#روزنامه_کیهان
🔹یک شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#عناوين
📆 یکشنبه 15 اسفند 1400
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹 گزارش خبری تحلیلی کیهان
احیای برجام بدون لغو تحریمها یعنی همان خسارت محض
https://kayhan.ir/fa/news/237912
▫️ نماینده پارلمان ایرلند خطاب به سران اروپا:
چرا با همان زبانی که پوتین را محکوم می کنید ظلم 70 ساله اسرائیل را محکوم نمی کنید؟!
https://kayhan.ir/fa/news/237885
▫️ در آستانه روز پاسدار
پایگاههای جدید موشکی و پهپادی نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد
https://kayhan.ir/fa/news/237876
🖌 #یادداشت_روز
🔹 «نفاق رسانهای و فریبکاری سیاسی» در بحران اوکراین!
https://kayhan.ir/fa/news/237915
📌 #خبر_ویژه
▫️ بازگشت موقت نفت ایران به بازار نیاز راهبردی آمریکا
https://kayhan.ir/fa/news/237916
▫️ غیرتی شدن در خدمت غرب و بیغیرتی به جنایت 74 ساله!
📎🔹اجازه ندهیم آمریکا لغو تحریمها را دور بزند!
https://kayhan.ir/fa/news/237911
▫️ رئیسجمهور:
منتظر معجزه در وین نیستیم خنثی کردن تحریمها را دنبال میکنیم
https://kayhan.ir/fa/news/237880
▫️گزارش کیهان از نقش واکسیناسیون گسترده در مدیریت پیک ششم و سویه اُمیکرون
https://kayhan.ir/fa/news/237898
▫️ با حضور امیر آشتیانی
10 محصول جدید وزارت دفاع رونمایی شد
https://kayhan.ir/fa/news/237878
▫️ زاکانی خبر داد
توزیع ۳ برابری مرغ و عرضه 6 برابری گوشت در میادین میوه و ترهبار
https://kayhan.ir/fa/news/237900
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹رئیس اتحادیه املاک:
رشد قیمت مسکن به صفر رسیده است
https://kayhan.ir/fa/news/237866
🌍 #بین_الملل
🔹 روسیه به دنبال تعلیق صادرات گاز و انرژی به اروپا قیمت نفت به مرز 120 دلار رسید
https://kayhan.ir/fa/news/237888
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹 گزارش خبری تحلیلی کیهان
احیای برجام بدون لغو تحریمها یعنی همان خسارت محض
🔸 غرب باید بداند جمهوری اسلامی ایران در این دوره از حیات خود تحت تأثیر فشار غرب، به سازش تن نمیدهد و اگر قرار بر انتخاب بین «توافق بد» و «عدم توافق»، باشد مطمئناً بهترین گزینه «عدم توافق» است چه آنکه احیای برجام بدون لغو تحریمها، همان خسارت محض است.
سرویس سیاسی-
بااینکه نتایج هشتمین دور مذاکرات هستهای بین ایران و 1+4 همچنان در هالهای از ابهام است اما برخی اخبار و گمانهزنیها حاکی از آن است که طرفهای غربی، تیم مذاکرهکننده ایران را برای انتخاب نهایی بین «عدم توافق» و «توافق بد»؛ توافقی که موردنظر آمریکا و اروپاست، تحتفشار گذاشتهاند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران از آغاز دور جدید مذاکرات هستهای، شروط و مطالبات اصلی خود (لغو تحریمها، راستی آزمایی و ارائه تضمین از سوی آمریکا) را مطرح و برای شکلگیری یک توافق خوب اعلام آمادگی کردهاند.
خنثیسازی تحریمها موضوعیت دارد نه رفع تحریمها
نکته قابلتأمل آنکه دولت فعلی جمهوری اسلامی ایران، قطار دیپلماسی را به مسیر اصلی خود بازگردانده و با عملکرد خود نشان داده که دولت و ملت ایران معطل برجام نمیمانند و برای حل مشکلات کشور، آنچه بیش از رفع تحریمها موضوعیت دارد مسئله خنثیسازی تحریمهاست. عضویت ایران در شانگهای، دیپلماسی منطقهای دولت سیزدهم، گشایشهای ارزی، بهبود وضعیت فروش نفت ایران (رشد بیش از
40 درصدی)، توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه (چهار برابر شدن روابط اقتصادی با برخی کشورها، افزایش ۳۴ درصدی تجارت خارجی کشور در دولت سیزدهم، افزایش صادرات غیرنفتی، رشد
75 درصدی ترانزیت از کشور)، سفرهای خارجی مقامات کشورمان به چین، تاجیکستان، ترکمنستان، آذربایجان، روسیه، عمان و قطر و ... بخش کوچکی از تغییرات اساسی در اداره کشور است.
تیغ تحریمها علیه ایران
کُند شده است
لازم به ذکر است که تیغ تحریمها علیه ایران کند شده و جمهوری اسلامی ایران توانسته بخش قابلتوجهی از تحریمها را خنثی کند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/237912
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 نماینده پارلمان ایرلند خطاب به سران اروپا:
چرا با همان زبانی که پوتین را محکوم می کنید ظلم 70 ساله اسرائیل را محکوم نمی کنید؟!
🔸 «ریچارد بوید برت»، نماینده مجلس ایرلند از ریاکاری سران اروپا در جنگ اوکراین به شدت انتقاد کرد و از آنها خواست در کنار جنگ اوکراین به جنایتهای 70 ساله صهیونیستها در فلسطین نیزاندکی توجه کنند.
این روزها انتقادها از عملکرد متفاوت سران اروپا و آمریکا در بحرانهای بینالمللی بالا گرفته است. اروپا و آمریکا طی سالهای گذشته نسبت به جنایتهای عربستان در یمن و صهیونیستها در فلسطین نه تنها سکوت کردهاند بلکه با فروش تسلیحات از این جنایتها حمایت نیز کرده و بعضا حتی به طور مستقیم وارد این جنگها شدهاند. با این وجود طی 10 روز گذشته و همزمان با شروع حملات روسیه علیه اوکراین به یک باره نگران جان غیر نظامیان شدهاند. این در حالی است که جان غیرنظامیان در همه جای دنیا باید محترم شمرده شود و نژاد و زبان و رنگ و دین و ملیت آنها نباید به مقیاسی برای واکنش یا عدم واکنش تبدیل شود.
در همین راستا «ریچارد بوید برت»، نماینده مجلس ایرلند نیز از ریاکاری سران اروپا در جنگ اوکراین به شدت انتقاد کرد و خطاب به آنها گفت: «چرا از همان زبانی که برای محکومیت جنایات پوتین استفاده میکنید، برای محکومیت ظلم 70 ساله اسرائیلیها استفاده نمیکنید؟ در حالی که دو نهاد معتبر حقوق بشری جنایتهای اسرائیل را مستند کردهاند و مستندات جنایتهای اسرائیل توسط دهها نهاد غیردولتی مورد تائید قرار گرفتهاند... دهها سال از آزار و اذیت وحشیانه نسبت به فلسطینیها میگذرد و حملات پیدرپی به غزه ادامه دارد.تصرف غاصبانه زمینهای فلسطینیان، تبعیض و پاکسازی نژادی همچنان ادامه دارد با این وجود شما در مورد پوتین از کلمه تبعیض نژادی و آپارتاید استفاده میکنید ولی نسبت به اعمال تحریمها علیه اسرائیل اهمیتی نمیدهید...فقط چند روز از حمله پوتین میگذرد در حالی که 70 سال از ظلم و ستم اسرائیل به فلسطینیها گذشته ولی اسرائیلیها بدون مجازات زندگی میکنند.»
https://kayhan.ir/fa/news/237885
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 در آستانه روز پاسدار
پایگاههای جدید موشکی و پهپادی نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد
https://kayhan.ir/fa/news/237876
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹 «نفاق رسانهای و فریبکاری سیاسی» در بحران اوکراین!
