت زنجیره وار در تله بی نظمی و اغتشاش ساماندهی شده قرار گرفته و سپس با داغ شدن محیط اطراف ایران، کلان شهرهای کشور و به خصوص پایتخت نیز به عنوان مرحله نهایی و اساسی وارد ماجرا بشود.
🔹بررسی چند موج ضدامنیتی اخیر مثل حواشی اصلاح یارانه ها نشان داد که این معادله امنیتی در یکی از جدی ترین مراحل تست و اجرا دچار شکست شده است. به این معنا که تعداد شهرهای کوچکی که در آن برخی تجمعات اعتراضی دیده میشد به نسبت اغتشاشات سالهای گذشته به شدت پایین تر و محدود تر بود. به نظر می رسد که صهیونیست ها خشمگین از این شکست راهبردی، تلاش کردند که با ایجاد شوک سایبری به شهرداری تهران – بخوانید پایتخت-، اینبار معادله ضد امنیتی را از مرکز آغاز کنند.
3⃣حال این سوال اساسی پیش می آید که صهیونیست ها در این حملات سایبری محوری خود به ایران چه دستاوردی بدست آوردند؟! این پرسش از آن جهت مهم است که این حمله سایبری بزرگ، می تواند تصویری واقعی از میزان قدرت تهاجمی اسرائیل و میزان مقاومت سایبری کشور باشد.
4⃣ از محدود اظهارنظرهای مقامات مسئول اینگونه بر می آید که کارشناسان فناوری شهرداری تهران توانسته اند، موفقیت های جالبی را کسب کنند. جدی ترین دلیل برای این موفقیت ها این است که این حملات سایبری قرار بود به نوعی مراسم محوری و ملی سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) را تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر آن اخلال های بسیار بزرگ و فلج کننده ای در سیستم های خدماتی شهر ایجاد کند که مطابق شواهد ظاهری به نتیجه دلخواه نرسیده است.
@kafesiasi
💢خبرگزاری فرانسه: پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام ارائه شد
🔹خبرگزاری فرانسه به نقل از دو دیپلمات نوشته آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان پیشنویس قطعنامه برای محکومکردن ایران به بهانه «عدم همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی» را به شورای حکام ارائه کردند.
🔹یک دیپلمات اروپایی گفت: این قطعنامه که اولین قطعنامه از ژوئن ۲۰۲۰ است، از ایران میخواهد با آژانس با تمرکز بر مورد ردیابی اورانیوم غنیشده در سه سایت اعلامنشده در این کشور همکاری کند.
🔹خبرگزاری فرانسه نوشته تاریخ رأیگیری درباره این قطعنامه هنوز مشخص نیست اما به گفته یکی از دیپلماتها، باید روز پنجشنبه برگزار شود.
🔹همچنین خبرنگار «فارین پالیسی» نوشته مطلع شده قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام آژانس چهارشنبه عصر یا صبح پنجشنبه به رأی گذاشته خواهد شد.
🔹«استفانی لیختن اشتاین» خبر داده لحن این پیشنویس تند نیست و در آن هیچ اشارهای به ارجاع این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل نشده است.
@kafesiasi
کافه سیاسی
💢خبرگزاری فرانسه: پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام ارائه شد 🔹خبرگزاری فرانسه به نقل از دو دی
💢قطعنامه صادر شود در مذاکرات تجدید نظر میکنیم
رئیس کمیسیون امنیتملی مجلس:
🔹با سفر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سرزمینهای اشغالی، آژانس برای بار چندم اثبات کرد که به جای اینکه سازمان فنی باشد تبدیل به سازمانی سیاسی شده است.
🔹اینکه غربیها در مذاکرات نمیتوانند به نتایج مطلوب خودشان دست پیدا کنند و امتیازات بیشتر از جمهوری اسلامی بگیرند و آژانس و گزارش آن را ابزاری برای فشار به جمهوری اسلامی کردند قطعاً پاسخی قوی دریافت خواهند کرد.
🔹اگر قطعنامه صادر شود حتما در فرآیند مذاکرات برجامی با ۱+۴ تجدید نظر خواهیم کرد.
@kafesiasi
✅ آتش ارز ترجیحی بر خرمن کشاورزی
💠بخش کشاورزی یکی از مهمترین و استراتژیکترین بخشهای اقتصادی هر کشوری است و همواره به دلیل لزوم و ضرورت خودکفایی در زمینه غذا و امنیت غذایی مورد تاکید قرار گرفته است.
از طرف دیگر اشتغال کشاورزی به دلیل ارتباطات پسینی و پیشینی فراوان این بخش با دیگر بخشهای اقتصادی، با وجود سیاستهای اتخاذ شده در جهت رشد بخش اقتصاد کشاورزی، تنها متاثر از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی نیست و اتخاذ تصمیمات کلان اقتصادی نیز بشدت روی بخش کشاورزی تاثیر میگذارد که همین امر در زمانهای مختلف، آثار متفاوتی را بر اقتصاد کشاورزی بر جا گذاشته است.
شاید بتوان مهمترین دخالت در حوزه تصمیمات کلان اقتصادی در بخش کشاورزی را طی ۱۰ سال اخیر سیاست ارز ترجیحی یا دلار 4200 تومانی دانست.
تخصیص ارز 4200 تومانی در بخش کشاورزی تبعات بسیاری داشت و شاید بتوان گفت کمتر سیاستی بوده که مانند این سیاست رشد بخش کشاورزی را تهدید کرده باشد.
با شروع دهه 90 خورشیدی، اقتصاد ایران با تحریمهای اقتصادی شدیدی روبهرو شد که نتیجه آن کاهش رشد اقتصادی کشور بود.
در سالهای ابتدایی این دهه به دلیل اتخاذ سیاستهای صحیح اقتصادی و همچنین رویکرد تولیدمحور در سیاستهای کلان بخش اقتصادی و تکنرخی بودن ارز و همچنین داشتن متولی واحد تولید و تجارت، با وجود خشکسالی، بخش کشاورزی رشد را تجربه کرد.
اتخاذ سیاست دلار 4 هزار و 200 تومانی در سال 1397 اما به یک باره این روند صعودی را متوقف کرد و باعث شد اقتصاد کشاورزی وارد یک فاز سینوسی شود.
بخش کشاورزی و دامداری که در سالهای حد فاصل 90 تا 96 با رشد روبهرو بود، به یکباره وارد فاز منفی شد و پس از آن نیز با مشکلات جدی روبهرو شد و بخش اعظمی از خودکفایی کشور در تولید گندم و مرغ و دیگر کالاهای اساسی، جای خود را به واردات ارزانقیمت داد و در نتیجه این امر، امنیت غذایی کشور با تهدید بسیار جدی روبهرو شد.
نکته بسیار مهم در این زمینه، اعطای ارز ترجیحی به واردات کالا بود که نتیجه آن، وابستگی شدید امنیت غذایی کشور به ارز و در نتیجه دلاریزه شدن تامین کالاهای اساسی کشور بود.
نمودارها نشان از ورود بخش کشاورزی کشور به فاز سینوسی پس از اعطای ارز ترجیحی است؛ این یعنی آن بلایی که تحریمهای اقتصادی نتوانست بر سر کشاورزی کشورمان بیاورد، با یک تصمیم اشتباه داخلی توسط مسؤولان وقت، آورده شد.
نکته بسیار مهم این است که سال 1400 ارز 4200 تومانی تنها به کالاهای اساسی تخصیص مییافت و افزایش بسیار بالای وابستگی بخش کشاورزی به واردات را میتوان با حجم ارز تخصیص یافته به کالاهای اساسی سنجید که رکورد 18 میلیارد دلاری را در سال 1400 شکست و طبق پیشبینیها در صورت ادامهدار بودن این سیاست در سال جاری به 25 میلیارد دلار ارز ترجیحی نیاز بود که این به معنای واردات غذا در برابر نفت است و باید تمام فروش نفت به واردات غذا اختصاص مییافت.
@kafesiasi
* آتش در خرمن اشتغال
در کنار این موارد، وابستگی شدید به واردات در بحث اشتغال نیز تاثیرگذار است و باید به ظرفیت اشتغال از دست رفته در این وضعیت نیز اشاره کرد. اگر به جای واردات کالاهای اساسی، این کالاها در داخل کشور تولید میشد، علاوه بر تداوم رشد اقتصاد کشاورزی و عدم وارد شدن آن به فاز سینوسی، منابع ارزی نیز در داخل کشور، صرف توسعه و اشتغالزایی میشد.
طبق آخرین دادههای موجود در جداول داده- ستانده سال 95، با توجه به دادههای کتاب «محاسبه توان اشتغالزایی بخش کشاورزی با استفاده از جداول داده- ستانده» به ازای هر یک میلیارد تومان سرمایهگذاری و هدایت اعتبارات به سمت بخش کشاورزی 10.6 شغل جدید در خود بخش کشاورزی ایجاد خواهد شد و در بخشهای پسینی و پیشینی نیز 5.1 شغل ایجاد خواهد کرد که با این احتساب، اگر ارز اختصاصیافته در زمینه واردات کالاهای اساسی در سال 1400 در بخش کشاورزی سرمایهگذاری میشد با احتساب اختلاف ارز 4200 تومانی با میانگین قیمت ارز نیمایی که در سال 1400 حدود 23 هزار تومان بود 3.5 میلیون شغل جدید تنها در بخش کشاورزی ایجاد میشد که متاسفانه به دلیل واردات این میزان شغل از دست رفت.
علاوه بر این با سرمایهگذاری دولت در بخش کشاورزی به جای واردات با ارز ارزانقیمت، امکان ایجاد کامل زنجیره کالاهای اساسی در کشور فراهم میشد.
با این اوصاف اعطای ارز ارزانقیمت به واردات نه تنها به تولید و اشتغال کشور کمکی نکرد، بلکه با واردات محصول نهایی و کالای اساسی، در جهت وابستگی کشور به واردات نیز حرکت کرد که نتیجه آن از دست رفتن خودکفایی در بخش کشاورزی بود؛ مفهومی که در اقتصاد کلان به بحث قیمتهای نسبی مربوط خواهد شد. قیمتهای نسبی در اقتصاد ایران همواره به دلیل تخصیص یارانههای فرآیندی مورد سرکوب شدید قرار گرفته بود و پدیده مخرب اقتصاد یارانهای در نهایت ایران را به بزرگترین کشور در زمینه پرداخت یارانههای مختلف تبدیل کرد که یک قلم آن یارانه 18 میلیارد دلاری برای واردات کالاهای اساسی و در نتیجه سرکوب قیمتی بود که نه تنها از مصرفکننده حمایت کافی را نکرد و با تداوم پرداخت ارز 4200 تومانی، هر روز شاهد آب شدن سفره مردم بودیم، بلکه تولیدکننده و بخش مولد اقتصاد نیز بشدت از این ارز ارزان و ترویج واردات با ارز ترجیحی، ضربات جبرانناپذیری را دریافت کرد.
