♨️ظهور مجدد طالبان، چه تهدیدها و فرصتهایی برای ایران در پی دارد؟
*تا زمان حاضر، هیچ تهدید یا فرصت جدیدی ناشی از تحرکات طالبان در افغانستان برای ایران ایجاد نشده است و وضعیت فعلاً به کیفیت سابق است. با این حال، شکلگیری تهدیدها و فرصتهایی برای ایران، باتوجه به وضعیت آینده افغانستان و کیفیت رویکردها و جهتگیریهای دولت آینده این کشور مشخص میشود. با وجود این، باید به چند محور اشاره کرد:
🔴 تهدیدات:
1⃣احتمال شکلگیری کانونهای جدید افراطگرایی در افغانستان باتوجه به اینکه هنوز لایههایی از طالبان، گرایشهای افراطی دارند.
2⃣احتمال مداخله مجدد نظامی آمریکا در افغانستان(هرچند احتمال آن بسیار کم است).
3⃣احتمال شکلگیری درگیریهای داخلی در افغانستان و بنابراین، شکل گیری کانونهای جدید ناامنی در شرق کشور.
4⃣احتمال ایجاد مشکل در برخی نقل و انتقالهای ارزی، باتوجه به احتمال تشدید تحریمهای آمریکا علیه طالبان و نقشی که صرافیهای هرات در زمینه نقل و انتقالات ارزی برای ایران ایفا میکنند.
5⃣افزایش قدرت طالبان به تنهایی تهدید دیگر است؛ زیرا ممکن است این گروه برای تثبیت موقعیت خود اقداماتی خلاف برخی فعالیتهای کنونی انجام دهد.
6⃣با توجه به نیاز افغانستان به مسائل زیرساختی و اقتصادی این احتمال وجود دارد که رویکرد طالبان به سمت سایر بازیگران چرخش کند. کما اینکه این بحث در سخنان سخنگوی این گروه وجود داشت. این امر منجر به انزوای ایران در تحولات کنونی و پرکردن جای ایران از سوی سایر بازیگران خواهد شد. در این حالت، بهترین اقدام تقویت دیپلماسی اقتصادی در قبال افغانستان است.
7⃣تهدید دیگر، نوع تعامل طالبان با شیعیان است. طالبان تاکنون با شیعیان افغانستان تعامل خوبی داشته است، اما این گروه به هیچ عنوان اجازه گسترش فعالیت فقه جعفری را نخواهد داد. همچنین شیعیان در تشکیل حکومت سهم جدیدی کسب نخواهند کرد.
🔴فرصتهای احتمالی:
1⃣بهبود و توسعه روابط اقتصادی افغانستان با ایران
2⃣در صورت همگرایی نسبی دولت آینده افغانستان با ایران، تسریع خارج کردن آمریکا از منطقه؛
3⃣اخراج یا فرار مفتضحانه آمریکا و اثبات این گزاره که اعتماد به این کشور مساوی است با عقبماندگی. این گزاره هم اکنون هم در سطح تصمیمگیران داخلی و بیش از همه در سطح افکار عمومی افغانستان دیده میشود.
4⃣کاهش چالشهای امنیتی برای ایران. آمریکا مراکز و مناطق متعدد نظامی در افغانستان داشت و از این مراکز در جهت ایجاد ناامنی در داخل ایران استفاده میکرد. این چالش اکنون برای کشور از بین رفته است.
5⃣تحولات کنونی این فرصت را برای ایران به وجود آورده که به عنوان یک بازیگر تأثیرگذار در افغانستان ابراز وجود کند. ایران تاکنون در صحنه تحولات افغانستان بازیگری با قدرت تأثیرگذاری پایین بوده و اکنون این فرصت به وجود آمده که به یک بازیگر فعال تبدیل شود.
6⃣ایران از تحولات کنونی باید به سمت ائتلافسازی با سایر کشورها برود. این ائتلافها منجر به تثبیت و افزایش قدرت ایران و محور ائتلافی در برابر اقدامات مخرب آمریکا در منطقه خواهد شد.
#پرسمان_بصیرت
✅ @kafesiasi
🔴✅ امیرعبداللهیان:
۱۸ ملاقات با مقامات اروپایی در آمریکا داشتیم که همه آنها در محل اقامت وزیر خارجه ایران برگزار شد که این معنا دار است. آنها حرفهای جدیدی از اقتصاد و تجارت را با نماینده دولت جدید ایران مطرح کردند.
🔸 وقتی به نیویورک رسیدیم با پیشنهاد اروپاییها مواجه شدیم که گفتگوی۱+۴را داشته باشیم.گفتم با جلسه جمعی موافق نیستم چون الان در حال مطالعه پرونده برجام،جمع بندی،تدوین استراتژی و تعیین ترکیب مذاکره کنندگان هستیم تا «به زودی»مذاکره کنیم.عکس یادگاری فایدهای برای ملت ندارد.
تاکید کردم که در این فاصله سیاستهای آنها باید تغییر کند چون دولت جدید ایران هیچگاه به ۸ سال قبل یا ۵.۵ سال قبل باز نمیگردد. آنها باید اراده خود را نشان دهند.
🔸 آمریکاییها از کانالهای مختلف سعی داشتند در نیویورک با ما ارتباط بگیرند، از واسطه پرسیدم که اگر نیت جدی دارند بخشی از اموال بلوکه شده ملت ایران را آزاد کنند تا حسن نیتشات را ببینیم.
نشانه هم آن است که حداقل ۱۰ میلیارد دلار از پولهای بلوکهشده را آزاد کند.
💥 دولت جدید ایران عملگراست. مذاکرهای که انتهایش قهوه خوری باشد به درد ما نمیخورد
🔸 مسیر اصلی دولت، توسعه اقتصادی در همه ابعاد است که وزارت خارجه هم وظایفی دارد.
🔹در ماجرای تامین واکسن بخشی از این تلاشها نتیجه داد درحالی که عدهای در همان جلسه اول به ما گفتند که تا FATF نباشد، واکسن انبوه هم نیست اما شد.
وزارت خارجه معطل برجام نیست.
🔸 ادامه مذاکرات برجام در وزارت خارجه و در معاونت سیاسی آن است.
درباره محل برگزاری مذاکرات نکته خاصی نیست اما الان تقریبا در حال جمع بندی هستیم تا ترکیب تیم مذاکرهکننده را نهایی کنیم. هدف ما استفاده ملت از همه منافع اقتصادی برجام است.
🔸 به طرف مقابل گفتیم که ما در دولت جدید، خط کشی داریم که حرفها و زبانها را اندازه نمیگیرد بلکه رفتار را اندازه میگیرد تا به مردم ایران گزارش دهد.
🔻امروز مردم آورده واکسن کشور را از جریان مذاکرات همین یکماه اخیر میبینند.
🔻 ۲ روز قبل با وزیر خارجه کره جنوبی درباره پولهایمان صحبت کردم. آمریکاییها به آنها فشار میآورند اما ما هم بیشتر از این نمیتوانیم با لبخند گذر کنیم، بانک مرکزی ایران در مسیر شکایت است تا از تضامین تعهدات استفاده کند و خسارتهایمان را هم دریافت کنیم.
#دیپلماسی_عزت
#گفتمان_انقلابی
#دولت_انقلابی
#گام_دوم_انقلاب
#تحقق_تمدن_انقلابی
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مذاکره برای مذاکره را نمی پذیریم
حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران:
🔹در یک ماه آینده سمیناری با حضور سفیران ایران در کشورهای همسایه و سوریه برای آگاهی آنان از برنامه مهم توسعه اقتصادی پایدار دولت جدید ایران بدون گره زدن به تحریم ها در تهران برگزار خواهد شد.
🔹اگر در مذاکرات آتی وین با طرف های مقابل، به دستاوردهای ملموس در تامین حقوق ملت ایران برسیم، این توافق به برنامه توسعه اقتصادی پایدار دولت سیزدهم کمک خواهد کرد.
🔹اگر روند مذاکرات مانند ۸ سال گذشته، مذاکره برای مذاکره باشد جمهوری اسلامی ایران تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اصل مهم تبلیغ در سیره پیامبر(ص)؛ امید دادن به مردم در سختترین شرایط
رهبر معظم انقلاب:
🔹پیغمبر اکرم در سختترین شرایط، میفرماید که من کاخ کسریٰ را میبینم که شما میگیرید؛ من امپراتور روم را -در یک ضربهی دیگر- میبینم که شما شکست میدهید؛ یعنی امید، اعتمادبهنفس...
@kafesiasi
.
🔴 #آمار | ایرانیان اخبار روز جامعه را بیشتر از چه منبعی پیگیری میکنند؟
🔸موسسه افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، میگوید اواخر شهریور در یک نظرسنجی پرسیده: «شما اخبار روز جامعه را بیشتر از چه طریقی پیگیری میکنید؟»
🔸پاسخگویان گفتهاند؛
۴۲.۱ درصد صداوسیما
۴۱.۴ درصد فضای مجازی (رسانههای اجتماعی و سایتهای خبری)
۵.۱ درصد شبکههای ماهوارهای
۲ درصد دوستان و آشنایان
۰.۲ درصد روزنامـهها
۶.۹ درصد موارد دیگر را انتخاب کردهاند. ۲.۳ درصد نیز به این سوال پاسخ ندادند.
🔸این موسسه نظرسنجی افزوده: مقایسه این نتایج با یافتههای پیشین ایسپا نشان میدهد پیگیری اخبار روز از طریق "صداوسیما" در شهریورماه ۱۴۰۰ نسبت به اسفند ۱۳۹۷، ۱۵.۶ درصد کمتر شده!
در مقابل، استفاده از "فضای مجازی" به عنوان منبع کسب خبر در این بازه زمانی بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است.
✅ از تأثیر فضای مجازی غافل نشویم . ضمن اینکه فریب دشمن را نخوریم که دیگر مردم توجهی به صداوسیما ندارند. هرچند این سازمان تا رسیدن به اهداف بلند خود فاصله ی زیادی دارد.
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر رضاشاه قره سو را به آتاتورک و ترکیه نبخشیده بود!
ببینید و خائنان به وطن را بشناسید!
کسی هست این وطنفروشیها را هم توجیه کند؟
@kafesiasi
✅مراقب باشیم در ماجرای آذربایجان دشمن اصلی گم نشود.
💠 مرز دو کشور آذربایجان و ارمنستان را که در نقشه نگاه کنید متوجه می شوید که نخجوان که جزو آذربایجان میباشد ، از خاک های این کشور جدا افتاده است. این یعنی اینکه همیشه باید در این منطقه ناامنی و تنش باشد. به طور کلی استعمار خبیث که نقشه ی کشورها را ترسیم کرده است به گونه ای خباثت آلود آنرا طراحی کرده است که تنش جزو لاینفک آن مناطق باشد.
در تنش های سال های اخیر بین آذربایجان و ارمنستان این مسئله کاملا دیده می شود ولی در عین حال مغفول مانده است!
اگر خوب بنگریم دست بیگانگان را در این تنش ها خواهیم دید. از یک طرف ایران برای دسترسی و ترانزیت به اروپا و رونق اقتصاد خود به خاک ارمنستان نیاز دارد ، از طرف دیگر ترکیه به نمایندگی از صهیونیست ها و آمریکایی ها ، آذربایجانی ها را تحریک می کند که این راه ارتباطی را ببندد. در حالی که اگر نخجوان به آذربایجان پیوند خورده بود و خاک ارمنستان از کمی آن ور تر به ایران اتصال داشت هرگز این اختلافات امروزی وجود نداشت!مراقب باشیم نقش دشمن اصلی در این ماجرا گم نشود.
✍ سعید میرزایی
@kafesiasi
🔴️ #فوری | علی صالح آبادی امروز با تصویب هیأت وزیران و حکم رئیس جمهـور، به عنـوان رئیس کل بانک مرکزی دولت سیـزدهم منصوب شـد.
🔹او دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مدیریت مالی از دانشگاه امـام صادق (ع) دارد و دارای بیش از ۲۰ سال سابقه مدیریت ارشـد در بازار پول و سرمایه کشور است، بنابراین وی را میتوان از مدیران جـوان، اما با تجربـه دولت سیزدهم دانست.
🔹وی اولین رئیس سازمان بورس و بنیانگذار این سازمان بود که به مدت حدود ۹ سال مسئولیت این سازمان مهم را برعهده داشت. در آذر ماه سال ۱۳۹۳، بعد از حدود یک دهه مسئولیت ارشد در بازار سرمایه، با حکم علی طیب نیا، وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی به سمت رئیس هیات مدیـره و مدیرعامل بانک توسعه صادرات، به عنوان یکی از مهمترین بانک های توسعـه ای کشور منصوب شـد و تا به امروز حدود ۷ سال مسئولیت اداره این بانک را برعهده داشتـه است.
@kafesiasi
کافه سیاسی
🔴️ #فوری | علی صالح آبادی امروز با تصویب هیأت وزیران و حکم رئیس جمهـور، به عنـوان رئیس کل بانک مرکزی
رئیس جمهور پس از انتخاب رئیس کل جدید بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نقش بانک مرکزی درحفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم بسیار اساسی است، گفت: بانک مرکزی باید به صورت جدی بر عملکرد بانکها نظارت دقیق و نه نظارت توصیهای داشته باشد.
https://www.mashreghnews.ir/news/1281627/%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%86%D9%81%D8%B9%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85
@kafesiasi
🔴امیرعبداللهیان: در تأمین امنیت خود و منطقه با کسی تعارف نداریم/ بررسیهای ما درباره گفتوگوهای وین در حال جمعبندی نهایی است
وزیر خارجه ایران در نشست خبری مشترک با لاوروف:
🔹تغییر ژئوپلتیک منطقه در حوزه قفقاز را نخواهیم پذیرفت.
🔹نگرانی خود را حضور صهیونیستها و تروریستها را کماکان داریم.
🔹از اقدامات تحریک آمیز رژیم صهیونیستی نگرانی داریم و در تأمین امنیت منطقه و ایران با هیچ کسی تعارف نداریم.
🔹مدیرکل آژانس هر زمان بخواهد در چارچوب مأموریت فنی به ایران سفر کند استقبال میکنیم. از عدم واکنش آژانس به حادثه تروریستی در کرج گلایه داریم.
🔹با لاوروف در زمینه مذاکرات وین مشورت داشتیم و تأکید کردم بعد از پایان جمعبندیها، ما به زودی گفتوگوها را از سر خواهیم گرفت.
🔹دولت رئیسی دولت عملگرا و نتیجه گراست و به طرفهای مقابل میگوییم فرصتی که در حال جمعبندی هستیم طرفهای مقابل باید تصمیم جدید بگیرند.
🔹ایران اهل گفتوگو و مذاکره است ولی مذاکرهای که حقوق ملت ایران را تأمین کند و همه طرف ها را وادار کند به تعهداتشان برگردند.
🔹بررسیهای ما درباره گفتوگوهای وین در حال جمعبندی نهایی است و بعد از پایان آن، زمان آغاز مذاکرات را اعلام خواهیم کرد.
@kafesiasi
🛑 #پهلوی_به_روایت_تاریخ: ۱۵ و ۱۶ مهر
🔹۱۵ مهر ۱۳۵۷: امروز سراسر ایران در اعتصاب و تعطیلی بود.
🔹۱۳۵۰: بیش از ۵۰۰ خبرنگار و عکاس خارجی برای پوشش جشنهای ۲۵۰۰ساله وارد تهران شدند.
🔹۱۳۲۲: دو سرباز آمریکایی در تهران، یک سروان ارتش ایران را مورد ضرب و جرح قرار دارند.
🔹۱۳۰۵: روزنامه روسی ایزوستیا نوشت: «انگلیسیها به این دلیل از رضاشاه حمایت میکنند که میخواهند او را آلت فعل لندن کنند تا وی برای منافع و مقاصد بریتانیا کار کند.»
🔹۱۳۰۱: روزنامه «شفق سرخ» نوشت: «رضاخان وزیر جنگ است ولی در امور وزارتخانههای عدلیه، مالیه، داخله دخالت داشت و به مدیران جراید دائماً تعرض میکرد.»
🔸۱۶ مهر ۱۳۵۷: «پرویز راجی» سفیر ایران در انگلیس در خاطرات امروزش نوشت: «وزیران خارجه انگلیس و آمریکا در ملاقات با وزیر خارجه ایران حمایت قاطع خود را از سیاستهای شاه اعلام کردند.»
🔸۱۳۰۷: «سرتیپ درگاهی» رئیس نظمیه تهران به اتفاق تعدادی از مأموران به خانه «آیتالله مدرس» یورش برده و وی را مورد ضرب و جرح قرار دادند، در نهایت مدرس به شهر خواف نزدیک مرز افغانستان تبعید شد.
#تاریخ_پهلوی
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استوری
••🎥🏴••
#استوری
بینزوارکهباشمبهتونزدیکترم
قطرههیچاستاگروصلبهدریانشود..!🖤
🖐🏻| #خادم_الرضاییم
@kafesiasi
رئیسجمهور وارد بوشهر شد
🔹رئیسی و هیئت دولت در ششمین سفر استانی دولت سیزدهم وارد بوشهر شدند.
🔹طبق برنامهریزی صورت گرفته وزرای راه و شهرسازی، نفت، اقتصاد، نیرو و جهاد کشاورزی به نمایندگی از رئیس جمهور در شهرستانهای استان بوشهر برای بررسی مشکلات و مطالبات مردم حضور مییابند.
#دولت_صادق_الوعد
#جمعه_های_خدمت
🔸@kafesiasi
🎥 تعیین مهلت ۳ ماهه برای اصلاحات ساختاری در سازمان اموال تملیکی
🔹رئیسی در بازدید از انبار سازمان اموال تملیکی: باید همت شود تا هرچه زودتر تکلیف اموال موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی در سراسر کشور مشخص شود.
🔹نیروهای اطلاعاتی باید برای شناسایی عناصر قاچاق سازمان یافته و جریان مافیایی قاچاق همت کنند.
🔹اینکه فردی یک کالایی از آنسوی مرز آورده یا در یک لنج چند قلم کالا بوده و یا موضوع کوله بری، بحث ما نیست؛ بلکه جریان مافیای قاچاق باید بررسی شود.
@kafesiasi