eitaa logo
پیشرفت و جمهوریت | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره
1.9هزار دنبال‌کننده
1هزار عکس
97 ویدیو
84 فایل
*┄┄┄┅═✧﷽✧═┅┄┄┄* 🔳مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام(ره) 🔰متمرکز بر مطالعات پیشرفت و جمهوریت 🔗وابسته به ◼️معاونت راهبردی مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی ◼️پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ✉️نظرات و پیشنهادات: @ali_abedi273 ⚠️نشر بدون ذکر منبع جایز نیست⚠️
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی (فتوت) با همکاری مفتاح و مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی برگزار می‌کند؛ 📌 موضوع: فقه اقتصاد مقاومتی(با رویکرد حمایت از کالای ایرانی) 👤 استاد احمدعلی یوسفی 🕓 زمان برگزاری: ‌پنج‌شنبه‌ها، ساعت ۹ صبح 💫 مکان برگزاری: قم، میدان سپاه، خیابان شهید اخلاقی، پلاک۱۲ —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
دوره تربیت مدرس کتاب انسان ۲۵۰ ساله، از روز پنجشنبه چهارم مهرماه ۹۸ در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) آغاز بکار خواهد کرد. این دوره به همت کارگروه مکتب امام خمینی(ره) پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می شود. یکی از مسائل مهمی که در طراحی این دوره مورد توجه بوده، اهمیت تاریخ ائمه(علیهم السلام) در هویت بخشی به جامعه دینی است. علیرغم همه تلاشها و فعالیت های صورت گرفته، تبیین جامعی از سیره ماموریتی و هویتی ائمه ارائه نشده است. فراتحلیل تاریخی آیت‌الله خامنه‌ای پیرامون سیره ائمه که با عنوان «انسان ۲۵۰ ساله» مطرح شده صرفاً عنوان یک کتاب نیست بلکه عنوانی است برای بیان جامع ترین دیدگاه در عصر حاضر پیرامون سیره هویتی ائمه اطهار که جامع رفتارشناسی علمی- اعتقادی- سیاسی- فرهنگی- تربیتی- معنوی ائمه(علیهم السلام) است. رسالت این دوره این است که از این رهگذر یک جریان بالنده اجتماعی با هویت فرهنگی با فهمی مترقی نسبت به مقام و منزلت ائمه علیهم السلام شکل بگیرد که اولین مرحله از آن، «دوره تربیت مدرس کتاب انسان ۲۵۰ ساله» است. هدف از برگزاری این دوره، تامین نیروهای فکری-پژوهشی و ترویجی این پروژه در بلندمدت است. طراحی این دوره، توسط تیم اساتید مشاور متشکل از بیست تن از برترین اساتید تاریخ صدر اسلام، تاریخ تمدن، و تاریخ معاصر در کشور، صورت گرفته است. توضیح بیشتر در : rbo.ir/دوره-تربیت-مدرس-انسان-250-ساله__a-2389.aspx —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
🔴⚠️🔴 حضور در دوره فقط و فقط برای پذیرفته شدگان در مصاحبه امکان پذیر است. —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
🔰 لوح | 🔺 رهبرانقلاب: همه وظیفه داریم نامهای نورانی شهیدان را تکریم کنیم و عظمت جایگاه آنان را در یادها ماندگار سازیم. افتخاری است برای کوی‌ها و برزن‌ها که نام شهید و عنوان شهادت بر فراز آنها بدرخشد؛ این موهبت هم‌اکنون در سراسر کشور وجود دارد و باید ادامه یابد. ۹۸/۷/۳ 💻 @Khamenei_ir —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
💠 موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی با همکاری پژوهشکده باقرالعلوم برگزار می کند 🔰تدریس کتاب ارزشمند شذرات المعارف آیت الله شاه آبادی ❇️ استاد محمدعلی رنجبر 🕢 سه شنبه ها بعد از نماز مغرب و عشا ☑️ تاریخ شروع نهم مهرماه 1398 🔴لطفا برای ثبت نام به حساب کاربری @Mhossein_khani پیام بدهید —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
♦️ مکتب استراتژیکی آیت الله شاه آبادی (ره) 🖊استاد محمد علی رنجبر 1️⃣بخش اول مرحوم آیت الله شاه آبادی اعلی الله مقامه الشریف را باید تاثیرگذارترین استاد حضرت امام (ره) دانست. استادی که همگان او را به عرفان و اخلاق می شناسند اما آنچه جنبه ناشناخته شخصیتی اوست نگاه راهبردی و استراتژیکی ایشان و کشف و تربیت شاگردی چون امام راحل است. ایشان به شدت بر شخصیت راهبردی امام تاثیر داشتند. بازخوانی طرح راهبردی معظم له به ما کمک خواهد کرد که بدانیم در چه پروژه ای قرار گرفته ایم و سابقه و لاحقه این طرح چیست و ما در چه مرحله ای حضور داریم و در نهایت به بازشناسی نقشمان در این پروژه آگاه خواهیم شد! در ادامه بخش ابتدایی کتاب شذرات را برای دوستان قرار میدهم. در نگاه راهبردی شناخت مشکل یا همان شناخت وضعیت موجود کلیدی ترین مرحله است. بر این اساس ایشان مرحله اول طرح راهبردی خود را شناخت امراض جامعه قرار داده اند و در اعتراض به کسانی که فقط در پی شمارش دردها و تاسف بر آنها هستند چاره را در شناسایی امراض و آسیب های واقعی و تفکر پیرامون حل آنها قرار میدهند! —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
♦️ مکتب استراتژیکی آیت الله شاه آبادی (ره) 🖊استاد محمد علی رنجبر 2️⃣بخش دوم در پست قبل عرض کردم، مرحوم آیت الله شاه آبادی اعلی الله مقامه الشریف بر اساس یک آسیب شناسی واقعی به جای شمردن امراض و تاسف خوردن بر مفاسد و دردها، به شناخت امراض و آسیب های اصلی جامعه یا همان شناخت وضعیت موجود و بحران اصلی پرداخته اند! اولین آسیب و مرضی که ایشان بر آن تاکید دارند،مساله است به یعنی اینکه جامعه ما و سران اصلی این جامعه یعنی علمای دین میگویند ما حقیم و چون حقیم خداوند خودش حق ما را خواهد ستاند و نیازی به سعی و تلاش و کوشش ما نیست. در واقع میگوییم قضا و قدر الهی و سرنوشت ما بر این تعلق گرفته است که ما در چنین زمانه ای باشیم! زمانه ای که در آن کفار غربی قوی اند و ما هم عقب افتاده و بدبخت! اما قطعا از این حیث که ما حقیم و آنها باطل، در نهایت شکست خواهند خورد و نیاز به این نیست که ما کاری کنیم! دومین نکته غرور، غرور به شفاعت است! اینکه لازم نیست نگران گناه در جامعه باشیم. چونکه هر سال محرم میریم عزاداری و با گریه و اشک و آه شفاعت می طلبیم! ایشان ضمن انتقاد شدید از این ، نسبت به تفکر اسلام انفرادی انتقاد وارد می کنند و اسلام را دینی اجتماعی می دانند. دینی که در پی تولید نمازگزار و اقامه نماز و نه صرفا خواندن نماز است دینی که در پی جلوگیری از وقوع زنا در است. یعنی فهم ایشان یک فهم خرد و جزنگر و ساده اندیشانه نیست! بلکه با توجه به فهم عمیق و دقیقشان از دین اسلام، نگاهی فراگیر و همه جانبه و جهانی به دین دارند. (به عنوان نمونه ایشان صراحتا میفرمایند جلوگیری از وقوع زنا در عالم یعنی ما باید جلوی مفاسد را در تمام جهان بگیریم و معارف اسلامی را اقامه کنیم) ایشان در زمانه ای این حرفها را می زنند که بسیاری از روشنفکران ما در پی ارتباط حقیرانه با غربیان بودند (همان سلفی حقیرانه خودمان) ای کاش اجازه میدادند مباحث ژرف اندیشانه ایشان را در دانشگاه ها بیان می کردیم تا نگویند شما طرح و برنامه ای برای کشور ندارید! —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
♦️مکتب استراتژیک آیت الله شاه آبادی 🖊استاد محمد علی رنجبر 3️⃣بخش سوم در ادامه بررسی رویکرد استراتژیک آیت الله شاه آبادی (روحی فداه) و آسیب شناسی ایشان از وضعیت موجود جامعه ایرانی، به دومین مرض جامعه خواهیم پرداخت! اولین مرض، غرور به حقانیت بود. اینکه عده ای می گویند لازم نیست ما کاری انجام دهیم و خداوند خود حق ما را خواهد ستاند و اصلا شدنی نیست که ما در مقابل دشمنان آنهم در زمان غیبت موفق باشیم. در توضیح مرض دوم ایشان اینگونه میفرمایند که اگر کسی از چاه غرور به در آید و بگوید اما ممکن است دچار یاس شده و در توانایی خود شک کند و بگوید در واقع نسبت به قوه عامله خود دچار شود. متاسفانه گرفتاری در این مرض، آفات و عقب ماندگی های زیادی برای ما ایجاد کرد. از جمله اینکه بسیاری از علمای عصر، با تردید بر توانایی خود و ملت معتقد بودند: چون، ما قدرت بر تشکیل حکومت نداریم پس تکلیف نداریم! غافل از اینکه قدرت شرط عقلی است و باید به سمت انجام آن فعل برویم تا توانستن یا نتوانستن برایمان مشخص شود! حضرت علامه شاه آبادی این نکات را به حضرت امام ره منتقل کردند و امام بزرگوار با شعار ، و القای این مساله، جامعه ایرانی را امیدوار کرده و آنها را به راه انداختند. متاسفانه امروزه نیز عده ای از انقلابیون خسته، مراحل بعدی انقلاب را دست نیافتنی و نشدنی می دانند. عده ای که با تصور اشتباه از مساله غیبت و ظهور امام زمان عج خود را در اضطراری خودساخته قرار میدهند. یعنی میگویند: و البته اینکه شعاری و آرمانی هم باشیم کار درستی نیست بلکه در پست های بعدی خواهم گفت، در کنار این مساله باید طرح و نقشه و ابزار لازم را نیز ایجاد کنیم! (یعنی عِده و عُده سازی) —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
🔰اقدامی نو در جهت تحقق اهداف بیانیه گام دوم و گفتمان سازی معارف ناب انقلاب اسلامی 💠قابل توجه فعالان فرهنگی اجتماعی جبهه انقلاب اسلامی، مجموعه ها و تشکلهای حوزوی-دانشگاهی، هیئات و ... پشتیبانی آموزشی دوره های معرفتی اندیشه انقلاب اسلامی برای اطلاع از جزئیات و ثبت درخواست به پورتال پژوهشکده باقرالعلوم مراجعه فرمایید: 🌐http://rbo.ir/ علیه السلام —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
🔰جلسه افتتاحیه دوره تربیت مدرس انسان 250ساله روز پنجشنبه چهارم مهرماه در محل پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار گردید. این نشست که اولین جلسه از این دوره بود؛ با حضور پرشور طلاب حوزه علمیه برگزار شد. این جلسه با قرائت آیاتی از کلام الله مجید آغاز و با ذکر توسل به ساحت اهلبیت(ع) و ذکر مصیبت سیدالشهداء(ع) ادامه یافت. سپس استاد جلسه، حجت¬الاسلام دکتر احمد رهدار،‌ از اساتید برجسته تاریخ و عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) به-عنوان سخنران جلسه بحث مفصلی تحت عنوان «ضرورت نگاه تحلیلی به تاریخ ائمه(ع)» ارائه نمودند. ایشان در این بحث نکات مهمی را همراه با ذکر مصادیق مطرح کردند که خلاصه‌ای از سرفصل¬های اصلی آن در ادامه آمده است👇👇👇 علیه السلام —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .
1️⃣ تاریخ، بُعد وجود آدمی است، چراکه تنها انسان فرایند رشد دارد؛ حال این سیر انسان یا تکاملی است یا تنازلی. به بیان دیگر تاریخ تبیین نمودار تتاور و رشد انسان ها است و به همین دلیل است که مطالعه تاریخ هویت‌ساز است. 2️⃣ تاریخ اسلام، سوای دیگر تاریخ‌ها دارای زاویه مهم دیگری است و آن اینکه تاریخ 250ساله صدراسلام تنها تاریخ در کل بشریت است که استناد به آن، حجیت معرفتی دارد. دوران 250ساله تاریخ صدراسلام یک مقطع علم‌آور است؛ علم، به‌معنای دینی خود. این دوران هم بصورت تقریبا کامل ثبت شده است. در بین این تاریخ 250 ساله مهمترین رخدادی که برای ما تعیین هویت بخشی کرده است واقعه کربلا است. برخی می گویند تاریخ بشر از زمانی آغاز می شود که شریعت(شریعت کامل) آغاز می شود. 3️⃣ ما یک تاریخ داریم و یک فلسفه تاریخ، کما اینکه یک فقه داریم و یک فلسفه فقه. واقعیت این است که اگر تاریخ به فلسفه تاریخ گره نخورد؛ مانند خواندن قصه‌ها و داستان ها خواهد بود. تاریخ بند به مساله زمان است ولی فلسفه تاریخ بند به مقوله زمان نیست و به راحتی می تواند برای امروز ما نورافشانی کند، ما زمانی که می آییم در لایه فلسفه تاریخ آن زمان می‌توانیم خود را ازکثرات تاریخی نجات بدهیم و قواعدی را بدست بیاوریم که با آنها می توان کارهای جدی کرد. در واقع فلسفه تاریخ قواعد حاکم بر تاریخ است که البته برای ما قواعد مستنبط از تاریخ است. 4️⃣ ما یک سیره اهل بیت داریم و یک فرهنگ اهل بیت؛‌ فرهنگ علوی فراتر از سیره علوی است. متاسفانه ما مردم را در سیره اهل بیت متوقف کردیم و زمانی که در سیره می مانیم نمی توانیم در مورد یزیدی های زمان حرف بزنیم و انها را معرفی کنیم و مجبوریم تنها یزید دوره اهل بیت را تحلیل و معرفی بکنیم، ما باید از سیره استفاده بکنیم و مردم را با فرهنگ اهل بیت آشنا کنیم. 5️⃣ اگر تاریخ صدر اسلام را این گونه بررسی کنیم که یکبار تاریخ جاهلیت را بخوانیم و بعد 60 سال بعد بعثت حضرت خاتم را نیز بخوانیم قطعا می گوییم معجزه رخ داده است. نکته در این است که حجج الهی میانبرهای تاریخ را بلد هستند و اینان بازیگران اصلی تاریخ اند و تاریخ را بستر تحقق سنن الهی می‌کنند و در این بستر است که بالقوه ها بالفعل می شوند. 6️⃣ باید توجه داشت که تاریخ اسلام تاریخ شلوغی است، اساسا جاهایی که پیج تاریخی است شلوغ است! و تاریخ اسلام پیچ تاریخ بشریت است بنابراین ما باید این تاریخ را جریان شناسانه مورد بررسی قرار دهیم آن وقت راحت‌تر می‌توانیم به تحلیل آن بپردازیم. علیه السلام —---— 🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره 🔗http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 .