✨﷽✨
✅ازدواج یک نوع معامله است اما با معاملههای دیگر متفاوت است. معامله و تجارت زندگی و آینده و نسل است.
✍در هر معاملهای بازار صدق بر قیمت میکند که قیمت تابعی از عرضه و تقاضا است. وقتی میوه آلو میرسد، نوبرانه آن هرچند طعم و شیرینی چندانی ندارد ولی چون در بازار وجود ندارد قطعا تقاضا زیاد و قیمتش بالا میرود. در ازدواج تقاضا از سوی مرد است که خواستگار میآید و عرضه از زن. دو خواهر که هر دو از نظر اخلاقی و متانت و سواد شبیه هم هستند ممکن است خواهر اول در زمانی پا به سن ازدواج بگذارد که به علت شغل و درآمد تقاضا برای ازدواج از سوی مردان بسیار بوده است و همین خواهر در بازار گرم تقاضای ازدواج میتوانست خواستگاران خود را رد کند چون مطمئن بود تقاضا برای ازدواج در جامعه جوان آن زمان زیاد بوده است. اکنون خواهر دوم در زمانی به سن ازدواج میرسد که به علت مشکلات اقتصادی و اشتغال، تقاضای کمی برای ازدواج است و چون تقاضا کم است قطعا عرضه دختر حاضر به ازدواج زیاد خواهد بود و متقاضی ازدواج، شرایط انتخاب همسرش را سختتر خواهد کرد. پس خواهر دوم باید بداند در زمانی به سن ازدواج رسیده است که با خواهر اول متفاوت بوده است و الزاما به دنبال ازدواج با پسری که خواهرش ازدواج کرده نباید باشد. که اگر چنین کند قطعا برای ابد ممکن است مجرد زندگی کند
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
💠يا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ
🔹ای انسان! چه چیزی تو را به پروردگار بزرگوارت مغرور کرده است؟
📗#سوره_انفطار، آیه 6
#قرآن
.
﷽؛
💠 #حديث_روز چهارشنبه /
🏷 طلب را مقدم نکنید!
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «خداوند روزىِ شما را تضمين كرده و به عمل (انجام واجبات) فرمان يافتهايد. پس، طلبِ روزىِ تضمين شده، نبايد براى شما مقدّم بر اعمال واجب باشد».
🔹 «قد تُكُفِّلَ لَكُم بالرِّزقِ و اُمِرتُم بالعَمَلِ، فلا يَكونَنَّ المَضمونُ لَكُم طَلَبُهُ أولى بِكُم مِن المَفروضِ علَيكُم عَمَلُهُ» .
📚 نهج البلاغه : خطبه ١١٤
•❀• ذکر امروز :یا حیُّ یا قَیُّوم (۱۰۰ مرتبه)
💠امام صادق عليه السلام
🔸منْ مَلَكَ نَفْسَهُ إِذَا غَضِبَ وَ إِذَا رَغِبَ وَ إِذَا رَهِبَ وَ إِذَا اِشْتَهَى حَرَّمَ اَللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى اَلنَّارِ
🔹هـر كس، وقتى خشـم مى گيـرد، يا به چيـزى رغبت پيـدا مى كند، يا مى ترسد و يا هوس چيـزى را مى كند خويشتندارى ورزد، خداوند پيكر او را بر آتش حـرام گرداند.
📗تحف العقول ص361
✨﷽✨
🔴 توبه کننده راستین!
✍ روایت زیبایی از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) نقل شده که خواندنی است.
فرمودند: «آیا میدانید توبه کننده کیست؟ گفتند نه.»
فرمود: «هرگاه بنده توبه کند و صاحبان حق را راضی نکند تائب نیست.»
توبه در مسائل حقالناس رضایت صاحب حق است. صرف استغفار کافی نیست. تا جایی که میتواند باید سعی خودش را بکند. اگر از توانش خارج بود، باید با رد مظالم و استغفار برای صاحبان حق، جبران کند.
«هر کس توبه کند و عبادت خود را افزایش ندهد، تائب نیست.»
حالا که با خدا آشتی کردی، بیشتر در خانه او برو و گذشته را جبران کن.
«و کسی که توبه کند و لباسش را تغییر ندهد تائب نیست.»
مثلا اگر دخترخانمی که موهایش را بیرون میریخت و با وضع آنچنانی بیرون میآمد، حالا باید این وضع را با وضعیت مطلوب خداوند عوض کند تا تائب محسوب شود.
«کسی که توبه کند و رفقای خودش را تغییر ندهد تائب نیست. کسی که توبه کند و اخلاقش را تغییر ندهد و نیتش را خالص نگرداند تائب نیست.»
اخلاق و روحیاتش باید عوض شود.
📚 کتاب قیامت و حشر
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
✨﷽✨
🌹 علایم محبت و نزدیکی به خدا🌹
1🔹 نترسیدن از مرگ؛ چون کسی که علاقمند به خدا باشد از شنیدن خبر مرگ که خبر وصل اوست هراس بر او حاکم نمیشود و ناله و افسوس راه نمیاندازد.
2🔹 از علائم محبت خدا برتری دادن خواستهی خدا بر خواستهی خود و حتی فرزندان است؛ یعنی کسی که عاشق خدا باشد به دنبال رفع نیاز از حوائج دیگر نیازمندان است. چنین کسی هر اندازه در حق فرزندان خود کم بگذارد قطعاً خدا تلاش او را در حق فرزندانش جبران به نحو اعلی میکند.
3🔹 از علائم محبت خدا وجود محبت دائم معشوق در قلب عاشق است که همیشه حتی در خواب و بیداری هم یاد اوست.
4🔹 تلاوت قرآن از علایم محبت خدا است؛ چون عاشق دوست دارد با معشوق سخن بگوید و خواستهی او را بشنود؛ پس به نماز ایستاده و قرآن زیاد تلاوت میکند.
5🔹 از علائم محبت خدا بر علاقه محب به خلوت گزیدن و سخن گفتن در خلوت با حبیب است و نیمه شب برای سخن گفتن با دوست به راحتی خواب بر چشم حرام کرده و بر میخیزد.
6🔹 از علائم محبت خدا شیرین شدن عبادت است؛ چنین کسی از عبادت رنجور و خسته نمیشود.
7🔹 محب خدا بر بندگان مؤمن خدا نزدیک میشود و آنها را چون دوستان خدا هستند دوست دارد و بر آنها هم محبت میکند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
✍امام على عليه السلام:
كسى كه عبرت شناس باشد، چنان است كه با گذشتگان زيسته است
📚تحف العقول صفحه 165
امیرالمؤمنین علیه السلام: من اگر چه تمام عمر پیشینیان را نداشته ام، ولى در اعمال آنها نظر افکنده ام، و در اخبارشان اندیشه نموده ام، و در آثارشان سیر کرده ام آن چنان که گویى یکى از آنان شده ام، بلکه گویى به خاطر آنچه از تاریخ زندگى آنها به دست من رسیده، با همه آنها از آغاز تا آخر من عمر کرده ام
📚برگرفته از وصیت امام علی علیه السلام به امام حسن علیه السلام، نهج البلاغه
✨﷽✨
#یک_حدیث_یک_حکمت /
✍ آنکه تو را هشدار داد چون کسى است، که مژده داد. (نهجالبلاغه - حکمت 56)
برخی از ما «مژده» را فقط خبر خوب میدانیم. کسی بگوید: برای تو فلان مبلغ، عیدی خواهند داد، فقط این را یک مژده میدانیم در حالیکه اگر فردی خطری را به ما نشان دهد و از عواقب آن خطر ما را بترساند تا آن خطر از ما دور شود، آن شخص سود عظیمی بر ما رسانده است و مستحقِ دریافت انعام و مژدگانی است.
مثال: در جادهای با ماشین رانندگی میکنیم؛ کسی ما را خبر میدهد که، در جلو هوا خراب است و رانندگان زیادی تصادف کرده و آسیب دیدهاند و ما را میترساند تا از ادامهی راه منصرف شویم، چنین شخصی به ما مژده داده است.
ولی اکثر ما این حالت را مژده نمیدانیم. در مسائل دین هم، همینطور است؛ اگر کسی از بهشت خبری به ما دهد، شاد شده و به او مژدگانی میدهیم، اما اگر کسی ما را از جهنم بترساند، هیچ مژدگانی به او نداده و حتی خبر او را، خبر بدی تلقی کرده و از او فرار میکنیم؛ در حالیکه اگر کسی ضرر و زیانی را با خبری از ما دور کند کمتر از کسی که خیری را با خبری به ما میرساند، به ما خدمت نکرده و شایسته تقدیر و قدردانی است.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
🌼پنج شنبه است و ياد درگذشتگان
✍اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
شاخه گلی بفرستيم برای
تموم اونهايی كه در بين ما نيستند
و جاشون بين ما خالیه
شاخه گلی به زيبايی يك فاتحه و صلوات....