📸 میزان مبلغ زکات فطره در رمضان ۱۴۰۲
@nehzat_eslami_ham
─┅─🌿🌺🌿─┅─
🔹مرکز رسانه و روابط عمومی
اداره کل تبلیغات اسلامی همدان
🔻وقتی همهپرسی، نقطۀ پایان نمیسازد:
در نقد شنیدن «صدای مردم» از دریچۀ «همهپرسی»
🖊 مهدی جمشیدی
۱. رهبر انقلاب از «شنیدن حرف مردم» استقبال میکند اما میگوید این دغدغه، «سازوکار» دارد؛ این سازوکار، «انتخابات» است. «طبیعیترین» و «مطمئنترین» مسیر برای شناختن نظر مردم، انتخابات است. نظام جمهوری اسلامی نیز سرنوشت «بخش عمدۀ نهادها»ی خویش را به عرصۀ انتخابات «واگذار» کرده است و این مردم هستند که به صورت «مستقیم»، دو قوّۀ اصلی آن را تعیین میکنند. بنابراین، دعوت نظام به شنیدن نظر مردم، «تحصیل حاصل» است؛ چراکه «خودِ نظام» در طول دهههای گذشته، همواره بر اساس آخرین نظرها و خواستههای مستقیم مردم، بازتولید و بازتعریف شده است.
۲. دیگر اینکه هر نظام سیاسی، مجموعهای از «خطوط قرمز» دارد که در حکم «هویّت» او هستند و ذات و حقیقتش را تشکیل میدهند. این خطوط قرمز، «سلیقهای» و «شخصی» نیستند، بلکه در «قانون اساسی» به آنها تصریح شده است یا از مصداقهای اصول قانونی اساسی هستند. البتّه حتّی در خود قانون اساسی نیز همۀ اصول، همرتبه نیستند، بلکه بعضی از اصول، همواره «ثابت» هستند و به رأیگذاشتنشان به معنی زدودن ذاتیّات نظام و عبور خاموش از آن و استحالهاش هستند. اینچنین اصولی و لوازم و نتایجشان و یا مصادیق و نمونههای عینیشان، «یک بار برای همیشه» انتخاب میشوند و فقط در صورت «تغییر نظام سیاسی»، جابجا میشوند. بنابراین سازوکار دگرگونساختنشان، «انقلاب» است نه «همهپرسی».
۳. نکتۀ دیگر اینکه بسیاری از مسألهها را همۀ مردم نمیتوانند «تحلیل» کنند؛ چون یا «بسیار تخصصی» هستند و یا «لایههای پیچیده و متعدّد»ی دارند، چنانکه حتّی در میان صاحبنظران نیز دربارۀ آنها اختلافنظر وجود دارد. در اینجا، ارجاعدادن مسأله به همهپرسی، «اختلاف» را برطرف میکند امّا به طور ضروری، موجب «انتخاب گزینۀ بهتر» نمیشود؛ چون تودۀ مردم از جنبهها و اضلاع مسأله، اطّلاع ندارند و بر اساس دلخواه خویش یا دسترسیهای ارتباطیِ خویش تصمیم میگیرند. روشن است که باید مسأله را در مجرای «کار کارشناسی» و «اجماع نخبگانی» حل کرد و کوشید به هر اندازه که میتوان «اهل نظر» را به یکدیگر نزدیک کرد. از متن این «توافق خبرگی» در سطح بالا، «همراهی اجتماعی» نیز برخواهد خواست. پس اینکه تودۀ مردم، «امکان تحلیلِ» اینچنین مسألههایی را ندارند، سخن عجیب و تحقیرآمیزی نیست و خودِ مردم نیز بر همین اساس، به عرصۀ انتخابات پا میگذارند تا آنانی را که خبره و نخبه هستند و از عهدۀ حل مسألههای تخصصی برمیآیند را انتخاب کنند. برداشتن این واسطه و «تودهایسازی تصمیمگیری دربارۀ مسألههای تخصصی»، خدمت به منافع ملّی نیست.
۴. ما در «شرایط طبیعی» به سر نمیبریم که ذهنیّت جمعیمان، «آسوده» و «بینوسان» باشد و در آن «دستکاریهای بیرونی» نباشد. دشمن تلاش میکند با «تصرّف شناختی» و «بازی روایتی»، حقّ و باطل و صدق و کذب را جابجا نماید تا شاید مردم را در مقابل نظام قرار بدهد. در چنین وضعی، روشن است که بهطور ضروری، «سخن حقّ» غالب نمیشود و فضای اجتماعی، درگیر «مباحثۀ عقلانی» نمیگردد و «قوّت استدلالها»، ملاک داوری قرار نمیگیرد، بلکه برندۀ این بازی، نیروها و جریانهایی خواهند بود که بیش از دیگران، روایت میسازند و ذهن مردم را به تسخیر قدرت بازیگری خود درمیآورند. گذشته از این، شکاف تصنّعی از «حاکمیّت» به «جامعه» نیز انتقال مییابد و جامعه نیز در ورطۀ «تضاد» و «کشمکش» گرفتار میشود، درحالیکه غرض از همهپرسی، مشارکتدادن به مردم برای دور افتادن از منازعه بود. همهپرسی در اینچنین موقعیّتی، نهتنها گرهگشا نیست، بلکه هر نتیجهای را به یک «اختلاف تازه» تبدیل میکنند و بهتدریج، «شکافهای متقاطع» میآفریند و جامعه را از درون، پارهپاره میکند. از متن این همهپرسی، «زنجیرهای از همهپرسیها» بر خواهد خواست که پایانشان جز تضعیف اقتدار حاکمیّت و تولید تنش ریشهدار در عمق جامعه نیست.
۵. اگر آیتالله خامنهای، در برابر نظر مردم باشد و یا به نظر مردم، بها و اعتبار ندهد، تنها با «همهپرسی» مخالفت نمیکند، بلکه اساس «انتخابات» را برمیچیند یا دستکم آن را محدود و اقلّی میکند، نه اینکه اینقدر بر آن اصرار بورزد و در امتدادش، «نظریۀ مردمسالاری دینی» را مطرح کند. آنکه خوی دیکتاتوری دارد، هیچ «مجرا» و «بستر»ی برای اظهارنظر مردم باقی نمیگذارد و میکوشد به مردم تلقین کند که «حقّ گفتن» ندارند، درحالیکه رویکرد ایشان از آغاز تاکنون، «مردمیسازی دولت» و «مشارکت حداکثری» بوده است. ازاینرو، باید انصاف داد که نظر منفی ایشان در شرایط کنونی دربارۀ همهپرسی، نه به معنی تعارض با مردم است و نه به معنی ناچیزانگاشتن فهم مردم.
🖇 متن کامل در خبرگزاری فارس:
https://www.farsnews.ir/news/14020130000851/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واضح است که با وجود چنین مدیران کارشناسنمای دلارپرست، به دستور صریح رهبری مبنی بر توقف دلاریفروشی مواد اولیه ایرانی به ایرانیان عمل نشود!
#دلارزدایی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ پوتین رئیس جمهور روسیه چی گفته که آقای ولایتی ناراحت شد؟
#لبیک_یا_خامنه_ای
┄┅┅٭❅💠❅٭┅┅┄
🆔در گروه #آینده_بهتر،با"رهروان ولایت" به آدرس ذیل با ما همراه شوید!
👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2522677450C1d0a475e9b
❤️ دلنوشته برای امام زمان (عج)
بیا که بی تو نه سحر را طاقتی است و نه صبح را صداقتی.
که سحر به شبنم لطف تو بیدار میشود و صبح، به سلام تو از جا بر میخیزد.
که بی تو آینه ها، زنگار غربت گرفته اند.
هیچ کس حریم اطلسیها را پاس نمیدارد و بر داغ لالهها در هم نمیگذارد.
بیا که بی تو، قنوت شاخه ها، اجابتی جز غروب تلخ خزان ندارد.
بی تو کدام دست مهر، سرشک غم از دیدگان یتیمان بر میگیرد؟
کجاست آغوش مهربانی که دلهای زخمی را به ضیافت ابریشمی بخواند؟
اوخواهدآمد
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
{🌹اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفࢪَج🌹}
❤️اَللّهمَّ اجعَل عَواقِبَ اُمورِنا خَیراً❤️
به گروه یاوران ومحبین حضرت ولیعصرعج بپیوندید. 👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1967587596C5cd3e7c975
لطفابه دوستانتان معرفی کنیدمتشکر
27.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
👈 خاطره قشنگ دختر آیت الله اراکی
گوش کنید و لذت ببرید
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
کامران صاحبی | روانشناس دینی
https://eitaa.com/joinchat/932249763C5c3c99a941
.
این عکس معروفه به
نردبان شهادت...
تمام افراد حاضر در عکس #شهید شدند ....
شادی روح شهدا صلوات
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan
♦️قیمتهای نجومی برای اجاره سوئیت در تهران؛ ماهیانه ۳۰ میلیون!
🔹سوئیت ۵۰ متری را در زعفرانیه تهران درازای ۳۰۰ میلیون پول پیش و ماهی ۳۰ میلیون، اجاره میدهند. بهخاطر اینکه ساختمان استخر دارد و واحد از نعمت آسانسور و پارکینگ برخوردار است، یکی از گرانترین سوئیتهای اجارهای پایتخت بهحساب میآید. طوری که با همین بودجه میشود در شمال شهر خانههای سهخوابه معمولی را اجاره کرد.
#اجاره_نجومی
@AkhbareFori
♦️ماجرای ارسال پیامک انبوه حجاب در روز سهشنبه چه بود؟
🔹روز سهشنبه هفته جاری برای افراد زیادی پیامکی مبنی بر رعایت قانون حجاب ارسال شد که بحثهای زیادی را به همراه داشت.
🔹برخی از کاربران فضای مجازی نوشته بودند این پیام درحالی برای ما ارسال شده است که ما امروز اصلا از منزل به بیرون نرفتهایم. اما حقیقت ماجرا این است که معاونت اجتماعی فراجا این پیام را برای تمامی افراد دارای خط فعال تلفن همراه ارسال کرده است تا بار دیگر یک قانون را یادآوری کند و این پیام ربطی به بیحجاب بودن یا با حجاب بودن افراد ندارد./تسنیم
@AkhbareFori
❣ سلام امام زمانم ❣
❤️سلام فرمانده❤️
یا صاحب الزمان ادرکنی💔
🍃 بین ما فاصلہها، فاصلہ انداختہاند
ڪاش این فاصلہ با آمدنت سر مےشد
🍃شهر ما بوے خدا داشت، دوبارہ اے ڪاش
🍃با ظهورت نفس شهر معطّر مےشد
😍نماز روزه هاتون قبول درگاه الهی😍
♻️اللهم عجل لولیک الفرج🌸
🌹تعجیل در امر فرج، پنج صلوات🌹
🌸سلام، صبح شما بخیر🌸