📌 #خبر_ویژه
🔹 مرعشی: سرمایه اجتماعی ما را تندروهای اصلاحطلب نابود کردند
🔸 سخنگوی کارگزاران با انتقاد تلویحی از طیف چپ مدعی اصلاحات رادیکال تصریح کرد: بخش مهمی از سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان بهخاطر اشتباهات این طیف از بین رفت.
به گزارش روزنامه سازندگی حسین مرعشی گفت: بالاخره کسانی باید به این پرسش پاسخ دهند که چه شد ما که در دورهای میتوانستیم برای رئیسجمهوری مانند آقای خاتمی، ۲۰ میلیون و اندی رای جمع کنیم و دو سوم کرسیهای مجلس را در اختیار داشته باشیم، به نقطهای رسیدیم که امروز در مجلس حتی نمیتوانیم فراکسیونی ده نفره داشته باشیم؟ به هرحال نمیتوان همه تقصیرات را به گردن جریان رقیب انداخت. برخی از تقصیرات نیز ناشی از اشتباهات جبهه ماست. باید آسیبشناسی شود که چرا از آن نقطه به این نقطه رسیدیم؟
وی میافزاید: اینکه گفته شود همه فرصتها و کرسیهایی که جریان اصلاحات در طول این سالها از دست داده بهدلیل توانایی رقیب بوده، حرف درستی نیست. بخش مهمی از سرمایههای اجتماعی وسیاسی از دست رفته اصلاحات، نتیجه اشتباهات کسانی بوده که امروز خود را جریان اصیلتری نسبت به سایر اصلاحطلبان میدانند. بیتردید اشتباهات آنها در شکلگیری فضای سیاسی جدید موثر بوده است. برخلاف آنچه برخی فکر میکنند که باید جبهه اصلاحات را به نیروهای اصیل و غیراصیل تقسیم کرد، عکس این مسئله ضرورت دارد. امروز زمان جذب فراگیر همه نیروهایی است که دلسوز مردم و آینده کشور هستند. شرایط سیاسی امرزو چنین حکم میکند که ما نه تنها چشم بر اختلاف سلیقهها و نظرات درون جبهه اصلاحات ببنیدم، بلکه با سعهصدر و آغوش باز برای حل مشکلات کشور و دفاع از ایران به سراغ جذب نیروهای میانه کشور برویم.
وی درباره اینکه برخی اصلاحطلبان، کارگزاران را قدرتمحور میخوانند نه اصلاحطلب گفت: خب الحمدلله، انشاءالله خداوند نگاه بلند و افکار آنها را تقویت و از سیئات حزب کارگزاران کم کند. ببینید این مسائل صرفا حرف است. من اصلاحات را به دو دوره کلی تقسیم میکنم. یک دوره اصلاحات اقتصادی وجود دارد که مربوط به دوره سازندگی است. بنیان اصلاحات سیاسی نیز در کشور ما از آن دوره گذاشته شد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/193700
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 تاخت و تاز قیمت لوازم خانگی در سایه وزارتخانه بیوزیر
🔸 در شرایطی که مدت زیادی از برکناری وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت میگذرد، هنوز وزیر جدیدی معرفی نشده و قیمتهای حوزه وزارت صنعت روز به روز در حال افزایش شدید است.
دو ماه از برکناری رضا رحمانی و تعیین مدرس خیابانی به عنوان سرپرستی وزارت صمت گذشته است و این وزارتخانه هنوز با سرپرست اداره میشود. این در حالی است که این روزها وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل وضعیت تورمی کالاها یکی از مهمترین وزارتخانهها به شمار میرود اما رئیسجمهور تا این لحظه هیچ تصمیمی برای انتخاب وزیر برای این وزارتخانه نگرفته است.
طبق اصل 135 قانون اساسی «رئیس جمهور میتواند برای وزارتخانههایی که وزیر ندارند حداکثر برای مدت سه ماه سرپرست تعیین نماید.» در چنین شرایطی شاهد افزایش شدید قیمتها در زیرمجموعههای وزارت صنعت، معدن و تجارت هستیم.
در همین زمینه، اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، درخصوص وضعیت بازار لوازم خانگی با توجه به قیمت دلار اظهار داشت: شرایط فعلی به نحوی است که مغازهداران به روز کالا را خریداری میکنند، قیمتها آنقدر گران است که نمیتوانند کالا را خریده و انبار کنند.
وی افزود: یخچال سایدبایسایدی که سه میلیون تومان بوده به 25 میلیون تومان رسیده، در یک مغازه 10 متری یا ١٥ متری چند تا یخچال و ماشین لباسشویی و ظرفشویی میتوان نگهداری کرد؟ و یا اینکه این قیمتهای بالا باعث شده فروشندهای قدرت خرید تعداد بالا نداشته باشد که بخواهد انبار کند، بنابراین احتکاری نیز وجود ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه گرانی و بالا بودن قیمتها باعث شده خریدار کم شود، بیان کرد: قیمتها آنقدر سنگین است که پر کردن یک انبار کوچک 10 میلیارد تومان پول نیاز دارد. خوشبختانه حدود یک ماه و نیم است که شکایتی از نظر قیمت لوازم خانگی به اتحادیه نشده است و 60 درصد شکایات مربوط به تقلبی بودن و قاچاق کالاها است. ..
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/193661
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 یک کارشناس:
در انتظار ارتقای شبکه «مستند» و احیای شبکه «افق» هستیم
🔸 یک مستندساز، در پی انتصاب «محسن یزدی» بهعنوان مدیر شبکه مستند سیما و انتصاب «سلیم غفوری» بهعنوان مدیر جدید شبکه افق سیما گفت که این دو انتصاب باید منجر به ارتقای شبکه مستند و احیای شبکه افق شود.
محمد دیندار، منتقد و مستندساز در گفتوگو با خبرنگار کیهان، درباره انتصاب مدیران جدید شبکههای مستند و افق سیما اظهار داشت: تغییرات جدیدی که در مدیریت شبکههای مستند و افق صورت گرفت، نشاندهنده رویکرد درست معاونت سیما نسبت به این دو شبکه است؛ مدیر جدید شبکه مستند، سابقه خوبی در این زمینه دارد؛ «محسن یزدی» دارای سابقهای طولانی در حوزه روزنامهنگاری است و خودش هم مدتی مستندساز بوده و با ورودش به مدیریت مرکز مستند سوره در حوزه هنری، عامل اتفاقات خوبی شد. یزدی در دورانی هم که بهعنوان قائممقام در شبکه سه حضور داشت، جایگاه مستند را در این شبکه ارتقا بخشید و باعث شد تا مستندهای خوبی از این شبکه برای اولینبار پخش شود. بنابراین، یزدی میتواند خط مدیر قبلی شبکه مستند را تقویت کند. از طرفی انتصاب سلیم غفوری بهعنوان مدیر جدید شبکه افق نیز میتواند زمینهساز تحول و اعتلای جایگاه این شبکه شود. غفوری همانطور که در دوران مدیریت بر شبکه مستند توانست موجب شاخص شدن این شبکه شود، امروز هم میتواند موجب احیای شبکه افق سیما شود.
وی افزود: بهنظر من، معاون سیما در متن حکم انتصاب یزدی، نکات خوبی را مطرح کرده است که عمل به آنها میتواند موجب ارتقاء شبکه مستند شود؛ اینکه شبکه مستند باید محلی برای تولید و پخش مستندهای فاخر باشد و در جذب مستندسازان پیشکسوت و جوان بکوشد؛ در یک کلام، شبکه مستند باید محل تلاقی مردم و نخبگان فرهنگی باشد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/193681
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 بی برنامگی ورزش برای کسب کرسی در کمیته بینالمللی المپیک
🔸 بار دیگر در حالی که برخی از کشورها توانستند نمایندگان خود را به عضویت کمیته بینالمللی المپیک دربیاورند، ایران دست خالی ماند.
صد و سی و ششمین نشست سالیانه کمیته بینالمللی المپیک (IOC) عصر روز جمعه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. در این نشست 5 عضو جدید معرفی شدند که در بین آنها 2 نماینده از آسیا حضور دارند که از عربستان و مغولستان هستند.
جالب اینکه ایران هیچ اقدامی برای راهیابی دوباره به جمع کشورهایی که در IOC یک نماینده دارند، انجام نداد و بار دیگر جای خالی یک کرسی در بزرگترین نهاد ورزشی جهان احساس شد. آخرین بار مصطفیهاشمی طبا به عنوان یک ایرانی 16 سال قبل یک IOC memeber بود و بعد از آن دیگر ایران هیچ جایگاهی در این نهاد بینالمللی نداشته است.
از بین ۱۰۴ کشور عضو کمیته بینالمللی المپیک، اروپا توانسته بیشترین عضو را داشه باشد که شامل ۴۵ عضو است. پس از آن آسیا با ۲۱ عضو، آفریقا با ۱۸ عضو و آمریکا با ۱۴ عضو و اقیانوسیه با ۶ عضو در ردههای بعدی قرار دارند.
جالب اینکه کشورهایی همچون بوتان، مغولستان و افغانستان هم در میان کشورهای آسیایی دیده میشوند که دارای IOC memeber هستند، اما گویا ایران همچنان برنامهای برای کسب یک کرسی در کمیته بینالمللی المپیک ندارد…
http://kayhan.ir/fa/news/193623
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 تحمیل 300 هزار میلیارد بدهی به دولت بعدی عاقلانه نیست
🔸 روزنامه اقتصادی وابسته به طیف اصلاحطلبان معتقد است دولت روحانی تعهدات مالی سنگین برای دولت بعد از خود برجای میگذارد.
روزنامه تعادل با مرور برخی سیاستهای مالی دولت نوشت: شورای پول و اعتبار با این تصور که رشد سود سپردهها، مانع از خروج نقدینگی از سپردههای بلندمدت شده و گردش مالی در بازارهای دارایی را کاهش میدهد، اقدام به رشد نرخ سود سپردهها و احیا سپرده بلندمدت دو ساله کرده و سپردههایی که در ابتدای دولت یازدهم حذف شده بود تا نقدینگی به رشد اقتصاد و سرمایهگذاری کمک کند، اکنون بهدنبال منفی شدن رشد اقتصادی، دوباره احیا شده است.
بر این اساس، سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی 10 درصد، سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه سه ماهه 12 درصد، سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه شش ماهه 14 درصد، سپرده سرمایهگذاری با سررسید یک سال 16 درصد و سپرده سرمایهگذاری با سررسید دو سال 18 درصد تعیین شده است. این در حالی است که پیش از این نیز، به بانکها اجازه داده شد که نرخ سود گواهی سپرده عام 18 درصد شود و سهم آن به 20 درصد سپرده بلندمدت افزایش یابد یعنی حدود 250 هزار میلیارد تومان از سپردهها با نرخ 18 درصد خواهد بود. اما این تغییرات، هزینه سنگین سود بانکی بالای 200 هزار میلیارد تومانی را بیشتر خواهد کرد و حداقل 50 تا 100 هزار میلیارد تومان به هزینه سود بانکی اضافه خواهد کرد. با توجه به ترکیب نقدینگی و سهم سپردهها، معادل 46 درصد نقدینگی را سپرده بلندمدت تشکیل داده که با ملاحظه رشد آن در سال 99، سپرده بلندمدت حداقل 1300 هزار میلیارد تومان خواهد بود که سود 16 درصدی آن هزینه 210 هزار میلیارد تومان خواهد بود و بانکها معلوم نیست از کجا باید این سودها را پرداخت کنند. برآورد میشود که بیش از 300 هزار میلیارد تومان هزینه به بانکها تحمیل شود که نسبت به شرایط قبلی بین 50 تا 100 هزار میلیارد تومان هزینه بیشتر به بانکها تحمیل خواهد کرد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/193699
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 سخنگوی گمرک:
چای ایرانی به ۱۲ کشور جهان صادر میشود
🔸 سخنگوی گمرک از صادرات چای ایران به ۱۲ کشور از جمله عراق، قزاقستان، افغانستان، آلمان و هند به وزنی بالغ بر ۵۷۵ تن و ارزش ۴۹۳ هزار دلار خبر داد.
به گزارش گمرک، سید روحالله لطیفی، گفت: چای ایرانی طی ۳ ماهه اول سال ۹۹ به ۱۲ کشور جهان صادر شده است که از حیث وزنی بالغ بر ۵۷۵ تن و از حیث ارزش ۴۹۳ هزار و ۷۸۵ دلار است.
سخنگوی گمرک ادامه داد: کشور عراق با خرید ۱۸۳ تن چای ایرانی به ارزش ۲۳۷ هزار و۵۰۰ دلار رتبه اول و قزاقستان با واردات ۱۱۲ تن چای ایرانی به ارزش ۱۲۶ هزار و۹ دلار، دومین مقصد صادراتی چای ایرانی است و بعد از آن به ترتیب، افغانستان با ۶۹ تن، آلمان با ۳۷ تن، هند با ۳۵ تن، تاجیکستان با ۲۹ تن، روسیه با ۱۲ تن، ازبکستان با ۱۰ تن و ترکیه ۶ تن در رتبههای بعدی صادرات چای کشورمان قرار دارند.
لطیفی در خصوص میزان واردات چای به کشور نیز گفت: در ۳ ماهه اول سال جاری، حدود ۱۴ هزار و ۳۵۴ تن چای به ارزش ۶۸ میلیون و۸۹۰ هزار و ۷۹۴ دلار از گمرکات کشور ترخیص
شده است.
دبیر شورای اطلاعرسانی گمرک افزود: کشورمان از ۱۴ کشور واردات چای داشته است که بیشترین حجم واردات از هندوستان با بیش از ۸ هزار تن و به ارزش ۳۶ میلیون و۸۱۲ هزار و ۲۶۹ دلار بوده است.
لطیفی در ادامه گفت: سریلانکا با بیش از ۱۳ میلیون دلار و امارات متحده عربی نیز با بیش از ۱۱ میلیون دلار کشورهای طرف معامله برای تأمین چای خارجی بودند.
سخنگوی گمرک افزود: آمار سالهای گذشته گمرک بیانگر این است که میزان واردات سالیانه چای در کشور بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تن بوده است.
لطیفی همچنین در تشریح اهمیت جایگاه ایران در تجارت چای گفت: چای یک کالای مصرفی تمام اقشار جامعه است، چای پرمصرفترین نوشیدنی پس از آب در جهان و یکی از با اهمیتترین محصولات ارزش آفرین در بخش کشاورزی است. اگر به آمار تجارت بینالمللی چای توجه کنیم ۷۵ درصد تولید و ۶۰ درصد صادرات چای دنیا در اختیار صرفاً ۴ کشور دنیا است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/193663
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 «سید نظامالدین موسوی» رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی شد
🔸 اعضای هیئترئیسه فراکسیون رسانه و فضای مجازی ظهر دیروز (یکشنبه) با رای نمایندگان مشخص شدند.
به گزارش فارس، سید نظامالدین موسوی نماینده تهران بهعنوان رئیس فراکسیون و لطفالله سیاهکلی نماینده قزوین بهعنوان نائبرئیس انتخاب شدند.
معینالدین سعیدی نماینده چابهار و محمد رشیدی نماینده کرمانشاه بهعنوان دبیران و محمد سرگزی نماینده زابل بهعنوان سخنگوی این فراکسیون تعیین شدند.
http://kayhan.ir/fa/news/193680
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper