🔰 پایان تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب»
🔸تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب» محصول سازمان هنری رسانهای اوج به پایان رسید.
🔸تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب» به کارگردانی حسن آخوندپور و تهیهکنندگی سعید سعدی با ایفای نقش سوگل طهماسبی در نقش عطیه به اتمام رسید.
🔸همزمان با پایان تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب» در آبادان و شهرک دفاع مقدس کارهای مراحل فنی آن آغاز شده است. این مجموعه تاریخی به نویسندگی سید حسین امیرجهانی محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که اقتباسی آزاد از رمان «رؤیای نیمه شب» نوشته مظفر سالاری است.
بهاره افشاری، حسن معجونی، مهلقا باقری، محسن قصابیان، نسیم ادبی، سعید شریف، نادر سلیمانی و آیدا ماهیانی در این مجموعه ایفای نقش دارند.
#ادب_و_هنر
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 تنوعبخشی به سبد تولید برق راهکار رفع ناترازی انرژی
🔸بیش از ۹۰ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاههای حرارتی که عمدتاً سوخت اصلی آنها گاز طبیعی است، تأمین میشود. ضرورت دارد برای افزایش امنیت انرژی و رفع ناترازیها، به تنوعبخشی در سبد تولید برق توجه ویژهای شود.
🔸ایران ظرفیتهای متنوعی برای تولید برق از جمله زغالسنگ، انرژی هستهای، نیروگاههای آبی و منابع تجدیدپذیر دارد. با این حال، در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد برق کشور از طریق نیروگاههای حرارتی گازسوز تولید میشود.
🔸وابستگی بیش از اندازه به گاز طبیعی و همزمان ناترازی میان تولید و تقاضای گاز، مشکلات متعددی را ایجاد کرده است که نتایج آن را در قطعی برق خانگی شاهد هستیم.
🔸دولت سیزدهم گامهای مهمی برای تنوعبخشی به تولید برق برداشته است. برای نمونه، تا مردادماه امسال از محل نیروگاههای تجدیدپذیر، ۳۷۲ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد. خبرگزاری تسنیم در این گزارش اعلام کرد که نزدیک به ۱۳ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر دیگر نیز در حال احداث است و انتظار میرود این نیروگاهها تا سال آینده به شبکه سراسری متصل شوند.
🔸مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان «واکاوی امنیت انرژی در ایران از منظر تنوع در سبد تولید برق»، بر لزوم تنوعبخشی به تولید برق برای افزایش امنیت انرژی و رفع ناترازیها تأکید کرده است. در این گزارش آمده که وابستگی شدید به گاز طبیعی، امنیت تأمین برق را به خطر میاندازد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GR4
@Kayhan_online
6.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 انتقاد شمخانی به بیعملی دولت روحانی در مقابل آمریکا پس از خروج از برجام
🔸طرف ایرانی اصلا اعتقادی به عکسالعمل [به خروج آمریکا از برجام] نداشت.
🔸میگویند [غنیسازی] ۶۰ درصد را ما ساختیم! نه؛ اینطوری نیست. ۶۰ درصد را [قانون] اقدام راهبردی ساخت؛ دیگران تصمیم گرفتند ساختند.
@Kayhan_online
🔰 برای دومینبار فریب FATF را نخورید!
🔸اظهارات برخی مقامات دولتی درباره خوشبینی نسبت به FATF و گرهگشا بودن آن در موضوع تحریمها در حالی است که آقای ظریف وزیر خارجه وقت در تاریخ پانزده مهرماه سال ۹۵ اذعان کرد: «نه بنده و نه رئیسجمهور نمیتوانیم تضمین دهیم که با پیوستن به لایحه CFT مشکلات ما حل شود».
🔸آقای پزشکیان در دانشگاه شریف گفته بود: وقتی بتوانیم با هم گفتوگو کنیم دعوایی وجود نخواهد داشت. اینکه برخیها FATF را قبول ندارند باید توضیح دهند چرا و مشکل آن چیست؟ نباید بدون اینکه فلسفه و اصل موضوع را نمیدانیم، بگوییم آن را قبول نداریم». پزشکیان همچنین افزود: «از تجار و بازرگانان بپرسید که فقدان FATF چه بلایی سر آنها آورده است؟
🔸جهاننیوز در نقد و ارزیابی این سخنان نوشت: اساساً مسئولین و کارشناسان ما، آنقدر وقت ندارند که برای برخی موضوعات بدیهی و یا حاشیهسازیها دائماً وقت بگذارند و از کارهای اصلی باز بمانند؛ تکلیف FATF مشخص است. ما نمیتوانیم با دست خودمان، اسرار و اطلاعات مهم اقتصادی کشور را به راحتی در اختیار غربیها قرار دهیم و راه دور زدن تحریمها را به تحریمکنندگان نشان دهیم!
ناگفته نماند که براساس گفته کارشناسان، از ۴۱ توصیه FATF تنها دو توصیه CFT و پالرمو به اجرا نرسیده که منطق این بود که این دو، خود، منشأ تحریم داخلی هستند. در واقع، اکثریت قریب به اتفاق آنچه که مربوط به FATF است از سوی ما صورت گرفته و هماکنون ما از این نهاد، طلبکار هستیم!
🔸اظهارات اخیر متأسفانه بوی رفتارهای دولت موسوم به تدبیر و امید را میدهد. یعنی همان گرهزدن مسائل به برجام و FATF و...؛ در زمان دولت روحانی، حتی برخیها میگفتند که اگر FATF امضا نشود، واکسن نمیتوانیم وارد کنیم! این در حالی است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، در سطح وسیع، واردات واکسن انجام شد. علاوهبر آن، قبل از روی کار آمدن آقای پزشکیان، در دولت قبل، شاهد افزایش چشمگیر فروش نفت و بازگشت مبالغ کشور بودیم.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GR8
@Kayhan_online
🔰خاموشیهای خانگی نرفته؛ برگشت!
🔸 خاموشیهای برنامهریزی شده خانگی که از ششم آذرماه متوقف شده بود، دوباره آغاز شده و شاهد اعمال خاموشیهای ۲ ساعته به مشترکان بخش خانگی با عنوان مدیریت سوخت نیروگاهی هستیم.
🔸درحالی شاهد بازگشت خاموشیهای خانگی هستیم که هیچ اعلام قبلی از سوی وزارت نیرو و یا توانیر (شرکتهای توزیع برق) در خصوص اعمال دوباره خاموشیهای خانگی صورت نگرفته و مردم بدون اطلاع قبلی، با قطع برق مواجه شدهاند.
🔸دولتیها ابتدا خاموشیهای خانگی را با ژست قهرمانانه جلوگیری از مازوتسوزی توجیه کردند! مدتی بعد مشخص شد این ادعا خلاف واقع بوده و علت خاموشیها ناتوانی دولت در تأمین دخیره سوخت نیروگاهی بوده است.
🔸حالا با مدیریت ضعیف منابع و بیثباتی تصمیمگیری در دولت، یک بار دیگر شاهد تصمیمی جدید توسط دولت و اعمال مجدد خاموشیهای خانگی هستیم.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰آیا قرار است در اجراى عدالت و حفظ سلامت مردم به عقب برگردیم؟ 🔸افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی که ب
8.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 وزارت بهداشت میگوید بودجه برای بهبود زیرساخت آموزشی ندارد اما در مشهد هتل میسازد!
🔸میثم ظهوریان نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی:
🔸بعضی اشکال گرفتهاند که وقتی بودجه برای افزایش زیرساختها و بهبود کیفیت آموزش دانشجویان علوم پزشکی کم است، افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز غلط است.
🔸این اشکال نادرست است زیرا اتفاقا بودجه لازم برای افزایش کیفیت و زیرساختها در نظر گرفته شده اما برخی مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی این بودجه را به جای خرج در جای اصلی، در موارد غیر ضروری دارند خرج میکنند.
🔸یک مثال؛ ساخت هتل در مشهد توسط وزارت بهداشت با رقم ۲ هزار میلیارد تومان است و مشابه همین مبلغ در ۵ شهر دیگر مجتمعهای اقامتی و رفاهی میسازد.
@Kayhan_online
🔰 رئیسجمهور کوبا «تاج جنایت» را بر سر نتانیاهو گذاشت
🔸رئیسجمهور کوبا با اشاره به جنایتهای هولناک رژیم صهیونیستی و آمریکا در غزه و لبنان، روز جهانی حقوق بشر را به سخره گرفت و گفت وقتی [غرب] بر سر جنایتکاران [نتانیاهو] تاج میگذارد، نباید روز حقوق بشر را جشن گرفت.
🔸«میگل دیاز کانل» در هفتاد و ششمین سالگرد تصویب «اعلامیه جهانی حقوقبشر» در ایکس نوشت: «در حالی که نسلکشها تاج جنایت بر سر میگذارند نباید جشن گرفت...جهان نباید روز حقوق بشر را جشن بگیرد، زمانی که بمبها بر غزه یا لبنان فرود میآیند و نسلکشها با ربودن زمینهای بیشتر از سوریه، تاج جنایت خود را بر سر میگذارند... اگر فلسفه غارت ناپدید شود فلسفه جنگ ناپدید خواهد شد.»
🔸اعلامیه حقوق بشر یک پیمان بینالمللی است که در انجمن عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ (۱۹ آذر 1928 شمسی) در پاریس به تصویب رسیده است. این اعلامیه دستاورد مستقیم جنگ جهانی دوم بوده و برای نخستین بار حقوقی را که تمام انسانها سزاوار آن هستند بهصورت جهانی بیان میدارد.
🔸صهیونیستها در کنار بمب و موشک و سلاحهای شیمیایی، از ابزار دارو و غذا نیز برای کشتار مردم غزه استفاده میکنند بدین شکل که، اجازه ورود آن را نمیدهند یا اگر هم وارد غزه میشود، آن را هدف قرار میدهند. در همین رابطه به گزارش «مهر» به نقل از «المسیره» نوشته است، «اسماعیل الثوابته مدیر دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه اعلام کرد:
🔻دشمن اسرائیلی همچنان گذرگاهها را بسته و مانع از ورود کمکها و مواد غذایی به غزه میشود... غزه به وضع فاجعهباری به علت سیاست گرسنه نگه داشته ساکنان آن از سوی اشغالگران، رسیده است...
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GRJ
@Kayhan_online
🔰انگشت «تروئیکای اروپا» روی ماشه
🔸رویترز مدعی شد که تروئیکای اروپایی به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده است که آمادگی دارد تا در صورت لزوم «مکانیسم ماشه» را علیه تهران فعال کند!
🔸مکانیسم ماشه ساز و کاری در برجام است که طرفهای غربی با فعال کردن آن امکان بازگرداندن تمام قطعنامههای تحریمی سازمان ملل علیه ایران را دارند.
🔸این قطعنامهها اگرچه در قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق (و نه لغو) شد اما این تعلیق نیز عملا هیچگاه رخ نداد و محتوای تحریمی این قطعنامهها توسط اروپا و آمریکا اجرا میشد و یا تحریمهای مشابه آن به بهانههای دیگر توسط آنها اعمال شد.
🔸بر این اساس کارشناسان، تأثیر استفاده تروئیکای اروپا از مکانیسم ماشه را بیشتر در تأثیر جنبه روانی آن بر اقتصاد ایران ارزیابی میکنند.
🔸علیرغم اشتیاق غیرقابل توجیه دولت چهاردهم برای مذاکره با تروئیکای اروپا این اقدام آنها پس از تحریمهای کشتیرانی و هواپیمایی، قطعنامه ضدایرانی شورای حکام و قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا؛ چهارمین اقدام خصمانه تروئیکا علیه ایران در ماههای اخیر است.
@Kayhan_online
🔰 فاصله رسانه تا حرفهای شدن
👤 #محمدهادی_صحرایی
🔸وقتی «کارلایل»، مطبوعات را پس از قانون اساسی و مجلس شورا و احزاب سیاسی، رکن چهارم دموکراسی و مشروطیت نامید، شاید گمان نمیکرد که پس از گذشت حدود ۲۰۰ سال و با وجود تحول و تطور بنیادین شکل و قالب رسانهها و ظهور پیامرسانهای امروزی و «فضای مجازی»، همچنین «شهروند خبرنگارها» و «انسان رسانهها» و...، و نیز تغییر ساختار حکومتها، هنوز برخی در رکن چهارم دموکراسی متوقف شده باشند. و شاید گمان نمیکرد که برخی دیکتاتورها یا در این رکن نفوذ کنند و یا خودشان رکن دیگری شوند و یا برخی از همین اهالی خودشان دیکتاتوری کنند و این حرفه منحرف شود و یا به مرور کار به دست غیرحرفهایها بیفتد و از آن برای تسویهحساب شخصی یا مطامع حزبی بهره گیرند.
🔸پیشنهاد این وجیزه، شروع یک گفتوگوی نخبگانی و ادامهدار و از سنخ امر به معروف رسانهای است و معتقد است با کار حرفهای یا اصلاح و احیای تعهد رسانهای میتوان مقدمه اصلاحات بزرگ و واقعی و مورد نیاز جامعه را فراهم کرد و ذائقهها را به سمت اخلاق و سلامت و صداقت پیش برد. رسانههای بزرگ ملی اگر اراده کنند میتوانند با شروع اصلاحگری از خود، اصلاح را به سطح رسانههای محلی و آنها هم این مایه حیات را به مویرگهای اجتماع برسانند.
🔸نمیتوان از اصلاح امور ناامید بود و بیعمل ماند. و اگر به آموزش ادامه دار و صحیح و اراده برای تغییر و نیز مراقبت از طهارت رسانه معتقد باشیم میتوانیم به ساختن آیندهای خوب و روشن برای رسانههای متعهد اقدام کنیم و امیدوار باشیم که رسانههایی متولد خواهند شوند که به تمام معنا «معلم و مربی» افکار عمومی و رکن مهم و رشددهنده جامعه اسلامی باشند نه اینکه رکنی چهارم از دموکراسیای باشند که به جای محوریت خدا و موضوعیت اخلاق در آن، انسان و سود سوداگران، حاکمیت دارند.
🔸شاید بیشترین لطمه را همین غفلت و فراموشی به بدنه رسانهها و در نهایت اجتماع زده است. تقلید کورکورانه از رسانههای بیخبر از خدا و عاری از اخلاق غربی، جدای از نابود کردن رسانه و ناامید کردن مردم، توانسته رسانه را به «ابزار قتّاله»ای برای ذبح اخلاق و منافع اجتماعی تبدیل کند.
🔸رسانههای حرفهای به نقد منصفانه و منطقی میپردازند و رسانههای غیرحرفه ای، به افراد. رسانههای حرفهای با محاسبه «هزینه و فایده» اقدامات را معدلگیری میکنند و به جای صفر و صدی و سیاه و سفید دیدن، عادلانه قضاوت میکنند ولی غیرحرفهایها، عکس این را عمل میکنند. در اخلاق حرفهای «پیشنهاد دلسوزانه» میدهند و در اخلاق غیرحرفهای «تحمیل دیکتاتورانه» میکنند.
🔸اینها که گفته شد قسمتی از تفاوت دو دنیایی است که میتوان از آن به فاصله رسانهها تا حرفهای شدن نام برد. فاصلهای که اجتماع را به تمام معنا آزار میدهد و برای مردم، زحمت مضاعف دارد بهگونهای که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
🔸ذائقهها به سمتی رفته که از «دروغهای بزرگ و پرتکرار و مهیج، بیش از واقعیتهای آرامشبخش» لذت میبرند. پیوند آن اقتضائات اخلاق حرفهای با این تربیت رسانهای امروز، ظرافتی جراحگونه میخواهد که فاصله ما تا حرفهای شدن را پر کند و بتواند ذائقه بازیگوش جامعه را منظم و حرفهایپسند و واقعبین کند.
#مقاله_وارده
https://kayhan.ir/001GRU
@Kayhan_online
🔰 گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
🔸دکتر سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان و شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر، صبح امروز پنجشنبه در یک تماس تلفنی، در خصوص تحولات منطقه با تمرکز بر تحولات سوریه و موضوعات مورد علاقه مشترک گفتگو و تبادل نظر کردند.
🔸طرفین در این گفتگو بر ضرورت تلاش و اقدام جدی برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به زیرساختهای سوریه و اشغال سرزمینهای بیشتری از این کشور تاکید کردند.
🔸در این گفتگو همچنین در خصوص تداوم رایزنیهای دو وچندجانبه در ارتباط با تحولات سوریه با هدف کمک به برقراری ثبات و شکلگیری یک نظام سیاسی فراگیر برآمده از اراده مردم سوریه، بحث و تبادل نظر شد.
@Kayhan_online
🔰 اتکای بیشتر به صندوق توسعه به جای اصلاحات اقتصادی در لایحه بودجه
🔸نباید برای حل مشکلات بودجهای و هزینهای، به جای راهحلهای صحیح از جمله افزایش درآمدهای پایدار از طریق اصلاح نظام اقتصادی، نظام مالیاتی، استفاده از ظرفیتهای ترانزیتی کشور، افزایش صادرات غیرنفتی یا کاهش هزینهها از جمله اصلاح بودجه شرکتهای دولتی و...- که هیچکدام در لایحه بودجه ۱۴۰۴ دیده نشده-، به سمت استقراض از منابع صندوق توسعه ملی رفت که متعلق به نسلهای آینده است.
🔸روزنامه وطن امروز با طرح این نقد به لایحه بودجه ۱۴۰۴ نوشت: صندوق توسعه ملی سال ۸۹ با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت، گاز و میعانات گازی به ثروتهای ماندگار و حفظ سهم نسلهای آینده از منابع مذکور، تأسیس و دی ۹۰ رسماً شروع به فعالیت کرد. بعد از گذشت ۱۳ سال از آغاز به کار این صندوق، ماهیت این صندوق در حال فراموشی بوده و این صندوق تبدیل به محلی برای جبران خطاها و اشتباهات سیاستگذاران شده است.
🔸اشتباهات سیاستگذاران و فهم غلط آنها از شرایط اقتصادی، بهویژه مسائلی چون نظام مالیاتی، نظام تخصیص یارانهها و حکمرانی ریالی و ارزی باعث شده صندوق توسعه ملی تبدیل به قلکی برای جبران اشتباهات و کمکاری دولتها شود، در حالی که فلسفه تأسیس این صندوق چیزی متفاوت از عملکرد و نگاه فعلی دولتمردان به آن است.
🔸بر اساس قانون، سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی در حال حاضر باید ۴۰ درصد باشد اما نه تنها این سهم در لایحه بودجه ۱۴۰۴ رعایت نشده، بلکه درآمدهای پایدار دیگری برای تأمین هزینههای بودجه هم دیده نشده است و اصولاً حتی اگر با پایبندی به قانون، استقراض از منابع صندوق را خط قرمز بدانیم، سایر راههای اعمالی دولت نیز دست کمی از آن ندارد.
🔸نکته مهم این است: منابعی که از صندوق استقراض میشود صرف چه اموری شده و آیا بازگشتپذیر خواهد بود؟ نکته مهمتر اینکه منابع صندوق نباید صرف هزینههای جاری شود، چرا که هدف اصلی و اولیه ایجاد صندوق فعالیت صیانتی و بین نسلی بوده است، یعنی درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز برای نسلهای آینده سرمایهگذاری شود.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GR7
@Kayhan_online