🔰 فرار به جلوی متهمان فساد بزرگ کرسنت به جای پاسخگویی
🔸در حالی که متهمان پرونده فساد کرسنت در ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان مستقر شده و با استفاده از شلوغی فضای انتخابات، اظهارات بیاساسی را مطرح میکنند، به گفته معاون حقوقی دولت سیزدهم، دولت سیزدهم بود که موفق شد دعوای کرسنت ۲ را منتفی کند.
🔸به گزارش کیهان، همزمان با برگزاری مناظرههای تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، پای پرونده کرسنت هم به میان کشیده شد. این پرونده یکی از جنجالیترین پروندههای صنعت نفت و گاز در چند دهه اخیر بوده است.
🔸قرارداد کرسنت برای فروش روزانه معادل ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش میدان نفتی سلمان در سال ۱۳۸۱ و در زمان وزارت بیژن نامدار زنگنه در دولت هفتم (خاتمی) بین شرکت کرسنت پترولیوم و شرکت ملی نفت ایران منعقد شد.
🔸اما در یکی از دادگاههای مربوط به قرارداد کرسنت، ایران به دلیل پایبند نماندن به این قرارداد به پرداخت ۶۰۷ میلیون دلار غرامت به شرکت کرسنت پترولیوم محکوم شد.
🔸یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با افشای ابعادی از این پرونده خسارتبار، پرونده کرسنت را یک «خیانت نفتی» خوانده و با اشاره به پروندههای کرسنت، توتال و استات اویل گفت: در دوره اصلاحات بزرگترین خیانتهای نفتی به کشور شد.
🔻پس از مطرح شدن این موضوع در مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، بیژن زنگنه در فرار به جلو، ادعاهای نادرستی در این زمینه مطرح و حتی آمادگی خود را برای مناظره در این زمینه اعلام کرد. اما خیلی زود پشت پرده نمایش جدید اصلاحطلبان بر ملا شد؛
🔻خبرگزاری دانشجو دیروز خبر داد که در پی اعلام آمادگی یکی از کاندیدهای ریاست جمهوری در مناظره ریاستجمهوری برای گفتوگو با خاتمی، روحانی و زنگنه درباره کرسنت، با زنگنه تماس گرفته ولی او گفته است حاضر به مناظره با زاکانی نیست.
🔸به گزارش میز نفت، زنگنه از مناظره واهمه دارد چون میداند اگر منتقدان فنی کرسنت روبهروی او بنشینند، حرفی برای گفتن ندارد. ترجیح او این است که یکطرفه به قاضی برود، بدون هیچ مزاحم و رقیبی؛ مانند سنت همیشگیاش که همواره تنهائی در رسانه پیدا میکند و با فرافکنی و اظهارات گزینشی، از خود چهرهای دلسوز و ضامن منافع ملی بسازد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Dc5
@Kayhan_online
اصل کیست؟
🔰 نامزد اصلح از نظر رهبر انقلاب
🔸رهبر انقلاب، صبح سهشنبه ۵ تیر: امیدوارم انشاءاللّه خدا ملّت ایران را سرافراز از این انتخابات خارج کند. سرافرازی به چیست؟
«مشارکت حدّاکثری»، در درجهی بعد، «انتخاب اصلح».
@Kayhan_online
🔰 تقابل دو رویکرد مسئولیتپذیری و مسئولیتگریزی
👤 #محمدحسین_آزادی
🔸محمدجواد ظریف با حضور در کنار مسعود پزشکیان در میزگرد سیاسی تلویزیون، مدعی شد که فرق میکند چه کسی در پاستور نشسته باشد. او نقش رئیسجمهور را در سیاست خارجه «بسیار بسیار مهم» دانست و گفت: رئیسجمهور است که سیاستها را میسازد. اما مرور صحبتهای ظریف در روزهای پایانی دولت دوازدهم نشاندهنده موضع متفاوتی از او درباره نقش دولت و وزیر خارجه در تعیین سیاست خارجی کشور است. او در گفت وگویی با روزنامه اعتماد در ۴ بهمن ۹۹ و در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از او پرسید: چقدر از صفر تا صد سیاست خارجه این هشت سال دست محمدجواد ظریف بوده؟ پاسخ داد: صفر!
🔸پاسخ ظریف نوعی فرار از مسئولیتپذیری در روزهای پایانی دولت بود. او به خوبی دریافته بود سیاستی که او و دولتش طی هشت سال در پیش گرفته به جایی نرسیده و عملاً با شکست روبه رو شده، لذا تقصیرها را از گردن خود ساقط و به موهومات حواله میداد. دولت اعتدال طی یک دهه، ناف همه مسائل حتی «آبِ خوردن مردم» را به مذاکرات گره زد و حرکت رو به جلوی کشور را مختل و در جاهایی معکوس کرد.
🔸ظریف در حالی مدعی است که ترامپ، کشور را از موهبات برجام بینصیب کرد که عهدشکنیها از دوره اوباما شروع شد. ولیالله سیف، رئیس وقت بانک مرکزی همان زمان و سه ماه پس از انعقاد قرارداد، در مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ گفت توافق هستهای تاکنون «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای تهران نداشته است.
🔸در حالی که وضعیت کشور به نقطه سختی رسیده بود و دولتمردان هر روز از خود سلب مسئولیت میکردند دولتی مردمی و انقلاب روی کار آمد و با برنامهریزی و مجاهدت شبانهروزی نخست وضعیت کرونا و نرخ مرگ و میر روزانه ۷۰۰ نفر را کنترل کرد، سپس به تعامل با همسایگان و کشورهای آسیایی پرداخت. مهمترین اقدام دولت بریدن ناف مسائل کشور از مذاکرات بود. این اقدام رفته رفته زهر تحریمها را به میزان قابل توجهی گرفت و به کشور اجازه تنفس داد.
🔻در حالی که وزیر خارجه دولت دوازدهم میدان را مقابل دیپلماسی تصویر میکرد و قدرت نظامی کشور را در مقابل آمریکا هیچ میپنداشت. این دو نیرو همچون دو بال با یکدیگر هماهنگ شدند و در ماجرای جنگ اوکراین و جنگ غزه برای کشور تولید قدرت کردند.
🔸حالا که شرایط، رو به بهبود نهاده، مسببان دهه عبرت انگیز نود و مدعیان بیاختیار بودن و تدارکاتچی بودن دولت، پا به عرصه انتخابات گذاشتهاند و بار دیگر نسخه تاریخ مصرف گذشته و بیفایده خود را بزک کرده و به ملت عرضه میکنند. اینک عملکرد آن ۸ سال و این ۳ سال پیش روی ملت ایران است. دوگانه میشود و نمیشود، میتوانیم و نمیتوانیم، مسئولیت میپذیریم و نمیپذیریم، پیش روی ملت ایران است.
🔸این ملت ایران است که هشتم تیرماه نشان میدهد، بار دیگر در دام امید بیهوده به غرب و آمریکا نمیافتد و سرنوشت خود را در تلاطمهای جهانی و دوره سرنوشت ساز رقم خوردن نظم جدید، به افرادی نمیسپرد که در کوران حوادث اظهار یأس و بیاختیاری میکنند. انتخابات چهاردهم، تقابل دو رویکرد «مسئولیتپذیری» و «مسئولیتگریزی» است.
#مقاله_وارده
https://kayhan.ir/001DcM
@Kayhan_online
🗳دردسر تازه برای کسی که میگفت هیچ ربطی به روحانی ندارد
نامحبوبترین رئیسجمهور ایران از پزشکیان حمایت کرد
🔸حسن روحانی در پیامی ویدئویی حمایت خود را از مسعود پزشکیان اعلام کرد.
🔸 او در پیام ویدیویی خود گفت: ما باید روز جمعه به کسی رأی بدهیم که مصمم است سایه تحریم را از سر مردم ایران بردارد. مصمم است برجام را احیا کند. به کسی رأی بدهیم که به دنبال آن خواهد بود به FATF ملحق شویم.
🔸اظهارات حسن روحانی در حالی است که پیشتر مسعود پزشکیان در مناظرات تلویزیونی گفته بود من ربطی به روحانی ندارم.
🔸همچنین رئیس ستاد پزشکیان در تجمع حامیان او در ورزشگاه شیرودی گفته بود: روحانی از جنس ما نیست.
🔸گفتنی است به دلیل عملکرد نامناسب حسن روحانی ستاد تبلیغاتی مسعود پزشکیان سعی داشت تا فاصله معناداری میان او با حسن روحانی برقرار کند و علیرغم حضور دولتمردان آقای روحانی در ستاد پزشکیان اما آنها بارها اعلام کردند «دولت سوم روحانی» نیستند.
🔸حتی رسانههای حامی آقای پزشکیان نیز در گزارشهای خود بدون اشاره به حسن روحانی و سانسور دولت او در مقطع زمانی ۹۲ تا ۱۴۰۰، دولت پزشکیان را امتداد دولت خاتمی معرفی کردند.
🔸در آخرین نظرسنجی ایسپا که با پایان ریاستجمهوری آقای روحانی در مرداد ۱۴۰۰ برگزار شد. آقای روحانی تنها ۷ درصد محبوبیت داشت که کمترین رکورد در میان روئسای جمهور پیش از خود بود.
🔸همچنین طبق نظرسنجی اخیر مرکز افکار سنجی بازار سرمایه حسن روحانی با ۱.۹ درصد ناموفقترین رئیسجمهور ایران از نظر مردم ارزیابی شده است.
@kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جزئیات حمایت دولت از کشاورزان خسارت دیده از حوادث طبیعی از زبان سخنگوی دولت
@Kayhan_online
🔰 اختلافات شدید بین رهبران سیاسی و نظامی اوکراین زلنسکی فرمانده ارتش را کنار گذاشت
🔸ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین، در بحبوحه جنگ «یوری سودول» فرمانده ستاد مشترک ارتش این کشور را برکنار و «آندری گناتوف» را به جای وی منصوب کرد.
🔸شکست ارتش اوکراین در میادین جنگ و عقبنشینیهای پیدرپی ارتش این کشور مقابل روسیه و به تَبَع آن، از دست رفتن بخشی از سرزمین این کشور باعث بروز اختلاف شدید بین رهبران نظامی و سیاسی این کشور شده است. با اوج گرفتن این اختلافات چندی پیش زلنسکی «والری زالوژنی» فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور را برکنار کرد. به دنبال آن نیز چند تن از فرماندهان عالیرتبه نظامی و امنیتی اوکراین از سوی زلنسکی برکنار شدند.
🔻تارنمای اوکراینی «اینفو» گزارش داده که رئیسجمهور اوکراین در یک پیام ویدئویی که در کانال رسمیاش در تلگرام منتشر شده است، فرمانده ستاد مشترک ارتش را برکنار کرد. «زلنسکی» در این پیام میگوید: «تصمیم گرفتهام آندری گناتوف را جایگزین یوری سودول فرمانده ستاد مشترک ارتش اوکراین کنم.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001Dbq
@Kayhan_online
🔰 نرخ تورم سهرقمی نشد بلکه نصف شد
🔸روزنامه زنجیرهای به جای این که تیتر بزند دولت سیزدهم موفق شده نرخ تورم را به شکل چشمگیری کاهش دهد، نوشت: تورم در محدوده ۳۱ درصدي ماندگار شد.
🔸اعتماد در گزارشی با همین مضمون نوشت: «اولين تصوير مركز آمار از تورم خرداد ۱۴۰۳ نشان ميدهد كه سطح تورم ماهانه نسبت به ارديبهشتماه تغييري نكرده و نزديك به ۳ درصد باقي مانده است. اين در حالي است كه تورم نقطه به نقطه افزايش يافته است. اين شاخص در حالي كه تا انتهاي سال قبل كاهشي بوده، از ابتداي امسال روند صعودي در پيش گرفته است. تورم سالانه نيز نسبت به ارديبهشت اُفت كرده و به كمتر از 36.5درصد رسيده است.
🔻نرخ تورم سالانه كشور در خردادماه ۱۴۰۳ برابر ۳۶.۱درصد است كه دامنه تغييرات آن براي دهكهاي مختلف هزينهاي از ۳۲.۰درصد براي دهك اول، تا ۳۷.۲درصد براي دهك دهم است. بر اين اساس فاصله تورمي دهكها در اين ماه به ۵.۲ واحد درصد رسيد كه نسبت به ماه قبل (۵.۶ واحد درصد) ۰.۴ واحد درصد كاهش داشته است.»
🔸مانور روزنامه اعتماد درباره ماندن نرخ تورم در کانال ۳۰ درصد در حالی است که این روزنامه به دو واقعیت مهم اشاره نمیکند. نخست این که نرخ تورم در پایان دولت روحانی تا حوالی ۶۰ درصد هم صعود کرد و یک رکورد منفی را به ثبت رساند.
🔸نکته دوم این که تیتر اول روزنامه اعتماد خرداد ۱۴۰۱ «ایران در آستانه سهرقمی» بود. روزنامه زنجیرهای چند ماه پس از پایان دولت روحانی و مبتنی بر میراث تورمی بر جا مانده، از قول ۶۱ کارشناس اقصادی که در انتخابات ۹۲ و ۹۶ حامی روحانی بودند، پیشبینی کرده بود که تورم به زودی به بالای ۱۰۰ درصد صعود کند.
🔸بدین ترتیب گزارش اخیر روزنامه اعتماد، با زبان بیزبانی میگوید دولت شهید رئیسی موفق شده نرخ تورمی را که ۶۰ درصد بود و پیشبینی میشد به بالای ۱۰۰ درصد صعود کند، به یکدوم سال ۱۴۰۰ و یکسوم پیشبینی سال ۱۴۰۱ کاهش دهد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DcQ
@Kayhan_online
15.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹جدال لفظی نمایندگان پارلمان اسرائیل با نتانیاهو
🔸تو فقط باعث فروپاشی امنیت ما نشدی بلکه اقتصاد اسرائیل را نیز ویران کردی.
🔸در زمان حکومت تو بود که ایرانیها برای اولین بار به اسرائیل حمله کردند و تو درحالی که در یک ویلا مخفی شده بودی به آمریکا التماس میکردی برای دفاع از اسرائیل کمک کند.
@kayhan_online
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 پاسخ وزیر نفت به ادعاهای زنگنه و ظریف
🔸میانگین تولید نفت از 2 میلیون و 107 هزار بشکه در خرداد 1400 به 3 میلیون و 570 هزار بشکه رسیده است. این یعنی 60 درصد رشد.
🔸در صادرات نفت از 182 میلیون بشکه در سال 98 رسیدیم به 565 میلیون بشکه در سال؛ یعنی فقط در صادرات نفت خام (به غیر از فرآورده ها) 2.5 برابر شده است.
@kayhan_online
آخرین مناظره تلویزیونی سهشنبه برگزار شد
🔰 مناظرهها انگیزه عمومی برای مشارکت در انتخابات را افزایش داد
🔸برگزاری ۵ مناظره تلویزیونی میان کاندیداهای انتخابات، در ایجاد موج انتخاباتی سهم بسزایی داشت و انگیزه عمومی برای مشارکت در این اقدام مهم ملی را افزایش داد. مردم از طریق مناظرات با دیدگاهها و برنامههای نامزدهای ریاست جمهوری بهطور مستقیم و بیواسطه آشنا شدند.
🔸تا موعد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم تنها ۲ روز زمان باقی است و روز جمعه آزمون سیاسی اجتماعی بزرگ دیگری پیش روی ملت نستوه و سرافراز ایران اسلامی قرار میگیرد. آینده کشور با حضور آگاهانه مردم رقم خواهد خورد و کشور مهیای مشارکت پرشور ملت بزرگ و پیروز ایران در این امر عمومی و سرنوشتساز شده است.
🔸انتخاب اصلح و تشکیل دولت قوی مستلزم مشارکت حداکثری مردم و انتخاب هوشمندانه و آگاهانه است. ملت عزیز ایران همواره در متن صحنهها و میدانها حاضر بوده است و اینبار نیز با حضور تعیینکننده خود، مشتی دندانشکن به تمام دشمنان ایران اسلامی وارد خواهد کرد.
🔸دیروز، مقتدای انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مردم سرافرازی در انتخابات را در گرو مشارکت حداکثری مردم و انتخاب اصلح خواندند و گفتند: علت اصرار و تأکید بر مشارکت چشمگیر در انتخابات این است که مهمترین اثر مشارکت بالا، سرافرازی جمهوری اسلامی است.
🔻ایشان در بیان ویژگیهای فرد اصلح بیان داشتند: اصلح کسی است که در درجه اول به مبانی انقلاب و نظام و به این راه، اعتقاد قلبی و واقعی داشته باشد همچنانکه شهید خدمت، رئیسی عزیز واقعاً اعتقاد داشت و کاملاً محسوس بود که او با دل و جان و اعتقاد کار میکند.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001DcP
@Kayhan_online