💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹تصمیم جدید دولت برای ارز پتروشیمیها
🔸دولت در تصمیم جدید خود به تمامی پتروشیمیها اعلام کرده که از این پس باید ارز موجود در حساب های خارجی، شرکتها، کارگزاران و صرافیهای خود را تسلیم بانک مرکزی کنند.
دولت با اعلام بسته جدید ارزی، تلاش کرده تا ارز حاصل از صادرات پتروشیمیها را نیز در بازار ثانویه و با نرخ توافقی به بازار ارز تزریق کند، اما طی هفتههایی که از ابلاغ این بسته سیاستهای ارزی میگذرد، هنوز حضور پررنگی از سوی پتروشیمیها دیده نمیشود.
حال، دولت به تمامی پتروشیمیها اعلام کرده که از این پس باید ارز موجود در حساب های خارجی، شرکتها، کارگزاران و صرافیهای خود را تسلیم بانک مرکزی کنند.
یک مقام مسئول در دولت در گفتوگو با خبرگزاری مهر با تائید این خبر گفت: بیژن زنگنه، وزیر نفت طی نامه ای از تمام پتروشیمیها (شرکت های متعلق به نهادهای عمومی، نیمه دولتی و خصوصی) در خواست کرده است که در راستای اجرای سیاست ابلاغی دولت به منظور تامین نیاز ارزی کشور از طریق بازار ثانویه، تمام ارز موجود در حساب های خارجی، یا شرکتهای تراستی، صرافی ها وکارگزاران ارزی طرف معامله خود را کتبا به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تسلیم کرده و با دریافت معادل ریالی آن، ارز مورد نظر را بر اساس آنچه که بانک مرکزی معین می کند در اختیار مراحل بعدی برای عرضه در بازار ثانویه قرار دهند.
بر این اساس، انتظار می رود با اجرای این سیاست، درآمدهای ارزی دولت و مهم تر از آن مدیریت بازار ارز توسط بانک مرکزی در ریل صحیحی قرار گیرد. یکی از مهم ترین دستاوردهای این سیاست ابلاغی وزارت نفت را میتوان خروج نبض بازار ثانویه ارز از دست پتروشیمی ها دانست.
ادامه توقف فروش ارز 4200 تومانی صرافی ها...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/140535
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📢🔹پزشکیان:
سؤال از رئیسجمهور را سیاسی نکنیم
🔸نائب رئیسمجلس گفت: من اگر جای رئیسجمهور بودم در همان یک سال پیش در مجلس حاضر میشدم و حرفها را میزدم.
مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز و نایب رئیسمجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس درباره موضوع طرح سؤال از رئیسجمهور اظهار داشت: سؤال از رئیسجمهور هیچ ایرادی ندارد؛ من اگر جای رئیسجمهور بودم در همان یک سال پیش در مجلس حاضر میشدم و حرفها را میزدم.
وی افزود: به نظر من اصلا الزامی ندارد سؤال از رئیسجمهور را به این شکل سیاسی کنیم. اصولا اینکه رئیسجمهور هر 6 ماه و یا یک سال یک بار در مجلس حضور یافته و نمایندگان از او سؤال کنند و او پاسخگو باشد اصلا ایرادی ندارد و اتفاقا جو تفاهم و دوستی به وجود میآید تا اینکه بخواهیم جوی ایجاد کنیم که مثلا حالت تقابل بخواهد داشته باشد.
پزشکیان ادامه داد: سؤال کردن به خودی خود، وظیفه نماینده مجلس است و البته پاسخگویی هم وظیفه دولت است، اما این روند را به تقابل کشاندن و حالت جناحی دادن و یا خدای ناخواسته به فضایی تبدیل شود که احساس خوبی از آن نداشته باشیم، کار خوبی نیست.
جابجایی مرزهای فرافکنی!
نایب رئیسمجلس در اظهارنظر عجیب و غریب گفت: به هر حال تعداد سؤالاتی که برای طرح از رئیسجمهور مطرح شده است، اصلا ارتباطی به رئیسجمهور ندارد. گفتنی است، محورهای سؤال از رئیسجمهور عبارتند از: عدم موفقیت دولت در مدیریت قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریمهای بانکی، عدم موفقیت دولت در کاهش نرخ بیکاری در چند سال اخیر، رکود اقتصادی شدید چندساله و افزایش روزافزون نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی. این معضلات دقیقا پیوند، ارتباط و اتصال تام با حوزه مسئولیت رئیسجمهور دارد. گرچه آقای پزشکیان با این صحبت غیر منطقی، مرزهای فرافکنی را جابجا کرده است.
