📌📌
#خبر ویژه
تسلیم فرانسه مقابل آمریکا نمیتوانیم با ایران همکاری کنیم
وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه گفت اکثر شرکتهای فرانسوی از ایران میروند.
به گزارش رادیو فرانسه، که اخیراً بارها تأکید کرده بود اروپا نباید پیرو و مطیع سیاستهای اقتصادی آمریکا باشد، گفت: با برقراری تحریمهای آمریکا «اکثر شرکتهای فرانسوی نمیتوانند در ایران بمانند».
برونو لومر در گفتوگو با رادیو مونتکارلو و شبکۀ خبری ب.اف.ام. افزود: «شرکتهای فرانسوی باید به ازای کالایی که به ایران تحویل میدهند یا در آنجا میسازند، پول دریافت کنند، اما مبادلۀ پول غیرممکن است چون هیچ نهاد مالی اروپایی مستقلی در این میان وجود ندارد».
برونو لومر در عین حال بااشاره به تحمیل تصمیمهای آمریکا به جهان تأکید کرد که «اولویت ما ایجاد نهادهای مالی اروپایی کاملاً مستقل است که ارتباط مالی را میان شرکتهای فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی، اسپانیایی یا هر کشور دیگری ممکن سازد زیرا ما اروپاییان باید آزادانه و بطور مستقل طرفهای بازرگانیمان را انتخاب کنیم».
وزیر اقتصاد فرانسه این بار نیز تکرار کرد که «ایالات متحده آمریکا نمیتواند ژاندارم اقتصادی جهان باشد اما حالا که پرزیدنت ترامپ چنین تصمیمی گرفته، ما هم باید ابزار و امکاناتی داشته باشیم که قربانی سلائق و ارجحیتهای آمریکاییها نشویم».
دو شرکت بزرگ فرانسوی پ.اس.آ (پژو سیتروئن) و توتال گفتهاند که به کار خود در ایران پایان میدهند.
http://kayhan.ir/fa/news/135163
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر_یک
هیچ ضرورتی ندارد به معاهداتی بپیوندیم که از اهداف آنها آگاه نیستیم
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس و نمایندگان و جمعی از کارکنان مجلس شورای اسلامی، مجلس را رکن رکین نظام و به فرموده امام راحل، عصاره فضائل یعنی جوهره برترین خصوصیات ملت خواندند و افزودند: نمایندگان در قانونگذاری و عمل به وظایف اساسی خود مسائل مهمی همچون «اولویتهای کشور، رفع مشکلات مردم بهویژه طبقات ضعیف و متوسط، تأثیرناپذیری از دیدگاههای غربی، انقلابیگری و پرهیز از اشرافیگری» را مورد توجه کامل قرار دهند.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در ابتدای سخنانشان خدمت خالصانه به مردم را برترین عبادات دانستند و گفتند: همه اقدامات، رفتار و گفتار نمایندگان اگر برای خدا و در راه رضای او باشد، خدمت واقعی و موجب تقرب به پروردگار است.
ایشان با تأکید بر اینکه کیفیت مجلس در هر دوره باید نسبت به دوره قبل افزایش یابد، دستیابی به این هدف را در گرو کار بیشتر و بهتر برشمردند و خاطرنشان کردند: لازمه در صدر قرار گرفتن در میدان خدمت، کار برتر و اقدام و عمل اساسی است.
شاخصهای کمی برای ارزیابی کافی نیست
رهبر انقلاب اسلامی، گزارش رئیس مجلس از کارهای انجامشده را خوب ارزیابی کردند و در عین حال افزودند: شاخصهای کمّی همچون تعداد مصوبات برای این ارزیابی کافی نیست بلکه باید وزن مصوبات در مدیریت کشور یعنی تأثیر قوانین در پیشرفت ایران و رفع مشکلات مردم، اندازهگیری شود.
ایشان با اشاره به تعبیر امام بزرگوار از مجلس بهعنوان «عصاره فضائل ملت»، خاطرنشان کردند: ملت ایران در تاریخ نماد فضائلی همچون «ایمان، علم، اعتماد بهنفس، استقلال، پایداری و افتخار به داشتههای خود» بوده است و بر همین اساس، مجلس و نمایندگان آن باید عصاره چنین فضائلی و مظهر عزت ملی، اقتدار و استحکام نظام اسلامی باشند.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در همین زمینه تأکید کردند: مجلس نباید نماد تردید و خودکمبینی، یأس و ناامیدی، و بیاعتنایی و بیمبالاتی به مسائل کشور باشد و نباید با دید مأیوسانه به ظرفیتها و تواناییهای ملی نگاه کند.
رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری دو نمونه تاریخی از تهاجم بیگانگان یعنی ورود سلجوقیان و مغولها به ایران و همچنین با اشاره به ورود اسلام عزیز به ایران، خاطرنشان کردند: در همه این دورهها زبان فارسی و فرهنگ و هنر و تمدن ایرانی محفوظ ماند و روز به روز پیشرفت کرد که این نشانه اقتدار و استحکام ملت است.
ایشان، با اشاره به دشمنی همهجانبه با مردم ایران در چهل سال گذشته افزودند: چهل سال است که جبهه عظیمی از دشمنان همچون جنگ احزاب در صدر اسلام با هر کار ممکن مانند جنگ و تحریم و توطئه امنیتی، سختترین اقدامات خصمانه را علیه ملت ایران انجام دادهاند اما امروز علم، اقتدار، پیشرفت، عظمت و حضور بینالمللی ایران روزافزون و غیرقابل مقایسه با روز اول انقلاب است.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در نوعی جمعبندی از این بخشِ سخنانشان خطاب به نمایندگان تأکید کردند: ملت ایران چنین ملت پرافتخار و ممتازی است، بنابراین شما که عصاره فضائل آنها هستید با این نگاه به خود و مجلس بنگرید و وظایفتان را انجام دهید.
مهمترین وظیفه مجلس
رهبر انقلاب اسلامی، «قانونگذاری و ریل گذاری حرکت اجرایی کشور» را مهمترین وظیفه مجلس خواندند و با تأکید بر افزایش مستمر کیفیت قانونگذاری، نکات مهمی را در این زمینه بیان کردند.
http://kayhan.ir/fa/news/135139
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
رقم نقدینگی از حجم اقتصاد کشور بالاتر رفت!
در شرایطی که کارشناسان طی پنج سال اخیر همواره نسبت به رشد بیرویه نقدینگی هشدار میدادند، بیتوجهی دولت تدبیر به این موضوع باعث شد تا با عبور رقم نقدینگی از یک تریلیون و 500 هزار میلیارد تومان، شاهد بزرگتر شدن نقدینگی از حجم اقتصاد کشور باشیم.
گروه اقتصادی-
بیش از پنج سال از روی کار آمدن دولت حسن روحانی میگذرد، پنج سالی که علیرغم ادعاهای دولتمردان درخصوص رعایت انضباط پولی و مالی؛ همواره به این مهم بیتوجهی شد و چنانچه در ادامه میآید، خواهیم دید که افزایش بیرویه نقدینگی چه میراث شومی برای اقتصاد کشور به جای گذاشت.
نقدینگی کل کشور در ابتدای دولت تدبیر و امید (مرداد 92) رقمی در حدود 496 هزار میلیارد تومان بود که این رقم در پایان سال قبل به یک تریلیون و 530 هزار میلیارد تومان رسید؛ یعنی طی این پنج سال نقدینگی کشور 3/2 برابر شد تا با افزایش یک تریلیون تومانی حجم نقدینگی، یک افزایش چشمگیر را به ثبت رسانده باشد.
جالب اینجاست که حسن روحانی در شهریور ۱۳۹۲ نقدینگی بسیار زیاد در جامعه را به سیلی تشبیه کرده بود که معلوم نیست از کدام سو جاری میشود و در همین راستا گفته بود: «نقدینگی بزرگی که امروز در کشور وجود دارد نیز هر از چندگاهی به یک سو جریان مییابد و گاهی به بازار مسکن یا ارز میرود و زمانی دیگر در بازار طلا و سکه جاری میشود.»
افزایش سرسام آور نقدینگی که حجم عمده آن را شبه پول (یعنی سپردههای کوتاه مدت و بلندمدت بانکی) تشکیل میدهد باعث شد تا بر اثر کاهش سود بانکی و جذابیت بازارهای کاذبی چون ارز و سکه؛ حجم قابل توجهی از این نقدینگی به این بازارها سرریز شده و به آشفته بازار دلار و سکه دامن بزند؛ موضوعی که محدود به این بازارها نماند و بازار مسکن را هم پس از آن متاثر کرد.
بر همین اساس، دو روز پیش مسعود خوانساری، رئیساتاق بازرگانی ایران بااشاره به افزایش نقدینگی گفته بود: «این نقدینگی هر روز به سمت یک کالا از قبیل ارز، سکه، خودرو و مسکن میرود.»
لذا میتوان گفت عامل اصلی افزایش 32 درصدی قیمت خانه، افزایش 92 درصدی قیمت ارز و افزایش 108 درصدی قیمت سکه؛ همین افزایش نقدینگی بوده که دولت روحانی با بیتوجهی نسبت به هشدارهای کارشناسان درخصوص این افزایش بیرویه، زمینهساز آن شده است.
نقدینگی از حجم اقتصاد ایران هم عبور کرد
اما مخاطرات رقم کنونی نقدینگی منحصر به موارد بالا نیست، چراکه براساس آمارهای رسمی با عبور نقدینگی کشور از یک تریلیون و 500 هزار میلیارد تومان، نقدینگی کشور از حجم کل اقتصاد (یعنی تولید ناخالص داخلی) هم بیشتر شده است!
به گزارش خبرگزاری فارس، طبق گزارش بانک مرکزی، حجم تولید ناخالص داخلی در پایان سال 96 به یک تریلیون و 480 هزار میلیارد تومان بالغ شده است. بنابراین با یک حساب ساده، میتوان دریافت که نقدینگی در سال گذشته از میزان تولید ناخالص داخلی فراتر رفته و نسبت آن به 103/3 درصد
رسیده است.
در حال حاضر بیشتر شدن رقم نقدینگی از حجم اقتصاد ایران، خطر جدیدی به نام افزایش سفته بازی و شکلگیری دور باطل گردش پول در بازارهای کاذب را تقویت میکند.
http://kayhan.ir/fa/news/135116
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
رقم نقدینگی از حجم اقتصاد کشور بالاتر رفت!
در شرایطی که کارشناسان طی پنج سال اخیر همواره نسبت به رشد بیرویه نقدینگی هشدار میدادند، بیتوجهی دولت تدبیر به این موضوع باعث شد تا با عبور رقم نقدینگی از یک تریلیون و 500 هزار میلیارد تومان، شاهد بزرگتر شدن نقدینگی از حجم اقتصاد کشور باشیم.
گروه اقتصادی-
بیش از پنج سال از روی کار آمدن دولت حسن روحانی میگذرد، پنج سالی که علیرغم ادعاه
🌎
#خبر_خارجی
تبادل سنگین موشک بین غزه و اسرائیل آژیرهای خطر در سرزمینهای اشغالی به صدا درآمد
نیروهای مقاومت فلسطینی در پاسخ به حملات جنگندههای صهیونیستی به غزه ضمن تاکید بر موضع اعلامی خود مبتنی بر «موشک جواب موشک»، مواضع صهیونیستها را با 50 موشک و خمپاره هدف قرار دادند.
سرویس خارجی-
گفته میشود دستکم هفت فروند از موشکهای 107 میلیمتری نیروهای مقاومت که روز گذشته شلیک شد، به پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی اصابت کرده است.در پی این حملات، آژیر خطر در بسیاری از شهرکهای صهیونیستنشین اطراف نوار غزه به صدا درآمد. حدود ساعت سه بامداد بود که آژیرهای خطر حمله موشکی در مناطق اطراف نوار غزه به صدا درآمده و صهیونیستها نیمه شب از ترس جان خود به پناهگاههاگریختند. دقایقی بعد صدای انفجارهای متعدد در شهرکهای صهیونیستنشین به گوش رسید.
حجم آتش از نوار غزه به حدی بوده که سامانههای پدافند موشکی «گنبد آهنین» فعال شده و چندین راکت برای مقابله شلیک کردهاند. ارتش رژیم صهیونیستی بعد از انجام تحقیقات گزارش داده که 50 فروند راکت، موشک و گلوله خمپاره از نوار غزه به سمت مناطق مجاور شلیک شده است. همچنین سامانه گنبد آهنین فقط توانسته هفت فروند از راکتها و موشکهای شلیک شده از نوار غزه را پیش از رسیدن به زمین، هدف قرار دهد. مابقی راکتها نیز به مناطق مختلفی در شهرکهای صهیونیستی برخورد کرده. صهیونیستها میگویند این حملات در بینشان تلفاتی بر جای نگذاشته اما خساراتی را موجب شده است.
قواعد جنگ تغییر کرده
«فوزی برهوم»، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اما در این باره گفته، «مقاومت به دشمن اجازه نخواهد داد تا معادلات جدید خود را علیه مردم ما تحمیل کند و باید عواقب اقدامات خود را بپذیرد.»
جبهه مردمی برای آزادسازی فلسطین هم اعلام کرده: «پاسخ مقاومت به حملات صهیونیستها به روشنی نشان داد، مقاومت دیگر هرگز نمیپذیرد قواعد درگیری جدیدی بر فلسطینیان تحمیل شود.»
به گزارش فارس، ماجرا از آنجا آغاز شد که جنگندهها و توپخانههای ارتش رژیم صهیونیستی بامداد روزگذشته در حملاتی متجاوزانه، مناطقی از رفح و خان یونس در غزه را به بهانه تداوم پرواز بادبادکهای آتشزا از نوار غزه به سمت اراضیاشغالی، بمباران کردند. در این حملات سه فلسطینی زخمی شدند. گروههای مقاومت در نوار غزه نیز در واکنش به این حملات هوایی سنگین جنگندههای رژیم صهیونیستی به غزه، با دهها راکت و موشک شهرکهای مجاور این باریکه را آماج حملات خود قرار دادند.
سردرگمی در برابر بادبادکهای آتشزا
از زمان آغاز «تظاهرات بازگشت» در غزه، جوانان فلسطینی ابتکار تازهای را برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی خلق کردهاند که صهیونیستها را به جد، به دردسر انداخته است. رژیم صهیونیستی برای مقابله با این بادبادکها درمانده و سردر گم شده ودست به هر راهکاری میزند موفق نمیشود. در جدیدترین اقدام، ارتش رژیم صهیونیستی تصمیم گرفته برای مقابله با بادبادکهای آتشزایی که از سمت غزه ارسال میشوند، نیروهای جبهه داخلی خود را در مرزهای غزه مستقر کند.
http://kayhan.ir/fa/news/135144
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📝
#عناوين
شنبه دوم تیر ماه نود و هفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
درسهای مستطیل سبز
http://kayhan.ir/fa/news/135273
اخبار ویژه
فرار به جلوی معاون اول و سخنگوی دولت درباره سیاهنمایی
دلالان و سفتهبازان همچنان در بازار ارز جولان میدهند
با همین مغالطهها موجب انفجار قیمت مسکن شدید
مسیر FATF همان مسیر آشنا و بنبست برجام است
http://kayhan.ir/fa/news/135274
📇تیتر یک
عراقچی: ممکن است طی هفتههای آینده از برجام خارج شویم
http://kayhan.ir/fa/news/135270
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
تصمیم جدید برای کالاهای بهره مند از ارز 4200 تومانی
http://kayhan.ir/fa/news/135231
وزیر صنعت قول داد یکماهه قیمت خودرو کاهش یابد
http://kayhan.ir/fa/news/135229
95 درصد بازار دوچرخه کشور در سیطره خارجی هاست
http://kayhan.ir/fa/news/135223
توتال: حق معامله با ایران نداریم
http://kayhan.ir/fa/news/135230
اعتراض ایران به تصمیم برخی اعضای اوپک برای افزایش تولید نفت
http://kayhan.ir/fa/news/135221
پرداخت حقوق به پست «قائممقام» قانونی نیست
http://kayhan.ir/fa/news/135228
اخبار بین المل
نبرد زمینی نیروهای ارتش سوریه با نظامیان آمریکایی در حمص
http://kayhan.ir/fa/news/135200
انصارالله:ائتلاف سعودی در حال خودکشی گروهی است
http://kayhan.ir/fa/news/135204
میراث نشست «ترامپ» و «اون» احتمالا جنگ خواهد بود
http://kayhan.ir/fa/news/135203
ردپای بلک واتر در جنگ الحدیده
http://kayhan.ir/fa/news/135202
عقبنشینی ترامپ از قانون وحشیانه ضد مهاجرت
http://kayhan.ir/fa/news/135205
خسارت 3 میلیون دلاری بادبادکهای آتشزا به مزارع کشاورزی رژیم صهیونیستی
http://kayhan.ir/fa/news/135207
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper💰🌎
✏
#یادداشت_روز
درسهای مستطیل سبز
محمد صرفی
«در مقابل (اسپانیا) اما یازده بازیکن شجاع و غیر قابل نفوذ ایران حضور داشتند که کتابشان را از بر بودند.
کتاب ایران تنها یک سرفصل داشت، ایجاد لایههای دفاعی متعدد سازمان یافته، بدون توجه به اینکه مابقی دنیا چه فکری در موردشان میکنند. داشتن یک دنیا اعتماد به نفس، به ایرانیها کمک کرده بود تا بدون کوچکترین اضطرابی، ماموریت خود را انجام دهند... هر چه زمان میگذشت، این وحشت بیشتر میشد که ایران هر لحظه به گل تساوی دست خواهد یافت. هر چه زمان میگذشت، به کسب پیروزی با همان یک گل هم قانع میشدیم و برایمان دیگر مهم نبود که کاستا گلی اتفاقی را به ثمر رسانده است. بله، یک گل اتفاقی و ما چقدر خوشحالیم!»
این بخشی از تحلیل روزنامه ورزشی و معروف مارکا از بازی تیم ملی کشورشان مقابل ایران در جام جهانی روسیه است. این بازی نشان داد کسب سه امتیاز در مقابل تیم مراکش اتفاقی و از روی خوششانسی نبوده است. بعید است میلیونها ایرانی آرزوی عادل فردوسیپور در دقایق نخست ابتدای بازی ایران و مراکش را از یاد ببرند. وقتی با لحنی نگران، ناامید و حتی تا حدی مرعوب آرزو کرد کاش همین حالا سوت پایان بازی زده شده و رقابت با همین نتیجه به پایان برسد. وقتی سوت پایان بازی زده شد ایران پیروز میدان بود. تحلیل و تفسیر فوتبال را باید به اهلش سپرد اما این دو بازی و حواشی آن میتواند استعارهای کلی از وضعیت امروز ایران در برخی میدانها باشد.
1- وقتی کافو کاپیتان سابق تیم ملی برزیل در مراسم قرعهکشی جام جهانی روسیه (10 آذر سال 1396) قرعه ایران را به دوربینها نشان داد و مشخص شد در گروه 2 باید با اسپانیا، پرتغال و مراکش رقابت کنیم، کارشناسان فوتبال به این گروه لقب «گروه مرگ» دادند چرا که دو تیم از قویترین تیمهای دنیا در آن حضور داشتند. ایران در صحنه سیاست و اقتصاد بینالملل نیز با گردنکلفتترین کشورها و در واقع در گروه مرگ قرار دارد. همانطور که در قرعهکشی جام جهانی نیز انتخاب اینکه در کدام گروه باشیم با ما نبود، در این میدان نیز انتخاب با ما نیست. اهداف و آرمانهای ما در صحنه بینالملل عجیب و غریب و رویایی نیستند. این قدرتهای جهانی هستند که ایران را تسلیم و از پیش بازنده میخواهند.
2- حضور ایران در این دور از رقابتهای جام جهانی وضعیت خاص و غیرمعمولی نسبت به 31 تیم دیگر دارد. شرکت نایک به بهانه تحریمهای آمریکا از دادن کفش به تیم ایران خودداری کرد و تیم ما برخلاف سایر کشورها نتوانست بازیهای تدارکاتی مناسبی پیش از شروع این دوره از رقابتها داشته باشد. برخی کشورها پیشنهاد ایران برای بازی تدارکاتی را نپذیرفتند و برخی نیز پذیرفته و سپس لغو کردند. شاید سالها بعد با انتشار خاطرات و برخی افشاگریها مشخص شود که کدام کشورهای دشمن ایران پشت پرده این ماجرا بودند. در دنیایی که مدعی است سیاست جایی در ورزش ندارد، خصومت تا جایی پیش میرود که پیش پا افتادهترین مناسبات ورزشی، قربانی میشوند. اما تمام این کارشکنیها و سنگاندازیها نه تنها خللی در عزم و اراده تیم ایران بوجود نیاورد، بلکه انسجام، اتحاد و اراده آنها را برای ارائه بازیهای بهتر، بیشتر و قویتر کرد. همین منطق ساده درباره فشار و تحریمها نیز صادق است. کسی منکر اثرات مخرب تحریم نیست و از تحریم استقبال نمیکند اما وقتی تحریم تحمیل شد باید از این تهدید، فرصت ساخت و آن را به عاملی برای انسجام، اتحاد و تلاش و دوندگی بیشتر تبدیل کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/135273
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر_یک
عراقچی: ممکن است طی هفتههای آینده از برجام خارج شویم
معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به اینکه برجام در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارد، هشدار داد که ایران ممکن است طی هفتههای آینده از توافق هستهای خارج شود.
راشا تودی در گزارشی نوشت: معاون وزیر خارجه ایران هشدار داد که ایران ممکن است طی هفتههای آینده از توافق هستهای خارج شود.
عباس عراقچی در مصاحبه با شبکه یورو نیوز افزود: توافق هستهای اکنون در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارد، و اگر توافقی با طرفهای اروپایی حاصل نشود تهران ممکن است از این توافق خارج شود؛ این امکان وجود دارد.
عراقچی در ادامه گفت: من نمیتوانم بگویم که چشمانداز روشن و شفافی وجود دارد تا یک بسته خوب داشته باشیم اما امیدواریم که این بسته پیشنهای خوب باشد تا برای باقی ماندن ایران در برجام کافی باشد.
وی اضافه کرد: ایران مایل است توافق را حفظ کند اما تعادل و توازن بعد از خروج آمریکا از برجام باید حفظ شود. بعد از تصمیم آمریکا درباره برجام، توافق، توازنش را از دست داده است، اگر کشورهای اروپایی و دیگر طرفین توافق هستهای میخواهند ایران در این توافق بماند آنها باید غیبت واشنگتن و اعمال دوباره تحریمها علیه ایران را جبران کنند.
{براساس گزارش یورو نیوز، عباس عراقچی اضافه کرد که برجام و تحریمها هیچگاه نمیتوانند در کنار هم بنشینند.
به گزارش فارس، معاون وزیر خارجه گفت: اغلب مردم ایران امروز به اروپا هم اطمینانی ندارند و اروپا برای کسب اطمینان این مردم باید تلاش کنند. ایرانیها میگویند خروج آمریکا از برجام تنها بازی پلیس بد و پلیس خوب است. نقش پلیس خوب را اروپا بازی میکند.
وی درباره خواستههای ایران از اروپا به یورونیوز گفت: آنچه که برای ما اهمیت دارد اجرای کامل و تمامعیار برجام است. برای ما اهمیتی ندارد چگونه اروپا قصد دارد برجام را حفظ و تحریمهای آمریکا را دور بزند. آنچه که برای ما اهمیت دارد حضور و ماندگاری شرکتهای اروپایی در ایران است. آنچه که برای ما اهمیت دارد فروش نفت خام است. ما میخواهیم که پولها به راحتی به حساب ما واریز شود. باید یک ارتباط بین بانکی بین ما و اروپا باشد. این موضوع با اروپاییهاست تا راه اصلی را پیدا کنند.
عراقچی البته گفت که ایران حاضر است برای یافتن راه حل و بستههای اروپا برای حفظ برجام به اروپا کمک کند.
دیدار با همتای روس
عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین وضعیت برجام پس از خروج آمریکا، روز جمعه به دعوت سرگئی ریابکوف همتای روس خود وارد مسکو شد و با وی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار ضرورت مقابله با تبعات خروج آمریکا از برجام و تامین خواستهها و مطالبات بحق جمهوری اسلامی ایران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
طرفین همچنین بر ضرورت ارائه برنامه و راهکارهای لازم از سوی اعضای باقیمانده در برجام که بتواند حقوق مسلم ملت ایران را تامین کند، تاکید کردند.
خبرگزاری روسی تاس نیز گزارش کرد که «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل پنجشنبه هفته گذشته در مسکو در خصوص توافق هستهای ایران و 1+5 و مسئله کره شمالی دیدار و گفتوگو کردند.
http://kayhan.ir/fa/news/135270
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌
#خبر_ویژه
فرار به جلوی معاون اول و سخنگوی دولت درباره سیاهنمایی
برخی مدیران ارشد دولتی در حالی، سیاهنمایی را نکوهش میکنند که خود پیشگام سیاهنمایی بودهاند.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور پنجشنبه در کنگره جغرافیایی ایران گفت: آنچه میتواند کشور را تهدید کند افراد، گروهها و مجموعههایی هستند که اعتماد و امید مردم و سرمایه اجتماعی به عنوان مهمترین سرمایه کشور را نشانه رفتهاند و میخواهند فرسایش اجتماعی ایجاد کنند.
وی خاطرنشان ساخت: ملتی که امیدش را از دست بدهد و نسبت به آینده خود مأیوس باشد به هیچ کاری دست نخواهد زد بنابراین وظیفه تکتک نخبگان، صاحبنظران و علمای کشور است که از سرمایه اجتماعی حفاظت کرده و امید و اعتماد مردم به آینده را بالا ببرند.
این اظهارات در حالی است که شخص معاون اول رئیس جمهور، خود رکورددار سیاهنمایی و مأیوسسازی مردم بوده است؛ چنان که وی چند ماه قبل در حالی که دولت پنجمین سال خود را سپری میکرد، مدعی شد اتوبوس اقتصاد کشور ته دره است و هنوز نتوانستهایم آن را بالا بیاوریم!
این لفاظی مغالطهآمیز در حالی بود که اولاً شخص وی و همطیفانش مدعی شده بودند که با توافق، 200 میلیارد دلار سرمایه خارجی به کشور خواهد آمد و سالانه یک میلیون شغل ایجاد میکنیم و اقتصاد رونق میگیرد.
ثانیاً در همین دوره پنجساله، مفاسد اقتصادی بیسابقهای در دولت و حواشی آن اتفاق افتاد که اختلاس 16 هزار میلیارد تومانی از صندوق ذخیره فرهنگیان از آن جمله بود. همچنین جهانگیری و برادر، متهم برخی پروندههای اقتصادی هستند که کام مردم را تلخ میکند.
در همین حال وبسایت مشرق در گزارشی نوشت: محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی به تازگی در نشست خبری خود با رسانهها طی اظهاراتی با انتقاد از «سیاهنمایی» برخی در کشور گفت: «عدهای به صرف مخالفت با دولت حاضر به هر نوع سیاهنمایی نسبت به دستاوردهای اقتصادی دولت هستند که به نوعی علامت مثبت دادن به ترامپ است تا با انگیزه بیشتر به فشار خود ادامه دهد.»
او همچنین میافزاید: اگر از منظر سیاسی و جناحی بخواهیم به این موضوعات نگاه کنیم، قطعاً باعث مخدوش شدن منافع ملی میشود.
نوبخت چند ماه قبل و در اشاره به رونق سیاهنمایی اشاره شده نیز گفته بود: چرا عدهای در داخل کشور میخواهند گرا بدهند که منابع مالی کم داریم؟ ما منابع مالی داریم و با همان هم میتوانیم به توسعه کشور بپردازیم.
آنچه در ادامه میخوانید کدها و اشارههایی از صحبتهای مقامات ارشد دولت و اصلاحطلبان طی 5 سال گذشته است که مردم با دانستن آنها میتوانند قضاوت بهتری درباره مصادیق صحبتهای سخنگوی دولت و اینکه چه کسانی در کشور «سیاهنمایی» کردهاند، داشته باشند؛
- رئیسجمهور روحانی: خزانه خالیست... تحریمها باید برود تا مشکل آب خوردن مردم حل شود.
- اسحاق جهانگیری: کشور در شرایط ته دره قرار دارد.
http://kayhan.ir/fa/news/135274/
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
تصمیم جدید برای کالاهای بهره مند از ارز 4200 تومانی
سازمان حمایت در اطلاعیهای اعلام کرد: ثبت قیمت کالاها و خدمات بهرهمند از نرخ ارز رسمی در سامانه 124 الزامی است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در اطلاعیهای اعلام کرد: برای نظارت دقیق، هدفمند و موثر و برخورد سریع با متخلفان، لازم است همه تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضهکنندگان کالا و خدمات که از ارز رسمی (دلار 4200 تومان ) بهرهمند شده و میشوند، نسبت به تعیین قیمت کالا و خدمات براساس ضوابط قیمت گذاری مصوب اقدام کنند.در این اطلاعیه از همه تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضهکنندگان کالا و خدمات خواسته شده است تا فهرست قیمتها را برای ثبت در سامانه اطلاعرسانی قیمت کالا و خدمات «به نشانی www.124.ir» به ادارات کل تخصصی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان ارایه کنند.در این اطلاعیه تاکید شده است: قیمتهای اعلامی باید منطبق با ضوابط باشد. ضمن اینکه مسئولیت هرگونه مغایرت بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی ذیربط بوده و استنکاف از درج قیمت و عرضه کالا و خدمات با نرخهای غیرمتعارف در اسرع وقت رسیدگی و اعمال قانون خواهد شد.در اطلاعیه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان شماره تلفنهای «54 و26200053» برای راهنمایی و هماهنگی نحوه ارایه اطلاعات و ثبت قیمت اعلام و از مردم خواسته شده تخلفات را از طریق سامانه 124 اطلاع دهند.
http://kayhan.ir/fa/news/135231
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌 #خبر_ویژه
🔻دلالان و سفتهبازان همچنان در بازار ارز جولان میدهند
یک روزنامه حامی دولت میگوید قیمت دلار از مرز 7300 تومان عبور کرده است.
روزنامه دنیای اقتصاد مینویسد: در پنجمین روز هفته، دلار به سقف تازهای رسید و سکه تمام بهار آزادی خود را بالای مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تثبیت کرد. دلار در بازار غیررسمی از مرز ۷ هزار و ۳۰۰ تومان عبور کرد و در مقطعی حتی تا نقطه ۷ هزار و ۳۵۰ تومان بالا رفت. دلار پیش از این چنین ارقامی را به ثبت نرسانده بود. به گفته فعالان، عبور شاخص ارزی از مرز ۷ هزار و ۳۰۰ تومان در مقطعی برخی معاملهگران را سردرگم کرد. با این حال، از اواسط روز قیمت این ارز از سطوح یادشده عقبنشینی کرد و به سوی محدوده ۷ هزار و ۲۵۰ تومان حرکت کرد.
یکی از مهمترین عواملی که در افزایش قیمت دلار اثرگذار بود، به افزایش نرخ حواله درهم بازمیگشت. روز گذشته، به گفته برخی حاضران در بازار، نرخ حواله درهم به مرز ۲هزار تومانی نزدیکتر شد. درهم که در مقطعی تا قیمت هزار و ۹۹۰ تومان بالا رفته بود، در آخرین ساعات روز به عدد هزار و ۹۷۰ تومان رسیده بود. با این نرخ حواله درهم، ارزش دلار در بازار داخلی میتوانست در محدوده بالای ۷ هزار و ۲۳۰ تومان قرار بگیرد. به گفته برخی فعالان، از آنجا که فعالیت در بازار آزاد ارز ممنوع است، معاملهگران هزینه ریسک معامله را به ارزش دلار اضافه میکنند؛ عامل دیگری که به رشد قیمت دلار در بازار داخلی کمک کرد، افزایش ارزش آن در بازارهای همسایه بود. ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق به بالای مرز ۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده بود. قیمت این ارز در منطقه هرات افغانستان نیز به نزدیکی محدوده ۷ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. بالا رفتن ارزش دلار در مناطق مرزی دومین نشانهای بود که معاملهگران داخلی را وسوسه کرد قیمتها را بالا ببرند.
شماری از فعالان، درشرایطی که بازارساز در بازار فعال نیست و معاملات ارزی ممنوع شناخته میشود، سفتهبازان توانستهاند با جوسازی پیرامون برخی اخبار قیمتها را بعضا بالا ببرند. البته دلیل اصلی رشد قیمت را بسیاری از کارشناسان حرکت نقدینگی به سوی بازار ارز عنوان کرده و سایر دلایل را در رشد قیمت کماهمیتتر دانستهاند.
http://kayhan.ir/fa/news/135267
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌 #خبر_ویژه
🔻با همین مغالطهها موجب انفجار قیمت مسکن شدید
معاون وزیر راه میگوید کاهش قیمت مسکن با سیاستهای دستوری اتفاق نمیافتد.
حامد مظاهریان در گفتوگو با ایسنا اظهار داشت:«اجرای سیاستهای دستوری برای کنترل قیمت مسکن، نه تنها قیمتها را کاهش نمیدهد بلکه از چند ناحیه به این حوزه ضربه زده و سبب افزایش قیمتها خواهد شد. وی اظهار کرد: به دلیل شرایطی که تولید مسکن دارد و خصوصیت ناهمگن بودن این کالا امکان قیمتگذاری روی آن وجود ندارد. اولین شرط اینکه بتوان قیمت یک کالا را کنترل کرد، امکان قیمتگذاری آن است که باید دانست بازار مسکن دارای چنین ویژگیای نیست. وی با ذکر مثالی در این رابطه گفت: همه خودروهای تولید شده از یک مدل در کارخانه از خصوصیات یکسان برخوردارند و میتوان قیمت مشخصی برای آنها درنظر گرفت. اینگونه از کالاها همگن نامیده میشوند. اما دو واحد مسکونی در دو شهر با ویژگی مختلف و در دو منطقه یا در دو کوچه متفاوت را نمیتوان با هم مقایسه کرد. حتی دو واحد مسکونی در یک شهر، یک محله و یک مجموعه آپارتمانی ولو اینکه مساحت یکسانی هم داشته باشند نمیتوانند لزوما از قیمت یکسان برخوردار باشند. بنابراین امکان قیمتگذاری در بخش مسکن کار سادهای نخواهد بود. در سطح جهان نیز تجربههای موفقی از کنترل قیمت مسکن وجود ندارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر برای دولت این امکان وجود ندارد که بتواند سر هر قراردادی که مردم با یکدیگر به تفاهم میرسند حاضر شود؛ زیرا این موضوع فساد را دامن میزند و شفافیت را از بازار میگیرد که درنهایت به ضرر مصرفکننده تمام خواهد شد. معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: حتی با فرض اینکه دولت با سیاست دستوری بتواند قراردادها و قیمت را کنترل کند، نتیجه نهایی این تصمیم به خروج سرمایه از بازار مسکن منجر میشود و این بازار را برای سرمایهگذاری غیرسودآور میکند. با خروج سرمایهها از این بازار با فاصله کوتاهی، دچار کمبود عرضه میشویم که به افزایش شدید قیمت و درنهایت ضرر مصرفکننده نهایی میانجامد.
از سخنان معاون وزیر راه و شهرسازی میتوان این نتیجه را گرفت که دولت و وزارتخانههای متبوع وی هیچ مسئولیتی درقبال مسکن مردم و بازار آشفته آن ندارند! این درحالی است که طبق قانون اساسی تامین مسکن مناسب برای مردم جزو تکالیف دولت است.
از سوی دیگر باید یادآور شد برخی سیاستهای دستوری نظیر کاهش منابع لازم برای مسکن مهر، موجب کاهش تولید مسکن و افزایش قیمت آن شد که گویا مدیران وزارت راه درباره این قبیل دستورها، قائل به استثنا هستند.
یادآور میشود قیمت مسکن در یک سال اخیر بالغ بر 35 درصد افزایش داشته است. آقای روحانی با وجود معرفی مجدد عباس آخوندی به عنوان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرده بود در 4 سال گذشته او و وزیرش نتوانستهاند حرف هم را بفهمند و تفاهم کنند!
بنابراعلام بسیاری از کارشناسان - و حتی کسانی چون احمد خرم وزیر دولت اصلاحات - دولت و وزارت مسکن میتوانستند با سوق دادن بخشی از نقدینگی فزاینده به سمت تولید مسکن، هم موجب مهار تورم شوند، هم چرخ فعالیت 250 شاخه شغلی و صنعتی را به حرکت درآورند و هم مشکل مسکن مردم را حل کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/135266
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌 #خبر_ویژه
🔻گران شدن ارز برخلاف ادعا موجب رونق صادرات نشد
یک روزنامه اصلاحطلب حامی دولت نوشت افزایش نرخ ارز و گران شدن آن برخلاف ادعا، موجب افزایش صادرات نشد.
برخی حامیان دولت برای توجیه گران شدن ارز مدعی بودند که این اتفاق موجب رونق صادرات و خروج اقتصاد از رکود میشود. اما روزنامه شرق با رد این سؤال که افزایش نرخ ارز با تولید چه کرد؟ نوشت:در شرایط خاص اقتصادی، استفاده ابزاری و دستوری از متغیر نرخ ارز صرفاً در راستای حمایت و تزریق رانت ارزی به صنایع بزرگ بالادستی دولتی و شبه دولتی مؤثر واقع میشود و در مقابل، تضعیف و تحدید بخشهای تولیدی خصوصی را به همراه دارد. در این شرایط، افزایش نرخ ارز در راستای خام فروشی هرچه بیشتر، تحریف رقابت اقتصادی است و ضد بخش خصوصی عمل میکند.
در دو ماهه نخست سال 1397 نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن، از نظر ارزش 22 درصد و از نظر وزن فقط یک درصد بالا رفت. به عبارتی، بخش اعظم رشد صادرات نفتی دو ماهه نخست سال 1397 از افزایش بهای کالاهای اساسی در جهان حاصل شده است. در همین دو ماهه، صادرات «ماشینآلات مکانیکی و برقی و وسایل نقلیه و خودرو» از نظر ارزش با 29 درصد و از نظر وزن با 16 درصد کاهش روبهرو شد.
در یک جمعبندی نهایی روشن است که پس از نزدیک به شش ماه از روند تدریجی افزایش نرخ ارز، اتفاق خاصی در صادرات غیر نفتی به وقوع نپیوسته است.
بخش اعظم افزایش صادرات کنونی از رشد قیمت کالاهای اساسی در سطح جهان و به میزان کمتری از رشد حجم صادرات کالاهای سنتی (مواد غذایی خام، فرش و کفپوشها) حاصل شده است و از سوی دیگر، با کاهش صادرات کالاهای صنعتی نهایی و با ارزش افزوده بالا توأم شده است.
- افزایش صادرات مواد خام و اولیه با توجه به تکیه بر رانت منابع و انرژی نیازی به تقویت از طریق افزایش نرخ ارز ندارد. موضوع این است که با افزایش بهای مواد اولیه و خام صنعتی، رکود در بخشهای پاییندستی بیشتر خواهد شد و در نتیجه صادرات بالا میرود.
- درباره صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی باید توجه داشت که بخش عمده آن به واسطه تأمین نهادههای تولیدی با ارز دولتی (خوراک دام، کود و...) و از سوی دیگر رانت آب ارزان (شامل بهای نازل انرژی برای برداشت آب از سفرههای زیرزمینی) حاصل میشود.
با توجه به اینکه بیش از 70 درصد واردات کشور شامل مواد اولیه و واسطهای و ماشینآلات و تجهیزات صنعتی میشود، افزایش نرخ ارز منجر به افزایش قیمت تمام شده تولیدات داخلی میشود که با توجه به کاهش قدرت خرید حقیقی مردم، تشدید رکود و زیاندهی بخشهای صنعتی خصوصی (صنایع کوچک و متوسط) را در پی دارد.
http://kayhan.ir/fa/news/135265
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌 #خبر_ویژه
🔻مسیر FATF همان مسیر آشنا و بنبست برجام است
اگر قرار باشد به سادهدلیهای گذشته درباره برجام ادامه دهیم، پس درسهای عبرت آن به چه دردی میخورد.
این سؤال را روزنامه وطن امروز پیش کشیده و نوشته است: هدف از مذاکرات هستهای چه بود؟ دولت یازدهم با شعار چرخیدن همزمان چرخ اقتصاد و سانتریفیوژها تلاش داشت با مذاکره با قدرتهای جهانی، موضوع هستهای را به گونهای حل کند تا هم صنعت هستهای کشور به رسمیت شناخته شود و به فعالیت خود ادامه دهد و هم با برداشته شدن تحریمها، امکان تجارت بدون محدودیت و تبادلات بانکی با همه کشورهای دنیا فراهم شود.
اما حداقل در زمینه تبادلات بانکی که به نوعی مهمترین گشایش مورد انتظار در قبال انجام تعهدات متعدد ایران بود، به گفته قاطبه کارشناسان دولتی و غیردولتی، اتفاق خاصی رخ نداده و طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل نکردهاند.
با گذشت چند ماهی از توافق هستهای و حل نشدن این مشکلات (با وجود انجام تعهدات ایران)، بنا بر اعلام مسئولان اقتصادی کشور، مانع دیگری که بر سر راه تبادلات آزادانه بانکی کشورمان قرار گرفته بود، قرار داشتن ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) بود.
از سال 94 که عدم گشایش تبادلات مالی به قرار داشتن نام ایران در این لیست منسوب شد، دولت توان خود را پس از برجام معطوف به حل این مسئله و رفع ایرادات FATF کرد.
این تلاش در نهایت تیر ماه 95 منجر به توافقی با گروه ویژه اقدام مالی شد که به موجب آن ایران متعهد به انجام «برنامه اقدام» (Action Plan) شد که بدون طی فرآیند مندرج در قانون اساسی به نمایندگی از ایران توسط وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی به امضا رسیده بود. به موجب این برنامه ایران متعهد شد برنامه اقدام 43 بندی FATF را انجام دهد تا پس از آن با موافقت این گروه از لیست سیاه خارج شود و بتواند بهراحتی با مؤسسات مالی دنیا تعامل مالی انجام دهد.
تا چند سال قبل علت دشمنیها و تحریمها، فعالیتهای هستهای دانسته میشد و امضای برجام راه حل آن شد. بعد از آنکه ایران به همه تعهدات خود عمل کرد و به خاطر بدعهدیهای طرف مقابل گشایشهای مورد توافق و انتظار حاصل نشد، بهانه جدیدی تحت عنوان انجام معاملات مشکوک و تأمین مالی تروریسم بر سر راه کشور قرار گرفت تا مانع دسترسی ایران به حقوق خود شود. فارغ از اینکه چه تعهدات گستردهای براساس Action plan باید انجام شود که بسیاری از آنها استقلال کشور را خدشهدار میکند و در مقاسه با آنچه بر سر رآکتور اراک اتفاق افتاد، دهها برابر مهمتر است، آیا درس عبرت برجام برای مسئولان کشور این نیست که از کجا معلوم با انجام همه این تعهدات گشایش مورد نظر اتفاق بیفتد؟ مگر اعضای اصلی مؤثر و مؤسس FATF غیر از طرفهای موجود در مذاکرات هستهای هستند؟
آیا میشود مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس همه یکصدا از بیاعتمادی به آمریکا و قدرتهای جهانی سخن بگویند و همزمان در جهت اجرای تعهدات ایران در Action Plan، دربازه زمانی تعیین شده لوایح قانونی را به مجلس بیاورند و با اولویت در دستور کار قرار بدهند و به تصویب برسانند.
آیا مسئولان اعتقاد دارند اگرچه با انجام تعهدات هستهای تحریمهای بانکی برداشته نشد ولی این بار اگر تعهدات مالی و بانکی را انجام دهیم، مشکلات حل میشود؟ اگر چنین نظری داشته باشند، این سطح از سادهلوحی از سوی یک مسئول، قابل هضم است؟ درس عبرت برجام پس به چه درد میخورد؟
http://kayhan.ir/fa/news/135264
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
تصمیم جدید برای کالاهای بهره مند از ارز 4200 تومانی
سازمان حمایت در اطلاعیهای اعلام کرد: ثبت قیمت کالاها و خدمات بهرهمند از نرخ ارز رسمی در سامانه 124 الزامی است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در اطلاعیهای اعلام کرد: برای نظارت دقیق، هدفمند و موثر و برخورد سریع با متخلفان، لازم است همه تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضهکنندگان کالا و خدمات که از ارز رسمی (دلار 4200 تومان ) بهرهمند شده و میشوند، نسبت به تعیین قیمت کالا و خدمات براساس ضوابط قیمت گذاری مصوب اقدام کنند.در این اطلاعیه از همه تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضهکنندگان کالا و خدمات خواسته شده است تا فهرست قیمتها را برای ثبت در سامانه اطلاعرسانی قیمت کالا و خدمات «به نشانی www.124.ir» به ادارات کل تخصصی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان ارایه کنند.در این اطلاعیه تاکید شده است: قیمتهای اعلامی باید منطبق با ضوابط باشد. ضمن اینکه مسئولیت هرگونه مغایرت بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی ذیربط بوده و استنکاف از درج قیمت و عرضه کالا و خدمات با نرخهای غیرمتعارف در اسرع وقت رسیدگی و اعمال قانون خواهد شد.در اطلاعیه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان شماره تلفنهای «54 و26200053» برای راهنمایی و هماهنگی نحوه ارایه اطلاعات و ثبت قیمت اعلام و از مردم خواسته شده تخلفات را از طریق سامانه 124 اطلاع دهند.
http://kayhan.ir/fa/news/135231
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
«کیهانبچهها» را در پیامرسان سروش و ایتا دنبال کنید.
هر شب ساعت ۲۱ با یک قصه صوتی مهمان خانههای شما خواهیم بود.
ما را به دوستان خود معرفی کنید.
👇👇👇
@keyhanbacheha
✏
#یادداشت_روز
چون به گَردَش نمیرسی برگرد!
حسین شریعتمداری
میدانیم رئیسجمهور محترم پیشنهادی را که در این وجیزه آمده است، خوش ندارند و احیانا ابرو درهم کشیده و زبان به ملامت نگارنده میگشایند که این پیشنهاد را چرا پیش کشیده است؟! اما، اگر نیک بنگرند به یقین مصداق این آیه شریفه را در آن خواهند یافت که
«عَسی أن تکرَهوا شَیئاً وهو خیرٌ لکم وَعسی أن تُحِبّوا شیئاً وهو شَرٌّ لکم...چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آنکه خیر شما در آن است؛ و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شر شما در آن است».
(سوره بقره/ آیه 216) و تصدیق خواهند کرد که خیر و صلاح ایشان، مردم، نظام و انقلاب در این پیشنهاد جای دارد. بخوانید!
۱- آقای دکتر روحانی در سال ۱۳۹۲ و در جریان تبلیغات انتخاباتی خویش، قسم جلاله یاد کرده و خطاب به مردم گفته بود «والله العلیالعظیم اگر مشکلات این کشور که بسیار و بسیار و بسیار پیچیده است راهحل نداشت من کاندیدا نمیشدم»! و تاکید کرده بود که «بدانید برادران، خواهران، عزیزان، همه آنهایی که کلید را تکان دادید، واقعا برای این قفلها کلید وجود دارد»!
اکنون از خود آقای روحانی و نه هیچکس دیگر سؤال این است که کدامیک از مشکلات کشور را حل کردهاید؟! و کدام مشکل را میتوانید آدرس بدهید که در دوران ریاست جمهوری خود، چند برابر نکردهاید؟! کافی است نگاهی گذرا به فهرست وعدههایی که داده بودید بیندازید و برای مردم -یا لااقل در پیشگاه وجدان خود- توضیح بدهید که کدام وعده است که بر زمین نمانده و دهها مشکل دیگر به آن افزوده نشده است؟! این ارزیابی به آسانی ممکن است و کار دشواری نیست، هست؟ و قضاوت نهایی نیز بر عهده خودتان!
نگارنده با یک حساب سرانگشتی و با مراجعه به اظهارات خود حضرتعالی و نه دیگران نزدیک به ۱۶۰ نمونه از وعدههایی را که طی
۵ سال گذشته به ملت دادهاید و هیچیک از آنها -تاکید میشود که هیچیک از آنها- تحقق نیافته است، فهرست کردهام که شرح یکایک آنها به درازا میکشد و از این روی در نوشته پیشروی تنها شماری از آن وعدهها را که همگان به خاطر میآورند بر میشماریم و بازهم قضاوت را بر عهده خودتان میگذاریم!
۲- «دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده باشند» / حالا نیستند؟!
«اطلاعات مربوط به دولت باید به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد که این مسئله بسیار مهمی است؛ مقررات و قوانین باید به صورت شفاف در اختیار همه قرار گیرد و نباید یکی زودتر از این مسائل آگاه شود و فردی دیگر دیرتر» / آیا همه اطلاعات را محرمانه نکردهاید تا آنجا که از ارائه اطلاعات به مجلس هم خودداری ورزیدهاید!
«همین کارخانههای موجود در کشور اگر به جای 20 درصد توان با
60 درصد توان کار کنند، بخش عظیمی از مشکلات اشتغالزایی در کشور برطرف میشود. موانع از سر راه تولید برداشته میشود» /خودتان بفرمائید که چه تعداد انبوهی از کارخانهها و مراکز تولید در دولت جنابعالی تعطیل شده است؟!
«شعار من «نجات اقتصاد ایران» است» / آیا اقتصاد را نجات دادهاید یا دهها مشکل به آن افزودهاید؟!
« روی آوردن به مسیر واردات بزرگترین بیعدالتی است. یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم» / آیا واردات بیرویه کالایی نظیر دسته بیل و تشتک نوشابه و قرقره و کود انسانی و کیف و کفش و شن و ماسه و مداد پاککن و ژله و مربا و... که نابودکننده تولید داخلی و کسب و کار مردم بوده است بخشی از همین وعده جنابعالی است؟!
http://kayhan.ir/fa/news/135370
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📝
#عناوين
یکشنبه سوم تیر ماه نود و هفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
چون به گَردَش نمیرسی برگرد!
http://kayhan.ir/fa/news/135370
اخبار ویژه
تجاهل نکنید!تاکید رهبر انقلاب روشن است
بیخیال گرانی کمرشکن پویول را بچسب!
سایت حامی دولت هم از ولنگاری مدیریت اقتصادی به ستوه آمد
احتمال تغییرات در کابینه؟حامیان دولت: سرکاری است
http://kayhan.ir/fa/news/135361
📇تیتر یک
مشکلات مردم چیست؟ دلمشغولی دولت کدام است؟
http://kayhan.ir/fa/news/135359/
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
واردات 2 میلیون و 700 هزار دلار تشتک نوشابه!
http://kayhan.ir/fa/news/135326
معاون وزیر صنعت: رسانهها درباره گرانی چرت و پرت نگویند!
http://kayhan.ir/fa/news/135327
کالاهای اساسی به میزان کافی ذخیرهسازی شده است
http://kayhan.ir/fa/news/135320
واردات خودرو و بیش از ۱۴۰۰ قلم کالا ممنوع شد
http://kayhan.ir/fa/news/135318
عدم الحاق به FATF تاثیری بر قیمت ارز ندارد
http://kayhan.ir/fa/news/135322/
افشاگری درباره ارتباط وزارت ارتباطات با تلگرام طلایی
http://kayhan.ir/fa/news/135325
اخبار بین المل
همه چیز درباره انتخابات امروز ترکیه
http://kayhan.ir/fa/news/135350/
گروه بزرگی از شورشیان ارتش آزاد به ارتش سوریه پیوستند
http://kayhan.ir/fa/news/135344
بن سلمان با نتانیاهو دیدار کرد!
http://kayhan.ir/fa/news/135343
گزارش تکاندهنده ایندیپندنت از شکنجه کودکان پناهجو در ویرجینیا
http://kayhan.ir/fa/news/135349
پلیس نیجریه تظاهرات هواداران زکزاکی را به خاک و خون کشید
http://kayhan.ir/fa/news/135351
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper💰🌎
📌📌
#خبر ویژه
تجاهل نکنید!تاکید رهبر انقلاب روشن است
با وجود تاکید روشن رهبرمعظم انقلاب، رئیسمجلس میگوید بررسی الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را با رهبری در میان میگذاریم(!)
علی لاریجانی درباره تکلیف بررسی کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) بعد از بیانات مقام معظم رهبری درباره معاهدات بینالمللی گفت: حتما ما این را با ایشان در میان میگذاریم و براساس تدابیر ایشان در مجلس پیگیری میکنیم. وی در حاشیه ششمین اجلاس شورای عالی استانها درباره اینکه با توجه به صحبتهای اخیر مقام معظم رهبری درباره معاهدات آیا لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم مسکوت میماند و یا اینکه قرار است مجلس قانون جدیدی وضع کند، پاسخ داد: حتما این را با ایشان در میان میگذاریم و نظر کاملشان را میگیریم براساس تدابیری که ایشان داشته باشند در مجلس پیگیری میکنیم.
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم گذشته با اعتراض عدهای از نمایندگان به مدت دو ماه مسکوت گذاشته شد.
این اظهارات در حالی است که رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه گذشته در دیدار رئیسو نمایندگان مجلس با صراحت فرمودند: این معاهدات بینالمللی که به آن در لغت فرنگی گفته میشود کنوانسیون، در اصل در یک نقطهای پختوپز میشود که اطراف قضیّه، مِنباب مثال آن ۱۰۰ کشور یا ١۵۰ کشور که بعداً به آن میپیوندند، هیچ تأثیری در آن پختوپز اوّلیّه ندارند. یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعههای هیئتهای فکریشان -به قول خودشان اتاق فکرشان- مینشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پختوپز میکنند، بعد این را بهوسیله دولتهایی که همسوی با آنها هستند یا مرعوب آنها هستند یا دنبالهرو آنها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب میکنند؛ اگر یک دولت مستقلّی هم پیدا بشود -حالا مثل جمهوری اسلامی- که مثلاً بگوید «من این را قبول ندارم؛ این کنوانسیون را، این معاهده بینالمللی را قبول ندارم»، سرش میریزند که «آقا! ۱۲۰ کشور، ١۵۰ کشور، ۲۰۰ کشور این را قبول کردند؛ شما چطور قبول نمیکنید؟» کنوانسیونها غالباً این[جور] است.
[گفته میشود] حالا چهکار بکنیم؟ بعضی از این معاهدات بینالمللی و کنوانسیونها موادّ مفیدی دارند. خیلی خوب،اشکالی ندارد؛ بنده هم در مورد همین چیزهایی که اخیراً در مجلس مطرح شد در این چند ماه اخیر، گفتم مجلس مستقلاً خودش قانون بگذارند. فرض کنیم [موضوع] مبارزه با تروریسم یا پولشویی است؛ خیلی خب، مجلس شورای اسلامی یک مجلس رشید و عاقل و بالغی است و پشتوانههای کاریِ خیلی خوبی هم دارد؛ بنشینند یک قانون بگذارند؛ این قانون، قانون مبارزه با پولشویی است، هیچ مشکلی هم ندارد، شرایط زیادی هم ندارد و همان کاری که خود شماها میخواهید بکنید، در این قانون مندرج است؛ این مهم است. هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تهَ آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود فرمودند:
من ملاحظه کردم بعضی از قوانین مربوط به خانواده که در مجلس مطرح است و بحث میشود یا تصویب میشود، انسان احساس میکند که تحت تأثیر و اثرپذیری از رسوم غربی است؛ از این باید اجتناب بشود.
http://kayhan.ir/fa/news/135364
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
واردات 2 میلیون و 700 هزار دلار تشتک نوشابه!
آمار تجارت خارجی کشور نشان میدهد که سال ۹۶ بالغ بر ۲ میلیون و ۷۰۳ هزار دلار تشتک وارد شده درحالی که این کالا در گروه اولویت سه در سال ۹۷ قرار دارد.
براساس اعلام مسئولان ارزی کشور، واردات کالا بر اساس سه اولویت با منابع ارزی تعیین شده از محلهای مختلف پرداخت خواهد شد.
بر این اساس، اولویت گروه اول به کالاهای اساسی و ضروری با ارز ناشی از صادرات نفت درنظر گرفته شده، گروه دوم کالایی نیز که شامل مواد اولیه و کالاهای واسطهای و سرمایهای است، منابع ارزی خود را از محل صادرات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی در سامانه بانک مرکزی (نیما) با قیمت 4 هزار و 200 تومان دریافت میکند.
درنهایت اولویت سوم به کالاهای مصرفی اختصاص دارد که ارز آنها با دلار صادرات کالاهایی تامین خواهد شد که ملزم به ارائه آن در سامانه نیما نیستند، البته علاوه بر نرخ 4 هزار و 200 تومانی دلار، قیمت توافق برای پیمان اظهارنامههای صادراتی نیز درنظر گرفته میشود.
به گزارش فارس، اولویتهای سهگانه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه شده تا به آنها ارز اختصاص یابد. اطلاعات به دست آمده از گروههای کالایی نشان میدهد تشتک با کد تعرفه 83091000 با حقوق ورودی 32 درصد در گروه کالایی 3 قرار گرفته و ارز آن ناشی از صادرات + قیمت اظهارنامه یا پیمان صادراتی تامین خواهد شد.
جزئیات مربوط به این ردیف کالایی نشان میدهد در سال 96 بالغ بر 2 میلیون و 703 هزار و 414 دلار تشتک به کشور وارد شده که در نوع خود آماری جالب و قابل تأمل است، سوال اینجاست که آیا واردات تشتک توجیه اقتصادی و فنی دارد یا خیر و آیا امکان تهیه تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز وجود دارد یا خیر.
گفته میشود، که داخل کشور نمیتوان تشتک تولید کرد آیا این امکان وجود ندارد که با هزینهای اندک با توجه به داشتن مواد اولیه پتروشیمی و فلزات، شرایط تولید و اشتغال آن را داخل کشور فراهم کرد تا ارز از کشور به سادگی و برای محصولات این چنینی خارج نشود.
علاوه بر آن، مواردی مانند رختآویز، قفسههای مختلف، دستگیره و قفل با رقم واردات آن در سال 96 به چشم میخورد. این کالاها گوشه کوچکی از واردات کالاهای اولویت سه است که به آن ارز دولتی اختصاص خواهد یافت.
http://kayhan.ir/fa/news/135326
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper