eitaa logo
مرکز تخصصی کلام و تفسیر، واحد کرمانشاه
1.3هزار دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
363 ویدیو
367 فایل
ارتباط با ادمین: @M_S_Dolatshahi @ebadoasalehin
مشاهده در ایتا
دانلود
آیت الله العظمی سبحانی در پیامی : کلام اسلامی، علمی شرافتمند است اولین دوره تخصصی سطح 3 کلام در حوزه علمیه کرمانشاه، با پیام حضرت آیت الله العظمی سبحانی(مدظله العالی)، حوزه/ حضرت آیت الله سبحانی، کلام اسلامی را علمی شرافتمند دانست و بر ضرورت آشنایی طلاب با مسائل کلامی قدیم و جدید تاکید کرد.
آیت الله العظمی سبحانی در پیامی : کلام اسلامی، علمی شرافتمند است اولین دوره تخصصی سطح 3 کلام در حوزه علمیه کرمانشاه، با پیام حضرت آیت الله العظمی سبحانی(مدظله العالی)، حوزه/ حضرت آیت الله سبحانی، کلام اسلامی را علمی شرافتمند دانست و بر ضرورت آشنایی طلاب با مسائل کلامی قدیم و جدید تاکید کرد.
اولین دوره تخصصی سطح ۳ کلام در حوزه کرمانشاه آغاز شد+ عکس افتتاح اولین دوره تخصصی سطح 3 کلام در حوزه علمیه کرمانشاه حوزه/ مدیر دوره تخصصی کلام حوزه علمیه کرمانشاه از افتتاح اولین دوره تخصصی سطح ۳ کلام تطبیقی در حوزه علمیه استان خبر داد.
اولین دوره تخصصی سطح ۳ کلام در حوزه کرمانشاه آغاز شد+ عکس افتتاح اولین دوره تخصصی سطح 3 کلام در حوزه علمیه کرمانشاه حوزه/ مدیر دوره تخصصی کلام حوزه علمیه کرمانشاه از افتتاح اولین دوره تخصصی سطح ۳ کلام تطبیقی در حوزه علمیه استان خبر داد.
اولین دوره تخصصی سطح ۳ کلام در حوزه کرمانشاه آغاز شد+ عکس افتتاح اولین دوره تخصصی سطح 3 کلام در حوزه علمیه کرمانشاه حوزه/ مدیر دوره تخصصی کلام حوزه علمیه کرمانشاه از افتتاح اولین دوره تخصصی سطح ۳ کلام تطبیقی در حوزه علمیه استان خبر داد.
حجت الاسلام حسین صدیقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کرمانشاه، با اشاره به اهمیت افتتاح اولین دوره تخصصی سطح ۳ کلام تطبیقی در غرب کشور، گفت: امروزه مهمترین چالش‌های ذهنی جامعه با مسائل کلامی گره خورده؛ از اینرو بر طلاب علوم دینی لازم است تا با کسب تخصصهای لازم آمادگی جوابگویی به این پرسشها را داشته باشند. مدیر دوره تخصصی کلام حوزه علمیه کرمانشاه با بیان اهمیت وجود نگهبانان عقاید و فرهنگ اسلام از زبان مبارک امام صادق(ع) که فرمودند: «عُلَمَاءُ شِیعَتِنَا مُرَابِطُونَ فِی الثَّغْرِ الَّذِی یَلِی إِبْلِیسَ وَ عَفَارِیتَهُ...، افزود: ماندگار و پویایی اسلام ناب محمدی(ص) و حفظ آئین دین خدا؛ سنت نبوی(ص)، ولایت علوی(ع) و سرزندگی مکتب تشیع و انقلاب اسلامی، مرهون علمای ربانی و در عصر ما، امامین انقلاب بوده است. وی با بیان اینکه برگزاری چنین دوره هایی در حوزه علمیه کرمانشاه، منشأ خیرات و برکاتی برای تحکیم مبانی اعتقادی در این استان خواهد بود، گفت: وضعیت خاص منطقه و تنوع مذهبی و لزوم تقویت بنیان های اعتقادی طلاب علوم دینی در برابر شبهات و هجمه های فرهنگی و تاکیدات نماینده ولی فقیه، مزید بر ایجاد دوره گردید. حجت الاسلام صدیقی با اشاره به اینکه در خصوص راه اندازی دوره تخصصی کلام از حدود یک سال پیش صحبت هایی با موسسه عالی امام صادق(ع) تحت اشراف آیت الله العظمی سبحانی صورت گرفت، گفت: با عنایت معظم له و همکاری شورای گسترش حوزه های علمیه و حمایت مدیریت حوزه استان؛ مجوز برگزاری دوره سطح سه کلام تطبیقی در کرمانشاه صادر و اولین دوره آن در سال تحصیلی جاری آغاز به کار کرد. وی در ادامه افزود: در این دوره ۱۷ نفر از فضلا و نخبگان حوزوی از سطح استان پذیرش شده و بحمدالله با جدیت و انگیزه وافر مشغول فراگیری مباحث کلامی شده اند. مدیر دوره تخصصی کلام حوزه علمیه کرمانشاه در پایان اظهار داشت: مدت تحصیل در این دوره ۳ سال خواهد بود و دانش پژوهان پس از نگارش پایان نامه و دفاع از آن، موفق به دریافت دانش نامه سطح ۳ (کارشناسی ارشد) کلام تطبیقی از موسسه امام صادق(علیه السلام) قم خواهند شد
به گزارش خبرگزاری «حوزه» از کرمانشاه، حضرت آیت الله العظمی سبحانی در پیامی به افتتاحیه اولین دوره تخصصی سطح 3 کلام در حوزه علمیه کرمانشاه، کلام اسلامی را علمی شرافتمند دانست و بر ضرورت آشنایی طلاب با مسائل کلامی قدیم و جدید تاکید کرد. متن پیام بدین شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم «یَرْفَعِ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ، وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ»(مجادله/11) آیین نجات بخش و معارف بلند آن که از زبان پیامبر مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه معصومین(علیهم السلام)تبیین شده است، عطیه ای است الهی که دانشمندان و عالمان دینی در راستای اهداف عالیه معصومین( علیهم الاسلام) وظیفه تبیین آن و مقابله با تهاجمات و شبهات در این باره را دارند؛ کلام اسلامی علمی شرافتمند است که این توانایی را به عالم دینی می دهد و در دنیای امروز ضرورت این علم بیش از هرمان دیگری احساس می شود و لازم است که طلاب محترم آشنایی لازم و کافی با مباحث و مسائل کلامی قدیم و جدید را داشته باشند. بحمدالله با همت و پیگیری مدیریت محترم حوزه علمیه استان کرمانشاه قرار است شعبه ای از موسسه آموزش عالی امام صادق(علیه السلام) در آن شهر برقرار گردد؛ امید است طلاب علاقه مند این استان و استان های همجوار از این فرصت پپیش آمده استفاده نمایند و مسئولین محترم حوزه فضلا و علمای محترم آن بلاد نیز حمایت و پشتیبانی لازم را داشته باشند. قم – موسسه امام صادق(علیه السلام) جعفر سبحانی
file:///C:/Users/k.khabargozari/Documents/oCam/Capture_2019_10_12_10_26_19_366.png
به گزارش خبرنگار خبرگزاری« حوزه» در کرمانشاه، آیت الله مصطفی علما، پنج شنبه در جمع طلاب دوره تخصصی سطح ۳ کلام اسلامی حوزه علمیه کرمانشاه، گفت: متأسفانه علم کلام همیشه در حاشیه بوده است، لذا سعی کنیم در خصوص احیای جایگاه علم کلام تلاش کنیم تا نیازهای آینده را برطرف کنیم. وی با تقدیر از خدمات علمی آیت الله العظمی سبحانی، اظهار کرد: ایشان همیشه در دنیای علم مشغول فعالیت هستند و بوده و راه اندازی موسسه امام صادق(ع) نشان از تلاش و تکاپوی علمی شبانه روزی معظم له دارد. نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه ادامه داد: امروز علم کلام جزء ضروریات زندگی ماست، لذا باید با تربیت کارشناسان برجسته، ورود عمیق به موضوعات کلامی و استدلال صحیح در این عرصه داشته باشیم.
