هدایت شده از انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی
جوکر (انگلیسی: Joker)، یک فیلم سینمایی آمریکایی، محصول سال ۲۰۱۹ و در ژانر تریلر روانشناختی به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی تاد فلیپس است. فیلمنامه این فیلم توسط خود فیلیپس با همراهی اسکات سیلور برپایه شخصیت ابرشرور جوکر از دیسی کامیکس نوشته شدهاست.
#تحلیل_اجتماعی
👇👇👇👇👇
هدایت شده از انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی
🎞 شبیخون سینمایی با جوکر
جوکر این ضدقهرمان سینمای آمریکا و دشمن ابرقهرمانی به نام بتمن، اینبار در قامت قهرمانی ظاهر میشود که اگر برای مخاطب محبوب نباشد، محترم هست.
روایت داستان، حول محور دلقکی است که روح و روانش زیرپای جامعهی خشک و خشن له شده و طی سلسله اتفاقاتی همه چیزش را از دست میدهد.
شغل، درآمد، مشاوره، داروهای اعصاب، هویت و شرافت خانوادگی، مادر و حتی مجری و برنامه محبوب تلویریونی، از دست رفتههای اوست؛ و در عوض یافتن خویش و هدفش، ستاندهی او از تمام چالشهاست.
حرکات موزون جوکر بعد از توفیق در انتقام، دلالتی است بر رقص رهایی و آرامش بعد از چالش.
شهری که یک بیمار را به دلیل مشکلات مالی از مشاوره رایگان کلینیک روانی محروم میکند، در نهایت و بعد شهرآشوب مجبور میشود اینبار او را به عنوان مجرم در بازداشتگاه مورد واکاوی شخصیت قرار دهد؛ و این شاید بزرگترین وجه دراماتیک است.
فیلم، خلاف تحلیلهای ساده انگارانه، به هیچوجه علیه سرمایهداری و حتی سرمایهداران نیست و از آن حیث به گرد پای «عصر جدید» چاپلین نمیرسد. آنچه در اینجا بد است، جامعه و افراد آن است. نهایت چالش جوکر با آنچه «سرمایهداری» خوانده میشود شلیک به سه مردی است که در مترو یک زن و شخصیت جوکر را مورد آزار قرار میدهند و بعدا در فیلم بیان میشود که پولدار نیز بودهاند و حتی اثری از ثروتمند بودن آنها در تیپ و سوار مترو شدنشان نیست.
اما فارغ از ابعاد فرهنگی و جامعه شناختی، این فیلم کارکرد سیاسی امنیتی مهم و هدفمندی نیز دارد. جوکر همانند «۳۰۰» و «۲۰۱۲» که در بزنگاههای برخورد تمدنی بر پرده ظاهر شدند، درست در بحبوحه براندازی و جنگهای ترکیبی منطقه رونمایی میشود و عجیب آنکه در آشوب آبانماه پیامکهای انبوهِ دعوت به تماشای فیلم همراه با لینک دانلود، برای مردم ما ارسال میگردد!
کارکرد جوکر برای هر جامعه متفاوت است. برای جامعه آمریکایی تخلیه حس انتقامجویی است و برای جوامع جهان سومی تحریک حس انتقام. برای جوامع توسعه یافته با شاخصهای رفاهی بالا، جوکر کبریت بیخطر است. خصوصا که قهرمان داستان در ادامه مجری بیگناه، محبوب و فرهیختهای را میکشد که نوع آن افراد و برنامهها در عالم واقع برای مخاطب غربی بسیار محبوب و پرمخاطب هستند.
از این رو در ادامه، حس همذات پنداری با جوکر در مخاطب غربی تا حد زیادی رنگ میبازد اما برای مخاطب شرقی به دلیل پیوستهای متفاوت فرامتنی همچنان پابرجاست.
فارغ از آنچه بیان شد و به فرض عدم تفاوت در نگرش جوامع غربی و شرقی به فیلم، از آنجایی که درحال حاضر ونزوئلا، چین، عراق، لبنان، بولیوی و ایران درگیر مدل مشابهی از آشوب هستند، نتیجه این شبیخون سینمایی، شتاب دهی به بحران است. همچنانکه وقتی بیماری تب دارد، دادن گرمای بیرونی به او منجر به تشنج و مرگ میشود اما همان حرارت برای فرد عادی در حالت عادی، گرما یا نهایتا گرمازدگی درپی دارد.
الگوی جوکر ممکن است همچون داعش و بسیاری مخلوقات دیگر غرب، به صورت کلی یا جزئی، دیر یا زود به خودشان کمانه کند، اما فعلا ساخته شده است تا علیه شرق استفاده شود؛ خصوصا که به طور ویژهای، انگشت شمار نقابهای دلقکی که در عراق و لبنان استفاده شد، توسط ماشین تبلیغاتی غرب رسانهای گشته تا تکمیلی باشد بر پروسه الگوبرداری و تکثیر آن.
سلیمانی
کارشناسی ارشد دانشگاه علوم اسلامی رضوی
@razavi_anjoman
#کانون_هنر_رسانه
🎬اکران و نقد فیلم «جوکر»
❇️با حضور کارشناسان و منتقدان سینما:
سیدعلیرضا واعظ موسوی
مبین عطاری
📆یک شنبه 8 دی ماه 98
🕐از ساعت 20
🏫سالن آمفی تئاتر دانشگاه
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
🔰🔰نهمین #کنفرانس #الگوی_اسلامی_ایرانی پیشرفت
✅✅برگزار كنندگان: مرکز #الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با مشارکت #دانشگاه تهران
🔴مهلت ارسال چكيده مقالات:
🔰مهلت ارسال متن كامل مقالات: ۳۰ دی ماه
📒تاريخ برگزاري همايش: 21 و 22 خرداد 1398
✅سايت همايش: conference.olgou.ir
🔴تلفن تماس دبيرخانه: 02188352080
☑️آدرس دبيرخانه: تهران، خیابان جلال آل احمد، روبروی بیمارستان شریعتی، شماره 3، مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دبیرخانه کنفرانس
محل برگزاري: تهران - دانشگاه تهران
ایمیل: conference@olgou.ir
🔸آدرس ما در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
🔹کانال سروش:
🆔 sapp.ir/enoensani
♦️پرداخت حقوقهای نجومی(ماهی یک میلیارد!) در یک شرکت دولتی
#فقروغنا
#عدالتعلی
#یکمیلیارد
#مگهداریم؟
«حاجیدلیگانی» عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس:
🔹اخیراً لیستی از فیشهای حقوقی یکی از #شرکتهایدولتی به دست من رسید که حدود ۳۰ نفر در این شرکت «ماهی یک میلیارد تومان» حقوق دریافت میکنند.
🔹در این لیست حقوقی منتشر شده بود که طی آن یک کارشناس در یک ستاد در تهران ۴۱ میلیون تومان از شرکت دولتی حقوق دریافت میکند.
🔹من این لیست را نزد معاون سازمان برنامه و بودجه بردم و عنوان کردم که شما دم از کمبود اعتبار و درآمد میزنید جلوی اینگونه ریخت و پاشهای آنچنانی در شرکتهای دولتی را بگیرید.
@Akhbarefori
✨کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
🆔 @KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هشتمین پاتوق جهان اسلام حبل الله
پاکستان؛ سرزمین سانسور شده
با حضور آقایان:
حسین کمیلی فعال بین الملل
میثم مرادی مدیر حوزه هنری خراسان رضوی
دوشنبه 9 دی ماه ساعت 17
مشهد، شهید مدرس4 ، حسینیه هنر
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
#گزارش
🔰📚 #مجموعه_مقالات چهارمین همایش ملی #تمدن_نوین_اسلامی
🏫برگزار شده توسط دانشگاه شاهد
http://neicc.shahed.ac.ir
🔸آدرس ما در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
🔹کانال سروش:
🆔 sapp.ir/enoensani
🔻🔻دریافت مجموعه مقالات👇👇
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
مجموعه مقالات چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی).pdf
6.58M
🔰📚 #مجموعه_مقالات چهارمین همایش ملی #تمدن_نوین_اسلامی دانشگاه شاهد
🔸آدرس ما در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
🔹کانال سروش:
🆔 sapp.ir/enoensani
dcg_b4a9bccf0d013d238d687a39d8028caa.mp3
2.26M
💎 بازاریابی شبکه ای ضربه ای سهمگین از طرف نظام لیبرالیسم بر پیکره مستضعفین
#نتورک_مارکتینگ
استاد حسینی
@kanooneqarbshenasiAndisheIslami