#دکترمحمد_حسین_محترم
🔸 صرف نظر از این که جمهوری اسلامی بحران اوکراین را نتیجه «سیاستهای مداخلهجویانه و انقلابهای مخملی» رژیم «مافیایی» و «بحرانساز» و «بحرانزیست» آمریکا و «علاج بحران اوکراین و قضاوت درباره آن را منوط به شناخت ریشههای واقعی آن» میداند و صرفنظر از این که ایران اسلامی، «برخلاف مواضع دوگانه غربیها همواره مخالف با جنگ و تخریب در همه مناطق دنیا است» و صرف نظر از این که آیا عملیات نظامی روسیه در اوکراین مذموم است یا ممدوح و چه نسبتی با امنیت و منافع ایران دارد و همچنین صرفنظر از این که حملات آمریکا به افغانستان و عراق و دیگر کشورها چه پیامدهایی برای امنیت و منافع ایران داشته و جمهوری اسلامی چگونه توانست تهدیدات را به فرصت تبدیل کند، اما قطعاً ممدوح دانستن یک حمله و مذموم دانستن دیگری، خود بزرگترین مذموم و نشانه یک نفاق است. اینگونه مواضع متناقض و مذبذب نشان میدهد در یکی منافع شخصی و جناحی کاسبان جنگ تأمین میشود و در دیگری نمیشود! مدعیان اصلاحطلبی فیلسوفانه مدعی شدند این جمله آقای رئیسی در گفتوگوی تلفنی با پوتین که گفته «نگرانیهای روسیه را در بحث اوکراین درک میکنیم»، «مجوزی خواهد شد برای حمله دیگر کشورها به ایران»! روزنامههای آنها همچنین ژست مردمی و روشنفکری به خود گرفته و ادعا کردند «از نظر ملت ایران توسل به زور مذموم و بدترین شیوه است که نتیجهاش قربانی شدن انسانهای بیگناه است»! در این خصوص بازخوانی سیاست خارجی در دولت اصلاحات نشان میدهد بیان چنین ادعاهایی از سوی کسانی که از حمله آمریکا به افغانستان و عراق حمایت و به آمریکاییها در این حملات کمک کردند و خود اصلیترین منادیان حمله به افغانستان در زمان حکومت طالبان بودند، بوی نفاق و فریبکاری میدهد! در این خصوص چند نکته مهم برای تنویر افکار عمومی و جلوگیری از تحریف واقعیتها:
۱-بعد از حملات ۱۱ سپتامبر اصلاحطلبان و تیم طراح سیاست خارجی دولت اصلاحات حمایت از لشکرکشی آمریکا به افغانستان را به آرزوی روابط با اروپا و آمریکا گره زدند و یک کانال پشتیبان مخفی برای انتقال اطلاعات با دولت جرج بوش پسر ایجاد کردند تا به روند هماهنگی برای حمله به افغانستان کمک کند. بعد از احوالپرسی وزیر امور خارجه وقت با همتای آمریکایی خود در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نیز دولت اصلاحات متعهد به کمک ۵۶۰ میلیون دلاری به دولت دستنشانده آمریکا شد. نکته تعجببرانگیز این بود که این کمک بیش از دو برابر کمک آمریکا بهعنوان ذینفع اصلی در اشغال این کشور بود! رئیس دولت اصلاحات در پیامی کمک به اشغال افغانستان را بهعنوان فرصتی برای آشتی با آمریکا عنوان نمود تا جایی که وزارت خارجـه با عبور هواپیماهای آمریکایی از فضای کشور موافقت کرد! مجله «نیویورکر» آمریکا در بخشی از گزارش اول مهر ۹۲ خود ادعا میکند در دیدار رایان کراکر دیپلمات ارشد وزارت خارجه آمریکا با نمایندگان دولت اصلاحات در ژنو چند روز پس از ۱۱ سپتامبرِ، مذاکرهکننده اصلی ایران نقشهای را به کراکر داد که وضعیت افغانستان را بهصورت کامل و دقیق شرح میداد و سپس خطاب به طرف آمریکایی گفت «توصیه ما این است ابتدا آنها را در اینجا بزنید و سپس اینجا و منطق ما نیز برای انجام عملیات این است!» به نوشته این روزنامه آمریکایی کراکر گفته که «شوکه شدم و خطاب به دیپلمات ایرانی گفتم: میتوانم یادداشت برداری کنم؟...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/237915
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 بازگشت موقت نفت ایران به بازار نیاز راهبردی آمریکا
🔸 در حالی که یک رسانه روسی تأکید کرد؛ «بازار نفت، برای توافق در وین و ورود نفت ایران به بازار لحظهشماری میکند»، یک روزنامه آمریکایی نوشت: بایدن باید نفت ایران را جایگزین کمبود حاصل از تحریم روسیه کند.
رسانه روس رگنیوم با اشاره به اوجگیری جنگ در اوکراین و مذاکرات وین برای احیای برجام نوشت: در روزهای اخیر نرخ نفت تحت فشار قرار داشته است. موج دیگری از تنشهای ژئو سیاسی پیرامون اوکراین، نرخ نفت را تحت تاثیر قرار داد. بازار روی خبرهای مهمتری متمرکز شده؛ احتمال پایان موفقیت آمیز مذاکرات هستهای میان آمریکا و ایران.
همزمان با آن، در بازار خبرهایی درخصوص مذاکرات مقدماتی ایران و پالایشگاههای آسیایی برای ازسرگیری عرضه نفت انتشار یافته است. گفتنی است که قبل از اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران، پالایشگاههای نفتی آسیایی از بزرگترین واردکنندگان طلای سیاه ایران بودند.
در صورتی که توافق هسته ای منعقد شود، پس از آن، 2 الی 3 ماه طول میکشد تا خرید نفت از ایران توسط پالایشگاه نفتی ژاپنی Eneos
از سر گرفته شود.
گفتنی است که عقد توافق هسته ای به معنای توقف تحریمهای نفتی ایران خواهد بود و افزایش استخراج نفتی ایران را به همراه خواهد داشت. در حال حاضر، در مقایسه با سطح تولید نفت قبل از تحریم سال 2018 میلادی، تولید ایران 1.3 میلیون بشکه نفت در روز کمتر است.
بر اساس ارزیابیهای کارشناسان، در صورت پایان مثبت مذاکرات، بخش اعظم این حجم میتواند تا پایان سال 2022 به بازار باز گردد. گفتنی است که تا ماه دسامبر، ایران قادر خواهد بود، استخراج نفتی خود را تا 0/9 میلیون بشکه در شبانه روز افزایش دهد.
نرخ نفت اخیرا به نزدیک 117 دلار برای هر بشکه رسیده است. باید خاطرنشان کرد که روند صعودی نرخ نفت همچنان پابرجاست و در صورت عدم انتشار خبر دیگری درخصوص توافق هستهای، نرخها از شانس بازگشت موقت به نرخ قبلی برخوردار هستند.
در همین حال روزنامه واشنگتنپست در تحلیلی به قلم فرید زکریا نوشت: رئیس جمهور بایدن نه تنها غرب، بلکه بیشتر جهان را گرد هم آورد. او تحریمهای گستردهای را که تاکنون علیه یک اقتصاد بزرگ اعمال شده را علیه روسیه اعلام کرده است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/237916
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#گفت_و_شنود
🔹 مهلت تا دلت بخواد !
https://kayhan.ir/fa/news/237913
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹 اجازه ندهیم آمریکا لغو تحریمها را دور بزند!
🔸این روزها اخبار و گزارشهای متفاوتی از سرانجام مذاکرات وین منتشر میشود که در تازهترین آنها، از پایان مذاکرات وین -و یا گام نهایی آن- خبر میرسد. سخن از انجام توافق در میان است ولی متاسفانه از سوی تیم مذاکرهکننده کشورمان اطلاعات چندانی از چند و چون مذاکرات و آنچه دادهایم و آنچه گرفتهایم، منتشر نمیشود تا آنجا که جای خالی ما در تبیین واقعیات، دست حریف را برای تحریف باز گذاشته و حتی در کمال وقاحت، ایران اسلامی را « طرف سنگانداز»! و عامل
به درازا کشیدن مذاکرات معرفی میکند!
درباره مذاکرات وین و ابعاد آن گزارشهای نسبتاً مفصلی در کیهان داشتهایم ولی در این وجیزه درخواستی از مسئولان محترم تیم هستهای کشورمان در میان است و آن، اینکه، اگر آنگونه که جسته وگریخته اعلام شده است، مذاکرات وین به نتیجه رسیده و توافق نهایی به دست آمده است، اصلیترین امتیازاتی که در این توافق رد و بدل شده و دادهایم و گرفتهایم چیست؟
۱- برادر عزیزمان جناب آقای امیرعبداللهیان اعلام کرده بود: «تنها مذاکرهای را قبول داریم که به رفع واقعی تحریمها و تامین حقوق حقه ایران بیانجامد... چرا که، لغو همه تحریمها حق قانونی و منطقی ماست» و سؤال این است که آیا در توافق یاد شده این خواسته قانونی و منطقی ما تحقق یافته است؟ و به عنوان مثال، آیا تحریمهای آیسا، سیسادا، ویزا، کاتسا و ... صدها تحریم دیگر که به بهانههای هستهای و غیرهستهای علیه کشورمان وضع و اعمال کرده بودند، لغو شده است؟!
۲- باز هم به عنوان مثال، آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی- FTO » قرار داده بود. برخی خبرها حاکی از آن است که با خروج سپاه از FTO موافقت شده ولی سپاه پاسداران همچنان در تحریم موسوم به برچسب SDGT - كه به معنای تحمل تبعات حقوقی مترتب بر گروههای تروریستی و حامیان آنهاست- باقی میماند! بر اساس این تحریم که در گزاره تحریمی کاتسا آمده است، آن دسته از شخصیتهای حقیقی یا حقوقی که مشمول برچسب - SDGT - شدهاند در فهرست تحریم قرار دارند و هرگونه رابطه اقتصادی و یا سیاسی با آنها ممنوع خواهد بود!
برخی از گزارشها -که امید است صحت نداشته باشد- حکایت از آن دارند که آمریکا حاضر نیست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یا وزارت دفاع و ... را از شمول تحریم یاد شده خارج کند! که در این صورت و چنانچه به این فرمول تحمیلی تن بدهیم آمریکا به خود حق میدهد که ایران را به بهانه پیوند غیرقابل انفکاک جمهوری اسلامی با سپاه، به نقض برچسب SDGT متهم کرده و تحریمهای تازهای اعمال کند! یعنی بعد از آنهمه مذاکره و بر و بیا، باز هم، نقطه، سرخط!...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/237911
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 رئیسجمهور:
منتظر معجزه در وین نیستیم خنثی کردن تحریمها را دنبال میکنیم
🔸 رئیسجمهور با تشریح دستاوردهای سفر به استان گلستان گفت: دولت در عرصه سیاست خارجی به دنبال برقراری توازن در روابط خارجی است و به هیچ وجه سیاست خارجی کشور را محدود نخواهد کرد. امید ما به معجزه در وین نیست. دنبال رفع تحریمها هستیم و خواهیم بود، اما مهمتر از آن دنبال خنثی کردن تحریمها هستیم.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در پایان سفر به استان گلستان در جمع خبرنگاران و در تشریح دستاوردهای این سفر گفت: در استان گلستان برخلاف اکثر مناطق کشور جمعیت روستاها کاهش نیافته و لذا در این سفر بیشترین اعتبارات تخصیص یافته به گلستان، به حوزه کشاورزی تخصیص یافت تا دغدغههای مردم استان در زمینه کشاورزی را کاهش دهد.
رئیسی همچنین درباره وضعیت صنعت استان گلستان اظهار داشت: در استان گلستان شهرکهای صنعتی هم داریم، اما صنعت در استان آنچنانکه باید رونق ندارد و لذا مصوب شد کارگروهی تشکیل شود تا زیر نظر استاندار و با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط ازجمله وزارت صمت، مشکلات صنایع نیمه تعطیل و دچار مشکل را هر چه سریعتر برطرف کند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه بروز تنشهای آبی در گلستان یکی دیگر از مسائل مطرح شده در جریان این سفر بود، تصریح کرد: مقرر شد تکمیل سدهای استان با اولویت در دستور کار قرار گیرد و برای رفع مشکل کم آبی تعدادی از روستاها نیز که دچار تنش آبی شدید هستند طرحی فوری برای حل این مشکل به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه برخی اقدامات دولت در گسترش روابط همسایگی و تقویت روابط با کشورهای منطقه را تفسیر به نگاه به شرق میکنند، تصریح کرد: حرف ما این است که در روابط خارجی باید توازن برقرار شود. در گذشته نگاه به غرب در عرصه سیاست خارجی سنگین شد و کشور معطل امید به دستان غربیها شده بود.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: کشور را نمیتوان محدود به روابط با کشورهایی خاص کرد. کشور باید پیش برود. به عنوان مثال در مذاکرات هستهای امید ما اول به خدا و بعد مردم ایران است. امید ما به معجزه در وین نیست. دنبال رفع تحریمها هستیم و خواهیم بود، اما مهمتر از آن دنبال خنثی کردن تحریمها هستیم.
شرکت در جشنها، مسافرت و اردوهای راهیان نور با رعایت اصول بهداشتی بلااشکال است
آیتالله رئیسی همچنین دیروز شنبه در یکصد و نهمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: به روال هر سال در ایام و اعیاد پیشرو اجتماعات و گردهماییهایی داریم که با توجه به وضعیت شیوع بیماری کرونا، ستاد ملی کرونا با برگزاری این مراسمها با رعایت اصول و فاصله بهداشتی و زدن ماسک مخالفتی ندارد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/237880
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 گزارش کیهان از نقش واکسیناسیون گسترده در مدیریت پیک ششم و سویه اُمیکرون
🔸 سرویس اجتماعی-
ادامه روند کاهشی تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا نشان دهنده فروکش کردن نسبی موج ششم و سویه اُمیکرون در کشور است که نمیتوان نقش واکسیناسیون گسترده را در آن نادیده گرفت.
در ادامه روند کاهشی تعداد فوتیهای روزانه کرونا در کشور طی روزهای گذشته، آمار جدید وزارت بهداشت نیز حاکی از کاهش آمار مبتلایان به سویه امیکرون طی شبانهروز گذشته است. بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت از 13 تا ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۱۲ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس، طی شبانهروز گذشته ۱۵۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند که برابر با روز قبل و البته نشان دهنده کاهش محسوس نسبت به روزهای گذشته است.
البته همچنان سه هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
نقشه کرونایی کشور نیز از روز جمعه شاهد کاهش قابل توجه شهرهای قرمز از 184 مورد به 148 شهر بود و البته ۱۹۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. کاهش آمار مبتلایان همزمان با کاهش آمار شهرهای قرمز حاکی از عبور کشور از قله پیک ششم است و آمار کنونی فوتیها به گفته مسئولان نظام سلامت آثار شیوع ویروس در دو هفته گذشته است. با این حال آنچه که مشهود و ملموس است، آمار کمتر جان باختگان و مبتلایان همچنین درگیری کوتاه مدتتر با سویه امیکرون نسبت به سویه دلتا است، این در حالی است که همین سویه امیکرون در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا تلفات بسیار بیشتری به نسبت جمعیت از خود به جا گذاشته است. در این میان نقش واکسیناسیون گسترده پس از تامین فراوان واکسن با روی کار آمدن دولت سیزدهم قابل کتمان نیست. این موضوع هم در کنترل نهایی موج پنجم که قبل از گسترش واکسیناسیون تا روزی 700 فوتی هم در کشور ثبت میشد و هم در مدیریت موج ششم قابل مشاهده است. به گفته رضا محمودی، متخصص بیماریهای عفونی «موج پنجم و سویه دلتا را در شرایطی تجربه کردیم که هنوز واکسیناسیون به صورت گسترده در جامعه انجام نشده بود و دیدیم که این موج چقدر سهمگین بود. بنابراین اگر در شرایط فعلی و مواجهه با اُمیکرون هم واکسیناسیونی در کار نبود، بدون شک بیمارستانها مملو از بیمار شده بود.»
از طرفی طبق اعلام متخصصان و مسئولان وزارت بهداشت بیشتر فوتیها و بیماران بدحال موج ششم افراد واکسن نزده و یا کسانی بودند که واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده بودند.
در همین رابطه، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، 19 بهمن ماه اعلام کرده بود: «90 درصد افرادی که در این سویه بستری میشوند واکسن تزریق نکردهاند». احمد طباطبایی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز اظهار داشت: «اغلب بستریها و مرگ و میرها مربوط به کسانی است که یا واکسن نزدهاند یا بیماریهای خاص و زمینهای مانند فشار خون، دیابت و نقص ایمنی دارند»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/237898
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper