چرا ترکیه و باکو بر تصرف سیونیک ارمنستان اصرار دارند ؟
بسیاری از تحلیلگران با توجه به نقل و انتقالات نظامی در قفقاز جنوبی، از نهایی شدن حمله همزمان ترکیه و باکو به استان سیونیک ارمنستان خبر می دهند.
احتمالا بهانه آنها عدم اجرایی شدن توافقات ۳ سال پیش و راه اندازی کریدور زنگزور باشد و قصد دارند استان سیونیک ارمنستان را به طور کامل اشغال کنند تا رویای راه اندازی "دالان تورانی" به واقعیت بپیوندد.
ترکیه از این اقدام چند هدف دارد :
اتصال زمینی به باکو و در نتیجه دریای کاسپین و ایجاد یک کریدور تجاری و دالان تورانی و اتصال کشورهای ترک نشین .
در اختیار گرفتن و کنترل کامل مسیر زمینی ایران به روسیه و اروپا الی الابد.
ایجاد خط لوله گاز از باکو و ترکمنستان تا ترکیه و همچنین بهره برداری از منابع گاز و نفت دریای کاسپین و انتقال آن به اروپا ؛ این اقدام بلندپروازانه باعث می شود تا آنکارا به یک هاب بزرگ گازی در دنیا تبدیل گردد.
همچنین با توجه به قطع شدن صادرات گاز روسیه به قاره سبز ، اروپایی ها مجبور به خرید گاز مایع (LNG) از آمریکا و قطر شده اند که هزینه ای بسیار بیشتر از CNG دارد و در نتیجه از ایجاد خطر لوله ترکیه به کشورهایشان کاملا استقبال می کنند .
اردوغان و مشاورانش احتمالا اینطور محاسبه کرده اند که روسیه درگیر جنگ در اوکراین است و نیز رابطه پوتین و پاشینیان خوب نیست در نتیجه نمی تواند ابتکار عمل را در موضوع سیونیک بر عهده گیرد.
از طرفی آنان گمان می کنند جمهوری اسلامی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم، درگیری با طالبان در شرق ، تمرکز بر کنترل اتفاقات احتمالی در سالگرد اغتشاشات سال ۱۴۰۱ و همچنین داشتن جمعیت بالای آذری زبان نخواهد توانست در برابر حمله مشترک ترکیه و باکو به سیونیک واکنش خاصی بروز دهد.
البته محاسبه ترکیه دقیق نیست زیرا ایران به هیچ وجه در این مورد کوتاه نمی آید و ولو با دادن هزینه سنگین، اجازه تغییر ژئوپلیتیک منطقه را نخواهد داد زیرا به کلی ارتباطش با اروپا و روسیه قطع و در کنترل کامل ترکیه و باکو قرار می گیرد و آنها در برابر تهران برتری محسوس ژئوپلیتیکی می یابند.
نکته دیگر اینست که ایران منتظر فرصتی است تا یک بهانه پیدا کند و با حضور اسرائیلی ها در مرزهایش برخورد جدی داشته باشد.
همچنین ایجاد خط لوله گازی از ترکمنستان و باکو به اروپا جایگاه گازی ترکیه را در دراز مدت در برابر جمهوری اسلامی تقویت می نماید.
از طرفی روسها نیز تمایل ندارند که مسیرشان به ایران تحت تسلط ترکیه و باکو قرار گیرد و ترکیه بعد از تبدیل به یک هاب انرژی، صادر کننده اول CNG به اروپا شود و جایگاه مسکو را تصاحب کند.
آمریکایی ها نیز موافق طرح ترکها نیستند زیرا :
ارمنستان یک کشور مسیحی بوده و به لحاظ هویتی یک پایگاه مسیحی در میان مناطق مسلمان نشین است که از نظر آنها باید حفظ و تقویت گردد .
لابی ارمنی به شدت در آمریکا قوی است و بعد از لابی یهودی ایپک بیشترین نفوذ را خصوصا بر دموکرات ها دارد و بی تردید حمایت دولتمردان ایالات متحده را جلب می کند.
آمریکایی ها (به ویژه حزب دموکرات) با سیاست های اسلامگرایی اردوغان مخالفند و طرح های بلندپروازانه نئوعثمانی گری او را بر نمی تابند.
انتقال گاز CNG از مسیر ترکیه به اروپا ، این قاره را از لحاظ انرژی به ترکیه وابسته کرده و جایگاه هژمونیک آمریکا را تضعیف می کند .
و مهمتر این که شرکت های تولید انرژی LNG آمریکایی بازار بزرگ انرژی اروپا را از دست می دهند .
بنابراین منفعتی موازی در میان ایران ، روسیه و آمریکا وجود دارد که اجازه ندهند به هیچ قیمتی اردوغان و علیف به اهدافشان دست یابند.
البته کیفیت مقابله این ۳ کشور احتمالا متفاوت باشد اما موضوع برای ایران و روسیه حیاتی و امنیتی است و با تمام توان از به ثمر رسیدن طرح های پان ترکیستی ممانعت بعمل خواهند آورد.
خاطرنشان می شود که روسیه با ارمنستان پیمان دفاعی مشترک دارد و پوتین هم اعلام کرده که تمامیت ارضی ارمنستان خطر قرمز اوست.
علیرضا تقوینیا
🔺️پرسمان سیاسی
┈┈••✾•🌿🌺•✾••┈┈
.پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی
🔻چرا فاز ۱۱ پارس جنوبی اهمیت دارد؟
🔹میدان گازی مشترک پارس جنوبی که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شدهاست، بزرگترین میدان گازی جهان است که هفت درصد از ذخایر گاز دنیا و ۵۰ درصد از ذخایر گاز ایران را در بر گرفته است و ۷۰ درصد از گاز تولیدی کشور در این میدان تولید میشود.
🔹یکسوم میدان پارس جنوبی در اختیار ایران است و دو سوم آن در جغرافیای کشور قطر قرار دارد. هرچند ایران از نظر مساحت، میزان کمتری از میدان را در اختیار دارد، اما از نظر میزان تولید لحظهای از قطر پیشی گرفته است. قطر بهرهبرداری از این میدان را بسیار زودتر از ایران آغاز کرده و به همین دلیل در تولید انباشته و کل از کشور ما جلوتر است.
🔹طرح توسعه فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی از سال ۱۳۷۹ رقم خورد، اما تا سالها بعد به دلیل بدعهدیهای شرکتهای خارجی در زمینه مشارکت در این طرح، مسیری پرفراز و نشیب را تا رسیدن به بهرهبرداری طی کرد.
🔹نصب یک سکو در موقعیتی که چاههای زنده (چاههای در حال بهرهبرداری) در آن وجود دارد، نیازمند مهندسی بسیار دقیق است که به دست متخصصان ایرانی انجام شد.
🔹پیش از این، همه سکوها در خشکی ساخته و توسط بارج به موقعیت نصب، حمل میشدند. اما این بار، متخصصان، یک سکوی زنده (سکویی که از آن بهرهبرداری میشود) را از حالت بهرهبرداری خارج و وارد فرایند قبل از راهاندازی کردند.
🔹غیر از حفاریهای لازم برای طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و انتقال سکوی ۱۲ سی به دست متخصصان شرکتهای ایرانی، همه ۳۸ سکوی پارس جنوبی توسط شرکتهای ایرانی راهاندازی شده است.
🔹در سال گذشته، با تولید روزانه ۷۰۵ میلیون متر مکعب، رکورد تولید گاز از این میدان زده شد که قرار است با طرحهای توسعه در فاز ۱۱ و خط ۱۶ این عدد افزایش پیدا کند.
سازوکار جبران کاهش درآمد پتروشیمیها
▪️احتمال خوراک ۸ هزار تومانی در فصل زمستان
🔹با توجه به تاکید مصوبه دولت مبنی بر جلوگیری از افزایش قیمت محصولاتی مثلِ لوبکات، روغن خودرو، انواع pet مقرر شد تا سازوکاری تعریف شود که از طریق بازپرداخت بخشی از دریافتی دولت در خصوص خوراک فروخته شده به این دسته از پتروشیمیها، بخشی از انتفاع از دست رفته آنها در حوزه فروش محصولات ذکر شده به شرکتهای پایین دستی جبران شود.
🔹نکته دوم، بر اساس مصوبه دولت و تغییرات صورت گرفته مبنی بر محاسبه قیمت خوراک پتروشیمی بر اساس فرمول سال ۱۳۹۴ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان به منابع تبصره ۱ بودجه که مربوط به درامدهای دولت است افزوده خواهد شد. همچنین حدود ۱۵ الی ۲۰ همت از منابع تبصره ۱۴ که مربوط به درامدهای حوزه یارانه است، کسر خواهد شد.
🔹نکته سوم، بر اساس فرمول مذکور قیمت هر متر مکعب خوراک گاز از میانگین ۲ قسمت مجزا یعنی قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه و همچنین (میانگین قیمت ۴ هاب گاز جهانی) محاسبه خواهد شد.نکته جالب است اینکه با توجه به سناریوهای مختلف پیش بینی شده قیمت هر متر مکعب در فصل زمستان تا ۸ هزار تومان نیز افزایش خواهد یافت.
⭕️معنای #ایستادگی را آنجایی درک کردم،
که امامم ایستاده در مورد ایستادگی حرف زد
#لبيك_يا_خامنه_ای
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh2 🔜 #پدرفتنه
*مهم مهم مهم مهم *
*مهمتر از مهم* 🤔 👇
در جلسه ای که در عربستان برگزار شد؛
وزیر خارجه آمریکا و رئیس سازمان سیا سخنرانی کردند!!
در آنجا بن سلمان به پمپئو گفت:
شما به ایران حمله کنید؛
ما تمام هزینه های شما را می پردازیم؛
آنجا پمپئو درجواب گفت:
شما و ما و اسرائیل شش سال است که نتوانستیم باتمام قوا از پس یمن برآییم؛
آنوقت می خواهید که به ایران حمله کنید؟
الان دیگر نه جنگ و نه تحریم ها نتوانست رژیم تهران را پای میز مذاکره بکشاند!!
تنها راه باقیمانده فضای مجازی و تبلیغات 24 ساعت و دیوانه کننده شبکه های ماهواره بر علیه ملت ایران است؛
باید با تبلیغات کاری کنیم که ایرانی از ایرانی بودن و بالاخص مسلمان بودن خودش شرمنده شود؛
تنها راه همین است!!!
به حمله نظامی فکر نکنید؛
که اگر گلوله ای بر علیه ایران شلیک شود؛
ایران اسرائیل، امارات، بحرین، قطر و کویت را با خاک یکسان خواهد کرد؛
و شما هم به یک ویرانه تبدیل خواهید شد؛
نفت بشکه ای هزار دلار می شود، اقتصاد دنیا به هم می ریزد،
و از ماهم کاری بر نخواهد آمد،،
دیدید که با ما در عین الاسد چه کردند؛
و ما نتوانستیم حتی یک گلوله به طرف ایران شلیک کنیم؛
در حالیکه یک پایگاه نظامی مارا زدند؛
و ما حق دادن جواب را از منظر شورای امنیت داشتیم؛
اما توان پاسخگویی را واقعا نداشتیم!!!
پس عاقلانه رفتار کنید احساسی برخورد نکنید!! تنها راه باقیمانده تبلیغات 24 ساعته شبکه های ماهواره ای، فضای مجازی و اینترنت است؛
تا جایی که میتوانید شایعات عجیب و غریب بسازید؛
و اذهان ایرانی ها را بمباران تبلیغاتی کنید؛
و کاری کنید که ایرانی نتواند سیاه و سفید را شناسایی کند؛
روحانیت، مذهب و این پیامبر و موعودی که به آن اعتقاد دارند را نشانه بگیرید!!
ایران را فقط توسط خود ایرانی ها باید به نابودی بکشید! حماقت عوام فوقالعاده است!
و آنوقت مطمئن باشید که جواب میگیریم.
((الکی نیست که مقام معظم رهبری فرمودند: اگر رهبر نبودم، مسئول فضای مجازی کشور میشدم))
*برای سربلندی ایران و ایرانی حتماً برای دوستان و گروه هایی که دارید ارسال کنید. همین الان بفرستید، بسم الله*
لطفا لطفا لطفا خواهشا تا میتوانید در گروه ها به اشتراک بزارید
🇮🇷
📝 #اینفوگرافیک | تذکری که در یک جلسه چهار بار رهبرمعظم انقلاب به دولت آقای رئیسی گوشزد کردند!
🍃🌹🍃
✅ آقای رئیسی! آیا وقتش نرسیده تا این مطالبه رهبر معظم انقلاب را به طور جدی پیگیری کنید؟!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 محمد بن سلمان: من باور دارم خاورمیانه اروپای جدید خواهد بود | ۵ سال دیگر عربستان کشوری کاملا متفاوت است
🍃🌹🍃
❌ محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی: این جنگ سعودی است. این جنگ من است. میخواهم قبل از آنکه از دنیا بروم، خاورمیانه را در صدر دنیا ببینم.
💢توهم انقلاب علیه ملت امام حسین(ع)
🔹چه زیبا و دقیق گفت حضرت روحالله خمینی: «با اطمینان میگویم مردم ما بهتر از مردم عهد رسولالله هستند.» و چه زیبا توصیف کرد این ملت بهتر و برتر و مقاوم را، سردار دلها و سيدالشهدای جبهه مقاومت، حاج قاسم سلیمانی: «ما ملت امام حسینیم، ما ملت شهادتیم».
🔸۴۵ سال مقاومت و ایستادگی این مردم در برابر چندین نوع جنگ جهانی، از قبیل جنگ سخت هشت ساله، تحریمهای ظالمانه، جنگهای نیابتی در منطقه، جنگهای نرم و ترکیبی با تمرکز بر جنگ شناختی و فتنههای رنگارنگ، همگی از صدق کلام آن دو بزرگوار آسمانی و به خدا پیوسته درباره مردم ایران حکایت میکند.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/350761/
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دیدار مردم جنوبشرق با رهبر انقلاب ریشه در رفاقتی قدیمی دارد
🔹صبح دوشنبه ۲۰ شهریور مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد. اما این دیدار یک پیشینه مهم دارد: خاطراتی که رهبر انقلاب از سیستان و بلوچستان در دل دارند.
💎 شیعه واقعی از منظر امام حسین ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾
💚 ویژگیهای قلب شيـعه
🌸 قالَ رَجُلٌ لِلْحُسَينِ بنِ عَلِىٍّ ﴿عَلَيهِما السَّلام﴾ : يَا ابْنَ رَسُولِ اللّه ، ِ اِنّا مِنْ شيعَتِكُمْ.
🌹 قالَ ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾ : اِتَّقِ اللّه َ وَ لا تَدَّعِينَ شَيْئا يَقُولُ اللّه ُ لَكَ : «كَذِبْتَ وَ فَجَرْتَ فى دَعْواكَ».
🌿 إنَّ شيعَتَنا مَنْ سَلُمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ كُلِّ غِشٍّ وَ غِلٍّ وَ دَغَلٍ.
🌟 وَلكِنْ قُلْ أنَا مِنْ مَواليكُمْ وَ مُحِبُّكُمْ.
🌺 مردى به حضرت امام حسين ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾ عرض کرد : من شيعه شما هستم.
🌹 امام ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾ فرمودند : تقوا داشته باش و چيزى نگو كه خداوند بفرماید : «دروغ گفتى و در ادعايت، گمراهى به خرج دادى».
🌿 شيعه ما، كسى است كه قلبش از هر گونه فساد ، نیرنگ و دغل كارى، پاك باشد.
🌟 بنابراين، بگو : من، از دوستان و علاقه مندان شما هستم.
📚 منابع
۱. التفسير مام حسن عسکری ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾ ج ۱، ص ۳۰۹
۲.مجموعة ورّام، ج۲، ص۱۰۶
۳. تفسیر البرهان، ج۴، ص۶۰۲
۴. بحار الأنوار، ج۶۵ ، ص۱۵۴
27.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌 خبرهای خوب سال ۱۴۰۱
🔺شاید امسال تلخی های زیادی داشت، اما این اخبار خوب رو هم شنیده بودید!!؟
🔸 انتشار به بهانه فرمایشات رهبری درباره دستاوردها و عملکرد دولت