پیشگیری از بارداری و سقط جنین.mp3
3.65M
✅ پیشگیری از بارداری و سقط جنین
نکات تکمیلی مطابق با فتاوای آیتالله سیستانی:
1. اگر زوجه بخواهد جهت پیشگیری از بارداری اقدام به امری نماید که با حقّی از حقوق شرعی شوهرش منافات داشته باشد، باید رضایت وی را برای این کار جلب نماید. مانند اینکه وسیلۀ پیشگیری از حاملگی در مَهْبِل زن قرار داده شود، طوری که مانع از استمتاع متعارف باشد که در این صورت، این کار باید با موافقت زوج انجام شود؛ همچنان که استفادۀ مرد از کاندوم برای مقاربت که مستلزم ورود جسم خارجی در فضای مَهْبِل است، بنابر احتیاط لازم باید با موافقت زوجه صورت گیرد (توضیح المسائل جامع، ج 4، م 703)
2. اگر باقی ماندن حمل برای مادر موجب خوف ضرر قابل توجّه بر خودش باشد (ضررهای متعارف و طبیعی ناشی از حاملگی مثل حالت تهوّع و سردرد و... مجوّز سقط نیست.) یا برایش مشقّت فوقالعاده و بسیار شدیدی داشته باشد که معمولاً قابل تحمّل نیست (حَرَج) و راه مشروع دیگری برای رهایی از آن نباشد، در این دو صورت سقط کردن جنین قبل از دمیده شدن روح، جایز است. (توضیح المسائل جامع، ج 4، م 723)
محارم پس از ازدواج.mp3
1.83M
چه کسانی به واسطۀ ازدواج به مرد محرم میشوند؟
✅ گزارشی از وضعیت انتشار کتابها
به لطف خداوند اکثریت قریب به اتفاق نسخههای چاپ دوم کتاب خمس و چاپ اول کتاب احکام کاربردی به فروش رفته است و انشاءالله قرار است، چاپ مجدد این کتابها روانۀ بازار شود.
چاپ جدید کتاب خمس (چاپ سوم)، تقریباً مثل همان چاپ دوم است؛ از حیث محتوایی دو سه مورد استفتاء جدید از آیتالله خامنهای به کتاب اضافه شده و در چند مورد هم توضیحات کوتاهی اضافه شدهاست. از حیث نگارشی هم اصلاحاتی اعمال شدهاست. به هر حال حجم اصلاحات و اضافات به قدری نیست که حتی تعداد صفحات چاپ سوم نسبت به چاپ اول تغییر کند. لذا با مساعدت ناشر محترم، انشاءالله بهزودی چاپ سوم با همان صفحهبندی قبلی منتشر میشود.
اما در مورد کتاب احکام کاربردی شاهد تغییرات قابل توجهی هستیم و کتاب هنوز در مرحلۀ ویرایش قرار دارد. اولاً پس از اینکه کتاب به رؤیت برخی اساتید و صاحبنظران رسید، نکاتی به ما منتقل شد که انشاءالله این نکات در چاپ جدید اعمال خواهد شد. ثانیاً با توجه به اینکه پس از انتشار چاپ نخست کتاب، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی در چهار جلد منتشر شد و برخی فتاوای آیتالله سیستانی تغییر کرد، لازم است در کتاب احکام کاربردی هم با توجه به توضیح المسائل چهار جلدی، بازنگری صورت بگیرد تا جدیدترین فتاوای معظمله در اختیار خوانندگان محترم قرار بگیرد. سوم، در طول مدتی که کتاب برای انتشار آماده شد تا کنون، برخی مسائل مهم و کاربردی در همین کانال عرضه شد که مناسب دیدیم در چاپ جدید کتاب، این مسائل نیز همراه با ارجاعات به کتاب افزوده گردد. چهارم، کتاب از حیث نگارشی و ادبی هم مورد بازنگری قرار خواهد گرفت. پیشبینی میکنیم انشاءالله چاپ دوم احکام کاربردی با صفحهبندی جدید دو سه ماه دیگر منتشر شود.
البته هماکنون خرید نسخۀ الکترونیکی کتابهای خمس (چاپ دوم) و احکام کاربردی (چاپ اول) مقدور است که با جستوجوی سادۀ اینترنتی میتوان طریقۀ تهیۀ آن را دریافت.
اما کتاب جدیدی که اکنون در مراحل پایانی تألیف قرار دارد، کتابی است با موضوع احکام اقتصادی. در این کتاب، به مسائل روز اقتصادی همچون رمز ارز و فارکس هم توجه شده است. حجم این کتاب، نسبتاً زیاد است و هنوز ناشر، زمان و نحوۀ انتشار آن مشخص نیست. امیدواریم با عنایت امام زمان علیهالسلام و با دعای خیر مؤمنین، بهزودی با انتشار این کتاب، قدمی در جهت ترویج احکام الهی برداریم.
کریمی- بیان احکام
توضیحاتی در مورد ماهیت وام اربعین از لحاظ عقود اسلامی و حکم شرعی گرفتن این وام
فراموش کردن پرداخت کرایه تاکسی.mp3
1.89M
✅ وقتی حقی از کسی ضایع شده که دسترسی به وی امکان ندارد، وظیفه چیست؟
نکات تکمیلی:
1⃣ طبق نظر آیتالله خامنهای برای پرداخت مالی که به عنوان رد مظالم یا مجهول المالک باید به فقیر داده شود، واجب نیست از مرجع تقلید اجازه گرفته شود؛ بلکه کسب اجازه بنا بر احتیاط مستحب است. البته طبق نظر امامخمینی و آیتالله سیستانی، بنا بر احتیاط واجب باید با اجازه باشد.
2⃣ همچنین فقیری که به وی رد مظالم پرداخت میشود، دارای شرایطی است که تقریباً مشابه شرایط کسی است که به او زکات پرداخت میشود؛ از جمله اینکه شیعۀ دوازده امامی باشد و مال را صرف معصیت نکند و جزو افراد واجبالنفقۀ رد مظالم دهنده نباشد.
برای اطلاع کامل از شرایط استحقاق دریافت رد مظالم، پیوند زیر را ببینید:
https://www.sistani.org/persian/book/26577/7008/
همچنین میتوانید استفتائات از امام خمینی پیرامون رد مظالم را از پیوند زیر مطالعه کنید:
https://b2n.ir/s91642
❓با توجه به اینکه آیتالله سیستانی اموال دولتی را مجهول المالک میدانند، در صورتی که مکلف به اموال دولتی آسیب زده باشد یا اموال دولتی را تلف کرده باشد، طبق نظر معظمله، مکلف چه وظیفهای دارد؟
📝 فردی که به جهت تضییع اموال نهادهای دولتی مدیون شده، میتواند بدهی خویش را با اذن حاکم شرع به همان نهاد پرداخت کند و چنانچه این امر ممکن نباشد و مطابق قانون باید اموال تضییع شدۀ بیتالمال به خزانۀ عمومی دولت واریز شود، واریز آن مبلغ به شماره حسابی که بابت این امر معرّفی شده کافی است.
شایان ذکر است، اگر چنین امری مقرّر نشده یا پرداخت از آن طریق ممکن نباشد، در صورتی که دین مذکور به فقیر دارای «شرایط استحقاق دریافت رد مظالم» پرداخت شود، کافی است.
توضیح المسائل جامع، ج 3، م 927
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تذکر: استفاده از اموال دولتی در چهارچوب قانون جایز است و اگر فردی مطابق با قراردادی که شرعا و قانونا اشکالی ندارد، با دولت همکاری داشته باشد، حقوق او از بیتالمال حلال است و معظمله در این موارد به مؤمنین اذن دادهاند.
کریمی- بیان احکام
❓با توجه به اینکه آیتالله سیستانی اموال دولتی را مجهول المالک میدانند، در صورتی که مکلف به اموال د
طبق نظر آیتالله خامنهای اموال دولتی مجهول المالک نیست و مکلف در صورت اتلاف اموال بیتالمال یا آسیب زدن به آن باید مطابق قوانین کشور عمل کند؛ باید به همان ارگانی که اموالش را تلف کرده، خسارت را پرداخت کند و اگر امکان پرداخت خسارت به آن ارگان خاص وجود نداشت، باید خسارت را به خزانۀ عمومی دولت واریز کند.
19.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موضوع: #کاشت_ناخن مصنوعی (یا کاشت مژۀ مصنوعی) بهخودی خود چه حکمی دارد؟ در صورتی که فرد چنین کاری انجام داد برای طهارت (وضو و غسل) و همچنین برای حجاب خود چه وظیفهای دارد؟