eitaa logo
کریمی- بیان احکام
1.4هزار دنبال‌کننده
217 عکس
62 ویدیو
17 فایل
حجت‌الاسلام علیرضا کریمی، عضو دفتر استفتائات آیت‌الله خامنه‌ای و نماینده آیت‌الله سیستانی +9821-64412000 +9825-37741415 اینستاگرام، تلگرام، بله و ایتا: karimi_bayan_ahkam مدیریت کانال با ادمین است.
مشاهده در ایتا
دانلود
گلدسته- 20 بهمن 1401- مشاهده محتویات فلش دیگران.mp3
2.75M
برنامۀ گلدسته- 20 بهمن 1401موضوع: مشاهدۀ محتویات فلش یا سی‌دی یا گوشی دیگران اگر فلش یا سی‌دی یا گوشی کسی پیش ما جا مانده باشد، آیا مجازیم محتویات آن را بیینیم؟
📝 والدین موظّفند دختر را از کودکی به رعایت حجاب و پوشش و مسائل مربوط به معاشرت با نامحرم عادت دهند و چنانچه کوتاهی آنان در این امر باعث شود فرزندشان نسبت به نامحرم بی‌تفاوت شود و پس از رسیدن به سنّ تکلیف در رعایت حجاب و عفّت و برخورد با نامحرم سهل‌انگار گردد، شرعاً در پیشگاه الهی مسئول هستند. _________ توضیح المسائل جامع آیت‌الله سیستانی، ج 4، م 38
گلدسته- 27 بهمن- خمس کالا برگ و بن.mp3
1.89M
برنامۀ گلدسته- 27 بهمن 1401 موضوع: خمس کالابرگ و بن و ... تفصیل بحث مبانی علما در مورد اینکه آیا تنها درآمدهای کسبی مشمول خمس است یا سایر درآمدها مثل هدیه نیز مشمول خمس است، در کتاب «خمس» آمده است.
برای خرید کتاب‌های و پژوهش حجت‌الاسلام علیرضا کریمی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و بهره‌مندی از تخفیف 20 درصدی، به غرفۀ شرکت چاپ و نشر بین‌الملل، واقع در شبستان اصلی مصلای امام خمینی (سالن ناشران عمومی)، راهروی 16، غرفۀ 13 مراجعه فرمایید.
برای خرید کتاب‌های و پژوهش حجت‌الاسلام علیرضا کریمی از نمایشگاه مجازی کتاب (10 درصد تحفیف به همراه ارسال رایگان کتاب)، پیوندهای زیر را لمس نمایید: https://b2n.ir/t79136 https://b2n.ir/k98919
گلدسته- 7 اسفند- استثنائات طهارت بدن یا لباس نمازگزار.mp3
2.72M
برنامۀ گلدسته- 7 اسفند 1401 موضوع: مواردی که لازم نیست بدن و لباس نمازگزار پاک باشد
کریمی- بیان احکام
برنامۀ گلدسته- 7 اسفند 1401 موضوع: مواردی که لازم نیست بدن و لباس نمازگزار پاک باشد
نکات تکمیلی: علاوه بر موارد گفته شده در پوشۀ صوتی، اگر شیء نجس مانند دستمال، چاقو، تلفن همراه، کلید نجس همراه نمازگزار باشد، اشکال ندارد. همچنین، اگر لباس نجسی که فرد آن را نپوشیده، همراه او باشد، طبق نظر آیت‌الله سیستانی ضرری به نماز نمی‌رساند، هرچند این لباس قابلیّت پوشاندن عورتین را داشته باشد؛ همین گونه، همراه داشتن شیء نجس (محمول نجس) در نماز که از اجزای روح‌دار مردار نجس تهیّه شده یا از اجزای درندگان و سایر حیوانات حرام‌گوشت ساخته شده است اشکال ندارد؛ البتّه در مورد اجزای درندگان و سایر حیوانات حرام‌گوشتی که خون جهنده دارند، نباید چیزی از آن بر بدن یا لباس نمازگزار - که قابلیّت پوشاندن عورتین را دارد – باشد؛ اما طبق نظر امام خمینی احتیاط واجب در نماز آن است که از حمل‏‎ ‎‏نمودن (همراه داشتن) عین نجس خصوصاً مردار و همچنین چیزی که نجس شده و پوشانندۀ عورت است اجتناب شود، ولی همراه داشتن چیز نجسی که پوشانندۀ عورت نیست مثل چاقو و پول‌های خرد در نماز جایز است. ‏ طبق نظر امام خمینی، لباس زن پرستار بچه ـ مادر باشد یا غیر او ـ در صورتی که با ادرار بچه نجس‏‎ ‎‏شده باشد، در نماز عفو شده است. البته این مورد تفصیلی دارد که برای آگاهی از آن باید مورد پنجم «القول فیما یعفی عنه فی الصلاة» در کتاب تحریر الوسیلة یا مسئلۀ 863 توضیح المسائل مطالعه ‌شود. ___ برای آگاهی از تفصیل نظرات آیت‌الله سیستانی، ر.ک. https://www.sistani.org/persian/book/26575/6331/ برای آگاهی از تفصیل نظرات امام خمینی، ر.ک. https://b2n.ir/p79994
گلدسته- 30 بهمن- شک در نماز.mp3
3.99M
برنامۀ گل‌دسته- 30 بهمن 1401 موضوع: مقدار مکث نمازگزار در هنگام شک
گلدسته- 4 اسفند 1401- نبش قبر.mp3
3.46M
برنامه گلدسته- ۴ اسفند ۱۴۰۲ موضوع: نبش قبر اگر فردی ۳۰ سال از زمان مرگش بگذرد، آیا می‌توان قبرش را شکافت؟
دست کشیدن در وضو- سوم خرداد 96.mp3
628.4K
موضوع: دست کشیدن در اعضای شستنی تاریخ بیانات: 3/3/96
مسح سر- سوم خرداد 96.mp3
1.65M
موضوع: مسح سر تاریخ بیانات: 3/3/96 نکتۀ تکمیلی: آیت‌الله سیستانی: مسح سر و مسح پا با کلّیۀ قسمت‌‌های هر یک از دو دست که در وضو شسته می‌‌شود - از آرنج تا سر انگشتان - جایز است.
وضوی ارتماسی- سوم خرداد 96.mp3
4.9M
موضوع: وضوی ارتماسی تاریخ بیانات: 96/3/3 نکات تکمیلی: 1- اگر وضوی بعضی از اعضا ارتماسی و بعضی غیر ارتماسی انجام شود، اشکال ندارد. 2- در وضوی ارتماسی نیز، باید صورت و دست‌‌ها از بالا به پایین شسته شود. 3- اگر شخص صورت را از طرف پیشانی و دست‌‌ها را از طرف آرنج در آب فرو برد، وضوی ارتماسی او صحیح است؛ اما اگر صورت و دست‌‌ها داخل آب باشند و انسان بخواهد به قصد وضوی ارتماسی آنها را از آب خارج کند، طبق نظر آیت‌الله سیستانی وضوی او بنا بر احتیاط واجب صحیح نیست؛ اما طبق نظر امام خمینی اگر در وقت بيرون آوردن صورت و دست‌ها از آب، نيت وضو كند، بايد صورت را از طرف پيشانی و دست‌ها را از طرف آرنج بيرون آورد و در این صورت وضوی او صحیح است. 4- طبق نظر حضرات آیات امام خمینی و خامنه‌ای در وضوی ارتماسی در مورد دست‌ها باید قصد شستن وضوئی آن‌ها هنگام خارج کردن آن‌ها از آب باشد، تا بتوان از این طریق مسح را با آب وضو انجام داد. با توجه به مورد سوم، روشن می‌شود مورد چهارم از نظر آیت‌الله سیستانی لازم نیست.