🔹هشدار به مسئولین
https://kayhan.ir/fa/news/266679
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹توافق فقط در چارچوب پادمان زیر بار خواستههای زورگویانه نروید
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه پس از بازدید ۱.۵ ساعته از نمایشگاه دستاوردهای هستهای در عرصههای کشاورزی، پزشکی و سلامت، صنعت، محیط زیست، آب و ساخت نیروگاه؛ در جمع شماری از دانشمندان افتخارآفرین، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای، این صنعت را کلید پیشرفت ایران در بخشهای مختلف خواندند و با تأکید بر تلاش همهجانبه برای ملموس شدن تأثیر پیشرفتهای هستهای در زندگی مردم، گفتند: بومی شدن صنعت بسیار مهم هستهای نشاندهنده ناکامی غرب و تحقیر غربگرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با تشکر صمیمانه از دانشمندان، مسئولان و فعالان صنعت هستهای، نمایشگاه مورد بازدید را عالی، خشنودکننده و بشارتبخش خواندند و گفتند: باید مردم را با ابعاد گوناگون و تأثیرات این پیشرفتها در زندگی ملت آشنا کرد.
صنعت هستهای
از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران
موجب آبروی ملی است
ایشان در تبیین اهمیت ۳گانه صنعت هستهای، این صنعت را به لحاظ پیشرفت و بروز تواناییها، «آبروبخش» کشور دانستند و بااشاره به تأثیر اساسی دستاوردهای هستهای در بهترشدن زندگی مردم، افزودند: صنعت هستهای از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران، موجب آبروی ملی است؛ ضمن اینکه در نقطه مقابل تلاشهای دشمنان برای بیآینده نشان دادن کشور و مأیوس کردن جوانان، روحیه امید و اعتماد به نفس ملی را در جامعه زنده میکند و به مردم و بهخصوص جوانان نشان میدهد که میتوان در میدانهای بزرگ وارد شد و آنها را به تسخیر درآورد.
هرکس ایران، جمهوری اسلامی
و قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد
باید برای فعالیتهای علمی و هستهای اهمیت قائل باشد
رهبر انقلاب با استناد به اهمیت راهبردی و در عین حال «عینی و ملموس» صنعت هستهای، آن را از مولفههای اساسی قدرت و اعتبار ایران برشمردند و گفتند: هرکس ایران، جمهوری اسلامی و قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد، باید برای فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و صنعتی هستهای اعتبار و اهمیت قائل باشد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266751
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹تحولات مهمّ اقتصادی و کارشکنی ذینفعان تورم
#محمد_ایمانی
۱- چالشهای مرتبط با معیشت مردم، هنگامی کاهش مییابد که اولا اقتصاد کشور در اثر بهبود زیرساختها، رونق پیدا کند؛ ثانیا آثار این رونق، به واسطه عادلانهتر کردن توزیع منابع و فرصتها، در زندگی طبقات پایین و متوسط جاری شود. مبارزه با موانع و معارضان، به اندازه بسترسازی برای رونق اقتصاد و افزایش درآمدهای ملی اهمیت دارد. میتوان عوامل متعددی را در وضعیت فعلی موثر دانست: نابسامانی اقتصاد جهانی، تحریمها، میراث مدیریت اشرافی غربگرا، سودجویی دلالان و اخلالگران، و ضعفهای مدیریت اقتصادی. جهان در سال گذشته در اثر بحرانهای مختلف، جهش عمومی تورم و از جمله افزایش ۳۳ درصدی قیمت کالاهای اساسی را تجربه کرد. تورم پدید آمده در کشورهایی مثل آلمان و انگلیس و فرانسه (چهارمین، ششمین و هفتمین اقتصاد بزرگ جهان) در طول ۵۰ تا ۷۰ سال گذشته بیسابقه بود. پارسال در ترکیه، حتی تورم ۱۰۸ درصد هم ثبت شد و ارزش لیر، ۴۰ درصد سقوط کرد.
۲- اقتصاد اروپا، گرفتار کاهش رشد و رکود شده است. به گزارش دویچه وله، «اقتصاد آلمان در دو بازه سه ماهه، کوچکتر شده است. نرخ بالای تورم، موجب کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تولید شده. به گفته روت براند، رئیس اداره فدرال آمار، در پی کاهش تولید ناخالص داخلی در پایان سال ۲۰۲۲، اقتصاد آلمان در دو فصل متوالی، شاهد رکود اقتصادی است. یورگ کرمر، اقتصاددان ارشد کومرتس بانک، به تاگس شاو گفت؛ «متأسفانه هیچ چشماندازی برای بهبود اساسی وضعیت وجود ندارد؛ زیرا همه شاخصهای مهم بخش تولید، در حال سقوط هستند». افزایش تورم، موجب پایین آمدن قدرت خرید مصرف کنندگان شده است». در انگلیس، ۱۷۰۰ شرکت ظرف دو ماه، به آمار ۲۳۴۰۰ شرکت ورشکسته در سال ۲۰۲۲ اضافه شدند. گاردین درباره «کابوس افزایش ۳۵۰ درصدی هزینه قبوض انرژی در انگلیس» مینویسد: «تقاضای جیره غذای اضطراری، طی یک سال اخیر ۳۷ درصد افزایش یافته است».
در آمریکا، ورشکستگی بانک «سیلیکونولی» و «سیگنچر» موجب شد سپردهگذاران بسیاری، سرمایه خود را خارج کنند. لارنس مک دونالد، معاون سابق بانک سرمایهگذاری برادران لیمن گفته: «بحران بانکی میتواند ۵۰ بانک دیگر را ببلعد». پروفسور «آمیت سرو» از دانشگاه استنفورد هم، هشدار داده: «حدود نیمی از وامدهندگان آمریکایی، درحال غرق شدن هستند»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266783
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹تقلای محافل غربگرا برای توقف کاهش قیمتها و مصادره به مطلوب آن
در حالی که محافل مدعی اصلاحات تأکید میکنند سیاست آمریکا در مقابل ایران، سیاست مهار است و نه توافق، برخی محافل در این طیف اصرار دارند ریزش چشمگیر قیمتها در بازار مسکن، خودرو، طلا و ارز را به شایعه دروغین توافق نسبت دهند تا بدین ترتیب اتفاق اخیر را به نفع انگارهای ابطال شده خود درباره برجام مصادره به مطلوب کنند! این البته جدای از تقلای برخی رسانههای غربگرا برای القای ادامهدار نبودن کاهش قیمتهاست! این محافل سعی دارند فضای روانی مثبت ایجاد شده در اثر تلاشهای دولت ادامه پیدا نکند و کاهش قیمتها تداوم نداشته باشد!
اخیراً علی مطهری به پیروی از انگارهسازی طیفی از محافل غربگرا در توئیتی نوشت: «ریزش قیمت ارز بیش از هر چیز ناشی از مذاکراتی است که بین ایران و آمریکا برای یک توافق موقت جریان دارد؛ هر چند که گاهی دو طرف تکذیب میکنند. این درسی است برای کسانی که میگویند اقتصاد کشور را به برجام و مذاکرات هستهای گره نمیزنیم!» او توضیح نداده که با وجود تکذیب رسمی طرفین درباره توافق موقت، چگونه کاهش قیمتها در چند هفته اخیر دنبالهدار شده و همچنان هم ادامه دارد؟!
یادآور میشود روزنامه زنجیرهای آرمان ملی، تیتر یک خود را به «بازی دادن افکار عمومی» اختصاص داده و نوشت طرفین به دنبال مدیریت فضا هستند و نه بازگشت به توافق.»
روزنامه سازندگی هم در تیتر نخست خود با عنوان «تله خوشبینی؛ چرا در شرایط فعلی باید با احتیاط عمل کرد؟»، نوشت: این که مذاکرات به نتیجه برسد، احتمال بسیار ضعیفی است. وزیر خارجه آمریکا گفته تمرکز ما روی برجام نیست.
روزنامه هممیهن نیز، تیتر نخست خودرا با تأکید تمام به «پروژه مهار ایران به جای احیای برجام» اختصاص داد و نوشت: «گزینه دولت آمریکا،مهار ایران از طرق دیپلماتیک است. دولت بایدن با نزدیک شدن به رقابتهای انتخاباتی، آماده امضای توافق احیای برجام با ایران نیست. از سوی دیگر، برجام سال 2015 به واسطه پیشرفتهای هستهای ایران دیگر آن کارکرد مد نظر آمریکا و اروپا را ندارد، چه بسا که برخی از بندهای غروبش به زودی منقضی خواهد شد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266607/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بدرقه کاروان جانبازان اعزامی به حج
https://kayhan.ir/fa/news/266747
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دلار سکته زد از خودرو تا مسکن همه فروشنده شدند
https://kayhan.ir/fa/news/266715
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دروغ نبند!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹کمک به اقتصاد خانواده با مشارکت در طرح «پاداش صرفهجویی برق»
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران گفت: مردم میتوانند در قالب طرح «پاداش صرفهجویی برق»، با کاهش هر کیلووات ساعت مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال قبل تا 20 برابر نرخ برق پاداش دریافت کنند.
حبیب قراگوزلو در گفتوگو با خبرنگار کیهان، در پاسخ به اقدامات صورت گرفته برای عبور موفق از اوج بار امسال گفت: هر ساله با گرم شدن هوا و استفاده گسترده از وسایل سرمایشی، بار مصرفی افزایش قابل توجهی پیدا میکند. اگر تجهیزات شبکه برای این مقدار بار آمادگی و ظرفیت لازم را نداشته باشد، به طور قطع برقرسانی به مشترکین دچار مشکل شده و گاهی میتواند منجر به چالشهایی در شبکه شود. بنابراین به جهت حفظ پایداری شبکه و تجهیزات برقرسانی، علاوهبر اقدامات انجام شده، ضروری است مشترکان عزیز و فهیم در مصرف بهینه این نعمت بیبدیل مثل همیشه نهایت همراهی و همکاری را با صنعت برق داشته باشند.
او با اشاره به اهمیت طرح سراسری «پاداش صرفهجویی برق» و لزوم مشارکت آحاد جامعه در این طرح جذاب و فرهنگی که به شکل گستردهای در کشور اجرایی شده است، اظهار داشت: همه میتوانیم با مشارکت در این طرح به اقتصاد خانواده کمک کنیم، به این ترتیب که با کاهش هر کیلووات ساعت مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال قبل تا 20 برابر نرخ برق پاداش دریافت کنیم. یعنی قبض برقمان رایگان شود و علاوهبر آن در قبوض خود نیز بستانکار شویم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران افزود: شرکت برق منطقهای تهران نیز برای حفظ آمادگی شبکه در روزهای اوج مصرف، از مدتها قبل اقدامات مؤثری را اجرایی کرده است؛ این اقدامات در دو بخش توسعه شبکه شامل توسعه خطوط و پستهای برق فشار قوی و همچنین آمادهسازی شبکه شامل بهینهسازی، سرویس، برطرف کردن عیوب و رفع نقاط ضعف شبکه هستند.
قراگوزلو با اشاره به اینکه در بخش اول هر ساله و پیرو مطالعات فنی شبکه پروژههای زیادی براساس اولویت تعریف و اجرا میشود، ادامه داد: اجرای این طرحها منجر به افزایش ظرفیت شبکه و همچنین افزایش قابلیت اطمینان شبکه و سهولت در جابهجایی و انتقال بار در شبکههای برق رسانی میشود.
وی در رابطه با بخش دوم در طول سال و قبل از شروع ماههای گرم سال فعالیتهای گستردهای از جمله بازدید خطوط و تجهیزات شبکه به صورت چشمی و ظاهری یا با استفاده از دستگاههای حرارتیاب، تعمیر و رفع عیوب تجهیزات، برطرف کردن نقاط ضعف شبکه، شاخه زنی و سربرداری درختان در حریمهای خطوط برق فشار قوی، آمادهسازی سیستمهای خنککنندگی ترانسفورماتورها و تجهیزات حفاظتی و کنترلی تست و اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات، تهیه سناریوهای رفع خاموشی در اثر وقوع حوادث ناخواسته در شبکه انجام انجام گرفته است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266711
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹ضد حمله بهاره اوکراین چرا شکست خورد؟
سرویس خارجی-
تحلیلگر سابق ناتو در تحلیلی درباره ضدحمله بهاره اوکراین احتمال موفقیت این ضدحمله را «پایین» دانست و اعلام کرد به دلیل آن که نیروهای اوکراینی برای دفاع آموزش دیدهاند و نه حمله، سنگینترین تلفات را در همین جنگ خواهند داد.
ضدحمله بهاره اوکراین از هفته گذشته شروع شده است اما بر اساس گفته مقامات روس و البته رسانههای غربی این عملیات آن گونه که مورد انتظار اوکراینیها بوده پیش نرفته است و تا کنون کیف صدها نیرو و تجهیزات جنگی خود را از دست داده است. «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین که در دوران زمامداری خود قریب به ۲۰ درصد از خاک کشورش را از دست داده و بسیاری از زیرساختهای این کشور در درگیری با ارتش روسیه یا نابود شدهاند و یا آسیب جدی دیدهاند، روز شنبه، بدون آنکه جزئیاتی ارائه دهد، تأیید کرد که نیروهای اوکراینی در امتداد خط مقدم نبرد با نیروهای روسیه آغاز کردهاند. علیرغم آنکه اوکراین مدعی است که به پیروزیهایی در مقابل روسیه دست یافته است اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران غربی گفتهاند که مسکو با موفقیت در حال دفع ضدحملات اوکراین است. بنا بر اطلاعات اندیشکده مطالعات جنگ آمریکا، شدیدترین درگیریها در نزدیکی باخموت، کرمینا در جنوب غربی دونتسک و در غرب زاپروژیا است. «پاتریک بوری» تحلیلگر سابق ناتو و کارشناس دفاعی و امنیتی در دانشگاه «باث» انگلیس در گفتوگو با الجزیره درباره علل عدم موفقیت این ضد حمله گفت: بخش اولیه ضدحمله اوکراین احتمالا خونینترین بخش برای نیروهای اوکراینیها در جنگ با مسکو خواهد بودچرا که برای آغاز ضد حمله، نیروهای اوکراینی باید از دفاع دست بکشند و با انجام این کار میتوانند تلفات زیادی را متحمل شوند. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، بوری تاکید کرد: شما هنگام دفاع کردن در جنگ کار بسیار آسانتری در پیش دارید. سرزمین خود را میشناسید، بر نقشه احاطه دارید، میتوانید برنامهریزی کنید، در مواقع ضروری (برای به دامانداختن دشمن) حتی میتوانید یک عقبنشینی استراتژیک ترتیب دهید، هنگامی که نیروهای دشمن به سمت شما حرکت میکند میتوانید از آتش توپخانه برای کوبیدن آنها استفاده کنید و نهایتا اینکه میتوانید از نیروهای همجوار خود طلب یاری و حمایت کنید. تحلیلگر سابق ناتو افزود: از همه مهمتر اینکه نیروهای اوکراینی در طول سال گذشته در حالت دفاعی بسر میبردند و در این امر تجربه کسب کردهاند. اما در فاز حمله، اگرچه نیروهای اوکراینی آمادگی اطلاعاتی دارند اما دقیقا نمیدانند که هر چیزی در کجا قرار دارد.بوری یادآور شد: نیروهای اوکراینی باید سعی کنند در زیر آتش ارتش روسیه پیشروی کنند بنابراین کار بسیار دشوارتری در پیش خواهند داشت....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266754
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹قالیباف: آقای علیرضابیگی اجازه نطق ندارد
🔸رئیس مجلس در جلسه علنی دیروز اظهار داشت: بر اساس نامهای که هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان به هیئت رئیسه داده، آقای علیرضابیگی اجازه نطق ندارند.
روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر شفاهی یکی از نمایندگان درباره محرومیت علیرضا بیگی از نطق هفت دقیقهای گفت: شورای نظارت بر رفتار نمایندگان نامهای را به هیئترئیسه نوشته و در آنجا بحثی داشته و بر این اساس است که آقای علیرضابیگی اجازه نطق ندارند. این تصمیم در هیئترئیسه گرفته نشده بلکه تصمیم هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.
جداول بودجه 1402 فروردینماه ابلاغ شده است
علی بابایی کارنامی در جلسه علنی روز گذشته مجلس در تذکر شفاهی گفت: دولت میگوید جداول بودجه سال ۱۴۰۲ هنوز ابلاغ نشده است، مگر میشود بعد از چهار ماه جداول بودجه ابلاغ نشده
باشد؟
وی افزود: انتظار میرود رئیسمجلس شورای اسلامی صراحتاً اعلام کند که چه زمانی جداول بودجه ابلاغ شده است.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: جداول بودجه سال ۱۴۰۲ در ۲۴ یا ۲۵ فروردین ماه به دولت ابلاغ شده است، انتظار میرود کمیسیون برنامه و بودجه پیگیری کند تا در اجرای ابلاغیه مشکلی وجود نداشته باشد و اگر مشکلی وجود دارد، رفع شود.
اسامی کسانی که در رأیگیریها شرکت نمیکنند منتشر شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز در جریان رایگیری ماده ۱۴ طرح ساماندهی بازار اجاره بهای مسکن بیان کرد: ۶۵ نفر از نمایندگان در رایگیری شرکت نکردند، بنده از همین جا به دوستان انفورماتیک اعلام میکنم که این دستور را به عنوان یک ابلاغیه اجرا کرده و از این پس کسانی که در رایگیریها شرکت نمیکنند حتما اسامی آنها اعلام شود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266769
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹مؤلفههای قانون مطلوب عفاف و حجاب
الزام قانونی به رعایت حجاب شرعی از همان روزهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در پی تحقق منویات امام راحل(ره) رهجویی شده و پس از چندی در متن قوانین رسمی کشور منعکس شده است. مصوبات نهادهای رسمی و قانونی کشور- مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شوری اسلامی- را میتوان به دو دسته کلی تقسیم نمود. دسته اول مفادی از قانون است که به لزوم کار ایجابی در حوزه حجاب و عفاف تأکید دارد و تکالیف و وظایفی را برعهده دستگاههای مختلف کشور قرار داده است. دسته دوم نیز جرمانگاری عدم رعایت حجاب شرعی است که مهمترین مصداق آن تبصره ماده (638) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی است. متأسفانه هر دو دسته از مفاد قانونی، وافی به مقصود نبودهاند و هر کدام به دلایلی نتوانستهاند اهداف مربوط را محقق نمایند. اگرچه آسیبشناسی چرایی عدم وصول به اهداف قوانین مزبور، بحثی مستوفی میطلبد و در این مختصر مقدور نیست، لکن نظر به ارائه لایحه عفاف و حجاب و اجماع سه قوه نسبت به لزوم اصلاح قوانین مربوط به عفاف و حجاب به نظر میرسد لازم است به برخی از مهمترین مؤلفههای قانون مطلوب در این حوزه اشاره شود:
۱. توجه توأمان به ابعاد سلبی و ایجابی قانونگذاری
قانونگذاری فرهنگی، ابعاد سلبی و ابعاد ایجابی دارد. مقصود از ابعاد ایجابی، فعالیت در راستای تقویت فرهنگ رسمی جامعه است که از طریق نهادها، نخبگان، آموزش، رسانهها و تبادل فرهنگی صورت میگیرد. طراحی ساز و کارهای (مکانیسمهای) تشویقی و ارشادی، تعیین ارزشهای متعالی و تلاش در جهت سوق دادن جامعه به سمت آن ارزشها، رفع موانع وصول به ارزشهای متعالی و تمهید بستر لازم برای تحقق ارزشهای جامعه نمونههایی از ابعاد ایجابی قانونگذاری است. البته پرواضح است که اثرگذاری فعالیت فرهنگی، منوط به اهتمام ویژه در مراحل اجرایی و عملیاتی است و پیشبینی تکالیف قانونی نهایتاً میتواند یک گام ابتدایی در این زمینه محسوب شود. اصولاً استفاده از ابعاد ایجابی قانونگذاری فرهنگی، نسبت به ابعاد سلبی آن اولی هستند. لکن تقدم رتبی استفاده از ابعاد ایجابی قانونگذاری فرهنگی به معنای منتفی بودن استفاده از ابعاد سلبی قانونگذاری نیست....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266771
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper