#معرفی_آثار #توسعه_و_مبانی_تمدن_غرب 📖
📃 بخشی از مقدمهی کتاب
کتاب «توسعه و مبانی تمدن غرب» گردآوری سلسه مقالاتی است که در فاصلهٔ سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶ با عنوان کلی «تحقیقی مکتبی در باب توسعه و مبانی تمدن غرب» در ماهنامهٔ «جهاد» به چاپ رسیده است. اغلب این مقالات با اسم مستعار چاپ شدهاند. شهید آوینی در یکی از جلسات گفتوگویی که اواخر سال ۱۳۷۱ برگزار شده به این مقالات اشاره میکند و از آنها به عنوان مطالبی ساده با زبان ژورنالیستی یاد میکند که قرار بوده مقدماتی برای آشنایی اولیهٔ خوانندگان مجلهٔ «جهاد» با بحث مدرنیسم و مسئله توسعه در غرب فراهم کند. به این ترتیب، ظاهراً ایشان قصد گردآوری این مقالات و انتشار آنها را نداشته است. اما مدت کوتاهی بعد از شهادت ایشان، این مجموعه توسط «مرکز حفظ و نشر آثار دفاع مقدس» در وزارت جهاد سازندگی به صورت کتاب منتشر شد، و نشر واحه نیز بر اساس خط مشی خود مبنی بر حفظ روند پیشین در چاپ کتابها به انتشار آن اقدام کرده است.
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
گاهی کسی حرف بزرگی میزند ولی اعتقادی به آن ندارد چنان میگفت که گویا راه های آسمان را دیده که شهدای
🔸با خود میگفتم: از دوازدهم مهر ماه ١٣٥٩ چه به یاد داری؟ هیچ! آنجا كه تو به آن پای مینهادی خرمشهر نبود، خونینشهر نیز نبود... این شهر دروازهای در زمین داشت و دروازهای دیگر در آسمان. و تو در جست و جوی دروازهی آسمانی شهر بودی كه به كربلا باز میشد و جز مردانِ مرد را به آن راه نمیدادند. جنگ بر پا شده بود تا از خرمشهر دروازهای به كربلا باز شود.
#سیدمرتضی_آوینی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
🔔 به مناسبت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی (روز هنر انقلاب اسلامی)
🔶 بعضی ها می گویند «هنر» به احساس مربوط است و «حکمت» به ساحت عقل بر می گردد؛ لذا نباید از هنرمند بپرسی که نسبت هنر تو با حکمت و اخلاق و دین و فقه و اینها چیست. این می شود کلیشه. می گویند هنر آزاد هنر غیر ایدئولوژیک است.
✅[در مقابل این تفکر] شهید آوینی یک بحث مهمی را مطرح می کند تحت عنوان اینکه «اصلاً چیزی به عنوان تخیل آزاد وجود ندارد». این نکته ی خیلی مهمی است. خیال آزاد یک دروغ است. هنر بر اساس تخیل؟ آری؛ اما باید بدانید که هیچ تخیلی مستقل از عقاید تو نیست.
⛔️ می گویند عرصه هنر جای احساس است، جای عقل نیست، سؤال از درست و غلط نکن، ببین لذت می بری یا نه...
🤔 سؤال: مگر بین احساس و عقل رابطه نیست؟! آیا احساسات انسان هیچ نسبتی با اخلاقیات و عقایدش ندارد؟! اگر ندارد، چرا یک نفر از یک موسیقی متنفر می شود و دیگری از همان موسیقی لذت می برد و معتاد به اوست؟! اصلاً احساس از کجا می آید؟
✅اگر کسی درست به مبانی معرفت شناختی هنر رجوع کند می بیند که به لحاظ منطقی، بین ساحت عقل و احساس پیوند بسیار دقیقی وجود دارد. ما برای تمام اینها برهان داریم. محال است زیبایی معقول و زیبایی محسوس از هم جدا باشند.
👈حسن رحیم پور ازغدی/گزیده ای از سخنرانی «این راه رفتنی است (تخیل آزاد و هنر غیر مکتبی وجود ندارد)»
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@KanooneQarbshenasiAndisheislami
دکتر شهریار زرشناس:
آوینی متفکر مجاهد دوران گذار بود/ او هیچگاه به روشنفکری عقبگرد نکرد.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13970121000473
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
چرا خواندن آثار «سیدمرتضی آوینی» برای فعالان فرهنگی جبهه انقلاب اسلامی ضروری است؟
در پاسخ این پرسش به چندین مورد باید اشاره کرد:
🍎1- او کسی است که توانسته است معارف ناب اسلامی و جنبه های معنوی حرکت های انقلابی را در قالب هنر(متن، صدا و تصویر) ارائه کند، و در این کار هم موفق بوده است. او الگوی کامل و تمام عیار از تجربه ای موفق در حوزه نویسندگی، مستندسازی و مطبوعات متعهد است.
🍎2- نگاه تمدنی و نقادانه ای که در برابر غرب،در آثار او وجود دارد و تبیین جایگاه انقلاب اسلامی به عنوان آغازگر دوباره دوران شکوفایی تمدن اسلامی و مقابله تمام عیار آن با غرب و لوازمش و تزلزل تمدن غربی بیش از هر زمان دیگر لازم و ضروری است.
🍎3- آثار او با رشد سطح فکری مخاطب او را از مسایل جزئی عبور داده و به یک نظرگاه کل نگری می رساند و او را از انفعال به درآورده و یک مخاطب فعال تبدیل می کند.
🍎4-نگاهی عمیق به ماهیت غرب و لوازم آن(تکنولوژی، سینما، رمان و …) به خواننده می دهد و کمک می کند که با شناخت ماهیت آنها از نگاه ابزاری رهایی یافته و بتواند مانند خود آوینی از آنها در جهت مطلوب خود بهره ببرد.
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
🔸مجموعهی 7 جلدی تکنگاریها، شامل مقالات منتخب از آثار شهید آوینی است که توسط نشر واحه در قطع جیبی منتشر شده است.
محتوا و مقالات این کتابها از متن سایر کتابهای مجموعه آثار شهید آوینی انتخاب شده و بجز یک مورد (نامهای به یک دوست قدیمی)، همهی آنها پیش از این نیز منتشر شده است.
نشر واحه این مجموعه را با هدف معرفی مقالات مهم شهید آوینی که ویژگیهای خاصی داشتهاند منتشر کرده تا مخاطبان با دیدگاههای تخصصی ایشان در حوزههای مختلف آشنا شوند.
هریک از کتابهای این مجموعه نمایندهی یکی از رشتههایی است که سیدمرتضی آوینی در طول فعالیتهای حرفهای خود به آنها پرداخته است اما به دلایلی مغفول مانده و به جامعه معرفی نشده است.
نامهای به یک دوست قدیمی، نقاشی برای نقاشی، عالم هیچکاک، شهری در آسمان، هفت قصه از بلوچستان، شرق بهشت و امام(ره) و حیات باطنی انسان، عناوین کتابهای این مجموعهی ارزشمند است که معرف وجوه حرفهای و تخصصی سیدمرتضی آوینی در زمینههای داستان، هنرهای تجسمی، سینما، دفاع مقدس، شعر و ادبیات است.
#شهیدآوینی #سیدمرتضی_آوینی #تک_نگاره #مؤسسه_شهید_آوینی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
📚مهمترین آثار سید شهیدان اهل قلم در یک نگاه.
📙کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب
اصلی ترین کتاب شهید آوینی در حوزه ی غرب شناسی
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
✅عیدی کانال کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی به مخاطبین گرامی به مناسبت میلاد امام مهدی عجل الله تعالی فرجه 🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁
📚✍📚✍📚✍📚✍📚✍
#معرفی_کتاب:📚
کتاب «درسنامه مهدویت» شامل مباحث مهدویت و تببین حکومت مهدوی و شرح علائم ظهور، گردآوری شده از کتب منبع، به زبان فارسی؛ در چهار جلد، اثر ✍
استاد حجت الاسلام والمسلمین خدامراد سلیمیان
این چهار کتاب که تقدیم شما مخاطبین محترم میشود منابع اصلی دوره ی تکمیلی معارف مهدویت است که توسط بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه توسط کانون های مهدویت در سراسر کشور برگزار میشود.
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami