رهبر انقلاب در دیدار اعضای کنگره شهدای کهگیلویه و بویراحمد:
🔰 هدف دشمن از جنگ روانی ایجاد ترس و عقبنشینی است
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر روز گذشته در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند خواندند و گفتند: شهیدان با فداکاری و مجاهدت خود در مقابل این جنگ روانی ایستادگی کردند و آن را خنثی کردند. در بزرگداشت آنها نیز باید این حقیقت را برجسته کرد و زنده نگه داشت.
#تیتر_یک
https://kayhan.ir/001ERE
@Kayhan_online
🔰 روزنامه زنجیرهای، ظریف را کنار پزشکیان رئیس کابینه کرد!
🔸یک روزنامه زنجیرهای، محمدجواد ظریف را «رئیس کابینه مدنی» معرفی کرد!
🔸روزنامه آرمان در مطلبی با همین عنوان نوشت:
🔻دکتر ظریف، همراهی خود با کارزار انتخاباتی دکتر پزشکیان را از متن جامعه مدنی کلید زده و با موفقیتی چشمگیر به سرانجام رساند. انتصاب او به معاونت راهبردی و «ریاست کابینه مدنی» تداوم و تکمیل همان نقش بود. حتی اگر او به معاونت اولی رئیسجمهور هم منصوب شده بود، به این اندازه جای خشنودی و امیدواری نداشت. تصمیم او به کنارهگیری از چنین نقش کارسازی، یک شوک تأسفبار بود.
🔻جامعه مدنی (رسانهها، اندیشکدهها، سازمانهای مردمنهاد در بخشهای حقوقی، سیاسی، اجتماعی، علمی- آموزشی، کار و اقتصاد و جز آن)، ستونها و سامانههای کارسازی هستند که «زیرساخت دموکراسی» بهشمار میروند و کمک به بالندگی آنان، یعنی توسعه و تحکیم این زیرساخت.
🔻به نظرم آقای دکتر ظریف، بهعنوان معاون راهبردی دکتر پزشکیان، هوشمندانه در رأس این کابینه قرار گرفت و امیدهای بسیاری را زنده کرد. در واقعیت، او روی دیگر سکه ریاستجمهوری بود.
🔸یادآور میشود رئیس کابینه، رئیسجمهور است اما گویا افراطیون مدعی اصلاحات اصرار دارند در عمل و یا با ادبیاتسازی جعلی، امثال ظریف را رئیس دولت جا بزنند. به همین علت هم نویسنده خارجنشین روزنامه زنجیرهای ادعا کرده «سکه ریاستجمهوری دو رو دارد، یکی پزشکیان و دیگری ظریف»!
🔸نکته دوم این که ظریف ادعا کرده بود بعد از پایان کار شورای راهبری، هیچ سمت دولتی بر عهده نخواهد گرفت. اما برای خود معاونتی را جعل و تاسیس کرد که برخلاف معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور، بالاتر از دفتر و در جایگاه معاونت رئیسجمهور و در همین حال تعیینکننده راهبرد دولت باشد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001ERg
@Kayhan_online
9.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 احتمال وقوع بارشهای سیلآسا در برخی مناطق جنوب کشور
🔸کارشناس هواشناسی: مرزهای تمرچین و باشماق از سایر مرزها برای زائران اربعین خنکتر هستند.
@Kayhan_online
18.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چرا عقب نشینی در مقابل جنگ روانی دشمن در عرصه های مختلف ،خشم و غضب الهی را بدنبال دارد؟منظور از عقب نشینی تاکتیکی و غیر تاکتیکی چیست؟ رهبر انقلاب به آیه ۱۶ سوره اَنفال استناد می کنند.
@Kayhan_online
🔰 انتقام با پیوست رسانه
👤 #جعفر_بلوری
🔸همیشه موازی با هر «جنگ سخت»ی، یک «جنگ نرم» و «جنگ روانی» به راه میافتد. فهم این جنگ نرم و روانی که عموما با هدف تغییر در محاسبات حریف، ایجاد خدشه و شکاف در افکار عمومی و متزلزل ساختن آن صورت میگیرد، بینهایت مهم است. اصولا نتیجه جنگهای سخت ارتباط مستقیمی با میزان موفقیتِ این جنگ نرم دارد و رسانهها در این بین، نقشی «تعیینکننده» و «اساسی» دارند.
🔸یورگن هابرماس، جامعهشناس و فیلسوف آلمانی اصطلاحی دارد با عنوان Validity Claim که ترجمه فارسی آن میشود «اعتبار ادعا». خلاصه آن به زبان خیلی ساده این میشود که، در هر جامعهای ارزشهای نه معتبر شدهای وجود دارند که بنا به دلایلی برای مردم «معتبر» شدهاند. در این بین شاید افرادی از آن جامعه هم باشند که اعتقادی به این «ارزش معتبر» نداشته باشند اما چون فضا برایشان مناسب نیست، کاری با آن ندارند و مخالفت علنی هم نمیکنند اما همواره زمینه لازم برای مخالفت علنی را دارند.
🔸یک مسئله مهم در یک جامعه، اتفاق نظر وجود دارد و این انسجام و اتحاد هم به شدت ضروری است منتهی یک رسانه، فرد یا دشمن، با هدف شکستن این اتحاد و اعتبار، نظری خلاف آن مسئله معتبر شده برای مردم میدهد و رسانهها نیز آن را پمپاژ میکنند. اینجا به آن Validity Claim خدشه واد میشود. خدشه وارد شدن به اعتبار ادعا همان، و بروز شکاف و اختلاف همان.
🔸جنگی کنترل شده، غیرمستقیم اما بزرگ، بین ایران و متحدانش در یک طرف و رژیم صهیونیستی، آمریکا و متحدانشان در طرف دیگر جریان دارد. این جنگ نه مال یک سال و دو سال پیش که، از بدو وقوع انقلاب اسلامی جریان داشته و بسته به تحولات، شدت و ضعف داشته اما هرگز متوقف نشده است. در تمام این سالها رژیم تروریست صهیونیستی سیاست «ترور» را در دستور کار قرار داده و در این بین تمام قوانین بینالمللی را نیز زیر پا گذاشته است.
🔸ایران عزیز و متحدانش، صد در صد پاسخ این تجاوز آشکار و میهمانکُشی صهیونیستها را خواهند داد چرا که در غیر این صورت، بازهم این ترورها به شکلی بدتر تکرار خواهند شد این یک. دو: طبیعی است، هرچه پاسخ قویتر باشد، زمان برای بررسی جوانب هم بیشتر خواهد بود. راز طولانی شدن زمان برای انتقام، میتواند بزرگ بودن انتقام هم باشد.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001ERf
@Kayhan_online
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماجرای مُهرهایی که مدیران شرکت دبش به یک واحد اداری در شهرری منتقل و در دفتر را قفل کردند
🔸بازپرسیِ تخصصی رئیس قوۀ قضائیه در پروندۀ چای دبش و تناقضی که اژهای از حرفهای متهم درآورد.
@Kayhan_online
🔰رئیس دانشگاه کلمبیای آمریکا استعفا داد
🔸«مینوش شفیق» رئیس دانشگاه کلمبیای نیویورک به دلیل تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین علیه حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، از سمتش کنارهگیری کرد.
🔸شفیق برای مقابله با معترضان نیروهای امنیتی را به دانشگاه فراخواند تا چادرهای آنها را برچیند.
@Kayhan_online
🔰 رژیم صهیونیستی طی ۱۰ ماه گذشته ۵۰۰ مدرسه را در غزه هدف قرار داده است
🔸حملات رژیم صهیونیستی به مدارس از پائیز گذشته تاکنون ۵ برابر شده و در جنگ جاری غزه چیزی بالغ بر ۵۰۰ مدرسه با سلاحهای اهدایی آمریکا و چراغ سبز همین کشور، هدف قرار گرفته است. شمار زیادی از ۴۰ هزار شهید غزه نیز دانشآموز هستند!
🔸«مدرسه»های غزه، از شنبه همین هفته و پس از حمله جنونآمیز رژیم صهیونیستی به مدرسه «تابعین» -که محل پناه گرفتن صدها غیرنظامی فلسطینی بود-دوباره بر سر زبانها افتاده است. چیزی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ غیرنظامی که غالبا کودکان و سالخوردگان هستند، در این حمله که با ۳ بمب پیشرفته آمریکایی انجام شد، تکه تکه شده و سوختند و جلسهای که بامداد چهارشنبه در شورای امنیت سازمان ملل و به درخواست الجزایر برگزار شد، برای بررسی همین جنایت وحشیانه بود.
🔸بر اساس آمار منتشر شده از سوی «یونیسف»، حملات رژیم صهیونیستی به مدارس غزه از پاییز سال گذشته پنج برابر افزایش یافته است. ارتش رژیم اسرائیل بارها به بهانه حضور نظامیان، به مدارس، بیمارستانها و ساختمانهای مسکونی حمله کرده است، با این وجود تقریبا هیچگاه مدرکی مبنی بر کاربری نظامی آنها ارائه نداده است.
🔸با توجه به این که ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه چندین بار دستور تخلیه شهرها و مناطق مسکونی را صادر کرده است، قریب به ۲ میلیون فلسطینی مجبور به ترک خانههای خود شدهاند که مدارس از جمله پناهگاههای این آوارگان محسوب میشود. بر اساس کنوانسیون ژنو مدارس جزو سازههای غیرنظامی هستند که نباید در مناطق جنگی مورد حمله قرار بگیرند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001ERK
@Kayhan_online
سالگرد کودتای ۲۸ مرداد
🔰 شاه نمیخواست برگردد
«...اینجا لندن است، رادیوی BBC، اکنون دقیقا نیمه شب است...»
🔻این جمله رمز کودتایی بود که سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس بنا داشتند روز ۲۵ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت محمد مصدق صورت داده و شاه را به تخت باز گردانند.
🔸قرار بود که صبح همان روز ۲۵ مرداد، شاه به اتفاق همسر دومش یعنی ثریا اسفندیاری از طریق نوشهر از ایران فرار کنند و حکم برکناری مصدق که از سوی شاه صادر شده بود، توسط سرهنگ نعمتالله نصیری (که بعدا با درجه ارتشبدی سالهای رئیس سازمان مخوف ساواک بود) به نخستوزیر تسلیم گردد.
🔸اما شاه به این طرح و نقشه باور و اعتماد نداشت و میخواست که این برنامه به نحوی از سوی آمریکا یا انگلیس تایید شود. او میترسید که از کشور خارج شده و مصدق و یا تودهایها، حکومت را از چنگش درآورند. شاه یک نشانه و علامت یا کد و یا رمزی میخواست که مستقیما از سوی اربابان غربیاش صادر گردد.
🔸مارک گازیوروسکی استاد علوم سیاسی دانشگاه لوییزیانای آمریکا که کتابها و مطالب متعددی درباره سیاست خارجی آمریکا و روابط این کشور با کشورهای جهان سوم تالیف کرده، در کتاب خود تحت عنوان «کودتای سال ۱۳۳۲ علیه مصدق» در این باره نوشته است:
🔻«اسدالله رشیدیان (جاسوس رسمی انگلیس که در هنگام انجام کودتا همراه برادرانش به خدمت سفارت آمریکا گرفته شد) در روزهای 30و31 ژوییه (۸ و ۹ مرداد) با شاه ملاقات کرد. وی برای اثبات این امر که از جانب انگلستان سخن میگوید ترتیبی داد که یکی از عبارتهای انتخاب شده شاه از رادیو BBC پخش شود»
🔸در اجرای عملیات کودتا، سرهنگ نصیری و افسرانش با دو حکم برکناری مصدق و نصب سرلشکر زاهدی از سوی شاه، ابتدا برای دستگیری سرلشکر ریاحی، رئیس ستاد ارتش راهی منزل ایشان شده اما به دلیل عدم حضور ریاحی، موفق به دستگیری وی نگردیدند. پس در ساعت یک نیمه شب با چهار کامیون نظامی مسلح و دو جیپ ارتش و یک زرهپوش به منزل مصدق مراجعه کرده و حکم عزل ایشان را ابلاغ نمودند.
🔻در همین حال با گروه سرهنگ ممتاز مواجه شده و به دلیل اینکه تعداد افرادشان از نیروهای سرهنگ ممتاز کمتر بود، نصیری دستگیر شد و در واقع در همین جا کودتای طراحی شده ابتر ماند!
🔻یعنی برخورد نیروهای سرهنگ ممتاز با نیروهای نصیری كه ظاهراً رئیس ستاد هیچ خبری از جریان كودتا نداشت، کاملا تصادفی بود و تنها نخستوزیر، از یک كودتای احتمالی آگاهی داشت.
🔸کریستوفر مونتاگ وودهاوس، مسئول عملیات چکمه در MI6 که در سالهای۱۹۵۱ ۱۹۵۲ در تهران بود و بعدها رئیس انستیتوی سلطنتی امور بینالمللی، نماینده مجلس عوام از حزب محافظهکار و رئیس مؤسسه انتشاراتی پنگوئن شد، نیز به نقش اصلی شاپور ریپورتر در وقایع اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ شمسی در ایران پرداخته است. کریستوفر وودهاوس در خاطراتش نوشته است:
🔻«زینر (مامور MI6 در ایران) همچنین یک پارسی اهل بمبئی را که همشاگردی شاه بود، به من معرفی کرد، اگرچه در آن موقع او آدم مهمی نبود ولی بعدها به واسطه خدماتی که برای ما انجام داد، به لقب سر شاپور ریپورتر مفتخر شد».
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001ERT
@Kayhan_online