7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببينيد|بیانات مقام معظم رهبری:
حقايقی درباره حضرت خديجه(سلام الله علیها)
"ايشان مظلومه است؛ غريب است"
▪️فرا رسیدن سالروز وفات حضرت خديجه سلام الله علیها را تسلیت عرض می نماییم.
-----------
🏴وفات حضرت خديجه(س) به روایتی (۱۰ بعثت)
✍ بنابر قول مشهور، ام المومنین حضرت خديجه ي كبري(س) بنت خویلد، مادر حضرت زهرا (س)، از زنان نامدار و ثروتمند قريش، پانزده سال پیش از عام الفیل در مکه به دنیا آمد. و پانزده سال قبل از بعثت، با پيامبر اسلام(ص) ازدواج نمود. آن بانوي بزرگوار اولين بانویی بود كه به رسالت پيامبر ايمان آورد و با تمام ثروت و توان خود به ياري دين اسلام برخاست.
✅ وجود حضرت خديجه(س) براي پيامبر اسلام به قدري اهميت داشت كه پيامبر اكرم(ص) رحلت اين بانوي بزرگ را مصيبتي عظيم خواند و سال رحلت حضرت خديجه(س) و حامي بزرگ ديگر خود يعني حضرت ابوطالب را عام الحزن يعني سال اندوه ناميد.
✅ پيامبر اكرم(ص)، حتي سالها پس از رحلت آن بانوي بزرگوار، از ايشان به خوبي و نيكي ياد مي كرد و او را ستايش مي نمود. آن حضرت در جواب كسي كه به پيغمبر (ص) گفت: خداوند، بهتر از خديجه را به تو عوض داده است، فرمود:
🌹 "سوگند به خدا كه خداوند، مرا بهتر از او عوض نداده است. او به من ايمان آورد، هنگامي كه مردم كفر ورزيدند، مرا تصديق كرد، آنگاه كه مردم مرا تكذيب كردند و با مال خود مرا ياري نمود، آنگاه كه مردم، مرا محروم ساختند و پروردگار، مرا تنها از ميان زنان، از او به ولادت فرزند روزي داد."(۱)
✅ سرانجام آن بانوی والامقام، پس از ۲۵ سال زندگی با پیامبر اسلام(ص) در سال دهم بعثت (سه سال قبل از هجرت) در ۶۵ سالگی در ملکه مکرمه رحلت نمود.
(۱) بحار الانوار، علامه مجلسی، ج ۴۳، ص ۱۳۱
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓سؤال: شخصی هنگام روزه #خون_دماغ شده و تلاش کرده است که خون به حلقش فرو نرود اما از روی بی احتیاطی خون وارد حلقش شده، آیا #روزه او باطل شده است؟
✅ پاسخ: اگر قصد فرو بردن #خون را نداشته و بی اختیار وارد حلق شده است، روزه صحیح است.
✅ همچنین اگر چیزی از اندرون روزهدار به دهان او برگردد، نباید آن را دوباره فرو برد، و اگر عمداً فرو برد قضا و کفاره بر او واجب میشود.
📚 منبع: leader.ir
joz e 10 - Tarjome [AtreKHODA]_580892952394465618.mp3
5.85M
🌹صوت ترجمه فارسی جزء دهم
قرآن کریم
✅ هیجده نکته درباره ام المؤمنین حضرت خدیجه سلام الله علیها
۱. اول زنى که به رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) ایمان آورد .
۲. بانویی که پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) درباره اش فرمود: «افضل زنان بهشت است» .
۳. زنى که خداوند از طریق جبرئیل و پیامبر
(صلّىاللّهعلیهوآله) به او سلام مى رساند .
۴. همسرى که سالها بعد از وفاتش پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله)، نام او را مى برد و ستایش و دعا مى کرد، و گاهى در فراق او اشک مى ریخت و به زنان خود مى فرمود:
خیال نکنید مقام شما بیش از اوست، زمانى که همۀ شما کافر بودید، او به من ایمان آورد. او مادر فرزندان من است . عایشه مى گوید: هرگاه مى خواستیم خود را نزد پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله) عزیز جلوه دهیم ستایش از خدیجه (علیها السلام) مى کردیم .
۵. بانویى که تا زنده بود، رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) با دیگرى ازدواج نکرد .
بانویى که عاشق کمال بود و به همین دلیل، همین که از صداقت و امانت حضرت محمد(صلّىاللّهعلیهوآله) باخبر شد، شخصى را با اموال خود براى تجارت به سراغ حضرت فرستاد، و طى یک قرارداد، اموال را همراه یک غلام براى تجارت به شام در اختیار حضرتش قرار داد .
۶. خدیجه، تنها یک همسر نبود، بلکه در حقیقت، یار و همراه و بازوى صادقى براى پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بشمار مى رفت .
۷. خداوند، بسیارى از ناگوارى هاى پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله) را از طریق خدیجه آسان مى فرمود :
اموال این بانو در پیشبرد اهداف پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله)، نقش مهمى داشت.
۸. او در راه حمایت از رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله)، آخرین فداکارى و ایثار را از خود نشان داد .
۹. پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بعد از وفات خدیجه، گاه و بیگاه گوسفندى ذبح و گوشت آن را میان دوستان خدیجه تقسیم مى کرد و بدین وسیله نام و یاد او را گرامى مى داشت .
۱۰. کمالات خدیجه از یک سو، وفاى رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) از سوى دیگر، کار را به جایى رساند که عایشه مى گوید: هرگز پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله) از خانه بیرون نمى رفت، مگر ستایشى از خدیجه مى نمود.
۱۱. خدیجه، زیباترین زنان قریش بود.
۱۲. اموال خدیجه در سه سالى که مسلمانان مکّه در محاصره اقتصادى کفار قرار گرفتند، نقش مهمى داشت.
۱۳. خدیجه، بانویى با اراده، عاقل و شریف بود. شخصى را نزد حضرت محمد (صلّىاللّهعلیهوآله) فرستاد و پیام داد که من به خاطر شرافت و قرابت و امانت و صداقت و اخلاق، به تو علاقه پیدا کرده ام. پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله) مسأله را با عموهاى خود مطرح کرد، مقدمات ازدواج حضرت آماده شد، و با اینکه فرزندان متعددى از پیامبر اکرم(صلّىاللّهعلیهوآله) پیدا کرد، ولى پس از فوت پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله) تنها، فاطمۀ زهرا (علیها السلام) به یادگار ماند.
۱۴. خدیجه (علیها السلام) به قدرى محبوب رسول اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بود که در تاریخ مى خوانیم، پیرزنى خدمت پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله) رسید و مورد لطف قرار گرفت، همینکه خارج شد، عایشه پرسید: این پیرزن کیست؟ حضرت فرمود: کسى است که در زمان حیات خدیجه (علیهاالسلام) به منزل ما مى آمد و با او رفت و آمد داشت، اکنون ما باید همان پیمان دوستى آنان را حفظ نماییم؛ زیرا که خودش پیمانى از ایمان انسان است.
۱۵. خدیجه (علیهاالسلام) بیست و پنج سال در خدمت رسول اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بود و در سن شصت و پنج سالگى از دنیا رفت. رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) بیست شتر جوان، مهریۀ خدیجه (علیهاالسلام) کردند و خطبه عقد را ابوطالب، عموى حضرت خواندند .
۱۶. و بالاخره، دنیا جاى ماندن نیست، خدیجه (علیهاالسلام) نیز، همچون دیگران از دنیا رفت و پیامبر اکرم(صلّىاللّهعلیهوآله) را در سوگ خود نشاند. هنگام دفن خدیجه (علیهاالسلام)، رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) وارد قبر شد و به یاد او گریست و در محلۀ «حجون» به خاک سپرده شد.
۱۷. خدیجه (علیها السلام) کسى بود که خداوند، رسول گرامى خود را مأمور مى کند تا بشارت بهشت به او دهد .
۱۸. خدیجه (علیها السلام) کسى بود که امام حسین(علیهالسلام) بر سر قبر او آمد و گریست و مشغول نماز و مناجات شد، سپس دست به دعا برداشت.
📚منبع: قرائتی محسن، کتاب عمره، صص ۴۶ الی۵۱
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 شرح دعاهای هر روز ماه مبارک رمضان
🌸 #دعای_روز_دهم
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
🌸 اللهم اجعلنی فیه من المتوکلین علیک و اجعلنی فیه من الفائزین لدیک و اجعلنی فیه من المقربین إلیک بإحسانک یا غایة الطالبین
1⃣ اللهم اجعلنی فیه من المتوکلین علیک
🌷 #اللهم: خدایا
🌷 #اجعلنی: من را قرار ده
🌷 #فیه:در این ماه
🌷 #من_المتوکلین:از توکل کنندگان
🌷 #علیک:بر تو
🔴 خدایا من را در این ماه رمضان از کسانی قرار ده که اهل توکل به تو هستند ، چشمم به دست این و آن نباشد ؛ چقدر خوب است که انسان توکل داشته باشد و اهل توکل باشد. «قرآن کریم می فرماید: پس هنگامی که اراده نمودی بر خدا توکل کن که همانا خداوند توکل کنندگان را دوست دارد.» قرآن کریم در موارد متعددی توکل بر خدا را از ویژگی های افراد با ایمان می داند.
✅ #توکل_چیست
جبرئیل به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم گفت:معنای توکل این است که انسان یقین کند به اینکه سود و زیان و بخشش و حرمان به دست مردم نیست و باید از آنها نا امید بود و اگر بنده ای به این مرتبه از معرفت برسد که جز برای خدا کاری انجام ندهد و جز او به کسی امیدوار نباشد و از غیر او نترسد و غیر از خدا چشم طمع به کسی نداشته باشد، این همان توکل بر خدا است.(بحارالانوار)
2⃣ و اجعلنی فیه من الفائزین لدیک
🌷 #و_اجعلنی: و من را قرار ده
🌷 #فیه: در این ماه
🌷 #من_الفائزین: از رستگاران
🌷 #لدیک: نزد خودت
🔴 خدایا من را از رستگاران نزد خودت قرار ده. فائزین جمع فائز است فائز یعنی سعادتمند به کسی می گویند که خداوند او را به واسطه عمل به دستوراتش به رحمتش وارد کرده و از عذابش دور ساخته است. از خداوند می خواهیم ما را جزو سعادتمندان و رستگاران قرار دهد.
3⃣ و اجعلنی فیه من المقربین إلیک
🌷 #و_اجعلنی:و من را قرار ده
🌷 #فیه: در این ماه
🌷 #من_المقربین: از مقربان
🌷 #الیک:به سوی خودت،درگاهت
🔴 خدایا من را در این ماه از مقربین درگاهت قرار ده ، امیدواريم هیچ وقت پیش نیاد که طوری زندگی کنیم که خدا به ما بگوید تو بنده من نیستی و ما را از درگاه ربوبی خودش دور کند. آنچه که سبب تقرب به خداوند می شود تقوا است تقوا یعنی خود را از خطرات گناه حفظ کردن.
4⃣ بإحسانک یا غایة الطالبین
🌷 #بإحسانک: به احسانت
🌷 #یا_غایة: ای نهایت آرزوی
🌷 #الطالبین: جویندگان،طالبان
🔴 به حق احسانت خواسته های من را اجابت کن ؛ ای کسی که نهایت آرزوی طالبین هستی. انسان وقتی از همه جا ناامید می شود آخر کار در خانه خدا می رود و آن وقت دعا مستجاب می شود.
......:
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_588
🌹 آیات118و119سوره نساء
🌹 بخش اول
🌸 لَعَنَهُ اللَّهُ وَقَالَ لأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبَادِكَ نَصِيباً مَفْرُوضاً (118) وَلَأُضِلَّنَّهُمْ وَلَأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلَأَمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ ءَاذَانَ الأَنْعاَمِ وَ لأَمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ وَمَنْ يَتَّخِذِ الْشَّيْطَانَ وَلِيّاً مِنْ دُونِ اللَّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَاناً مُبِيناً (119)
🍀 ترجمه: خداوند شيطان را از رحمت خود دور كرده و شيطان گفت: من حتماً از ميان بندگانت سهمى معیّن (بریده شده) خواهم گرفت. (118) و حتماً آنان را گمراه مى كنم و حتماً به آرزوهاى پوچ سرگرمشان مى سازم و به آنان دستور مى دهم كه گوش چهارپایان را بشكافند و به آنان دستور مى دهم كه آفرینش خدا را تغییر دهند. و هر كسی به جاى خدا، شیطان را سرپرست و دوست خود انتخاب کند، بى تردید سخت ضرر كرده است، ضرری آشكار (119)
🌷 #لعن: دور بودن از رحمت خدا
🌷 #أتخذ: مى گیرم، انتخاب می کنم
🌷 #عبادک: بندگانت
🌷 #نصیب: سهم
🌷 #مفروض: معین شده، قطع شده
🌷 #أضلنهم: آنها را گمراه می کنم
🌷 #أمنينهم: آنها به آرزوهای پوچ و بی اساس سرگرم می کنم
🌷 #أمرنهم: به آنها دستور می دهم
🌷 #یبتکن: می شكافند
🌷 #ءاذان: گوش ها - اذن یعنی گوش که جمع آن ءاذان است.
🌷 #أنعام: چهار پایان
🌷 #خلق: آفرینش
🌷 #یتخذ: انتخاب کند
🌷 #ولی: سرپرست و دوست
🌷 #خسر: ضرر کرده
🌷 #خسران: ضرر
🌷 #مبین: آشکار
🔴 این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در این آيات به برنامه ها و اهداف #شيطان که دشمنی خاصّى با فرزندان آدم دارد اشاره شده و قبل از هر چيز مى فرمايد: و لَعَنَهُ اللّهُ: و خداوند او را از رحمت خود دور ساخته است و در حقيقت ريشه تمام بدبختی های او همين دورى از رحمت خداست كه بر اثر تکبری که داشت دامنش را گرفت و #تکبر او این بود که وقتی خداوند به او دستور داد که برای #آدم سجده کن حاضر به سجده نشد و نافرمانی کرد که در اوایل سوره بقره ماجرای آن بیان شده است. #شيطان سوگند ياد كرده كه چند برنامه را اجرا كند:
1⃣ وَ قالَ لَأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبادِكَ نَصِيباً مَفْرُوضاً: و شیطان گفت: از میان بندگانت سهمی معین (قطع شده) خواهم گرفت. #مفروض یعنی قطع شده. شاخه هایی که از درختان بریده و قطع می شوند به درد شعله ور کردن آتش می خورند. #شیطان می گوید آدم هایی که ارتباط خود را با خدا قطع کردند و از #خدا جدا و بریده شدند آنها را جهنمی می کنم. او مى داند قدرت بر گمراه ساختن همه بندگان خدا را ندارد و تنها سهمی را گمراه می کند که با عبارت نصیبا مفروضا یاد می کند یعنی سهمی بریده شده که افرادی هوسباز و ضعيف الايمان هستند كه در برابر شیطان تسليم مى شوند.
2⃣ وَ لَأُضِلَّنَّهُمْ: و حتما آنها را گمراه می کنم.
3⃣ وَ لَأُمَنِّيَنَّهُمْ: و آنها را به آرزوهای پوچ و نشدنی سرگرم می سازم.
4⃣ وَ لَأمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ ءَاذَانَ الْأَنْعامِ: و به آنان دستور می دهم که گوش چهارپایان را بشکافند. اشاره به يكى از اعمال زشتی است كه در گذشته در ميان بت پرستان رايج بود. اگر شتری پنج بار زایمان کرده و پنجمین زایمان او نر بود گوش های او را مىشكافتند و هيچ گونه از آن استفاده نمى نمودند و این یک امر خرافی بود. یعنی #شیطان می گوید به به آنها دستوراتی می دهم که #خرافات رواج پیدا کند و حلال هایی را حرام و حرام هایی را حلال کنند و به چیزهای بی اساس اعتقاد پیدا کنند. امروزه هم خیلی ها به بعضی خرافات و چیزهای پوچ و بی اساس اعتقاد دارند.
5⃣ وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللّهِ: و به آنها دستور می دهم تا آفرینش خدا را تغییر دهند. یکی از آفریده های خداوند خود #انسان است یعنی شیطان کاری می کند که طرف #مرد است ولی می رود هزینه های زیادی می دهد ظاهرش را شکل زن کند یا بر عکس طرف #زن است می رود کلی هزینه می دهد که ظاهر خود را به شکل مرد در آورد و یا بعضی ها کلی هزینه می کنند که مدل موها، مدل گوش ها و مدل چشم و صورت و اعضای خود را به شکل #حیوانات در می آورند که امروزه بسیار رایج است.
🌸 این آدمی است که با قطع ارتباط خود از #خدا اسیر شيطان می شود و به بيراهه ها کشیده می شود و سخت دچار ضرر می شود که مى فرمايد: وَ مَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطانَ وَلِيًّا مِنْ دُونِ اللّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْراناً مُبِيناً: و هر کسی به جای خدا، شیطان را دوست و سرپرست خود انتخاب کند، بی تردید سخت ضرر کرده است ضرری آشکار.
A4 -285.pdf
1.4M
📄شمارهی دویست و هشتاد و پنجم هفتهنامهی خط حزبالله با عنوان «مثل آینه» منتشر شد.
🌙یکی از نکات مورد تأکید حضرت آیتالله خامنهای تلاوت روزانهی قرآن و انس با آن است. خط حزبالله به مناسبت ماه مبارک رمضان توصیههای رهبر انقلاب دربارهی انس با قرآن و ثمرات آن را بازخوانی کرده است.
✍ خط حزبالله تصویر دستخط پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت سردار سیدمحمد حجازی، را برای نخستین بار منتشر کرده است.
🇮🇷براساس بیانات رهبر انقلاب و به بهانه نزدیک شدن ایام برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، خط حزبالله در سخن هفتهی این شماره به این سؤال که «انتخابات پرشور چه فایدهای به آحاد مردم میرساند؟» پاسخ داده است.
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸
✅مواردى كه روزه #باطل است ولى نبايد #خورد:
1⃣👈 اگر كسى در شب #جنب شود ولى غسل🚿 را فراموش كند، تا اين كه در روز متوجه شود.
2⃣👈 اگر شخصى با #اعتقاد به اين كه اذان صبح را نگفته اند، مشغول #سحرى شود سپس متوجه شود كه وقت #اذان صبح گذشته است، روزه اش باطل است و بايد #قضا كند ولى حق ندارد افطار كند.
3⃣👈 اگر روزه دار قصد كرده كه روزه نباشد، اگر چه روزه او #باطل است، ولى نبايد چيزى بخورد.
👌در موارد فوق 👆 روزه #باطل است و #قضا دارد، ولى روزه دار نبايد چيزى بخورد و اگر بخورد #كفاره هم بر او واجب مى شود.
📗 #منابع:
۱. پرسش وپاسخهای دانشجویی احکام روزه
۲. توضیح المسایل مراجع ج ۱ ص ۹۲۶ م ۱۶۵۸
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•