✅ آنچه که باید از هیئت اجرایی انتخابات بدانید؛ این هیئت چگونه تشکیل وچه وظیفه ای دارند؟!
🔸 اولین مرحله بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس بعد از پیشثبتنام، بررسی توسط هیئتهای اجرایی حوزههای انتخابیه است. در این دوره هیئتهای اجرایی در مجموع 72 درصد داوطلبان را تأیید صلاحیت، 14 درصد عدم احراز صلاحیت و 14 درصد باقیمانده را هم رد صلاحیت کردند. اما اعضای این هیئتها چه کسانی هستند و چه شرایطی باید داشته باشند؟
🔸 شرایطی که اعضای هیئتهای اجرایی باید داشته باشند به این شرح است:
1- اعتقاد به اسلام
2- التزام عملی به احکام اسلام و قانون اساسی
3- حداقل سواد خواندن و نوشتن
4- عدم وابستگی به گروههای غیرقانونی
5- عدم سابقه محکومیت کیفری مؤثر و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی
6- عدم سابقه محکومیت به جرائم انتخاباتی
🔸 ترکیب اعضای هیئتهای اجرایی در حوزههای انتخابیه از این قرار است: فرماندار، یک نفر حقوقدان با معرفی رئیس دادگستری استان، رئیس یا سرپرست ثبت احوال مرکز حوزه انتخابیه و 8 نفر به عنوان معتمد.
🔸 انتخاب این 8 معتمد هم به این صورت است که فرماندار یک فهرست 30 نفره از معتمدان را ارائه میدهد و این 30 نفر با رأیگیری از میان خود، 8 نفر را به عنوان عضو اصلی و 5 نفر را به عنوان عضو علیالبدل هئیت اجرایی انتخاب میکنند.
🔸 با دقت در ترکیب اعضای هیئتهای اجرایی 11 نفره، مشخص میشود که 3 نفر مستقیماً از طرف مناصب دولتی هستند و آن ترکیب 8 نفره از معتمدین هم از بین افرادی است که فرماندار انتخاب کرده است. در مجموع میتوان گفت این جمله بهادری جهرمی سخنگوی دولت که گفته بود این هیئتها کاملاً مردمی است حرف درست و دقیقی نیست.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ نقد درون گفتمانی جریان اصلاحات
👇👇👇
بهبودخواهی حکومتگرا - روزنامه هممیهن
https://hammihanonline.ir/news/politic/bhbwdkhwahy-hkwmt-gra
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
خالصسازی به سبک پایداری از نگاه اصلاح طلبان
👇👇👇
https://www.armanmeli.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-4/1077319-%D8%AE%D8%A7%D9%84%D8%B5-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%A8%DA%A9-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C
#انتخابات_مجلس۱۴۰۲
@kafesiasi
✅در انتظار چراغ سبز شورای نگهبان
«حسین کنعانیمقدم»، سیاستمدار و دبیرکل حزب سبز در واکنش به بیانات رهبری که بر انتخابات پرشور تاکید داشتند، بهخبرنگار «آرمان امروز» انتخابات پرشور را که همه چهرههای سیاسی در آن حضور داشته باشند را یکی از اهداف نظام میداند. او در همین مورد ادامه میدهد: «تجربه دهههای گذشته نشان میدهد که شورای نگهبان همواره برابر قانون، با نامزدهای انتخاباتی رفتار میکند ولی باتوجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی باید بگوییم که ایشان در واقع به شورای نگهبان دستور دادهاند تا برای یک انتخابات حداکثری فضا را محیا کنند. توجه داشته باشید که وقتی رهبری در برابر دشمن از واژه و استراتژی نرمش قهرمانانه استفاده میکنند تا منافع کشور را حفظ کنند در داخل وضعیت را برای رقبای سیاسی بهخوبی روشن میکنند.
باتوجه به این توضیح بهنظر وظیفه شورای نگهبان این است که مقدمه یک انتخابات حداکثری که همه دیدگاهها در آن حضور دارند را فراهم کنند. قاعده این است که شورای نگهبان باید حداقلهای قانون در رابطه با شاخصهای نماینده مجلس را براساس مر قانون تشخیص داده و اعلام نظر کند. حالا مردم شاید نگاهشان به یک نماینده خیلی کارآمد باشد اما باید شاخصهای بیشتری را در نظر بگیرند و سختگیرانهتر نسبت به افراد در انتخابات تصمیم بگیرند. اما شورای نگهبان برای اینکه مشارکت حداکثری اتفاق بیفتد باید همکاری لازم در محدوده قانون را داشته باشد. آنچه در مورد رد صلاحیتها مورد انتقاد قرار میگیرد عملکرد هیاتهای اجرایی است. آنها بدون نگاه به گرایشهای سیاسی باید تصمیم بگیرند و مر قانون را دنبال کنند و نباید هیچگونه وابستگی جناحی یا اقداماتی مبنیبر حذف یا اضافه افراد به سیستم قانونگذاری داشته باشند.»
این تحلیلگر مسایل سیاسی در همین مورد ادامه میدهد: «باتوجه به فرمایشات رهبری باید در انتظار باشیم تا موانعی که در مسیر ردصلاحیتها وجود دارد را کنار بزنند. البته باید به این موضوع هم تاکید کنیم که رهبر انقلاب در سخنان ماه مبارک رمضان خود چهارگانه انتخاباتی را مطرح کردند که در این مورد به مشارکت، امنیت، رقابت، شفافیت تاکید داشتند. در همین مورد شورای نگهبان میتواند بستر حضور همه جریانهای سیاسی را فراهم کند تا افرادی که باعث اعتماد شهروندان به صندوق رای میشوند را وارد میدان انتخابات کنند. با همه این شرایط باید در انتظار چراغ سبز شورای نگهبان باشیم. فراموش نکنید که در کنار موضوعات سیاسی و … مشکلات معیشتی یکی از موانعی است که میتواند باعث کاهش مشارکت شود در همین مورد باید در انتظار اقدامات مثبت دولت در بهبود شرایط معیشتی هم باشیم.»
#انتخابات_مجلس۱۴۰۲
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
🔴شورای نگهبان در قبال کاندیداهای رقیب وسعت نظر خواهد داشت
«مصباحیمقدم»، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه شورای نگهبان با وسعت نظر بیشتری در قبال کاندیداهای رقیب عمل خواهد کرد، گفت: «انتخابات مشارکتی و رقابتی است؛ در چنین شرایطی رقابت درون جناحی بیمعناست؛ چون اگر این وضعیت حاکم باشد نتیجه انتخابات باخت است و پیروزی جریان انقلابی بسیار دشوار و بلکه دست نیافتنی خواهد شد. عملکرد مجلس در جریان مشارکت عمومی بسیار تاثیرگذار است.
باید نمایندگان در مدت باقی مانده نسبت به مواضع، اقدامات و بیانات خود دقت نظر بیشتری داشته باشند تا جریان انقلابی تضعیف نشود. منفعت شخصی و محلی را کنار بگذارند و با تفکر ملی نسبت به مصالح ملی حساسیت به خرج دهند و منافع عموم جامعه را در اولویت قرار بدهند تا مجلسی قویتر و کارآمدتر شکل بگیرد.»
#انتخابات_مجلس۱۴۰۲
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ مصاحبه دکتر عبدالله گنجی با روزنامه اعتماد را از دست ندهید
👇👇👇
روزنامه اعتماد :: اطلاع فرارسانهاي دارم افراد زيادي تاييد صلاحيت ميشوند
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/209292/%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%D9%8A-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D8%B2%D9%8A%D8%A7%D8%AF%D9%8A-%D8%AA%D8%A7%D9%8A%D9%8A%D8%AF-%D8%B5%D9%84%D8%A7%D8%AD%D9%8A%D8%AA-%D9%85%D9%8A%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF
#انتخابات_مجلس۱۴۰۲
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
🔰امید اصلاح طلبان به اختلاف اصولگرایان:
🔹 حسین مرعشی:
«من تصور میکنم انتخابات پیش رو در تهران رقابت آقایان قالیباف و رئیسی است. آقای قالیباف برای حیات سیاسی خود در این انتخابات مبارزه میکند و اگر نتواند انتخابات پیشرو را در تهران ببرد، حیات سیاسیاش افول میکند. آقای رئیسی هم میخواهد دور بعد رئیسجمهور شود و تصور میکند با ضعفهایی که شخص او و دولتش داشتهاند، آقای قالیباف رقیباش در ریاستجمهوری شود. آقای رئیسی قطعاً به دنبال پیروزی در دور انتخابات ریاستجمهوری بعدی برای دولت چهاردهم است و تصمیم دارد همین حالا آقای قالیباف را کنار بزند و زمینگیر کند.
#انتخابات_مجلس۱۴۰۲
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
🔰 فرزند مهدی کروبی در مصاحبهای با طرح مجدد گلایههای او به رفتار محمد خاتمی در انتخابات سال ۱۳۸۴، گفت: پدرم معتقد است حتما بايد جريان اصلاحات مورد آسيب شناسي قرار بگيرد که در سال ۸۴ چه کسي و چه کساني و به چه دليل جريان اصلاحات را به سمتي هدايت کردند که شوراي شهر و مجلس هفتم و در نهايت رياست جمهوري را به باد فنا دادند.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ این بابا یک بار کلید نشون داد این بلا سر ملت اومد ، تو رو خدا دیگه یکی این کلید رو از ایشون بگیره😳😳😃😁😁😁
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ دکتر بیژن عبدالکریمی هم منتقد قدرت بوده است و هم منتقد جریان روشنفکری. او چند روز پیش به بهانه تحلیل تحولات غزه در برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» زبان به نقد جریان روشنفکری گشود و گفت: «من به هیچ وجه اینها را نمیبخشم چراکه بخش وسیعی از روشنفکران ما به دلیل خشم و کینهای که از جمهوری اسلامی و شرایط ایران دارند، از اسرائیل حمایت کردهاند که بسیار دردآور و ننگین است.»
همین دیدگاه موجب شد مدعیان بر او بشورند و به جای نقد عالمانه سخنانش، وی را به «منفعتطلبی»، «خوار قدرت» و «تواب» شده متهم کنند. در گفتگو با این استاد فلسفه خواستیم، عصبیت جریان روشنفکری را واکاوی کنیم و مورد نقد قرار دهیم که چرا در بزنگاههای تاریخی نه در کنار ملتند، نه قدرت، بلکه همواره سیال و بیهویت مینمایند، اما او ضمن تکرار مواضع خود در نقد جریان روشنفکری وعده داد، پاسخ به هجمهها را به زمان دیگر موکول کند و ترجیح داد بیشترین نقد خود را در این گفتگو متوجه قدرت و نهادهای حاکمیت کند.
ادامه 👇👇👇
افسار روشنفکران ما دست رسانههای بیگانه افتاده است
https://www.javanonline.ir/fa/news/1198960/%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D9%81%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
#جریان_شناسی
#جریان_روشنفکری
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi