عباس رزاقی:
" خط شکنان سنفونی "
بخش چهارم
ساعتی پیش عکسی دیدم : تصویر یک پای مصنوعی در کنار ماله ی گچکاری !
یک عکس میتواند ذهن را به هزاران روش بیازماید . برای هر شخصی - البته اگر آن شخص بخواهد فکر کند - بی نهایت راه و جهتِ نگاه برای اندیشیدن هست.
کسی در تصویر نیست . فقط یک پای مصنوعی که مشخصا پای چپ است ؛ یک ماله و البته شمشه و الک و فضایی که از خرده ها و آثار گچ پوشانده شده .
پای مصنوعی و ماله در بالاترین ردیف راه پله قرار گرفته و ...
این عکس ، ظاهرا یک تصویر ساده است و من هم میتوانم به سادگی از کنارش بگذرم ؛ همان کاری که غالبا میکنم . اما اگر قاعده ی جاافتاده و مرسومِ "بی اهمیت بودن چیزها" را برای لحظه ای باور نکنم و بجای عبور کردن از کنار آن فقط دقیقه ای به آن بیندیشم آنوقت از نتیجه اش شگفتزده خواهم شد . اجازه بده از بیشمار برداشت هایی که ذهن آدم ها ؛ ناخودآگاه ؛ از همین تصویر میکند یکی را مثال بزنم :
کسی در تصویر دیده نمی شود اما وجود پای مصنوعی و ماله خبر از حضور یک انسان میدهد و آن شخص هم در حال استراحت ! چرا که با پای مصنوعی نمیشود چهارزانو و یله نشست. قطعی ست که پای چپش از زانو به پایین قطع است با اینحال از هر دو دستش کار می گیرد . اینرا وجود ماله و الک و شمشه اثبات میکند . ابزارهای کار و پای مصنوعی بالای پله ها قرار دارند و این ؛ ناخودآگاه صعود کردن و درنوردیدن قله ای را به ذهن متبادر میکند و ماهیت کار که سفید کاری دیوارهاست زدودن تیرگی ها و کدورت ها را .
در یک لحظه ؛ بدون آنکه خودم متوجه شوم ؛ ناخودآگاهِ من یک داستان کامل را بازسازی و مرور کرده است . شخصی در مقطعی از زندگی پای چپش را از دست میدهد . شاید باید گوشه ای می نشست و عمری تک زانوی غم بغل میگرفت . اگر اینطور بود به تدریج خرابی به خانه اش راه پیدا میکرد ؛ سقف با گذشتِ سالها ترک برمیداشت و بارش باران بجای اینکه رحمت باشد مایه ی مصیبت و ویرانی میشد ؛ دیوارها چرک و تیره میشدند و درنهایت او و خانه اش در عمق افسردگی و ظلمت فرو میرفتند . اما اینطور نشده . این نمونه ای نمادین بود ؛ محدود به یک عکس و برداشتی کوتاه و مختصر از آن . اما وقتی این محدوده را بازتر میکنی ؛ به گستردگی کل جامعه و آدم هایش کار خیلی پیچیده تر میشود . متوجه میشوی که درک چندانی از دردها و مشکلات آدم ها نداری ؛حتی نزدیک ترین کسانت! نمونه اش درک من از همسفرهای خودم بود .
به محیط باز تالار رسیدیم ؛ در میان جمعیتی که از هر طرف موج میزد و به محوطه اضافه میشد . ساعتی از مغرب گذشته بود و جماعت میخواستند پیش از حضور در صحن تالار نماز بخوانند . طبیعیست که برای خواندن نماز نیاز به وضو هست و لاجرم به آب و دستشویی . تعداد توالت ها برای تالار به آن بزرگی و بالاخص جمعیت عظیمی که حالا مهمانش شده بسیار کم بود ؛ حدودا چهار پنج دهنه ( نمیدانم واحد درستی برای شمارش دستشویی ست یا نه ) !
باوجود اینکه میدانم همسفرهایم غالبا جانبازند و بالای ۲۵/. اما وقتی حاج محمود می پرسد " توالت فرنگیم داره؟" تعجب میکنم . واقعا برایم سوال شده ؛ پیش خودم میگویم : " تو این شولوغ پولوغی حالا چه فرقی میکنه" ؟!
او پرانرژی و سرپاست . حتی از من هم زبلتر و چابکتر است . اما زیر پوشش لباسش دو پای مصنوعی دارد . من این مصدومیت را ندارم و به خودی خود نمیتوانم حدس بزنم که نمیشود با وجود پاهای مصنوعی از توالت ایرانی استفاده کرد ؛ نمیشود چهارزانو نشست ؛ برای پوشیدن کفش نمیتوانی به راحتی خم شوی ؛ هر جور کفشی هم نمیتوانی بپوشی و چالش های دیگر که بسیاری از آنها خصوصی تر از اینها هم هستند. دیگر کهنه سربازان و رزمندگان قدیمی هم مشکلات و چالش های پرتعداد خودشان را دارند که از دایره ی درک من خارجند.
شناخت دردهای انسانها مهمترین وسیله برای شناخت شخصیت آنهاست ، آنوقت بهتر میتوانی بفهمی که سکوت ها و خشم هایشان ؛ خنده ها و گریه هایشان ؛ دلبستگی ها و دلخوری هایشان و دیگر عواطف و واکنش هایشان از کجاها سرچشمه میگیرد .
با خودم فکر میکنم وقتی صدمه های جسمی مثل قطع پا و دست و چشمهای تخلیه شده و... تا این حد دور از درک من هستند ، مصدومیت های پنهانتری از جنس اعصاب و روان چقدر میتوانند دور از دسترس ادراک من باشند !
جنگ رفته ها غالبا موج انفجار را تجربه کرده اند اما هستند عده ای که این امواج را به شکلی مخرب تر چشیده اند. کنارت نشسته است ؛ بی سروصدا لبخند بر لب دارد؛ صدایش آرام است و کمتر حرف میزند . حتی این شخص میتواند برادرت باشد و تو عمری از آنچه در درونش میگذرد مطلقا بی خبر!
ادامه👇👇
🏴🍃
@kashkoolvar
نماز را شکسته میخوانیم . باید به خودت یادآوری کنی که مسافر هستی نه مقیم . فراموشی بیخ گوش آدمیزاد است مخصوصا زمانیکه موضوع "اقامت" و "سفر" در میان باشد . از بیخ و بن یادت میرود که مسافری . عادت کرده ای خودت را طوری تصور کنی که انگار تا ابد مقیم و ماندگاری و همین تصور است که شادیت را مخدوش میکند . غافل از این که در "سفر" هستم بداخلاقی میکنم و به دیگر آدم ها سخت میگیرم . اما همینکه برای چند ساعتی "مسافر" بودنم را به یاد می آورم خوردنی هایم را به بغل دستی هایم تعارف میکنم و با آنها مهربان و خودی میشوم . دیگر هیچ خبری از نفرت و جدل و دعوا نیست.
پایان بخش چهارم .
۲۹/ تیر/۱۴۰۲
🏴🍃
@kashkoolvar
🔻رجانیوز برای اولینبار یک پرونده جنجالی را بررسی میکند؛
🚨خون مردم در شیشه شهرداری قم/ حامیان علی لاریجانی چگونه نارضایتی عمومی ایجاد میکنند؟
🔹زمانی که علی لاریجانی ریاست مجلس را بر عهده داشت، رایزنی کرد تا یکی از دوستانش شهردار قم شود. فردی که در سال ۱۳۹۴ از شهرداری اصفهان، وی را کنار گذاشتند، متصدی شهرداری قم شد. با وجود تغییر دولت و شورای شهر در هشت سال گذشته، آقای شهردار کماکان به کار خود ادامه میدهد و از حمایت یک لابی گسترده برخوردار است. در این پرونده رجانیوز به ابعاد پنهان و آشکار مدیریت علی سقاییاننژاد، شهردار فعلی قم، میپردازد.
🔹شخصی که نتیجه حضورش ثبت بیشترین شکایت و نارضایتی از شهرداری قم بوده است، پسرانش با مسیح علینژاد مصاحبه میکنند و درحال تغییر فضای استان قم، به نفع جریان بیبند بار است. کسی که با استفاده از حیلههای مختلف و برخورداری از لابیهای آشکار و پنهان سالهاست در جایگاه شهردار قم مانده است.
🔹در رزومه سقاییان نژاد آمده که وی از خرداد ۱۳۸۲ تا خرداد ۱۳۹۴ به عنوان شهردار اصفهان فعالیت داشته است. قبلتر او به عنوان رییس دانشگاه اصفهان و رییس دانشگاه صنعتی اصفهان در این شهر حاضر بوده است. از سال ۱۳۹۴ با وساطت علی لاریجانی، وی به استان قم آمده و تا به امروز به عنوان شهردار قم حاضر بوده است.
⬅️متن کامل این گزارش را در سایت رجانیوز بخوانید:
🌐http://rajanews.com/node/369481
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
🏴🍃
@kashkoolvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یابن الحسن...
بگو کجایی؟!......
🏴🍃
@kashkoolvar
دست طراح این پوستر را باید بوسید...
چقدر نمایش زیبایی است از تقابل جبهه حق و باطل
از تقابل دنیاپرستی و آخرتطلبی
از جنگ فقر و غنی
از رویارویی اسلام ناب و اسلام سرمایهداری
از درگیری معنویت و مادیگرایی
آنچه ارزش ذاتی دارد فقط و فقط و فقط خداست و ولایت او.
هرچه غیر او، اعتباری محض است.
و هر ارزشی فقط به ارزش اوست...
تکهای کاغذ اگر تحت ولایت الله باشد ارزشش از کوهی طلا و نقره و الماس و مروارید و دنیا و مافیها بیشتر است.
🏴🍃
@kashkoolvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سراب واردات خودرو؛ وعده دولت محقق نشد
🔹سال گذشته سخنگوی وقت وزارت صمت اعلام کرد از ابتدای زمستان ۱۴۰۱ تا پایان بهار ۱۴۰۲، ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور میشود.
🔹حالا در تابستان ۱۴۰۲ هستیم و طبق اعلام گمرک از ابتدای بهمن ۱۴۰۱ تا انتهای خرداد سال جاری فقط ۲۸۰ دستگاه خودرو وارد کشور شده است که در همین تعداد اندک هم رد پای ملی پوشان فوتبال دیده میشود.
🏴🍃
@kashkoolvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تست کرد ببینه اسپایدرمنه یا نه😅
🏴🍃
@kashkoolvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آشپز فقط این داوشمون😔😂
🏴🍃
@kashkoolvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زنگ آخر مدارس 😂🤣
🏴🍃
@kashkoolvar