🔹حمایت گسترده مردم و مسئولان عراق از ایران در مقابل تحریمهای آمریکا
🔸تنها چند ساعت پس از اظهارات قابل تأمل نخستوزیر عراق درخصوص پایبندی به تحریمهای ضدایرانی، شخصیتهای مختلف سیاسی، احزاب و جریانهای مقاومت و ملت عراق با نکوهش این اظهارنظر، ضمن یادآوری همسایگی و نیز کمکهای ایران به عراق در دوران تهاجم داعش، تاکید کردند که عراق باید در چنین شرایطی از ایران حمایت کند.
«حیدر العبادی» نخستوزیر عراق هفته گذشته در پاسخ به این سؤال که آیا این کشور از تحریمهای آمریکا علیه ایران پیروی خواهد کرد یا خیر گفت: اساساً ما مخالف تحریم در منطقه هستیم. محاصره و تحریم، نظامها را تضعیف نمیکند بلکه جوامع را نابود میکند... ما تحریم را خطایی راهبردی و نادرست میدانیم، اما برای حفظ منافع مردم خود به آن پایبند خواهیم بود. از آن حمایت نمیکنیم اما به آن پایبندیم.
تنها چند ساعت پس از این اظهارات بود که در فضای سیاسی این کشور موجی به راه افتاد که به تحلیل چرایی این موضعگیری میپرداخت و بسیاری نیز با نکوهش این اظهارات، ضمن یادآوری همسایگی و نیز کمکهای ایران به عراق در دوران تهاجم داعش، تصریح کردند که عراق باید در چنین شرایطی از ایران حمایت کند.
شخصیتهای مختلف سیاسی از جمله فواد معصوم رئیسجمهور، سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی، نوری مالکی معاون رئیسجمهور، همام حمودی رهبر مجلس اعلی، مقتدی صدر رهبر جریان صدر و ائتلاف سائرون و بسیاری از سازمانها، نهادها و احزاب از جمله حزب فضیلت، جنبش اراده، جنبش کتائب سیدالشهدا، عصائب اهل الحق، مقاومت اسلامی نجبا و سازمان بدر نیز با محکوم کردن اقدام یکجانبه آمریکا در خروج از برجام و تحریم ایران، بر عدم پیروی عراق از این تحریمها تاکید کردند.
بیانیه وزارت خارجه
وزارت خارجه عراق نیز در بیانیهای با ستایش اقدامات و موضع ایران در قبال عراق، از جامعه جهانی خواست تا با فشار به آمریکا، مانع تحریمهای ضدایرانی شوند.
به نوشته پایگاه خبری السومریه نیوز، در این بیانیه آمده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/139451
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹صندوق بینالمللی پول:
ایران در 2021 پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا خواهد شد
🔸صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد: ایران با کنار زدن سه کشور اسپانیا، عربستان و کانادا پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۲۱ میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بینالمللی پول در پایگاه دادههای آماری خود پیشبینی کرده است ایران در سال 2021 با سه پله صعود در جایگاه پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا قرار گیرد.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی این نهاد بینالمللی تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2017 بالغ بر 1644 میلیارد دلار بوده و ایران از این نظر در رتبه 18 جهان قرار گرفته است.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است ایران در سالهای 2018، 2019 و 2020 نیز همچنان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا باقی بماند اما در سال 2021 با پشت سر گذاشتن سه کشور اسپانیا، عربستان و کانادا به جایگاه پانزدهم صعود کند.
پیشبینی شده است تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2021 به 2095 میلیارد دلار برسد که بیشتر از تولید ناخالص داخلی اسپانیا، عربستان و کانادا خواهد شد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/139425
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹مراجع عظام تقلید:
مردم از تعلل در برخورد با مفسدان ناراضی هستند
🔸مراجع عظام تقلید با تاکید بر اینکه مردم از تعلل در برخورد با مفسدان ناراضی هستند تصریح کردند: اجازه نمیدهیم عدهای با فساد و مدیریت نادرست کارآمدی نظام را زیر سؤال ببرند.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیتالله نوری همدانی از مراجع تقلید در دیدار جمعی از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با بیان توصیههایی به مسئولان، خواستار صداقت در کلام، عمل به وعدههای داده شده و حل مسائل اقتصادی کشور از سوی مسئولان شد.
وی گره زدن تمام امور کشور را با تحریم نادرست دانست و مدیریت صحیح و تخصصی با نظارت و مبارزه با فساد را یکی از راههای برون رفت از مشکلات کشور عنوان کرد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه علما و روحانیون باید زبان مردم باشند و خواستههای به حق مردم را به گوش مسئولان برسانند، اظهار داشت: مردم نباید از نظام و انقلاب و روحانیت ناامید شوند چرا که در طول تاریخ علما متکی به مردم بودند و اگر به کسی ظلم میشد درب خانه علما میرفتند.
وی روحانیت را پناهگاه مردم دانست و ادامه داد: این مسئله به عنوان یک افتخار بوده و نباید این ارتباط قطع شود، ما درحمایت از خواسته به حق مردم، حمایت از انقلاب و نظام اسلامی و ولایت فقیه با هیچ کس تعارف نداریم و کوتاه نخواهیم آمد چون مردم از ما توقع دارند مدافع حقوق آنان وشعارهای انقلاب اسلامی باشیم.
آیتالله نوری همدانی تأکید کرد: ما نباید اجازه دهیم عدهای کم با فساد و بیمدیریتی کارآمدی نظام را زیر سؤال ببرند و به حق مردم دست درازی کنند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/139335
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹پردهبرداری اسناد جدید دولت آمریکا از ارتباط نزدیکان ترامپ با منافقین
🔸اسناد جدید دولت آمریکا از زوایای ارتباط حلقه نزدیکان رئیسجمهوری این کشور با اعضای گروهک تروریستی منافقین پرده برداشت.
به گزارش فارس، ارتباطات میان «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «رودی جولیانی»، وکیل «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا با اعضای گروهک تروریستی منافقین، شاید دیگر خبری نباشد که چندان جلب توجه کند.
اما اسناد دولت آمریکا که به تازگی منتشر شدهاند نشان میدهند غیر از بولتون و جولیانی برخی دیگر از حلقه نزدیکان ترامپ رئیسجمهور آمریکا نیز با اعضای گروهک تروریستی منافقین مراوده دارند.
این اسناد گواه تازهای هستند که نشان میدهند واشنگتن در حالی کشورهای ناهمسو با سیاستهای این کشور را به «حمایت از تروریسم» متهم میکند که نزدیکان رئیسجمهور این کشور با یکی از خطرناکترین گروههای جنایتپیشه ارتباط دارند.
پیش از این بر اساس اسناد وزارت دادگستری آمریکا گزارش شده بود که «بولتون» و «جولیانی» بعد از مراسم تحلیف ترامپ دستکم ۵ بار با اعضای فرقه منافقین دیدار کردهاند.
این اسناد را گروهک تروریستی منافقین طبق مفاد قانونی موسوم به «قانون ثبت عوامل بیگانه» به وزارت دادگستری آمریکا تحویل داده است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/139371
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹اساتید دانشگاه در برنامه ثریا مطرح کردند:
تنها 20 درصد مشکلات ناشی از تحریمها است مدیریت جهادی و انقلابی مشکلات کشور را حل میکند
🔸دو نفر از اساتيد دانشگاه با حضور در برنامه ثريا راهكار حل مشکلات اقتصادی و عبور از تحریمها را ارائه كردند.
به گزارش فارس، برنامه تلویزیونی «ثریا» که با موضوع «عبور از تحریم با نسخه داخلی» و با حضور حجت عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و افشین پروینپور استاد دانشگاه علم و صنعت و پژوهشگر مسائل اقتصادی روی آنتن شبکه یک سیما رفت و این اساتید دانشگاه راهکارهای خود را برای حل مشکلات اقتصادی و عبور از تحریمها ارئه کردند.
اقتصاد مقاومتی یعنی مذاکره برای رفع تحریمهای داخلی حجت عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه برنامه تلویزیونی «ثریا» گفت: متاسفانه داستان تحریمها به درستی برای مردم ما گفته نشده است و اگر واقعیت گفته شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
عبدالملکی ادامه داد: همه مشکلات ما از تحریمها هست ولی نه تحریمهای خارجی، تحریمهای خارجی تنها 20 درصد مشکل را ایجاد کرده و
80 درصد مشکلات در اثر تحریمهای داخلی است و اگر تحریمهای داخلی حل شود خود به خود تحریمهای خارجی هم برطرف خواهد شد.
این استاد دانشگاه افزود: قصد اقتصاد مقاومتی این است که تحریمهای داخلی را از بین ببرد و اگر تحریمهای داخلی بروند خارجیها خودشان تحریمهایشان را برخواهند داشت زیرا در غیر این صورت خسارت خواهند دید. این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به خسارتهایی که آمریکا از تحریم ایران دیده است، تصریح کرد: اروپا برای اینکه جلوی خسارت دیدنش را بگیرد به سمت برداشتن تحریمها علیه ایران گام برداشت و قطعا اگر ما چند وقت دیگر تحمل کرده بودیم میتوانستیم بهتر پیش برویم...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/139368
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌦 #آب_و_هوا | تهران | 20 مرداد ۱۳۹۷
🔹برای اطلاع از آب و هوای سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/weather
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹اصلاحات ضروری در سیاست ارزی جدید دولت
🔸سیاست ارزی جدید دولت هرچند حاوی اصلاحات جدی و خوب نسبت به سیاست 20 فروردین است اما همچنان کارکرد کوتاهمدت دارد و باید اصلاح شود.
وبسایت الف با انتشار این تحلیل مینویسد: سیاست اعلامی با بیتفاوتی از کنار دمجنباندن غول نقدینگی گذشته است، حال آنکه در تحلیل اقتصادی بخش مهمی از مسئله ارزی، نه به تهدید رئيسجمهور آمریکا، بلکه به انبار باروت نقدینگی داخلی باز میگشت. تغییر قاعده برای سپردهگذاران بزرگ و دریافت کنندگان سودهای موهومی و منضبط ساختن تراکنشهای بزرگ و امثالهم باید بخشی از پازل سیاست بازار دارائی (مانند ارز) تلقی شود.
پیمان سپاری ارزی برای صادرکنندگان (بدون تعیین نرخ و تعیین محل مصرف ارز) یکی دیگر از ضمانت اجراهای موفقیت سیاست ارزی جدید است که طبق بیان رئیس کل جدید بانک مرکزی، وزرای مربوطه تعهد دادهاند که مراقبت بیشتری روی بازگشت ارز پتروشیمیها و امثالهم بنمایند. به نظر نمیرسد در نظامات نوین حکمرانی اقتصادی، موکول شدن چنین بخش مهمی از سیاست به قول زبانی منطقی باشد.
بخشی از تقاضای معاملاتی نرخ ارز را میتوان از طریق سازوکارهای جایگزین اسکناس ارز و جایگزین حواله و حتی جایگزین پیام رسانهای مالی، دنبال کرد. اساسا نقشه تجاری کشور در سالهای آینده را میتوان به شکلی طرحریزی نمود که فشار ارزی کمی بر کشور وارد کند. علیرغم تجارت جدید جهانی در این خصوص، سیاست دولت کاملا بیتفاوت از این بخش عبور کرده است.
در خصوص واردات کالاهای ضروری متاسفانه هیچ ساز و کار حرفهای و دقیقی برای اصابت ارز ترجیحی به تولیدکننده یا مصرفکننده نهایی دیده نشده و با توجه به تجارت بسیار تلخ ماههای اخیر، این یکی از عجیبترین غفلتها در سیاست دولت است که ظاهرا به اراده و قول زبانی اعضای کابینه محول شده است! (اگر با این روش میشد که تا حال محقق شده بود) چنانچه اجرای سیاستهای نوینی مانند فاکتورهای الکترونیکی میسر نیست، استفاده از تجاربی مانند حقالعملکاری دو یا سه شرکت تحت نظارت (مثل GCT) در واردات غذای اساسی ( و تعبیه مشابهی در خصوص دارو) میتواند نظارت کل مسیر، شفافیت و حسابرسی بهتری را فراهم و رانت و فساد را حداقل نماید.
یکی از ابهامات در سیاست جدید آن است که تاثیر این سیاست بر بودجه عمومی دولت چه خواهد بود؟ بانک مرکزی چه میزان از ارزهای نفتی را به واردات کالاهای ضروری اختصاص میدهد و چه حجمی از ارزها را در بازار عرضه میکند؟ با رسمیت بخشیدن به نرخ ارز توافقی که قطعا بالاتر از نرخ دولتی است، درآمد نفتی، درآمد گمرکی و درآمدهای ناشی از فروش خوراک پتروشیمیها و غیره چقدر افزایش خواهد یافت؟ هزینهها بهویژه بخش سرمایهگذاری و عمرانی چه وضعی خواهد یافت...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/139448
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹طبق دستورالعمل بانک مرکزی:
دسته چکهای قدیمی فقط تا پایان همین ماه اعتبار دارد
🔸صاحبان دسته چک فقط تا پایان مرداد ماه فرصت تعویض آن و تبدیل به چکهای صیادی را دارند؛ در غیر این صورت چک قدیمی در سایر بانکها پذیرش نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اغلب بانکها با ارسال پیامک به مشتریان خود تاکید کردهاند که طبق دستورالعمل بانک مرکزی واگذاری چک سایر بانکها با طرح قدیم فقط تا آخر مرداد امکانپذیر است؛از این رو برای واگذاری چکهای قدیمی با هر تاریخی به شعب مراجعه کنند.
ماجرا از این قرار است که در پایان شهریور ماه سال گذشته سامانه صیاد به عنوان سامانه صدور یکپارچه چک راهاندازی شد تا اصلاح رویه و روال صدور دسته چک، یکسان سازی مولفهها و خصیصههای محتوایی و امنیتی چک در شبکه بانکی اجرایی شود. از آن زمان به مرور بانکها به سامانه متصل شدند تا مشتریان نیز بتوانند همزمان دسته چکهای خود را تغییر داده و به دسته چکهای صیادی تبدیل کنند.
با توجه به وسعت این طرح، زمان تغییر دسته چکها تا اردیبهشت ماه سال جاری اعلام شد؛اما از آنجایی که در این فاصله هنوز به طور کامل دسته چکها تغییر نکرده بود، بانک مرکزی اعلام کرد که تا شهریورماه این زمان تمدید شده است و از آن به بعد چکهای قدیمی دیگر در شعب سایر بانکها پذیرش نمیشود و تنها در خود بانک مربوطه پذیرش آن امکانپذیر خواهد بود. بر این اساس با توجه به نزدیک شدن به شهریور ماه زمان تغییر دسته چکها نیز رو به پایان است و باید مشتریان بانکها در اسرع وقت با مراجعه به شعب دستهچکهای خود را صیادی کنند.
یکی از ویژگیهای مهم چک های صیادی به کاهش چکهای برگشتی برمیگردد؛ چرا که در استفاده از چکهای صیادی امکان استعلام از پیشینه فرد صادرکننده چک وجود داشته و در این حالت دریافتکننده چک با اطمینان بیشتری آن را قبول خواهد کرد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/139423
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper