🌍 #بین_الملل
🔹 تشدید بحران انرژی در اروپا
فرانسویها از ترس تبعات قطعی برق در زمستان سخت به فروشگاهها هجوم بردند
🔸 با تشدید بحران انرژی و احتمال قطعی برق در زمستان پیش رو رسانههای فرانسوی با انتشار فیلمها و گزارشهایی از هجوم مردم این کشور برای خرید ژنراتور برق، چراغقوه، فانوس، باتریهای قابل حمل و پنلهای خورشیدی خبر میدهند.
تشدید بحران انرژی و افزایش نگرانیها از قطعی برق در زمستان سخت و توصیه دستورگونه ماکرون برای صرفهجویی بیشتر فرانسویها را به شدت ترسانده است و این روزها روزنامهها، مجلات، شبکههای تلویزیونی و اجتماعی این کشور مملو از فیلمها و گزارشهای از ابعاد احتمالی بحران انرژی، تبلیغ محصولات مورد نیاز در دوران قطعی برق و نحوه استفاده از آنها یا انتشار آمارهایی از افزایش سرسامآور فروش این محصولات است. در همین رابطه روزنامه پرشمارگان
« لو فیگارو» با انتشار گزارشی با عنوان «ژنراتور، چراغ قوه... فرانسویان در انتظار قطع برق خود را مجهز میکنند»، نوشته: «سخنان لائوتسه فیلسوف مشهور چینی که گفته بود بهتر است یک شمع روشن کنیم تا اینکه به تاریکی نفرین کنیم»، امروز به خوبی مورد استقبال فرانسویها قرار گرفته است؛ چراکه بسیاری برای پشت سر گذاشتن زمستان و بحران انرژی، آستینها را بالا زدهاند.»
بر اساس این گزارش، دولت ماکرون در تاریخ یکم دسامبر (10 آذر) جاری دستورات خاصی را به بخشداران ارسال کرد تا برای قطع برق محلی آماده شوند؛ اطلاعیهای که فضای دلهرهآوری که از اواخر تابستان و زمان ارائه طرح هوشیاری در مصرف برق شکل گرفته بود را بار دیگر تقویت کرد. به گزارش ایرنا «لو فیگارو» با اشاره به اینکه این شرایط موجب شد که شهروندان برای خرید ژنراتورهای برق به سرعت اقدام کنند، نوشت: ژنراتورها، دستگاههای مستقلی که امکان تولید برق را بدون وابستگی به تامینکنندگان انرژی فراهم میکنند، با هیاهو به جلوی صحنه بازمیگردند.بر اساس این گزارش در فرانسه، سفارش برای مجموعه ژنراتورها نسبت به سال گذشته ۱۲۲ درصد افزایش یافته است. «لو فیگارو» با اشاره به اینکه برخی محصولات همچون چراغقوه مانند کیک داغ به سرعت فروش میرود، نوشت: «تقاضا برای لامپها، فانوسها، باتریهای قابل حمل و پنلهای خورشیدی از ابتدای اکتبر به شکل بسیار فزایندهای افزایش یافته است.»
https://kayhan.ir/fa/news/255544
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#مکتب_امام
🔹 تضعیف قوّه قضائیه صلاح نیست
https://kayhan.ir/fa/news/255562
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#عناوين
📆 سه شنبه 22 آذر 1401
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹 طبق آمارهای رسمی در دولت سیزدهم صورت گرفت
رشد 3 برابری سرمایهگذاری خارجی در مقایسه با سال اوج برجام
https://kayhan.ir/fa/news/255670
▫️ پس از مراسم وداع و تشییع باشکوه
پیکر طلبه شهید «حسن مختارزاده» در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد
https://kayhan.ir/fa/news/255680
▫️ نمایش قابل قبول علیرغم کارشکنی میزبان
سوادکوهی طلسم کشتیگیر آمریکایی را شکست کشتی آزاد ایران نایبقهرمان جام جهانی 2022 شد
https://kayhan.ir/fa/news/255645
▫️ عامل شهادت 2 بسیجی مدافع امنیت مشهدی در ملأعام به دار مجازات آویخته شد
قاتل در دادگاه: افکار و باورهایم غلط بود برادر کشی کردم، منتظرم هرچه زودتر مجازات شوم
https://kayhan.ir/fa/news/255636
▫️گزارش کیهان از تقلای دشمن برای نجات قمهکشان
نه به «اعدام قاتل» بله به «کشتار مردم» است
https://kayhan.ir/fa/news/255689
🖌 #یادداشت_روز
🔹 معمای یک عروسی و درس روسیه برای چین
https://kayhan.ir/fa/news/255704
📌 #خبر_ویژه
▫️ گزارش سیانان از ضربه چین و عربستان به دلار آمریکا
https://kayhan.ir/fa/news/255705
▫️ تورم بالای 80 درصد نتیجه بازی ترکیه در پازل غرب
▫️درآمد 3/1 میلیارد دلاری ایران از صادرات به اوراسیا
📎🔹با حضور مقامات لشکری و کشوری
مراسم یادبود مرحوم رستم قاسمی برگزار شد
https://kayhan.ir/fa/news/255687
▫️ اعلام تحریمهای ایران علیه اشخاص و نهادهای اتحادیه اروپا و انگلیس
https://kayhan.ir/fa/news/255700
▫️نمایندگان مجلس در مصاحبه با کیهان:
اجرای دقیق و قاطعانه عدالت در محاکمه اوباش مسلح، ستودنی است
https://kayhan.ir/fa/news/255694
▫️رئیس قوه قضائیه با اشاره به حرکت دستگاه قضایی در مسیر حق و قانون:
قضات نگران شماتتِ ملامتکنندگان نباشند
https://kayhan.ir/fa/news/255635
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹در دوازدهمین جلسه فوقالعاده دولت برای لایحه بودجه
رئیسی: بهبود وضع معیشت مردم از اولویتهای بودجه ۱۴۰۲ است
https://kayhan.ir/fa/news/255684
🌍 #بین_الملل
🔹 خودتحقیری سیاسی
آلمان با خرید مخفیانه گاز روسیه تحریمهای خود علیه مسکو را دور زد
https://kayhan.ir/fa/news/255619
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹 طبق آمارهای رسمی در دولت سیزدهم صورت گرفت
رشد 3 برابری سرمایهگذاری خارجی در مقایسه با سال اوج برجام
🔸 طبق آمار سازمان سرمایهگذاری خارجی، در سال اول دولت سیزدهم مجموع مجوزهای سرمایهگذاری خارجی صادرشده 8 میلیارد و 900 میلیون دلار بود که از این میزان 4 میلیارد و 800 میلیون دلار به ثمر نشست، عددی بیش از سه برابر دوره اجرای برجام.
به گزارش خبرگزاری فارس، طبق آمار سازمان سرمایهگذاری خارجی، در سال اول دولت سیزدهم مجموع مجوزهای سرمایهگذاری خارجی صادرشده 8 میلیارد و 900 میلیون دلار بود که از این میزان 4 میلیارد و 800 میلیون دلارش به ثمر نشست؛ یعنی بیش از سه برابر دوره اجرای برجام.
این در حالی است که مجموع ارزش مجوزهای سرمایهگذاری خارجی صادر شده در اوج برجام در سال 95، 10 میلیارد و 200 میلیون دلار بود که از این میزان 8 میلیارد و 700 میلیون دلار آن به دلیل عدم کارایی برجام در پوشش ریسک سرمایهگذار، توسط شرکتهای خارجی باطل شد و تنها یک و نیم میلیارد دلار آن به ثمر نشست.
دولت سیزدهم به جای مذاکره با آمریکا توانست با اجرای راهبرد بیاثرسازی تحریمها هم نفت بیشتری نسبت به دولت قبل بفروشد و هم سرمایهگذاری خارجی بیشتری جذب کند، راهبردی که در ادامه کار نیز نباید به آن خدشهای وارد شود.
بر اساس این گزارش، ایران به عنوان بزرگترین دارنده منابع هیدروکربوری دنیا، یک کشور نفتی محسوب میشود بدین معنا که بودجه دولت اتکای زیادی به درآمدهای حاصل از خامفروشی نفت دارد و صنعت نفت ایران به عنوان پیشران توسعه اقتصادی کشور و محرک سایر صنایع عمل میکند.
آمریکاییها با این فهم نسبت به اهمیت صنعت نفت ایران سعی کردند با اعمال تحریمهای نفتی، دو مشکل بزرگ برای کشور ایجاد کنند که شامل «محدودیت در صادرات نفت خام و کاهش درآمدهای نفتی» و «جلوگیری از جذب سرمایهگذاری خارجی برای توسعه صنعت نفت و شکوفایی اقتصاد کشور» است.
اما سؤال اساسی این است که آیا مذاکره با آمریکا و احیای برجام کمکی به حل دو مشکل ایجاد شده میکند؟ برای پاسخ به پرسش بهتره به تجربه قبلی برجام مراجعه کنیم. طبق آمار اوپک امضای برجام یک فایده و یک هزینه بر صادرات نفت ایران برجای گذاشت...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/255670
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 پس از مراسم وداع و تشییع باشکوه
پیکر طلبه شهید «حسن مختارزاده» در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد
https://kayhan.ir/fa/news/255680
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 نمایش قابل قبول علیرغم کارشکنی میزبان
سوادکوهی طلسم کشتیگیر آمریکایی را شکست کشتی آزاد ایران نایبقهرمان جام جهانی 2022 شد
https://kayhan.ir/fa/news/255645
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 عامل شهادت 2 بسیجی مدافع امنیت مشهدی در ملأعام به دار مجازات آویخته شد
قاتل در دادگاه: افکار و باورهایم غلط بود برادر کشی کردم، منتظرم هرچه زودتر مجازات شوم
🔸 عامل شهادت دو بسیجی مدافع امنیت شهیدان زینالزاده و رضازاده روز گذشته در مشهد و در ملأعام به دار مجازات آویخته شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، عصر روز ۲۶ آبان ماه بود که مجیدرضا رهنورد در خیابان حرعاملی مشهد با سلاح سرد به نیروهای حافظ امنیت حمله و حسین زینالزاده را با چندین ضربه متوالی چاقو به سر و گردن و بدن و سپس دانیال رضازاده را با ضربه چاقو به گردن به شهادت رساند.
این تروریست در جریان حمله تروریستی خود، چهار فرد دیگر که در مسیرش بودند را نیز مجروح کرده و از محل حادثهگریخت.
به گفته یکی از شاهدان عینی در دادگاه که صحنه این جنایت را از نزدیک دیده بود، در روز حادثه پس از آنکه متهم، دو تن از نیروهای حافظ امنیت را به شهادت رساند، در حال فرار هر فرد دیگری را که سر راهش قرار داشت با چاقو میزد و سپس متواری شد. اتفاقات آن روز به حدی فضای منطقه را دچار ارعاب کرده بود که مردم همه دچار وحشت شده، ترسیده بودند و مغازهدارها از ترس و وحشت به وجود آمده توسط متهم فروشگاههای خود را تعطیل کردند.
دستگیری رهنورد
در حالی که قصد فرار از کشور را داشت
۲۸ آبان ماه در حالی که متهم از شهر مشهدگریخته بود و قصد فرار از کشور را داشت توسط نیروهای امنیتی دستگیر و بلافاصله پس از دستگیری متهم، روند رسیدگی به پرونده وی آغاز شد.
۳ آذرماه و یک هفته بعد از وقوع این جنایت، درودی دادستان مرکز استان خراسان رضوی از صدور کیفرخواست برای مجیدرضا رهنورد متهم پرونده به اتهام محاربه و ارسال پرونده به دادگاه انقلاب مشهد خبر داد.
براساس کیفرخواست، مجیدرضا رهنورد متهم بوده به محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد از نوع چاقو به قصد جان مردم که منتهی به شهادت دانیال رضازاده و حسین زینال زاده و مجروح شدن چهار نفر دیگر شد. همچنین در کیفرخواست صادر شده آمده است اقدامات متهم موجبات ناامنی در محیط را فراهم آورده است.
پس از صدور کیفرخواست در روز ۸ آذرماه، جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده با حضور شکات، شهود، خانواده شهدا، وکلای متهم، نماینده دادستان، قاضی و مستشار وی و همچنین خبرنگاران برگزار شد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/255636
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 گزارش کیهان از تقلای دشمن برای نجات قمهکشان
نه به «اعدام قاتل» بله به «کشتار مردم» است
🔸 «نه به اعدام قاتل» که از سوی غربیها و پادوهای داخلی آنها مطرح میشود، «بله به کشتار مردم» و تقلا برای نجات قاتلان و قمهکشان اغتشاشات اخیر است.
سرویس سیاسی-
پس از اعدام محسن شکاری، یکی از افراد بازداشتشده در جریان ناآرامیهای اخیر و آغاز محکمه محاربان و مفسدان فیالارض، برخی کشورهای غربی به میدان آمدند و با موج جدیدی از تحریمهای ضدایرانی، ژست مدافعان بشر گرفته تا شاید جمهوری اسلامی ایران را در مجازات قمهکشان وادار به عقبنشینی کنند.
این در حالی است که تقلای دشمن برای نجات قمهکشان که با برجستهسازی «نه به اعدام» آغاز شده، اولاً محکوم به شکست است و ثانیاً بیش از آنکه اثری در عزم و اراده جمهوری اسلامی در برخورد با دشمن بگذارد تناقضات ناقضان حقوق بشر و عمق خیانت و خباثت آنان علیه ملت و نظام ایران را نمایانتر میکند.
بخش طنز ماجرا آنجاست که کشورهای غربی که این روزها به سرکوب اغتشاشات داخلی خود مشغول و درگیر اعتصابات بزرگ اجتماعی هستند برای اعدام محسن شکاری هشتگ میزنند! و شعار حقوق بشری سر میدهند.
پس از آنکه چندی قبل در فرانسه اعتصابات و تظاهرات سرکوب شد، در انگلستان که وضعیت وخیمتر است اعتصابات به حدی رسیده که وزیر کشور بریتانیا بهدنبال به میدان آوردن ارتش برای سرکوب و همچنین قانونگذاری مبنی بر ممنوعیت اعتصاب است.
علت تقلای مقامات آمریکایی و اروپایی برای نجات قمهکشان و قاتلان مردم ایران این است که آنها برای بقا و منافع دیپلماتیک خود در قبال جمهوری اسلامی ایران بهویژه در موضوع برجام و مذاکرات هستهای به فشار علیه نظام اسلامی و پیاده نظامهای خیابانی خود نیاز دارند.
از اینروست که در دکترین سیاست خارجی آمریکا و همپالگان صهیونیستی و منطقهای خود، برای اقدام علیه ایران، کارویژه و کارگروههایی را تعریف و هزینه و پروژه ویرانسازی ایران را دنبال میکنند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/255689
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹 معمای یک عروسی و درس روسیه برای چین
#محمد_ایمانی
🔸 1) دهه ها طول می کشد تا نظم جهانی مستقر شود یا تغییر کند. آمریکا پس از فروپاشی بلوک شرق (سال 1991)، از نظام تک قطبی خبر داد. اما سی سال بعد، سیاستمداران بسیاری در غرب اتفاق نظر دارند که نظم آمریکایی به سر آمده و محور قدرت، در حال انتقال از غرب به آسیاست. سفر رئیس جمهور چین به عربستان، در بستر این تغییر نظم جهانی اتفاق افتاده است. اگر مصاف چین و آمریکا را به مثابه یک رقابت کُشتی در نظر بگیریم، چین مدت هاست یک خم آمریکا را در برخی حوزه ها گرفته است. آمریکا در مقابل، با وجود ضعف و ناتوانی بی سابقه، در صدد است به این رقیب (و رقبایی چون روسیه و ایران و حتی برخی دولت های اروپایی) فن بدل بزند.
2) گسترش روابط چین و عربستان بیش از آن که چالشی برای ما باشد، چالشی راهبردی برای سیطره بلا منازع آمریکاست. چین در حال ورود به جایی است که همواره «حیاط خلوت، گاو شیرده و یکی از دو رکن سیاست دو ستونی آمریکا در منطقه» محسوب می شد.
کاخ سفید، دو دهه بعد از اعلام «قرن جدید آمریکایی» و طرح «خاورمیانه جدید»، قادر نیست حتی رژیم سعودی را در قبضه نگه دارد. در قطعیت تغییر نظم آمریکایی، همین بس که حتی گاو شیرده هم مثل گذشته تمکین نمی کند. این عدم تمکین، در هماهنگی عربستان با روسیه برای پایین نگاه داشتن عرضه نفت آشکارتر شد. نمونه دیگر را می توان با مقایسه دو نوع استقبال متفاوت مقامات سعودی از
جو بایدن و شی جین پینگ مشاهده کرد. همچنین، استقبال عربستان از پیشنهاد معاملات نفتی با یوان چین به جای دلار، ضربه مهمی است که مقامات آمریکا را نگران کرده است.
3) اخیرا وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان، در پاسخ این سوال که «دیدار شی از عربستان، چه پیامی برای آمریکا دارد؟»، نوشت: «این سفر، بخشی از اقدام تهاجمی چین است. پیام چین به آمریکا واضح است. ناظران، این سفر را نه تنها به لحاظ اقتصادی مهم می دانند، بلکه آن را پیام واضح ژئوپلیتیک عربستان و چین به آمریکا می شمارند. چین این پیام را می رساند که وارد حوزه نفوذ آمریکا شده است. در سال های اخیر، روابط آمریکا و عربستان سردتر از پیش شده. عربستان، از عقب نشینی قدم به قدم واشنگتن از خاورمیانه ناراحت است و تضمین امنیت خود را در خطر می بیند. آمریکا نیز ناراحت است که عربستان، درست پیش از انتخابات کنگره، از کاهش تولید نفت خبر داده و بایدن را در مبارزات انتخاباتی در وضعیت بدی قرار داد»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/255704
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 گزارش سیانان از ضربه چین و عربستان به دلار آمریکا
🔸 چین در مراودات تجاری با عربستان بهدنبال جایگزین پترو یوآن به جای پترو دلار است.
وبسایت شبکه آمریکایی سیانان در گزارشی نوشت: شاخص های بین المللی بازار نفت هنوز در کانال 70دلار معامله می شوند و سرمایه گذاران صنعت نفت چشم انداز این بازار را با توجه به «احتمال افزایش تقاضای چین در سال آینده میلادی» روشن می بینند. شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، این هفته برای اولینبار در طول هفت سال گذشته از عربستان سعودی بازدید و طی این سفر تفاهمنامه مشارکت جامع و راهبردی را با بزرگترین صادرکننده نفت جهان امضا کرد.
به گزارش سیانان، این سفر نشانه آن است که چین و کشورهای منطقه خلیج فارس در حال تعمیق روابط اقتصادی خود در زمانی هستند که روابط همپیمانان دیرین، یعنی ایالات متحده و عربستان سعودی، بهدلیل تصمیم اوپک برای کاهش عرضه نفت خام رو به تیرگی نهاده است.
چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی با چشمانداز مثبت سرمایهگذاری در افق کوتاهمدت به حساب میآید. اژدهای زرد همچنین در راس لیست خریداران نفت در جهان امروز قرار دارد.
به گزارش سیانان، تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه، بحران جهانی انرژی را به وجود آورده که همه کشورها را برای تامین منابع انرژی پایدار، به رقابت واداشته است. غرب با اعمال تحریم و تصویب سقف قیمتی بر محصول دومین صادرکننده بزرگ نفت خام جهان یعنی روسیه، بازارهای جهانی نفت را بیش از پیش با چالش روبهرو کرده است. مقوله تامین امنیت انرژی در شرایط ژئوپلیتیک کنونی، به اولویت اصلی چین تبدیل شده است.
براساس آمار منتشرشده از سوی گمرک چین، در سال گذشته تجارت دوجانبه بین عربستان سعودی و چین به 87/3 میلیارد دلار رسید که 30 درصد نسبت به سال 2020 افزایش یافته است. قسمت اعظم تجارت دو کشور بر نفت خام متمرکز بوده است. واردات نفت خام چین از عربستان سعودی در سال 2021 به 43/9 میلیارد دلار رسید که 77 درصد از کل کالاهای وارداتی این کشور از مبدأ عربستان را تشکیل میداد. این مقدار همچنین بیش از یکچهارم کل صادرات نفت خام عربستان را تشکیل میداد. اسوار پراساد، استاد سیاست تجاری در دانشگاه کرنل، گفت: ثبات منابع انرژی، هم از نظر قیمت و هم از نظر مقدار، یک اولویت کلیدی برای شیجینپینگ است؛ زیرا اقتصاد چین به شدت به واردات نفت و گاز طبیعی وابسته است. دومین اقتصاد بزرگ جهان به نفت و گاز خارجی بسیار وابسته است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/255705
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#گفت_و_شنود
🔹 چه فرمایشی داشتید؟!
https://kayhan.ir/fa/news/255702
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper