افطار روزه مسافر
برخی از مردم فکر می کنند روزه دار اگر بخواهد پیش از ظهر به مسافرت برود می تواند از ابتدای سفر، روزه خود را افطار کند.
در حالی که طبق نظر همه مراجع، روزه دار باید صبر کند تا به حد ترخص برسد، یعنی به جایی برسد که دیوارهای شهر را نبیند و صدای اذان شهر و روستای خود را نشنود، آنگاه می تواند چیزی بخورد و اگر چنانچه پیش از رسیدن به حد ترخّص، روزه اش را باطل کند، قضای آن را باید بگیرد و بنا بر احتیاط کفاره نیز بر او واجب می شود.
تحریر الوسیله ج1 ص990 م1721
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇😍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴📽 شهروند خانم تهرانی: به سگم بیشتر از بچه م #علاقه دارم
شهروند مرد تهرانی: شخصا #سگ گرفتم تا بچه هم بازی داشته باشه!👆
فاجعه فرهنگی دستاورد ماهواره از فرهنگ غربی
▪️ اگر خواستيد #كاسبان_تحريم را بشناسيد حرفاي آقاي نوبخت را بخوانيد:
سخنگوي دولت در پاسخ به سئوال درباره دوتابعيتي بودن همسران و فرزندان برخي مسئولين دولتي :
سربسته ميگويم، متاسفانه برخي ابزارهاي ما را سوزاندند. به هر حال كشور ما تحريم است، از راه رسمي كه به ما كالا نميدهند.
اوج #خرافهپرستی در #شیراز
#به_گزارش_خبرنگار_فرقه_نیوز؛
منطقهای مشهور به « #آبادعلی» در کوههای مشرف به بلوار #چمران_شیراز شاهد حضور جمعی از مردم با عقاید خاص است که برای برآورده شده حاجات خود در این مکان جمع میشوند و آداب و رسوم عجیب و غریبی را به جای میآورند!
اوج خرافهگرایی این عده تا جایی است که با کشیدن #حاجات خود بر روی زمین و سنگ، هفت مرتبه دور زدن به دور تپهای در این منطقه، روشن کردن شمع و بستن #پارچهی_سبز به درختان و … به دنبال برآورده شدن حاجات خود هستند.
این افراد معتقدند در زمانهای دور شخصی که شغلش #چوپانی بوده گوسفندان مردم را برای چرا به این منطقه میآورد اما گوسفندانش گم میشوند و برای پیدا شدن گوسفندان اعمالی را انجام میدهد که سرانجام منجر به پیدا شدن گوسفندان میشود!
در #شجرنامهی این فرد آمده است وی برای پیدا شدن گوسفندانش با چوبدستی خود روی زمین عکس گوسفند میکشد و هفت سنگ را به یک نیت روی هم میگذارد و #خدا را قسم میدهد که به مراد دلش برسد و سرانجام در تاریکی شب و به دلیل فرط خستگی به خواب میرود و در خواب مولای متقیان(ع) را به خواب میبیند که به وی آدرس نوری را نشان میدهد که محل گوسفندانش بوده است.
پس از این ماجرا وی شغل چوپانی را کنار میگذارد و به #عرفان و #ریاضت روی میآورد و از آن به بعد «عارف عابد علی» و آن مکان نیز به «آبادعلی» مشهور میشود و وی نیز چون روز سهشنبه آن اتفاق برایش رخ داده بود هفت #سه_شنبه را وقفه میکند که به آن مکان رود و به راز و نیاز بپردازد.
#آداب_و_رسوم_منطقهی_آبادعلی!
در آداب و رسوم منطقه آبادعلی آمده است که #حاجتمندان باید #هفت_سهشنبه بعد از سال تحویل در آن مکان که وقفهی آن عارف میباشد حضور پیدا کنند و در ابتدای مسیر به آن تپه نیت کنند و عارف علی را واسطهی خود و خدا قرار دهند.
برای برآورده شدن حاجات باید در بین راه هفت سنگ را هرکدام به یک نیت روی هم گذارند و بعد از رسیدن به بالای تپه پارچهی #سبزی را به درخت آنجا گره زنند و شمعی را برای روشنایی قبر اموات و آن نوری که عابدعلی در آن شب دیده بود روشن و در دل #نذری کنند و بر روی زمین و تخته سنگهای آنجا تصویر و یا نوشتهی حاجت خود را حک کنند.
عدهای از حاجتمندان نیز به نیتی که عارف علی میخواسته است به خانه خدا رود دور آن تپه میچرخند و عدهای دیگر نیز از آب #چشمهای که آنجاست به نیت #شفا و #تبرک با خود میبرند.
آنچه مسلم است اینکه «سوءاستفادهی عدهای سودجو از احساسات #دینی و #مذهبی مردم»، « #سادهاندیشی و سست بودن اعتقادات مردم»، «بیمسئولیتی مسئولان فرهنگی، » و «سکوت علما و چهرههای دینی» باعث شده است در چنین منطقهای در شیراز شاهد چنین رفتارهایی باشیم که همگان با شنیدن این اتفاق و دیدن تصاویر آن در #بهت و #حیرت فرو میروند!
📌 #پندانه
🔸مردی خسیس طلاهایش را در گودالی پنهان کرد و هر روز به آنها سر میزد.
🔹یک روز یکی از همسایگانش طلاها را برداشت.
🔸مرد خسیس به گودال سر زد اما طلاهایش را نیافت و شروع به شیون و زاری کرد.
🔹رهگذری پرسید: چه شده؟
مرد حکایت طلاها را گفت.
🔸رهگذر گفت: این که ناراحتی ندارد. سنگی در گودال بگذار و فکر کن که شمش طلاست، تو که از آن استفاده نمیکنی، سنگ و طلا چه فرقی برایت دارد؟
🔺ارزش هر چیزی در داشتن آن نیست بلکه در استفاده از آن است
🔅 اميرالمؤمنين حضرت علی (عليهالسلام):
آدم بخيل (حتي) در چيزهاي پشيز و اندک دنيا براي خود بخالت ميکند و (در عوض) تمامي آن را به وارثانش تقديم مينمايد!
📚فهرست غرر، ص ٢٩
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ پیروزی آسان است
🌷 اگر یک واقعیت ساده را واقعا باور کنیم!
🎮 برداشت راهبردی علیرضا پناهیان از یک بازی رایانهای
☑️حتما ببینید بسیار مهم
📚 #داستان_های_کوتاه_و_آموزنده
👈 بنده است یا آزاد؟؟
صدای ساز و آواز بلند بود. هركس كه از نزدیك آن خانه می گذشت، می توانست حدس بزند كه در درون خانه چه خبرهاست؟ بساط عشرت و می گساری پهن بود و جام «می» بود كه پیاپی نوشیده می شد.
كنیزك خدمتكار درون خانه را جاروب زده و خاكروبه ها را در دست گرفته از خانه بیرون آمده بود تا آنها را در كناری بریزد. در همین لحظه مردی كه آثار عبادت زیاد از چهره اش نمایان بود و پیشانی اش از سجده های طولانی حكایت می كرد از آنجا می گذشت.
از آن كنیزك پرسید: «صاحب این خانه بنده است یا آزاد؟». آزادمعلوم است كه آزاد است. اگر بنده می بود پروای صاحب و مالك و خداوندگار خویش را می داشت و این بساط را پهن نمی كرد.
ردوبدل شدن این سخنان بین كنیزك و آن مرد موجب شد كه كنیزك مكث زیادتری در بیرون خانه بكند. هنگامی كه به خانه برگشت اربابش پرسید: «چرا این قدر دیگر آمدی؟».كنیزك ماجرا را تعریف كرد و گفت: «مردی با چنین وضع و هیئت می گذشت و چنان پرسشی كرد و من چنین پاسخی دادم.»
شنیدن این ماجرا او را چند لحظه در اندیشه فرو برد. مخصوصا آن جمله (اگر بنده می بود از صاحب اختیار خود پروا می كرد) مثل تیر بر قلبش نشست. بی اختیار از جا جست و به خود مهلت كفش پوشیدن نداد. با پای برهنه به دنبال گوینده ی سخن رفت. دوید تا خود را به صاحب سخن كه جز امام هفتم حضرت موسی بن جعفر علیه السلام نبود رساند. به دست آن حضرت به شرف توبه نائل شد، و دیگر به افتخار آن روز كه با پای برهنه به شرف توبه نائل آمده بود كفش به پا نكرد.
او كه تا آن روز به «بشربن حارث بن عبد الرحمن مروزی» معروف بود، از آن به بعد لقب «الحافی» یعنی «پابرهنه» یافت و به «بشر حافی» معروف و مشهور گشت. تا زنده بود به پیمان خویش وفادار ماند، دیگر گرد گناه نگشت. تا آن روز در سلك اشراف زادگان و عیاشان بود، از آن به بعد در سلك مردان پرهیزكار و خداپرست درآمد.
📗 #داستان_راستان جلد 1
✍ علامه شهید مرتضی مطهری
💠 پسـت ویژه از مجلـه معتبر هافینــگتون پســت در مورد روزه داری و رمـضـان 🌹🌿
💢 Ramadan, the holy month in Islam. I do strongly believe that not only Muslims should pay attention to these days of fasting from sunrise and until sunset, and here is why.
▪️رمضان ماه مقدس در اسلام، من قویا معتقدم فقط نباید مسلمان ها توجه کنن به این روزهای روزه داری از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب و علتش این است
💢 The month of Ramadan is a great time for our digestive system, which is responsible for
the metabolism process of food, to get some rest.
▪️ماه رمضان یک زمان مناسب برای استراحت دادن به دستگاه گوارشی است که ( همواره) در حال سازوکار متابولیسمی غذا است ( همان هضم کردن)
💢 During fasting, the level of sugar in blood decreases so does the level of cholesterol . And of course it is a chance to get your body in shape!
▪️دوره روزه داری میزان قند خون و سطح کلسترول خون رو کاهش میدهد، و قطعا یک شانس برای رو فرم قرار دادن بدنتان است
💢 Also, during the first week you will be surprised at how little food you actually need to be full. For some people it can lead to the whole new way of consuming food.
▪️ همچنین در مدت هفته اول شما از اینکه در واقع چقدر غذای کمی برای سیر شدن لازم دارید شگفت زده خواهید شد برای عده ای از مردم روزه میتواند راه سالم مصرف مواد غذایی باشد
📚 سایت:
🌐 http://m.huffpost.com/us/entry/5564387
🔭●➼┅═❧═┅┅───┄
◾وزیر خارجه آمریکا این دوازده شرط را برای ما گذاشته!
➕در ادامه:
۱۳/خورش کرفس نخورند
۱۴/هروقت از جا بلند میشوند یک چایی برای ما بریزند
۱۵/کنترل تلویزیون را بدهند دست ما
۱۶/وحید خزایی را به ما بدهند
۱۷/کولر را خاموش نکنند
۱۸/هلیم را با نمک نخورند
۱۹/قیمه و ماست را ترکیب نکنند
💬 ادبیات #کدخدا بعد #برجام
⚛ «کسانی که روزه برایشان واجب نیست»
⚛ #وجوب_روزه
________________
❓ سوال: روزه بر چه كسانى واجب نيست؟
◀️ پاسخ: ⬇️⬇️
◀️ بر چند دسته روزه #واجب_نيست:
1. #پير_مرد و #پير_زنى كه گرفتن روزه براى آنان #مشقّت دارد؛
2. #زن_باردارى كه گرفتن روزه براى حمل يا خودش #ضرر دارد؛
3. #زن_شير_دهى كه گرفتن روزه، براى #بچه يا خودش ضرر دارد؛
4. #بيمارى كه گرفتن روزه براى او ضرر دارد؛
5. كسى كه بيمارى دارد كه زياد #تشنه مى شود و نمى تواند تشنگى را #تحمل كند؛
6. كسى كه به #سن_بلوغ نرسيده است؛
7. زنى كه خون #حيض و #نفاس مى بيند؛
8. كسى كه به #مسافرت مى رود و در جايى #قصد_اقامت #ده_روز نمى كند؛
9. كسى كه به جهت #ضعف_بنيه، گرفتن روزه براى او مشقّت فراوان دارد و غيرقابل تحمل است؛
10. كسى كه #بى_هوش است و يا در #كما به سر مى برد؛
11. #ديوانگان.
—---------------—
◀️ منبع: ⬇️⬇️
➖ توضيح المسائل مراجع، 1729، 1725، العروة الوثقى، ج 2 ؛ كتاب الصوم، فصل فى طرق ثبوت الهلال.
1_9238183.mp3
11.55M
🔺شنیدنی 🔺رادیوزمانه
#خرمشهرها_در_پیش_است
به مناسبت فتح #خرمشهر
#مکتب_اسلام
#مکتب_اومانیسم
مراحل #رسیدن_به_هدف از نظر #اسلام
1. توحید: یعنی «لا مؤثر الوجود إلاّ الله» به این معنا که تنها خداوند است که حقیقتا به دیگر موجودات، هستی و وجود میدهد.
2. توکل به خدا.
3. تدبیر، یعنی آخر کار را دیدن.
4. توسل و احساس نیاز واقعی به حاجت.
5. در رابطه با هدف خود بهگونهای تلاش کند، گویا در این دنیا ابدی است.
مراحل #رسیدن_به_هدف از نظر مکتب #اومانیسم
1. قدرت بیپایان خدا در درون شماست.
2. با کنترل افکار و گفتارتان میتوانید جسمتان و حتی دنیا را آنطور که میخواهید، بسازید یا تغییر دهید.»
#منبع؛ چهار اثر از فلورانس، ص77
🔴آشنایی با عرفان های نو ظهور
💠 معارفی از جزء هفتم قرآن کریم
🔸 صحنه سازی برای امتحان
یَأَیهَُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لَیَبْلُوَنَّکُمُ اللَّهُ بِشیَْءٍ مِّنَ الصَّیْدِ تَنَالُهُ أَیْدِیکُمْ وَ رِمَاحُکُمْ لِیَعْلَمَ اللَّهُ مَن یخََافُهُ بِالْغَیْبِ فَمَنِ اعْتَدَی بَعْدَ ذَالِکَ فَلَهُ عَذَابٌ أَلِیمٌ(94- مائده)
ای اهل ایمان! بیتردید خدا شما را به چیزی از شکار حیوانات در حالی که مُحرم هستید آزمایش میکند، آن هم با شکاری که به آسانی در دسترس و تیررس شماست تا خدا کسی را که در نهان از او میترسد معلوم و مشخص نماید و هر که پس از این از حدود الهی تجاوز کند برای او عذابی دردناک است.
«بلاء» به معنای# امتحان و #آزمایش است و معنای خوف بالغیب این است که انسان از عذابهای دردناک اخروی با اینکه به وسیله حواس ظاهریاش نمیتواند آنها را درک کند، بترسد آن هم به این دلیل که خدای متعال انسان را از آنها بر حذر داشته است.
اراده الهی بر این تعلق گرفته که انسان موجودی مختار باشد و مدام بر سر دوراهی انتخاب قرار گیرد؛ «وَ هَدَیْناهُ النَّجْدَیْن» (۱) که اگر با حسن استفاده از نعمت اختیار راه صحیح را به صورت غیر اجباری برگزید، پلههای کمال و ترقی را یکی پس از دیگری طی کند و به مقام قرب الهی که هدف اوست نائل شود و اگر با سوء اختیار کج راهه را انتخاب کرد، به عواقب ناگوار راهی که خود آزادانه برگزید گرفتار آید.
این کش و قوسهای درونی که هر روز با آن دست و پنجه نرم میکنیم؛ همان آزمونهای الهی هستند که عدهای در آن شاکرند و قبول و عدهای کفورند و مردود؛ «إِنَّا هَدَیْناهُ السَّبیلَ إِمَّا شاکِراً وَ إِمَّا کَفُوراً» (۲) آنگاه به قبول شدگان وعده بهشت و رحمت داد و بر مردود شدگان آن وعید دوزخ و شدت. (۳).
فراگیرترین آزمونی که خداوند متعال مدام آن را برگزار میکند آزمون عملی است که در آن ابتدا زمینه امتحان را فراهم میکند. به عنوان مثال وقتی که حاجیان در احرام را از شکار منع میکند به آهوان دستور میدهد که از بلندیهای مکه و سینه کوه پایین بیایند و آنقدر نزدیک شوند که این منع شدگان بتوانند به راحتی آنها را با نیزه و یا حتی با دست شکار کنند. یعنی از یک طرف منع میکند و از طرفی دیگر همان منع شده را میآورد در تیررس و دسترس ایشان قرار میدهد تا عیار ایمان مردم عیان شود.
این آیه نشان میدهد که خداوند متعال برای هر امر و نهیی بساط آزمون آن را هم فراهم میکند. اگر فرمود به #نامحرم نگاه نکنید از آن طرف چند نامحرم #بزک کرده را طوری مسیر میدهد که از مقابل #چشم این جوان عبور کنند و او در جلسه امتحان قرار گیرد.
(۱) 10/بلد
(۲) 3/ انسان
(۳) 38-39/بقره
#جزء_هفتم
انسان باید آنقدر بزرگ باشد که ،
اشتباهات خود را قبول کند...
آنقدر باهوش باشد که ،
از آنها سود ببرد...
و آنقدر قوی باشد که ،
آنها را اصلاح کند...
هدایت شده از کاری کن خدا عاشقت بشه
کانال «کاری کن خدا عاشقت بشه»
کانال مذهبی با مطالب مفید و متنوع
آدرس ما در پیام رسانها:
در سروش
http://sapp.ir/karikonkhodaasheghetbeshe
در ایتا
https://eitaa.com/karikonkhodaashegetbeshe
در گپ
https://gap.im/khodaasheghetbashe
در آی گپ
https://iGap.net/karikonkhodaasheghetbashe