رئیس شورای حوزه علمیه کرمانشاه: علم کلام از حاشیه خارج شود طلاب دوره تخصصی سطح ۳ کلام تطبیقی حوزه علمیه استان کرمانشاه حوزه/ رئیس شورای حوزه علمیه کرمانشاه تصریح کرد: امروز علم کلام جزء ضروریات زندگی ماست، لذا باید با تربیت کارشناسان برجسته، ورود عمیق به موضوعات کلامی و استدلال صحیح در این عرصه داشته باشیم.
سید جعفر مرتضی عاملی عالم دینی، متخصص تاریخ اسلام و تشیع، سیره‌نگار شیعی و از عالمان حوزه علمیه قم و لبنان بود. وی کتاب‌هایی در زمینه سیره اهل بیت تالیف کرده که الصحیح من سیرة النبی الاعظم و مأساة الزهراء از جمله این آثار است.   از فعالیت‌های مهم جعفر مرتضی در سال‌های اقامت در قم، می‌توان به پژوهش در زمینه‌های مختلف تاریخ و عقاید شیعه، راه‌اندازی «منتدا» یا «مدرسه علمیه جبل عاملی ها» و تدریس برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد. وی در همین سال‌ها از تدریس، ارائه مشاوره‌های تحقیقاتی و ایجاد شرایط مناسب برای تحصیل طلاب لبنانی نیز غافل نبود. مرتضی طی ۲۵ سال سکونت در شهر قم ضمن حمایت و تربیت طلاب لبنانی در صورت ضرورت به حمایت ایدئولوژی انقلاب اسلامی پرداخت و مباحثی در حکومت از سیره اهل بیت تدوین نمود.   وی اواخر سال ۱۹۹۳م پس از ۲۵ سال اقامت در قم، به سوی وطن خود رهسپار شد و تلاش‌های علمی، پژوهشی و تربیتی خود را در جنوب لبنان که آن زمان در اشغال اسرائیل بود ادامه داد. وی در این سال‌ها علاوه بر پژوهش در زمینه تاریخ و تأسیس مرکزی تحقیقاتی در بیروت، به برگزاری جلسات مختلف برای جوانان شیعه لبنانی همت گماشت و از این راه، نسلی از فعالان مذهبی در میان شیعیان لبنان به وجود آورد. یکی از مهمترین اقدامات او در مسیر آموزش مبانی اعتقادی، تأسیس حوزه علمیه‌ای در سال ۱۳۷۷ش در شهر بیروت است. دفاع از امامت و ولایت و تلاش مستمر در پاسخگویی به شبهات اعتقادی، از اقدامات وی در سال‌های اقامت در لبنان است.   آیت‌الله علامه سید جعفر مرتضی عاملی در عصر حاضر یکی از برجسته‌ترین سیره‌نگاران در جهان اسلام بود. روش اجتهادی او در تاریخ و سیره‌نگاری، طرحی نو در حوزه‌های علمیه و همچنین در میان پژوهشگران علوم دینی درانداخت.   آثار علامه در حوزه تاریخ البته در میان دیگر شاخه‌های علوم دینی نیز تأثیرگذار بود. به طور کل به باور بسیاری از منتقدان آثار علامه سید جعفر مرتضی در دفاع از حریم تشیع و معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام و نیز پیراستن و تصحیح دیدگاه‌ها نسبت به حوادث و رویدادهای تاریخ اسلام جایگاه بلندی دارند.   تتبّع وسیع، ارزیابی دقیق، ریشه‌یابی هوشمندانه از حوادث و سیر آنها، تحریف زدایی و نمایاندن حقایق و واقعیت‌ها، نشان دادن دست‌های جعل و تحریف و افشای چهره‌های مزوّر و فریبگر، از ویژگی‌های برجسته آثار استاد است. یکی دیگر از ویژگی‌های مهم سیره نگاری علامه مرتضی عاملی در تسلط زیاد او به منابع کهن بویژه منابع اهل سنت است.   یکی از دلایلی که علامه در پاسخ به شبهات مطرح شده ــ بویژه در عصر جدید توسط سلفی‌ها ــ موفق عمل کرده همین بهره بردن از منابع مذاهب مختلف است و به همین دلیل نیز آنها نتوانسته‌اند هیچ ردیه‌ای بر آثار علامه بنویسند. علامه تعصبی به استفاده صرف از منابع شیعی ندارد و می‌توان گفت که تسلط او بر منابع اهل سنت نیز مثال زدنی است