📚جبران کردن اشتباه شیخ مفید توسّط امام زمان علیهالسلام
می گویند از روستایی کسی خدمت شیخ مفید رسید و در مورد زنی حامله که فوت کرده و فرزندش زنده است سؤال کرد که: «آیا باید شکم این زن را پاره کرده و طفل را بیرون آوریم و یا این که با آن بچّه، او را دفن کنیم؟» شیخ مفید فرمود: «با همان بچّه او را دفن کنید. پس آن مرد برگشت. در وسط راه دید مرد اسب سواری از پُشت سر، سریع می آید، وقتی به نزدیک مرد رسید، گفت: «ای مرد! شیخ مفید فرموده است که شکم آن زن را پاره کنید و طفل را بیرون بیاورید و زن را دفن کنید.»
آن مرد نیز همین کار را کرد. پس از مدّتی اتّفاق را برای شیخ مفید بیان کردند، شیخ فرمود: «من کسی را نفرستادم و معلوم است که آن شخص صاحب الامر (ع) بوده است. حالا که در احکام دینی اشتباه می کنم همان بهتر که دیگر احکام دینی را بیان نکنم.» پس به خانه رفتند و درب خانه را بستند و بیرون نیامدند.
ناگاه از حضرت ولی عصر (ع) نامه ای برای شیخ مفید آمد که: «بر شما واجب است تا احکام دینی را بیان کنید و ما هم شما را همراهی کنیم و مواظب باشیم که اشتباه نکنید.» پس شیخ مفید دوباره شروع به بیان احکام دین کرد.
📚 نجم الثّاقب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@kalammola
نامه ۵۰ تا نامه ۴۸.mp3
3.71M
🔈 نهج البلاغه گویا
#سهم_روزشصت_ونهم
✅ نامه ۵۰ تا نامه ۴۸
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
@kalammola
شرح کلی و ساختاری نامه ۵۰ تا نامه ۴۸.mp3
4.47M
🔊 شرح کلی و ساختاری نامه ۵۰ تا نامه ۴۸
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 پویش«باعلی تا مهدی» علیهما السلام
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
•┈┈••••✾•🌿🌹🌿•✾•••┈┈•
@kalammola
سهم #روز_شصت_ونهم مطالعه نهج البلاغه از نامه ۵۰ تا نامه ۴۸
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #نامه50 : نامه به اميران سپاه خود
1⃣ پرهيز از غرورزدگی در نعمتها
🔻از بنده خدا علی بن ابيطالب ، اميرمؤمنان ، به نيروهای مسلح و مرزداران كشور، پس از ياد خدا و درود، همانا بر زمامدار واجب است كه اگر اموالی به دست آورد يا نعمتی مخصوص او شد، دچار دگرگونی نشود و با آن اموال و نعمتها بيشتر به بندگان خدا نزديك و به برادرانش مهربانی بیشتری روا دارد.
2⃣ مسؤوليتهای رهبری و نظاميان
🔻آگاه باشيد حق شما بر من آن است كه جز اَسرار جنگی هيچ رازی را از شما پنهان ندارم و كاری را جز حكم شرع بدون مشورت، با شما انجام ندهم، و در پرداخت حق شما كوتاهی نكرده و در وقت تعيين شده آن بپردازم و با همه شما بگونه ای مساوی رفتار كنم. پس وقتی من مسؤوليتهای يادشده را انجام دهم، بر خداست كه نعمتهای خود را بر شما ارزانی دارد و اطاعت من بر شما لازم است و نبايد از فرمان من سرپيچی كنيد و در انجام آنچه صلاح است سستی ورزيد و برای رسيدن به حق تلاش كنيد، حال اگر شما پايداری نكنيد، خوارترين افراد نزد من انسان كج رفتار است كه او را به سختی كيفر خواهم داد و هيچ راه فراری نخواهد داشت، پس دستورالعملهای ضروری را از فرماندهانتان دريافت داشته و از فرماندهان خود در آنچه كه خدا امور شما را اصلاح می كند اطاعت كنيد، با درود.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #نامه49: نامه به معاويه
🔹هشدار به معاويه از دنيا پرستی
🔻پس از ياد خدا و درود، همانا دنيا انسان را به خود سرگرم و از ديگر چيزها باز می دارد، دنياپرستان چيزی از دنيا به دست نمی آورند جز آن كه دری از حرص به رويشان گشوده و آتش عشق آنان تندتر می گردد، كسی كه به دنيای حرام برسد از آنچه به دست آورده راضی و بی نیاز نيست و در فكر آن است كه به دست نياورده اما سرانجام آن، جداشدن از فراهم آورده ها و به هم ريختن بافته شده هاست، اگر از آنچه گذشته عبرت گيری، آنچه را كه باقی مانده توانی حفظ كرد. با درود.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #نامه48 : نامه به معاويه
🔹 اندرز دادن دشمن
🔻همانا ستمگری و دروغ پردازی انسان را در دين و دنيا رسوا می كند و عيب او را نزد عيب جويان آشكار می سازد و تو می دانی آنچه كه از دست رفت باز نمی گردد گروهی باطل طلبيدند و خواستند با تفسير دروغين حكم خدا را دگرگون سازند و خدا آنان را دروغگو خواند، معاويه! از روزی بترس كه صاحبان كارهای پسنديده خوشحالند و تأسف می خورند كه چرا عملشان اندك است، آن روز كسانی كه مهار خويش در دست شيطان دادند سخت پشيمانند. تو ما را به داوری قرآن خواندی، در حالی كه خود اهل قرآن نيستی و ما هم پاسخ مثبت به تو نداديم، بلكه داوری قرآن را گردن نهاديم. با درود.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@kalammola
💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹
#سوال_39
همانا .....و.....انسان را در .....و .... رسوا میکند و.....اورا نزد عیب جویان اشکار میسازد
@yazahra1j
ختم نهج البلاغه
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام ✍🏻 باز نویسی تاریخ زندگی امیرمؤمنان علی (علیه السلام) به صورت داس
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 باز نویسی تاریخ زندگی امیرمؤمنان علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت شصتم
✳️ گفتوگویی صریح و قاطع با طلحه و زبیر
🔻[ شبی در بیتالمال مشغول حسابرسی اموال بودم که طلحه و زبیر وارد شدند. آنها برای کاری شخصی به آنجا آمده بودند؛ از اینرو چراغ بیتالمال را خاموش کردم و دستور دادم چراغی از منزل شخصی آوردند. آنها دلیل این کار را پرسیدند. گفتم: ]
🔻روغن این چراغ به بیتالمال متعلق است و شایسته نیست که در پرتو نور آن با شما به گفتوگو[ های شخصی] بنشینم!
[ طلحه و زبیر شروع به صحبت کردند و گفتند: ای امیرالمومنین! از اوضاع و احوال روزگار اطلاع داری و میدانی که ما در چه تنگناها و سختیهای قرار داریم. آمدهایم تا چیزی در اختیار ما بگذاری تا به وضع خود سر و سامانی دهیم و بخشی از مشکلاتمان را برطرف کنیم. به آن دو پیشنهاد کردم: ]
🔻از امکاناتی که در "ینبع " دارم خبر دارید. اگر میخواهید، بنویسم که هر مقدار از اموال آنجا مقدور بود، در اختیار شما بگذارند.
[ آنها جواب دادند: ما به اموال تو در ینبع نیازی نداریم. گفتم: ]
پس چه باید بکنم؟
[ طلحه و زبیر گفتند: از بیتالمال به اندازهای که زندگی ما بگذرد، به ما پرداخت کن. با تعجب به آن دو گفتم: ]
🔻سبحان الله! من چه اختیاری در بیتالمال دارم؟! این اموال متعلق به مسلمانان است و من مسؤول و امین آنها در نگهداری و توزیع صحیح آن هستم. اگر میپذیرید، من بالای منبر میروم و درخواست شما را با مسلمانان در میان میگذارم، اگر آنها اجازه دادند، تقاضای شما را میپذیرم؛ اما خود من شخصاً چنین اجازهای ندارم که مطابق خواست شما، در بیتالمال تصرف کنم. این اموال به همه مسلمانان تعلق دارد، چه آنها که حاضر و شاهد هستند و چه کسانی که حضور ندارند و غایباند. من از پذیرش درخواست شما معذورم و شما می توانید هر راهی که میخواهید، انتخاب کنید.
🔻[ گفتند: ما انتظار نداریم که شما از مسلمانان برای کمک به ما اجازه بگیری و اگر هم با مسلمانان در میان بگذاری، آنها اجازه چنین کاری نخواهند داد. گفتم: ]
پس من چه باید بکنم؟
🔻گفتند: شنیدیم آنچه باید می شنیدیم. آنها رفتند و فردی که در بیرون بود، شنیده بود که آن دو میگفتند: به خدا سوگند، بیعت ما با علی بیعت با دل نبود. ما فقط با زبانهایمان با او بیعت کردهایم.
🔻وقتی این سخن را برای من نقل کرد این آیه را تلاوت کردم:
" إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُاللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ فَمَن نَّكَثَ فَإِنَّمَا يَنكُثُ عَلَىٰ نَفْسِهِ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا؛
کسانی که با تو بیعت میکنند با خدا بیعت مینمایند و دست خدا بالای دست آنهاست. پس هر کس پیمانشکنی کند، تنها به زیان خود پیمان شکسته است و آن کس که به عهدی که با خدا بسته وفا کند، به زودی پاداش عظیمی به او خواهد داد ".
📚منابع:
۱. مناقب آل ابی طالب، ج۲،ص۱۱۰
۲. قرآن کریم، سوره فتح، آیه ۱۰
۳. الجمل، ص۱۶۴
۴. تذکرة الخواص،ص۵۹
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@kalammola
نامه ۴۷ و ۴۶.mp3
4.07M
🔈 نهج البلاغه گویا
🌹سهم روزانه نهج البلاغه
✅ نامه ۴۷ تا نامه ۴۶
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
@kalammola