📸 اشتراکات حکمرانی شهید رئیسی با امیر کبیر
🔹️رهبر انقلاب در دیدار با کابینه دولت چهاردهم با تمجید از «امیرکبیر»برای بنیانگذاری طرحهای بزرگ، «شهید رییسی عزیز» را در امتداد امیرکبیر ارزیابی کردند.
#دولتـمردمی
#دلمـسوخت
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مگه این مشکلات تو امریکا هم هست؟
خودتحقیرا ببینن
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
🔴 پاسخ یک اقتصاددان به گلایه بنزینی پزشکیان؛ نگاه تک بُعدی افزایش قیمت بنزین چاره ساز نیست/ یک حرکت اشتباه دومینووار خطاهای پی درپی ایجاد می کند/ طرح این مسائل بر نگرانی ها در جامعه می افزاید
وحید شقاقی شهری، اقتصاددان:
مسائل اقتصادی هیچوقت تک بُعدی نیستند و ساده سازی مسائل پیچیده اقتصادی، قابلیت حل مسائل کشور را فراهم نمی کند و بر معضلات و نگرانی ها در جامعه می افزاید.
در مساله بنزین باید متغیرهای کلیدی نظیر متغیر قیمت بنزین در جهان و همسایگان و تفاوت آن با قیمت داخل، کیفیت خودروهای داخلی و میزان مصرف سوخت خودروها، دستمزد پرداختی به مردم، قیمت سایر اقلام انرژی و جایگزین بنزین نظیر گاز، میزان بالای اشتغال اثرپذیر از قیمت بنزین طی سالهای اخیر نظیر افراد شاغل در اسنپ، سهم خانوارهای برخوردار از خودرو و میزان مصرف بنزین آنها، تورم بالای ۴۰ درصدی ۷ سال اخیر و تضعیف شدید قدرت خرید ایرانیان و نیز موضوع توزیع عادلانه یارانه انرژی در کشور، مدنظر قرار بگیرد.
تصمیم گیری درخصوص قیمت بنزین و ناترازی بیش از ۴ میلیارد دلاری در این حوزه به این راحتی مقدور نیست. مسائل اقتصادی بصورت یک زنجیره به یکدیگر متصل هستند و یک حرکت اشتباه همانند دومینو خطاهای پی درپی ایجاد خواهد کرد.
بدون در نظر گرفتن متغیرها، راهکار افزایش قیمت بنزین به نتیجه نخواهد رسید و علاوه بر اینکه دل نگرانی ها در جامعه را خواهد افزود، قابلیت دفاع علمی نیز نخواهد داشت.
قدرت خرید ایرانیان طی ۷ سال اخیر به شدت سقوط کرده و بیش از ۳۰ درصد خانوارهای ایرانی به طبقه فقر و کم درآمد سقوط کرده اند، بیش از ۱.۵ میلیون نفر در اسنپ و دیگر تاکسی های اینترنتی مشغول به کار هستند، قیمت بنزین بصورت مستقیم روی قیمت تمام کالاها و خدمات اثرگذار است. به این لیست می توان موارد دیگری را نیز اضافه کرد.
برای اصلاحات اقتصادی و حل ابرچالش های کشور نظیر ناترازی انرژی همچون بنزین باید گفت وگوی حداکثری بین نهادهای داخل حاکمیت و ملت شکل بگیرد. علاوه بر آن، باید سطح سرمایه های اجتماعی ارتقا یابد و مبارزه جدی با فساد و تبعیض در سطح مختلف بالاخص از سطح بالا ایجاد شود. در کنار آن، باید مساله تحریم های اقتصادی حل شود و امکان افزایش درآمدهای ارزی فراهم گردد.
🔸پزشکیان دیروز گفته بود: هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم.
او پیشتر گفته بود هیچ برنامه ای برای گران کردن بنزین نداریم
#نقدـاقتصادی
#آزمونـصداقت
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
📢 آقای پزشکیان ؛ شما هم که خالص سازی می کنید!
◀️ علی انتظاری رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی،در برنامه شیوه شبکه چهار درباره اغتشاشات سال ۱۴۰۱ از واژه نفله شدن برای مهسا امینی استفاده کرده بود!
◀️ همین جمله کافی بود تا او از کار خود برکنار شود. این برکناری در حالی است که او بابت این ادبیات بکار رفته عذرخواهی هم کرده بود.
⛔️حال این سئوال پیش می آید که چرا افرادی که در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ از واژه کشته شدن مهسا امینی استفاده کرده بودند، نه تنها عذرخواهی نکردند که امروز به نوبت در دولت چهاردهم در حال مسئولیت گرفتن هستند!
⛔️از رییس جمهور محترم که شعار وفاق ملی سر می دهد انتظار است که مراقب اطرافیان خود باشد که اینگونه خالص سازی ها سرانجام خوبی برای دولت ایشان نخواهد داشت.
✍ سعید میرزایی
#مطالبهـگری
#آزمونـصداقت
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ وقتی که ۱۷۰۰ مدیر اجرایی اهل سنت در سکوت کامل در دولت سیزدهم حضور داشتند و حالا انتصاب یک اهل سنت با این همه بوق و کرنا
🔺در شهریور سال گذشته شهید رییسی در دیدار با علمای اهل تسنن در گزارشی اعلام کرد: در دولت سیزدهم بیش از ۱۷۰۰ نفر از اهل سنت در مدیریت های اجرایی کشور فعال هستند. اما متاسفانه به دلیل ضعف رسانهای دولت مردمی سیزدهم، کار به این بزرگی دیده نشد. اما تیم رسانهای اصلاح طلبان با انتصاب حسینزاده که یک سنی میباشد به عنوان معاون رئیس جمهور با استفاده از تیترهایی چون تابوشکنی پزشکیان و یا حکمی تاریخی به برجسته سازی این انتصاب پرداختند.
https://sahebkhabar.ir/news/62155650/%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-1700-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D9%87%D9%84-%D8%B3%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF
#دلمـسوخت
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
📢 آدرس غلط دوباره تکنوکراتها به پزشکیان
🗣 علی محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی مدعی شد: در صحنه نگه داشتن مردم در گرو انجام رفع فیلترینگ و رعایت احترام به مردم و زنان است.
✅نکات تحلیلی:
🔺 در حالی تکنوکراتها با تجویز اقداماتی مانند رفع فیلترینگ و توجه به زنان سعی در آدرس غلط دادن به دولت چهاردهم دارند، اما رهبر انقلاب در دیدار دیروز با رئیس جمهور و اعضای دولت چهاردهم فوریترین اولویت دولت برای حل مشکلات مردم را، حل مسئله گرانی و تورم دانستند.
🔺 پزشکیان پیشتر و در جریان مناظرات تبلیغاتی مدعی بود که توصیههای رهبری را اجرایی خواهد کرد. با این حال باید منتظر بود و واکنش دکتر پزشکیان و دولتمردان چهاردهم را دید که چگونه عمل مینمایند. آیا به توصیههای خیرخواهانه رهبری عمل خواهند نمود یا توصیههای تکنوکراتهای غربگرا؟
✍ سعید میرزایی
#آزمونـصداقت
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 سخنرانی زیبای شهید رجایی در مورد آزادی، اگر قرار شد نظام اسلامی باشد تمام معیارها باید اسلامی باشد
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
🔴چمدانی که به جای بیت امام (ره) در دفتر نخست وزیری منفجر شد
♦️براساس شواهد موجود، نفوذی سازمان منافقین درصدد ترور رهبر كبیر انقلاب اسلامی بوده است. چنانچه مرحوم حجتالاسلام احمد خمینی نقل كرده است: «آن شخص كه با منافقین كار میكرد، یعنی كشمیری، بنا بود یك چمدان مواد منفجرا را بیاورد و در كنار حضرت امام(ره) بگذارد؛ در زمانی كه ریاست جمهور، رئیس مجلس و نخستوزیر و وزرا خدمت حضرت امام(ره) آمدند [از محل] سه راه بیت حضرت امام آمدند و گفتند آقای كشمیری با یك ساك هست كه در آن ساك وسایل و چیزهایی كه بناست یادداشت كنند قرار دارد؛ گفتم نه ما اجازه نمیدهیم. كشمیری از ترس اینكه نكند مسئله روشن شود به عنوان اعتراض همراه كیفش برگشت. همان كیف در نخستوزیری جلوی مرحوم رجایی و باهنر گذاشته شد و آنجا را منفجر كرد و این دو شهید بزرگوار را از دست ما گرفت.»
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
ایران کجای هوش مصنوعی جهان است؟
🔹مقام معظم رهبری در دیدار با رئیسجمهور و هیئت دولت بر لزوم تسلط ایران بر لایههای هوش مصنوعی تأکید کردند و فرمودند: در مسئله هوش مصنوعی، بهرهبردار بودن امتیاز نیست، لایههای عمیقی دارد که ین فناوری باید در آن لایهها مسلط شود و آن لایهها دست دیگران است.
🔹رهبری قبلاً هم در سخنانی به لزوم توجه به موضوع هوش مصنوعی تأکید کرده و فرمودند: یا در معاونت علمی رئیسجمهور یا در دانشگاه باید کاری کنیم که ما در دنیا حدّاقل در بین ۱۰ کشور اوّل در مورد هوش مصنوعی قرار بگیریم که امروز نیستیم.
🔹هوش مصنوعی با سرعتی بیسابقه در حال تغییر جهان است و ایران نیز نمیتواند از این تحولآفرین بینصیب باقی بماند؛ در حالی که قدرتهای جهانی به سمت تسلط بر این فناوری پیش میروند، ایران باید نقشه دقیق برای جایگاه خود در این منطقه ترسیم کند.
🔹یکی از موضوعات مهم در هوش مصنوعی، تجمیع سازمانها و نهادهای مرتبط با موضوع هوش مصنوعی در کشور بود که با درایت شهید رییسی و با تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی این اتفاق افتاد.
🔹سازمان ملی هوش مصنوعی ایران (AIO) یکی از سازمانهای تحت نظارت دولت جمهوری اسلامی ایران است و مسئولیت برنامهریزی و هماهنگی موضوعات و مسائل مربوط به هوش مصنوعی در کشور در سطوح مختلف دولتی را به عهده دارد. این سازمان به عنوان نهادی مستقل تحت نظر ریاست جمهوری فعالیت خواهد کرد.
🔹ایران در تولید علم مرتبط با هوش مصنوعی رتبه ۱۵ جهان را دارد، اما در کاربرد عملی این فناوری رتبه ۷۷ دنیا را دارد. برای بهبود این وضعیت، پیشنهادهایی مانند تقویت همکاریهای دانشگاهها و صنعت و حمایت از استارتآپها قابل توجه است. این شکاف میان تولید علم و بهرهبرداری از فناوریهای هوش مصنوعی نیاز به توسعه زیرساختها و همافزایی دستگاهها و ارگانهای مختلف دارد.
🔹هوش مصنوعی به عنوان یکی از مهمترین فناوریهای قرن حاضر، پتانسیل تغییر بنیادین زندگی انسان را دارد. پلیس هوشمند و شهرهای هوشمند از جمله کاربردهای هوش مصنوعی هستند که میتوانند هزینهها را کاهش داده و تحولات بزرگ ایجاد کنند.
🔹امروزه هوش مصنوعی در حوزههای مختلفی از جمله پزشکی (تشخیص بیماریها و توسعه دارو)، علوم هوافضا، اکتشافات فضایی، نظامی، هواشناسی، نقشهبرداری، تشخیص صدا و تصویر، بازیهای رایانهای و بسیاری دیگر، تحولات شگرفی ایجاد کرده است.
🔹رهبر انقلاب با تأکید بر لزوم تسلط بر لایههای عمیق هوش مصنوعی و دستیابی ایران به جایگاه برتر در میان ۱۰ کشور برتر این حوزه، مسئولیت بزرگی را بر دوش جامعه علمی و نخبگان کشور قرار داده است.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رژۀ کاروان فرزندان ایران در افتتاحیۀ پارالمپیک
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
💢مقایسه دو چالش بزرگ اقتصادی در دولتهای 13 و 14
🔹دولتها در همه ادوار چالشهای بزرگی در حوزه اقتصاد داشتهاند، اما چالشهای اقتصادی در سه دولت اخیر بیش از گذشته بوده است و عملکرد آنها در مقابله با آن چالشها نیز معیاری برای بررسی عملکرد آنها بوده است. دولت آقای روحانی با چالش تورم و رکود اقتصادی مواجه بود، دولت شهید رئیسی با چالش ارز ترجیحی دست و پنجه نرم کرد و دولت آقای پزشکیان با چالشی، مانند قیمت حاملهای انرژی و بنزین مواجه است. به نظر میرسد، دو چالش بزرگ اقتصادی دولت سیزدهم و چهاردهم شباهتهای بسیاری با هم دارند. دولت سیزدهم در موضوع ارز ترجیحی در شرایطی قرار گرفت که نمیتوانست روند سابق را ادامه دهد، روند مصرف ارز ترجیحی نشان میداد که ظرف سه سال از حدود 8 میلیارد دلار به 17 میلیارد دلار رسیده بود و طی سالهای بعد به 20 و 24 میلیارد دلار میرسید.
🔸تأمین این میزان ارز برای دولت سیزدهم در سال اول بسیار سخت بود و شاید در سالهای بعد امکان تأمین آن وجود نداشت و لذا دولت در یک تصمیم مهم، سیاست حذف ارز 4200 تومانی را رقم زد؛ دولت چهاردهم نیز با مسئله بنزین 3 هزار تومانی و مصرف بیش از تولید کشور مواجه است. در حالی که تولید بنزین حدود 110 میلیون لیتر در روز است و متوسط مصرف روزانه بنزین حدود 130 میلیون لیتر است. روند مصرف بنزین در سال 1398 و پس از افزایش قیمت بنزین حدود 70 میلیون لیتر در روز بود و طی سالهای بعد همواره روند صعودی داشته است. دولت چهاردهم نمیتواند با همین روند توزیع بنزین را ادامه دهد؛ چرا که ادامه این روند، یعنی نفت خام صادر کنیم و در قبال آن بنزین وارد کنیم؛ آقای پزشکیان این موضوع را روز گذشته به صراحت اعلام کردند.
🔹تصمیم دولت سیزدهم در قبال ارز ترجیحی در هر سناریویی متحمل هزینه برای وی میشد و دولت سیزدهم هزینه حذف ارز ترجیحی را به دوش کشید؛ دولت چهاردهم هم در هر سناریویی در موضوع بنزین باید هزینههایی را متحمل شود و تصمیمات نسبتاً سخت بگیرد. یکی از ضرورتهای اتخاذ سیاست حذف ارز ترجیحی، تبدیل شدن آن به یکی از منشأهای فساد در کشور بود و سیاست توزیع بنزین به قیمت بسیار پایین نیز منشأ بسیاری از فسادهاست.دولت سیزدهم در شرایط تورم بسیار بالا و رشد پایین تولید مجبور به اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی شد که هزینه آن را بسیار بالا برد؛امروز نیز در شرایطی که تورم بالایی در کشور وجود دارد، دولت چهاردهم مجبور به اتخاذ سیاستهایی در این موضوع است که قطعاً هزینههایی را به دنبال دارد. سخن پایانی اینکه دولت چهاردهم، مانند دولت سیزدهم با مسئلهای مهم در اقتصاد مواجه است و همه باید فارغ از جدالهای سیاسی جریانی کمک کنند تا دولت بتواند به گونهای مشکلات و مسائل پیش رو را حل کند که کمترین فشار و آسیب به مردم وارد شود.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi