📌 #خبر_ویژه
🔹 فرید زکریا: اقدامات تلافیجویانه نتیجه فشار آمریکا به ایران است
🔸 «فشار حداکثری علیه ایران نتوانست رفتار این کشور را تغییر دهد یا آن را به میز گفتوگوها بازگرداند، بلکه تهران را برای اقدامات تلافیجویانه تحریک کرد».
فرید زکریا روزنامهنگار و تحلیلگر آمریکایی در واشنگتن پست نوشت: «دشمن صاحب رأی است»؛ این نقل قولی است که به سون تزو (Sun Tzu)، استراتژیست نظامی باستانی چین نسبت داده می شود. تزو توصیه میکند که انسان باید دشمنش را بشناسد. این دقیقا بیانگر مهمترین کاستی سیاست ترامپ در برابر ایران است. استراتژی دولت ترامپ اعمال فشار دوچندان بر ایران و وادار کردن سایر کشورها به پیروی از تحریمهای یکجانبه ایالات متحده و در نتیجه تسلیم کردن ایران است.
واکنش اولیه تهران به این سیاست خویشتندارانه بود. ایران به سادگی در پی عبور از آمریکا برآمد؛ به پایبندی به برجام ادامه داد و تلاش کرد، با سایر کشورها تجارت کند. اما این تلاش ها به دلیل نقش دلار در سیستم مالی بینالمللی با مضیقه روبهرو شد.
به گزارش تابناک فرید زکریا میافزاید: اقدام بعدی تهران این بود که نشان دهد این نوع فشار حداکثری هزینه ای دارد. «ایجاد مزاحمت برای شناورهای در حال تردد در خلیج فارس، سرنگونی پهپاد آمریکایی، بهکارگیری نیروهای نیابتی منطقه ای و یورش اخیر به تأسیسات نفتی عربستان همگی در راستای این اقدام صورت گرفت. پیام این اقدام ها روشن است: پیامدهای دشمنی با ایران میتواند در سراسر خلیج فارس گسترش یافته و در عرضه جهانی نفت اختلال ایجاد کند.»…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170632
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 برخی اقتصاددانان حامی دولت:
بابت حمایت از روحانی پشیمانیم
🔸 تعدادی از اقتصاددانانی که در سال 96 از رئیسجمهور فعلی حمایت کردند، از این موضوع اعلام پشیمانی کردند.
به گزارش نود اقتصادی، ۲۴ اردیبهشت ماه سال ۹۶ و در آستانه دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نامهای منتشر شد که نشان میداد ۱۶۳ اقتصاددان حمایت خود را از کاندیداتوری حسن روحانی برای انتخابات اعلام کردهاند. اما برخی از این افراد از این حمایت خود ابراز پشیمانی میکنند.
کریم آذربایجانی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان که نامش در بین امضا کنندگان نامه حمایت از حسن روحانی دیده میشود، اظهار کرد: اگر بخواهیم از حمایت سال ۹۶ خودمان از آقای روحانی ابراز پشیمانی کنیم، باید چه کنیم؟ اگر به سال ۹۶ برگردیم قطعا آن نامه را امضا نمیکنم.
وی افزود: دلیل حمایت ما از آقای روحانی عدم اطلاع از تیم اقتصادی ایشان بود. روی کاغذ اهداف خوبی برای اقتصاد کشور ترسیم شده بود ولی تیم اجرایی که این اهداف را دنبال میکند هم مهم است. ما زیاد به تیم اجرایی ایشان برای
پیاده سازی این اهداف دقت نکرده بودیم. بدگمانی ما به تیم اقتصادی آقای روحانی از دو سال پیش بدتر و بدتر شد و امروز مشخص شده که این تیم قادر به تحقق ۱۰ درصد آن اهداف هم نبود. بایزید مردوخی، اقتصاددان و عضو سابق هیئت امنای حساب ذخیره ارزی که نامش در بین امضاکنندگان نامه حمایت از حسن روحانی دیده میشود، اظهار کرد: من دو سال پیش قطعا نامه حمایت آمیز از روحانی را امضا نکرده بودم. اصلا چنین نامههایی را امضا نمیکنم و حتما دو سال پیش هم خودشان اسم مرا در نامه گذاشتهاند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170606
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 زندانیان کشمیری به دلایل نامعلوم از این ایالت منتقل شدند
🔸 دولت هند با افزایش فشارها به ایالت عمدتاً مسلماننشین «جامو و کشمیر»، زندانیان کشمیری را که شامل رهبران دینی این منطقه، دانشجویان و معترضان میشود به ایالتهای دیگری منتقل کرده است.
