فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فلسفه گره زدن سبزه در 13 بدر
مشیه و مشیانه پسر و دختری بودند که روز سیزده فروردین برای اولین بار در جهان با هم ازدواج نمودند.
در آن زمان چون عقد و نکاحی شناخته شده نبود آن دو به وسیله گره زدن دو شاخه پایهً ازدواج خود را بنا نهادند.
این مراسم را بویژه دختران و پسران دم بخت انجام میدادند و امروز هم دختران و پسران برای بستن پیمان زناشویی نیت میکنند و علف گره میزنند.
این رسم از زمان کیانیان تقریباً متروک شد ولی در زمان هخامنشیان دوباره شروع شده و تا امروز باقی مانده است
روز طبیعت گرامی باد
🎋 #کاروان_عشق
#امام_زمان_عج
#نهج_البلاغه
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/karevaneshgh
🌺 #روزطبیعت
🌺امام على عليه السّلام فرمودند:
النَّظَرُ إلَى الخُضرَةِ نُشرَةٌ ؛
نگاه كردن به سبزه موجب شادابى است .
📚نهج البلاغه، حكمت 400
🌺پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند:
لا تُحرِقُوا النَّخلَ و لا تُغرِقوهُ بِالماءِ و لا تَقطَعُوا شَجَرَةً مُثمِرَةً و لا تُحرِقُوا زَرعاً لأِنَّكُم لا تَدرونَ لَعَلَّكُم تَحتاجُونَ إلَيهِ.
نخل را نسوزانيد و آن را در آب غرق نكنيد. درخت بارور را قطع نكنيد و زراعت را به آتش نكشيد؛ زيرا شما نمي دانيد، شايد در آينده به آن نيازمند شويد.
📚الكافي، ج 5، ص 29
🌺امام صادق عليه السّلام فرمودند:
عَلَي العَاقِلِ... أن يکونَ لَهُ ساعاتٌ: ساعَهٌ يُناجِي فيها رَبَّهُ عزّ و جلّ وَ ساعَهٌ يُحاسِبُ نَفسَهُ وَ ساعَهٌ يَتَفَکَّرُ فيما صَنَعَ الله عَزَّ وجلَّ اليه و ساعَهٌ يَخلُو فيها بِحَظِّ نَفسِهِ مِنَ الحَلال؛
بر خردمند لازم است (در زندگي) چند برنامه داشته باشد:
1- برنامه اي براي مناجات با خدا
2- برنامه اي براي محاسبه نفس
3- برنامه اي براي تفکر در آفريده هاي خدا
4- و برنامه اي براي تفريح و بهره مندي از امور حلال.
📚الخصال/ ج 2/ ص 525
🌹 امام صادق (علیه السلام)فرمودند:
♦️مردانگی و بزرگی در سفر، در این است که:توشه زیاد وخوب برداری و به همراهانت هم ببخشی و اسرارشان را که در سفر از آن مطلع شده ای، بعد از جدایی از آنان بپوشانی و با آنان با کارهای غیر گناه، زیاد شوخی کنی.
📚"بحار/73/266"
🎋 #کاروان_عشق
#امام_زمان_عج
#نهج_البلاغه
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/karevaneshgh
👇👇👇👇
┏━━━🍃🌺🍃
🎋 #کاروان_عشق
#امام_زمان_عج
#نهج_البلاغه
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/karevaneshgh
نظر اسلام در مورد سیزده بدر چیست آیا آیین سیزده بدر مورد تایید اسلام است یا خیر
🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷
💠پاسخ💠
👌از دو نظر می توان به مراسم سیزده بدر نگاه کرد؛
1⃣اگر مراسم سیزده بدر به عنوان یک رسم بت پرستی و اعتقاد به نحسی سیزده که در اسلام مردود است انجام شود شکی در غلط و ناروا بودن آن نمی باشد .
🔶آیت الله مکارم شیرازی چنین میفرمایند:
❕«سرچشمه مراسم خرافى سیزده بدر از نظر تاریخى به اصحاب الرس که در قرآن به آن اشاره شده بر مى گردد. به حالات اصحاب الرس در تفاسیر اشاره شده، و در یکى از شرح هاى نهج البلاغه نیز داستان مفصل آن را چنین یافتم؛
💠دوازده شهر یا آبادى بود که هر شهر و آبادى به یکى از ماه هاى سال خورشیدى نامیده شده بود . آیین مردم آن شهرها بت پرستى بود. درختان صنوبر را پرستش مى کردند. زیرا صنوبر منبع درآمد خوبى براى آنها بود. روز اول سال، همه مردم از تمام دوازده شهر یا روستا در شهر فروردین جمع مى شدند، و مراسم جشنى داشتند. فردا به شهر اردیبهشت مى رفتند، و در آنجا مراسمى داشتند. روز سوم به آبادى خرداد مى رفتند…، تا به آبادى اسفند که مى رسید، دوازده شهر تمام مى شد؛ روز سیزدهم دسته جمعى از آبادى ها خارج شده، به بیابان ها مى رفتند، و مراسم سیزده و جشن و پایکوبى و آلودگى به انواع مفاسد را در آنجا برگزار مى کردند.
💠 طبیعت، نمایی از رستاخیز
✍ آشکارترین درس طبیعت، نمایش تابلو کوچکی از رستاخیز الهی است. تجربههای فراوانی از قیامت در دل طبیعت، جایی برای شک کردن در روز معاد باقی نمیگذارد. طبیعت مردهی فصل زمستان که گویی بویی از حیات نبرده، با نسیمی بهاری، چنان با طراوت میشود که گویا هیچ زمستانی به خود ندیده است.
✅ خداوند در قرآن کریم میفرماید:
☀️ وَاللَّهُ الَّذِى أَرْسَلَ الرِّیَاحَ فَتُثِیرُ سَحَاباً فَسُقْنَاهُ إِلَى بَلَدٍ مَّیِّتٍ فَأَحْیَیْنَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا کَذَ لِکَ النُّشُورُ،(۱)
و خداوند است که بادها را فرستاد تا ابر را برانگیزاند، پس آن را به سوى سرزمینى مرده راندیم، و به وسیله آن زمین را بعد از مردنش زنده نمودیم. رستاخیز نیز چنین است.
✅ دگرگونیهای طبیعت، افزون بر اینکه معاد را برای بشر قابل درک میکند، آموزه مهم دیگری نیز در پی دارد. با دیدن دگرگونیهای موجود در طبیعت، به این مطلب میرسیم که دنیا، مجالی برای درنگ و دل بستن ندارد. نمیتوان به طراوت پر نشاط بهار دل خوش داشت؛ که پاییز در راه است و نباید به امید نعمتهای شیرین تابستان بود؛ که زمستان بسیار سرسخت است.
🌷 امام علی(ع) می فرماید:
إِنَّ لِلَّهِ مَلَکاً یُنَادِی فِی کُلِّ یَوْم: لِدُوا لِلْمَوْتِ، وَاجْمَعُوا لِلْفَنَاءِ، وَابْنُوا لِلْخَرَابِ.
خداوند فرشته اى دارد که همه روز بانگ مى زند بزایید براى مردن، و گردآورى کنید براى فنا، و بنا کنید براى ویران شدن!(۲)
(۱) فاطر/۹.
(۲) نهج البلاغه، حکمت ۱۲۷.
🎋 #کاروان_عشق
#امام_زمان_عج
#نهج_البلاغه
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/karevaneshgh
🍀 استفاده از طبيعت + ۱۳ بدر
🔻یکی از فرصت هایی که در ایام نوروز وجود دارد ، استفاده از طبیعت می باشد که در تمام ایام نوروز و خصوصا سیزدهم فروردین شکل می گیرد.
🔺سيزده فروردين، روز طبيعت نامگذارى شده است، در اين روز برخى بنابر توهّمى غلط مبنى بر نحس بودن آن و بسيارى براى استفاده از طبيعت در آخرين روز تعطيلات نوروزى به دشت و صحرا، جنگل و كوه مى روند و روزى را به تفريح و گردش مى پردازند كه اگر همراه با معصيت پروردگار نباشد، بسيار پسنديده است.
🔻نكته حائز اهميت اين است كه انسان با ديدن طبيعت كه در فصل زمستان، خشك و مرده بوده و الآن سبز و باطراوت مى باشد، به ياد قيامت بيفتد و مقدارى از اين روز را به ياد خالق آسمان و زمين بوده و با اين فكر، از امكانات طبيعى كه خداوند براى انسان فراهم كرده است، استفاده كند كه خداوند می فرمايد:
وَ سَخَّرَ لَكُمْ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فی الْأَرْضِ جَميعاً مِنْهُ إِنَّ في ذلِكَ لآَياتٍ لِقَوْم يَتَفَكَّرُون
خداوند تمام آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است را به تسخير شما در آورد(1)
(آفتاب و ماه، باد و باران، كوهها و درهها، جنگلها و صحراها، درختان و حيوانات، معادن و منابع زير زمينى و خلاصه همه اين موجودات را به خدمت انسان گرفت تا از مواهب آن استفاده كنند) كه در اينها نشانه هايى است براى كسانى كه انديشه و تفكر می كنند.»
🔻امام على می فرمايد: « فَاِنَّمَا الْبَصيرُ مَنْ سَمِعَ وَ تَفَكَّرَ و نَظَرَ وَ اَبْصَرَ وَ انْتَفَعَ بِالْعِبَرِ؛ شخص بصير كسى است كه بشنود و بينديشد، نگاه كند و عبرت گيرد و از آنچه موجب عبرت است، نفع برد.» (2)
قرآن مجيد نيز با اشاره به اينكه فصل بهار نمونه بارز روز رستاخيز است، مىفرمايد: يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ في رَيْبٍ مِنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَ غَيْرِ مُخَلَّقَةٍ لِنُبَيِّنَ لَكُمْ ... وَ تَرَى الْأَرْضَ هامِدَةً فَإِذا أَنْزَلْنا عَلَيْهَا الْماءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ وَ أَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهيجٍ؛
اى مردم! اگر در رستاخيز شك داريد [به اين نكته توجه كنيد كه] ما شما را از خاك آفريديم، سپس از نطفه و بعد از خون بسته شده، سپس از مضغه (=چيزى شبيه گوشت جويده شده) كه بعضى داراى شكل خلقت است و بعضى بدون شكل، تا براى شما روشن سازيم [كه بر همه چيز قادريم]... [از سوى ديگر] زمين را [در فصل زمستان] خشك و مرده مى بينى؛ اما هنگامى كه آب باران بر آن فرو مى فرستيم، به حركت در مى آيد و مى رويد و از هر نوع گياهان زيبا مى روياند.»(3)
با توجه به این مضامین می توانیم در ضمن گردش در طبیعت از فرصت های دیگری نیز استفاده کنیم و با نگاه دینی همین کار را در مسیر تعالی و کمال قرار دهیم.
1.الجاثیة 12
2.نهج البلاغه خطبه 153
3.حج 5
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
#شیخ_فرهاد_فتحی
🎋 #کاروان_عشق
#امام_زمان_عج
#نهج_البلاغه
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/karevaneshgh
#ماه_رمضان
🟢درمکتب امام خمینی رحمت الله علیه:
باید کتابمان قرآن باشد. معنایش نه این است که فقط بگوییم کتاب ما قرآن است، بلکه باید با او حرکتهای معنوی بکنیم، به تربیت انسانی برسیم، با او اجتماع خودمان را اصلاح کنیم.
🔖صحیفه امام، ج۱۰ص۵۳۰
•┈┈••✾••┈┈•
🎋 #کاروان_عشق
#امام_زمان_عج
#نهج_البلاغه
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/karevaneshgh
هدایت شده از کاروان عشق
💠پرسش:
از چه سنی، آموزههای دینی را به فرزندانمان آموزش دهیم؟
🔵 پاسخ:
نکته ی اول: در روایات اهلبیت علیهمالسلام، دوران کودکی بهترین زمان برای آموزش مباحث دینی معرفیشده است.
امام علی علیهالسلام میفرماید: «وَ إِنَّمَا قَلْبُ الْحَدَثِ كَالْأَرْضِ الْخَالِيَةِ مَا أُلْقِيَ فِيهَا مِنْ شَيْءٍ قَبِلَتْه»؛ «قلب کودک، چنان زمین خالی است که هر بذری در آن ریخته شود، رشد میکند». (1)
نکته ی دوم: آموزش غیرمستقیم فرزندان پس از تولد با گفتن اذان و اقامه شروع میشود و با رفتار دینی والدین در منزل که مورد توجه کودکان است، ادامه پیدا میکند.
نکته ی سوم: با توجه به آغاز حس مذهبی از 2 سالگی، آموزش مستقیم از این سن شروع شود. صلوات بر محمد و آل محمد، گفتن لا اله الا الله، حب نبی اکرم و اولاد ایشان صلوات الله علیهمالسلام، خوبی و بدی، وضو، نماز، محرم و نامحرم. (2)
نکته ی چهارم: بهترین نوع تربیت و تقویت آموزههای دینی و اعتقادی، تربیت عملی است که همان نوع زندگی و رفتار و عملکرد والدین در پیش گاه فرزندان است. به قول شاعر: «در گفتن عیب دگران بستهزبان باش
با خوبی خود عیب نمای دگران باش».
پینوشت ها:
1. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 393
2. نسیم مهر،ج 1 ، ص 67
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از کاروان عشق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤔 در امر به معروف و نهی از منکر نه دچار افراط شویم و نه دچار تفریط
🤔 در نهج البلاغه آمده است:
لاَ تَرَى اَلْجَاهِلَ إِلاَّ مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً
👈 جاهل را نمیبینی مگر یا در حالت افراط است و یا در حالت تفریط
📙نهج البلاغه حکمت70
🎋 #کاروان_عشق
#امام_زمان_عج
#نهج_البلاغه
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/karevaneshgh