🖌 #یادداشت_روز
🔹چگونه جنگ اقتصادی دشمن را متوقف کنیم؟
#سعدالله_زارعی
🔸آمریکا به دنبال تشدید جنگ اقتصادی علیه ماست این جنگ به درازای عمر انقلاب اسلامی امتداد دارد. اما هیئت حاکمه این کشور، هیچگاه به اندازه امروز به عنوان «راهحل قطعی» حل مشکل بزرگی تحت عنوان «ایران» به آن نگاه نکرده است. تا زمانی که جمعبندی دشمن عوض نشود، آمریکا دنبال تشدید جنگ اقتصادی خواهد رفت. مقامات این کشور بارها از این موضوع با صراحت صحبت کردهاند، قرائن و شواهد نیز همین را میگویند و علاوهبر آن در این موضوع یک اجماع کارشناسی هم وجود دارد.
از آن طرف، در اینکه آمریکا دنبال جنگ نظامی علیه ایران نیست هم تصریحات مقامات دولت ترامپ از جمله تصریحی که در بیانیه دو روز پیش «مایک پمپئو» آمد و هم قرائن و شواهد این را میگویند. پنتاگون حتی اعزام یک ناو هواپیمابر به خلیجفارس ـ که در طول سالهای ۱۳۷۰ تاکنون به طور متناوب یا منقطع یک ناو هواپیمابر آمریکا در این آبراه بوده است ـ را با این توضیح همراه کرد که ما نوعی تهدید علیه پایگاهها و نیروهایمان از سوی ایران را استشمام میکنیم و این یک «هشدار بازدارنده» به ایران است. پس ما در شرایط تهدید نظامی از سوی آمریکا نیستیم و نباید در این کمترین تردیدی کنیم که راهحل ما در تلاش برای کاهش تنش نظامی بین آمریکا و ایران نیست، چون این تنش اصلاً وجود خارجی ندارد تا ما آن را کاهش دهیم و بنا هم نیست عینیت پیدا کند. وقتی آمریکا ـ به دلایل اصولی ـ بنا ندارد با ما از در نظامی وارد شود، چرا ما راهحل خود را در تلاش برای کاستن از حساسیت نظامی آمریکا قرار میدهیم؟ خب راهحل ما در این مواجهه چیست؟
یک بار دیگر صورت مسئلهای را که ما به طور واقعی با آن مواجه هستیم مرور کنیم؛ آمریکا نه قصد و نه آرایش نظامی مقابل ایران دارد، این کشور «جنگ اقتصادی» را راهحل مشکل خود در مواجهه با ایران میداند و در این موضوع متمرکز شده است. جمعبندی آمریکا این است که جنگ اقتصادی در حالی که ـ به زعم باطل او ـ ایران را وادار به دادن امتیازات طلایی جدید میکند، برای او و وابستگانش در منطقه هزینهای ندارد. راهحل ما این است که این جمعبندی آمریکا را تغییر دهیم. ...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160260
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
❗️ #نکته
🔹اختیار کافی داشتید، اما...!
#حسین_شریعتمداری
🔸شنبه شب هفته جاری-۲۱ اردیبهشت ماه ۹۸-
جناب آقای روحانی، در ضیافت افطاری که با حضور جمعی از فعالان سیاسی برگزار شده بود بیآنکه به مسئولیتهای بر زمین مانده دولت برای مقابله با مشکلات موجود اشاره کنند، علت اصلی مشکلات را در فقدان اختیارات رئیسجمهور دانسته و گفتهاند:«وقتی از دولت سؤال و مطالبهای میشود باید از طرف دیگر بررسی شود که دولت چه مقدار در حوزههای مورد سؤال دارای اختیار بوده است به طور مثال اگر در خصوص سیاست خارجی، فرهنگ و یا فضای مجازی از دولت سؤال و مطالبهای میشود، باید ببینیم که دولت چقدر در این حوزهها اختیار دارد. باید در حد توان و
در حوزه اختیارات رئیسجمهور از دولت مطالبه داشت». در این باره اشاره به چند نکته ضروری به نظر میرسد؛
۱- انتظار این بود- و هنوز هم هست- که آقای رئیس جمهور به جای کلیگویی، دقیقا میفرمودند که کدام اقدام را برای حل کدام مشکل انجام داده و یا در دست اقدام داشتهاند که نبود اختیارات لازم مانع از انجام آن شده است؟! مثلا کدام لایحه را برای حل و فصل فلان مشکل موجود به مجلس ارائه داده و یا کدام تصمیم را اتخاذ کرده بودند که فقدان اختیارات کافی باعث توقف آن شده است؟! یافتن این موارد در کارنامه دولت کار دشواری نیست، بسمالله! حداقل چند نمونه از آن را برای افکار عمومی توضیح بدهید! مثلا برای مقابله با گرانی لجام گسیخته، تورم، بیکاری و ...
کدام گام را برداشته بودید؟!
۲- جناب روحانی در تمامی طول چهل سال گذشته یکی از مسئولان بلندپایه نظام بودهاند، بنابراین نمیتوانند ادعا کنند که از ساز و کارهای قانونی جمهوری اسلامی ایران بیخبر بودهاند و سؤال این است که وقتی میدانستید رئیسجمهور- به قول خودتان- برای انجام وظایفی که قانون اساسی بر عهده او گذارده است، اختیارات لازم و کافی ندارد! چرا برای تصدی پست ریاست جمهوری نامزد شدید؟!
۳- باید از آقای رئیسجمهور پرسید که آیا این جملات را به خاطر دارید؟! مگر جنابعالی نبودید که در تبلیغات انتخاباتی خود میفرمودید: «واللهالعلی العظیم (قسم جلاله) اگر مشکلات این کشور که بسیار و بسیار و بسیار پیچیده است، راهحل نداشت کاندیدا نمیشدم. بدانید برادران و خواهران عزیز، همه آنهایی که کلید را تکان دادید،...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160255
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹ترامپ ترسوتر از این حرفهاست /۸ هزار نظامی آمریکا زیر پنجه ایرانند
🔸سردبیر پرسابقه روزنامه رأیالیوم در ارزیابی تهدیدهای ترامپ علیه ایران نوشت ترامپ ترسوتر از آن است که وارد جنگ با ایران شود.
▫عبدالباری عطوان مینویسد ترامپ تاجری ترسو است. طی کمتر از دو روز، دومینبار است که دونالد ترامپ رئيس جمهور آمریکا، ملتمسانه از ایرانیها میخواهد پای میز مذاکره حاضر شوند. شبکه تلویزیونی «سی.ان.ان» فاش کرد که کاخ سفید شماره تلفن ویژهای را به دولت سوئیس بهعنوان حافظ منافع ایران در آمریکا داده است تا ایرانیها در صورت تمایل با ترامپ تماس بگیرند، اما مقامات سوئيس این ماموریت را انجام ندادند؛ زیرا ایرانیها پیگیر این مسئله نبودهاند.
تصور نمیکنیم که مقامات ایران برای گفتگو با ترامپ نیازی به شماره تلفن او داشته باشند؛ آنها شروط مشخصی را مطرح کردهاند: نخست، لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران و دوم، بازگشت آمریکا به توافق هستهای است که یکسال پیش از آن خارج شد.
ترامپ همین شیوه تهدید را برای کیمجونگاون، همتای کره شمالی خود نیز به کار برد، اما در هر دو دیداری که با موافقت کیم در سنگاپور و هانوی انجام شد، با خفتوخواری فریب خورد؛ چرا که رئیس جمهور کرهشمالی در این دیدارها کوچکترین امتیازی به ترامپ نداد تا جایی که دیدار اخیر را با عصبانیت ترک کرد و برای سوارشدن به هواپیمای شخصیاش و بازگشت به واشنگتن، راهی فرودگاه شد. بدتر از همه، تداوم شیوه چالش برانگیز رئیس جمهور کرهشمالی و از سرگیری فعالیتهای موشکی کشورش و اقدام روز جمعه او در شلیک چند موشک کوتاهبرد به دریای ژاپن و نیز اجرای رزمایش نظامی بود که در آن موشکهای بالستیک دوربردی شلیک شد که برد آنها به عمق خاک آمریکا میرسد.
▪️تنها کسانی که در برابر تهدیدهای باجخواهانه ترامپ تسلیم میشوند، کشورهای عربی خلیج فارس و مشخصا عربستان هستند، کشوری که ترامپ برای دومینبار در ده روز گذشته آن را به سبب حمایتهایش از ریاض، به سخره گرفت و در سخنرانی خود در جمع طرفدارانش در فلوریدا تکرار کرد که کشورهایی مثل عربستان بسیار ثروتمند هستند و جز پول چیز دیگری ندارند و باید بهای حمایتهای آمریکا را بپردازند.
مسئولان ایران در این باره، تجربههایی اندوختهاند. تجربه لیبی و اعتماد به وعدههای آمریکا و در نتیجه نابودی برنامه هستهای و شیمیایی آن و سپس واگذار کردن انبارهای خود (مواد شیمیایی) به دولت آمریکا و پرداخت تاوان سنگین آن تا تجربه عراق و گشودن درهای خود به روی تیمهای بازرسی و سپس نابودی سلاحهای میکروبی و شیمیایی آن که به حمله و اشغال آن منجر شد از جمله این تجارب است....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160261
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹وزارت کشاورزی آمریکا:
ایران سال آینده ۱۶/۸ میلیون تن گندم تولید میکند
🔸وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرد: ایران امسال ۱۴/۵ میلیون تن گندم تولید کرده و سال آینده ۱۶/۸ میلیون تن از این محصول را تولید خواهد کرد.
▫به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت کشاورزی آمریکا در گزارش ماهانه خود از وضعیت غلات جهان پیشبینی کرد تولید امسال گندم ایران به ۱۴/۵ میلیون تن میرسد. وزارت کشاورزی آمریکا همچنین پیشبینی کرده است تولید گندم ایران سال آینده هم با ۲/۳ میلیون تن افزایش به ۱۶/۸ میلیون تن برسد.