سرویس خارجی-
پس از لغو خودمختاری این منطقه در 5 اوت سال جاری (14 مرداد) توسط دولت هند و محاصره این ایالت، فشارها بر مردم این منطقه به شدت افزایش یافته است. این فشارها که به زندان انداختن گسترده رهبران منطقهای و معترضین رسیده بود، حالا دامان زندانیان این ایالت را هم گرفته است.
بر اساس گزارش منابع محلی، ۲۹۲ تن از ایالت «جامو و کشمیر» به زندانهای مختلف در ایالت «اوتارپرداش»، ایالت شمالی هند، منتقل شدهاند. بنابر گزارشها، ۸۵ تن از این افراد در زندان شهر «آگرا»، یکی از شهرهای بزرگ «اوتارپرادش»، هستند و به گفته مقامهای این زندان، آنهایی که در این زندان به سر میبرند شامل سیاستمداران، دانشجویان، واعظان و رهبران دینی و تجار هستند.
رئیسزندانهای «آگرا» در این باره گفته: «زندانیان از کشمیر به زندانهای مختلف این منطقه منتقل شدهاند. در حال حاضر، ۸۵ زندانی در زندان مرکزی آگرا هستند. این افراد را تحت شرایط امنیتی ویژه به زندانهای این منطقه منتقل کردهاند. همچنین احتمال ورود زندانیهای بیشتر وجود دارد. به خانوادههای آنها اجازه داده میشود تا با آنها در هفتههای آتی دیدار کنند».
گفتنی است، از سوی دولت هند علت مشخصی برای این اقدام اعلام نشده است، اما به نظر میرسد که دولت هند از تجمعهای متعدد محتمل برای آزادی این زندانیان در مقابل زندانهای کشمیر و همچنین از شورش زندانیانی که بسیاری از آنها معترضات سیاستهای سرکوبگرانه دولت هند در کشمیر هستند، نگران است و با پراکندن آنها در مناطق دیگر هند میخواهد از دردسرهای احتمالی بگریزد.
http://kayhan.ir/fa/news/170571
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 وارونهنمایی از اغتشاشات سال 88
🔸 روزنامه شرق در شماره دیروز گفتوگویی با احسان شریعتی را منتشر کرده است. او در بخشی از این مصاحبه در بیان علل اغتشاشات سال 96 گفته است: «رویداد دی ۹۶، انفجار کوری بود برخاسته از نومیدی سرخوردگان، مالباختگان و جوانان و بخشی از محرومان نومید از سیاست دولت «اعتدالگرای» جدید که نتوانسته بود نه به وعدههای سیاسی- حقوقی انتخاباتی عمل کند و نه به مطالبات اجتماعی- اقتصادی پاسخ دهد.»
به عبارتی او بیتوجهی دولت به وعدههایی که در ایام انتخابات داده بود را علت اصلی اغتشاشات سال 96 عنوان کرده یعنی همان دولتی که با حمایت همهجانبه طیف موسوم به اصلاحطلب به روی کار آمد و بسیاری از مدیران این دولت نیز از این طیف هستند.
او در بیان تفاوت میان اغتشاشات سال 88 و سال 96 میگوید: «خواستهها در 88 مدنیتر[!!] بود و طبقات متوسط فعال بودند از نظر فرهنگی هم تداوم آرمانهای اولیه انقلاب مطرح بود[!!] در 96 فرهنگی غیرمذهبیتر، خواستههایی رادیکالتر ناشی از بحران معیشتی مطرح بود...»
مصاحبهشونده میگوید اغتشاشات سال 88 به نسبت 96 مذهبیتر و مدنیتر بود ضمن آنکه یکی دیگر از وجوه تمایز اغتشاشات 96 با 88 را مواضع رادیکالتر و براندازانه اغتشاشگران سال 96 عنوان کرده است. همه اینها در حالی است که در سال 88 شاهد شعارهای رادیکال براندازانه بودیم و این اغتشاشات در نهایت به شعارهای ساختارشکنانه علیه نظام و دین رسید و اغتشاشگران سال 88 به عزاداران عاشورای حسینی و خیمههای عزاداری حمله بردند. آنها همچنین پیش از آن به مسجدی حمله کرده و آن را به آتش کشیدند.
شاید این توجیه آورده شود که آنها از طیفهایی دیگر بودند که فرصت را برای انجام این کارها مناسب یافتند. در پاسخ باید گفت که وقتی به سران اغتشاشگران گفته شد از آنها اعلام برائت کنید آنها نه تنها اعلام برائت نکردند بلکه میرحسین موسوی با صدور بیانیهای حمله کنندگان به عاشورای حسینی را مردمی «خداجو» نامید.
http://kayhan.ir/fa/news/170629
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 فرار بازیگر پر حاشیه از پاسخگویی!
🔸 بازیگر پر حاشیه که با مطالب خود در نقش مروج دروغ و شایعه ظاهر شده بود، با انتشار مطلبی، از فضای مجازی خداحافظی کرد!
مهناز افشار در حالی در آخرین پست خود تأکید کرده «دیگر از درد جامعه نخواهم نوشت» که با دروغها و توهینهای خود، مروج دروغ و شایعه بود!
بسیاری از کاربران فضای مجازی ضمن استقبال از خداحافظی افشار، تخلفات او و همسرش را یادآور شدند.
بهنظر میرسد افشار که مدتهاست در آلمان اقامت کرده، برای فرار از پاسخگویی بابت عملکرد سیاه و تخلفات خود و همسرش، فضای مجازی را موقتا ترک کرده است.
کاربران فراوانی، او را به دلیلترویج دروغ، مسئول شهادت یک روحانی در همدان میدانند. این بازیگر همچنین مدتها قبل در نقش مبلغ دارویی ظاهر شد که معتادان را به کام مرگ میکشد!
http://kayhan.ir/fa/news/170611
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 ریچارد هاس: رویکرد ترامپ مذاکره نیست، دستور دادن است
🔸 رئیس شورای روابط خارجی آمریکا اذعان کرد دونالد ترامپ دنبال مذاکره کردن نیست بلکه میخواهد دیکته کند و دستور بدهد.
ریچاردهاس در واشنگتنپست مینویسد: منتقدان سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، عمدتاً بر حملات او به متحدان آمریکا، تمجیدهای او از رژیمهای استبدادی یا عادت او در رد توافقهای بینالمللی تمرکز دارند؛ اما سیاست خارجی ترامپ یک جنبه مهم دیگر هم دارد: نبود دیپلماسی.
دیپلماسی از دیر باز دو شکل اصلی داشته است: مشاوره و مذاکره. مشاوره همان تبادلنظر بین دولتهاست و اغلب هدف از آن تأثیرگذاری بر طرز فکر و رفتار دیگری یا کاهش احتمال اقدامات اتفاقی یا محاسبه نشده ایست که میتوانند خطرناک باشند. مذاکرات هم بهمنظور دستیابی به توافقی صورت میگیرند که هر دو طرف به عمل به آن متعهد میشوند. در دولت ترامپ ایالات متحده به هر دو شکل دیپلماسی بیتوجهی نشان داده است. دولت آمریکا تا اندازه زیادی از نمایش بین چین و هنگکنگ دور مانده است.
ریچارد هاس همچنین با اشاره به رفتار منفی ترامپ در قبال بحران کشمیر و همچنین ژاپن و کره جنوبی مینویسد: احتمالا طرفداران رئیسجمهوری ترامپ از خواندن اینها لذتی نمیبرند و پاسخ خواهند داد: پس مسئله کرهشمالی چه؟ یا خاورمیانه؟ یا چین و تجارت؟ واقعیت این است که رویکردهای ترامپ در رابطه با هیچ یک از این مسائل را نمیتوان از نظر کیفی دیپلماسی توصیف کرد. دیپلماسی همواره به میزانی داد و ستد نیاز دارد. اما تنها چیزی که از رویکرد ترامپ برداشت میشود، درخواستهای پایانناپذیر و انتظار تسلیم طرف مقابل است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170631
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper