💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 رئیس مرکز تجارت جهانی ایران:
80 درصد مشکلات کشور ناشی از سیاستهای اشتباه دولت است
🔸 رئیس مرکز تجارت جهانی ایران گفت: حداکثر 20 درصد مشکلات حال حاضر کشورمان مربوط به تحریم هاست و بیش از 80 درصد مشکلات ما نشأت گرفته از سیاستهای غلط دولت و عملکردهای نادرست رئیسجمهور میباشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا سبزعلیپور با انتقاد از بیتوجهی حسن روحانی به وعدههای انتخاباتیاش اظهار داشت: پس از اینکه دولت یازدهم رسماً کار خود را آغاز کرد متأسفانه اخلاق و رفتار رئیسجمهور هم به یکباره عوض شد و بدبختانه مُنکر وعدههای خود گردید و با همین فرمان و عملکرد غلط، با منتقدین سیاسی و اقتصادی درگیر شد!!
وی افزود: در نهایت چهار سال دولت یازدهم فقط با حرف و حرف و حرف به اتمام رسید و روزگار مردم در این چهار سال نه تنها بهتر نشد بلکه بدتر و بدتر شد!
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران ادامه داد: آقای روحانی برای به دست گرفتن سکانِ دولتِ دوازدهم، مجدداً کاندیدای ریاستجمهوری شدند و متأسفانه این بار هم با توسل به سخنان خلاف واقع و شعارهای تند سیاسی و اقتصادی باز هم با احساسات مردم بازی کردند اما متأسفانه با بیاعتنایی و بیتوجهی به ایران و ایرانی نه تنها اوضاع کشور بهتر نشد بلکه هر وعده و شعاری که داده بودند، برعکس از آب درآمد و نهایتاً با سوءمدیریت خود، اَشک مردم را درآوردند!
سبزعلیپور اضافه کرد: امروز حدود شش سال از فرماندهی و ریاستجمهوری جناب آقای روحانی میگذرد و حاصل این فرماندهی و مدیریت ایشان و دولتمردان «تدبیر و امید» و آن هم چیزی بیش از «هیچ» نبوده است.
به گفته وی، دولتهای یازدهم و دوازدهم تا به اینجای کار که با سوءمدیریت خود، کِشتی دولت و اقتصادِ ایران را به گِل نشانده و دائماً سعی بر این دارد تا عدم تعهد، سوءمدیریت، ناهماهنگی و عملکردهای غلطِ دولت در نابودی اقتصاد و کاهش سطح معیشت مردم و کوچکتر شدن سفره آنان را فقط و فقط به گردن تحریمها و دولت آمریکا بیندازد و در همین راستا، جناب آقای روحانی در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی با حضور در حرم مطهر امام خمینی طی سخنانی تأملبرانگیز اظهار داشتهاند: مشکلات ما ناشی از فشار آمریکاست، پس کسی نباید به جای دولت آمریکا، دولت خدمتگزار را مورد سرزنش قرار دهد!
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران بیان کرد: همین آقای روحانی قبل از انتخابات سال 92 اعلام میکردند که: مردم ایران، آیا میدانید مشکل کار در کشورمان کجاست؟ ایشان دلیل مشکلات کشورمان را عدم مشورت، خودشیفتگی دولت مستقر، عدم استفاده از ابزارهای علمی، بیثباتیها و... اعلام میکردند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/153742
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
♦️سازوکار ویژه مالی اروپا؛ بیمهایی در آن سوی امیدها
📝هفته گذشته، پس از ماهها تأخیر، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان، ثبت سازوکار را به نام INSTEX را اعلام کردند که میباید تحریمهای ضدایرانی آمریکا را خنثی کرده و ایران را از منافع برجامی خود منتفع کند. این سازوکار در داخل مورد تبلیغ گسترده یک جریان رسانهای قرار گرفت که به نظر میآید بنا بر ملاحظاتی تمایل به گفتن همه واقعیات در مورد سازوکار ویژه مالی اروپا را ندارند. اما در کنار امیدهایی که به این سازوکار بسته شده است، بیمها و نگرانیهای جدی نیز مطرح هستند که نباید مورد غفلت قرار گیرند.
💡تحلیل و ارزیابی
1⃣ به اعتراف اروپاییها حداقل تا اواسط سال جاری میلادی، قرار نیست که INSTEX برای کالاهای تحریمی از سوی ایالات متحده مانند نفت استفاده شود. بلکه در چند ماه آتی تنها اقلام غیر تحریمی شامل غذا و دارو از طریق این سازوکار در دسترس ایران قرار خواهد گرفت. بدون اینکه هیچ تضمین و آینده مشخصی برای توانایی ورود سازوکار ویژه مالی به اقلام تحریمی وجود داشته باشد.