وی در پاسخ به این مطلب که 5 محور طرح شده در سؤال از رئیسجمهور تماما اقتصادی است؛ به این اعتقاد دارید؟ گفت: خب همه این اقتصاد صرفا به رئیسجمهور مربوط نمیشود. ما در وضعیتی قرار گرفتیم که هر دولتی هم که روی کار میآمد با این مشکلات اقتصادی مواجه میشد.
برخلاف این ادعا، وضعیت فعلی حاصل اعتماد بیجای دولت به آمریکا و اروپا بود و اینکه دولت تدبیر، همه امیدش را به مذاکره و رفع تحریم از سوی آمریکای عهدشکن بست.
http://kayhan.ir/fa/news/140562
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹نعل وارونه فریبکاران
🔸روزنامه اعتماد در صفحه نخست خود در ستونی با عنوان نقد و نظر یادداشتی را با عنوان «نعل وارونه تندروها» منتشر کرده که ادامه همان روند فریبی است که در ایام انتخابات پی گرفته شد.
در این یادداشت که به قلم یکی از تئوریسینهای طیف موسوم به اصلاحطلب نوشته شده آمده است: «پيش از اين نظرم را درباره عملكرد اين دولت اعلام كردهام. از همان ابتدا نيز ارزيابي مورد انتظار را از آن نداشتم و دليل آن را نيز نوشتهام و اكنون هم تكرار ميكنم. علت حمايت از آقاي روحاني چه در سال ١٣٩٢ و ١٣٩٦ نيز روشن است در برابر كساني كه رقيب او بودند و ميتوانستند دوران زيانبار ٨ ساله ١٣٨٤ تا ١٣٩٢ را براي چند سال ديگر تمديد كنند! كه در اين صورت با تكرار فاجعه روبهرو ميشديم؛ از اين رو وظيفه داشتم از رقيبي حمايت كنم كه مسير كشور را تا حد ممكن تغيير دهد.»
دیروز کاربران در فضای مجازی فیلمی از ایام انتخابات منتشر کردند و در توضیح آن نوشتند اکنون با دیدن این فیلم چه نظری دارید؟ این فیلم که توسط ستاد انتخاباتی آقای روحانی تهیه و منتشر شده بود به این موضوع میپردازد که اگر «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور شود چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟
صحنههای ابتدایی از فیلم تصاویر برخی سلبریتیهایی که در ستادهای روحانی حضور یافته و سخنان مهیج به مردم میگویند نشان داده میشود. همان سلبریتیهایی که چندی بعد پشیمانی خود را اظهار کردند و آنگاه روزنامههایی نظیر اعتماد آنها را فاقد شعور سیاسی نامید. به هر حال در آن ایام این طیف گویا تا آن اندازه شعور سیاسی داشته!! که از آنها برای امر انتخابات بهره کشی شود.
در ادامه این فیلم دقیقا همان چیزی دنبال شده است که هماکنون نیز توسط نویسنده یادداشت اعتماد بیان میشود اما حیرت انگیز این است که در آن روزگار اگر این خط فریب دنبال میشد مردم این روزها را ندیده بودند اما اکنون با چه درجه از اعتماد به نفس باز هم نویسنده اعتماد آن خط فریب را دنبال میکند؟!
در ادامه فیلم برخی از جملاتی که توسط گوینده بیان شده به این ترتیب است: اکنون انتخابات تمام شده و رئیسی رئیسجمهور ایران شده است... شرکتهای خارجی به تدریج در حال خارج شدن از ایران هستند... دلار 300 درصد افزایش یافته و به 8500 تومان رسیده است... قراردادهای نفتی یک طرفه در حال لغو شدن است...
فکر نمیکنیم نیاز به توضیح باشد و متاسفانه با شرایط اکنون جامعه خط فریبی که توسط این طیف و با مشاوره فکری امثال نویسنده این یادداشت دنبال شده (و در کمال حیرت دنبال میشود) اکنون بر کسی پوشیده نیست. تنها این نکته را به یادآورید که به شرکتهای خارجی مانند توتال در حوزه نفت چه فرصتهای ویژهای داده شد و از شرکتهای داخلی آن فرصتها دریغ گردید و سرانجام هم توتال همین اواخر خروجش را اعلام کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/140566
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹رئیس بسیج سازمان صداوسیما منصوب شد
🔸با حکم رئیس رسانه ملی، رئیسجدید بسیج سازمان صداوسیما منصوب شد.
علیعسکری رئیسسازمان صداوسیما با صدور حکمی «محمدمهدی رحمتی» را به سمت رئیس بسیج سازمان صداوسیما منصوب کرد.
محمدمهدی رحمتی متولد سال 59، دانشآموخته کارشناسیارشد مدیریت رسانه از دانشگاه صداوسیما و دانشجوی دکتری ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی است. وی از سال 95 تاکنون مسئولیت ادارهکل برنامهریزی و امور مالی معاونت توسعه و فناوری رسانه را برعهده داشته است.
http://kayhan.ir/fa/news/140546
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹رضایت پیشاپیش عضو فراکسیون امید از عملکرد اقتصادی دولت
🔸عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به جای نقد عملکرد اقتصادی دولت میگوید در صورت رأی اعتماد مجلس به وزیر اقتصاد باید سؤال از روحانی منتفی شود.
الیاس حضرتی که در دوره اصلاحات به واسطه ارتباط و رفاقت با مفسد اقتصادی آن دوره (شهرام جزایری) معروف شد، ضمن توییتی نوشت: «اگر فردا ]امروز[ وزیر اقتصاد به عنوان تنها مقام پاسخگوی تیم اقتصادی دولت به مجلس، مجدداً رأی اعتماد بگیرد، به این معنی است که مجلس از شرایط اقتصادی کشور راضی است و در این صورت سؤال از رئیسجمهور بلاموضوع خواهد بود. افکار عمومی درباره عملکرد ما قضاوت خواهد کرد.»
زمزمه رضایت عضو فراکسیون امید از عملکرد دولت و وزیر اقتصاد در حالی است که نرخ ارز و سکه و خودرو و مسکن و گوشی تلفن همراه و اقلامی از این دست ظرف یک سال اخیر، بین 35 تا 300 درصد افزایش یافته و فشار کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم در کنار تشدید رکود و بیکاری، طبقات متوسط و پایین جامعه را به شدت آزار میدهد.
سوء تدبیر دولت در حدی است که حتی کارشناسان اقتصادی حامی دولت (کسانی نظیر راغفر، مومنی، سرزعیم و...) نیز در موضع انتقاد و اعتراض به بیتدبیریهای رانتآفرین دولت قرار گرفتهاند. یک قلم از این رانتآفرینیها، واگذاری 18 میلیارد دلار به قیمت 4200 تومان به یک اقلیت دو سه درصدی در جامعه بود.
http://kayhan.ir/fa/news/140568
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹با ابلاغ بانک مرکزی:
نرخ جدید سود سپردههای ارزی مشخص شد
🔸بانک مرکزی در بخشنامهای مقررات و شرایط سپرده گیری ارزی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
در این بخشنامه بانکها نسبت به سپرده گيری ارزی به صورت اسکناس به ارزهای یورو، درهم امارات و دلار با تضمین بانک مرکزی، مجاز خواهند بود.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، براساس بخشنامه فوق:
1- بانک مجاز است نسبت به سپردهگیری ارزی به صورت اسکناس به ارزهای یورو، درهم امارات و دلار ازاشخاص حقیقی و حقوقی بخش غیردولتی با تضمین بانک مرکزی در قالب فرم پیوست (پیوست 1) اقدام و با انجام هماهنگی لازم با اداره بینالملل این بانک، نزد بانک مرکزی سپردهگذاری کند.
2- بازپرداخت اصل و سود وجوه ارزی سپردهگذاری شده توسط بانک مرکزی تضمین میگردد.
3- دوره سپردهگذاری ارزی یک ساله بوده و در صورت ارائه درخواست تمدید (قبل از سررسید) و موافقت این بانک، دوره مذکور برای دوره یک ساله دیگر قابل تمدید خواهد بود.
4- نرخ سود سپردهگذاری سالیانه برای اسعار یورو، درهم امارات و دلار به ترتیب 3، 2 و 4 درصد میباشد.
5- کارمزد عاملیت آن بانک 0/3 درصد نسبت به حجم سپردهدریافتی در پایان دوره سپردهگذاری ارزی یک ساله پرداخت میگردد.
6- در صورت درخواست متقاضی مبنی بر ابطال و یا دریافت سود، به منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات به سپرده گذاران، آن بانک نسبت به پرداخت اسکناس از محل منابع خود اقدام و مراتب را مطابق جدول پیوست (پیوست 2) به اداره بینالملل این بانک جهت دریافت اصل و سود سپرده پرداختی منعکس کند.
7- بازپرداخت اصل و پرداخت سود سپردهگذاری به صورت اسکناس نزد این بانک، به همان نوع ارز تودیعی و به صورت اسکناس خواهد بود.
تبصره: پرداخت سود به سپردهگذار به صورت ماهانه خواهد بود.
8- درصورت درخواست ابطال سپرده ارزی تودیعی قبل از سررسید، نرخ سود سالیانه مورد عمل برای سپرده یورویی، درهمی و دلاری به ترتیب 1، 0/5 و 1/5 درصد خواهد بود. به سپردههای ارزی کمتر از یک ماه سودی تعلق نمیگیرد.
http://kayhan.ir/fa/news/140532
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹چه چیزی فریبکاران را تا این اندازه جسور کرده است؟!
🔸گره زدن حل مشکلات اقتصادی کشور به لایحه استعماری FATF !
روزنامه زنجیرهای همدلی در گزارشی با عنوان « نجات برجام پشت سد FATF» بار دیگر ادعای مضحک مدعیان اصلاحات مبنی بر گره زدن حل مشکلات اقتصادی کشور به لایحه استعماری FATF را مطرح کرد و نوشت:«تازمانی که ما در داخل FATF را نپذیریم، هر اقدامی از خارج برای نجات برجام تا حدود زیادی بیمعنا است...در واقع ما پیش از آنکه توسط آمریکا تحریم شده باشیم توسط خودمان تحریم شدهایم و ما دست به یک خود تحریمی ویرانبار زدهایم که دلیلش، جهالت اقتصادی است که بر اقتصاد ایران حاکم شده است.... در مسئله FATF دولت، مجلس و شورای امنیت ملی مقصرند. باید تکلیف خود را مشخص کنیم اینکه آیا ایران میخواهد دست به محاصره خودش بزند و دور تا دور خود را سیم خاردار بکشد؟ اگر دنبال سیم خاردار است آن وقت میتوان گفت که عدم پذیریش FATF منطقی است»
گفتنی است در حالی که مشکلات اقتصادی بویژه افزایش نرخ ارز، بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی مردم، تنش در بازار خودرو و غیره دلایل متعددی دارند که مهمترین آن عدم مدیریت صحیح نقدینگی در کشور است اما جریان خاصی بنا دارد این شرایط را ناشی از عدم عضویت ایران در FATF بخواند.
این اتفاق در برجام نیز رخ داد و فضای روانی و اقتصادی کشور را به مذاکرات و برجام گره زدند اما نتیجه آن چیزی جز وابستگی بیشتر فضای روانی و اقتصادی کشور به خارج نبود.
اما همین جریان پاسخ نمیدهند که در دو سال گذشته که دولت 32 بند از 41 بند دستورات FATF را اجرا کرده است، چه تحول بزرگی در اقتصاد کشور رخ داده است؟ FATF نیز از این نظر که تجویز نسخههای خارجی برای اقتصاد ایران است، شباهت زیادی به برجام دارد. قطعا به همان میزان که برجام (با آمریکا یا بدون آمریکا) بر زندگی مردم ایران تاثیر گذاشت، FATF نیز تاثیر خواهد گذاشت.
بنابر این دولت نیز بدون توجه به این ادعاهای مضحک باید به این باور برسد که پاسخ مسائل و مشکلات کشور در خارج از مرزها نبوده و برای حل ریشهای مشکل ارز، باید به جای آدرسهای غلطی مثل FATF، اولا نقدینگی را کنترل کرده و به سمت تولید هدایت کند و ثانیا به واسطه دور شدن از نظام پرداخت دلار و یورو، مقدمات پیمانهای پولی دوجانبه را مهیا کند تا افسار نظام ارزی کشور به جای آمریکا و اروپا، در دست حاکمیت قرار بگیرد.
http://kayhan.ir/fa/news/140566
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper