5.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 تیزر آغاز پذیرش حوزه های علمیه استان اصفهان ویژه برادران برای سال تحصیلی 1401-1400
✔️لطفا جهت اطلاع علاقمندان به ثبت نام، در صفحات، کانالها و گروه ها به اشتراک بگذارید
joz e 26 - Tarjome [AtreKHODA]_764850516260814849.mp3
6.47M
🌹صوت ترجمه فارسی جزء بیست وششم قرآن کریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برگزاری نماز عیدفطر در سراسر کشور
🔹معاون شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: بر اساس مصوبه ستاد کرونا، نماز عید فطر با رعایت دقیق دستورالعمل بهداشتی در سراسر کشور برگزار میشود.
ترتیل جزء 26 قرآن.mp3
11.93M
ترتیل جزء بیست شش قرآن کریم
استاد پرهیزگار
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓س ٧٩۵: آیا تبعیت از اهل سنت در وقت افطار روزه در مراسم عمومی و مجالس رسمی و غیر آن، جایز است؟ اگر مکلّف تشخیص دهد که این متابعت از موارد تقیه نیست و دلیلی برای التزام به آن وجود ندارد، وظیفهاش چیست؟
✅ پاسخ: تبعيت از ديگران در افطار روزه بدون احراز دخول وقت افطار، جايز نيست، و اگر از موارد تقيه باشد افطار جايز است، ولى روزه آن روز قضا دارد، و جايز نيست بهطور اختيارى افطار نمايد مگر بعد از آنکه داخل شدن شب و پايان يافتن روز را با يقين حسى و يا با حجت شرعى احراز نمايد.
❓س ٧٩٨: اگر روزه دار جاهل باشد به اینکه تا به حد ترخص نرسیده، نباید قبل از زوال افطار کند، و قبل از حد ترخص به این اعتبار که مسافر است، افطار نماید، روزه این شخص چه حکمی دارد؟ آیا قضا بر او واجب است یا حکم دیگری دارد؟
✅ پاسخ: در فرض مرقوم، روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند لکن اگر از حکم مسأله، غافل بوده، کفّاره ندارد.
📚 أجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
♦️میزان زکات فطریه از سوی مراجع تقلید اعلام شد
🔹آیتالله مکارم شیرازی: فطریه هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۲۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۷۰ هزار تومان اعلام شده است.
🔹آیتالله نوری همدانی: فطریه هر نفر به حساب گندم تقریباً ۲۰ هزار تومان و به حساب برنج ۷۵ هزار تومان است.
🔹آیتالله علوی گرگانی: مبلغ فطریه براساس قوت غالب گندم هر نفر حداقل ۲۰ هزار تومان و بر اساس قوت غالب برنج، متوسط ۱۰۰ هزار تومان است.
🔹آیتالله صافیگلپایگانی: مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (سه کیلوگرم) گندم یا برنج را بهعنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.
🔹آیتالله وحید خراسانی: فطریه هر نفر به حساب گندم تقریبا ۲۰ هزار تومان و به حساب برنج ۷۵ هزار تومان است.
🔹آیتاللهسیستانی: مبلغ فطریه بدل از آرد ۲۱ هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی ۱۰۰ هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، ۷۵ هزار تومان تعیین شده است.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ٢۶»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠٢/١٩
✍️ مناسبت روز: نوزدهم اردیبهشت در تقویم به عنوان «روز بزرگداشت شیخ كليني (ره)» نامگذاری گردیده است، عالم و محدث ایرانیالاصلی که به «احیاگر مذهب شیعه» و «بزرگ پرچمدار علم حدیث» مشهور است؛
این محدث بزرگ عالم تشیع، سراسر عمر پربار و پربرکت خویش را در راه تألیف، تصنیف و رواج راه و روش اهل بیت عصمت و طهارت(ع) سپری كرد و یکی از كتب اربعه شیعه، بنام «کافی» را طی بیست سال تلاش خستگی ناپذیر تألیف نمود؛ لذا ضمن بزرگداشت نام و یاد این عالم گرانقدر، سخن امروز را با یکی دیگر از «آیات المهدی» آغاز مینمائیم:
«لَوْ تَزَيَّلُوا لَعَذَّبْنَا الَّذينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذاباً أَليما»: «اگر [كافر و مؤمن] از هم متمايز مىشدند، قطعاً كافران را به مجازات دردناكى عذاب مىکردیم!» (فتح/٢۵)
در این آیه خداوند به سنّت «تزایل» به معنای جدا شدن کامل دو گروه کافر و مؤمن از هم، اشاره مینماید، و آن را یکی از دلایل تأخیر در عذاب کافران میداند!
✍️ مفسرین همچنین این آیه را از «آیات المهدی» و از فلسفههای تأخیر در ظهور امام زمان (عج) دانستهاند! چنانچه در روایتی ابراهیم کرخی میگوید: خدمت امام صادق (ع) عرض کردم: «آیا امیرالمؤمنین (ع) در راه دین خداوند، نیرومند و شجاع نبودند؟» حضرت فرمودند: «آری»؛ عرض کردم: «پس چرا گروهی بر ایشان غلبه کردند و حضرت از خودشان در برابر آنها دفاع نکردند؟» امام فرمودند: «یکی از آیات قرآن، مانع این کار شد!» و سپس آیه «لو تَزَیَّلوا لعَذَّبْنَا الذِینَ کَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابًا أَلیمًا» را تلاوت کرده و فرمودند: «خداوند در میان فرزندان کفّار و منافقان، مؤمنانی را قرار داده بود و آن حضرت بنا نداشتند تا زمانیکه آن فرزندان به دنیا بیایند با آنها بجنگد! (و آنها را نابود نمایند) لذا زمانیکه آنها به دنیا آمدند، آن حضرت با آنها که دشمنی خود را ابراز کردند، جنگیدند!
درباره قائم ما اهلبیت نیز چنین است و آن حضرت نیز زمانی ظهور خواهند کرد که مؤمنانی که در نسل کفّار هستند، متولّد شده باشند! آنگاه آن حضرت قیام کرده و آنان را خواهد کُشت!»: «...کَذَلِکَ قَائِمُنَا (عج) أَهْلَ الْبَیْتِ (ع) لَنْ یَظْهَرَ أَبَداً حَتَّی تَظْهَرَ وَدَائِعُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَإِذَا ظَهَرَتْ ظَهَرَ عَلَی مَنْ ظَهَرَ فَقَتَلَهُ» (بحارالأنوار، ج۲۹، ص۴۳۶/ کمال الدین، ج۲، ص۶۴۱/ البرهان/ نورالثقلین)
👈 همچنین امام صادق (ع) در روایتی دیگر دربارهی آیهی «لو تَزَیَّلوا لعَذَّبْنَا...» فرمودند: «هرگاه خداوند، کفّاری را که از نسل مؤمنان و مؤمنانی را که از نسل کفّار متولّد میشوند به دنیا آورد، آنان که کفر ورزیدند را عذاب خواهد کرد»: «...لَوْ أَخْرَجَ اللَّهُ مَا فِی أَصْلَابِ الْمُؤْمِنِینَ مِنَ الْکَافِرِینَ وَ مَا فِی أَصْلَابِ الْکَافِرِینَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ لَعَذَّبَ الَّذِینَ کَفَرُوا» (بحارالأنوار، ج۲۹، ص۴۳۷/ کمال الدین، ج۲، ص۶۴۲/ نورالثقلین/ البرهان)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ یکی از فلسفههای غیبت امام عصر (عج)، جاری شدن سنّت «تزایل» است؛ بدین معنا که در صلب بعضی از دشمنان امام زمان (عج)، نور مؤمنی وجود دارد که هنوز پا به عرصه گیتی نگذاشته است که اگر امام ظهور کنند و آن دشمن را پیش از ولادت فرزند مؤمنش از بین ببرند، آن مؤمن در صلب او نیز از بین میرود!
2️⃣ کار امام، پرورش انسانهاست نه از بین بردن آنها و امام نه تنها به انسانهای موجود توجه دارند، بلکه حتی به نسلهای بعدی آنها نیز توجه میکنند!
3️⃣ هیچ گاه نباید درباره حکمت الهی و سیره حکیمانه پیامبران و امامان معصوم، تردید کرد و قضاوت عجولانه نمود! چراکه فلسفهی بعضی از آنها در ظاهر معلوم نیست!