2⃣ طبق آنچه که اعلام شده است، روش کار INSTEX بهگونهای است که ایران نخواهد توانست پول حاصل از صادرات نفت خود را به داخل کشور بازگرداند. ایران تنها میتواند معادل پول نفت صادراتی خود از کشورهای خارجی کالا دریافت کند.
3⃣ هیچ تضمینی برای اینکه INSTEX بتواند از شرکتهای اروپایی مایل به همکاری با ایران در برابر تحریمهای ضد ایرانی آمریکا محافظت کند وجود ندارد. این نکته هم در اظهارات آمریکاییها و هم اروپاییها مورد تاکید قرار گرفته است.
4⃣ به هنگام اعلام سازوکار مالی، اروپاییها موضوعاتی مانند بحث سیاستهای منطقهای و توان دفاعی موشکی ایران را نیز مطرح و نسبت به آنها ابراز نارضایتی کردند. این احتمال وجود دارد که ادامه کار INSTEX منوط به مذاکره ایران در مورد سیاستهای منطقهای و موضوع توانمندی موشکی خود با اروپاییها شود.
5⃣ نتیجه اینکه در کنار امیدهایی که برخی در داخل کشور به سازوکار مالی اروپاییها بستهاند، نگرانیهای بسیار جدی و حیاتی نیز وجود دارد که غفلت از آنها ممکن است کشور را مجدداً دچار یک خسارت بزرگتری نماید.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
🔆 تظاهرات دیروز (جمعه) هواداران دولت قانونی #ونزوئلا در شهرهای Guanare، Maturín و Valencia
📌 این تصاویر در رسانههای بینالمللی و دنبالههای ایرانیشان نه منتشر میشود و نه ضریب میگیرد...
🔻اما امروز شنبه، موافقان و مخالفان در کاراکاس مجددا به خیابانها خواهند آمد. منتظر پژواک مجدد حضور مخالفان دولت مادورو در رسانهها باشید...
✍ امیر تفرشی
7.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم/ عملیات بازداشت سارقان مسلح در خانه ویلایی
🔹 مأموران اداره یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ موفق به بازداشت اعضای باندی شدند که یک زندانی را از بیمارستان امام خمینی (ره) فراری داده بودند.
🔹اعضای این باند 6 نفره سارقان مسلح، ظهر نهم آبان 97 با ورود به محوطه بیمارستان امام خمینی (ره) و تیراندازی در محوطه بیمارستان، اقدام به خلع سلاح مأمور بدرقه زندان کرده و یک مجرم را فراری دادند.
🔹این باند در پرونده خود 300 فقره سرقت را ثبت کردهاند و در تمامی سرقتها، سلاح همراه خود داشتند.
https://tn.ai/1937700
📡 @TasnimNews
✊ لوح| چهل سال چالش، چهل سال پیروزی ایران
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: یک حقیقت مهمّی وجود دارد که گاهی از چشم بعضیها پنهان میماند و از کثرت وضوح مخفی میشود. آن حقیقت یک حقیقت درخشانی است و آن، این است که در چالشِ چهلساله بین ایران و آمریکا، طرفی که مغلوب شده آمریکا است، طرفی که پیروز شده جمهوری اسلامی است؛ این حقیقتِ بسیار مهمّی است. ۱۳۹۷/۰۸/۱۲
🔺 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR بهمناسبت فرارسیدن ایام دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، لوح «چهل سال چالش، چهل سال پیروزی ایران» را منتشر میکند.
🌷 #چهل_سال_پیروزی
🖌 #یادداشت_روز
🔹اقتصاد رفتاری فرصتها، تهدیدها!
#جعفر_بلوری
🔸۱- روانشناسان میگویند، اغلب آدمها ترجیح میدهند از بین دو گزینه «سود بردن» و «زیان ندیدن»، گزینه دوم را انتخاب کنند! دوری از «زیان و خسارت» برای بیشتر آدمها، مهمتر از «رسیدن به سود» است. به عبارت دقیقتر، انسانها زیانگریزند طوری که، تنفر از دست دادن برای آنها تقریبا دو برابر میل بهدست آوردن است. (دکتر ریچارد تیلر و کاس آرسانستین دو اقتصاددان مشهور آمریکایی).
۲- تصورکنید فصل زمستان است و سرمای شدید همه را غافلگیرکرده. مصرف گاز به شدت افزایش یافته و در برخی مناطق کشور، گزارشهای نگرانکنندهای از افت فشارگاز به دست دولت رسیده است. اوضاع در کشور همسایه نیز که صددرصد واردکننده گاز است بحرانی است و مقامات آن کشور اعلام کردهاند، حاضرند برای واردات ۲۰ درصد گاز بیشتر، دو برابر قیمت قبل را پرداخت کنند.
باز هم تصورکنید، بررسیهای دولت نشان میدهد، با ۲۰ درصد صرفهجویی، میتوان این معضل را در داخل کشور حل کرد لذا تصمیم میگیرد، برای جلوگیری از مصرف زیاد، مردم را به صرفهجویی تشویق کند. دولت به این نتیجه هم رسیده که اگر بشود این صرفهجویی را به ۳۰ یا حتی ۴۰ درصد رساند، علاوهبر اینکه میشود جلوی میلیاردها تومان خسارت را گرفت، میتوان مازاد آن را هم به کشور همسایهای که زمستان سخت جان مردمش را تهدید میکند، با قیمت خوب صادر کرد و از این راه «ارزآوری» نمود. فواید سیاسی این کمک را هم بگذارید کنار فواید اقتصادی آن. به نظر میرسد رسیدن به این هدف سخت است اما، غیرممکن نیست. این را هم در نظر بگیریدکه در صورت نزدیک شدن به این هدف، چه فوایدی عاید کشور خواهد شد.
یکی از راهها، استفاده از روشهای همیشگی است. یعنی در رادیو و تلویزیون به طور مرتب مردم را به صرفهجویی تشویق کنیم. به مردم آموزش دهیم که مثلا، جدارههای در و پنجرهها را بگیرید، در خانه لباس گرم بپوشید و تا آنجا که ممکن است، در مصرف گاز صرفهجویی کنید. روی قبضهای گاز هم بنویسیم: «اگر شما از روشهای صرفهجویی در گاز استفاده کنید، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان صرفهجویی خواهی کرد.» و... همه این راهحلها، با کمی بالا و پایین، موثرند اما، احتمالا با این روش، به هدف نزدیک هم نخواهیم شد.
۳- در بند یک اشاره کردیم که، روانشناسان میگویند، انسانها بیشتر از اینکه متمایل به سود باشند، زیانگریزند. با استفاده از این اصل روانشناسی شاید بتوان به هدفی که در بند ۲ گفتیم نزدیکتر شد. مثلا با یک تغییرکوچک روی قبوض گاز. اگر روی قبوض بهجای آن جمله بالایی بنویسم، «اگر شما از روشهای صرفهجویی در گاز استفاده نکنید، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از دست خواهید داد»، طبق اصل «زیانگریزی»، نتیجه بسیار بهتری خواهیم گرفت و در نتیجه به هدف نزدیکتر خواهیم شد! (همان)
این سه نکته مقدمهای بود برای رسیدن به موضوع یادداشت امروز یعنی «اقتصاد رفتاری». موضوعی که شاید در شرایط امروز اقتصادی کشور بتواند کمی کمک حالمان باشد. اگر مقصران وضع اقتصادی امروز را به سه گروه، تحریمها، سوءمدیریتها و بخشی از جامعه (احتکار، گرانفروشی و...) تقسیم کنیم، شاید بتوان از این علم میان رشتهای کمک گرفت و با تلنگری بر ذهن مردم و حتی مسئولین شرایط را بهبود بخشید.
در مثال بالا روانشناسی به کمک اقتصاد آمد. (این روش در برخی کشورها و در مورد بنزین، برق و انرژی استفاده شده و نتایج حیرتانگیزی نیز به دست آمده است) در تعریف اقتصاد رفتاری آمده؛ علمی «میان رشتهای» و ترکیبی از روانشناسی و اقتصاد. هستند روانشناسانی که با کمی مطالعه راجع به اقتصاد، توانستهاند در حوزه «اقتصاد رفتاری» بدرخشند و کمک شایانی به حل برخی معضلات مثل آلودگی هوا، اسراف، هدایت مردم به سمت رفتارهای سازنده اقتصادی و به طور کلی بهبود وضعیت کشورشان کنند آن هم با کمک...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/153903
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹سناتور آمریکایی: به ترامپ تفهیم کنید/او نحوه برخورد صحیح با ایران را نمیفهمد
🔸سناتور دموکرات از مدیر اطلاعات ملی آمریکا، رئیس سیا و مدیر اف بی آی خواست تا با ارائه حقایق و گزارشهای اطلاعاتی، نحوه صحیح برخورد با اوضاع ایران را به ترامپ آموزش دهند.
▫️به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در پی انتشار تازهترین گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا مبنی بر اینکه ایران به دنبال دستیابی به تسلیحات هستهای ادعایی نیست، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا با رد این گزارش، مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا را بسیار ساده لوح و منفعل در برابر ایران توصیف کرد و گفت: شاید لازم باشد اطلاعاتیها به مدرسه بازگردند.
سناتور دموکرات چاک شومر رهبر اقلیت سنای آمریکا در واکنش به اظهارات ترامپ، در نامهای خطاب به دانیل کوتس مدیر اطلاعات ملی آمریکا از وی و نیز جینا هاسپل رئیس سیا و کریستوفر ورای مدیر اف بی آی خواست تا با ارائه حقایق و گزارشهای خام اطلاعاتی به ترامپ نحوه صحیح برخورد با اوضاع ایران را آموزش دهند.
▪️شومر تاکید کرد این برای آمریکا بسیار مهم و حیاتی است تا جامعه اطلاعاتی و رئیس جمهور آمریکا با صدایی واحد حرف بزنند.
شومر در این نامه مینویسد: اقدام دونالدترامپ رئیس جمهور در انتقاد از ادای شهادت روز گذشته شما و دیگر مقامات ارشد اطلاعاتی در کنگره ، به گونهای عجیب و نامناسب بود و اعتماد عمومی را به تلاشهای دولت آمریکا برای محافظت از امنیت ملی و صیانت از قدرت و نفوذ آمریکا در خارج تضعیف می کند. من از شما و همکارانتان در جامعه اطلاعاتی به خاطر داشتن چشمان باز و واقعبین درباره تهدیداتی که با آن مواجه هستیم قدردانی میکنم، ولی شما نمیتوانید اجازه دهید اظهارات نسنجیده و نادرست امروز رئیسجمهور ادامه داشته باشد.
من فکر میکنم لازم است شما به همراه کریستوفر ورای مدیر اف بی آی و جینا هاسپل رئیس سیا، خواستار برگزاری یک نشست فوری با رئیسجمهور شوید تا به وی حقایق و اصول اولیه اطلاعاتی را در دستیابی به ارزیابیهای جامعه اطلاعاتی آموزش دهید و به وی یادآور شوید که چقدر مهم است تا وی بیاموزد چگونه در سخن گفتن درباره تهدیدات امنیت ملی با صدایی واحد و درست به شما و دیگر رهبران جامعه اطلاعاتی ملحق شود. ترامپ شما و دیگر همکارانتان را در موقعیتی غیر قابل دفاع قرار داده و در این فرآیند به منافع ملی کشور لطمه وارد کرده است. شما باید راهی پیدا کنید تا این موضوع به وی تفهیم شود.
http://kayhan.ir/fa/news/153904
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹ذوقزدگی برای کانال سرکاری اروپا جادهصافکنی برای FATF
🔸روزنامههای زنجیرهای با ذوقزدگی به استقبال کانال سمبلیک و سرکاری اروپا برای تجارت با ایران (INSTEX) رفتند و با سیاستزدگی و ماهیگیری سیاسی و همصدایی با غرب نوشتند حالا نوبت ایران است که لوایح خودتحریمی مربوط به FATF را تصویب کند! زمانی هم این زنجیرهایها از خاک شدن تحریم با اجرای برجام نوشتند و ذوقزده شدند و وعده سیب و گلابی دادند. اینها هنوز از فریبکاری دست برنداشتهاند.
▫️اینستکس (INSTEX) یا کانال حمایت از تجارت اروپا با ایران همان مبادله پول نفتی است که دیگر کشورها از ایران خریدهاند با غذا و دارو. آن هم در شرایطی که قبلا قرار بود اروپا برای مقابله عملی با تحریمهای ضد ایرانی و اجرای تعهدات برجامی خود تضمین بدهد اما به SPV یا همان مبادله نفت در مقابل کالا رسید. اکنون هم کمتر از آن یعنی مبادله پول نفت دیگر کشورها با غذا و دارو. آلمان، فرانسه و انگلیس، پنجشنبه هفته قبل یعنی بعد از گذشت ۹ ماه از خروج آمریکا از برجام و معطلسازی و وقتکشی و امتیازخواهیشان، با انتشار بیانیهای علاوه بر اعلام ثبت این به اصطلاح کانال ویژه، از ایران خواستند فوراً تمامی عناصر برنامه اقدام FATF را اجرا کند.
روزنامه اعتماد دیروز تیتر یک «دهنکجی اروپا به دلار» را با روتیتر «ابزار حمایت از معاملات تجاری اروپا با ایران ثبت شد» انتخاب کرد. گزارش دیگری را هم با روتیتر «کانال مالی ایران و اروپا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت» و تیتر «آغاز سراشیبی قیمت ارز» منتشر کرد.
اعتماد در عین حال در مطلب دیگری نوشت: «جایگزینی کانال مالی ایران و اروپا با سازوکارهایی که نظام دلار ایجاد کرده است حداقل در کوتاهمدت کاملا بعید به نظر میرسد.»
ادامه مطلب 👇
http://kayhan.ir/fa/news/153892
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper