الهی نگاهی:
🔺"بنیان های زندگی سالم"
✍تالیف، انتخاب، تایپ و تدوین :
توحید اکبری طارس
🟣 در خصوص عزت نفس قسمت مبحث ما باید بتوانیم وارد ستون بعدی سلامت روان به نام "دیگری" میشویم.
🟣در ابتدا باید گفت که ، قضاوت کردن و سرزنش کردن خود، باعث میشود که عزت نفس ما پایین بیاید.
🟣 بیشتر روانشناسان در اتاق مشاوره ، تلاششان بر این است که بتوانند یک خود (ego) استوار و قدرنمند را در فرد ایجاد کنند. یک خودی که شکننده نباشد، خودی که بتواند رنج را تحمل کند، خودی که قوائد بازی را بگیرد تا کمتر رنج بکشد، خودی که لیست کارهای تاخیری را بیرون بکشد، تا بتواند آن ها را سر و سامانی بدهد.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@kanoonpormehr
┗━━━🍂💞🍃━━━
البته در قسمت های قبل به صورت مبسوط گفتیم که، خود اگه زیاد هم به چشم بیاد دست و پا گیره،،، و شما زمانی خودتون هستید که از خودتون بی خبر باشید.
🟣استاد فیلیپ زیمباردو (استاد تمام روانشناسی دانشگاه استنفورد) در کتاب کمرویی چیست، جمله ای دارد که از نظر بنده این جمله می ارزه به کل کتاب :
زیمباردو میگوید ؛
"کسانی را که به شما آسیب رسانده اند و زمانی که میتوانستند، از کمک کردن به شما خودداری کرده اند، درک کرده و ببخشید، و خودتان را به خاطر اشتباهات، گناهان، شکستها،و گرفتاریهای گذشته، عفو کنید" (کمرویی چیست، چه باید کرد، زیمباردو، ترجمه نسرین پارسا،۱۳۸۰) زیمباردو خلاصه وار میگوید،
🟣یکی از راه حل ها، برای افزایش عزت نفس این است که، عکسی از خودمان، که از دیدن آن خجالت میکشیم را ، به دوستانمان یا خانواده خودمان نشان دهیم ، یا در آینه با خودمان صحبت کنیم ، و خودمان را بپذیریم. (پذیرش خود ، یکی از ستون های اصلی در درمان اکت act می باشد. سر واژه a آخذ شده از واژه ی accept به معنای پذیرش است)
🟣عموما بهتر است، در زمان حال زندگی کنیم، زیرا فکر کردن زیاد به گذشته (نشخوار فکری) منجر به نوعی افسردگی میشود، و تفکر زیاد نسبت به آینده، ترس و اضطراب می آورد، باید این را بپذیریم که در دستگاه عصبی انسان ها، دکمه delete یا حذف کردن وجودندارد ، و اگر بکوشیم تا از شر خاطرات ناخوشایند خلاص شویم، ناموفق خواهیم بود، زیرا آن ها باقی خواهند ماند، و درعوض کوشش ما، راه های تازه ای را برای آنان می گشاید، به همین دلیل افکار واپس زده، با شدت فراوان بیشتری بازمیگردند، و در نتیجه خاطرات و احساسات وابسته به آن بیشتر خواهد شد، نه کمتر. (هیز،۲۰۱۹) بنابراین یکی از راه های درمانی برای بودن در حال، ذهن آگاهی است.
🟣نرمش های روانشناختی بر اساس درمان اکت(act)
۱. پذیرشِ تجارب شخصی(در مقابل اجتناب و سرکوب آنها)
۲. قبول افکار و هیجانات بدون مقاومت(در مقابل درگیر شدن با آنها)
۳. توجه انعطاف پذیر به اکنون و حال(در مقابل قطع تماس با زمان حال و تسلیم شدن در مقابل جولان دادن ذهن)
۴.داشتن یک حس پایدار و متعالی نسبت به خود(در مقابل یک حس مفهوم سازی شده از خود، منظور همان جلوگیری از زدن برچسب های منفی یا منفی بافی ها و مسئله تراشی ها و اشتغالات بی فایده و بی دلیل برای ذهن می باشد)
۵. زیستن زندگی دارای ارزش های معنادار و انتخابی (منظور دیدگاه ویکتور فرانکل فیلسوف اگزیستانسیالیسم و معنادرمانگر درباره راه های معنادهی به زندگی می باشد)
۶. تعهد نسبت به عمل شخصی(در مقابل بی عملی) یعنی فرد باید متعهد بشه که این تمرینات را انجام بده و تا پایان کار نسبت به آن متعهد باشه.
🟣اساس ذهن آگاهی(mindfulness) حال محوری است، یعنی در اکنون باشیم،صاحب نظران ذهن آگاهی معتقدند که واکنش و کشمکش ما با درد و رنج عملاً آن ها را وخیم تر میکند و درمان اکت(act) نرمش ذهنی، باز بودن، و کنجکاوی را افزایش می دهد، و در عوض کشمکش با افکار و احساس های منفی، مشاهده، پذیرش، و در نهایت رها کردن آن ها را توصیه میکند.(گای میدوز)
🟣درمان های ذهن آگاهی شاید نزدیک به ۲ دهه، در جهان رواج پیدا کرده و یک رویکرد نوین و بدون شک مهم درمانی به شمار میرود ، اما اگه بخوام کمی بی انصاف باشم و با مسامحه حرف بزنم، باید بگم که دین اسلام ۱۴۰۰ سال پیش، این رویکرد را از طریق "خواندن نماز " به پیروانش آموزش داد.
اساس نماز و همین طور مدیتیشن، توجه به زمان حال است..
خوشبختی زمانیست که وجودت،
ارمغان آرامش برای دیگران باشد .
هر زمان احساس کردی دیگران،
در کنارت احساس آرامش دارند،
بدان که خوشبختی .
چون خودت آرامی که میتوانی،
دیگران را آرام کنی .
🌈⃟🏡 @kanoonpormehr
🔴 #آیت_الله_بهجت_(ره) :
💠هماهنگی و موافقت اخلاقی بین مرد و زن در محیط خانواده از هر لحاظ و به صورت صد در صد برای غیر انبیاء و اولیاء «علیهم السلام» غیر ممکن است.
🔹 اگر بخواهیم محیط خانه گرم و باصفا و صمیمی باشد،
فقط باید #صبر ، #استقامت ، #گذشت ، #چشم_پوشی و #رأفت را پیشهی خود کنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد.
❣ @kanoonpormehr
برای چه هدفی ازدواج کنیم؟.mp3
1.84M
استاد پناهیان:
یه هدف زیبا و عالی برای زندگی👌
#ازدواج..
❣ @kanoonpormehr
*💥چند مورد از دلایل دروغگویی در_همسران*👇🏻@
*1️⃣ترس بیش از اندازه نسبت به انتقاد و سرزنش*
*2️⃣پنهان کردن عیب و ایرادهای خود*
*3️⃣وابستگی بیش از حد به همسر که به هر نحوی حتی با رفتارهای نامناسب از جمله دروغگویی علاقمند به گرفتن تاییدیه از همسرش است.*
*4️⃣ترس از عدم حمایت اجتماعی لازم*
*5️⃣اعتماد به نفس پایین*
*6️⃣علل محیطی مانند مسائل اقتصادی ،مسائل اجتماعی، دخالت نفر دیگری در زندگی زناشویی*
*7️⃣باز بودن حد و مرز ارتباطی برای توجیه هر مسئله ای*
*🔰روانشناسی همسرداری*#
@kanoonpormehr
🔻
🧒👦 *فرزندان بهشتی*
معمولا ۱۰ تا ۱۸ ماهگي زمان شكل گيري ارتباطات مغزي در كودكان است، بنابراين تشويق شما با تاثيري كه در كودك مي گذارد به آزاد شدن موادي در مغز و تقويت اين چرخه منجر مي شود. درست در طرف مقابل اين برخورد هر بي تفاوتي شما باعث تقويت نشدن ارتباطات مغزي كودك مي شود و او را نسبت به انجام كارهاي جديد دل سرد مي كند.
شما به عنوان پدر و مادر براي تقويت رشد هيجاني كودكتان بايد نسبت به كوچك ترين فعاليت هاي او عكس العمل نشان دهيد. وقتي كودك شما براي نخستين بار روي پاي خودش مي ايستد، شما بي اختيار از خوشحالي فرياد مي زنيد. شايد اين يك عمل غير ارادي و كاملا پيش بيني نشده در شما باشد اما همين حركت نه تنها كودك را خوشحال مي كند بلكه ارتباطات قشر جلويي و بخش دروني مغز او را كه جايگاه احساسات است، تقويت مي كند.
👶🏻 @kanoonpormehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قضیه مشکوکه
طلاق بگیرید🥲 😂😂
@kanoonpormehr
#حدیث_روز
🌸 پیامبر رحمت(ص):
به كسى كه به تو خيانت كرده است خيانت نكن كه تو نيز چون او خواهى بود.
🍃چه بخششی بهتر از آنکه فقط جهت رضایت و خشنودی خدا ببخشیم و بگذریم
➖〰➖〰➖〰➖〰➖〰
🌸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
✍️مَن أذاعَ فاحِشَةً كانَ كمُبتَدِئها ، و مَن عَيَّرَ مُؤمِنا بِشَيءٍ لَم يَمُتْ حَتّى يَركَبَهُ .
🔸هر كس زشت كارى و گناهى را فاش كند، مانند كسى است كه آن را انجام داده است و هر كه مؤمنى را به چيزى سرزنش كند، نميرد تا خود مرتكب آن شود.
📚الكافي : 2/356/2
@kanoonpormehr
💫خانمهای که کم خونی دارندجوشانده گیاه گزنه مصرف کنند.
برای اینکه آهن موجود در سبزیجات جذب شوند باید آنها را با ویتامین C مصرف کنید .
مزیت گزنه این است که سرشار از آهن و ویتامین C است.
@kanoonpormehr
🔸چرا خیلی از زن ها گمان میکنند با فداکاری تمام و کمال می توانند یک مرد را عاشق خود کنند؟ اما واقعیت این است که مرد ها ترجیح می دهند، همسرشان عقاید و نظرات خودش را داشته باشد.
🔸مردها بیشتر به زنان با اعتماد به نفس توجه می کنند و دوست دارند به جای خمیری که به آن شکل می دهند، یک زن قدرتمند و منطقی را انتخاب کنند که دوشادوش شان برای ساختن یک زندگی خوب انرژی می گذارد.
@kanoonpormehr