براساس پیشبینی وزارت کشاورزی آمریکا، ایران در سال جاری حدود ۱۶ میلیون تن گندم مصرف میکند که این میزان در سال آینده هم با افزایش اندک به ۱۶/۴ میلیون تن خواهد رسید.
همچنین ایران حدود ۶/۳ میلیون تن ذخایر گندم دارد و از این میزان برای سال آینده هم حفظ خواهد شد. در گزارش وزارت کشاورزی آمریکا آمده است که ایران سالانه حدود ۱/۲ میلیون تن تجارت سالانه گندم دارد. همچنین این وزارتخانه آمریکایی اعلام کرده است که ایران جزو بزرگترین صادرکنندگان آرد در منطقه است، این در حالی است که عراق و سوریه واردکنندگان آرد هستند.
گفتنی است، اگر این میزان تولید که وزارت کشاورزی آمریکا پیشبینی کرده تحقق یابد، ایران در تولید گندم به خودکفایی پایدار میرسد.
همچنین در گزارش وزارت کشاورزی آمریکا آمده است که میزان مبادلات سالانه ذرت در ایران ۹/۵ میلیون تن در سال جاری است که این رقم در سال آینده با یک میلیون تن افزایش به ۱۰/۵ میلیون تن خواهد رسید.
همچنین کل نیاز ذرت در ایران که بیشتر برای خوراک دام و طیور استفاده میشود، ۱۰/۶ میلیون تن است که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش ۸۰۰ هزار تنی داشته و در سال آینده هم با ۸۰۰ هزار تن افزایش به ۱۱/۴ میلیون تن خواهد رسید...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160229
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹۱۰۰۰ صهیونیست در جنگ ۲ روزه غزه دچار اختلالات روانی شدند
🔸یک مرکز درمانی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، طی درگیریهای دو روزه میان اسرائیل و نوار غزه، حدود ۱۰۰۰ صهیونیست دچار اضطراب روانی و ترس شده و برای معالجه به مراکز درمانی مراجعه کردهاند.
▫بر اساس گزارش روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، در سال گذشته میلادی، مراکز درمانی حدود ۱۰۰۰ نفر که دچار اضطراب و آسیب روانی ناشی از جنگ دو روزه(آبان ۱۳۹۷) شده بودند، را پذیرش کردند. این میزان افسردگی در مقایسه با سال قبل، ۲۵ درصد رشد داشته است. یک چهارم از افراد مراجعهکننده را پسران و دختران ساکن جنوب فلسطین اشغالی و در نزدیکی مرزهای غزه بودهاند. همچنین در پی تنشهای سال گذشته میزان مراجعه به مراکز رواندرمانی ۴۰ درصد افزایش داشته و از ۷۸۰ مورد در سال ۲۰۱۷ به ۱۳۰۰ مورد در سال ۲۰۱۸ رسیده است.حملات مکرر اسرائیل به نوار غزه، که با ارسال بالونهای آتشزا و راهپیماییهای بازگشت پاسخ داده شد، منجر به افزایش سریع تعداد افراد افسرده شده است.
http://kayhan.ir/fa/news/160208
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️اندیشکده اتحادیه اروپا: اولتیماتوم ایران را جدی بگیرید
🔸یک اندیشکده مطرح اروپایی در یادداشتی به اتحادیه اروپا و بهویژه آلمان، فرانسه و انگلیس توصیه کرد که بهمنظور حفظ برجام، ساز و کار ویژه «اینستکس» را عملیاتی کنند.
▫به گزارش فارس، اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپا» در یادداشتی با هشدار درباره احتمال فروپاشی کامل برجام از اتحادیه اروپا و سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس خواسته که با راهاندازی ساز و کار ویژه موسوم به اینستکس مانع از شکست این توافق هستهای شوند.
این اندیشکده با اشاره به تصمیم برجامی اخیر ایران یادداشتی تحت این عنوان منتشر کرده است: «۶۰ روز برای نجات برجام (فرصت وجود دارد.)»
شورای روابط خارجی اروپا مینویسد: «هم اروپا و هم ایران خواهان نجات دادن توافق هستهای (برجام) هستند اما هر دو طرف درصورتیکه میخواهند از سوء محاسبات خطرناک اجتناب کنند، باید کاملاً موضع طرف مقابل را درک کنند»
ازنظر این اندیشکده، راهاندازی ساز و کار ویژه موسوم به «اینستکس» تا اواسط تابستان پیش رو باید اولویت کشورهای اروپایی قرار گیرد.
در یادداشت آمده است: «یک هدف واقعگرایانه و ملموس این است که اروپا و ایران اولویتشان را روی عملیاتیسازی ساز و کار ویژه تجاری تا اواسط تابستان بگذارند. برای کمک به پیش بردن این اولویت، ایران و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) باید برای اقداماتی از قبیل اطمینان یافتن از اجرای هنجارهای حداقلی ضروری در رابطه با مسائل مرتبط با پولشویی توسط نهاد ایرانی متناظر اینستکس، توصیه بیشتری از سوی بخش خصوصی دریافت کند.»
این اتاق فکر اروپایی میافزاید: «اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا سهامدار اینستکس شوند و اگر تعدادی از مراودات در بخش کمکهای بشردوستانه از طریق این ساز و کار انجام شود، در آن صورت یک نشانه مشخص درباره پیشرفت بروز خواهد کرد.»...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160247
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️با رای مثبت نمایندگان صورت گرفت
تصویب اعطای تابعیت ایرانی به فرزندان مادران ایرانی در مجلس
🔸دیروز مجلس کار خودرا با جلسه غیرعلنی آغاز کرد و مهمان جلسه سردار سرلشکر سلامی بود، همچنین اعطای تابعیت به فرزندانی که از مادر ایرانی متولد شدهاند به تصویب رسید و نکته دیگر اینکه پژمانفر نماینده مشهد گفت: طرح آقای مطهری خارج از نوبت در دستور قرار گرفت و عجیب است که با این قانون شکنی مدعی قانونمند کردن سازمانهای دیگر هستند.
▫دیروز مجلس کار خود را با جلسه غیرعلنی آغاز کرد. مهمان جلسه سرلشگر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. سردار سلامی اخیرا طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا در این پست منصوب شد.
علی لاریجانی، رئیسمجلس شورای اسلامی درباره محتوای جلسه غیرعلنی توضیحات کوتاهی به این شرح ارائه داد: «از ساعت ۹ صبح امروز جلسه غیرعلنی با سردار سرلشکر سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامیداشتیم. بعد از آنکه وی مسئولیت فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده گرفت لازم دانستیم این جلسه را برگزار کنیم تا با دیدگاههای وی درباره مسائل آینده سپاه و به ویژه تقویت سپاه پاسداران آشنا شویم.»
رئیسمجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «در این جلسه بر ضرورت استفاده از بدنه وسیع برای بهبود شرایط داخلی کشور تأکید و مباحثی در این باره مطرح شد و نیز تحلیلهایی از شرایط منطقه مطرح شد که استفاده کردیم. همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهاراتی را مطرح کردند.»
➖ماجرای ۲ طرح و ۲ نامه
در جلسه علنی دیروز مجلس بررسی اولویت طرح خط مشی، اداره و نظارت بر صدا و سیما در دستور کار صحن علنی قرار گرفت. علی مطهری نماینده تهران و نایبرئیسمجلس به عنوان طراح، گفت: «نظارت بر صدا و سیما باید قانونمند شود، آخرین قانون در مورد صدا و سیما مربوط به سال ۶۸ است.»
وی خواستار موافقت نمایندگان برای اولویت بررسی این طرح در صحن علنی مجلس شد. موضوع قابل تامل در این باره این است که متاسفانه طیف موسوم به اصلاحطلب هرگاه رای جامعه را موافق با خود ببیند با لبخند رضایت آن را «تبلور جمهوریت» مینامند که جدیدترین شاهد آن یادداشتی به قلم حق شناس در روزنامه سازندگی است یکی دو روز قبل منتشر شد و هرگاه رای جامعه را موافق با خود نبیند روی ترش کرده و جامعه را در مسیر انحطاط میانگارد و حتی ممکن است کار به لشکرکشی خیابانی نیز بینجامد....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160246
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹️تنها نتیجه دلار ۴۲۰۰ تومانی اتلاف منابع ارزی و گسترش فساد و ناکارآمدی بود
🔸روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی نوشت:«یکی از تصمیمات زیانباری که قریب یک سال پیش گرفته شد و لطمات شدیدی به اقتصاد ایران وارد کرد اعلام دلار ۴۲۰۰ تومانی بود که در جلسهای پشت درهای بسته توسط مقامات مسئول گرفته شد. اکنون خود همین مقامات کم و بیش اذعان دارند که این تصمیم درست نبود و برخلاف ادعاهای اولیه مطرح شده نتوانست مانع تلاطمهای نرخ ارز و نیز افزایش نرخ تورم شود و عملا تنها نتیجه آن اتلاف منابع کمیاب ارزی و گسترش فساد و ناکارآمدی بود».
▫در فروردین ۹۷ «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیسجمهور از دلار ۴۲۰۰ تومانی رونمایی کرد. یک تصمیم غیر کارشناسی که قیمت دلار را تا ۱۹ هزار تومان افزایش داد و ۱۸ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور را در کشاکش جنگ سخت اقتصادی هدر داد.
در سال گذشته و به هنگام اعلام بسته ارزی توسط جهانگیری، روزنامههای زنجیرهای تصویر سوپرمن را با تیترهای «بازگشت اسحاق» و «بازگشت جهانگیری» منتشر کردند و از «حضور مقتدرانه جهانگیری در حل بحران ارزی» خبر دادند!
حال پس از خسارت بسیار بزرگ این تصمیم نسنجیده، رسانههای زنجیرهای در نقد آن از یکدیگر سبقت میگیرند.
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160250
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 دولت باید از مردم و تولیدکنندگان حمایت کند نه رانتخواران
🔸 یک کارشناس اقتصادی حامی دولت گفت آدرسهای غلط موجب نابسامانیهای فعلی اقتصادی است و این آدرسها همچنان به دولت داده میشود.
فرشاد مؤمنی با انتقاد تلویحی از سخنان اسحاق جهانگیری گفت: در روزهای اخیر پرسشی از سوی مقام مسئولی مطرح شد که هم مایه شگفتی و هم مایه تاسف بود، ایشان گفته بودند که باید تکلیف خود را مشخص کنیم که میخواهیم طرز اداره کشور به شیوه کوپنی باشد یا از طریق سیاستهای تورمزای همراه با جبرانهای انفعالی و موضعی نقدی برای مردم، و این پرسش به جای اینکه پرسش عالمانه منطقی را به ذهن متبادر کند نشان دهنده شدت استیصال و سرگیجهگی است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: یک مقام مسئول اگر از نظام کارشناسی برخوردار بود حتما باید یک تصویری از وضع موجود ارائه میکرد. ما با بیسابقهترین روندهای صنعتزدایی روبرو هستیم و اگر بقا، امنیت و اعتلای جامعه به بنیه تولیدی مربوط است به جای این پرسش باید در مورد کانونهای اصلی تضعیفکننده بنیه تولیدی سوالی مطرح میشد. در حالیکه مسئله را به حیطهای پرت کردهاند تا سطحی از امتیاز را به رانتجوها یا کسانی که از بیثباتی اقتصاد کلان سود میبرند ترتیب دهند.
وی ادامه داد: دولت باید بپذیرد که یک خطای راهبردی صورت گرفته و اینکه متحدان استراتژیک در دوره عملکرد اقتصادی درخشان کشور که تولیدکنندگان و عامه مردم بودهاند الان جای خود را به کسانی داده که بخش اصلی نفعبری از این مناسبات را در حل و فصل مشکلات از طریق بیثباتسازی اقتصاد کلان، تشدید بحران امنیت حقوق مالکیت و دست کردن در جیب فرودستان از راه سیاستهای تورمزا میبینند.
این اقتصاددان با انتقاد از مواضع برخی رسانهها گفت: تقریبا 4 ماه قبل از ناآرامیهای سال 96 در یکی از مافیای رسانهای سرمقالهای منتشر شد که با گستاخی تمام رو به رئیس جمهور تازه انتخاب شده گفته بود که الان زمان مناسب برای افزایش نرخ ارز است در این مقاله بهطور شفاف گفته بود که شما پس از گرفتن رای از مردم دیگر عذری در این زمینه ندارید که این البته نشاندهنده نوع نگاه این گروه به مردم است.
مومنی با بیان اینکه برخیها با ادعای اجرای عدالت به دنبال بسترسازی برای دستکاری قیمتهای کلیدی هستند گفت: کسی که میخواهد عدالت را اجرا کند باید از دولت مطالبه ارتقاء کیفیت مالیاتستانی کند نه اینکه تشویق به اجرای سیاستهای تورمزا کند که این یک تناقض بزرگ است. چرا نمیگویند در این شرایط بحرانی کشور مالیات سنگین برای ثروتها گرفته شود؟ چرا سهم تحولات مربوط به رشد مالیاتگیری از ثروت تقریبا یک هفتم تحولات مربوط به مالیاتگیری از بنگاههای کوچک و متوسط است؟ اصلاح نظام مالیاتگیری که الان علیه تولیدکنندگان و به نفع غیرمولدها است را مطالبه نمیکنند اما به اسم عدالت اجرای سیاستهای تورمزا را مطالبه میکنند. چرا مدعیان عدالت در مورد مالیات بر خانههای خالی و لوکس سکوت میکنند و راهحل را در افزایش قیمت بلیط اتوبوس و مترو و از این قبیل میدانند؟...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160252
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 معاون شرکت راهآهن خبر داد
آغاز پیشفروش بلیت قطارهای عید فطر از 28 اردیبهشت
🔸 معاون مسافری راهآهن گفت: پیشفروش بلیت قطارهای بازه زمانی 11 تا 31 خرداد 98 از روز شنبه 28 اردیبهشت ماه آغاز میشود.
میرحسن موسوی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار کرد: مطابق برنامهریزی شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران پیشفروش بلیت قطارهای عید فطر و بازه زمانی 11 تا 31 خرداد ماه 98 از روز شنبه 28 اردیبهشتماه ساعت 10 صبح از طریق اینترنت و مراکز مجاز فروش به صورت همزمان آغاز میشود. معاون مسافری راهآهن بیان کرد:از سال 94 تا تیر ماه 97 بلیت قطار افزایشی نداشت و در تیر ماه 97 ده درصد افزایش با مصوبه ستاد تنظیم بازار اعمال شد. موسوی ادامه داد: در سال 98 با توجه به افزایش هزینههای شرکتهای ریلی مسافری در بخشهای مختلف نظیر تعمیر و نگهداری، راهبری و تجهیز قطارها، نیروی انسانی و... افزایش یافت که در این راستا شرکتهای ریلی به راهآهن درخواست خود را مبنی بر افزایش قیمت بلیت اعلام کردهاند. وی اظهار داشت: موضوع در راهآهن جمهوری اسلامی در حال بررسی است، ضمن آنکه به مراجع قانونی جهت طرح، بررسی و تصویب ارسال شده است. معاون مسافری راهآهن تاکید کرد: هنوز تصمیم نهایی درباره میزان افزایش قیمت بلیت قطار از سوی مراجع قانونی اخذ نشده است. گفتنی است پیش از این مدیرعامل رجا گفته بود: پیشنهاد شرکتهای ریلی حداقل افزایش میانگین 25 درصد بهای بلیت در مسیرهای بین شهری است.
http://kayhan.ir/fa/news/160230
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 حمله انصارالله به تجمع نظامیان سعودی با پهپاد هجومی
🔸 انصارالله یمن با استفاده از یک پهپاد هجومی تجمع نیروهای عربستان را در منطقه «عسیر» در جنوب عربستان مورد حمله قرار داد.
انصارالله یمن دیروز با استفاده از یک پهپاد بمبگذاری شده به تجمع نیروهای سعودی در منطقه «عسیر» در جنوب عربستان حمله کرد. شبکه تلویزیونی«المسیره» در این زمینه اعلام کرده نیروی هوایی انصارالله با استفاده از پهپاد «قاصف ک2» محل تجمع نیروهای ارتش عربستان را در منطقه «الربوعه» (استان عسیر در جنوب غرب عربستان) هدف قرار داد که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از این نیروها شد. براساس گزارش بخش اطلاعرسانی «الاعلامالحربی»، این علمیات پس از رصد دقیق اطلاعاتی نیروهای ائتلاف سعودی انجام شده است. پهپاد انتحاری «قاصف ک2»در ارتفاع ۱۰ متری بر فراز هدف منفجر میشود و ترکشهای متعددی پخش میکند؛ منابع نظامی یمن میگویند که مساحت انتشار ترکشها، ۸۰ متر طول و ۳۰ متر عرض دارد.
http://kayhan.ir/fa/news/160207
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 آدرس ذلت در شرایط فتح و نصرت
🔸 روزنامه اعتماد دیروز در مطلبی نوشت: «در صورتی که تا قبل از پایان مهلت 60 روزه، اروپاییها بتوانند نقش یک میانجی را بین ایران و آمریکا بازی کنند و حتی با حضور آنها مذاکره و یا گفتوگویی چه در سطح وزرای خارجه و چه در سطح پایینتر(کارشناسان) میان ایران و آمریکا برقرار شود آنگاه میتوان امیدوار بود که پایان دوئل شکل گرفته میان ایران و آمریکا به جای جنگ، بازگشت به دیپلماسی باشد. وضعیتی که تحت شرایط جدید میان ایران و آمریکا(دوطرفه شدن تهدیدات و افزایش کنترل شده سطح آن) نه تنها به عقبنشینی و کاستهشدن از اعتبار ایران تفسیر نخواهد شد بلکه میتواند با ایجاد اعتبار، ایران را با اطمینان خاطر بیشتری وارد مسیر دیپلماسی کند.»
وطن فروشان مدعی اصلاحطلبی نسبت به بد عهدی و پیمان شکنی آمریکا و اروپا کاملا واقفاند. آنها دوقطبی جنگ و صلح را دامن میزنند تا ایران را به گرداب توافق یکطرفه دیگری با آمریکا سوق دهند و با دادن امتیازات موشکی و منطقهای به حریف، مولفههای اقتدار مثال زدنی ایران را از بین ببرند. این در حالی است که امروز ایران با به شکست کشاندن بزرگترین ماشین جنگی جهان در عراق و سوریه در شرایط فتح و نصر است و این آمریکا است که راهی جز مذاکره در برابر شکوه و شوکت ایران اسلامی ندارد.
http://kayhan.ir/fa/news/160250
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 مدیر رادیو امداد:
رادیو امداد تجربهای متفاوت در مدیریت بحران بود!
🔸 مدیر رادیو امداد، راهاندازی و فعالیت این رادیو را در روزهای وقوع سیل در برخی نقاط کشور، تجربهای متفاوت در مدیریت بحران و کمک به امدادرسانی توصیف کرد.
دکتر علیرضا حبیبی در گفتوگو با خبرنگار کیهان تاکید کرد: رادیو امداد به عنوان یک رادیوی فصلی در کمتر از یک ماه فعالیت توانست، سهم قابل توجهی در اطلاع رسانی نسبت به چگونگی رویارویی با بحران سیل اخیر ایفا کند. در این رادیو، در کنار انعکاس اخبار آب و هوا، وضعیت راهها و ترافیک؛ مشکلات مردم سیلزده، چگونگی و زمان تخلیه و اسکان هموطنان دچار بحران، ما توانستیم به روند جذب کمکهای مردمی در حد یک رسانه، کمک کنیم.
مدیر رادیو امداد گفت: تجربه این رادیو نشان داد که اولا مردم همچنان رادیو را یک رسانه مرجع میدانند و این رسانه در مواقع خاص میتواند در ایجاد آرامش و نیز فراهم آوردن همدلی میان مخاطبان نقش موثری را به نمایش بگذارد.
گفتنی است رادیو امداد از 20 فروردین تا 15 اردیبهشت فعالیت کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/160234
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 تبرئه نشریه 9 دی از شکایت ریاست جمهوری
🔸 نشریه 9 دی از شکایت ریاست جمهوری درباره گزارش یک سرقت علمی تبرئه شد.
دوسال قبل هفتهنامه 9 دی طی شش شماره (287 تا 293) در تاریخ 15 مهر 96 تا 4 آذر 96 گزارشهای مستندی را با عنوان «گزارش یک سرقت علمی، بررسی علمی اسناد به دست آمده در موضوع دکتری حسن روحانی» که انعکاس گوشهای از یافتههای گروه بررسی اصالت رساله دکتری آقای روحانی بود، منتشر کرد. این گزارش، حاصل تلاش جمعی از دانشجویان و دانشآموختگان برترین دانشگاههای داخل و خارج از کشور بود.
بهدنبال انتشار این گزارش، معاون حقوقی رئیسجمهور ضمن کذب دانستن مستندات 9 دی، با استناد به بندهای8 و 11 ماده 6 قانون مطبوعات و مواد 697 و 698 قانون مجازات اسلامی، گزارش 9دی را مصداق افترا و نشر اکاذیب دانست و از دادگاه ویژه روحانیت خواستار مجازات مدیر مسئول این هفتهنامه شد.
پس از این شکایت، مدیرمسئول هفتهنامه 9 دی از سال 96 طی چند نوبت بازپرسی شد و در نهایت، دادگاه حمید رسایی در بهمنماه سال 97 برگزار شد. در این دادگاه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، مدیر مسئول هفتهنامه 9 دی طی لایحه 200 صفحهای، با ارائه کلیه مستندات علمی و کار کارشناسی صورت گرفته توسط اساتید دانشگاه، به دفاع کامل از مطالب منتشر شده در خصوص سرقت علمی و تقلب صورت گرفته در پایان نامه دکتری مذکور پرداخت. این روند در نهایت رأی تبرئه مدیر مسئول 9 دی را توسط هیئت منصفه و قاضی دادگاه به دنبال داشت.
با وجود اعتراض ریاست جمهوری به رأی صادره و درخواست تجدیدنظر، مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر نیز با وجود مستندات علمی و دفاعیات محکم حمید رسایی، در تاریخ 12 اردیبهشت 98 رأی بدوی را تایید نمودند. در رأی دادگاه ویژه روحانیت آمده است: «با توجه به مجموع محتویات و مندرجات پرونده و دفاعیات موجه و مدارک ابرازی و با عنایت به اینکه هیئت محترم منصفه به اتفاق آرای پس از مشاوره، متهم را مجرم تشخیص ندادهاند، دادگاه نیز با توجه به مراتب فوق، اتهامی را متوجه متهم ندانسته و به استناد اصل 37 قانون اساسی و ماده 4 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92 به لحاظ عدم احراز وقوع بزههای انتسابی، رأی به برائت متهم صادر و اعلام میدارد.»
http://kayhan.ir/fa/news/160251
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 گفتاردرمانی جواب نمیدهد
گرانی ۳ برابری شکر نتیجه سوءتدبیر مسئولان
🔸 در اثر سوءعملکرد دولت و نهادهای نظارتی، شکر پس از افزایش دو تا سه برابری قیمت در هفتههای گذشته، هم اکنون مدتی است کمیاب شده وحتی برخی کارخانههای داخلی تولید شکر هم تعطیل شدهاند.
برخی اقلام اساسی در ماههای گذشته دچار نوسان قیمت شدهاند که با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضا، قیمت بعضی از این اقلام افزایش شدیدتری پیدا کرد و در برخی موارد این کالاها کمیاب شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، هم اکنون شکر در بازار کمیاب شده و با قیمتهای عجیب و غریبی خرید و فروش میشود؛ قیمتهایی که از 9 تا 11 هزار تومان به ازای هر کیلو شکر در بازار در نوسان است.
به گفته کسبه بازار مولوی تهران، نایاب شدن شکر در بازار از آنجایی کلید خورد که مسئولان دولتی و تعزیرات، کسبه را ملزم کردند تا شکر را با قیمت سههزار و 400 تومان عرضه کنند درحالی که این کسبه مدعیاند شکر را با قیمتهایی به مراتب بالاتر و حتی تا دو برابر این رقم خریداری میکنند.
در همین رابطه رئیسخانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به افزایش تقاضا در ماه مبارک رمضان و کاهش تولید شکر گفت: در دو سه روز گذشته شکر حدود 400 تومان گران شده است.
سید حسن حسینی افزود: تا قبل از ماه مبارک رمضان قیمت هر کیلوگرم شکر حدود سه هزار و 400 تومان بود، اما دلالان در حال حاضر شکر را کیلویی هفت هزار و 600 تومان به واحدهای تولیدی میفروشند در صورتی که نرخ دولتی آن شش هزار و 400 تومان است.
وی علت افزایش قیمت و نابسامانی در بازار شکر را کاهش تولید چغندر قند و واردات آن دانست و بیان کرد: بیشترین تعداد کارخانههای قند و شکر در استان خراسان رضوی واقع است که از بین آنها دو واحد تولیدی به دلیل مشکلات تعطیل شده و حتی برداشت بهاری چغندر قند نیز مشکل واحدهای تولیدی را برطرف نکرده است. این مسئول، موضوع تعطیلی برخی کارخانجات داخلی را پیش میکشد؛ موضوعی که در این شرایط اقتصادی بسیار حائز اهمیت است و پاسخگویی مسئولان اقتصادی را میطلبد.
انحصار
در این وضعیت مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی هم از انحصار در واردات شکر و عرضه نشدن شکر موجود در انبارها سخن میگوید که قیمتها را تحت تأثیر قرار داده است.
یزدان سیف در یک برنامه تلویزیونی درباره افزایش قیمت شکر اظهار کرد: سیلهای اخیر بخش زیادی از شکر ما را از بین برد، با این وجود بخش زیادی از آن باقی مانده اما گروگان گرفته شده است.
وی افزود: «برخی از عوامل تولید درجه انحصار بالایی دارند و در چنین فصلی 100 درصد بازار شکر در اختیار هفت تا هشت شرکت شکر و نیشکر است که موجب میشود بتوانند رفتار مغایر منافع مصرفکننده داشته باشند.»
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ادامه داد: از اول اسفند تا کنون دو سوم شکر مورد نیاز کشور را تامین و به بازار تزریق کردیم ولی به دلیل نوسانات ناشی از هیجانات و برخی از سودجوییها هنوز قیمت شکر تثبیت نشده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/160227
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 مگر دولت برجامی، جوابی هم دارد؟
🔸 روزنامه آرمان در یادداشتی، منتقدان برجام را «بیمسئولیت» و «بیدستاورد» دانسته و آورده است: «برخی با تندروی چه پیش از این و چه هماکنون درصدد بوده و هستند که جمهوری اسلامی به طور کامل از برجام خارج شود تا بازهم به شرایط پیش از برجام و تحریمها برگردیم. گزافه نیست که بگوییم برخی در جهت دشمنان ایران قرار گرفته و نسبت به مهمترین مسائل مربوط به منافع ملی به دلایل جناحی توجه کاملی نشان نمیدهند. برخی از خدا میخواهند که برجام به طور کل از بین برود و اگر با حسن نیت بگوییم، چنین افرادی با مسائل بیمسئولیت برخورد میکنند. برخی همچنان به برجام حمله میکنند در حالی که دستاوردی برای کشور نداشتهاند. »
در ادامه این مطلب آمده است: «از طرف دیگر همین که با وجود انواع تهدیدهای آمریکا، اروپاییها همچنان پایبندی خود را نسبت به برجام اعلام میکنند، نشاندهنده اهمیت این توافق است و اقدام خوبی است که باید با اقدامات عملی آنها تکمیل شود، اما در مقابل عدهای بحثهایی را مطرح میکنند که قابل جواب دادن است. آقای ظریف، دولت و دلسوزان به دلیل منافع ملی خویشتنداری کرده جواب نمیدهند»
نباید از نظر دور داشت که مردم آگاه ایران در فضای کنونی که گرانی و تورم سر به فلک کشیده است، دولت روحانی را دولتی «بی مسئولیت» و «بی دستاورد» میدانند نه منتقدان را! از طرفی شایان ذکر است که ظریف و دیگر دولتمردان که چندین بار به «هیچ بودن» برجام تأکید داشته اند، خود معترفند که جوابی در برابر منتقدان ندارند!
گفتنی است همین یک هفته پیش بود که محمد جواد ظریف، در مصاحبهای با پایگاه «لو بلاگ» گفته بود: «اروپا فقط به یک درصد تعهدات خود عمل کرده است!» یا چند روز پیش در روسیه گفته بود: «اعضای برجام جز چین و روسیه به هیچ یک از تعهداتشان عمل نکردند». همچنین چند هفته پیش بود که عراقچی در نشستی در آنکارا گفته بود: «عایدی ایران از برجام نزدیک به صفر است.»
بنابراین منتقدان را «بیمسئولیت» دانستن و اینکه «دولتمردان خویشتنداری میکنند و جوابی نمیدهند» و اینکه «اروپا پایبند است» ادبیاتی است که میتوان تنها آن را دلیلی بر بیاطلاعی، خوابآلودگی سیاسی و حب و بغض سیاسی ارزیابی کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/160250
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper