🌦 #آب_و_هوا | تهران | ۱۷ فروردین ۱۳۹۸
🔹برای اطلاع از آب و هوای سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/weather
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌐 #کیهان_آنلاین
🔰 عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق دقایقی پیش در راس یک هیات بلندپایه سیاسی، اقتصادی و نظامی راهی تهران شد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 453 میلیارد یورو خسارت و 145 هزار کشته در بلایای طبیعی اروپا
🔸 بزرگنمایی خسارتهای طبیعی در ایران از سوی رسانههای غربی در حالی است که غرب در سالهای اخیر با خسارتهای به مراتب وسیعتر و غیر قابل مقایسه با کشورمان روبرو بوده است.
در همین زمینه یورو نیوز شبکه رسمی اروپایی در گزارشی اعلام کرد حوادث طبیعی (سیل، طوفان و موج گرما) در اروپا طی 4 دهه گذشته، خسارتی بالغ بر 453 میلیارد یورو برجای گذاشته است.
آژانس محیط زیست اروپا (EEA) در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که در فاصله سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ میلادی مجموع هزینه اقتصادی حوادث طبیعی در میان کشورهای اروپایی ۴۵۳ میلیارد یورو بوده است.
این گزارش وضعیت ۳۳ کشور حاضر در منطقه اقتصادی اروپا شامل اعضاء اتحادیه اروپا بهعلاوه سوئیس، نروژ، لیختن اشتاین، ایسلند و ترکیه را بررسی کرده است. بر پایه این گزارش، حوادث طبیعی تنها طی سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ میلادی حدود ۱۳ میلیارد یورو به کشورهای اروپایی خسارت وارد کرده است.
در این میان، آلمان بیشترین ضربه مالی را از حوادث طبیعی متحمل شده است. بهطوری که این کشور طی ۴ دهه گذشته بالغ بر ۹۶ میلیارد یورو از قبل رخداد حوادث طبیعی خسارت دیده است. ایتالیا و فرانسه نیز به ترتیب با تحمل زیان ۶۴ و ۶۲ میلیارد یورویی در مقام دوم و سوم قرار گرفتهاند.
یورونیوز میافزاید: فرانسه با ۲۳ هزار و ۴۱۵ کشته، شاهد بیشترین تلفات انسانی ناشی از وقوع حوادث طبیعی بوده است. همچنین ۲۰هزار و ۶۵۷ ایتالیایی نیز طی ۴ دهه گذشته براثر حوادث طبیعی جان خود را از دست دادهاند. مقام سوم تلفات انسانی حوادث طبیعی نیز با ۱۴هزار و ۶۱۱ نفر به اسپانیا تعلق دارد.
در میان حوادث طبیعی مختلف، رسیدن موج گرما به اروپا عامل بیشترین تلفات انسانی بوده است. به عنوان مثال تنها در جریان گرمای شدید هوا در تابستان سال ۲۰۰۳ میلادی حدود ۶۸ هزار نفر در منطقه اقتصادی اروپا جان خود را از دست دادند. سهم ۶۸ درصدی گرمای هوا در تلفات انسانی حوادث طبیعی در حالی است که وقوع سیل و طوفان در اروپا از نظر اقتصادی پرهزینهتر بوده و۳۱ درصد خسارت اقتصادی متاثر از حوادث طبیعی را به خود اختصاص دادهاند. مجموعا ۱۴۵ هزار نفر در اثر بلایای مختلف طبیعی در اروپا جان خود را از دست دادهاند.
آژانس محیط زیست اروپا (EEA) پرهزینهترین حادثه طبیعی ۴ دهه گذشته اروپا را وقوع سیل سال ۲۰۰۲ میلادی در مرکز این قاره اعلام کرده که ۲۱ میلیارد یورو خسارت بر جای گذاشته است. همچنین رخداد طوفان سال ۱۹۹۹ و جاری شدن سیل در ایتالیا و فرانسه در سال ۲۰۰۰ میلادی به ترتیب با تحمیل هزینه ۱۵ و ۱۳ میلیارد یورویی از جمله زیانبارترین حوادث طبیعی اروپا به شمار میروند.
http://kayhan.ir/fa/news/157356
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 راهکارهای کارشناسان اقتصادی برای رونق تولید
🔸 سه کارشناس اقتصادی راهکارهای رونق تولید را برشمرده و بر تلاش دولت برای تحقق آن تاکید کردند.
امرالله امینی؛ کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به الزامات رونق تولید که مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال 98 انتخاب کردهاند گفت: اصلیترین الزام در راه تحقق این هدف رسیدگی به سیستم بانکی است. یکی از اصلیترین موانع تولید، نظام بانکداری است به طوری که اگر فردی بخواهد سرمایهاش را در تولید هزینه کند نرخ بازدهی آن بین 10 تا 15 درصد است اما همین فرد وقتی پولش را در بانک میگذارد سود بیشتری میبرد. بنابراین باید نرخ بهره بانکی کاهش یابد تا تولید رونق گیرد.
وی ادامه داد: دولت باید از تولید داخل حمایت کند و جلوی واردات کالاهای مشابه داخلی را بگیرد که اگر در این زمینه ضعف نشان دهد عملا تولیدکننده داخلی نمیتواند سرپا بایستد. کنترل تورم و نقدینگی نیز از عوامل موثر بر رونق تولید هستند به طوریکه دولت باید شرایطی را فراهم کند که نقدینگی به سمت تولید حرکت کند.
این کارشناس اقتصادی گفت: در سال 98 نرخ ارز باید ثبات داشته باشد و نرخ بالای ارز زیبنده اقتصاد ایران نبوده و اصلا مشخص نیست که دولت با چه هدفی نرخ ارز را بالا نگه داشته است. نوسانات نرخ ارز فقط چند بانک ورشکسته را نجات داد و احتمالا منافع عدهای را تامین کرد که دولت باید در این زمینه شفاف باشد که متاسفانه نیست.
همچنین نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه با رونق تولید مسائلی مانند بیکاری، کاهش قدرت خرید و ارزش پول ملی حل میشود گفت: لازمه تولید بهبود فضای کسب و کار است که همه قوا باید در آن مشارکت کنند.
جعفر قادری در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به شعار سال 98 مبنی بر اولویتدار بودن اقتصاد و مسائلی مانند تولید، معیشت و حفظ ارزش پول ملی، اظهار داشت: اگر به طور جدی به موضوع اشتغال و تولید توجه شود میتوان مسائلی مانند بیکاری، کمبود کالا، کاهش قدرت خرید، صادرات و به تبع آن ارز را حل کرد و دست آخر فشارهای اقتصادی را کاهش داد. لازمه ارتقا و رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار و کاهش موانع اداری است.
وی با بیان اینکه باید فرایندهای گرفتن مجوزها و تداوم تولید تسهیل شود، تصریح کرد: رتبه ما در شروع و تداوم کسب و کار در میان کشورهای دنیا 129 است که مسئله با توجه به اینکه جایگاه هجدمین اقتصاد در دنیا را داریم متناسب نیست.
وی ادامه داد: اینکه همه مسائل را متوجه تحریم کنیم قابل پذیرش نیست. در شرایط فعلی رونق تولید و حذف موانع باید بیشترین اولویت را نسبت به کارهای دیگر داشته باشد. این موضوع تنها از عهده قوه مجریه برنمیآید و همکاری دیگر قوا مانند قوه قضائیه و مقننه به خصوص در مباحثی نظیر ثبت شرکتها، معاملات و املاک و برداشتن موانع حقوقی و مقرراتزدایی و تنقیح قوانین ضروری است.
همچنین یک نماینده مجلس با اشاره به ضرورت پالایش مدیران ناسالم گفت: رونق تولید با مدیر انحصارطلبِ عضو هیئتمدیره چند شرکت تجاری محال است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/157312
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا:
آمریکا مثل یک شرکت ورشکسته رو به سقوط است
🔸 رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا در مصاحبهای با یک شبکه آمریکایی تاکید کرده آمریکا در آستانه فروپاشی همهجانبه قرار گرفته و در سایه حکومت ترامپ ارزشهای اخلاقی و اجتماعی را از دست داده است.
دریادار «مایکل مولن» رئیسپیشین ستاد ارتش آمریکا در مصاحبه با «سی.ان.ان» و در پاسخ به این سؤال که، «چرا اکنون نه تنها سران کنگره، بلکه جمهوریخواهان هم دست از حمایت ترامپ کشیده اند؟» تصریح کرد: «بهنظرم وخیمترین خطر برای کشور ما در حال حاضر، نبود رهبری معنوی است. بهنظرم در دوران پس از هشت سال ریاستجمهوری ترامپ، نبود اخلاق و ارزشهای اجتماعی پتانسیل بسیار بالایی برای آسیب زدن به ما را دارد. بعد از این هشت سال، ما کشور متفاوتی خواهیم بود. ارزشها و اصولی که قویا حامی آن بودیم، لگدمال خواهد شد. کسی باید در برابر این روند بایستد.»
«مولن» با بیان اینکه «آینده و ظرفیتهای اقتصادی آمریکا هماکنون در حال قربانی شدن است،» تاکید کرد «سران آمریکایی در عمل کاری انجام نمیدهند و فقط خوب حرف میزنند و ادعا میکنند.» وی سپس در ادامه ضمناشاره به اینکه «رئیسجمهور در حال تضعیف و تخریب نهادهای نظارتی و قضایی از جمله «اف.بی.آی» است،» اظهار داشت: «اواشتباهاتی انجام داده است. من نگران این هستم که ما به دست خود، این سازمانها را تخریب میکنیم. درباره وزارت دادگستری نیز همین است. برای وضعیت سازمان مرکزی اطلاعات (سیا) و جامعه اطلاعاتی و وزارت خارجه هم نگران هستم.»
این نظامی پیشین آمریکایی بااشاره به برخی از مشکلات عدیده در آمریکا شامل نژادپرستی، نابرابری دستمزدها، عدم توزیع متوازن درآمدها هم اظهار نگرانی کرد و خاطر نشان ساخت که «آمریکا به سمت بحرانهای دهههای 60 و 70 پیش میرود.»
وی نهایتا با صراحت تمام اعلام کرد:« ما رو به صعود نیستیم بلکه رک بگویم که ما در حال نزول و سقوط هستیم. مانند یک کمپانی رو به ورشکستگی حرکت میکنیم. این اتفاق را میتوانید ببیند که در حال رخ دادن است.»
http://kayhan.ir/fa/news/157319
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 جمشید مشایخی درگذشت
🔸 جمشید مشایخی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، 13 فروردین امسال در أثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفت.
مشایخی که از مدتها قبل با بیماری دست و پنجه نرم میکرد، سرانجام در سه شنبه شب هفته گذشته در سن 85 سالگی از دنیا رفت.
وی که از دهه 30 فعالیت هنری خود را به طور حرفهای آغاز کرد از پرکارترین بازیگران سینما و تلویزیون در سالهای پس از انقلاب بود و حتی در سالهای آخر زندگی خود نیز به بازیگری ادامه داد. مشایخی دارنده عنوان چهره ماندگار عرصه بازیگری و نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. وی در دهها فیلم و سریال تلویزیونی نقشآفرینی کرد که از مهمترین آنها میتوان به هزار دستان، کمالالملک، امام علی(ع)، معمای شاه، تبریز در مه، روشنتر از خاموشی، پهلوانان نمیمیرند، روز واقعه، گلهای داوودی و...اشاره کرد.
مراسم تشییع پیکر مرحوم جمشید مشایخی، امروز شنبه 17 فروردین از ساعت 9 در تالار وحدت آغاز میشود.
http://kayhan.ir/fa/news/157329
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎁 #هدیه_به_خوانندگان
http://kayhan.ir/fa/news/157335
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 اگر مدیران گذشته نبودند وزارت نفت پروژهای برای افتتاح نداشت
🔸 همیشه پای افراد دیگر در مصیبتهای نفتی در میان است؛ حالا کرسنت باشد یا عقبماندگی در توسعه، هر مکافاتی که در صنعت نفت وجود داشته باشد یا به دلیل ضعف عملکردی دولت گذشته است یا منتقدانی که نمیگذارند وزارت نفت کار خود را انجام دهد. این فرافکنیها مخصوص وزارت نفت دولت یازدهم و دوازدهم است که بدون توجه به عملکرد خود، هر انتقادی را روی «دیگران» سوئیچ میکند. روزنامه جوان ضمن انتشار این تحلیل نوشت: حتی یک مورد هم نمیتوان یافت که وزارت نفت قبول کند کهاشتباه کردهاست یا به دلیل سوءمدیریتهای موجود، از مردم عذرخواهی کند؛ نهایت قبولاشتباهات به چند هفته پیش بر میگردد که وزیر نفت در واکنش به انتقادهایی مبنی بر تأخیر در امضای قراردادهای نفتی با شرکتهای ایرانی گفت که خودمان تأخیر انداختیم! آنهم با استدلالی عجیب که حیرت کارشناسان را در بر داشت.
زنگنه بطور کلی معتقد است «نمیگذارند» کار کند، مدام چوب لای چرخش میگذارند و آزارش میدهند. اوج بهانهتراشیها در مواقعی است که از وی درباره پروندهIPC سؤال میشود و او به نحوی خود را بیتقصیر جلوه میدهد که گویی وی مجری سیاستهای منتقدانش است!
جوان بااشاره به موضوع قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC مینویسد زنگنه قول داد تا پایان سال ۹۶ بیش از ۱۰ قرارداد امضا شود که نشد؛ از وی سؤال شد چرا چنین هدفی محقق نشد که باز هم با کلید واژه «نگذاشتند»، سایرین را مقصر خواند. حتی این «سایرین» در موضوع کرسنت هم حاضر هستند، جایی که وزیر نفت معتقد است عدهای با «ندانم کاری»های خود، همه چیز را به چاه انداختند.اشاره زنگنه به اظهارات منتقدان کرسنت است که با مصاحبههای خود، دست شرکت دلال کرسنت را در دیوان لاهه، بالاتر از ایران بردند!
البته بماند که موضوعی که وزیر نفت مطرح میکند، مربوط به اعلام رقم جریمه ایران در دادگاه است که از قضا، توسط محمدرضا نعمتزاده وزیر سابق صنعت، علی جنتی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و مصطفی هاشمیطبا از اصلاحطلبان همپیمان حسن روحانی رسانهای شد! با این وجود وزیر نفت که تا به امروز نتوانسته پروندهای را که خودش خلق کرده به سرانجامی برساند، پس از پنج سال از تعهد خود مبنی بر پایان دادن به کرسنت میگوید «خدا نگذرد از سایرینی که ما را در موقعیت ضعف قرار دادند.» نمیدانیم مخاطب این «خدا نگذرد» چه کسی است، اما جهت اطلاع ایشان، باید گفت: چند روز پیش از داوری پایانی، علی کاردر مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت در مصاحبهای به دفاع از قرارداد کرسنت پرداخت و حتی اعلام کرد ایران در این پرونده بدعهدی کرده و مقصر جمهوری اسلامی ایران است! بهترین پاس گل برای دگرگون کردن پرونده کرسنت به سود طرف دلالهای گازی، توسط معاون زنگنه دادهشد،، اما «ژنرال» به هیچ عنوان علاقهای ندارد زیر بار این مصاحبه برود که البته باز هم تکرار شد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/157355
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 مصرف روزانه 96 میلیون لیتر بنزین در ایام نوروز
🔸 بر اساس اعلام رسمی وزارت نفت، یک میلیارد و ۱۵۴ میلیون لیتر بنزین در ۱۲ روز ابتدایی سال ۹۸ توزیع شده که بر این اساس، آمار توزیع روزانه ۹۶ میلیون لیتر در ایام نوروز، به ثبت رسیده است.
به گزارش وزارت نفت، بیش از یک میلیارد و ۱۵۴ میلیون لیتر بنزین از روز اول تا پایان روز دوازدهم فروردین سال جاری در مجاری عرضه کشور، توزیع شده که بر این اساس، در این مدت به طور میانگین روزانه ۹۶ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، دو درصد کاهش یافته است.
همچنین در مدت ذکر شده (یکم تا دوازدهم فروردین ماه سال ۹۸) در مجموع ۴۱۲ میلیون لیتر و به طور میانگین روزانه حدود ۳۴ میلیون لیتر نفت گاز در مجاری عرضه کشور توزیع شده که این میزان نیز، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو درصد کاهش یافته است.
همچنین فرودگاههای کشور تا ۱۴ فروردین، با اعزام و پذیرش نزدیک به سه میلیون نفر به مسافران نوروزی خدمترسانی کردند.
به گزارش وزارت راه وشهرسازی، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اعلام کرد: براساس آمار سامانه جامع آماری وزارت راه و شهرسازی از ۲۵ اسفند ۹۷ تا ۱۴ فروردین ۹۸، در مجموع فرودگاههای کشور نزدیک به سه میلیون مسافر را اعزام و پذیرش کردند و بستر و هدایتگر نشست و برخاست 23 هزار و ۱۷۰ سورتی پرواز بودند.
همچنین بر اساس آمار ارسالی از فرودگاهها، در این مدت فرودگاه مهرآباد با اعزام و پذیرش بیش از ۷۶۰ هزار مسافر در قالب نشست و برخاست ۶۲۵۸ پرواز بیشترین مسافر نوروزی را داشته است.
پس از مهرآباد، فرودگاه امام خمینی (ره) با میزبانی نشست و برخاست ۲۸۰۹ پرواز نزدیک به ۴۵۶ هزار مسافر را به مقاصد خارج از کشور اعزام و پذیرش کرده و در رتبه دوم قرار گرفته است.
فرودگاه مشهد نیز با اعزام و پذیرش بیش از ۴۰۳ هزار مسافر در مقاصد داخلی و خارجی، طی نشست و برخاست ۲۷۶۸ پرواز در جایگاه سوم قرارگرفته است و فرودگاه شیراز با اعزام و پذیرش بیش از ۱۶۳ هزار مسافر و میزبانی ۱۵۱۷ پرواز در جایگاه چهارم، فرودگاه اصفهان با اعزام و پذیرش نزدیک به ۱۰۳ هزار مسافر در قالب ۹۲۵ پرواز در جایگاه پنجم قرار گرفتهاند.
http://kayhan.ir/fa/news/157310
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 بوتفلیقه ضمن عذرخواهی از مردم الجزایر برای همیشه از قدرت کنارهگیری کرد
🔸 «عبدالعزیز بوتفلیقه» سرانجام و پس از گذشت 6 هفته تظاهرات مردمی علیه نامزدی مجدد وی در انتخابات رسما از مقام خود استعفا داد.
سرویس خارجی-
روز جمعه اول مارس مطابق با 10 اسفند سال گذشته، مردم الجزایر در چند نقطه این کشور تظاهرات خود علیه بوتفلیقه را آغاز کردند. این تظاهرات به آرامی و با گذشت روزها گستردهتر شد و با حرارت بیشتری ادامه یافت. مطالبه اصلی مردم در تظاهرات 6 هفته گذشته انصراف بوتفلیقه از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری برای پنجمین بار متوالی بود. تظاهرکنندگان تاکید داشتند که وضعیت جسمانی بحرانی بوتفلیقه مانع خدمت مناسب وی خواهد شد.
بوتفلیقه سال 2013 یک سکته مغزی تجربه کرده و پس از آن، به ندرت در مکانهای عمومی و در بین مردم حاضر میشده است. بوتفلیقه اکنون 82 سال دارد، و احوال وی به حدی نامطلوب بوده که در طول دو ماه گذشته برای معالجه، بارها به ژنو سوییس رفته بود. در این مدت و براساس اخباری که منتشر میشده است، بوتفلیقه بارها به کما رفته و حتی قدرت تکلم خود را هم از دست داده بود.
اما علی رغم وضعیت بد جسمانی، بوتفلیقه در مقابل خواسته مردم مقاومت میکرد و تظاهرات آنها را نادیده میگرفت و حتی هنگامی که آتش خشم مردم شعلهورتر شده بود، وی در تصمیمی عجیب و غیرمنتظره اعلام کرد که در انتخابات شرکت نخواهد کرد، چون انتخاباتی در کار نخواهد بود! وی ادعا کرد که میخواهد رئیسجمهور مادامالعمر شود. این تصمیم واکنش تند مردم را در پی داشت، به طوری که اتحادیه آفریقا نگرانی خود را از سرایت ناآرامیها به دیگر کشورهای آفریقایی ابراز کرد. در این میان، ارتش الجزایر هم نگرانی خود را از به خشونت گراییدن تظاهرات اعلام کرده بود.
نهایتا و با استمرار اعتراضات مردم، روز سهشنبه 13 فروردین خبری از الجزایر مخابره شد که حکایت از استعفای بوتفلیقه میکرد. وی طی نامهای به رئیس شورای قانون اساسی این کشور، انصراف خود را از انتخابات را اعلام کرد و گفت که از مقام خود استعفا داده است. رئیسجمهور مستعفی الجزایر یک روز پس از کنارهگیری از قدرت طی نامهای خطاب به ملت الجزایر نوشت: «از مسائلی که در زمان ریاستم بر دولت، در کشور رخ داده است از تمام مردان و زنان الجزایری عذرخواهی میکنم و امیدوارم از تقصیراتی که در حق شما مرتکب شدهام، بگذرید.»
بوتفلیقه در نبرد علیه فرانسه، نقش پررنگی در مبارزات داشته است. او در سال 1999 به مقام ریاست جمهوری این کشور رسید، وی اما با اصرار به ماندن در قدرت حتی با وضعیت جسمانی بحرانی، به نحوی کارنامه درخشان مبارزه علیه استعمار خود را خدشهدار کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/157323
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper