فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 قسمت نوزدهم
#موشن_گرافی
🎥 آیا میل به خدا همان میل كودك به پدر است كه تا پایان عمر در او باقی می ماند؟
#اعتقادات
#خداشناسی
💠 اندیشه تَشیّع 👇👇
━✨🌹✨🌸✨━
♨️ @ostadmohamadi
📆 تقویم روز
📌 سه شنبه
☀️ ۲ آذر ۱۴۰۰
🌙 ۱۷ ربیع الثّانی ۱۴۴۳ قمری
🎄 23 نوامبر 2021 میلادی
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️17 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
▪️25 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
▪️45 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
📎 #تقویم
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @kalamema
💢 معیار ارزش انسانها
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 ارزش هر كس، به چيزى است كه نيكويش مىداند.
🔹 قيمَةُ كُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ؛
📚 نهج البلاغه حکمت 81
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
اندیشه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
⭕️ سوال
⁉️ به راستی هدف خداوند متعال از خلقت انسان چه بود؟
🔰 یکی از مهمترين سوالاتى كه از قدیم الایام تا به حال ذهن بشر را به خود مشغول کرده است، اين است كه به راستی خداوند متعال ما را براى چه آفريد؟ و هدف آفرينش انسان و آمدن به اين جهان چه بود؟ قرآن کریم در بیانی بسیار زیبا در رابطه با «هدف از خلقت» میفرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُون [سوره الذاريات/56] من، جن و انس را نيافريدم جز براى اينكه عبادتم كنند.»
👈 هدف اصلى خلقت انسان «عبوديت» است كه در آيات مورد بحث به آن اشاره شده و مساله «علم و دانش» و «امتحان و آزمايش» اهدافى هستند كه در مسير عبوديت قرار میگيرند و «رحمت واسعه خداوند» نتيجه اين عبوديت است. به اين ترتيب روشن میشود كه انسان براى عبادت پروردگار آفريده شده است.
✅ «عبد» از نظر لغت عرب به انسانى میگويند كه سر تا پا متعلق به مولا و صاحب خود است، ارادهاش تابع اراده او و خواستش تابع خواست اوست. در برابر او مالك چيزى نيست و در اطاعت او هرگز سستى به خود راه نمیدهد. بنابراين، «عبوديت» نهايت اوج تكامل يك انسان و قرب او به خداوند متعال است.
اين است هدف نهايى آفرينش بشر كه خدا براى وصول به آن، ميدان آزمايشى فراهم ساخته و علم و آگاهى به انسان داده و نتيجه نهاییاش نيز غرق شدن در اقيانوس «رحمت» اوست.
⁉️ در اينجا سوالى پيش میآيد، و آن اینکه اگر هدف خلقت جود بر بندگان است و اين جود از طريق تكامل انسانها به دست میآید، چرا خداوند جواد و كريم، از آغاز بندگان را كامل نيافريد، تا همه آنها در جوار قرب او جاى گيرند و از بركات نزديكى به ذات پاكش بهرهمند شوند؟
👈 جواب اين سؤال هم روشن است، تكامل انسانى چيزى نيست كه بتوان آنرا به «اجبار» آفريد، بلكه راه طولانى و درازى است كه انسانها بايد با پاى خود آنرا طى كنند و با اراده و تصميم و افعال اختيارى خويش، آنرا بپیمایند؛ آيا اگر از كسى به اجبار و با زور سرنيزه مبلغ هنگفتى براى ساختن يك بيمارستان بگيرند، اين عمل او ارزشی دارد؟ مسلما نه، امّا اگر به اراده و ميل خويش، حتى يك ريال به چنين هدف مقدسى كمك كند به همان نسبت راه كمال اخلاقى را پيموده است.
⁉️ سوال ديگرى که مطرح میشود این است که به راستی هدف از اين تكامل چيست؟
👈 پاسخ اين سوال نيز با اين جمله روشن میشود كه تكامل، هدف نهايى يا به تعبير ديگر «غايه الغايات» است. با یک مثال این مساله را توضیح میدهیم، اگر از محصلى سوال شود هدف او از درس خواندن چیست؟ طبیعتا خواهد گفت: براى اينكه به دانشگاه راه يابم. باز اگر سوال كنيم دانشگاه را براى چه میخواهى؟ خواهد گفت: براى اينكه دكتر يا مهندس یا... شوم.
🔶 اگر بپرسیم مدرك دكترا و مهندسى را براى چه میخواهى؟ خواهد گفت: براى اينكه هم آدم مثبتى برای جامعه باشم و هم درآمد خوبى داشته باشم. باز اگر بپرسید: درآمد خوب را براى چه میخواهى؟ خواهد گفت: براى اينكه زندگى آبرومند و خوبی داشته باشم. سرانجام میپرسيم زندگى مرفه و آبرومند را براى چه میخواهى؟ در اينجا میبينيم لحن سخن او عوض میشود و میگويد: خوب، براى اينكه زندگى مرفه و آبرومندى داشته باشم، يعنى همان پاسخ سابق را تكرار میكند. اين دليل بر آن است كه او به پاسخ نهايى، و به اصطلاح به «غاية الغايات» كار خويش رسيده است كه ماوراى آن پاسخ ديگرى وجود ندارد، و هدف نهايى را تشكيل میدهد.
❇️ در زندگى معنوى نيز مطلب همينگونه است، وقتى گفته میشود آمدن انبيا و نزول كتب آسمانى و تكاليف و برنامههاى تربيتى براى چيست؟ میگویيم: براى تكامل انسانى و قرب به خدا. اگر سوال كنند تكامل و قرب پروردگار براى چه منظورى است؟ میگویيم براى قرب به پروردگار، يعنى اين هدف نهايى است و به تعبير ديگر ما همه چيز را براى تكامل و قرب به خدا میخواهيم امّا قرب به خدا را براى خودش (يعنى براى قرب به پروردگار).
_______________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/28701
📎 #اعتقادات
📎 #خداشناسی
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
اذان شیعیان که سه مرتبه گفته می شود درست است یا اذان اهل تسنن که 5 مرتبه گفته می شود؟.mp3
2.23M
⭕️ سوال
⁉️ اذان شیعیان که سه مرتبه گفته می شود درست است یا اذان اهل تسنن که 5 مرتبه گفته می شود؟
🎙استاد محمدی شاهرودی
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
⭕️ توجه
⁉️ آیا میدانید خدایی که وهابیت توصیف میکند چگونه است و چه ویژگیهایی دارد؟
🔰 «وهابیت» در واقع فرقهای نو بنیاد و نو ظهور است که در صدههای اخیر خود را مطرح کرده و دارای اعتقاداتی خاص میباشد که در هیچیک از فرق اسلامی سابقه نداشته است؛ آنان در حقیقت مشرکانی بیشرم هستند که خود را ترویج دهندهی توحید ناب اسلامی معرفی کرده و هر کس که با اعتقادات نادرست آنان مخالفت کند، اعم از شیعه و سنی را مشرک پنداشته و مهدور الدم دانسته و قتل او را واجب میدانند.
👈 «ابن تيميه» بنیانگذار فکری وهابیت میگويد: «خدا هر شب هر طور كه بخواهد به آسمان دنيا فرود مىآيد، و مىگويد: آيا كسى هست كه مرا بخواند و من اجابتش كنم و طالب مغفرتى هست كه او را ببخشم ... خدا اين كار را تا طلوع فجر انجام میدهد؛ پس از نقل این مطلب مینويسد: «فَمَنْ أنْكَرَ النُّزُولُ أوْ تَأوَّلَ فَهُوَ مُبْتَدِعٌ ضَالٌّ: هر كس فرود آمدن خدا به آسمان دنيا را انكار يا توجيه كند بدعتگذار و گمراه است.»
✅ «ابن بطوطه» نیز در سفرنامه خود مىنويسد: «ابن تيميّه» درمسجد جامع دمشق كه من حضور داشتم، بر بالاى منبر رفت و گفت: «إنَّ اللّهَ ينزلُ إِلَى السَّمَاءِ الدُّنْيَا كَنُزُولِي هَذَا: خداوند به آسمان دنيا فرود مىآيد، همچنان كه من از پلّه اين منبر فرود مىآيم.» سپس يك پلّه پايين آمد. «ابن الزهراء» از فقهای مالكى به او اعتراض كرد، و اظهارات وى را به اطلاع ملك ناصر رساند، وى دستور داد تا او را زندانى كردند.»
❇️ «ابن قيم» شاگرد ابن تيميه نیز در این باره مىنويسد: «إنَّ الله يَجْلِسُ عَلَى الْعَرْشِ، وَ يَجْلِسُ بِجَنْبِهِ سَيّدنَا مُحَمَّد (صلی الله علیه و آله) وَ هَذَا هُوَ الْمَقَامُ الْمَحْمُودِ: خداوند بر روى عرش مىنشيند و رسول اكرم (صلی الله علیه و آله) نيز در كنار او مینشیند، و اين همان مقام محمود و شايستهاى است كه قرآن وعده داده است.»
🔶 در زمان کنونی نیز همین مطلب، اعتقاد مسلم وهابیّت است؛ هيأت عالى افتاى سعودى که فتواهای وهابیت را اعلام میکند در فتوایی عجیب اعلام کرد: «هر كس معتقد باشد كه خداوند همه جا هست، قائل به حلول و دخول خداوند در درون عالم شده، بايد به چنين فردى با دليل ثابت كرد كه خداوند بر بالاى عرش قرار دارد، و خارج از جهان مىباشد، و اگر نپذيرفت او كافر و مرتدّ و خارج از اسلام است.»
🔺 یعنی عقیده مسلم وهابیت بر این است که خدا جسم دارد و کاملا جسمانی است و خارج از دنیا هست و مکانی دارد و در آن مکان نشسته است.
💠 در حالیکه عقیده قرآن و اسلام ناب بر این است که خداوند جسم و جسمانی نیست و مکان ندارد همه جا هست.
_______________________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/20574
📎 #اعتقادات
📎 #خداشناسی
📎 #وهابیت
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 قسمت بیستم
#موشن_گرافی
🎥 باتوجه به اینكه امور فطری قابل تجربه ، آزمایش و انتقال به دیگران نیست، چرا برهان فطرت بر انتقال امورفطری به دیگران تاكیددارد؟
#اعتقادات
#خداشناسی
💠 اندیشه تَشیّع 👇👇
━✨🌹✨🌸✨━
♨️ @kalamema
📆 تقویم روز
📌 چهارشنبه
☀️ ۳ آذر ۱۴۰۰
🌙 ۱۸ ربیع الثّانی ۱۴۴۳ قمری
🎄 24 نوامبر 2021 میلادی
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️16 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
▪️24 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
▪️44 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
📎 #تقویم
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
💠 «بلا» نشانه چیست؟
🔻 امام علی علیهالسلام می فرمایند:
«إنَّ البَلاءَ لِلظّالِمِ أدَبٌ، وَ لِلمُؤمِنِ اِمْتِحانٌ، وَ لِلأنبِياءِ دَرَجَةٌ.»[1]
️ «بلا برای انسان ستمگر، به جهت ادبشدن اوست و برای مؤمن، مایه امتحان میباشد و برای پیامبران، ترفیع درجه خواهد بود.»
✍️ بلاها و مشکلاتی که برای هر یک از انسانها بهوجودمیآید، فلسفهای دارد که علت آنها، به درجه ایمانی آن اشخاص بستگی دارد.
📚 [1]. بحارالانوار / ج 64/ ص 235 / ح 259131
📎 #اعتقادات
📎 #حدیثی
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
💢 هفته بسیج مبارک باد
💠 بسیج تنها تا آن روز پیروز است که در یک دست بسیجی«قرآن» و در دست دیگرش«سلاح» باشد.
🔸 رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔹 ۱۳۶۲/۰۹/۰۴
📎 #هفته_بسیج
📎 #شهدا
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
⭕️ آیه تطهیر و عصمت اهل بیت(علیهمالسلام)
⁉️ آیه تطهیر چگونه بر عصمت اهل بیت دلالت دارد؟
🔰 قرآن کریم در سوره احزاب میفرماید: «إِنَّما يُرِيدُ الله لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً [احزاب/33] خداوند فقط میخواهد پليدى و گناه را از شما اهل بيت دور كند و كاملاً شما را پاك سازد.»
👈 علمای شیعه معتقدند کلمه «الرجس» مطلق است و با توجه به اينكه «الف و لام» آن الف و لام «جنس» است، هر گونه پليدى و گناه را شامل میشود، لذا اين كلمه در قرآن به شرك، مشروبات الكلى، قمار، نفاق، گوشتهاى حرام و ناپاك و مانند آن اطلاق شده است؛ امّا همه اینها مصادیق رجس هستند و نباید معنای آن را محدود کرد؛ بلکه باید گفت معنای آن عام است و هر گونه خلاف شریعت را در بر میگیرد و لو اینکه از روی سهو و اشتباه باشد.
✅ در نتیجه «رجس» در آیه عام بوده و هرگونه پلیدی و آلودگی در عمل و اعتقاد و رفتار را در بر میگیرد، و اینکه آیه میفرماید خداوند متعال اراده کرده این آلودگیها و پلیدیها را از آنان برطرف کند، دلیل روشنی بر «عصمت» آنان است، یعنی خداوند متعال اهل بیت را از هر گونه آلودگی در عمل و رفتار و اعتقاد پاک میگرداند و همواره مواظب آنان است که بهترین دلیل بر عصمت اهل بیت است.
⁉️ حال اگر کسی بگوید: «رجس» در آیه به معنای گناه و معصیت است و خداوند متعال از اهل بیت میخواهد تنها دستورات الهی را رعایت کنند، نه به صورت اراده حتمی، بلکه به صورت اراده تشریعی.
👈 میگوییم: اولا: هیچ دلیلی بر این معنا در دست نیست؛ ثانیا: این تفسیر با ظاهر آیه سازگاری ندارد، زیرا آیه از لفظ «انما» استفاده کرده که اختصاص را بیان میکند که گویای این است که این حکم مختص به اهل بیت است، یعنی خداوند متعال اراده کرده تنها آنها تطهیر شوند، در حالیکه اگر آن را به معنای اراده تشریعی و دستورات دین بگیریم، هیچ اختصاصی به آنان نخواهد داشت، چرا که خداوند متعال از همه مردم و به خصوص مسلمین جهان خواسته است که دستورات دین را رعایت کرده و گناه نکنند.
💠 در نتیجه: چون این آیه برای بیان شان و منزلت اهل بیت نازل شده و همه مردم نیز این آیه را فضیلتی برای اهل بیت میدانستند، باید نتیجه گرفت اولا: این حکم مختص به آنان است؛ ثانیا: مزیت و برتری نسبت به سایر مردم را در بر دارد و آن فضیلت، همان اراده تکوینی و خواست خدا در پاک کردن و عصمت آنان هر از هرگونه پلیدی است.
___________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/31554
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اندیشه تشیّع
⭕️ آیه تطهیر و عصمت اهل بیت(علیهمالسلام) ⁉️ آیه تطهیر چگونه بر عصمت اهل بیت دلالت دارد؟ 🔰 قرآن کر
⭕️ سوال
⁉️ منظور از «اهل بیت» در آیه تطهیر چه کسانی هستند؟
قرآن کریم در سوره احزاب میفرماید: «إِنَّما يُرِيدُ الله لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً؛[احزاب/33] خداوند فقط مىخواهد پليدى و گناه را از شما اهل بيت دور كند و كاملاً شما را پاك سازد؟» در مطلب قبلی گفته شد که منظور از پاک شدن از «رجس»، عصمت است.
⁉️ حال باید پرسید منظور از اهل بیت چه کسانی هستند که در این آیه پاک شده و معصوم اعلام شدهاند؟
🔰 شیعه بالاتفاق معتقد است با توجه به روایاتی که در شأن نزول این آیه وارد شده، منظور از اهل بیت، پنچ تن آل عبا یعنی «نبی اکرم، امیرالمومنین، فاطمه زهرا، امام حسن و امام حسین(صلواتاللهعلیهماجمعین)» هستند. زیرا روایات بسیار زیادی که حدود 70 روایت میشود و برخی از آنان در منابع معتبر اهل سنت مثل «صحیح بخاری» به صورت صحیح السّند نیز وارد شده، بیان میکنند که پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) عبایی یا پارچهای را بر روی خودش و فاطمه و امیرالمومنین و حسن و حسین(صلواتاللهعلیهماجمعین) کشیدند و این آیه را تلاوت فرمودند.
✅ اين روايات در منابع اهل سنّت از ام سلمه، عايشه، ابى سعيد خدرى، سعد، ابن عباس، عبد الله بن جعفر و دیگران و در منابع شيعی نیز از امیرالمومنین، امام سجاد، امام باقر، امام صادق و امام رضا(علیهمالسلام) و از ام سلمه، ابوذر و... نقل شده است.
🔶 به طور مثال «ام سلمه» همسر پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) نقل میکند: آن حضرت در خانه خود بود كه فاطمه(سلاماللهعلیها) پارچه حريرى نزد ايشان آورد، پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) فرمود: همسر و دو فرزندت حسن و حسين را صدا كن، آنها هم آمدند و غذا خوردند، سپس حضرت عبايى بر روی آنها افكند و فرمودند: «اَللَّهُمَّ هَؤلاءِ أهْلُ بَيْتِي وَ عِتْرَتِى فَاذْهَبْ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَ طَهِّرْهُمْ تَطْهِيراً: خداوندا اينها خاندان من هستند، پليدى را از آنها دور كن و از هر آلودگى پاكشان گردان» سپس آيه «إِنَّما يُرِيدُ الله...» نازل شد. من گفتم آيا من هم با شما هستم اى رسول خدا، حضرت فرمود: «تو بر خير و نيكى هستى» (اما در زمره اين گروه نيستى)
🔺 همچنین «عايشه» میگوید: من با چشم خود، على و فاطمه و حسن و حسين را ديدم كه پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) آنها را زير لباسى جمع كرده بود و فرمود: «خداوندا، اينها خاندان و حامیان من هستنند، رجس و پلیدی را از آنها دور کن و از آلودگیها پاكشان فرما» من عرض كردم اى رسول خدا آيا من هم از آنها هستم؟ فرمود: «دور باش، تو بر خير و نيكى هستی.»
💠 شاهد بعدی این است که اين آيه در لابلاى آيات مربوط به همسران پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) آمده اما تغيير سياق داده و ضميرهاى «جمع مؤنث» در آن، به «جمع مذكر» تبدیل شده است.
___________
لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/31949
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @kalamema
📆 تقویم روز
📌 پنجشنبه
☀️ ۴ آذر ۱۴۰۰
🌙 ۱۹ ربیع الثّانی ۱۴۴۳ قمری
🎄 25 نوامبر 2021 میلادی
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
✨ مناسبت روز :
. روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
📆 روزشمار:
▪️15 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
▪️23 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
▪️43 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
📎 #تقویم
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
💢 مراحل و مراتب امر به معروف و نهی از منکر
1️⃣ امر و نهی قلبی: مقصود از امر و نهی قلبی، اظهار كراهت قلبی است؛ يعنی مكلف بايد تنفر و انزجار درونی خود را نسبت به انجام منكر و ترک معروف، آشكار سازد.
2️⃣ امر و نهی زبانی: مكلف بايد تارکِ معروف یا عامل ِمنکر را با زبان، امر و نهی کند. در این مرتبه اگر احتمال دهد با موعظه و نصیحت و گفتار ملایم، اثر حاصل می شود، باید به همین مقدار اکتفا کند و تجاوز از آن جایز نیست؛ همچنانکه اگر ترک منکر یا اقامۀ معروف، متوقف بر گفتار شدید و غلیظ یا تهدید باشد، باید طبق آن عمل کند.
3️⃣ امر و نهی عملی: توجه داشته باشید که در زمان برپایی حکومت اسلامی امر و نهی عملی، وظیفه حکومت است نه افراد.
💠 ملاحظه: هنگام امر و نهی، ترتیب مراحل فوق باید رعایت شود.
🔺) سایت آیت الله خامنه ای / امر به معروف و نهى از منكر
📎 #احکام
📎 #احکام_اعتقادی
📎 #احكام_امر_به_معروف
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
❌ #شبهه
⭕️ قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) میفرماید: «تُرْجِي مَنْ تَشاءُ مِنْهُنَّ وَ تُؤْوِي إِلَيْكَ مَنْ تَشاءُ وَ مَنِ ابْتَغَيْتَ مِمَّنْ عَزَلْتَ فَلا جُناحَ عَلَيْكَ ...[أحزاب/ 51] (موعد) هر يك از همسرانت را بخواهى میتوانى به تاخير بیاندازى و هر كدام را بخواهى میتوانی نزد خود حاضر کنی و هر گاه بعضى از آنها را كه بر كنار ساختهاى بخواهى نزد خود جاى دهى، گناهى بر تو نيست...».
⁉️ دشمنان اسلام با تمسک به این آیه، نبی اکرم(صلیاللهعلیهوآله) را آدمی شهوتران و زنپرست معرفی کرده و میگویند این آیه بیان میکند پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) هر کدام از زنها را که دوست دارد نزد خود نگهدارد، که به معنای میل جنسی ایشان به برخی از همسشرانش بوده است.
👈 اما اگر به شانالنزول این آیه دقت کنیم خواهیم دید این آیه دال بر لطافت و مهربانی بیش از حد پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) است؛ تاریخ مینویسد: برخی از همسران پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) به حضرت عرض كردند كه بر نفقه و هزينه زندگى ما بيافزا (زيرا چشمشان به غنائم جنگى افتاده بود و چنين میپنداشتند كه بايد از آن، مقدار زيادى به آنها برسد) آيات مذکور نازل شد و صريحاً به آنها گوشزد كرد كه اگر دنيا و زينتهای دنيا را میخواهند، براى هميشه از حضرت جدا شوند و اگر خدا و پيامبر و روز جزا را بیشتر دوست دارند، با زندگى ساده او بسازند.
❇️ همچنین در چگونگى تقسيم اوقات زندگى پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) در ميان آنها نيز، با هم رقابتهايى داشتند كه حضرت را با آن همه گرفتارى و اشتغالات مهم در مضيقه قرار میداد، هر چند حضرت عدالت در ميان آنها را کاملاً رعايت میكرد، ولى باز گفتگوهاى آنها ادامه داشت؛ آيه فوق نازل شد و پيامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) را در تقسيم اوقاتش در ميان آنها كاملاً آزاد گذاشت و ضمناً به آنها اعلام كرد كه اين حكم الهى است تا هيچگونه نگرانى و سوء برداشتى براى آنها حاصل نشود.
🔺 این آیه در واقع برای رفع مشكلی در زندگانی شخصی پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) نازل شد؛ زیرا يك رهبر بزرگ الهى همچون نبی اکرم(صلیاللهعلیهوآله) آن هم در زمانیكه در كوره حوادث سخت گرفتار است و توطئههاى خطرناكى از داخل و خارج براى او چيده میشود، نمیتواند فكر خود را زياد مشغول زندگى شخصى و خصوصیاش كند، بايد در زندگى داخلى خود داراى آرامش نسبى باشد، تا بتواند به حل انبوه مشكلاتى كه از هر سو او را احاطه كرده است با فراغت خاطر بپردازد. آشفتگى زندگى شخصى و دل مشغول بودن او به وضع خانوادگى در اين لحظات بحرانى و طوفانى سخت خطرناك است.
💠 اختلاف ميان همسران و رقابتهاى زنانه متداول بین آنها، گاهی طوفانى در درون خانه بر پا میکرد و این مساله فكر حضرت را به خود مشغول مینمود. حضرت نیز به خاطر روحیه بالا و عالی خود بر این موارد صبر میکرد و عصبانیّتی از خود نشان نمیداد، اينجا است كه خداوند متعال، يكى ديگر از ويژگیها را براى پيامبرش قائل شده و براى هميشه به اين ماجراها و كشمكشها پايان داد و حضرت را از اين نظر آسوده خاطر و فارغ البال كرد.
_____________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/28603
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #نبوت
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
🌹 ملاقات صمیمی عالم بزرگ و مشهور اهل سنت با مرجع تقلید شیعه
📎 #فرق_و_ادیان
📎 #علمای_اسلام
🔰 پایگاه جامع فرق ادیان و مذاهب
adyannet.com
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید
💠 اندیشه تَشیّع 👇👇
♨️ @kalamema
❌ #شبهه
⁉️ در روایات اهل سنت، ابوطالب را مشرک معرفی کردهاند. روایتی تاریخی وجود دارد که میگوید: «آنگاه که زمان وفات ابوطالب فرا رسید، پیامبر(ص) نزد وی رفت در حالیکه ابوجهل نزد او بود. پیامبر(ص) فرمود: ای عمو، بگو نیست خدایی جز الله، تا در پیشگاه الله برای تو حجت آورم. ابوجهل و عبدالله بن بنیامیه گفتند: ای ابوطالب آیا از دین عبدالمطلب روی بر میگردانی؟ آن دو نفر این سخن را تکرار میکردند که ابوطالب گفت: من بر دین عبدالمطلب هستم.. .»
🔰 پاسخ اجمالی:
👈 هرچند ابوطالب بنا بر مصالحی، تقیه میکرده، اما دلایل روشنی بر ایمان حضرت ابوطالب وجود دارد. ابوطالب در اشعار خود بارها به نبوت پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) اقرار کرده است. اهل بیت پیامبر که بیشترین شناخت را از ایشان داشتهاند، به ایمان وی تصریح کردهاند. خدمات ابوطالب برای حفظ و گسترش اسلام در بدترین شرایط آن موقع دلیل روشنی بر ایمان اوست.
🔰 پاسخ تفصیلی:
👈 حضرت ابوطالب، فرزند عبدالمطلب و عموی پیامبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآله) و پدر امیرالمومنین(علیهالسلام) بود. شیعیان و بسیاری از علمای اهل سنت عقیده دارند که حضرت ابوطالب، به رسول اکرم(صلیاللهعلیهوآله) ایمان آورد و از دنیا رفت. اما برخی از سیرهنویسان اموی و عباسی برای تخریب چهرهی امیرالمومنین(علیهالسلام)، ایمان ابوطالب را رد کردهاند و میگویند: ابوطالب، مشرک از دنیا رفت!
✅ شواهد بسیاری بر ایمان ابوطالب وجود دارد که در ذیل به آنها میپردازیم:
1️⃣ آثار علمی و ادبی که از ابوطالب به جای مانده، نشان میدهد که نه تنها ایشان به پیامبر ایمان آورده، بلکه ایمان ایشان در درجه بالایی بوده است. قصیدههای زیادی از ابوطالب در کتب سیره موجود است. از جمله قصیده لامیهی ایشان.
2️⃣ در مورد ایمان ابوطالب روایات بسیاری از اهل بیت(علیهمالسلام) به ما رسیده است. به طور مثال امام حسن عسکری(علیهالسلام) از پدران خود نقل میکند: «خداوند تبارک و تعالی، به رسولش وحی کرد: من تو را به وسیله دو گروه از پیروانت یاری میکنم: کسانی که مخفیانه تو را یاری میکنند و کسانی که آشکارا به یاری تو میپردازند. سرور افراد گروه اول و با فضیلتترین آنان، عمویت ابوطالب است و سرور افراد گروه دوم و با فضیلتترین آنان، علی بن ابی طالب(ع) است.» به دلیل وجود همین روایات است که علمای شیعه درباره ایمان ابوطالب اجماع دارند.
3️⃣ اقدامات و عملکردهای جناب ابوطالب یکی از روشنترین دلایل ایمان حقیقی است. ایشان، 48 سال تمام از پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) حمایت کرد. حضرت را همراه خود به مسافرت میبرد و سه سال تمام در شعب ابیطالب در کنار پیامبر ایستادگی کرد و محاصره اقتصادی را تحمل نمود. در این مدت هرتوانی داشت برای حفظ اسلام هزینه کرد.
🔶 روایت محل سوال از کتاب طبقات ابن سعد با پنج واسطه نقل شده است. نفر اول سند شخصی است به نام «محمد بن عمر بن واقد» که بزرگان اهل سنت مانند احمد بن حنبل و بخاری، او را دروغگو و متروک الحدیث معرفی کردهاند. پس روایت ضعیف و غیر قابل قبول است.
_________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/150896
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #نبوت
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️🎥 سوال
❓طبق آیه ای که در سوره بقره آمده است که هر کس یک نفر را بکشد مثل این است که تمام انسان ها را کشده است توضیح دهید؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
📆 تقویم روز
📌 جمعه
☀️ ۵ آذر ۱۴۰۰
🌙 ۲۰ ربیع الثّانی ۱۴۴۳ قمری
🎄 26 نوامبر 2021 میلادی
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
✨ مناسبت روز :
. سالروز تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی (ره)
📆 روزشمار:
▪️14 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
▪️22 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
▪️42 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
📎 #تقویم
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
💢 اهمیت استغفار
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 در شگفتم از كسى كه نوميد مى شود در حالى كه استغفار با اوست.
🔹 عجِبْتُ لِمَنْ يَقْنَطُ، وَ مَعَهُ الِاسْتِغْفَارُ
📚 نهج البلاغه حکمت 87
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید
💠 اندیشه تَشیّع 👇👇
♨️ @kalamema
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️🎥 سوال
❓اینکه در روایت آمده نور ما ائمه قبلا خلق شده بوده کجا بوده است؟ و این که اعمال ما چگونه بر امام عرضه می شود؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
انـــدیـــــشـــــه تشیع 👇👇
♨️ @kalamema
❌ #شبهه
⁉️ اگر خدا شفادهنده بود، کفار زودتر از ما از کرونا شفا پیدا نمیکردند، پزشک است که شفا میدهد، خود علما هم در هنگام بیماری به پزشک متوسل میشوند!؟
🔷 پاسخ اجمالی:
شبهه کننده تصور کرده است که دارو و پزشک جدا شفاء می دهند و خدا هم جداگانه شفاء می دهد؛ در صورتی که تا خداوند متعال نخواهد نه دارو اثر دارد و نه پزشک می تواند کاری کند، بلکه خداوند متعال شفاء را در دارو و به دست پزشک قرار داده تا ما از آن استفاده کنیم و بهبود پیدا کنیم. لذا همه انسان ها آفریده الهی هستند و رحمت عام الهی شامل تمام انسان ها می شود حال چه کافر، چه متدین و مومن باشند پس خداوند شفاء را در دارو قرار داده است و هرکس که تلاش کند و این دارو را کشف کند؛ به شفاء نیز دست پیدا می کند.
اما این که گفته شد کفار زودتر از ما به دارو و شفاء دست پیدا کردند نیز حرف کذبی است که آمارها کذب بودن آن را آشکار کرده است.
🔶 پاسخ تفصیلی:
👈 پاسخ به این شبهه در توجه به دو نکته نهفته است:
1️⃣. علل و اسباب طبیعی، واسطه رسیدن فیض الهی به بندگان هستند. کسی که برای درمان بیماریاش دارو نخورد، نمیتواند انتظار بهبودی داشته باشد. انسان باید حرکت کند و به اسباب طبیعی و علل ظاهری نیز تمسک بجوید تا شفا یابد. شفا از جانب خدا و به دست طبیب اتفاق میافتد. امام صادق(علیهالسلام) در این باره فرمود: «یکی از پیامبران بیمار شد، با خود گفت: خودم را درمان نمیکنم تا همان خدایی که مرا مریض کرده، درمانم کند! خداوند به او وحی کرد: من تو را شفا نمیدهم تا دوا بخوری، هم شفا از من است و هم دوا.»
🔺 طبیب حقیقی و علّت العلل بهبودی، خداست، چرا که همهچیزِ طبیب، از خداست و ارادهی او، اراده حق تعالی برای رفع مشکل مردم است. پزشکی که خالصانه و مخلصانه در معرکه مبارزه با بیماریهایی همچون کرونا، جهاد میکند، مظهر اسمای الهی مانند «الشافی و الطبیب» میشود.
2️⃣. همه انسانها وظیفه دارند بر اساس عقل، به متخصص مراجعه کنند. کسی که طب نمیداند، باید برای مشکلش نزد پزشک برود. هر عاقلی این مطلب را میفهمد. دین اسلام نیز این مطلب را برای تاکید بیشتر به صورت یک دستور دینی، بیان کرده است. پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: «به درستی که خداوند، بیماری و دارو را نازل کرده است؛ و برای هر دردی دارویی قرار داده، پس خود را مداوا کنید و به وسیله حرام مداوا نکنید.»
💠 در نتیجه: وظیفهی عقلی و دینی ماست که برای حفظ جان و شکر نعمت سلامتی، به پزشک مراجعه کنیم و به این وسیله، شفای خود را از درگاه الهی مسئلت کنیم.
______________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/150673
📎 #اعتقادات
📎 #خداشناسی
📎 #کرونا
📎 #شفاء
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید
💠 اندیشه تَشیّع 👇👇
♨️ @kalamema