📎🔹️رهبر انقلاب در پیام نوروزی مطرح کردند
«رونق تولید» مسئله محوری و شعار سال ۱۳۹۸
🔸حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۸، سال جدید را سال «رونق تولید» نامگذاری کردند.
▫متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبّر اللّیل و النّهار یا محوّل الحول و الاحوال حوّل حالنا الی احسن الحال.
خدا را شکرگزارم که مقدّر فرمود امسال هم عید نوروز را که با میلاد مسعود امیرمؤمنان و مولای متّقیان همزمان شده است، به ملّت عزیز ایران تبریک عرض کنم؛ عیدتان مبارک هممیهنان عزیز! امیدوارم همه شما با سعادت، با سلامت جسمی، با دل شاد و با توفیقات روزافزون مادّی و معنوی انشاءالله این سال جدید را بگذرانید. تبریک ویژه عرض میکنم به خانواده معظّم شهیدان و به جانبازان عزیز و خانوادههای آنها، و درود فراوان میفرستم به روح مطهّر امام بزرگوار و ارواح مطهّر شهیدان.
سال پُرماجرایی را گذراندیم. در این سالی که گذشت، ملّت ایران به معنی واقعی خوش درخشید. دشمنان نقشهها کشیده بودند، نقشهها داشتند برای ملّت ایران. صلابت ملّت و بصیرت ملّت و همّت جوانان، نقشههای دشمنان را خنثی کرد. در مقابلِ تحریمهای شدید و به قول خودشان بیسابقه آمریکا و اروپا، ملّت ایران، هم در عرصه سیاسی، هم در عرصه اقتصادی یک واکنش محکم و مقتدرانهای از خود نشان داد.
در عرصه سیاسی، مظهر این واکنش راهپیمایی عظیم بیستودوّم بهمن و موضعگیریهای مردم در طول ماههای این سال بود. مظهر موضعگیریِ تقابل اقتصادی، [عبارت است از] افزایش ابتکارات علمی و فنّی، افزایش چشمگیر شرکتهای دانشبنیان، افزایش تولیدات زیربنائی و اساسی داخلی که از جمله همین چند روز قبل از این، افتتاح فازهای متعدّد گاز جنوب کشور و قبل از آن، افتتاح پالایشگاه بزرگ بندرعبّاس و از این قبیل کارهایی که انجام گرفته، بود. بنابراین ملّت در مقابل دشمنیِ دشمنان و خباثت دشمنان توانست قدرت خود، هیبت خود، و عظمت خود را نشان بدهد و آبروی ملّت ما و آبروی انقلاب ما و آبروی نظام جمهوری اسلامی ما بحمدالله افزایش پیدا کرد....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/157332
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️علیرغم مخالفت رئیسجمهور رخ داد
توجیه عجیب وزیر نفت برای پیوستن به توافقنامه پاریس
🔸با وجود اظهارات حسن روحانی در انتقاد از توافقنامه پاریس، وزیر نفت با توجیه عجیبی مدعی شد ایران از پیوستن به توافقنامه پاریس ضرر نمیکند!
▫بیژن زنگنه، وزیر نفت در گفتوگو با خبرگزاری مهر در پاسخ به سؤالی درباره اینکه باوجود مخالفت رئیسجمهوری برای پیوستن به این توافقنامه علت پیگیری موجدانه این وزارتخانه با وجود بار مالی که متوجه آن است، چیست؟ گفت: چنین نیست، رئیسجمهوری تاکنون نگفته است که مخالف پیوستن ایران به توافقنامه پاریس است، از سویی دیگر توافق پاریس یک توافق بینالمللی است و به نظر من از توافق بینالمللی ضرر نمیکنیم.
اظهارات وزیر نفت درخصوص ضرر نکردن ایران از توافقنامه پاریس و خصوصا عدم مخالفت رئیسجمهور در شرایطی رخ داده که حسن روحانی، رئیسجمهور در ۲۱ آذر سال ۹۷ گفته بود: مقالاتی در دنیا به خاطر عدم توسعه ما نوشته شده است و این مقالات برای خودشان نیست و ما نیز رفتیم پشت سر آن مقالهها و خود را به دردسر انداختیم و آنها نیز هیچکدام مراعات نمیکنند!
▪️وی افزوده بود: در مورد گازهای گلخانهای مگر آنها مراعات میکنند، البته ما برای محیط زیست خودمان باید تلاش کنیم و آنچه که در دنیا مطرح میشود توصیههایی است که باید توجه کنیم و لزومی ندارد که خط به خط آن را اجرا کنیم آیات قرآنکه نیست.
این جملات نشان میدهد رئیس دولت دوازدهم نیز به تبعات و تأثیرات این توافقنامه پی برده و به خیل منتقدین آن پیوسته است، با این حال اظهارات وزیر نفت در زمینه عدم مخالفت رئیسجمهور با توافقنامه پاریس سؤال برانگیز به نظر میرسد. ضمن اینکه این سؤال وجود دارد که چرا علیرغم مخالفت صریح رئیسجمهور با چنین تعهداتی، وزیر نفت بر بیضرر بودن آن تاکید مینماید؟
گفتنی است، چهار سال پیش پاریس میزبان بیستویکمین نشست سالیانه اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد بود. ثمره این نشست، توافقنامه پاریس بود که بر اساس آن کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه طی اقداماتی در راستای کاهش تولید گازهای گلخانهای گام بردارند....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/157311
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🍗📎🔹️مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام خبر داد
ادامه واردات گوسفند برای تنظیم بازار گوشت
🔸مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: در پی تداوم واردات دام از بنادر چابهار و امام(ره)، ظرف روزهای اخیر دام زنده گوسفندی از بندرعباس در حال ورود به کشور است.
▫به گزارش شرکت پشتیبانی امور دام، حمید ورناصری با انتقاد از انتشار اخباری مبنی بر عرضه گوشت مرغ گرم و منجمد تنظیم بازاری با قیمتهایی بیش از نرخ مصوب در برخی از استانهای کشور، افزود: برخی با طرح این موضوعات، علاوهبر ذهنیت سازی، تلاش دارند به افزایش قیمت انواع گوشت در کشور دامن بزنند اما با تلاش شرکت پشتیبانی امور دام سراسر کشور، نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه شاهد روند کاهشی قیمتها نیز در شب عید و ایام نوروز بودیم. درباره گوشت مرغ در شب عید و ایام نوروز، شرایط آرامی را پشت سر گذاشتیم و حتی با روند کاهش قیمتها روبرو شدیم.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اضافه کرد: تا جایی که در این ایام، روزانه یکهزار تن گوشت مرغ گرم در تهران و در سایر استانهای کشور متناسب با نیاز بازار عرضه کردیم که البته این اقدام ادامه مییابد. طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ منجمد ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه شد و نرخی بیش از این نداشتیم.
▪️ورناصری افزود: با توجه به عرضه گسترده گوشت گرم و منجمد مرغ در سراسر کشور، قیمت مرغ گرم در استانها به ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان و در تهران به ۱۴ هزار تومان تقلیل یافت. همچنین با توجه به میزان گسترده واردات و عرضه گوشت گوسفندی و دام زنده در شب عید و ایام نوروز، قیمت هر کیلوگرم دام زنده ۱۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد. در هیچ استانی نه تنها افزایش قیمت گوشت قرمز نداشتیم بلکه روند کاهشی آن ادامه دارد.
وی ادامه داد: در پی تداوم واردات دام از بنادر چابهار و امام (ره)، ظرف روزهای اخیر دام زنده گوسفندی از بندر عباس در حال ورود به کشور است. پیشبینی ما بیانگر این است که انواع گوشت قرمز و مرغ گرم و منجمد با دسترسی بیشتر و قیمتهای مناسبتر در اختیار شهروندان سراسر کشور قرار گیرد.
http://kayhan.ir/fa/news/157307
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌦 #آب_و_هوا | تهران | ۱۷ فروردین ۱۳۹۸
🔹برای اطلاع از آب و هوای سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/weather
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌐 #کیهان_آنلاین
🔰 عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق دقایقی پیش در راس یک هیات بلندپایه سیاسی، اقتصادی و نظامی راهی تهران شد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 453 میلیارد یورو خسارت و 145 هزار کشته در بلایای طبیعی اروپا
🔸 بزرگنمایی خسارتهای طبیعی در ایران از سوی رسانههای غربی در حالی است که غرب در سالهای اخیر با خسارتهای به مراتب وسیعتر و غیر قابل مقایسه با کشورمان روبرو بوده است.
در همین زمینه یورو نیوز شبکه رسمی اروپایی در گزارشی اعلام کرد حوادث طبیعی (سیل، طوفان و موج گرما) در اروپا طی 4 دهه گذشته، خسارتی بالغ بر 453 میلیارد یورو برجای گذاشته است.
آژانس محیط زیست اروپا (EEA) در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که در فاصله سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ میلادی مجموع هزینه اقتصادی حوادث طبیعی در میان کشورهای اروپایی ۴۵۳ میلیارد یورو بوده است.
این گزارش وضعیت ۳۳ کشور حاضر در منطقه اقتصادی اروپا شامل اعضاء اتحادیه اروپا بهعلاوه سوئیس، نروژ، لیختن اشتاین، ایسلند و ترکیه را بررسی کرده است. بر پایه این گزارش، حوادث طبیعی تنها طی سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ میلادی حدود ۱۳ میلیارد یورو به کشورهای اروپایی خسارت وارد کرده است.
در این میان، آلمان بیشترین ضربه مالی را از حوادث طبیعی متحمل شده است. بهطوری که این کشور طی ۴ دهه گذشته بالغ بر ۹۶ میلیارد یورو از قبل رخداد حوادث طبیعی خسارت دیده است. ایتالیا و فرانسه نیز به ترتیب با تحمل زیان ۶۴ و ۶۲ میلیارد یورویی در مقام دوم و سوم قرار گرفتهاند.
یورونیوز میافزاید: فرانسه با ۲۳ هزار و ۴۱۵ کشته، شاهد بیشترین تلفات انسانی ناشی از وقوع حوادث طبیعی بوده است. همچنین ۲۰هزار و ۶۵۷ ایتالیایی نیز طی ۴ دهه گذشته براثر حوادث طبیعی جان خود را از دست دادهاند. مقام سوم تلفات انسانی حوادث طبیعی نیز با ۱۴هزار و ۶۱۱ نفر به اسپانیا تعلق دارد.
در میان حوادث طبیعی مختلف، رسیدن موج گرما به اروپا عامل بیشترین تلفات انسانی بوده است. به عنوان مثال تنها در جریان گرمای شدید هوا در تابستان سال ۲۰۰۳ میلادی حدود ۶۸ هزار نفر در منطقه اقتصادی اروپا جان خود را از دست دادند. سهم ۶۸ درصدی گرمای هوا در تلفات انسانی حوادث طبیعی در حالی است که وقوع سیل و طوفان در اروپا از نظر اقتصادی پرهزینهتر بوده و۳۱ درصد خسارت اقتصادی متاثر از حوادث طبیعی را به خود اختصاص دادهاند. مجموعا ۱۴۵ هزار نفر در اثر بلایای مختلف طبیعی در اروپا جان خود را از دست دادهاند.
آژانس محیط زیست اروپا (EEA) پرهزینهترین حادثه طبیعی ۴ دهه گذشته اروپا را وقوع سیل سال ۲۰۰۲ میلادی در مرکز این قاره اعلام کرده که ۲۱ میلیارد یورو خسارت بر جای گذاشته است. همچنین رخداد طوفان سال ۱۹۹۹ و جاری شدن سیل در ایتالیا و فرانسه در سال ۲۰۰۰ میلادی به ترتیب با تحمیل هزینه ۱۵ و ۱۳ میلیارد یورویی از جمله زیانبارترین حوادث طبیعی اروپا به شمار میروند.
http://kayhan.ir/fa/news/157356
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 راهکارهای کارشناسان اقتصادی برای رونق تولید
🔸 سه کارشناس اقتصادی راهکارهای رونق تولید را برشمرده و بر تلاش دولت برای تحقق آن تاکید کردند.
امرالله امینی؛ کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به الزامات رونق تولید که مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال 98 انتخاب کردهاند گفت: اصلیترین الزام در راه تحقق این هدف رسیدگی به سیستم بانکی است. یکی از اصلیترین موانع تولید، نظام بانکداری است به طوری که اگر فردی بخواهد سرمایهاش را در تولید هزینه کند نرخ بازدهی آن بین 10 تا 15 درصد است اما همین فرد وقتی پولش را در بانک میگذارد سود بیشتری میبرد. بنابراین باید نرخ بهره بانکی کاهش یابد تا تولید رونق گیرد.
وی ادامه داد: دولت باید از تولید داخل حمایت کند و جلوی واردات کالاهای مشابه داخلی را بگیرد که اگر در این زمینه ضعف نشان دهد عملا تولیدکننده داخلی نمیتواند سرپا بایستد. کنترل تورم و نقدینگی نیز از عوامل موثر بر رونق تولید هستند به طوریکه دولت باید شرایطی را فراهم کند که نقدینگی به سمت تولید حرکت کند.
این کارشناس اقتصادی گفت: در سال 98 نرخ ارز باید ثبات داشته باشد و نرخ بالای ارز زیبنده اقتصاد ایران نبوده و اصلا مشخص نیست که دولت با چه هدفی نرخ ارز را بالا نگه داشته است. نوسانات نرخ ارز فقط چند بانک ورشکسته را نجات داد و احتمالا منافع عدهای را تامین کرد که دولت باید در این زمینه شفاف باشد که متاسفانه نیست.
همچنین نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه با رونق تولید مسائلی مانند بیکاری، کاهش قدرت خرید و ارزش پول ملی حل میشود گفت: لازمه تولید بهبود فضای کسب و کار است که همه قوا باید در آن مشارکت کنند.
جعفر قادری در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به شعار سال 98 مبنی بر اولویتدار بودن اقتصاد و مسائلی مانند تولید، معیشت و حفظ ارزش پول ملی، اظهار داشت: اگر به طور جدی به موضوع اشتغال و تولید توجه شود میتوان مسائلی مانند بیکاری، کمبود کالا، کاهش قدرت خرید، صادرات و به تبع آن ارز را حل کرد و دست آخر فشارهای اقتصادی را کاهش داد. لازمه ارتقا و رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار و کاهش موانع اداری است.
وی با بیان اینکه باید فرایندهای گرفتن مجوزها و تداوم تولید تسهیل شود، تصریح کرد: رتبه ما در شروع و تداوم کسب و کار در میان کشورهای دنیا 129 است که مسئله با توجه به اینکه جایگاه هجدمین اقتصاد در دنیا را داریم متناسب نیست.
وی ادامه داد: اینکه همه مسائل را متوجه تحریم کنیم قابل پذیرش نیست. در شرایط فعلی رونق تولید و حذف موانع باید بیشترین اولویت را نسبت به کارهای دیگر داشته باشد. این موضوع تنها از عهده قوه مجریه برنمیآید و همکاری دیگر قوا مانند قوه قضائیه و مقننه به خصوص در مباحثی نظیر ثبت شرکتها، معاملات و املاک و برداشتن موانع حقوقی و مقرراتزدایی و تنقیح قوانین ضروری است.
همچنین یک نماینده مجلس با اشاره به ضرورت پالایش مدیران ناسالم گفت: رونق تولید با مدیر انحصارطلبِ عضو هیئتمدیره چند شرکت تجاری محال است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/157312
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper