گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 خشم آمریکاییها از سوءمدیریت و نبود امکانات برای مهار آتشسوزی
🔸در حالی که نزدیک به یک هفته است که آتشسوزیهای کالیفرنیا ادامه دارد و طی این مدت دهها هزار خانه و سازه سوخته و به تلی از خاکستر تبدیل شده است، افکار عمومی این کشور بهشدت از سوءمدیریت دولت در این بحران عصبانی هستند.
🔸مقامات دولتی با سلب مسئولیت از خود میگویند که ترکیب یک دوره فوقالعاده خشکسالی و تندبادهای قدرتمندی به نام بادهای «سانتا آنا» که سرعتشان تا ۱۶۰ کیلومتر در ساعت هم میرسد، شرایط مناسبی را برای آتشسوزی یا دستکم تداوم آن را ایجاد کرده است.
🔸بر اساس گزارشها، آتش در لسآنجلس فقط تا این لحظه ۲۷ مایلمربع برابر ۷۰ کیلومترمربع را سوزانده، مساحتی برابر با یکدهم کل تهران، چیزی به اندازه کل مساحت منطقه ۲ پایتخت ایران. برای درک بهتر این مساحت سوخته تصور کنید محلههای توحید، طرشت، تهرانویلا، شهرآرا، صادقیه، کوی گیشا، مرزداران، شهرک غرب و سعادتآباد، فرحزاد و درکه در آمریکا به خاکستر تبدیل شده است. این آتشسوزی گسترده را مقایسه کنید با آتشسوزی در ساختمان پلاسکو در سال ۹۵ و مواضع غربگرایان عاشق آمریکا را آن روزها و این روزها که آتش همه جای کالیفرنیا را فرا گرفته به یاد بیاورید.
🔸تاکنون تمامی تلاش برای مهار آتشسوزی شکست خورده و دهها هزار ساختمان سوخته و به تلی از خاکستر تبدیل شده است. افکار عمومی آمریکا بهشدت از وضعیت سوءمدیریت در این بحران عصبانی هستند و رسانهها و مقامات دو حزب دنبال مقصر وضعیت کنونی هستند.
🔸خانواده ترامپ میگویند علت گسترش آتشسوزی و ناتوانی در مهار آتشسوزیها به فرسودگی زیرساختهای آمریکا برمیگردد و باید دولت بایدن به جای کمک به اوکراین به زیرساختهای آمریکا میرسید.
#تیتر_یک
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GzX
@Kayhan_online
🔰 ۳ نکته درباره آتشسوزی لسآنجلس(۱)
👤 #جعفر_بلوری
🔻۱- در جامعهشناسی میخوانیم، اندیشمندان غربی- بهخصوص اندیشمندان قرن ۱۹ و ۲۰- غالبا «مسئلهمحور» بودهاند. یعنی، بسیاری از نظریات در این حوزه مهم علوم انسانی، به دلیل درگیر بودن جامعه دورانِ زندگی آن اندیشمند به یک «مسئله» و «بحران»، ظهور و بروز یافتهاند. مثلا افرادی مثل پارسونز و مرتون و امثالهم که روی نظریه «ساختی کارکری» کار کردهاند یا افرادی که بعد از آنها، روی نظرات «کشمکش» و «تضاد» مطالعه کردهاند یا آنهایی که تلاش کردهاند این دو نظریه را با هم آشتی داده و تلفیقی از این دو داشته باشند، به دلیل این بوده است که، جامعه آن روزهای این افراد، درگیر مسائل حادی شده بود و آنها برای حل این مسائل حاد و خطرناک، شروع به تحقیق و مطالعه و پژوهش کردهاند. «مسئلهمحور بودن» یعنی اول مسئله و مشکلی ایجاد میشود بعد، کارهای مطالعاتی و پژوهشی برای حل آن مسئله آغاز میگردد. «مسئلهمحور» بودن، مهم و کارگشا است اما نه همیشه. بسته به نوع و جنس مسئله، فرق میکند که باید «مسئلهمحور» بود یا پیش از مسئله شدن یک معضل، به فکر چاره افتاد. برخی مسائل پس از بروز، میتوانند جامعهای را ویران کنند. مثل مسائل محیط زیستی که امروز در آمریکا به شکل «یکی از پرهزینهترین فجایع تاریخ جهان» خود را به نمایش گذاشته و در حال بلعیدن لسآنجلس است.
🔸محیط زیست، مسائل آب و هوایی و خشکسالی، از جمله نکاتی هستند که همواره وجود داشتهاند و به جرأت میتوان گفت، هیچ یک از کشورهای دنیا به آن به عنوان «یک مسئله فوری» و «حیاتی» که «باید چارهای اساسی برای آن اندیشید» نگاه نکردهاند. شاید هرازچندگاهی در گوشهای از جهان، با تبلیغات گسترده، نشست یا همایشی برگزار کنند و سران کشورها درباره اهمیت آن، متنهای از پیش تهیه شدهای را بخوانند، ولی به نظر میرسد، پای عمل که میرسد، پای پُرمدعاترین کشورهای دنیا در این حوزه هم میلنگد. فقط وقتی فاجعهای مثل آنچه امروز در لسآنجلس آمریکا به شکل آتشسوزی بزرگ رخ میدهد، محیط زیست و خشکسالی و تغییرات آب و هوایی برای کشورها تبدیل به «مسئله» میشود و اگر همین حالا به رسانههای آمریکایی رجوع کنید، خواهی دید که مملو از گزارشها و یادداشتها و مصاحبههایی است که میگویند اگر منتظر «مسئله شدن خشکسالی» نمانده بودیم و پیش از این چارهای اساسی درباره آن میاندیشیدیم، امروز ۷۶ کیلومتر مربع از شهر به سرعت باد از بین نمیرفت.
🔸۱۰۰ هزار خانه به صورت صد درصد خاکستر نمیشد، ۱۵۰ میلیارد دلار در عرض ۴ روز دود شده و به هوا نمیرفت و... به عبارتی، وقتی مسئله «آتشسوزی بیسابقه در لسآنجلس» رخ داد، محیط زیست و خشکسالی دوباره تبدیل شد به یک دغدغه و «مسئله»! آنچه در لسآنجلس رخ داد، یک هشدار به همه است. هشدار نسبت به این امر مهم که، اولا محیط زیست و مسئله خشکسالی، یک مسئله فانتزی و از سر شکمسیری نیست و ثانیا، تا کار از کار نگذشته همه کشورهای دنیا از جمله کشور عزیز خود ما باید برای آن چارهای بیندیشند.
🔻۲- مهرماه سال ۹۹ بود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا طی نشستی مطبوعاتی در کاخ سفید گفت: «۸ تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کردهایم، ولی آنچه دیدیم، تابوتِ سربازان ما بود و این شرمآور است.» او در سال ۹۵ هم گفته بود «نظام آموزش و پرورش ما دیگر کارایی ندارد و بیست تریلیون بدهی داریم که بیشتر از هر زمان دیگر است.... زیرساختهای آمریکا در وضع خوشایندی نیست و نظام آموزش و پرورش هم کارایی خود را از دست داده است...» جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا نیز طی ۱۵ ماهی که از جنگ غزه میگذرد، چیزی بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار صرف کمک به رژیم صهیونیستی کرده است و طی سه سال گذشته نیز رقمی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار به اوکراین و زلنسکی کمک کرده است.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 ۳ نکته درباره آتشسوزی لسآنجلس(۲)
👤 #جعفر_بلوری
🔸حالا این اعداد و ارقام و اخبار را که منبع انتشار آنها، خود غربیها و مقامات رسمیشان است، بگذارید کنار اظهارات اخیر رئیس آتشنشانی لسآنجلس که گفته است: «بودجه ندارم!» او میگوید، کاهش بودجه اداره تحت امرش، باعث کاهش توانایی آتشنشانی و اختلال در فعالیت آن در مهار آتشسوزی شده است. خانواده ترامپ هم اعتراض کرده است که اگر آن همه پول مالیاتدهندگان آمریکایی را به زلنسکی نمیدادیم، (از کمک نجومی مالی و تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی نام نمیبرند!) امروز شاهد این افتضاح و رسوایی نبودیم. به عبارتی، کشوری که ۸ تریلیون دلار پول زبانبسته را در غرب آسیا برای هیچ و پوچ حیف و میل کرده، طی ۱۵ ماه ۳۰ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی برای کشتار زنان و کودکان کمک کرده است و طی ۳ سال گذشته نیز ۲۰۰ میلیارد دلار را برای نجات اوکراین، تلف کرده است، هم خود، و هم پادوهای رسانهایاش در داخل و خارج کشورمان، مدام میگویند، ایران نباید به متحدان منطقهایاش کمک کند! این در حالی است که اولا؛ رقم و عدد کمکهای ایران به متحدانش، در مقابل این رقم و اعداد شبیه به شوخی است، ثانیا؛ آمریکاییها آن حجم عظیم از پول مالیاتدهندگان خود را حقیقتا به فنا دادهاند، ولی ما در حفظ امنیت خود با جبهه مقاومت مشارکت کردهایم.
🔻۳- در کار رسانه، اصطلاحی داریم با عنوان «دروازهبانی خبر». این اصطلاح یعنی، شناخت بموقع اخبار و سوژههای خبری مهم و بازنشر آن. به عبارتی، وقتی خبری «مهم» بود و افکار عمومی دنیا را درگیر کرد، رسانهها مثل یک دروازهبان، آن را گرفته و روی آن مانور رسانهای میدهد. اخبار مربوط به آتشسوزی بیسابقه آمریکا، به لحاظ خبری «مهم» است چون تمام عناصر لازم برای «مهم» بودن را دارد. هم حادثهای عظیم و بیسابقه است - چرا که به قول بایدن، لسآنجلس را شبیه به شهری بمباران شده و جنگزده کرده است - و هم جای پرداختن از زوایای گوناگون مثل همین زاویه محیط زیستی، سوء مدیریت و یا مقایسه آن با شرایط غزه را دارد - اما بخشی از طیفی که در ایران آنها را «غربزده» مینامند، دیروز شنبه اخبار این آتشسوزی عظیم و خسارتبار را در صفحات نخست خود به طور کامل «سانسور» کردند. دلیل این امر در خوشبینانهترین حالت این است کارشان غیرحرفهای است و کار رسانه را بلند نیستند! اما این امر میتواند دلایل دیگری هم داشته باشد. واقعیت این است که برخی در ایران، غربیتر از خود غربیها هستند. چرا که امروز، بزرگترین انتقادات علیه بیکفایتی نظام سیاسی حاکم بر آمریکا در مهار این آتشسوزی را همین کارشناس غربی و رسانههایشان میکنند. اما غربگرایان ما، غرب را «همیشه قهرمان، پیروز و موفق» میخواهند. یکی از آنها اخیرا در جلسهای با عنوان وفاق ملی گفته است: «واقعیت این است که از این بین تنها آمریکاست که مؤلفههای قدرت جهانی را دارد و الباقی همگی قدرتهای منطقهای هستند و تا ۲۵ سال آینده هیچ کشوری نمیتواند قدرت آن را به چالش بکشد.»(!) این در حالی است که ترامپ با شعار «آمریکا را دوباره بزرگ میکنیم» به پیروزی رسید. «آمریکا را دوباره بزرگ میکنیم» یعنی اولا؛ آمریکا بزرگ نیست و ضعیف شده است و ثانیا؛ مردم آمریکا هم این واقعیت را پذیرفتهاند که اگر نپذیرفته بودند، به آن رای نمیدادند. اما غربگرایان ما این واقعیت را نمیتوانند بپذیرند!
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کارشناس هواشناسی: میانگین شاخص کیفیت هوا در تهران ۱۵۴ و ناسالم برای تمام افراد جامعه است
@Kayhan_online
🔰 نشست وفاق ملی یا سرپوش نهادن بر جنایات آمریکا؟!
🔻۱- صبح پنجشنبه (۲۰ دیماه) همایش موسوم به «وفاق ملی» با حضور آقای دکتر پزشکیان در محل سالن همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد. در این همایش آقای ناصر هادیان که از ایشان به عنوان «صاحبنظر در مسائل آمریکا»! یاد شده است، یکی از سخنرانان بود.
🔸ایشان در بخشی از سخنان خود گفته است: «سیاست بینالملل، سیاست دولتهای بزرگ است. فقط یک قدرت جهانی داریم و آن آمریکاست... هیچ قدرتی تا ۲۵ سال آینده نمیتواند قدرت آمریکا را به چالش بکشد»! به بیان صریحتر، وقتی به قول ایشان، سیاست بینالملل، سیاست دولتهای بزرگ است! و آمریکا تنها قدرت جهانی است! سیاست خارجی ما فقط در پیروی از آمریکا میتواند قابل تعریف باشد! و...
🔸احتمالاً، رئیسجمهور محترم از هویت سیاسی و سوابق آقای هادیان بیخبرند و به یقین آقای ظریف که در این نشست حضور داشته است در این خصوص کمترین اطلاعی به آقای پزشکیان نداده است! از این روی لازم دیدیم مختصری از سوابق آقای ناصر هادیان را برای جناب رئیسجمهور بازگو کنیم. بخوانید!
🔻۲- آقای ناصر هادیان از شاگردان خانم مادلین آلبرایت (وزیر خارجه اسبق آمریکا) و از اعضای حلقه موسوم به سیرا میباشد. ایشان ۴ شهریور ۹۲، طی یادداشتی در روزنامه زنجیرهای بهار و با عنوان «ابتکار یکجانبه در موضوع هستهای» پیشنهاد «امتیاز دادن به آمریکا و امتیاز نخواستن» را مطرح کرده و نوشته بود: «آنچه مسلم است آن است که تداوم مسیر پیشین در پرونده هستهای دیگر به صلاح نیست. اما راهحل چیست و چه باید کرد که ضمن حفظ منافع کشور و حقوق هستهای بتوان موضوع هستهای را حل کرد؟ یکی از پاسخها در سیاست «ابتکار یکجانبه» نهفته است. تاکنون موضوع هستهای، عمدتا تمرکز بر معامله (بده- بستان) بوده است، اما سیاست «ابتکار یکجانبه» خروج از این چارچوب را پیشنهاد و یک اقدام اعتمادساز یکطرفه را توصیه میکند. در واقع در موضوع هستهای، دستگاه دیپلماسی ایران باید دست به یک «ابتکار یکجانبه» اعتمادساز بزند. بدون آنکه بخواهد مابهازا و امتیازی در قبال آن دریافت کند»!
🔻۳- کیان تاجبخش یکی از افراد دستگیرشده در فتنه سال ۱۳۸۸ در یک نشست خبری که در حاشیه اولین جلسه رسیدگی به اتهامات وی برگزار شده بود از آقای هادیان به عنوان یکی از افراد فعال در پروژه مذاکره و گفتوگوی نیمهپنهان میان ایران و آمریکا موسوم به «ردیف ۲» یاد کرده و میگوید: «عوامل مستقیم فعال در پروژه «ردیف ۲» آقایان «ناصر هادیان» و «هادی سمتی» بودند که به سوئد و سوئیس میرفتند و جریانات دیگر یعنی احزاب سیاسی اصلاحطلب مانند حزب مشارکت نیز از طریق این افراد با نهادهای آمریکایی ارتباط برقرار میکردند و اشخاصی، چون مصطفی تاجزاده و سعید حجاریان از طریق عوامل پروژه مذکور در قالب پروژههای تحقیقاتی و عملیاتی با بنیاد سوروس و دیگر مؤسسات فعال در عرصه انقلابهای رنگین ارتباط داشتند».
🔸اما، برای شناخت بیشتر از مادلین آلبرایت که در مارس ۲۰۲۲ و در سن ۸۴ سالگی درگذشت، میتوانید به مصاحبه خبرنگار CBS آمریکا با وی که فقط اندکی از خباثتهای اوست، نگاهی بیندازید.
خبرنگار شبکه CBS به تحریمهای عراق اشاره کرده و از آلبرایت میپرسد: «در اثر تحریمهای شما، ۵۰۰ هزار کودک عراقی جان خود را از دست دادند، آیا ارزشش را داشت»! و او با خونسردی میگوید: «سؤال سختی است اما... بله ارزشش را داشت»!
🔻۵- اکنون روی سخن با آقای دکتر پزشکیان، رئيس جمهور محترم کشورمان است و این پرسش از جناب ایشان در میان است که موضوع نشست پنجشنبه «وفاق ملی»! بوده است یا نشستی با موضوع «گندهگویی و دفاع جانانه(!) همراه با دروغپراکنی و سرپوش نهادن بر جنایات آمریکا»!... فاعتبروا یا اولیالابصار!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001H0R
@Kayhan_online
🔰 تولید مستندی درباره نادر طالبزاده
🔸تولید مستند «حاج نادر» به تهیهکنندگی و کارگردانی محمدهادی نعمتاللهی به پایان رسید و وارد مرحله پس تولید شد.
🔸در این مستند به زندگی شخصی، پیشینه خانوادگی و سیر و سلوک عرفانی نادر طالبزاده فیلمساز و متفکر جبهه انقلاب پرداخته و فرازهای مختلف زندگی او نمایش داده میشود.
🔸مستند «حاج نادر» حاوی تصاویر دیده نشده از مقاطع مختلف زندگی این فیلمساز است و یک روایت بدون روتوش از زندگی ایشان را به تصویر میکشد.
این مستند محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که در خانه مستند به تولید رسیده است.
#ادب_و_هنر
@Kayhan_online
🔰 رزمایش پدافند هوایی ۱۴۰۳ ارتش در مراکز هستهای فردو و خنداب
🔸در ادامه رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح، رزمایش پدافند هوایی ۱۴۰۳ ارتش از ساعاتی پیش آغاز شد.
🔸در این رزمایش یگانهای موشکی، راداری، یگانهای جنگال، فاشا، سامانههای رعب و فریب پدافند هوایی، هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی به اجرای ماموریتهای آفندی و پدافندی میپردازند.
🔸این رزمایش در مراکز هستهای فردو و خنداب و در شرایط کاملاً واقعی برگزار میشود و به دلایل حفاظتی تنها بخشهایی از آن رسانهای میشود.
@Kayhan_online