@kafesiasi
✅ اعطای ارز 4200 چگونه تعادل قیمتهای نسبی در اقتصاد ایران را به هم زد؟
💠 مفهوم قیمتهای نسبی تقریبا مهمترین مفهوم در اقتصاد خرد است. بازیگران در بخش عرضه و تقاضا هر دو به این قیمتهای نسبی کالاها نسبت به یکدیگر واکنش نشان میدهند. قیمت نسبی مفهومی بسیار ساده است و آن اینکه یک کالا به نسبت کالایی دیگر از نظر قیمتی چه نسبتی دارد؟ در یک اقتصاد رقابتی، در مطلوبیت هر کالایی نسبت به کالای دیگر، قیمت است که تاثیرگذار است اما در اقتصادهای کوپنی یا یارانهای به دلیل اختصاص سوبسید و یارانه به یک سری از کالاهای خاص، نظام قیمتگذاری وارد یک سیکل معیوب میشود که در آن مصرفکننده به دنبال حداکثر کردن مصرف خود از کالاهای یارانهای و تولیدکننده به دنبال حداقل تولید از این نوع کالاهای یارانهای است. حال ارز 4200 تومانی چگونه تعادل قیمتهای نسبی در اقتصاد ایران را به هم زد؟ تا پیش از ایجاد ارزی به نام ارز 4200 تومانی یا ارز جهانگیری، قیمت، تاثیرگذارترین عامل در رقابت برای مصرف یا تولید کالاهای اساسی بود اما پس از اعطای ارز 4200 تومانی، کالاهای مشمول ارز 4200 تومانی به دلیل یارانه ارزی پرداختی به آنها دارای قیمت نسبی بسیار پایینتر از دیگر کالاها بودند و نتیجه این شد که مصرف این کالاها به حداکثر رسید و در طرف مقابل تولید این کالاها نیز بشدت سرکوب
شد.
برای مثال میتوان دخالت در تعیین قیمت نان را در نظر گرفت. برای سالها قیمت نان در ایران به واسطه سوبسیدها پایینتر از حد تعادلی بوده است. قیمت یک نوع نان 500 تومان است اما قیمت تعادلی آن 3000 تومان است. این قیمت 500 تومانی و سرکوبشده نان به تمام تولیدکنندگان نان میگوید اگر هزینههایتان بیش از 500 تومان است، سراغ تولید نان نروید یا سراغ رقابت منفی و احتکار آرد دولتی و فروش آن در بازار آزاد بروید. در هر صورت این مدل سرکوب قیمتهای نسبی به معنای این است که منابع بخش خصوصی و بخش مولد نباید صرف تولید گندم و نان شود چون «بهصرفه نیست». به جای آن بهتر است بروید مثلا کارگری کنید یا مثلا توت فرنگی بکارید. از سوی دیگر این قیمت به مصرفکنندگان میگوید اگر حاضرید برای نان بیش از 500 تومان بپردازید یا امکان جانشینی کالاهای دیگر با نان 500 تومانی است، بروید نان بخرید. مثلاً کسی که دامداری دارد و قیمت نهاده گوسفند آزاد است هم میتواند به جای خرید علوفه برای گوسفندان خود، به خرید نان مبادرت کند و به دامها بدهد. با این وجود، به دلیل افزایش شدید قیمت در بازار آزاد و فاصله زیاد ارز 4200 تومانی با ارز بازار آزاد، این نوع پرداخت یارانه ارزی به کالاهای اساسی در طرف مصرف نیز حمایت چندانی ایجاد نکرد و انحراف بسیار جدی پیدا کرد. برای مثال با وجود تخصیص ارز 4200 تومانی و وجود ارز 25 هزار تومانی در بازار آزاد، با حذف ارز 4200 تومانی نهاده مرغ، قیمت مرغ افزایش چندانی پیدا نکرد و ۶ برابر نشد. بنابراین به هم خوردن قیمتهای نسبی با ارز 4200 تومانی در طرف تولید (عرضه) و نیز مصرف (تقاضا) به هیچوجه به نفع ۲ بازیگر اصلی نبود و ادامه تخصیص ارز 4200 تومانی جز هدررفت منابع ارزی هیچ عایدی دیگری برای اقتصاد نداشت. از همین رو دولت به حذف ارز 4200 تومانی و انتقال کامل عواید حاصل از حذف ارز 4200 تومانی به مردم اقدام کرد تا بتواند علاوه بر اینکه اقتصاد کشاورزی و تولید کالاهای اساسی را از شر دخالت در قیمتهای نسبی نجات دهد، کمک کند تا رفاه مصرفکننده نیز حداکثر شود.
@kafesiasi