کیهـــان آنلاین
🔰حملۀ رژیم صهیونیستی به ۱۰۰ هدف در سوریه 🔸شبکۀ ۱۴ رژیم صهیونیستی خبر داد دهها جنگندۀ این رژیم امر
🔰آغاز روزهای سیاه سوریه؛ پس از اسرائیل، آمریکا نیز حملات خود را شروع کرد
🔸سنتکام شب گذشته خبر داد که آمریکا بیش از ۷۵ نقطه در سوریه را هدف قرار داده است.
🔸آمریکا ادعا میکند این حملات هوایی به اردوگاهها و عوامل داعش در مرکز سوریه انجام شده است.
🔸روز گذشته نیز رژیم صهیونیستی اعلام کرد به ۱۰۰ نقطه از خاک سوریه حمله کرده است. همزمان اسرائیل هیوم گزارش داد که رژیم صهیونیستی مساحتهای جدیدی را در منطقه حائل در بلندیهای جولان سوریه اشغال کرده است.
🔸همچنین خبرهایی مبنی بر قصد ترکیه برای حمله به قسمتهایی از مناطق کرد نشین سوریه شنیده شده است.
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 چالشهای صدور مجوز تأسیسات گردشگری، مانع بزرگ در توسعه صنعتی
🔸چالشهایی که بر سر مسیر صدور مجوز تأسیسات گردشگری وجود دارد، بیش از آنکه معلول عدم صراحت قانون یا وجود خلأ قانونی باشد، ریشه در عدم اجرای قوانین دارد.
توجه به تأسیسات گردشگری و حمایت از تنوعبخشی با انواع این زیرساختها، اقدامی در راستای دسترسپذیر کردن گردشگری داخلی برای عموم جامعه است. موضوعی که به نظر میرسد در دهههای اخیر با چالشهای جدی روبهرو بوده است. لذا توجه به مجوزهای کسب و کارهای این حوزه بایستی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
🔸مجوزهای کسبوکار معمولاً طیفی از شرایط و تعهدات را بر مشاغل تحمیل میکنند. این مجوزها میتوانند نقش تنظیمکننده داشته باشند و نارساییهای بازار را برطرف کنند، به این صورت که به کسبوکارهایی که ممکن است برای کالاهای مهم و اساسی خطراتی ایجاد کنند، نظارت کنند. یکی دیگر از مزایای اعطای مجوز، محدود کردن ورود کسبوکارهایی است که حداقل استانداردهای نظارتی را رعایت نمیکنند. اجازه استفاده کنترل شده از منابع ارزشمند و کمیاب جامعه نیز یکی دیگر از مزایای اعطای مجوز کسبوکار محسوب میشود. علاوه بر مزیتهایی که از طریق اعطای مجوز برای کسبوکارها ایجاد میشود، مجوز کسبوکار میتواند در بسیاری از موارد بهعنوان مانعی برای کسبوکارها ذکر شود. صاحبان کسبوکار گاهی اوقات توسط رویههای پیچیده، استانداردهای غیرمعقول، هزینههای زیاد، استعلامهای غیرضروری، عدم اطلاع از مجوز مورد نیاز و دیگر کاستیها، در کسبوکار خود با مشکل مواجه میشوند. حتی در برخی موارد، مجوزهای کسبوکار ممکن است به برخی افراد یا شرکتها اختصاص داده شود (انحصار در اعطای مجوز) که بهعنوان مانعی برای شرکتهای جدید باشد.
🔸مطابق با آنچه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گزارش کرده است، در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹، ۴.۶ درصد، در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۶ درصد و در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ درصد میزان تأسیسات گردشگری با رشد مواجه بوده است. با توجه به آنکه میانگین نرخ رشد تأسیسات گردشگری در طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲، 9.5 درصد در هر سال بوده، ارزیابی مثبتی از عملکرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در افزایش نرخ رشد سالیانه تأسیسات گردشگری مفروض است، اما پیرامون تأثیر قانون اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهلوچهارم قانون اساسی و همچنین قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار بر روند تسهیل ایجاد تأسیسات گردشگری، بهنظر میرسد، که قوانین مذکور تأثیر بسزایی در روند تسهیل ایجاد تأسیسات گردشگری نداشتهاند.
🔸همانطور که مفروض است زمان لازم برای صدور دریافت موافقت اصولی از زمان تأیید مدارک پنج روز کاری است. این در حالی است که متقاضیان در زمان بسیار بیشتری موفق به دریافت مجوز میشوند.
🔸مبتنیبر تبصره «۶» ماده (۲) قانون اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهلوچهارم قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن، ارسال تمامی استعلامات بیندستگاهی (آب، برق، گاز، محیط زیست، منابع طبیعی و...) و پیگیری و دریافت پاسخ آنها برای هر مجوز کسبوکار، بهعهده مرجع اصلی صادرکننده مجوز است. بر این اساس، مرجع اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلامها را در درگاه تخصصی خود بهطور دقیق و شفاف اعلام و بهصورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلامها را نیز اخذ کند. این درحالی است که در حال حاضر ادارات استانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بهعنوان مرجع اصلی صدور مجوز کسبوکارهای گردشگری، به این وظیفه قانونی خود عمل نکرده و این خود متقاضیان مجوز هستند که برای هر استعلام به دستگاه مربوط به آن مراجعه میکنند که این موضوع، فرآیندی بسیار زمانبر و هزینهبر است.
🔸علت این موضوع را میتوان عدم تشکیل پنجره واحد هماهنگ میان دستگاههای مرتبط با موضوع استعلامات لازم، توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دانست.
🔸مطابق آنچه گفته شد نتیجه بسیار مهم این است که چالشهایی که بر سر مسیر صدور مجوز تأسیسات گردشگری وجود دارد، بیش از آنکه معلول عدم صراحت قانون یا وجود خلأ قانونی باشد، ریشه در عدم اجرای قوانین دارد. از اینرو با نظارت بیشتر بر روند عمل به قوانین موجود در زمینه صدور مجوزهای کسبوکار، اغلب چالشهای مذکور برطرف خواهند شد.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001GNN
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰آغاز روزهای سیاه سوریه؛ پس از اسرائیل، آمریکا نیز حملات خود را شروع کرد 🔸سنتکام شب گذشته خبر داد ک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسه_در_فضای_مجازی
📹 چه کاری بود با خودمان کردیم!
🔺ویدویی از اظهارات یکی از ساکنان لیبی در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است که با اشاره به تحولات سوریه میگوید:
همین آوازها را ما هم شنیدیم
همین پایکوبیها را ما هم شنیدیم
دقیقا همین صحنهها ...
همه این جشنهایی که الان در سوریه میگیرند قبلا در لیبی گرفتند
ولی بعدش گفتند: این دیگر چه کاری بود با خودمان کردیم!؟
💬 سیمافکر
@Kayhan_online
🔰 سیاستبازی نکنید؛ همه مراجع دغدغه رعایت حجاب را دارند
🔸نامهنگاری علیه الزام قانونی حجاب، به جای آن که کمک به وفاق باشد موجب شقاق و مخالفت با الزامات قانونی میشود.
🔸روزنامه وطن امروز با انتقاد از سیاسیکاری آقای مصطفی محقق داماد در انتشار نامهای سرگشاده خطاب به مراجع تقلید نوشت:
اخیراً پس از تصویب قانون «حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب» در مجلس، سیدمصطفی محقق داماد، در نامهای به مراجع تقلید، خواستار «عنایت ویژه» آنها برای «حل این معضل اجتماعی» شده و از عدم آمادگی دولت برای اجرای این قانون خبر داده است. او به عنوان یک دانشآموخته حقوق بهخوبی میداند که دولت مکلف به اجرای قانون است و نظر مخالف دولت نمیتواند مجوز عدم اجرا باشد. از این جهت تأکید بر عدم آمادگی و القای ناتوانی به نوعی تشویق دولت به تردید در ابلاغ و اجرای قانون است که هم با ادعاهای محقق و جریان متبوع او مبنی بر ضرورت عمل به قانون و هم با گفتمان اصلی دولت موسوم به «وفاق» سازگار نیست. از طرفی اقتضای حکمرانی دموکراتیک، وجود همین اختلافنظرهاست و اگر قرار بود همه سیاستمندان نظر واحد داشته باشند، دیگر چه نیازی به تفکیک قوا بود؟ البته راه برای اصلاح و تعدیل قوانین باز است و چنانچه دولت، ملاحظاتی دارد، میتواند از مسیرهای تعیین شده نظرات خود را دنبال کند؛ اما تضعیف قوانین و تردیدافکنی در اجرای آن خصوصاً از سوی دانشآموختگان حقوق، منجر به نوعی بدعتگذاری میشود که عواقب خوبی برای نظام حکمرانی ندارد.
🔸نویسنده نامه در بند دیگر، به مراجع یادآوری میکند که تذکراتشان به مقامات، درباره خودداری از «چوب و فلک» در مسئله حجاب افاقه نکرده و آنها با تصویب این قانون خلاف منویات مرجعیت عمل کردهاند. نویسنده احتمالاً برخی توصیههای سابق و اخیر مراجع به مسئولان را به «طریق فرهنگی» تعبیر کرده و تصویب قانون را «چوب و فلک» و خلاف این توصیهها میداند.
🔸فضاسازی علیه قانون در حالی که مسیر جرح و تعدیل و اصلاح آن مشخص است، زمینه اختلافات سیاسی و اجتماعی را فراهم و کار مجریان قانون را دشوار میکند. از این نظر انتظار میرود دستکم اهالی علم و نظر به جای اقدامات نمادین، با گشودن راه نقادی و نظرورزی، نقاط ضعف و قوت قوانین را نشان داده و در مسیر اداره امور، مددرسان نظام حکمرانی باشند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GNg
@Kayhan_online
🔰 آخرین وضعیت حق پخش مسابقات ورزشی در صداوسیما
🔸رئیس سازمان صداوسیما با حضور در یک برنامه رادیویی با اشاره به آماده شدن پیشنویس آییننامه حق پخش مسابقات ورزشی، توضیحاتی را در این زمینه ارائه داده است.
🔸پیمان جبلی رئیس رسانه ملی پیشتر درخصوص پیشنهاد صداوسیما درباره این آییننامه چنین گفته بود: «پیشنهاد سازمان صداوسیما درباره حق پخش مسابقات داخلی این بود که همانطور که دولت، حق پخش برنامهها و مسابقات ورزشی خارجی را به ما پرداخت میکند و ما هم به صورت رایگان در اختیار مردم قرار میدهیم، همین کار را برای برنامهها و مسابقات داخلی انجام دهیم.»
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001GN4
@Kayhan_online
🔰 مهمترین سرمایه برای ساخت فیلم خوب
👤 #آرش_فهیم
🔸یکی از مسائل اساسی سینمای ایران طی دهههای اخیر، فعالیت ارگانها و نهادهایی است که در زمینه تولید فیلم سینمایی مشغول هستند. این ارگانها، طبق رسالت و مأموریتی که برایشان تعریف شده، هر ساله صدها میلیارد تومان را صرف تولید آثاری در قالبهای مختلف میکنند، اما بخش اعظم بودجه آنها صرف فیلم سینمایی میشود. تولیداتی که گاه جنبه بیلان کاری و رفع تکلیف دارند. حتی گاهی نهادها آثاری را تولید کردهاند که با مأموریت آنها در تضاد بوده است. بهطور مثال، بنیاد فارابی که هم در گذشته و هم اخیرا روی آثار خوب و نسبتا خوبی سرمایهگذاری کرده، در دورههایی فیلمهایی را میساخت که نه از نظر موضوعی و محتوایی و نه تولیدی، هیچ ربطی به وظایف این بنیاد نداشته است. مثلا فیلمهای «مردن در آب مطهر» و «روایت ناتمام سیما» و... ضعیفترین فیلمنامهها را داشته و در مضمون نیز آثاری ناسالم محسوب میشوند و در فروش و استقبال علاقهمندان سینما نیز شکست خوردند؛ یعنی هیچ توجیهی در تولید آنها نبوده است! سازمان اوج، بنیاد شهید، حوزه هنری، سازمان صداوسیما و سایر نهادهای تولیدکننده محصولات سینمایی نیز از این نمونه فیلمها کم نداشتهاند.
🔸واقعیت این است که برخلاف برخي رشتههاي هنري مانند آهنگسازي، نويسندگي، نقاشي، مجسمهسازي و... كه هنرمند در خلوت و تنهايي خود آثارش را مي آفريند، كار فيلم سازي الزاما يك كار گروهي است.
🔻به همين دليل هم آثار موفق در اين عرصه نتيجه گردهمايي يك گروه بزرگ و متخصص و همچنين تعامل خوب بين آنها بوده است. چنين سرمايهاي نيز تنها با پشتوانه اي اعتقادي به وجود مي آيد. اگر عشق و ارادت به يك ارزش والا در كار نباشد، نمیتوان همدلي گروهي و تأثيرگذاري اجتماعي را پديد آورد.
🔸اما علاوه بر مناسبات درون فضاي نظام سينمايي كشور، جامعه و مناسبات اجتماعي نيز بر ساختار سينما مؤثر است. موضوعها و سبك و سياقهاي سينمايي در عين تاثير گذاشتن بر جامعه از شرايط و موقعيتهاي اجتماعي تاثير مي پذيرند.
🔸نمیتوان تاثير تزريق بودجه و سرمايه را در ارتقاي كيفيت آثار سينمايي انكار و كتمان كرد. اما سرمايه مالي و مادي زماني براي يك پروژه سينمايي و تلويزيوني نتيجه بخش خواهد بود كه سرمايههاي اعتقادي و اجتماعي هم باشد. وگرنه نتيجهاش مي شود بسياري از فيلمهايي كه دهها ميلياردها تومان براي آنها هزينه شده، اما از شدت ضعف يا محتواي ناجور حتي به اكران عمومي هم نرسيدند.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001GMa
@Kayhan_online
🔰اولیانوف: اسد و خانواده او در مسکو هستند
🔸نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین: اسد و خانواده او در مسکو هستند.
🔸روسیه در مواقع سختی به دوستانش خیانت نمیکند. این فرق بین روسیه و آمریکاست.
@Kayhan_online
گزارش گاردین از دولت آینده آمریکا
🔰 ترامپ در احاطه چاپلوسانِ گوش به فرمانی است که باعث سقوط آمریکا میشوند
🔸«گاردین» مینویسد، دونالد ترامپ تا اینجای کار مقامات دولتش را از میان وفادارترین افراد به خود انتخاب کرده است؛ افرادی که منافع خود و ترامپ را بر منافع آمریکا و مردم این کشور ترجیح میدهند.
🔸«گاردین» نوشته است که، «ترامپ را گروهی چاپلوس گوش به فرمان احاطه کرده است.» در این گزارش میخوانیم «رابرت رایش» سیاستمدار و اقتصاددان آمریکایی و وزیر کار سابق این کشور گفت «دونالد ترامپ» دور خود را با «چاپلوسهای گوشبهفرمانی» پر کرده است که در نهایت موجب سقوط او و حتی آمریکا خواهند شد. به گزارش روزنامه «گاردین»، رسانهها اغلب در مورد گزینههای ترامپ برای دولت آتیاش از صفاتی مانند «وفادار» استفاده میکنند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GNU
@Kayhan_online
🔰 گزارش شاباک درباره ۲۰۰ حمله سایبری و جمعآوری اطلاعات مقامات اسرائیل
🔸سرویس امنیتی اسرائیل میگوید مقامات امنیتی این رژیم بیش از ۲۰۰ بار مورد حمله سایبری و هکری قرار گرفتهاند. این البته شمار عملیاتهایی است که شاباک ادعا میکند از آنها مطلع شده و احتمالاً عملیاتهای موفقی که شاباک اطلاع پیدا نکرده، چند برابر است.
🔸به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، سرویس امنیتی شاباک به نقل از مقامات دفاعی اعلام کرد سیاستمداران، روزنامهنگاران، و دیگر چهرههای شناختهشده اسرائیل، هدف حملههای فیشینگ قرار گرفتهاند تا امکان حملههای آینده فراهم شود.
🔸شاباک میگوید بیش از ۲۰۰ اقدام فیشینگ ایران علیه مقامات ارشد اسرائيل را تشخیص داده که به قصد دسترسی به اطلاعات شخصی ایشان انجام گرفته بود. شاباک گفت در میان چهرههایی که هدف قرار گرفتند، مقامات ارشد امنیتی، چهرههای سیاسی، دانشگاهیان، کارکنان رسانهها، روزنامهنگاران، و دیگران دیده میشوند. هکرها از طریق واتساپ، و تلگرام، به افراد نزدیک شده و کوشیدهاند آنها را به داونلود اپلیکیشنی وادارند که به هکرها امکان دسترسی به وسایل ارتباطی ایشان، و همرسانی اطلاعات شخصی، مانند آدرس خانه، و دیگر جاهای معمول تردد ایشان را فراهم میکرد. ایران اطلاعات مزبور را از طریق «واحدهای اسرائیلی که در داخل کشور متشکل کرده بودند»، برای حملههای بعدی به افراد در اسرائيل استفاده میکرد.
🔸شاباک گفت: به افراد موردنظر با «داستانهایی که به فراخور حال هر یک از قربانیان، بر اساس زمینه کاری ایشان ساخته و پرداخته شده بود، نزدیک میشدند تا مشکوک به نظر نیایند.» در یک مورد، هکر خود را یوسی فاخز، منشی کابینه معرفی کرد و به فرد موردنظر گفت، دارد سعی میکند جلسهای با حضور او و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر ترتیب دهد.
🔸یک مقام سرویس امنیت داخلی اسرائیل گفت: «این تهدیدی دیگر در کارزاری است که ایران به قصد انجام سوءقصد، علیه اسرائیل راه انداخته است. توصیه میکنیم در همهحال هشیاری و آگاهی حداکثری بهکار رود.»
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GNf
@Kayhan_online
سالگرد راهپیماییهای تاسوعا و عاشورای سال ۱۳۵۷
🔰 همه یک شعار میدادند: شاه باید برود
🔸«... راهپیمایی تاسوعا و عاشورا از نظر عظمت و انضباط و یكپارچگی نمونه و بیسابقه بود.... هر دو روز [تاسوعا و عاشورا] از ساعت ۹ صبح تا وقت ناهار، من در پشت پنجره اتاق خود صفوف راهپیمایانی را كه از خیابان فردوسی میگذشتند، نظاره میكردم. در مدت سه تا چهار ساعت عرض این خیابان و پیادهروها مملو از جمعیتی بود كه برای پیوستن به صفوف سایر راهپیمایان در حركت بودند و سیل جمعیت تا آنجایی كه چشم كار میكرد موج میزد... بیشتر راهپیمایان، كسبه و بازاریان و افراد متوسط و بسیاری از آنها از زن و مرد خوشلباس و مرتب بودند... منظره آن روز را هرگز فراموش نمیكنم... نظم جمعیت فوقالعاده و بینظیر بود.»
🔻این جملات بخشی از خاطرات آنتونی پارسونز، سفیر وقت انگلیس در ایران از راهپیماییهای تاسوعا و عاشورای سال ۱۳۵۷ است که روزهای ۱۹ و ۲۰ آذرماه آن سال برگزار شد و به مثابه رفراندومی برای انحلال رژیم شاه از سوی ملت، قلمداد گردید.
🔸رادیو بیبی سی در گزارشی از آن تظاهرات عظیم گفت:
«امروز در تهران... (مردم) دست به راهپیمایی بسیار بزرگ و مسالمتآمیز زدند تا مخالفت خود را با شاه و دولتش ابراز دارند. یک خبرنگار بیبیسی در تهران میگوید که راهپیمایی امروز با انضباط بسیار زیاد برگزار شد، هلیکوپترهای نظامی بر فراز جمعیت جولان میدادند.»
🔸و روزنامه واشنگتنپست نوشت:
«... این تظاهرات منظم و سازمانیافته به ایده برقراری حکومت جدید، وزن و اعتبار شایان توجهی بخشیده است...»
🔸راهپیماییهای تاریخی تاسوعا و عاشورای ۱۳۵۷ به دنبال اوجگیری نهضت امام برپا شد که حدود یک سال از آن میگذشت و وقایعی بسیاری را پشت سر گذارده بود؛ همچون قیام قم و تبریز و یزد و اصفهان و.... و برگزاری اربعینهای پیدرپی برای گرامیداشت شهدا و رخداد فجایعی همچون ۱۷ شهریور و آتش زدن مسجد کرمان و کشتار دانشآموزان در ۱۳ آبان و محرمی که به گونهای متفاوت با هر سال آغاز شد.
🔻امام خمینی (رحمهًْالله علیه) در آستانه ماه محّرم ۱۳۵۷، پیام مهمی صادر کردند که در آن ضمن اشاره به سرنوشتساز بودن این ماه در روند نهضت اسلامی مردم ایران، وظایف اقشار مختلف ملت را تعیین نمودند.
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001GNB
@Kayhan_online
🔰فیگارو: گزینه نخستوزیری دولت انتقالی سوریه مشخص شده است
🔸رسانه فرانسوی گزارش داده «ریاض حجاب» به عنوان نخستوزیر دولت انتقالی سوریه تعیین میشود و ریاست دولت انتقالی را بر عهده خواهد داشت.
ایسنا
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تغییر چهره تروریستها برای شرکت در انتخابات آینده سوریه است
دکتر پیروز، استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران:
🔸این تروریستها جنایتهای بیشماری کردهاند و میخواستند ایجاد ترس و وحشت کنند.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ادامه تجاوز صهیونیستها به سوریه در خلاء قدرت مرکزی
@Kayhan_online
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۱
🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در سوریه در طول این سال ها کردیم، ارزشش را داشت؟ اصلا ما در سوریه چه می کردیم؟ اگر این حضور ارزشش را داشت، چرا از دستاوردهای آن صیانت نکردیم؟
🔻برای پاسخ به این سوالات، ابتدا باید منطق و حکمت متعالیه "مقاومت" را در دو بُعد "ایرانی" و "اسلامی" فهمید. حتی اگر کسی دریافت اسلامی نداشته باشد و نگرش صرفا ایرانی و محدود به منافع ملی داشته باشد، باید به حقیقتی مهم پی برده باشد:
🔹مواجه نشدن بهنگام با تهدیدهای دشمن، مساوی است با این که به شکل کاملا منفعلانه در خاک خود غافلگیر شوید و صد برابر هزینه بپردازید؛ تازه معلوم هم نیست که بتوانید او را عقب برانید یا نه.
🔻امیر مومنان (ع) در این باره حکمتی را بیان فرموده اند که مقبول استراتژیست هاست: «با دشمن بجنگید، پیش از آن که با شما بجنگند. َوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا. به خدا سوگند با هیچ قومی در خانهاش نجنگیدند، مگر آن که او را خوار ساختند.» (خطبه ۲۷ نهجالبلاغه)
🔹منطق مقاومت در منطقه ما، جعلی و مصنوعی نیست، بلکه از متن ملت ها و در واکنش به واقعیت های تلخ چند ده سال انفعال و خوش خیالی جوشیده است.
🔻برپایی رژیم اشغالگر در فلسطین و سپس دست درازی آن به خاک همه همسایگان، دقیقا به موازات دعوت به صلح و سازش در طول چند دهه انجام شد و به ملت ها فهماند که بدون مقاومت، نمی توانند از حیثیت و موجودیت خود پاسداری کنند.
🔹ملت ما، پیشگام مقاومت است. این، یک انتخاب میان ذلت و عزت، و بنابراین، یک الزام بود. متجاوزان ارتش بعث، چه جنایاتی که در استان های غربی و جنوب غرب مرتکب نشدند. وقتی آنها با پشتیبانی جند ده کشور غربی و عربی به خاک چند استان ما تجاوز کردند، نه ارتش بلکه بسیج مردم بود که خط مقدم مقاومت را شکل داد.
🔻در چنان روزگار دشواری که همسایگان جنوبی ما در حال خیانت و کمک به صدام بودند، سوریه جزو معدود دولت های عربی بود که کنار مقاومت ملت ایران ایستاد و پشتیبانی کرد و به همن علت هم، مغضوب آمریکا و اسرائیل شد.
🔹حکومت اسد -پدر و پسر- اگر به تهدید و تطمیع های غرب و ارتجاع عرب تن می دادند، هیچ رسانه و سیاستمدار غربی یادش نمی افتاد که درباره دموکراسی و دیکتاتوری سخن بگوید. همچنان که نه درباره دیکتاتوری مطلق در عربستان و اردن و امارات و بحرین و قطر و مصر حرف می زنند و نه از جریان معارضه جانبداری می کنند.
🔻نوبت دوم که آتش جنگ نیابتی غرب علیه ملت ایران و دیگر ملت های مستقل برافروخته شد، به واسطه برکشیدن دولت داعش در عراق و سوریه بود. سرطان این تروریسم از یکسو به عمق سوریه کشیده شده بود و از جانب دیگر به مرزهای غربی ایران رسیده بود؛ جنان که علنا از حمله به عمق خاک ما می سخن گفتند.
🔹تروریست های تکفیری و اجاره ای، اگر در عراق و سوریه مهار نمی شدند، جنایات بزرگتری را در عمق سرزمین ما مرتکب می شدند. نیاز مشترک سه کشور، موجب حضور مسشاری ایران شد. ما هنگامی توانستیم به مقاومت آنها کمک کنیم، که دولت و مردم هم پای کار بودند و برای امنیت خود جنگیدند.
🔻در اینجا، نیروهای مقاومت منطقه ای و روسیه هم وارد شدند تا سر افعی داعش به سنگ کوبیده شد. این پیروزی بسیار بزرگ، یعنی تضمین هفت- هشت سال امنیت برای خودمان و منطقه و حتی فرا منطقه.
💢ادامه دارد
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بارش برف پاییزی محور کرج - کندوان را سفید پوش کرد
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
درباره ماجرای سوریه و حکمت متعالیه مقاومت-۱ 🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در سوریه در طول این سال
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۲
🔻دشمنانی که روزی صدام را برای حمله به ایران ملعبه دست کردند، روزگاری دیگر به اشغال مستقیم دو همسایه شرقی و غربی ما پرداختند و رسما ایران را تهدید کردند، و روز سوم، جنگ نیابتی داعش و دیگر گروه های تکفیری را بر ساختند، از حجم شکست های راهبردی، لحظه ای آرام و قرار نداشته اند.
🔹فکرش را بکنید: فقط هفت هزار میلیارد دلار هزینه آمریکا در دو جنگ افغانستان و عراق و "تقدیم عراق به ایران در سینی طلایی" به تعبیر سعود الفیصل وزیر خارجه مقبور عربستان؛
🔻پس از آن سرمایه گذاری انبوه روی جنگ نیابتی و شکست در آن و بسیج شدن ظرفیت های مقاومت منطقه ای، از افغانستان و پاکستان تا یمن و عراق و سوریه و لبنان؛ و سپس، دریافت ضربات راهبردی، بعد از عملیات طوفان الاقصی و نمایش محدود وحدت میدان ها از سوی جبهه مقاومت.
🔹عملکرد یکایک دستگاه های خودمان در بحران اخیر سوریه را می توان (و باید از موضع کارشناسی) نقد و بررسی کرد. اما زبان طعنه و تمسخر با زبان نقد دوتاست.
🔻ناراحتی از اتفاق مهم پیش آمده، سزاوار هر ایرانی مسلمان است؛ اما زبان طعنه و تمسخر، قطعا خیر خواهانه نیست و اگر با توجه باشد، قطعا همان زبان شماتت منافقانه در پسِ هر ناکامی جبهه خودی است.
🔹این یادداشت مجال پرداختن به عملکرد دولت، دستگاه های اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، نیروهای نظامی مسئول به ویژه سپاه پاسداران، و وزارتخانه های اقتصادی را ندارد.
🔻اگر ما حداکثر ۱۰ تا ۲۰ درصد امکان اثر گذاری بر تحولات سوریه را داشته ایم، ۸۰- تا ۹۰ درصد دیگر به نقش "دولت، ارتش و مردم سوریه"، دولت روسیه، و دولت های معارض (از آمریکا و اسرائیل و غرب تا ترکیه و ارتجاع عرب) بر می گردد.
🔹تشدید تحرکات گروه های تروریستی در شمال سوریه، از چند ماه قبل آشکار بود و این نکته هم که ماموریت داشته باشند برای نجات رژیم از نفس افتاده اسرائیل، میدان جنگ را عوض کنند، احتمال بالایی به شمار می رفت. در عین حال، سرافکندگی بزرگی بود اگر وسط جنگ حزب الله و حماس با صهیونیست ها، مرتکب خیانت می شدند.
🔻اما ائتلاف تحریر الشام بلافاصله پس از اعلام آتش بس، وارد معرکه شد و این در حالی بود که دولت اسد پس از قریب ۱۵ سال جنگ، تحمل ویرانی و چند پارچگی، غارت منابع اقتصادی و نفتی اش از سوی آمریکا و ترکیه، نارضایتی اقتصادی مردم، و ارسال پیام های تهدید و تطمیع از سوی فرستادگان دولت های عربی به دمشق، توان ادامه مقاومت را نداشت و به همین علت، در دام محاسبات غلط افتاد.
🔹این نکته هم گفتنی است متاسفانه ارتش سوریه به اعتبار آموزه های سکولار حزب بعث، غالبا فاقد انگیزه های دینی یا ملی قوی برای جنگیدن بوده و این در حالی است که هم برخی سران ارتش و هم برخی مقامات دولتی، از طریق کارهای اطلاعاتی طولانی مدت، خلع روحیه شده یا با دشمن بسته بودند.
🔻در چنین شرایطی فارغ از شدت و ضعف عملکرد دستگاه های مسئول ما، دولت میزبان مقاومت، آمادگی روحی تداوم مسیر را نداشت و بنابراین ایران هم نمی توانست جای میزبان هزینه بدهد. هر چند که به احتمال قریب به یقین، مردم سوریه، هزینه های تلخ تر و بزرگتری خواهند پرداخت.
🔹بازخوانی و بازیابی و ارتقای عمومی منطق مقاومت، بالاترین نیاز امروز ما و منطقه است. ملت های منطقه، حجم خباثت و شرارت آمریکا و رژیم صهیونیستی را به ویژه در طول دو دهه اخیر به چشم دیده است. همچنان که یقین کرده، آمریکا و غرب سر سوزنی قابل اعتماد نیستند.
🔻سیاستمداران و فعالان فلسطینی، شاخه زیتون را کنار اسلحه بالا آوردند تا سازش را جایگزین مقاومت کنند؛ اما در طول چند دهه، هر بار بخش بیشتری از سرزمین شان به اشغال در آمد و هر بار، عرصه تنگ تر شد. ملت بی سرزمین و بدون حاکمیت بر سرنوشت خود، دیگر کجا می توانست سکونت کند و چه اختیاری درباره آینده خود و فرزندانش می توانست داشته باشد؟
🔹رویداد سوریه، ناکامی بزرگی برای همه ملت هایی است که می خواهند در امنیت و استقلال زندگی کنند. اما نه اول ماجراست و نه پایان آن. پیروزی و ناکامی، ویژگی نبرد های بزرگ و دوران ساز است. شبکه سیطره جوی غرب، ضربات بزرگی را دریافت کرده که پنهان می کند و پیروزی مهمی را کسب کرده که برای شکستن جبهه مقاومت، بزرگ نمایی می کند.
🔻بازسازی و باز آرایی استحکامات مقاومت در منطقه بسیار مهم است؛ اما از آن مهم تر، همدلی و اجماع بر سر دو واقعیت است: اولا راهبرد دشمن بر از هم گسیختن وحدت میدان ها قرار گرفته و حال آن که خود به آن عمل می کند؛ و ثانیا دعوت به مذاکره مستقل از ایران و "گشایش نمایی" تله های تعبیه شده، صرفاا عملیات فریب است و باید از افتادن در این دام پرهیز کرد.
▪️محمد ایمانی
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در مسکو
🔸پرچم جدید سوریه بر روی ساختمان سفارت این کشور در پایتخت روسیه برافراشته شد.
@Kayhan_online
14030919.pdf
10.93M
📰 #روزنامه_کیهان
🔰 تمام صفحات کیهان امروز در یک نگاه
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرایی تصرف آسان سوریه به دست مخالفان اسد
دکتر بیژن پیروز، استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران:
🔸جنگ شناختی تلاشی است برای اینکه، درک آدمهای یک جامعه را به سمتی که مشخص شده ببریم.
🔸جولانی کارهای نیست!
🔸اسد هرچه که بود نسبت به بعضی کشورهای اسلامی، شاخصهای دموکراتیک بیشتری در کشورش داشت.
@Kayhan_online
🔰 روزنامه "هممیهن" به اتهام توهین به "حضرت ایوب" مجرم شناخته شد
سخنگوی هیات منصفه دادگاههای سیاسی و مطبوعاتی:
🔸اتهام غلامحسین کرباسچی در این پرونده با شکایت معاون دادستان تهران، توهین به حضرت ایوب پیامبر و تخریب شخصیت است.
🔸هممیهن در کاریکاتوری از حضرت ایوب، در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ صبوری مردم جهت رفع فیلترینگ را به صبر ایوب تشبیه کرده است.
🔸هیات منصفه بعد از شنیدن دفاعیات متهم و وکیل او، مدیر مسئول روزنامه هممیهن را با اکثریت آراء (پنج رای از ۹ رای) مجرم اما به اتفاق آرا مستحق تخفیف دانست.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰فیگارو: گزینه نخستوزیری دولت انتقالی سوریه مشخص شده است 🔸رسانه فرانسوی گزارش داده «ریاض حجاب» به
🔰محمد البشیر رئیس دولت انتقالی سوریه خواهد شد
🔸شبکه خبری الجزیره از نشست نخست وزیر سوریه با احمد الشرع و محمد البشیر رئیس دولت انتقالی خبر داد.
🔸در این گزارش آمده است که این نشست برای تعیین سازوکارهای انتقال قدرت و جلوگیری از هرج و مرج در سوریه تشکیل شده است.
🔸محمد البشیر نخستوزیر دولت نجات سوریه است که از سال ۲۰۱۷ تحت حاکمیت گروه تروریستی تحریرالشام در استان ادلب تشکیل شد.
@Kayhan_online
🔰 خودروهای پلاک شهرستان به محض ورود به محدوده طرح ترافیک تهران پیامک دریافت میکنند
مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران:
🔸برای جلوگیری از ورود غیرمجاز به محدودههای طرح کاهش آلودگی هوا و طرح ترافیک، سیستم اطلاعرسانی لحظهای راهاندازی شده است.
🔸به محض ورود خودروهای مذکور به این محدودهها، پیامکی برای رانندگان ارسال میشود تا با اطلاع از وضعیت خود، اقدامات لازم از جمله ثبتنام در سامانه شهرزاد و پرداخت عوارض را انجام دهند و از جریمه جلوگیری کنند.
🔸عدم پرداخت عوارض منجر به جریمه مشابه عوارض بزرگراهی خواهد شد.
@Kayhan_online
#پرسه_در_فضای_مجازی
📸 اصلاح طلبان حرف از نظر مردم نزنند
@Kayhan_online