هدایت شده از کیهـــان آنلاین
با ما در فضای مجازی همراه باشید:
✅ایتا
eitaa.com/kayhannewspaper
✅سروش
sapp.ir/kayhannewspaper
✅آی گپ
iGap.net/Kayhannewspaper
✅گپ
Gap.im/kayhannewspaper
✅بله
ble.im/kayhannewspaper
و
✅اینستاگرام
instagram.com/kayhan.ir
⏳ #اوقات_شرعی | تهران | 8 مرداد ۱۳۹۷
🔹برای اطلاع از اوقات شرعی سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/prayer
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannew
#عناوين
📆 دو شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #️تیتر_اول
🔹گزارش خبری تحلیلی کیهان:
بازار سکه و ارز در کنترل دولت یا تروریستهای اقتصادی؟!
http://kayhan.ir/fa/news/138373
▫در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد:
تجمع دانشجویان در اعتراض به بازرسی آژانس از دانشگاهها
http://kayhan.ir/fa/news/138408
▫️سخنگوی قوه قضائیه:
اتهام بسیاری از اخلالگران اقتصادی دستگیرشده در حد افساد فیالارض است
http://kayhan.ir/fa/news/138406
▫️نشریه آمریکایی فوربس:
انصارالله جنگ یمن را به عمق خاک عربستان و امارات کشاند
http://kayhan.ir/fa/news/138338
▫️۵ کارگر مظلوم شهرداری قربانی انگلها و قوانین ناکارآمد قضایی
http://kayhan.ir/fa/news/138388
🖌 #یادداشت_روز
🔹سوژههای سربازگیری دشمن
http://kayhan.ir/fa/news/138386
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹دبیر شورای عالی فضای مجازی خبرداد:
کمکاری یک ماهه وزارت ارتباطات در بستن فیلترشکنها
http://kayhan.ir/fa/news/138374
▫ایسنا:
دولت نرخ واقعی تورم را اعلام نمیکند
http://kayhan.ir/fa/news/138366
▫️بررسیها نشان میدهد:
درآمدزایی بیحساب و کتاب مناطق آزاد با ضعف نظارت
http://kayhan.ir/fa/news/138368
▫️اتحادیه تعاونیهای صنایع پائیندستی پتروشیمی خبر داد:
تلاش عجیب انجمن کارفرمایانپتروشیمی برای تضعیف بورس کالا
http://kayhan.ir/fa/news/138367
▫️رئیس مجمع واردات:
ثبت سفارش واردات کالا متوقف شده است
http://kayhan.ir/fa/news/138371
▫️از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق:
۷ نشان تجاری آدامس قاچاق اعلام شد
http://kayhan.ir/fa/news/138369
🌍 #بین_الملل
🔹تغییر موضع سرنوشتساز:
اعلام آمادگی شبهنظامیان کرد برای نبرد با تروریستها در کنار ارتش سوریه
http://kayhan.ir/fa/news/138339
▫سیستم موشکی «فلاخن داوود» افتضاح کاشت تلآویو شوکه شد
http://kayhan.ir/fa/news/138336
▫وکیل مدافع «میلوشویچ» جنایتکار معروف صرب به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شد
http://kayhan.ir/fa/news/138332
▫ زمزمه جنگ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان
http://kayhan.ir/fa/news/138335
▫گزارش تکاندهنده ساندی تایمز از جنایات نیروهای سازمان ملل علیه کودکان آفریقایی
http://kayhan.ir/fa/news/138333
▫حیدر عبادی دست به کار شد / برکناری وزیر نیرو و ۵ مسئول انتخاباتی عراق
http://kayhan.ir/fa/news/138334
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹گزارش خبری تحلیلی کیهان:
بازار سکه و ارز در کنترل دولت یا تروریستهای اقتصادی؟!
🔸در شرایطی که تروریستهای اقتصادی با ورود به بازارهای سکه و ارز در بهمریختگی این بازارها نقش موثری دارند، دولت و برخی دستگاههای نظارتی رفتاری انفعالگونه پیشه کردهاند.
قیمت دلار روز گذشته از 10 هزار تومان هم عبور کرد تا در همین یکسال اخیر 170 درصد رشد کرده باشد؛ آن هم در شرایطی که اقتصاد کشور بیش از پیش نیاز به آرامش روانی دارد، تا در مقابل جنگ اقتصادی آمریکا دست پر بیرون بیاید.
قیمت دلار در ابتدای سال جاری پنج هزار تومان بود و طی فصل بهار تا هفت هزار و 200 تومان افزایش یافت؛ پس از آن هم علیرغم اینکه تصور میشد کمی آرامش به نرخ ارز برگشته و با راهاندازی بازار ثانویه ارز اندکی قیمتها متعادل میشود، اما نرخ دلار با عبور از کانالهای 8، 9 و 10 هزار تومان به رکوردشکنیهای خود ادامه داد.
هم اکنون هم دولت در حالی قصد دارد ارز صادرات غیر نفتی را در بازار ثانویه عرضه کند که حسین راغفر، از کارشناسان اصلاحطلب و حامی دولت روحانی در خصوص فساد موجود در این بازار گفته است: «(درحالیکه) یک دلار هم به بازار ثانویه ترزیق نشده؛ بعد دلار، 9 هزار و 500 تومان کشف قیمت میشود!»
از سوی دیگر قیمت سکه دیروز هم از چهار میلیون تومان عبور کرد و حتی لحظاتی به چهار میلیون و 400 هزار تومان هم رسید تا مایه بهت و حیرت مردم و کارشناسان اقتصادی را فراهم کند. سکهای که سال پیش در همین زمان قیمتی در حدود یک میلیون و 300 هزار تومان داشت و حالا بیش از 207 درصد رشد کرده است!
البته اخیرا سید کامل تقوینژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه یکی از مقامات بانک مرکزی فهرست 50 نفر اول خریدار سکه را به ما اعلام کرده است، گفته بود: «همه اینها شناسایی شدند و بالاترین خریدار سکه به تعداد 38 هزار و 200 سکه، جوان متولد سال 1365 پادو و کارگر یک شرکت است که تنها اظهار نامه مالیاتی او بیمهنامه اتومبیل پراید بوده است.»
در انتظار برخورد قاطعانه با اخلالگران
حال؛ که این مقام مسئول اعلام میکند خریداران عمده سکه شناسایی شدهاند، باید پرسید پس از شناسایی چه کاری قرار است انجام شود؟ اصلا دستگاههای مربوطه اعم از وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و... در شرایط کنونی چه نظارتی بر روند بازار دارند؟ آیا متوجه هستند که به احتمال قریب به یقین افرادی از این دست که با سن کم و دارایی اندک این همه سرمایه خریداری میکنند، پوششی برای نفرات اصلی خریدار سکه بوده و پشت پرده این خریدهای کلان، تروریستهای اقتصادی هستند؟
آیا تروریستهای اقتصادی که در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران وارد میدان شده و به منابع کشور آسیب میزنند نباید با برخوردی قاطع مواجه بشوند؟ آیا آنان باید آزادانه همچنان مشغول جولاندهی در بازارهای مختلف بوده و با سوء استفاده از کمکاریهای دولت، روز به روز بر التهابات بازار افزوده و نگرانیهای عامه مردم را افزایش دهند؟
وقتی سخنگوی قوه قضائیه (دو روز پیش) اعلام میکند: «در یک مقطع زمانی 159 میلیون و 800 هزار دلار بعلاوه 51 میلیون یورو را به فردی خارج از سیستم بانکی و صرافی دادهاند تا در بازار توزیع کند اما وی بخشی را بالاتر از نرخ بازار توزیع کرده است» مسئولان بانک مرکزی باید پاسخگو باشند که این 160 میلیون دلار چه روندی را طی کرده و چه اثری بر بازار گذاشته است؟ چرا با وجود اینکه بارها از سوی مقامات کشور گفته میشود فلان میزان ارز به بازار تزریق شده هیچ اثر مثبتی بر بازار نمیبینیم؟
وقتی حتی رئیس اتحادیه طلا و جواهر در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا میگوید: «علت افزایش عجیب و غریب قیمت طلا و دلار به عوامل داخلی برمیگردد.» یعنی در داخل کشور اتفاقاتی در حال رخ دادن است که مسئولین نتوانستهاند آن را مدیریت کنند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138373
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹سوژههای سربازگیری دشمن
#محمد_ایمانی
🔸 1- امير مومنان عليهالسلام در اولين خطبه نهجالبلاغه، از اعتماد به شیطان به عنوان معامله ياد ميکند و میفرمايد حضرت آدم در جنت امن الهي ساکن و از نعمتها بهرهمند بود اما شيطان او را وسوسه کرد «فباع اليقين بشکّه والعزيمه بوهنه. پس، يقين را به ترديد، و عزم و اراده را در ازاي سستي فروخت. شادمانی و خرسندی او به ترس تبدیل شد و فریبخوردگی، به ندامت و پشیمانی انجامید». امام همچنین در نامه 78 نهجالبلاغه، خطاب به صحابی دنیازده و کجاندیشی در تراز ابوموسي اشعري نوشت«همانا شقي و بدبخت کسي است که از عقل و تجربهاي که به او دادهاند، محروم بماند». اهل بیت علیهمالسلام فرمودند «در هر چیزی که چشم میبیند عبرت هست». و آنها که نگاه عبرت نیاندوزند، لاجرم عبرت دیگران میشوند.
2- نقشه راهی که ائتلاف حاضر در دولت و مجلس برای خروج از مضیقههای اقتصادی به ویژه از سال 92 به بعد پیش روی کشور نهاد، نتایجی خلاف تصورات و وعدهها بر جای گذاشت. البته در این ائتلاف، با دو طیف فعال و منفعل مواجه هستیم. بیتعارف، عدهای ولو صاحب منصب و عنوان در این ائتلاف، قرار است قربانی گروه دوم شوند که گروه اول را «رحم اجارهای» و «پیاده سربازگیری شده» خویش میدانند. این روزها در حالی که اقتصاد، مدام از تلاطمهای مصنوعی متاثر میشود، برخی دستاندرکاران ائتلاف مذکور اصرار دارند حاشیههایی مانند رفع حصر سران فتنه و بردن زنان به ورزشگاه و... را مسئله دولت و مجلس کنند یا به بهانه تلاطم بازار، نسخه به بنبست خورده و ذاتا عقیم «تسلیم» در برابر زیادهطلبیهای پسابرجامی آمریکا و اروپا را دوباره بزک کنند.
3- عجیب اینکه برخی از همین عنواندارها میپذیرند حیثیت آنها، خرج چنین رویههای انحرافی گردد و صورتحساب فرصتسوزی و خسارتآفرینیها پای آنها نوشته شود. میگویند چند نفر رند وارد رستورانی شدند و کنار یک نفر دیگر نشستند. چند بار پای مرد تنها به پایه میز خورد و بلافاصله آن چند نفر گفتند «پای شما... پای شما!». مرد بیخبر از همه جا هم میگفت «بله... البته که پای منه». آن چند نفر، سفارش مفصل دادند و حسابی خوردند و بعد هم پا شدند و رفتند... مرد تنها، غذایش را خورد و رفت صورتحسابش را پرداخت کند اما دید رستوراندار میگوید «صورتحساب آن چند نفر را پرداخت نکردید». مرد گفت «آنها که با من نبودند». اما رستوراندار پاسخ داد «آنها مدام میگفتند؛ پای شماست ها»! و شما نیز حرف آنها را تأیید میکردید و میگفتید «بله... معلومه که پای منه»!
4- سهم «فتنهگران مدعی اصلاحطلبی»، «مدیران اجرایی مدعی اعتدال» و «اکثریت منفعل و همسوی مجلس» در ناکارآمدی 5 سال گذشته چه قدر است؟ چرا نسخه این ائتلاف چندسر، هم موجب خسارت به برنامه هستهای شد و هم اقتصاد کشور را به مراتب آسیبپذیرتر از ماقبل برجام کرد تا جایی که ظرف یک سال طلایی برجام، دلار از 3700 تومان به ده هزار تومان و سکه از 900 هزار تومان به سه میلیون و پانصد هزار تومان صعود کرد و رکود و تورم توأمان، بلای جان اقتصاد شد؟ و چرا اکنون که معلوم شده نسخه مذکور، عامل بیماری است و نه درمان، دست روی دست گذاشتهاند یا منتظرند اروپای بیاراده و ناتوان، برای آنها معجزه کند؟
5- هفت ماه است اقتصاد کشور در اثر سوءمدیریت برخی دولتمردان متلاطم است و آشفتگی قیمتها، بازار ارز و سکه و مسکن و خودرو و گوشی تلفن همراه را در مینوردد. مدیران مذکور، به شکل سردرگم 30 میلیارد دلار و 60 تن طلا را در آغوش چندصد رانتخوار ریختند و بعد که کار از کار گذشت، چند هفته بین دو وزیر و رسانهها بحث مهیج اما کممایهای درباره ضرورت انتشار یا عدم انتشار لیست دریافتکنندگان ارز و سکه و ثبتنامکنندگان غیرقانونی واردات خودرو برپا شد! پس از آن هم توپ را در زمین قوه قضائیه انداختهاند! مقصر اصلی، وزارتخانههای اقتصاد و صنعت و ارتباطات و بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی و دستیاران اقتصادی ارشد رئیسجمهور هستند اما حالا که ظرف چند ماه، رانت 140 هزار میلیارد تومانی (بودجه یکساله ایجاد یک میلیون و 200 هزار شغل) پرداخته و در مقابل، تورم گرفتهاند، از دستگاه قضایی میخواهند دنبال نخود سیاه برود و با رانتخواران و محتکران و اخلالگران بازارهای ارز و سکه و مسکن و خودرو و گوشی تلفن و لوازم خانگی و.... برخورد کند!
6- کدام شبکه مافیایی تعیین میکند که نرخ سکه یا دلار چه قدر بالا برود...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138386
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹مردم به فعل دولت نمره میدهند نه قول شفافیت و قاطعیت
🔸عمل دولت است که به قضاوت مردم درباره شعار شفافیت و قاطعیت، شکل میدهد، نه صرف گفتن و وعده.
به گزارش الف، روحانی در گزارشی به مردم از احتمال یک فساد هماهنگ از طریق مشارکت چند نفر از کارگزاران دولتی، یک شرکت رایانهای و چند شرکت واردکننده خودرو سخن گفت.
روحانی همچنین در این گزارش تاکید کرد که به اصل شفافیت اعتقاد دارد و برای تحقق این اصل، دولت باید فسادستیزی را از خود آغاز کند.
بدون شک تاکید دولت بر اصل شفافیت و مبارزه با فساد در این مقطع زمانی که آمریکا جنگی اقتصادی علیه ایران را آغاز کرده، باید به فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد؛ اما ضرورت دارد دولت در مسیر مبارزه با فساد و گسترش شفافیت با قاطعیت و عزم جدی اقدام کند و از برخوردهای گزینشی اجتناب کند. ارزیابی مردم نیز در نهایت نه بر اساس دستور فعلی رئیسجمهور بلکه در نتیجه کار میباشد.
به همین دلیل بود که رهبر انقلاب در دیدار دیروز اعضای دولت دستور رئیسجمهور برای برخورد با تخلفات در واردات خودرو را خوب خواندند و افزودند: البته این دستورها باید پیگیری شود تا به نتیجه مطلوب برسد. ایشان با تاکید بر اینکه در مبارزه با مفاسد ابتدا باید با فساد و عنصر متخلف برخورد و سپس به طور شفاف اطلاعرسانی شود، گفتند: البته مسئله برخورد با مفاسد در وهله اول به عهده مسئولان دستگاهها است و پس از آن باید موضوع به قوه قضائیه واگذار شود.
لازم به یادآوری است چندی قبل بر اساس اظهارنظر رئیسجمهور، بانک مرکزی مبادرت به انتشار فهرست گیرندگان میزان ارز دولتی برای واردات کالا کرد اما بعداً مشخص شد لیست منتشر شده ناقص بوده است. این در حالی است که وزیر ارتباطات در فضای مجازی عنوان کرد بخش بزرگی از لیست دریافتکنندگان ارز منتشر نشده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138380
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹️سخنگوی قوه قضائیه:
اتهام بسیاری از اخلالگران اقتصادی دستگیرشده در حد افساد فیالارض است
🔸محســنی اژه ای: تا به امروز ٢٩ نفر از اخلالگران در نظام اقتصادی کشــور را دستگیر کرده ایم که الان بازداشت هستند و به زودی محاکمات این افراد به ترتیب شروع می شود.
🔸 عنوان اتهامی بسیاری از آنها در حد افساد فی الارض می باشد.
🔸 این افراد مجموعاً کســانی هستند که در رابطه با اخلال در نظام پولی و ارزی کشور و اخلال در نظام اقتصادی کشور تحت تعقیب قرار گرفتند.
🔸 دادستان تهران: 10500 گوشی تلفن همراه به نام فردی که در قید حیات نبوده است وارد شده است.
🔸 منبع خرید ســکه توســط30 نفر اول که بالاترین شــمار سکه را خریداری کرده اند، ســپرده های خارج شده از 6 بانک اعم از دولتی و خصوصی است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138406
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹۵ کارگر مظلوم شهرداری قربانی انگلها و قوانین ناکارآمد قضایی
🔸خبر تلخ کشته شدن پنج نفر از کارگران شهرداری بر اثر برخورد یک دستگاه خودروی سواری با آنها در بزرگراه شهید بابایی در یکی دو روز گذشته یکی از خبرهای پر دامنه رسانهها بود.
کارگران افغانستانی که صبح زود در انتظار آمدن سرویس خود بودند هرگز فکر نمیکردند که تا لحظاتی دیگر قربانی بدمستی عدهای جوان خوشگذران شوند. جوانانی که تفریح و سرمستی آنها به قیمت مرگ پنج کارگر زحمتکش شهرداری و داغدار شدن خانوادههای آنها و وخامت حال دو نفر دیگر تمام شد.
شاید اگر این تصادف با همه لطمات جبرانناپذیر و غمناک بودنش علتی همچون تصادفات دیگر میداشت، اندوه ماجرا اندکی کمتر میبود اما وقتی علت و راز این سانحه دلخراش با مثبت بودن تست الکل سرنشینان جوان که یک دختر و سه پسر کم سن سال بودند مشخص شد، غم این سانحه دوچندان شد.
اینکه جان چند کارگر زحمتکش و ضعیف که در پی کسب رزق حلال از خانه و زن و فرزند خود جدا شدهاند، تنها به خاطر مستی و خوابآلودگی عدهای جوان گرفته میشود داغ ماجرا را مضاعف میکند.
ضعف خطرناک یا اجرای نادرست قوانین ؟
متاسفانه این اولین بار نیست که علت تصادفات مرگبار یا پر خسارت در کشور ما استفاده راننده از مشروبات الکلی یا مواد روانگردان است و شاید آخرین بار هم نباشد اما سؤال اصلی اینجاست؛ چرا جرایم و مجازات این افراد به اندازهای نبوده است که بتواند از حوادث مشابه جلوگیری کند و درس عبرتی باشد برای کسانی که انگیزهای برای عمل به قوانین ندارند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138388
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹دبیر شورای عالی فضای مجازی خبرداد:
کمکاری یک ماهه وزارت ارتباطات در بستن فیلترشکنها
🔸دبیر شورای عالی فضای مجازی از کمکاری یک ماهه وزارت ارتباطات در بستن فیلترشکنها خبرداد.
سیدابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه نمایشگاه الکامپ در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که به نظر میرسد برخورد نکردن وزارت ارتباطات با فیلترشکنها با هدف حمایت از نسخههای فارسی تلگرام انجام میشود و در این باره به وزارت ارتباطات بابت کمکاری انتقاد وارد است، گفت: طرح مرکز ملی فضای مجازی درباره خروج از انحصار تلگرام بود که برای برخی سازمانها تکالیفی تعیین شده بود و تقریباً تمامی دستگاهها در کشور همکاری خوبی در مرکز ملی فضای مجازی داشتند و از همه تشکر میکنم.
وی گفت: بحثی تحت عنوان کمک به نسخههای فارسی تلگرام وجود ندارد، ممانعت از فعالیت فیلترشکنها در کشور برعهده شرکت زیرساخت است و شرکت ارتباطات زیرساخت باید برای ایمنسازی و شبکه مخابراتی کشور با دقت بیشتری کار انجام دهد که این اواخر مقداری در این رابطه نقصهایی دیده میشود و امیدواریم وزارت ارتباطات مانند گذشته به شرایط قبل از یک ماه اخیر برگردد و به همان میزانی که باید جلوی فیلترشکنها را میگرفت بگیرد.
به گزارش فارس، فیروزآبادی گفت: در رابطه با هاتگرام و تلگرام طلایی از ابتدا سیاستهای خروج از انحصار تلگرام برای دوره گذار روی این برنامهها حساب شده بود و پذیرفتیم که تلگرامهای فارسی چند ماهی فعال باشند اما آخرین مهلتی که به آقایان دادیم 15 شهریور است و باید به یک پیامرسان صددرصد بومی تبدیل شوند.
توجیهات آذرمی جهرمی
در همین حال محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با فارس، در پاسخ به سؤالی درباره عدم برخورد کافی و جدی با فیلترشکنها به وزارت ارتباطات انتقاد میشود و میگویند وزارت ارتباطات در تکلیف بستن فیلترشکنها به وظیفه خود عمل نمیکند و پای کار نیست؟ گفت: اینکه پای کار هستیم یا نیستیم، مکانیسم و تصمیمگیری آنجای دیگری است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138374
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹تغییر موضع سرنوشتساز:
اعلام آمادگی شبهنظامیان کرد برای نبرد با تروریستها در کنار ارتش سوریه
🔸شبهنظامیان کرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» یک روز پس از اعلام جدایی از آمریکا، اعلام کردند در کنار ارتش سوریه، با تروریسم خواهند جنگید.
«ریاض دراز» از رهبران «نیروهای دموکراتیک سوریه» در گفتوگو با شبکه «المیادین» اعلام کرد، شبهنظامیان کرد از این پس با ارتش سوریه در هرگونه نبرد علیه تروریسم همکاری خواهد کرد.
وی گفت: «میان نیروهای دموکراتیک سوریه و ارتش سوریه هیچگونه خونخواهی وجود ندارد. اخیرا هیئتی از نیروهای دموکراتیک سوریه به دمشق رفته و با مقامات سوریه درباره تحویل دادن شهرها و مناطق تحت کنترل خود به ارتش سوریه توافق کرده بودند. ریاض دراز درباره علت تمایل کردهای سوریه به همکاری با دمشق نیز گفت: «عاملی که باعث شد با دولت دمشق توافق کنیم، سخنان بشاراسد رئیسجمهوری است، که گفته ما دو گزینه داریم، جنگ یا گفتوگو.»
البته، ناگفته نماند که خیانت آمریکا به تروریستها در جنوب سوریه نیز کردها را متقاعد کرد که واشنگتن اصلا مورد اعتماد نیست و نمیتوان با اتکای به آمریکا، مقابل دمشق و ارتش سوریه ایستاد. آمریکاییها طی سالهای اخیر چندین پایگاه و فرودگاه در مناطق کردنشین سوریه ایجاد کرده بودند و برای اینکه شهر «رقه» به دست نیروهای دموکراتیک سوریه بیفتد، حملات هوایی گستردهای را علیه غیرنظامیان در این شهر انجام داده بودند. ولی الان به نظر میرسد که تیر آمریکا به سنگ خورده است و واشنگتن باید پایگاههای خود را در شمال و شمالشرق سوریه، جمع کند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138339
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👁🗨 #نگاه
🔹علت دشمنی آمریکا با ایران چیست؟
#احمدرضا_هدایتی
🔸این روزها خیلی از افراد جامعه تحت تأثیر القائات عوامل مزدور دشمن و بعضاً افراد ناآگاه فعال در فضای مجازی، علت دشمنی آمریکا با ایران را در شعار «مرگ بر آمریکا» خلاصه میکنند.
اکثر این افراد اگرچه واقعاً سردمداران آمریکایی را به علت ماهیت استکباری و خباثت نهفته در وجود آنها، مستحق مرگ میدانند، اما بسیاری از آنها نیز معتقدند که نباید نفرت از ظلم و قلدری و زورگویی یانکیها را با شعار «مرگ بر آمریکا» علنی ساخت، بلکه باید برای جلوگیری از تشدید شرارت آنها، از اقدامات علنی حتی در حد شعار اجتناب نمود.
اما آیا واقعاً شعار «مرگ بر آمریکا» و اظهارات ضداستکباری برخی از مسئولین کشور، علت اصلی کینه و دشمنی آمریکا علیه دولت و ملت ایران است.
در پاسخ به این سؤال باید گفت؛ اگر چنین است، پس علت برخورد رذیلانه آمریکا با افرادی نظیر مرحوم مصدق که گرایش به همکاری با آمریکا داشت چیست و چرا با کودتای 28 مرداد سال 1332 دولت وی را سرنگون کردند؟ آیا ملی شدن صنعت نفت به نفع مردم و احتمالِ کوتاه شدن دست آمریکا از غارت منابع نفتی و معدنی ایران و پایان دادن به استفاده این کشور از یک ثروت بادآورده در منطقه، علت این دشمنی نبود؟
در واقع، آمریکاییها از همان ابتدای ورود به ایران همواره تلاش داشتند، تا از یکسو به بهانه مشارکت در استخراج و صدور نفت، طلای سیاه ایران را با سهم سود بسیار بالا به یغما ببرند و از سوی دیگر با تبدیل ایران به یک بازار بزرگ برای کالاهای عمدتاً مصرفی آمریکایی، این اجناس را با قیمتهایی چندین برابر قیمت تمام شده، به مردم ایران تحمیل نمایند.
در ادامه نیز وقتی دولت آمریکا توانست در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی اجتماعی بر ارکان حکومت ایران تسلط نسبی پیدا کند و از موقعیت ایران بهعنوان یک پایگاه نظامی، جهت حضور در منطقه و در کنار بزرگترین رقیب بینالمللی خود یعنی شوروی سابق بهره ببرد، کمپانیهای تسلیحاتی آمریکایی نیز اجازه یافتند تا با فروش برخی تجهیزات و تسلیحات نظامی و با دریافت مبالغ کلان در قبال محصولات صادره به ایران، از این خوان گسترده بیشترین عواید را نصیب خود نمایند.
رفتارهای دولتمردان آمریکایی با سایر کشورهای جهان که دارای موقعیت یا ثروت طبیعی مناسب بوده و یا به نوعی خواهان استقلال خود شدهاند، (بهویژه پس از قدرت یافتن آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم)، نیز ثابت نموده که آنچه برای یانکیها حائز اهمیت است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138389
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹همشهری: آقای وزیر مجرم و فعال اقتصادی یکی نیستند
🔸یک روزنامه حامی دولت تصریح کرد: سخنان وزیر اطلاعات درباره مجرمان اقتصادی سؤالبرانگیز است.
روزنامه همشهری در سرمقاله خود نوشت: این روزها وقتی پای صحبت دوستان که یا فعال اقتصادی هستند یا پژوهشگر و دانشگاهی، مینشینیم، بهنظر میرسد همه یا طعمه شارلاتانها بودهاند یا قربانی کلاهبرداری شدهاند... حال آنکه اعتماد و اعتبار اساس و مبنای هر فعالیت اقتصادی است.
به خاطر اعتماد است که خریدار از فروشنده کالایی میخرد و فروشنده میتواند به پرداخت توسط خریدار اطمینان داشته باشد. این اعتماد نه زاییده نرخ برابری دلار و ریال است و نه ناشی از سیاستهای پولی، بلکه محصول فضای کسبوکار در جامعه است و نتیجه چارچوب قانونی مبارزه با خلافکاریها و مجازات کلاهبرداران. بهخاطر این اعتماد است که فعالیت اقتصادی به آسانی صورت میگیرد، تولیدکننده میتواند سرمایهگذاری برای فعالیتهایش بیابد، توزیعکننده میتواند تولیدکننده را راضی کند که توزیع محصولش را به او واگذار کند و مشتری اطمینان دارد که فردا و هفته دیگر هم این محصول در بازار موجود است.
چالش اصلی اقتصاد امروز این ناامنی حاکم بر آن و آزاد بودن دست اندازی مجرمان و خلافکاران است. برای همین است که سخنان اخیر وزیر اطلاعات درباره مجرمین اقتصادی برای بسیاری از قربانیان و مالباختگان سؤالبرانگیز و برای فعالان اقتصادی هراسآور است.
سؤال اول این است که چطور وزیر محترم اطلاعات فعال اقتصادی را با مجرم اقتصادی یکی دانستهاند. بین فعالی که پیشبینیهایش درست از آب درنیامده و نتوانسته به تعهداتش عمل کند و تبهکاری که با صحنهسازی و دادن اطلاعات نادرست و جلب اعتماد اقدام به اغفال افراد میکند تفاوت جدی وجود دارد. این دو یکی نیستند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138379
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹ایسنا:
دولت نرخ واقعی تورم را اعلام نمیکند
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به نرخ تورم اعلام شده توسط مرکز آمار، این نرخ را برآمده از قیمت کالاهایی که باید مطابق ارز ۴۲۰۰ تومانی فروخته شوند ارزیابی کرد.
عبدالله مشکانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تفاوت نرخ تورم اعلام شده توسط مرکز آمار با وضعیت واقعی تورم در بازار اظهار کرد: واقعیت این است که طبق برآوردهای مختلفی که انجام شده و همچنین آنچه که استیو هنکی (اقتصاددان و استاد دانشگاه جان هاپکینز) برآورد کرده، نرخ واقعی تورم در ایران بیش از ۱۰۰ درصد است.
وی در توضیح علت تفاوت نرخ واقعی تورم و نرخ اعلام شده توسط مرکز آمار و بانک مرکزی بیان کرد: کارشناسان این سازمانها برای سنجش نرخ تورم اطلاعات قیمتی اقلام مختلف را جمعآوری میکنند؛ اما از آنجایی که این کارشناسان قیمت اقلام مصرفی را بر مبنای ارز دولتی داده شده به واردکنندگان و قیمتی که باید آنها کالاهایشان را بفروشند محاسبه میکنند، لذا نرخ تورم بسیار کمتر از اندازه واقعی آن برآورد میشود. این در حالی است که همه ما میدانیم که واردکنندگان اجناس خود را بر مبنای دلار بازار آزاد به فروش میرسانند و نه بر مبنای نرخ دلاری که دریافت کردهاند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ارز دولتی تخصیص داده شده به واردکنندگان صرفا باعث ایجاد فضا برای مفاسد اقتصادی شده است ادامه داد: واقعیت این است که واردکنندگان کالاهای خود را با قیمت ارز آزاد میفروشند و اگر هم بخواهند با قیمت ارز دولتی بدهند، کالاها را به یکسری از نزدیکان خود و افراد خاص میفروشند.
مشکانی با تاکید بر اینکه تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان باعث ایجاد سود برای سوداگران شده است گفت: برآورد میشود حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی فساد ایجاد شده باشد. این پول فقط به جیب دلالان و برخی افراد خاص رفته است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138366
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹دوتابعیتیها فرصت هستند کانادا شاهد است!
🔸روزنامه اعتماد پس از آنکه بار دیگر موضوعی از منتقدان را سیاسیکاری عنوان میکند و به این صورت سعی دارد تا موضوع انتقاد آنها را فاقد ارزش نشان دهد به بیان چرایی طرح آن ادعای حیرتزا میرود که گفته بود: «دوتابعیتیها فرصت هستند»!
اعتماد در تشریح آن مینویسد: «فارغ از همه اين مسائل اما بحث دوتابعيتيها ابعادي غيرسياسي نيز دارد. ممانعت از انتصاب شهروندان ايراني داراي تابعيت مضاعف در مناصب دولتي در شرايطي بنابر قانون مدني صورت ميگيرد كه در دو، سه دهه اخير شاهد تحولاتي اساسي در اين خصوص در كشورهاي مختلف بودهايم كه شايد نمونه بارز آن، تشكيل كابينه جديد كانادا متشكل از حدود نيمي از شهروندان دوتابعيتي بود.»
نویسنده با اینکه فقط از کانادا نام برده اما در ادامه مدعی میشود «استفاده از ظرفيت شهروندان داراي تابعيت مضاعف در بسياري از كشورها حالا به برگ برنده آنها در رقابت با ديگر كشورها تبديل شده و در اين شرايط، ما بهراحتي از كنار اين ظرفيتها عبور ميكنيم...»
ایکاش نویسنده این ادعای محیرالعقول را با راهکاری تکمیل میکردند که مثلا فلان مدیران که تابعیت مضاعف داشتند و در بزنگاه بیتالمال را دزدیدند و به کشورهایی که به آنها تابعیت دادهگریختند الان چرا نمیشود آنها را به کشور بازگرداند؟ ظرفیت دوتابعیتی را در موضوع مذاکرات برجام هم دیده شد که اکنون یکی از همانها به 5سال حبس محکوم شد و شاید روزی بسته به شرایط و با در نظر گرفتن مسایل امنیتی بخشهایی از اعترافات او و همچنین یافتههای ماموران امنیتی به نمایش درآید. همچنین بگویند در مورد دوتابعیتیهایی که به واسطه داشتن تابعیت مضاعف با خیال آسوده به اقتصاد یا مسایل امنیتی ضربه میزنند و میروند چرا که جایی امن در آن سوی مرز دارند. راستی چرا کسی که باید در جمهوری اسلامی مسئولیتی داشته باشد و به فکر محرومان و طبقات مستضعف باشد خانوادهاش در کشوری دیگر ساکن باشند و خودش در رفت و آمد؟! از کانادا گفتند لازم است بگوییم که خاوری یکی از همین «فرصت ها» (به قول اصلاحطلبان) است که بیتالمال را برداشت و به کاناداگریخت. راستی زنجیرهایها از چه چیزی حمایت میکنند؟!
http://kayhan.ir/fa/news/138392
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹تازه ترین قربانی شبکه «جم» و آرزوی بازگشت به عرصه بازیگری
🔸در ادامه پشیمانی عوامل ایرانی شبکه ضدایرانی «جم»، رامسین کبریتی نیز از ادامه همکاری با این شبکه سر باز زد؛ اوضاع برای این بازیگر به گونهای گذشته که او حالا حتی علاقه ای برای حضور در هیچ شبکه خارجی دیگری را هم ندارد!
اردیبهشت سال 96 بود که یک اتفاق تکان دهنده توجه رسانهها را به سمت شبکه جم، وابسته به سازمان منافقین جلب کرد. این سازمان در یک تسویه حساب درون گروهی، رئیس این شبکه را ترور کرد. اتفاقی که نماد قربانی سازی عوامل این شبکه بود. سعید کریمیان درحالی مشمول حذف فیزیکی این گروهک تروریستی شد که خود زاده پادگان اشرف بود. وی پس از اینکه مسئولیت شبکه جم را برعهده گرفت، شروع به عضوگیری از داخل کشورمان کرد تا به این وسیله هم نیروهای این شبکه را تأمین کند و هم این گونه القا شود که هنرمندان، مایل به همکاری با رسانههای داخلی نیستند. اما هنوز مدتی از این جریان نگذشته بود که اخباری از آزار و اذیت زنان در شبکه جم نشر یافت. فساد و روابط خارج از عرف در این شبکه تا حدی بالا گرفت که بسیاری از بازیگران و کارکنان شبکه یا به ایران برگشتند یا به کشور دیگری رفتند و به هر حال اکثریت آنها شبکه جم را رها کردند. یکی از تدوینگران شبکه جم که به ایران برگشته بود اخبار هولناک سیاسی زیادی از این شبکه داشت.
علاوه بر فضای ناسالم این شبکه به ویژه برای زنان، سطح نازل آثاری هم که در شبکه جم تولید و پخش می شدند نیز از دیگر عوامل سرخوردگی عوامل آن بود. به این ترتیب بود که تعداد زیادی از آنهایی که با رویای پیوستن به عرصه جهانی و تبدیل شدن به هنرمندانی بینالمللی به جم آمده بودند، خیلی زود متوجه اشتباه خود شدند و از این باتلاق بیرون آمدند. رابعه اسکویی، پردیس افکاری، چکامه چمن ماه، مهدی مظلومی و ... ازجمله چهره هایی بودند که از این شبکه جدا شدند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138396
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹تیم ملی چگونه تبدیل به الگویی در سایر بخش ها شد؟!
کار فرهنگی در ورزش یعنی کاری که تیم ملی فوتبال در جام جهانی کرد...
#سیدمحمدسعید_مدنی
🔸سالهای سال است (تقریبا از بعد پیروزی انقلاب اسلامی) که درباره اهمیت و تاثیر فرهنگ در وزرش بحث و موضوعات و نظراتی مطرح میشود. این صفحه نیز به سهم خود به موضوع فرهنگ و ارتباط آن با ورزش وتاثیر آن بر وضعیت کمی و کیفی ورزش پرداخته است.
آنچه که ما در این صفحه و خیلی دیگر از کارشناسان مسائل فرهنگی و ورزشی بر آن اتفاق نظر داریم این نکته است که فن و فرهنگ و یا عناصرمادی و ابزاری وهمچنین مسایل انسانی و رفتاری در کنار یکدیگر در پیشرفت و اعتلای ورزش یک کشور موثرند.
به دیگر سخن خیلیها براین باورند که تغییر و پیشرفت در ورزش (مثل هرجای دیگر) اتفاق نمیافتد مگر اینکه فرهنگ (به معنای رفتار و اخلاق و مناسبات و کلیه کنشها و...) ورزش تغییر کند و تحول یابد.
فرهنگ مقوله کاملا انسانی است که در همه عرصهها و حوزههای اجتماعی به شکلی جدائی ناپذیر حضور دارد و تاثیرگذار است. اما درباره منظور و تعریف از فرهنگ و اینکه اصولا کار فرهنگی یعنی چه و فرهنگسازی به چه معناست و... مسایل و سؤالاتی از این دست اختلاف نظر و بحثهایی مطرح بوده است.
چیزی که مسلم است آن است که علیرغم همه این حرفها و بحثها و اتفاق و اختلاف نظرها عملا به موضوع فرهنگ در ورزش ایران بها داده نشده است.(فرهنگ به معنایی که بالاتر آوردیم) در این باره نیز فکر میکنیم خیلی از اهالی ورزش با ما موافق باشند. اینکه چرا چنین است و چرا فرهنگ در ورزش ما با وجود اهمیتی که در روبه راه شدن و پیشرفت امر ورزش دارد از سوی مسئولان امر جدی گرفته نشده و نمیشود موضوعی نیست که این نوشته در پی پاسخگویی به آن باشد. اما بطور مختصر میتوان عواملی چون روزمرگی ونتیجه گرایی افراطی و استفاده ابزاری از ورزش برای تامین مقاصد واهداف غیرورزشی وعدم ثبات مدیریت و برنامهها در ورزش و... را پاسخی به سؤال بالا شده دانست.
فرهنگ؛ «خاص» ولی «عام»!
ضمن اینکه میدانیم ورزش جزیرهای جدا از جامعه واتفاقات و واقعیات آن نیست و با سایر حوزهها و عرصههای اجتماع ارتباط و بده بستان دارد از آنها تاثیر میگیرد و بر آنها به سهم خود تاثیر میگذارد و بنابراین بخش زیادی از وضعیت فرهنگی ورزش تحت تاثیر شرایط فرهنگی کل جامعه قرار دارد.
به هر حال بحث فرهنگ بحث مهم و مفصلی است و آن را حتی میتوان «مادر همه بحث»ها دانست. فرهنگ ام المسائل است و... ما در اینجا قصد ورود به آن را نداریم. چون اولا هدفمان از طرح این موضوع چیز دیگریست و ثانیا که مهمتر هم هست این است ورود به بحث مهم فرهنگ آن هم به شکل تخصصی و غیرشعاری حداقل کار این قلم نیست. بماند که مردم شناسان در برشمردن ویژگیهای فرهنگ یکی هم این را گفتهاند که «فرهنگ خاص ولی عام است»! وباز بگذریم که در این مملکت و این ورزش هر کسی رسیده و نرسیده خود را یک پا کارشناس فرهنگ وامور فرهنگی جامعه میداند و حرف میزند و نظر میدهد و نسخه میپیچد و... خوب البته معلوم است نتیجه چنین وضعی چه میشود و چه بر سر فرهنگ و اجتماع میآید!! این در حالی است که چنانکه بارها نوشته ایم و اینجا هم ناچاریم باز بنویسیم در مکتب الهی اسلام کار فرهنگی کار«پیامبران» است. پیامبر اسلام ماموریت داشت بیش از هر چیز فرهنگ مردم و جامعه را اصلاح کند. چراکه از نظر آیین الهی فرهنگ که اصلاح شد، بینشها که درست شد آن وقت کل جامعه و روشها و کنشها هم اصلاح خواهند شد. با این اوصاف ملاحظه میشود که خداوند سبحان برای انجام کار فرهنگی برگزیدگان و بهترین مخلوقات خود را تعیین میکند.
آیا انصافا ما نیز به فرهنگ چنین نگاهی داریم که بهترین و مخلصترین افراد را برای انجام این امر حیاتی وسرنوشت ساز میگذاریم؟ یا اینکه خیلی جاها کار فرهنگی را به دست عناصر اضافی و انگل و آویزان و سهم خواه واگذار میکنیم؟!! و... عرض کردیم بحث فرهنگ بحثی مفصل و دنبالهدار است که اگر عنان قلم را رها کنی تورا حسابی به خود مشغول میدارد که تمامی هم نخواهد داشت. پس یکراست برویم سراغ مراد و غرض اصلی از طرح این مطلب...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138357
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖇 #اخبار_کشور
🔹نماینده مجلس:
قوه قضائیه مانع فرار مجرمان اقتصادی از کشور شود
🔸نماینده مردم خمینیشهر و عضو کمیسیون آموزش مجلس از قوه قضائیه خواست که با تدابیری مانع از خروج مجرمان اقتصادی از کشور شود.
سید جواد ابطحی دیروز در گفتوگو بافارس در اصفهان با اشاره به نامه روز یکشنبه جمعی از نمایندگان به رئیس قوه قضائیه برای جلوگیری از فرار مدیران دوتابعیتی و مجرمان اقتصادی، اظهار کرد: با سهلانگاری میبینیم برخی مفسدین و مجرمین به طرق مختلف از کشور خارج شدند از جمله خاوری، کاوه مدنی و... که تا الآن هم به کشور بازگردانده نشده و محاکمه نشدهاند.
وی افزود: با توجه به شرایطی که در کشور هست، قوه قضائیه باید با نفوذیها و جاسوسهای دشمن و دوتابعیتیهایی که در پستهای حساس هستند و در اخلال اقتصادی مشارکت داشتند و به نوعی وضعیت اقتصادی جامعه را بر هم زدند و احتمال دارد فرار کنند مقابله کند و به همین جهت ما از آیتالله آملی لاریجانی خواستیم که دستور قاطع صادر کند تا جلوی فرار احتمالی این افراد گرفته شود و به جرائم آنها رسیدگی شود.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: باید قوه قضائیه رسیدگی کند و این افرادی که در معرض فرار هستند و به واسطه برخی حیف و میلها و فسادها باید جلوی آنها گرفته شود، چون اگر از کشور خارج شوند احتمال بازگشت آنها سخت است، بهتر است علاج واقعه قبل از وقوع اتفاق بیفتد و نباید اجازه داد به راحتی از چنگال قانون فرار کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/138350
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📡 #دور_دنیا
🔹13 کشته در زلزله اندونزی
🔸وقوع زمینلرزه در یکی از جزایر توریستی اندونزی ۱۳ کشته و صدها مجروح برجای گذاشت.
به گزارش بیبیسی، زلزلهای به قدرت 6/7 در مقیاس ریشتر جزیره «لومبوک» واقع در بخش مرکزی اندونزی را لرزاند .این حادثه طبیعی تاکنون ۱۳ کشته برجای گذاشته حال آنکه شمار مجروحان صدها نفر و تعداد خانههای آسیبدیده هزاران واحد عنوان میشود .این جزیره توریستی در ۴۰ کیلومتری شرق بالی واقع و کانون زمینلرزه نیز ۵۰ کیلومتری شمال شرق شهر «ماتارام» اعلام شده است.
این زمین لرزه اوایل صبح دیروز و زمانی که بسیاری از مردم خواب بودند اتفاق افتاد و تاکنون 66 پسلرزه به ثبت رسیده است.
شدت زمینلرزه به حدی بود که در جزیره بالی اندونزی نیز احساس شد. با این حال زلزله موجب پیدایش امواج سونامی در دریا نشده است.
به گفته مقامات اندونزی به بسیاری از ساختمانهای لومبوک آسیب وارده شده است. جزیره لومبوک یکی از مقصدهای پرطرفدار گردشگری است.
http://kayhan.ir/fa/news/138342
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹ظریف: شرایط امروز نتیجه کفران نعمت برجام است!
🔸وزیر امور خارجه در اظهارنظری قابل تأمل گفت: عدهای کم لطفی میکنند و میگویند برجام هیچ کاری نکرد، باید شرایط دوسال گذشته را با امروز مقایسه کنند. به لطف خدا و کمک شما ما شرایط امروز را از هرروز بهتر خواهیم کرد و میتوانیم از اینکه دنیا در کنار ماست استفاده کنیم. برخیها کفران نعمت کردند و یادشان نبود باید شکر نعمت کنند و امروز هم باید شکر نعمت کنیم.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در اولین همایش مشترک سفرا با نمایندگان بخش خصوصی اظهار داشت: در این دوران حساس مسئولیت خطیری را همگی ما برعهدهداریم. بخش خصوصی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور به حساب میآید و من و همکارانم در وزارت امور خارجه و سفارتخانههای ایران در خارج از کشور وظیفه خود میدانیم که در خدمت بخش خصوصی بوده و تسهیلکنندگی در حوزه اقتصاد را داشته باشیم.
ظریف بیان داشت: شرایط کنونی فرصتهای بسیاری برای ما ایجاد کرده است. امروز آمریکا خود را در انزوا و نیازمند به فشارهای بسیار آشکار سیاسی برای پیشبرد اهدافش میبیند.
شکاف اروپا و آمریکا!
ظریف افزود: سابق بر این دیگران در تحریمهای آمریکا علیه ایران مشارکت میکردند و تحریمهای شورای امنیت و دیگر کشورها هم به دنبال آن ایجاد میشد اما امروز اینگونه نیست و تحریمهای آمریکا مشروعیت خود را از دست داده است چراکه آمریکاییها نه تنها این امکان را ندارند بلکه میخواهد دیگران را وادار کند خلاف مصوبه شورای امنیت و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل کنند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: امروز شرایطی به وجود آمده که کشورهای اروپایی باید منافع خود را دنبال کنند یا منافع شخص آقای ترامپ! این شرایط یک فرصت ویژه به ما میدهد که باید از آن استفاده کنیم. ظریف افزود: من خام نیستم که فکر کنم ما میتوانیم یک درگیری میان اروپا و آمریکا ایجاد کنیم، بلکه هم اکنون یک شکاف بین اروپا و آمریکا وجود دارد و ما میتوانیم در یک موضع فعال باشیم. ما نیازی نداریم پل شکاف بین اروپا و آمریکا باشیم.
لازم به ذکر است که چندی پیش «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود: «تلاش ما برای حفظ برجام همسو با منافع آمریکاست». موگرینی همچنین در اظهارنظری دیگر گفته بود: «درباره برنامه موشکی ایران با آمریکا اختلافی نداریم».
علاوهبر این «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه-اردیبهشت 97- در حاشیه نشست غیررسمی سران اروپا در بلغارستان گفته بود: «به خاطر مسئله ایران، علیه شرکتهای آمریکایی جنگ تجاری یا راهبردی راه نخواهیم انداخت. این کار منطقی نیست. ثانیا، شرکتهای فرانسوی را به ماندن در ایران مجبور نخواهیم کرد».
همچنین «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان چندی پیش گفته بود: «نباید این توهم را ایجاد کرد که اروپا میتواند تمام خسارات ناشی از تحریمها را جبران کند». دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، 18 اردیبهشت از برجام خارج شد. اکنون حدود 80 روز از خروج آمریکا از برجام سپری شده است. موگرینی گفت که درباره تعهدات برجامی خود به ایران تضمین نمیدهیم، آقای روحانی نیز صراحتا اعلام کرد که بسته پیشنهادی اروپا مأیوسکننده است. اما با اینحال دولت همچنان به مذاکرات فرسایشی با اروپا ادامه داده و به برجام اروپایی دل خوش کرده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/138383
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper