. بسم الله الرحمن الرحیم//
🚩 تحسین یا مقابله غلط، دو لبه قیچی!
🔻پدیده «شراکت اجتماعی در زشتی »
#امام_جواد_علیه_السلام میفرماید:
🔅 «مَنِ اسْتَحْسَنَ قَبیحاً كانَ شَریكاً فیهِ»؛
هر كه كار زشتی را تحسین كند، در آن شریک است.
▫️ كشف الغمّه، ج ۲ ، ص ۳۴۹
✍️ هر رفتاری، زشت یا زیبا، تا وقتی محدود به فاعل است، رفتاری فردی بوده و پیامد و عواقب آن، محدود به فاعل است. اگر رفتار یک نفر، در جامعه بازتاب پیدا کند، بُعد اجتماعی یافته و به مسئلهای اجتماعی تبدیل میشود.
🔸 یک نمونه رفتار اجتماعی، مدل «عمل-تحسین» است؛ که انجام عمل از یک نفر یا یک گروه و تحسین و تمجید آن از سمت دیگران است.
در این مدل، یک رفتار از حالت فردی و اختصاصی به رفتاری شراکتی و اجتماعی تبدیل میشود.
※ تحسین و تمجید، استارتاپ یا شتابدهنده اجتماعی رفتار است. ترکیب عمل-تحسین یک شراکت اجتماعی است. حال اگر آن رفتار، زشت و قبیح باشد، شراکت در قُبح و زشتی صورت گرفته و فرد تحسینگر همانند فاعل در بدی آن شریک است. در قبیح و مُنکر اجتماعی، فاعل و تحسینگر هر دو شریکاند و پیامد منفی برای هر دو نوشته میشود.
※ در هر کار قبیح، تحسین و تأیید موجب گسترش اجتماعی آن میشود. تحسین و تمجید موجب ارزشگذاری مثبت و تبدیل مُنکر به معروف میشود. این کار میتواند اقدام به کار نادرست باشد یا مقابله نادرست با کار قبیح. پس مقابله با یک پدیده هم شامل همین قانون است.
▫️ در پدیده شوم و تلخ بدحجابی و بیحجابی، برخی به تحسین و تأیید آن اقدام میکنند. اینان دانسته یا ندانسته به ترویج آن کمک میکنند. در این شرایط، یکی از مهمترین اقدامات آن است که تحسین و تأیید، به تقبیح و زشتانگاری تبدیل شود. همچنین اگر در برخورد با این پدیده، رویهای غلط پیش گرفته شود، حکم قبیح دارد و هر کس آن را تحسین و تأیید کند، در عواقب آن شریک است.
☆ تحسین بدحجابی و تحسین مقابله غلط با بدحجابی، هر دو مانند لبههای قیچی هستند که برای قطعه قطعه کردن عفاف و حجاب به حرکت در میآیند.
#عباس_پسندیده
#حجاب #عفاف
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۰ خرداد ۱۴۰۲
.
﷽؛
💠#حديث_روز //
🏷 همسنگى براى او يافت نمىشد!
🔅#امام_صادق_علیه_السلام :
🔸«اگر [اين گونه] نبود كه خداوند ـ تباركوتعالى ـ ، امير مؤمنان عليهالسلام را براى فاطمه آفريد، در روى زمين، از آدم و غيرِ آن، همسنگى براى او يافت نمىشد».
🔹«لَولا أنَّ اللّهَ تَبارَكَ وتَعالى خَلَقَ أميرَ المُؤمِنينَ عليه السلام لِفاطِمَةَ، ما كَانَ لَها كُفؤٌ عَلى ظَهرِ الأَرضِ؛ مِن آدَمَ ومَن دونَهُ».
📚 الكافي : ج١ ص٤٦١ ح١٠
📅 مناسبت امروز : ۱ #ذی_الحجه ، سالروز ازدواج اميرالمؤمنين امام علی(علیه السلام) و حضرت فاطمهی زهرا(سلام الله علیها)
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۰ خرداد ۱۴۰۲
💖
بسم الله الرحمن الرحیم//
🌼 اول #ذی_الحجه ، سالروز پیوند آسمانی امیرالمؤمنین علیه السلام و صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را به پیشگاه حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه و عموم عاشقان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت تبریک و تهنیت عرض مینماییم.
┄┄❅🌺❅┄┄
💐 سيره پيامبر اكرم(صلی الله علیه وآله) در ازدواج #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها، در بر دارنده ظرافتها و نكتههايى است كه آگاهى از آنها به اصلاح فرهنگ ازدواج در جامعه امروزين ما مى انجامد .
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) در جامعه اى مىزيست كه رسمها و آدابى خاص به خود داشت كه ايشان براى تغيير ويژگىهاى منفى فرهنگى و تزريق ويژگىهاى مثبت، تلاش فراوان نمود و برخى از موارد را با تأكيد و تصريح بيشتر انجام مىداد.
🔅#پیامبر_اکرم_(ﷺ) :
على بن ابى طالب، كسى است كه خويشاوندى، فضايل و اسلامش را مى شناسى . من از خداوند خواستهام كه تو را به همسرى بهترينِ آفريدگانش و محبوب ترينِ آنان در نزدش در آورد. اكنون على از تو خواستگارى كرده است. نظرت چيست؟
فاطمه سكوت كرد و رويش را بر نگرداند... پس پيامبر صلى اللّه عليه و آله برخاست و فرمود: "اللّه أكبر! سكوت او، نشانِ موافقت اوست"...
▫️امالی طوسی: ص۳۹ ح۴۴
🔻بیشتر بخوانید
▫️تحليلى درباره ازدواج حضرت فاطمه سلام الله علیها
▫️ ظرافتها و نكتههای سيره پيامبر اكرم(صلی الله علیه وآله) در ازدواج حضرت فاطمه سلام الله علیها
🌷 پیوند آسمانی
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۰ خرداد ۱۴۰۲
۳۰ خرداد ۱۴۰۲
. بسم الله الرحمن الرحیم//
📖 #برگی_از_کتاب
📗 دانشنامه امیرالمومنین(علیه السلام)
🔺 خانهای، غبطه آفرين عرشيان!
✍️ على عليه السلام از آغازين روزهاى رسالت پيامبر صلىالله عليه و آله، همگام و همراه پيامبر خدا بود و در سال اوّل هجرت، ۲۴ سال داشت . او بايد ازدواج مىكرد و زندگانى مشترك را آغاز مىكرد .
فاطمه عليها السلام نُه ساله است. او دختر پيامبر خداست و در جايگاهى بلند از فضايل انسانى و ويژگىهاى والاى ملكوتى، كه پيامبر خدا بارها او را ستوده و «پاره قلب» خود ناميده است .
موقعيت پيامبر صلىالله عليه و آله در جايگاه زعامت امّت از يك سوى، و شخصيت والاى فاطمه عليها السلام از سوى ديگر، زمينهاى بود تا كسانِ بسيارى ـ بويژه آنان كه از اين گونه پيوندها بيشتر در فكر رقم زدن آينده خود هستند ـ، به خواستگارى بروند . پيامبر صلىالله عليه و آله، يكسر جواب رد مىداد و گاه، تصريح مىكرد كه منتظر «قضاى الهى» است.
❅ برخى از دوستان على عليهالسلام و صحابيان پيامبر خدا به وى پيشنهاد كردند كه به خواستگارى فاطمه عليها السلام برود . على عليهالسلام، قلبى دارد سرشار از ايمان و سينهاى آكنده از عشق ؛ امّا دستانى تهى و پيراسته از درهم و دينار .
على عليهالسلام به خانه پيامبر خدا رفت، شكوه و عظمت پيامبر خدا، او را از سخن گفتن باز داشت . با چشمانى آميخته با آزرم، نگاهى به پيامبر صلىالله عليه و آله داشت و نگاهى ديگر به زمين .
🔅پيامبر صلىالله عليه و آله با تمهيداتى على عليهالسلام را به سخن گفتن وا داشت، و چون على عليهالسلام سخن گفت، فرمود : «چيزى در زندگى دارى؟» .
جواب، معلوم بود؛ امّا مگر فاطمه عليها السلام را همسانى جز على عليهالسلام و همسرى لايق جز او بود؟!
▫️ ازدواج (و به تعبير پيامبر خدا : امر الهى) تحقّق يافت و آن دو بزرگوار، زندگانى مشترك را در اوّلين سال هجرت، با مهريهاى بسيار اندك و مراسمى بس ساده و جهيزيهاى ساده تر آغاز كردند و بدين سان، شكوهمندترين خانه و نقش آفرين ترين زندگانى مشترك در تاريخ اسلام، رقم خورد .
🚩 در كنار خانه پيامبر صلىالله عليه و آله، خانهاى خُرد ـ كه به راستى از همه تاريخ، بزرگ تر و غبطه آفرين عرشيان و زمينيان بود ـ، بر پا شد.
اين خانه، سرچشمه فضيلت ها، مكرمت ها، عشق، ايمان، ايثار، جهاد، ساده زيستى، ... بود.
📄 دانشنامه امیرالمومنین(علیه السلام) ، ج۱ ص ۱۲۳
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
.
﷽؛
💠#حديث_روز //
🏷 آنگاه، ياورى نخواهند داشت!
🔅#پیامبر_اکرم_(ﷺ) :
🔸«مردم پيوسته در آسايش به سر مىبرند، تا وقتى كه امر به معروف و نهى از منكر كنند و يكديگر را بر نيكى و تقوا ياور باشند. هرگاه چنين نباشند، بركتها از آنان گرفته مىشود و برخى بر برخى چيره مىشوند. آنگاه نه در زمين و نه در آسمان، ياورى نخواهند داشت».
🔹«لا يَزالُ النّاسُ بِخَيرٍ ما أمَروا بِالمَعروفِ ونَهَوا عَنِ المُنكَرِ وتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوى. فَإِذا لَم يَفعَلوا ذلِكَ نُزِعَت مِنهُمُ البَرَكاتُ، وسُلِّطَ بَعضُهُم عَلى بَعضٍ، ولَم يَكُن لَهُم ناصِرٌ فِي الأَرضِ ولا فِي السَّماءِ».
📚 تهذيب الأحكام ج ٦ ص ١٨١
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
.
💠 اهل جهاد و دانش !!
#پیامبر_اکرم_(صلی الله علیه وآله) :
🔸 نزديكترين مردم به درجه پيامبرى، مجاهدان و دانشمندانند.
• أقرَبُ النّاسِ مِن دَرَجَةِ النُّبُوَّةِ أهلُ الجِهادِ و أهلُ العِلمِ .
▫️ كنز العمّال : ح ١٠٦٤٧ .
♦️ ۳۱ خردادماه، سالروز شهادت دانشمند مجاهد، دکتر مصطفی چمران گرامی باد.
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
بسم الله الرحمن الرحیم//
تقلای بیهوده و بی ثمر!
آرام به طرف دنیا بروید، خدا اگر خواست زیادش را میدهد. مقدار رزق به تقلّای فرد بستگی ندارد. حتی یک ساعت به فکر رزقت نباش، به دنبال کسب و کار هم که میروی، بدان که در رزق، فاعل تام، خدای متعال است،
⚡️🍃 اِنَّ الله هوالرزاق ذوالقوة المتین: هر آینه، خداوند همان روزی دهنده نیرومند و محکم کار است. رزق دو گونه است، یکی آن که تو را طلب میکند و یکی آن که تو در طلب او هستی و عاقبت به تو نمیرسد، جز آن چه در طلب توست. رزق روحی هم همین طور است. خداوند امور دنیای بندگان را خود متکفّل و متعهد گردیده و از آنها پرداختن به امور آخرت (شکر عطایای خدا) را خواسته است،
⚡️🍃 اما بندگان به تلاش در تهیهی دنیایشان پرداختهاند، گویا خداوند توانایی برآوردن نیازشان را ندارد! و از آخرت بازماندهاند و آن را به خدا محول کردهاند. اگر امور دنیوی خود را به خدا واگذار کنی، امور اخروی را نیز خدا تأمین خواهد کرد،
⚡️🍃 اما اگر بخواهیم امور دنیایی خود را با تقلای خودمان تأمین کنیم، ضمن این که چون رزق مقدر و مقسوم است، تقلای بیهوده و بی ثمری است، آخرتمان را هم تباه کردهایم.
[ حاج اسماعیل دولابی ، مصباح الهدی ، ص 35 ]
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
💠 سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید گرامی باد
🔹 طرح از کاظم قشقایی
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
۱ تیر ۱۴۰۲
🕌زیارت امام حسن عسكرى
(عليه السّلام) در روز پنجشنبه
🔆السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللَّهِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ وَ خَالِصَتَهُ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا إِمَامَ الْمُؤْمِنِينَ وَ وَارِثَ الْمُرْسَلِينَ وَ حُجَّةَ رَبِّ الْعَالَمِينَ
صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ
🔆يَا مَوْلايَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ، أَنَا مَوْلًى لَكَ وَ لِآلِ بَيْتِكَ وَ هَذَا يَوْمُكَ وَ هُوَ يَوْمُ #الْخَمِيسِ وَ أَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَ مُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيهِ، فَأَحْسِنْ ضِيَافَتِي وَ إِجَارَتِي بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ. 🌺
💢التماس دعای ویژه💢
۱ تیر ۱۴۰۲
6.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دعا برای ازدواج با همسر مناسب
👤حجت الاسلام دکتر رفیعی
https://eitaa.com/kanaltablighiramezani
۱ تیر ۱۴۰۲